Un produs Blogger.

joi, februarie 20, 2020

Proiectul B586/2019, de modificare a L 223/2015, în forma supusă avizării CES

79 comments
Acest proiect a fost eleborat, în paralel cu proiectul ccmrr al fostului ministru al Apărării Leș, de structurile asociative ale rezervistilor, in special cele conduse de domnul gemeral Gropan. A fost agreat și de SCMD. 
Proiectul  nu a beneficiat de logistica oficială a ministerului, motiv pentru care are câteva probleme de tehnică legislativă de redactare, probleme pe care le-am mai subliniat și anterior, cu deosebire la propunerea de modificare a art. 28 din L 223/2015.
La art. 17 din proiect au uitat să spună ce vor să facă cu art. 40 din OUG nr.57/2015 și cu art. 84 din OUG nr. 114/2018.
A ajuns în Parlament mai târziu decât proiectul CCMRR, al senatorului Leș,  A fost înregistrat pentru dezbatere sub nr. B586/2019  pe data de 18 12 2019, fiind asumat ca inițiativă legislativă de parlamentarii Dumitru Lupescu(USR) și Ion Mocioalcă(PRO).
Comisiile raportoare din Senat ar trebui să reunească acest proiect cu proiectul L38/2020, care este ceva mai coerent



79 de comentarii:

Alexcta spunea...

@Kiss Viorel
De interes dosarul: 2279/118/2018

spiritul lui Haret spunea...

Traiesc sa vad si asta.Ma bucura ca se lupta in proiecte dar imi e teama ca ramane ca valiza in Gara de Nord.Si totusi din punctul meu de vedere mi se pare mai atragatoare anexa 2 .
Fie ce o fi numai bine sa fie.

Cezar spunea...

Anexa 2..Ciuca
Solutia pentru o suta de ani...

Leon spunea...

B 586/2019, are aviz Favorabil de la CES; Consiliul legislativ inca nu l-a luat in discutie, este inregistrat cu Dosarul nr.130/05.02.2020 !
Cred ca in sedinta de saptamana viitoare, Biroul Permanent al Senatului îl va repartiza la comisii.
Posibil ca tot saptamana viitoare, Comisia ptr.Aparare sa aibă in dezbatere ambele proiecte, si sunt sanse ca sa fie adoptat un singur proiect si cel de-al doilea sa fie respins dar cu preluarea unor amendamente; ar fi de preferat sa fie preluata si Anexa nr.2 din proiectul ministrului Ciuca..!

Silviu spunea...

Anexa nr.2 este varianta corecta.

Alexcta spunea...

E prima oara cand sunt de acord cu tine.
Probabil este si ultima oara.

Iosif spunea...


Dle H,

Ar putea fi interpretata prezenta atator proiecte...pe drum, ca o preocupare reala a factorului politic de a rezolva in mod echitabil aberatiile juridice continute de prevederile actuale ale L223 cu modificarile si completarile ulterioare ?

Cu stima,

Monteoru spunea...

anexa 2 elimina inechitatile.
Varianta corecta doar ca puschea pe limba stapanului de capre.

Cezar spunea...

Alexcta....daca ai plete...e mai bine daca esti ..contra...
🤣🤣🤣😜😛😜😛😎😎

Alexcta spunea...

Am auzit!
În Că În, Pirinei, E bine!

ifrim spunea...

Respect Leon pentru documentare și ținerea noastră la curent cu informațiile!

Viorel spunea...

Domnule Iosif, poate factorul politic pentru că M.Ap.N. nu a fost în stare să-mi dea un răspun dar să mai aibă și inițiativă (primit astăzi).
„MULȚUMESC M.Ap.N.” pentru răspunsul dat la petiția înaintată doamnei vicepri-ministru Raluca TURCAN și redirecționată spre soluționare M.Ap.N.
Cum era de așteptat, același răspuns ca și la petiția anterioară adresată domnului fost ministrului Leș, adică înșiruirea tuturor O.U.G. date de Guvernele României în perioada 2011-30.06.2017 cu specificarea articolelor unde se precizează că în anul X, ajutoarele la trecerea în rezervă sunt suspendate sau nu se acordă, cu justificările adecvate. Deci, au copiat exact ce le-am scris eu.
Eu am întrebat noul guvern simplu și la obiect, dacă sunt posibile următoarele:
- abrogarea art. 41 din O.U.G. nr. 114/2018 sau,
- reducerea perioadei de suspendare 2019-2021 la 2019-2020 și perioada de acordare de la 5 la 3 ani sau,
- nu se vor mai acorda ajutoarele pensionarilor trecuți în rezervă în perioada 2011-30.06.2017 (să știm una și bună).
- când C.P.S. a M.Ap.N. va face indexarea corectă cu 5%/2016 ca la M.A.I.;
- de ce nu se acordă pensia suplimentară de 1-9%.
Mai mult, se specifică faptul că, prin Decizia C.C. nr. 1576/2011 și Decizia nr. 334/2014, s-a stabilit că, redau: “NU EXISTĂ O OBLIGAȚIE de a reglementa acordarea de ajutoare la trecerea în rezervă”, apoi că prin Decizia nr. 5/2018 a I.C.C.J. solicitările sunt prematur formulate (asta știam și noi, păi atunci abrogă sau redu cum am solicitat eu).
Păi asta spuneți domnilor, nu vă dăm ajutoare, nu vă indexăm cu 5%, nu vă dăm pensia suplimentară, în schimb vă dăm la toți UE. Unii chiar ocupă funcții de pomană în sistem, nu inițiativă, nu propuneri, nu schimbări, nu grijă față de om, lehamite totală.
Cinci întrebări simple, patru pagini primite, scrise mărunt fără nici un conținut sau valoare și cu puțină agresivitate, doar suntem militari, ce dracu. Aștept votul.

Ioan spunea...

Nu prea cred nimic din ce se propune

Huhu Rezea spunea...

D-ta crezi în ceva? Nu cred că te crezi nici pe d-ta.

M spunea...

Eu zic ca d-aia se grabeste PNL cu anticipatele! Vrea sa mareasca pensiile si salariile si daca asteapta pana in toamna pierde lumea atatia bani!

Mai oameni buni! Euro a atins maximul istoric, au redus taxele la companiile straine, au liberalizat gazele si domniile voastre chiar cred ca grija lor e sa creasca pensiile "nesimtite"????

Pe ce lume traiti? Stati frumos, la locurile voastre, cascati gura la TV ca incepe spectacolul catuselor ca doar acum au procurorii lor. Ii doare in kur de noi, de UE, de CSM, de Comisia de la Venetia, de ONU, de dracu, de lacu!

Uite ce zice Ficusul! când trebuie să se voteze o nouă propunere dumnealor sunt ocupaţi cu alte treburi. Mi se pare o poziţie principial incorectă. Profit de această ocazie să-i invit să-şi reconsidere punctul de vedere.

Care "o noua propunere" bai? Nu sunt tot falitii aia?

Unii viseaza la o selectie din propuneri, la nu stiu ce indici de corectie. Alooooo, tara asta e aproape de Balaceanca iar Zeita Romaniei e Vulpita iar zeul ei Johannis!!!!!!!!!!!

Monteoru spunea...

Atentie cei cu taloanele mari.Nu va doresc dar s-ar putea sa vi se intample peste cativa ani.Acum aveti taloanele mari dar in timp s-ar putea sa devina mici cat timp stati la cheremul politicienilor care in marea lor majoritate nu se gandesc decat la mandatul lor.Daca nu treceti peste simpatii politice si nu sunteti uniti ajungeti ca noi cei pensionati inainte de 2000 si imediat dupa.

Viorel spunea...

DIN PRESA NAȚIONALĂ: ȘTIRI/ASTĂZI,12:13
Astăzi îl cinstim pe botoșăneanul care a ERADICAT malaria și holera în România, un liceu îi poartă numele.
Este botoșăneanul care a participat la Conferința de Pace de la Paris, unde a susținut idealul Marii Uniri. Liceul teoretic din Săveni îi poartă astăzi numele.
A fost un important om de știință român, cercetător și profesor în domeniul bacteriologiei, al bolilor infecțioase și al vaccinurilor, membru al Academiei Române.
Într-o zi de 20 februarie se stingea din viață omul care, alături de Ion Cantacuzino, a eradicat în România holera și malaria.
Mihai Ciucă s-a născut pe 18 august 1883, în Săveni, județul Botoșani. S-a stins din viață pe 20 februarie 1969, în București.
Domnule Ministru al Apărării Naționale Nicolae - Ionel CIUCĂ, noi, cadrele militare trecute în rezervă cu drept la pensie de serviciu solicităm și ne dorim ca acțiunile întreprinse de dumneavoastră să aibă același efect ca și cele din comentariul de mai sus, purtați același nume, aveți o funcție care vă dă posibilitatea să rămână ceva în urma dumneavoastră.
Să putem afirma cu sinceritate și plăcere că, da, domnul ministru Ciucă a fost cel care a eliminat toate inechitățile privind pensiile militare, a susținut și realizat acordarea ajutoarelor la trecerea în rezervă a cadrelor militare din perioada 2011-30.06.2017, a rezolvat problema indexării corecte cu 5%/2016 a pensiilor militare, acordarea pensiei suplimentare de 1-9% separat de pensia de serviciu și rezolvarea OMM/SOSP. Nu estea prea mult comparativ cu alte ministere iar altă ocazie în calitate de ministru nu se știe când veți mai avea.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile, Zice-se ca trebuie sa facem cereri de actualizare cand, si ori de cate ori se majoreaza la activi soldele. Cine a scornit aceasta prostie, cand ar trebui sa se faca din oficiu? Si zic ei, amenintator, ca daca nu trimiti cerere ei din oficiu ti-o fac conform suma soldelor din ultimile 6 luni din activitate, si nu alese, pentru care avem la dosare cereri si s-a legiferat definitiv. Pai, daca nu au batranii la pat cazuti bolnavi, sau nu au mijloace de informare, sa fie șuntați cu aceasta ineptie? Pe mine nu ma afecteaza caci corespunde cu ce am ales in ultimile 6 luni, dar pe altii ii pot afecta. Mai spune, in doua varianta, ca daca nu ai vechime te ajuta ei cu procente sa ajungi la 25 ani, si asta este o idee buna, daca se aplica, pentru cei iesiti cu ordonanta si cei invaldanti. Daca electoral se grabesc si din doua fac una buna, plus ce a propus Onorabilul, este posibil sa fim multumiti! Aplicarea este o tragedie, pentru ca șobolanii din MApN cauta sa se aplice si peste 10 ani, ca sa nu mai invinuim politicul, acum stiind clar ca adevaratul criminal al pensiilor militare este chiar Ministerul Apararii prin lichelele lui, ca sa-l parafrazez pe @Leonard. Oricum, eu sunt pe cai mari sa deschid o noua actiune, ,,ultimul cartus,'' cat de curand, fiind finalizate chestiunile prealabile, celelalte procese fiind in asteptare de pronuntare, cu amanari de cateva luni, ba chiar de peste un an. Nu inteleg totusi la pensia suplimentara ca nu se baga in pensia propriuzisa: Sa inteleg ca vine pe un cupon separat? Candva, parca, pana prin anii de inceput '70, stiam ca pensionarii primeau 2 cupoane si unul era pensia suplimentara, numai sa nu ma fi inselat. Azi, fiind cu treburi la Tribunal, se plangeau avocatii ca se vor aglomera procesele, mai ales ca sunt si iesiri masive la pensie... Va dati seama ce grozavie a declansat guvernarea liberala, pentru ca au vrut sa faca ceva pe genunchi si in graba, fara a fi concreti si decisi s-o rezolve, astfel incat sa nu irite corpul magistratilor? Pentru mine, masurile reparatorii la care se lucreaza acum este important sa se aplice cat mai repede la rezervisti, intrucat sunt la ananghie cu preturile luate razna, saracie, scumpirea istorica a euroiului si scumpirile la utilitati, platind acum regulat peste 1200 lei la chirie si intretinere, la pensia de 1100...E jale mare!

Iulian Mareș spunea...

M,
Da, da rezolva tot! Ei ar fi rezolvat de mult însă nu-i lăsa în pace PNTCD-ul!
Mă uit la Dna. Alexandru cât de croită este pe muncă; unde a muncit asta că să facă ceva și acum? Dar sa mă anunțați și pe mine când vor face ceva benefic pt oameni!
Ei nu s-au apucat de recalcularea pensiilor, cf legii, din ianuarie!
La orice întrebare, răspunsul este invariabil: PSD nu a făcut nimic sau a făcut rău!
M, mor de ras și drag pt cei 65% de creduli!
Daca guvernul Ciolos a fost 0, ăștia sunt deja -100!
Nu sunt pesimist, așa că pot scrie clar: nimic benefic nu vor face...nici oile moarte ale lui Cezar nu vor reuși să le scoată din mare....ce dracu, avem o vârstă! Ăștia sunt doar golani și nu sunt inca cocalari pt că nu sunt siguri de anticipate și rezultatul lor!

Huhu Rezea spunea...

Nu-ți bate capul cu acest proiect, care nu are șanse de adoptare.
Inițiatorii, pornind de la ideea de a reface textul inițial al Legii 223/2015, au preluat și prostiile din acea lege, unele dintre ele reparate corect prin OUG 57/2015.
Multă vreme am ezitat să public acest proiect din cauza lipsei acurateții de reglementare, dar am văzut că mulți cititori fac referire la el, după ce a ajuns în proceduri parlamentare.

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Nu ai făcut cerere?
Omule, ce-ai făcut? Ai uitat sau cum?
Cei care au făcut cerere au și primit actualizarea in maximum 30 zile.
Pt cei care nu au făcut se subantelege că nu au nevoie...
Eu zic sa te grăbești căci poate mai ai o șansă.

ifrim spunea...

@Huhu.Șefu dacă acest proiect nu are șanse să treacă,măcar celălalt proiectul Leș are ceva sorți de izbândă ?Că de nu, ne distrugem neuronii aiurea fără să fie cazul!

Huhu Rezea spunea...

@Ifrim
Ai răbdare că s-a zvonit în această seară că în urma Deciziilor CCR, Orban trebuie să înlocuiască ministrii care nu au fost avizațio de Parlament, altfel acesta are temei să nu pună în dezbatere investirea guvernului.
Mai mult, Orban va fi nevoit să depună mandatul, iar Iohannis il va desemna ca premier pe... ghici măciucă...care va emite celebra ordonantă cu Anexa 2, cuantumul minim de referință al pensiei militare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian, mai intai sa se coaca actualizarea, daca are sanse sa treaca legiferata propunerea si, dupa cum zice @Onoabilul, este doar o cioaca fara sanse!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
eu v-am informat in premiera de noul Premier! Si mai fac o deskidere: cu el Premier nu se va da OUG cu Anexa nr.2, in dezbatere aici, pe motiv ca nu doreste sa fie acuzat de partinire!

constantin spunea...

In cazul aprobarii proiectului Les,exista bani prevazuti in bugetul M.Ap.N.pentru punerea in aplicare al acestuia?

brenda spunea...

cum partinire cand vorbea de inechitati?

ifrim spunea...

@ Iulică.Se pune problema de părtinire când ceri de pomană.Îndreptarea inechităților flagrante nu presupune milogeală.Nu-i cere nimeni să încalce legea,doar să facă ordine ,dacă are coloană vertebrală și dorește respectul subordonaților.Militarul când pleacă la luptă are incredere oarbă in comandanți și șefi dar pe masura hotărârilor luate și a ordinelor date această incredere poate crește ori scădea.Are posibilitatea de a intra in istorie ca ministrul militar ce a empatizat cu armata.De nu,să fie sănătos, alt general ca alte sute fara nici un zvâc în viață!

Huhu Rezea spunea...

Trebuie sa fii de o penibilitate îngrozitoare daca te frământă grija grij.

Iulian Mareș spunea...

Moftangiu esti Constantine! ... :))

constantin spunea...

Imi aduc aminte ca nu cu mult timp in urma si cadrelor didactice prin lege li sau marit salariile si au asteptat cativa ani pana cand majorarea a fost pusa in practica.

Gigi spunea...

https://gds.ro/politica/2020-02-18/noua-formula-de-calcul-a-pensiei-de-stat-si-inplicaţiile-acesteia

Indicii de corecţie introduşi din 2013.Cu toate cã legea 263/2015 prevedea prin art.170 sa fie aplicati din 2011.01.01,la calculul pensiei.Înca o dovada ca nu am dezinsformat!

BONIFATIE spunea...


Așa apare câte un meteorit și întreabă: „Domnule, am câștigat la 6/49! Or avea bani să-mi dea premiul?!”
Am auzit că va apărea și proiectul B52 (cu 4 motoare). Am ajuns în situația ca poli... „să se calce pe picioare” cu atâtea PLX-uri și li s-a blocat mintea. Nu mai știu cu care PLX să ne facă primul BINE.
Calm domnilor, că azi este vineri!

Huhu Rezea spunea...

@Gigi
Esti de o înrdărătnicie de groază!
Uite aici indicii de corecție pentru anii 2011-2012 stabiliți prin OUG nr, 113/2013, ca urmare a unei decizii a CCR din 2013.
Compară punctajul calculat in Decizie cu punctajul de pe cupoanele de pensie din anii 2015-2015.
ANUL ACTUL
NORMATIV INDICELE DE CORECȚIE
2011 OUG nr. 113/2013 1,12
2012 OUG nr. 113/2013 1,17
01-22 ianuarie 2013 OUG nr. 113/2013 1,17
23 ian–31 dec 2013 OUG nr. 113/2013 1,06
2014 Legea nr. 340/2013 1,07
2015 Legea nr. 187/2014 1,07

Leon spunea...

OuG.nr.68/2014, in urma Deciziei CCR nr.463/2014, prin ART.IX modifica alin.(3):
Alineatul (3) al articolului IV din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/2013 pentru modificarea și completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 53 din 23 ianuarie 2013, aprobată prin Legea nr. 3/2013, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și va avea următorul cuprins:

"
(3) Drepturile de pensie, rezultate în urma aplicării indicilor de corecție prevăzuți la alin. (1), se cuvin începând cu data de 1 ianuarie 2013, în situația persoanelor prevăzute la alin. (1) lit. a) și b), respectiv de la data deschiderii drepturilor de pensie, în cazul persoanelor prevăzute la alin. (1) lit. c)."

Gigi spunea...

https://www.alegatoru.ro/articol/guvernul-v-creste-varsta-de-pensionare-a-politistilor_2394.html

Iulian Mareș spunea...

Așa le trebuie!
Polițist iute și viguros la 70 de ani!
Țara te vrea mort la datorie...., fleșcăit, cu articulațiile ruginire și dinții în fișet
Forța Old Boys!

Gigi spunea...

Trebuie să le dea în dotare,pe lângă toate cele,și o pereche de cârje.😂
Aș zice ceva,dar se supără seful!

M spunea...

@Gigi

S-a mai discutat. E vorba sa se reglementeze mai clar art. 69 lit. i din L360/2002 (cu modificarile si completarile ulterioare). Adica ce e aia "încadrat într-o funcție similară".

Leo spunea...

Păi Stelică , ei PĂDURENII , au "în alb" ştampilate şi semnate, topul cu delegaţii de împuternicire fie de la 2505 fie de la 2580 pe care le completeză după nevoi pe unde se duc ei să apare MFA-ul. Mare minune dacă nu o fi chiar reglementată modalitatea pe care tu vrei s-o prezinți la cei de la 05440 care sunt de fapt body-guarzii lor în loc să-i ancheteze și să-i cerceteze.

Viorel spunea...

VÂNĂTORULE, domnul juriust PĂDURARU Fănică - Honorius mi-a fost coleg de birou, de fapt în anul 1997 când m-am mutat de la Galați, dânsul lucra (prin cumul) la Compartimentul Personal, deci era șeful meu după șeful personalului. Am lucrat ani de zile împreună și la bune și la rele. A urmat o facultate și a ajuns jurist. Când am trecut în rezervă ne-am întâlnit și la Tribunal și la C.Ap. Chiar dacă eram supărat pe dânsul (ca văcarul pe sat), omul nu avea nici o vină, legile și O.U. erau cauza. Își făcea datoria, atribuțiunile de serviciu pentru care la sfârșit de an trebiua să fie apreciat, promovat, etc. Ce aș fi vrut sau tu ce ai vrea să nu respecte legea, să se dea la o parte, pentru asta era și este plătit. Știi prea puține despre dânsul (nu știi dacă a făcut bine sau a făcut rău la toată lumea, după lege și regulament) și ești răutăcios cum am fost și eu, eram conștient că nu are nici o vină, dar parcă tot simțeam nevoia să-l acuz, să mă descarc, dar mi-a trecut. Dă vina pe cei ce au făcut legile, O.U., pe cei care le-au aplicat după bunul plac și lasă salariul dânsului pentru că este perfect legal la gradul și funcția de Col. pe care o are. Fii la curent, verifică și celelalte salarii de la mic la mare și o să vezi. Nu trăi în trecut, vezi prezentul. Dă vina și pe cei de mai jos unde este cazul.
Din 2015 justiția a mâncat de la buget 250 de milioane E iar în perioada 2020-2024 va mai mânca încă 390 milioane E a declarat domnul Cătălin Predoiu reprezentând drepturile salariale ale magistraților care și-au recuperat în instanță sporurile (ei între ei și-au dat VÂNĂTORULE, nu noi). Avea dreptate domnul H.H. cu adresa fostului ministru Tudorel Toader, dar este și dânsul vinovat, trebuia să iasă pe post și să spună asta, acum și studenții din Iași îl vor demis.

Iulian Mareș spunea...

Este sărac, nu ridică mult! 😂

Huhu Rezea spunea...

@Viorel
Problema rste că nu respectă legea, nu le mai lua d-ta apărarea.
In ce lege scrie că indexarea din 2016 este valabilă numai în aacel an?
In ce lege scrie că sporul OMM se acordă numai celor pensionați înainte de 15 sept 2017? Sunt explicabile sofismele Pădurarului prin întâmpinari , dacă a devenit jurist din cadrist bătrân.

Leo spunea...

Iar dacă a fost "cadrist" bătrân , e mai mult ca sigur că a fost şi "colaborator" eficient al c-istului "634" , care-l avea în legătură.

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, eu m-am referit strict la domnul juriust PĂDURARU Fănică - Honorius. În fond dânsul este avocatul M.Ap.N. în instanță.
Unul acuză, adică eu, celălalt se apără, adică M.Ap.N. prin jurist.
În întâmpinare sau apel dânsul poate să scrie Povești Nemuritoare (dacă atât îl duce capul / pregătire), eu sunt cel care trebuie să documentez cerințele mele și să le combat pe ale dânsului dacă s-a ajuns până aici, dar dacă și eu scriu Amintiri din copilărie, JUDECĂTORUL ce trebuie să facă ? Să cunoască legea și să o aplice.
Decizia finală cine o ia domnule Huhu Rezea, JUDECĂTORUL, iar dacă nu se pricepe solicită consultanță, experiză contabilă ca într-un comentariu anterior când judecătorul dădea cu stângul în dreptul.
Și mai mult, citiți Decizia nr. 16/2015 și Decizia nr. 5/2018 a I.C.C.J. și vedeți acolo cum se contrazic în decizii marii judecători (Decizia nr. 16/2015, neacordarea ajutoarelor la trecerea în rezervă nu poate duce la infinit / Decizia nr. 5/2018, sunt prematur introduse). Ce mai înțelegeți din asta domnule Huhu Rezea ?
Pentru indexare de 5% /2016 și ne luată în calcul în anii următori și O.M.M. sunt vinovați cei ce încadrează de C.S.P. a M.Ap.N. de la mic la mare pentru că nu cunosc legile și marii juriști care nu știu să-i consilieze. Ce măsuri a luat domnul ministru Leș și Ciucă împotriva lor având atâtea dosare și sesizări ? Nici una.
Dacă ei își făceau treaba legal și corect, nu se ajungea în instanță, iar noi nu aveam ce comenta pe acest subiect.
Dar înainte de toate sunt vinovați cei care au propus și acceptat să fie încadrați pe funcții niște incompetenți.

Viorel spunea...

Încă un mic comentariu. Cine se face vinovat că noi ajungem în instanță pentru drepturile noastre ? Eu, dumneavoastră, aviatorul, marinarul sau Ministrul Ap.N. care nu propune, nu vine cu sugestii pentru a corect inechitățile apărute (consiliat și sprijinit în demersuri de către D.G.F.C. și D.G.J. direcții care în negocierile cu politicul ne-au pus numai piedici, fiind în stare să ne mai taie nu să ne de un drept prevăzut de lege), urmat de Guvern, Parlament și Președinte.
Și eu ca și toți ceilalți suportăm aceleași nedreptăți. Ce e de făcut.

Gigi spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viorel spunea...

Domnule Leonard, nu trageți concluzii pripite și spuneți prostii în plus citiți corect și nu printre rânduri. Am scris că în momentul când am fost mutat în unitate, dânsul lucra la Compartimentul Personal (PRIN CUMUL, acum se vede ? deci era șeful meu (așa l-am considerat ca respect pentru gradul pe care îl avea, deși nu era încadrat pe funcție / șef indirect) după șeful personalului, ACUM AȚI ÎNȚELES ?). Șeful personalului era Mr. iar domnul Păduraru tânăr Lt. (În stat era 1 Mr. și 2 Sof.)
Ce înțelegeți prin „cadrist” bătrân, în special bătrân, așa ca dumneavoastră (presupun, nu vă cunosc), cât despre „colaborator”, c-ist / „634” vorbiți din proprie experiență sau vă dați cu presupusul ? Numai folosind în ziua de astăzi expresia c-ist, îmi dau seama ce bune relații ați avut cu ei. C-ist nu se mai folosește de ani de zile, doar cei „BĂTRÂNI” care trăiesc din amintiri.

Huhu Rezea spunea...

@Gigi
Iar te aventurezi în comentarii fără suport legal.
Art, 170 din L 263/2010 a fost prorogat prin lege la aplicare pentru anii 2911 și 2012. Juristii din MApN nu sut vinovați cu nimic pentru asta,
Altfel stau treburile în aplicarea greșită a art. 60 din Legea 223 și a OUG 59/2017.

Huhu Rezea spunea...

Stelică, te-a lăudat că faci copiii de pe intampinările , notele scrise și concluziile scrise depuse de jurist la dosarele tale, prin care acesta face referire la acest blog. Nimic nu ai făcut, zgârcitule! Cât te costa să ceri de la registratură copii de pe acele documente, dacă nu ti le-a prezentat și d-tale intr-un exemplar?

Huhu Rezea spunea...

@Viorel
Cadriștii și CI-știi erau din aceeași tagmă protectoare a Armatei.
Eu am zis că era un cadrist cu state vechi, dacă nu îți place bătrân.
Așa...și cum zici că se cheamă acum CI-știi?

Viorel spunea...

Domnule Gigi, ca și domnului Leonard, în comentariu pornit de la colegul nostru VÎNĂTORUL, era vorba despre Juristul Păduraru, nu despre cei ce încadrează funcții în structurile superioare cu putere de decizie sau impunere a anumitor proiecte de acte normative sau mai știu eu ce. Reprezintă U.M. și în procese cu persoane fizice pe diferite probleme, mai pe românește un fel de avocat de teren, zonal. Faptul că emite o întâmpinare sau un apel și îl trimite la Tribunal sau C.Ap. astea sunt formalități impuse de minister prin Fișa postului, dacă nu e dânsul, este altul, dar cineva trebuie să reprezinte ministerul. Am mai specificat, nu juristul hotărățte dacă vă acordă un drept sau nu conform legii ci judecătorul. Nu mai confundați JUDECĂTORII și PROCURORII civili sau militari cu juriștii, gen domnul Păduraru sau alții.
Domnule Gigi și Leonard, dacă încadrați o funcție de jurist și în fișa postului spune că trebuie să faceți Întâmpinare sau Apel, ce faceți, vă îndepliniți atribuțiunile sau raportați că nu sunt legale ?

Iulian Mareș spunea...

Pe final, hai că deraiezi....rău, dar rău de tot! Dar tot amuzant rămâi!

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, nu m-am referit la dumneavoastră ci la domnul Leonard, deci nu v-am acuzat și nici nu-mi permit să vă acuz de ceva. Când greșesc și sunt corectat, chiar mă bucur că mai învăț câte ceva. Totuși o întrebare, afirmați că: “Cadriștii și CI-știi erau din aceeași tagmă protectoare a Armatei”.
Eu care am lucrat 19 ani și 7 luni la Compartimentul S. 1 Personal, în ce tagmă a Armatei mă situez ?
Se numesc Of. de C.I. și/sau C.S. (ultimul așa se numea prin 2016). CI-știi eram noi Intendanții (știți denumirea).

Iulian Mareș spunea...

Este a N oară!

Nu discut cauza sau scopul umanitar, dar stau și mă întreb: ekipajul unei aeronave Tarom nu știe să zboare in complete de protectie epidemiologică?
Sau o aeronavă a lor costa mai mult decât una Spartan? Sau decontaminarea aeronavei și sea personalului se execută altfel?
Ei, nu sunt români, la greu?
Resursă aeronavei Tarom se epuizează mai repede decât a unui Spartan?
Fără doar și poate MApN are și domeniul Situații de urgență, dar cineva trebuie sa spună și STOP!
Costurile sunt sensibil egale!
Diferența? Plata ekipajului și misiunea ordonata! ....totuși și Tarom este a statului român, că nu vin stewardesele cu aeronava de acasă!?

*Acum câțiva ani, o minte bolândă dorea să aducem delfinii de la Delfinariu cu Hercules, tocmai din Kina!
Că orice lucru bun, Transportul aerian umanitar este nobil, dar are și o limita! Cu atât mai mult cu cât din fondul la dispoziția Premierului nu se decontează resursă financiara!
Râme nu vom aduce?
Nici nu-mi inkipui că scafandri militari nu vor scoate oile de la Midia!....trebuie, dpv al meu, pus Stop acțiunilor gratuite, zise de urgență și umanitare, în exces, doar pt impact media!

BONIFATIE spunea...


D-le HUHU!
Dacă este zgârcit nu-i bai pentru că dacă este parte în proces are parola și poate copia electronic toate înscrisurile din dosar în format PDF pentru a le arhiva, printa și/sau transmite cui dorește, tot în format electronic. Este adevărat că unele înscrisuri le „uită” IT-știi instanțelor ca să le scaneze și să le posteze în dosarul constituit în format electronic.
Mai puțin și este sâmbătă. Politrucii deja dorm iar PLX-urile sunt încuiate în fișetele cu DS.
Noapte bună tuturor!

Iulian Mareș spunea...

V-ule,
corect este ofiter DCISM - contrainformatii si securitate militara!
CI, la care faci referire, avea sens peiorativ, cazon, Kiloti-Izmene! Eu nu am vazut niciun cadru militar sa se supere pt acesta porecla, sa-i zicem! :))

Iulian Mareș spunea...

Despre curaj si onoare........
Se spune ca:
"generalul Alexandru-Zizi Cantacuzino zis si Grănicerul (aristocrat autentic, print din os domnesc, imperial si-a început cariera militară ca ofiţer în regimentul de gardă al regelui Carol I. Îl însoţea pe rege şi la Peleş. Îşi făcuse un obicei ca de fiecare dată când programul îi permitea, să dea o fugă peste graniţa de la Predeal la Braşov, unde se ducea glonţ la Casina militară, a ofiţerilor austro-ungari. Intra falnic, trântind uşa de perete de zăngăneau toate geamurile clădirii, făcea câţiva paşi spre centrul sălii pline de honvezi şi când vedea că toată lumea este cu ochii pe el, atentă la comandă, o dădea pe nemţeşte, cu voce răsunătoare: „Toţi honvezii sunt nişte porci!” După care rămânea neclintit în aşteptarea honvedului care, în conformitate cu regulile onoarei militare, era musai să se aleagă dintre cei prezenţ, să se ridice în picioare şi să-l provoace la duel pe cel care ofensase onoarea "urmaşilor lui Atila". S-a repetat această scenă de zeci de ori…
Aşteptarea nu dura mult şi perechea de duelgii, însoţită de martori şi de curioşi, ieşeau cu toţii pe peluza din faţa Casinei, pentru a se tranşa cavalereşte, după regulile îndătinate între oameni de onoare, diferendul româno-maghiar. Regulamentul duelului prevedea ca lupta să dureze până ce va curge prima picătură de sânge. As în mânuirea armelor, prinţul Cantacuzino reuşea de fiecare dată să-i provoace adversarului o rană superficială, fără nici o consecinţă pentru sănătatea şi integritatea honvedului. Odată încheiat duelul, toată lumea se întorcea în restaurant mulţumită că nimeni nu a rămas cu onoarea nereparată.
Şi frumoasa poveste ar mai fi durat şi azi, poate, dacă nu intervenea însuşi Împăratul, adică Franz Josef în persoană, care a aflat de "măcelul" la care se deda năzdrăvanul de prinţ valah şi l-a reclamat la vărul său, regele Carol, cerându-i să-l potolească pe zănatec."

Leo spunea...

Stelică , poţi face rapid și comod poze la documentele din dosar cu telefonul mobil. Este voie și așteptăm să vedem ce-i poate pielea lui HUO.norius PĂDUREANUL zonal de Ieși. Dacă este cazul , vorbim și cu Flavius ca să-l dăm pe mâna lui ( era să zic pe MĂCIUCA lui...)
Ai termen ca să-i trimiți Amabilului materalele până de mărțișor. Altfel , prezumția de seriozitate este compromisă , deoarece ai promis de mai multe ori asta. Am înțeles de la tine că și pe mine mă "mușca de cur" acest PĂDUREAN în unele exemple ale lui la instanţă.

Ein Stein spunea...

@Viorel
Debitezi numai ineptii. Vorba ta, cine se face vinovat ca ajungi in instanta pentru un drept legal? Pai nu cumva protejatul tau caruia ii tii palma la cur? Daca legea spune ca trebuia sa beneficiezi de dreptul x sau y, tu nu il primesti si ajungi in instanta, ghici cine e de vina? Politicul care a dat legea cu drepturile respective sau bandele de contopisti apevisti, din care vad ca si tu ai facut parte, care se opun cu indaratnicie sa nu le primesti? Incearca sa nu mai poluezi blogul cu tot felul de imbecilitati.

Iulian Mareș spunea...

Tibi,
Tu ce ai face in locul juristului? Nu ai ataca probele? Nu te-ai prezenta la proces, cum a făcut Iohanu la Sibiu de a pierdut municipalitatea zeci de imobile?

Ein Stein spunea...

CI-istii ar fi facut parte din tagma protectoare a armatei daca si-ar fi facut treaba protejand contrainformativ. Pe ei ii interesa cu totul alte probleme, ce ai mai zis de iubitul conducator, daca ai idei burgheze, ce bancuri cu comunisti spui, ce ai mai ascultat la radio, cu ce femei te culci, de unde ai reusit sa cumperi carne, adica chestiuni importante pentru armata. Pe astfel de indivizi se bazeaza orice oranduire dictatoriala, indivizi lipsiti de scrupule.

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Una este să reprezinți instituția în fața instanței și alta este să scrii în întâmpinări enormități de tot râsul, cum că o indexare, așa cum a fost cea din anul 2016, este valabilă numai în acel an.

Iulian Mareș spunea...

Da tată...CSP a solicitat reprezentare către șeful DGJ, care l-a pe Padureanu. Pădureanu a trimis formularul completat, i s-a aprobat prin semnătura, eventual și ștampilă și i s-a returnat cu Poșta Militară! Asta ți ce va răspunde.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Știu și sunt în acord cu tine! El, juristul, are mandat sa cânte pe partitura trimisa de șefii din minister!

Viorel spunea...

Domnule Ein Stein, făcându-mă pe mine imbecil (“poluez blogul cu tot felul de imbecilități”), vă înjosiți calitatea dumneavoastră de fost cadru militar și faceți de râs pseudonimul pe care cu mândrie vi l-ați ales, probabil pentru a induce în eroare comentatorii și a vă asuma înalta dumneavostră pregătire și capacitate de gândire prin suprapunere cu ce a adevăratului domn Albert Einstein. Pentru mine, prin exprimarea folosită sunteți reversul oglindei, probabil și sufletul dumneavoastră este la fel. Doar atât vă pot spune și vă mulțumesc pentru apreciere.

Viorel spunea...

Nu vă contrazic, unii spun că este Of. de contrainformații, alții Of. 1sau 2 de contraspionaj, iar la final Of. cu protecția și siguranța militară. Adevărata denumire dânsul o știa, s-a mutat ulterior, nici nu știu și nici nu mă interesează cine a venit sau cum se mai numește funcția, oricum scopul este același.
Nu mă supăr domnule Iulian Mareș, tocmai de aceea am și scris că “CI-știi eram noi Intendanții (știți denumirea)”. Chiar mă mândresc că sunt Intendant, chiar și Kiloți-Izmene (buni vara, bune iarna mai ales la Sibiu). Să știți că în anul 1982 când s-a schimbat culoarea paspoalului la arma intendență din roșu în mov și semnul de armă, lumea de pe stradă ne asimila cu securitatea, ei având culoarea albastru deschis. Cam 3 ani până s-au prins de poantă, când stăteam la rând ne făceau loc, nu de plăcere cred ci datorită instinctului de frică față de ei.

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Gigi spunea...

Daaa,Onorata instanță,trebuie să să ia de bune tot ce debitează juristul care reprezintă instituția în instanță?
Mai toate procesele se pierd pe proceduri,nu chiar toate, majoritatea.Statul trebuie să câstige.Amintiți-vă ce le spunea"Zeus"judecătorilor,anume că îi va pune pe ei să achite sumele pe care le vor câștiga petenții.
Atunci,despre ce mai vorbim?

Amoniac spunea...

Proiect CLASAT

Gigi spunea...

@Viorel
Cunosc un fost jurist care a reprezentat o instituție în instanță,obiectul acțiunii era ajutorul ieșirii la pensie.Dacă vedeai ce inepții susținea individul respectiv,îți venea să-l iei la palme.
După vreo câțiva ani,individul iese la pensie,cheamă instituția în judecată,obiectul acțiunii:Ajutoarele la ieșirea la pensie!!!
Ce credeți că a făcut? A câștigat!Că tot zicea cineva pe aici că nu a câștigat nimeni! Cum draku,Doamne iartă,toți au pierdut procesele,iar acest individ a câștigat?

ovidiuzid spunea...

Am și eu o întrebare:
a câștigat cineva în instanță definitiv acordare OMM la pensie?

Leon spunea...

De interes pentru SGP-isti si nu numai:
In sedinta de maine a Comisiei de Aparare din CD, sunt doua proiecte de lege privind modificarea Art.21/L.223/2015, in sensul reducerii varstei de pensionare tinand cont si de grupele de munca avute in activitate !
Probabil ca un proiect va fi Adoptat si cel de-al 2 lea va fi respin. Raportul este comun cu Comisia de munca, îar proiectele sunt, PL x nr.253/2019(Fifor) si PL x nr.386/2019(Roman).!

Unknown spunea...

..Domnule VIOREL / 20.02.2020....ministrul...NU a rezolvat..INECHITATILE ȘI..ILEGALITATILE ...comise de cei din C.P.S./M.Ap.N.; eu..de ex. am primit decizia de ACTUALIZARE =FARA INDEXAREA de 5% din 2016,
PLUS ...BAZA DE CALCUL =ERONATA: GRAD TAIAT,FUNCTIE TAIATA,SOLDA DE COMANDA TAIATA, TOATE 3 ...DE FAPT=NEACTUALIZATE...!



Leon spunea...

Membrii Comisiei au participat probabil la Bilanttul anului 2019 al MApN, si au amanat pentru o data ulterioara, sedinta programata pentru astazi..!

Viorel spunea...

Și eu la fel domnule Unknown, am scris petiții peste petiții, la ultima am primit răspun zilele trecute de la Direcția Generală Financiar Contabilă a M.Ap.N. Răspuns: “Altă data, Altă întrebare, La stână și la toamnă”. Asta e conducerea M.Ap.N. M-am adresat și Guvernului Dragnea și Guvernului Orban, totul în concepția lor este calculate conform legilor și ordinelor în vigoare.

Huhu Rezea spunea...

@Necunoscut
Acum ai aflat că în afară de solda de funcție în cuantum compus niciun alt element al bazei de calcul nu se actualizează.
Sunteți niște naivi cei care credeți că prin memorii și sesizări înduplecați niște incmpetenți să revină la cadrul legal, când ei au fost în stare să emită 80 000 de decizii de actualizare greșite, fără indexarea din anul 2016, și alte câteva mii de decizii de calculare fără sporul OMM

M spunea...

Fraieri sunt aia care isi fac asigurari da calatorie.
Desteptii asteapta sa ii aduca statul roman gratis!

La fel ca aia din Colectiv. S-au dus la petrecere, le-a dat foc un privat dar statul roman le plateste tratamentele in vecii vecilor, in tara si oriunde in lume, cu un insotitor din familie cu diurna.
Cand e vorba de un copil bolnav de leucemie statul roman nu mai are bani!
Suntem toti egali!

Unknown spunea...

D-LE HUHUREZ..dacă va uitati cu atentie la cele scrise de mine ( unknown ) veți vedea că am pus accentul pe TAIEREA ILEGALA a ELEMENTELOR SALARIALE DIN SOLDA LUNARA BRUTA BAZĂ DE CALCUL -la RECALCULARE/ACTUALIZARE A PENSIEI PLĂTITE LEGAL până în 31.12.2015...!!