Un produs Blogger.

vineri, februarie 07, 2020

A dat Orban o Ordonanță privind pensiile militare?

103 comments
Faună din Insulele Seychelles, Oceanul IndianIn urmă cu câteva minute, vineri 07 02 2020,  l-am auzit pe un reprezentant al PNL, deputatul de Bucureti, Marius Stefan Vintilă, spunând în emisiunea "Subiectiv" a lui Răzvan Dumitrescu, că ... printre altele, ordonanțele adoptate de Guvern, în noaptea anterioară demiterii prin moțiune de cenzură,  au rezolvat și problema pensiilor militare.
Stie cineva mai mult?
Inregistrarea emisiunii in care Vintilă a lăudat GuWerner o puteți urmări AICI
In curs de redactare


103 comentarii:

 1. Corect,...asa a fost conunicarea pnl.istului,... poate o sti ceva de la Ciuca !?

  RăspundețiȘtergere
 2. Până aflăm dacă a fost dată OUG-ul cu pricina, mai întâi să facem un exercițiu de imaginație.
  VARIANTA nr. 1 al OUG: conține o plafonare a pensiilor militare;
  VARIANTA nr. 2 al OUG: este ultima variantă care a fost discutată pe BLOG și care urmărește repararea inechităților în rândul pensionarilor militari cu aplicare din anul 2022. HUHU-le, tu ce părere ai?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. VARIANTA nr. 3 al OUG: varianta de limitare a drepturilor salariale cuvenite militarilor din activitate la nivelul lunii decembrie 2019.

   Ștergere
  2. @Catalin,
   Deci sa le de-a puie activilor! Să nu le aplice creșterea salarială cf legii!
   Ăștia sunt kiar nebuni?
   Vor sa se întâmple ceva, să nu mai apuce nici 1Martie? 🤔😈👿😱

   Ștergere
  3. VARIANTA nr. 3 al OUG, se pare că este cea de modificare a unor legi referitoare la militarii din activitate, cea de care se vorbește și cea care limitează doar anumite sporuri nu și măririle salariale anuale preconizate până în anul 2022.

   Ștergere
 3. Sa vedem
  Ce este la nr 25 la ordonanta poate acolo

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu a dat nicio ordonanta pentru pensii militare.

  RăspundețiȘtergere
 5. Nu a dat nimic privind pensiile militare...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Poate ne face o surpriză plăcută, dle Neacșu!

   Ștergere
  2. Dvs ați avut un interviu cu Ciuca, în culise ar fi trebuit să discutați cu el, așa că de la om la om, în privința pensiilor militare!!!

   Ștergere
 6. Nu cred ca Ordonanta se refera la pensiile militare; daca era asa ceva trebuia sa fie la avizare la CES, si dul Coarna, membru in acest Consiliu, ar fi comunicat ceva pana la aceasta ora pe siteul SNPPC..!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. https://m.dcnews.ro/coarna-nu-i-voteaza-ordonantele-lui-orban-veste-proasta-pentru-guvernul-pnl_728456.html

   Ștergere
 7. Si eu am auzit cuvântarea d.lui Vintilă!
  Cred că este un fel de "Puie Monta"!

  RăspundețiȘtergere
 8. ordonanta pentru anularea sporurilor g

  RăspundețiȘtergere
 9. Una este să fi "rezolvat problema pensiilor militare" cum ar fi zis Vintilă și cu totul alta este să spui să fi rezolvat problema INECHITĂȚILOR din pensiile militare.
  Mare atenție , că detaliile fac diferența.

  RăspundețiȘtergere
 10. E posibil ca ordonanta 25:
  https://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guvern/informatie-de-presa-privind-proiectele-de-acte-normative-adoptate-sau-de-care-guvernul-a-luat-act-in-cadrul-edintei-din-4-februarie

  RăspundețiȘtergere
 11. A dat dar PSD se opune pentru ca a dat-o noaptea.

  RăspundețiȘtergere
 12. Am primit din doua surse continutul Ordonantei care s-ar fi dat. Nu am alte amanunte.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca le aveti , de ce nu le trimiteti lui Huhu Rezea sa le verifice autenticitatea?

   Ștergere
  2. Nu-i valabil daca-i dat dupa apusul soarelui ...!

   Ștergere
 13. Nu va mai faceti iluzii desarte, Ciuca a fost promotorul tuturor OUG-urilor care au plafonat pensiile militare din pozitia de Sef al Statului Major al armatei si acum ce sa faca din pozitia de ministru, sa anuleze ce a promovat? N-o va face nicidata sau daca va avea vreo sclipire, o va face cu firmitura, numai pur electoral.

  RăspundețiȘtergere
 14. Se zvoneste ca se urmareste modificarea bazei de calcul in media soldelor nete pe ultimii 5 ani de activitate. Evident ca cine trebuie a avut Oscaruri in toata aceasta perioada. Pentru restul, scadere evident.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Poți să îți faci un milion de conturi pentru a îți rezolva obsesia!
   E OK! Pentru sănătatea ta, dacă îți face bine, acceptăm să ne plictisești!

   Ștergere
  2. Citesc bucuria în ziceri le tale. Știu că asta îți dorești dar în armată sunt și oameni care gândesc.

   Ștergere
 15. Cititi Articolul I punctele 12 - 16 si Articolul V punctele 1 , 5 , 6 , 7 , 8 din aceasta ordonanta http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/221921

  RăspundețiȘtergere
 16. PLACE LA NEBUNIE CUM NE PROSTIMSI DEZINFORMAM INTREW NOI

  RăspundețiȘtergere
 17. Cum dracu spuneti ca ordonanta elimina inechitatile,daca toti cu acelasi grad o sa aiba aceeasi pensie minima, fara a face diferenta de vechime, de conditii de munca, de locul de munca? 2 maiori unul a lucrat in operativ, altul a fost sobolan de birou, la camasa si cravata, cu curul langa soba,iarna, diferentiati prin sporuri, prin grupe de munca, este echitabil sa ia amandoi aceeasi pensie,dar nu intreaga, ci minima? Chiar daca s-ar face diferenta la recalculare, in acesti ani cel care a lucrat in operativ va fi furat de banii care i se cuveneau, la o pensie normal calculata.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnule Kostaș, ce înțelegeți dumneavoastră prin operativ ? Șobolan sunteți și dumneavoastră, dar nu șobolan de birou (cu flori de liliac) ci șobolan de coteț (cu miros de gripă africană), trăit în aer liber / operativ. Cu excepția Contabilului șef și a medicului, cine nu va lăsat să ocupați o funcție de birou ? Primul meu șef la Compartimentul S. 1 Personal a fost ofițer de infanterie, al doilea de chimic, al treilea de infanterie și ultimul artilerist, mutat la eșalon și avansat Lt.col.
   Munca de birou pentru cine vrea să o facă (,) cu adevărat în cele 8 ore, este în proporție de 75% un fel de pușcărie. Nu mai comentați prostii și solicitați niște drepturi pe care nu le meritați. Dacă le-ați primit, spuneți mulțumesc și mergeți mai departe. Vorba doamnei senator „Ciocu mic / Râtul mic”. Deocamdată nu știm cine este la putere.

   Ștergere
  2. În cele mai multe cazuri cei de la operativ îi compătimeau pe cei ce munceau la birou.
   Cei de la birou chiar voiau să aibă și puțină muncă de teren.
   Dacă nu ai fost în TOpE, nu ai fost în aviație, marină și alte funcții operative ale unor arme, să nu-mi zici că tot ce nu e financiar, personal, medical e operativ că devii jalnic.
   Toți cunoaștem operativitatea din armată. Să fim rezonabili. Armata e pe funcții, grade, dacă voiai altceva puteai să te faci miner, cfr-ist, macaragiu etc. și aveai parte de operativitate cât cuprinde.

   Ștergere
  3. @Kostas

   Nu comentez (încă) limbajul dar, ca regulă generală, aveți dreptate.
   Pentru a face diferența dintre două funcții de maior (să zicem) se folosesc sporurile. Vorbesc, evident de modul corectați legal de aplicare.
   De aceea eu de exemplu mă situez pe o poziție divergentă față de cei care cer insistent eliminarea sporurilor (sau doar a unor sporuri).
   In cazul meu, în ultimii 5 ani am fost pe două funcții (una cu sporuri și una cu IC). Am ales pentru pensie perioada cu sporuri care îmi aduce mai mulți bani decât funcția de comandă.

   Ștergere
  4. Să vă spună domnul Sof. Kostaș ce viață frumoasă și fără griji a dus ani de zile la un anumit Dv.Art.A.A. unde freca menta pe românește, apoi a tulito la poliția de frontieră, apoi pe la poliție, acum pensionar. Și ne jignește pe noi.

   Ștergere
  5. V-ule,
   Acum am înțeles tot și-mi explic pozitia lui!
   Să fie sănătos, dar și mai serios.

   Ștergere
 18. CIRCULA UN ZVON CA DOAR CEI ANGAJATI IN ARMATA, DUPA ADERAREA ROMANIEI LA NATO, 2004, VOR BENEFICIA DE PENSII CA IN NATO! IN PRACTICA, ZVONURILE MEREU AU PRINS VIATA, DIN PACATE, LANSATE FIIND CU BUNA STIINTA...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cum dracu dle, ce in armata SUA, fac diferențieri între pensionarii militari, aia care au fost în Vietnam și pe unde dracu au mai fost nu au aceeași pensie că ăștia din prezent?!!!! Asta se întâmplă numai la noi ptr că suntem cea mai mizerabila nație, cu niste mizerabili politici,care se cred că fac politica dar de fapt sunt niste infractori penali de ultimă speță! O nație sulfa și parșivă, nu meritam să trăim în lumea civilizată a Europei!

   Ștergere
  2. Cand? Inainte sau dupa rezolvarea inechitatilor existente? Oprea stie?
   O sa-l rog pe Huhu Rezea sa deschida un topic special pentru zvonuri!

   Ștergere
  3. Acest topic nu este un zvon. Este o preluare a unei afirmații făcute pe un post national de televiziune de către un deputat liberal.

   Ștergere
 19. Vor primi sporuri doar pensionarii care demostreaza cine-i radiaza sau streseaza cand stau pe balta cu batul in balta, egalitatea intre saltul cu parasuta din avion si cea cu umbrela din pat, similitudinea intre scufundarile in mare si cele din cada, deosebirea intre asanari si maturatul prin casa, oskarul daca reusesti sa pacalesti nevasta ca nu te duci cu baietii la bere, ci la lupta, etc

  RăspundețiȘtergere
 20. Tamaios.Serviciu operativ nu inseamna numai sa stai la curul soldatului.De multe ori e mai greu sa stai insurubat in scaun decat sa urli pe camp.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si sa ..DUCI razboaie de pe scaun ..greu foarte greu ..sa zica m-Alul ..si litlle M..!

   Ștergere
  2. C
   Pe harta îți trebuie știință nu glumă!
   Oricând puteam face domeniul trupa, însă tu in locul meu...
   Eu nu am văzut ofițer în comandament mare fara să aibă cam 10 ani la trupe. Lăsând la o parte IT, med, psiholog...etc.
   Scrii baliverne.

   Ștergere
 21. Domnul Viorel,daca dvs echivalati un of{ sef birou financiar} cu un of{ cdt grup op. speciale},un sof {sef dep alimente} cu un sof{ operator forte speciale } toti avand acelasi grad si doi caporali unul curier iar altul vanator de munte sau parasutist .....inteleg de ce suntem asa vazuti.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Când te hotărăști să devii cadru militar și urmezi o școală, îți alegi specialitatea militară care îți place. Când termini școala, ești repartizat unde consideră armata că este nevoie de tine (nu cunosc criteriile din momentul de față). În timp însă când vin state de organizare, restructurare, etc., prin raport personal soliciți funcția pe care dorești să fii încadrat, cunoscând avantajele și dezavantajele pe care le ai. În garnizoana de unde am trecut în rezervă se aflau 10 U.M., C.M.J., S.R.I., I.S.U., etc. Din cele 10 au rămas doar 2. Când veneau statele de organizare, toți fugeau de funcțiile de birou ca dracul de tămâie, în special M.M. și Sof. Ofițerii căutau doar funcțiile de fef birou / compartiment pentru I.C. și pe bună dreptate că o meritau la fel ca și un Cdt. Cp. sau Cdt. Bt. Art. Atât cel de la financiar cât și cel de la personal după ce întocmește un document îl mai verifică de 2/3 ori pentru a nu greși în defavoarea dumneavoastră sau a instituției, în ambele cazuri suportând consecințele. Zilnic la ora 16.00 sau vinerea în special Cdt. gr. op. sp., op. forțe sp. pleacă acasă liniștit, cel de la personal, financiar nici bine nu a deschis ușa și este chemat înapoi pentru nu știu ce situație cu termen de raportare a doua zi la ora 08.00. Am fost chemat la ora 00.00 (12 noaptea) să întocmesc o situație cu toate cadrele care au terminat șef de promoție pentru a fi avansați la Excepțional pe 25 Octombrie. Am avut un M.M. Avansat, vax albina, altă dată. Muncă inutilă.

   Ștergere
  2. Din ce categorie fac parte următorii :
   -un intendant în TOpEx Afganistan/Irak, misiuni în Oc. Indian
   -un medic în TOpEx Afganistan/Irak sau Angola/Bosnia
   -un finanțist în TOpEx Afganistan, Angola, misiuni în Mediterana
   Dacă știți răspunsurile, atunci puteți să-i încadrați și la um din țară.
   Lucrurile trebuie privite "întrunit", nu ca la tv.
   Succesul sau eșecul este al tuturor nu numai al celor care se cred "speciali" față de ceilalți.

   Ștergere
  3. Compari mere cu pere!
   Eu am văzut multi of FS trași la birou la o anumită vârstă și nu pe funcții de FS!

   Ștergere
  4. Hai sa ne definim limbajul!
   Prin sensul de operativ înțelegem toate UM/MU din compunerea Armatei României care participă direct la lupta/operatie, cu tot ce au in organică și indiferent de gruparea din care poate face parte: FL, FS, Rz. După cum constatați inclusiv FI, F.Log, Med, Centre de calcul...etc, mai puțin structurile de cazarmare/B, Bg, D, care carepreiau cazarma! Că unii sunt mai expuși riscului, asta este o alta discuție și nici măcar nu-i elocventă!

   Ștergere
  5. @Mareș
   Poate Aurica nu a lucrat în statul major. E bine să-i explici omului pe înțelesul lui. Dacă nu înțelege, îi dai cu regulamentul în cap.

   Ștergere
  6. Militar,
   La ce i-ar mai folosi?

   Ștergere
  7. @Mareș
   Poate e în rezervă, nu în retragere.

   Ștergere
 22. La birou lucreaza oameni cu doxa nu caprari.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 👍
   Au fost opriți unii sa ocupe funcții în comandamente? Eu știu că se băga sita.

   Ștergere
 23. Cum guvernarea PNL a adus o secretomanie și o opacitate pe care nu am mai întâlnit-o, putem doar să verificăm pe site CES momentul în care proiectul de OUG 25 ajunge la avizare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sau la Consiliul Legislativ, sau la Senat/Cameara deputatilor pentru inregistrare si repartizare la comisii !

   Ștergere
 24. M,
  Nu lua în seamă un prostovan care citește 3 fraze pe net, reluând la bătrânețe ce nu a știut la tinerețe, și care încearcă să-și umilească camarazii cu intelectualitatea lui!
  Dacă era așa de bun nu stătea la hangar la Bobocul, făcând aeronave școală, monomotor simpla și dublă comandă, pt viitorii piloți, ce făceau stagiu de pregătire pt ieșire la zbor! Era ori la URA Bacău, ori la un R/D/Aripa/SMAVA (cum era pe timpul lui)!
  Îmi pare rău că din cauza unor proști că și el nu mai intră pe aici Mr. Baza an, doctor în fizică cu lucrări științifice de ți se înmoaie mintea! Reține: a fost NAC, apoi ofițer și a făcut facultatea de fizică și doctoratul în același timp!
  Vei găsi pe net care ceva din munca lui și a soției (tot doctor în îizica, cu multe teme științifice publicate)
  Asta că să înțeleagă teepanatul blogului ceva și apoi că el, pe persoana fizica, nu a făcut parte nici măcar o mîine de secundă din corpul științific!
  Căci dacă-i ridic câteva probleme simple de nivel Ta, Op sau Strategic moare că și când ar avea punga de plastic pe cap!
  *Fiecare are domeniul și specialitatea lui, însă ca să vii să te șlefuiești prin alții, mie mi se pare că ești idiot sau trepanat!
  **Poți să susții prostii și dobitocii cat vrei, mai T-3, căci o sa ți-o de-a din 2 pe a mai lunga!
  ***Spune-ne și nouă, profanii, până la ce vârstă poți fi pilot și/sau navigant în aviația civilă?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Candva probabil ca o sa se sature si gratioasa noastra gazda de râca asta dintre cei ce postează aici.

   Poate ar trebui să avem o discuție serioasă și cu privire la cui folosește? Discutiile de pe forum intra obligatoriu in briefingul de presa dar cad si sub ochii unor civili, mai mult sau mai putin ingaduitori cu noi!

   Ati vazut? Recent un lider dintr-un sindicat obscur, ca sa iasa si el in fata a dat declaratii explozive (mult exagerate si neadevarate). Imediat declaratiile au fost preluate si generalizate spre deliciul idotilor si servind drept munitie celor care ne vor raul!

   Ștergere
 25. Vintilosu....se refera cferd la pensiile......m...iniere...Dar .....

  RăspundețiȘtergere
 26. ANALIZAȚI !
  De pe site-ul guvernului:
  INFORMAŢIE DE PRESĂ privind proiectele de acte normative adoptate sau de care guvernul a luat act în cadrul ședinței din 4 februarie
  ..........................
  25. ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul apărării naționale


  RăspundețiȘtergere
 27. Mãi bãieţi,staţi blânzi,cã deocamdatã sunt numai supoziţii.Este normal sã fim departajaţi într-un fel,în funcţie de grupa de muncã avutã.Cred cã şi grupele astea au fost date în funcţie de pericolul din fiecare domeniu unde am activat.Nu o sã compari pe unul care a fost sef la cazarmare,cu unul de la artilerie,tancuri etc,etc.
  Au şi cei de la birouri rolul lor,rãspunderea lor.Haideţi sã nu ne pronunţãm pe ceva ce nu cunoaştem deocamdatã.
  Şi,a propos de doxa.Nu numai la birou este nevoie de"doxa".Sã fie clarã.Este nevoie şi pe câmpul de luptã,pe lângã"doxa",mai e nevoie şi de mult fler şi multã,foarte multã pregãtire. Pentru bunul mers al armatei,pt.a câştiga rãzboiul,fiecare rotiţã trebuie sã funcţioneze.D'aia am zis cã fiecare are rolul lui bine definit.Cã mai sunt unii care mai tãiau frunzã la câini,nu neg,dar sunt puţini.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 👍
   Discuțiile contradictorii nu-și au rolul! Dinaintea lui Napoleon armatele aveau comandament și stat major!

   Ștergere

 28. Ce ușor sar unii de la topic la „bătălia” dintre birocrați și operativi, uitând că în viață/activitate între negru și alb există și nuanța gri. Cred că sunt mulți rezerviști care au lucrat și la birou și „pe câmp”. Și așa se ajunge, de supărare, la pleonasme, eronată sintagmă, de genul „infractori penali”. Pot exista și infractori contravenționali?! Sau cum spunea o guristă că un șofer a fost amendat penal pentru că ”a făcut” (corect este a comis/a săvârșit) o contravenție. O fi făcut-o de oaie... ca un berbec.
  Hai să aflăm ce, poate, nu există. Adică OUG-ul care ne-ar interesa.

  RăspundețiȘtergere
 29. Cum ne-o tragem noi intre noi nu ne-o trage nimeni. Aveti prea mult timp liber si mintea prea odihnita. Ne balacarim unii pe altii in loc sa fim uniti, de asta suntem in situatia asta cu pensiile militare.

  RăspundețiȘtergere
 30. Si muieri cu ..lupa������

  RăspundețiȘtergere
 31. Stolojan a prefigurat politica fiscală pe pensii începând cu 2021.
  Ținând cont de apartenența sa liberală, printre altele, acesta a declarat că nu i se pare normal ca pensionarii să nu plătească CASS sau impozitul de 10% să se rețină doar la sumele peste 2000 lei.
  Mai mult ca sigur, dacă se va aplica legea pensiilor la civili și ordonanța pentru pensiile militare, aceste măsuri sunt în capul liberalilor.
  Sintetizănd, un civil cu 2 puncte de pensie, încasează astăzi 2x1265=2530 brut - 53 impozit = 2477 lei net. De la 01.01.2021, dacă s-ar aplica politica fiscală, acest civil va încasa 2x1750=3500 brut - 350 CASS = 3150 - 315 impozit = 2835 lei net.
  Pentru militari, dacă s-ar aplica, conform anexei 2, puteți calcula să vedeți dacă și cu cât v-ar crește pensia.
  Astfel, PNL-ul va aplica aceeași măsură cum a aplicat-o și PSD-ul, mărind salariile dar niciodată nespunând că va mări cota de contribuție din salariul angajatului.
  Rezultă că această clasă politică își bate joc an de an de cetățenii acestei țări.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu tot respectul pentru domnul Stolojan, îi doresc multă sănătate, dar după ce criterii s-a ghidat când a afirmat că toți pensionarii ar trebui să plătim CASS și chiar impozit pe pensii de la 0. Nu a fost bine tratat în spitalele din România (parcă/din aduceri aminte a plecat o perioadă și pe afară, poporul fiind îngrijorat de sănătatea dumnealui cât și de lipsa informațiilor privind locul pe unde s-ar afla).
   “Cursa prezidențială ia însă o cotitură neașteptată pe 2 octombrie 2004 când Stolojan își anunță retragerea din fruntea PNL și, de asemenea, din cursa prezidențială, invocând probleme grave de sănătate. Locul său este preluat de Traian Băsescu, cel care vădit emoționat începe să plângă în momentul în care Stolojan a făcut anunțul retragerii”. (De la Wikipedia, enciclopedia liberă).
   Oare unii politicieni cunosc adevărata viață și traiul românului de zi cu zi.

   Ștergere
 32. Ordonanta de urgenta ptr.modificarea si completarea unor acte normative,in domeniul ap.nationale ?!!!!! Sigur se mai modifica vreo procedura ptr.s putea achizitiona mai lesne tehnica aproape casata,de la bravii americani si de la celelalte tari membre N.A.T.O.
  Probabil chiar valoarea normei de.hrana li se pare cam mare,si in acest caz trebuie facut.ceva.In ceea ce priveste echipamentul poate s-a constatat ca cel din China este prea scump(tinuta de instructie) ,dar si aici vor modifica si vor achizitiona de la americani desi costa dublu ,dar mutu'tine aproape.
  In ceea ce ne priveste pe noi pensionarii militari,dupa ce.s-a constatat ca foile.de drum C.F.R.nu le.folosim ,nu ni se vor mai da.
  Cireasa de pe tort: Toate pensiile vor fi actualizate prin scadere,deorece finantistii nu mai stiu sa faca adunare.
  In sfarsit! Cam asta ar fi.

  RăspundețiȘtergere
 33. In urma cu ceva zile ,un articol mi-a atras atentia.Era vorba.despre un caine ,militar cu state vechi ,care iesea la pensie.Mai.bucuros era ingrijitorul lui decat el.Stia ce-l asteapta si ramasese asa....dus pe ganduri.Dar ...tot ce este posibil ca in ordonanta aceasta fantoma,sa se prevada si cateva oase in plus ptr.el.Articolul respectiv a fost in Observatorul Militar.

  RăspundețiȘtergere
 34. @M
  Noroc că civilii nu prea sunt interesați de comentarii. Sunt atrasi doar de titlu și eventual de conținutul topicului.
  Este foarte simplu să elimin comentariile din setări.
  Uite, să încercăm 24 de ore!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @Huhu Rezea
   😁😁😁

   Eu ma gandeam mai mult la o autocenzura!

   Ștergere
 35. Interesant.........

  http://www.asrocatolic.ro/confirmari.htm

  RăspundețiȘtergere
 36. Ce vrea KWI si Martafoiul Or_Ban - lipiti de PPE nu se poate!

  Euroscepticul si controversatul Nigel Farage le-a spus cu subiect si predicat:
  -„Iubim Europa – dar urâm Uniunea Europeană!
  -Când am semnat, am semnat pentru o piață comună, am semnat ca să fim prieteni și aliați – nu pentru un suprastat politic, nu pentru steaguri, nu pentru simboluri și sloganuri, nu pentru reguli și intimidări, nu pentru instituții cu putere nelimitată, nu ca să ne spuneți voi ce avem și ce nu avem voie să facem.*
  -V-am văzut în 2005 cum ați încercat să ne impuneți o Constituție europeană – am văzut popoarele respingând-o prin referendum, și v-am văzut ignorând acele popoare și impunând-o în 2007, sub forma Tratatului de la Lisabona!
  -Uniunea Europeană nu este doar nedemocratică – este antidemocratică de-a dreptul !
  -Este condusă de oameni care nu au fost aleși de cetățeni și care nu pot fi trași la răspundere de aceștia!
  -Dar Britania e prea Mare ca să o puteți ține sub călcâi – așa că PLECĂM!
  -Vicepreședinta Parlamentului European, este înlemnită de îndrăzneala lui Farage de a pronunța cuvântul tabu: *A fost pronunțat cuvântul URĂ!!!

  Le-a spus lucrurilor pe nume. Dintr-o Piață Comună a ajuns un monstru cu structuri nealese care se amesteca în treburile interne ale statelor membre...cam cum era Sovietul Suprem in fosta URSS!"

  https://www.youtube.com/watch?v=LIgmfpHBiDw

  https://www.youtube.com/watch?v=bJS59cdUSS8

  https://www.youtube.com/watch?v=ZVYqB0uTKlE&feature=youtu.be

  https://xaeus.wordpress.com/2015/05/28/uniunea-europeana-este-noua-uniune-sovietica/

  RăspundețiȘtergere
 37. Ca tot se plangeau unii ca Ciuca nu vorbeste...:

  "Ministrul Nicolae Ciucă a vorbit despre contractul prin care Armata română urmmează să fie înzestrată cu camioane IVECO.

  În cadrul unui interviu acordat pentru „Ora Armatei”, ministrul Apărării a fost întrebat în contextul contractului cu IVECO, care prevede inițial 940 de camioane militare pentru Armată într-un prim lot, de ce România nu a fabricat ea camioanele și le-a achiziționat din Italia.
  Potrivit ministrului apărării, într-o proporție de aproximativ 80%, camioanele vor fi fabricate în România întrucât contractul cu italienii de la IVECO prevede off-set.
  Marea majoritate a camioanelor IVECO vor fi construite în România:
  Practic, începând cu cel de-al 301-lea camion, acestea se vor produce în țara noastră. Unde anume, urmează să decidă furnizorul împreună cu Ministerul Economiei, mai transmite ministrul Apărării.
  „Camioanele IVECO au fost achiziţionate în mai multe secvenţe. Am avut o secvenţă, un contract subsecvent, ca să vorbim mai concret, în care am achiziţionat 173 de astfel de mijloace, ulterior, atunci când au fost create condiţiile tehnice să poată să fie derulată procedura şi încheierea un contract-cadru pentru achiziţia atât a autocamioanelor, cât şi a platformelor derivate necesare înzestrării Armatei României, s-a întâmplat şi astăzi vorbim despre un contract de aproximativ 2.900 de camioane, într-un prim acord de 942 de camioane.
  Din elementele de angajament ale furnizorului pot să menţionez că, începând cu cel de-al 301-lea camion, acestea se vor produce în România. Unde anume - este decizia furnizorului împreună cu structura responsabilă din Ministerul Economiei, şi anume Oficiul de Compensare a Achiziţiilor de Tehnică Specială, şi aceasta urmează să se concretizeze într-o decizie, sperăm noi, cât mai curând posibil.
  Nu este vorba de speranţa noastră, ci este vorba de obligativitatea din contract pentru că, încă o dată, cel de-al 301-lea mijloc auto trebuie să fie integrat în România"

  RăspundețiȘtergere
 38. Consiliul legislativ, a inregistrat aceasta Ordonanta de Urgenta la nr.96/05.02.2020 si au retrimis-o cu Observatii cu nr.A 46/6 februarie 2020.
  La CES nu apare printre cele 14 inregistrate, n-am reusit s-o citesc..!

  RăspundețiȘtergere
 39. OUG, referitoare la pensiile MApn,se referea la PS daca sa intre la calcul inafara bazei de calcul dar are respingere de la CES, am spus-o si alaltaieri...

  RăspundețiȘtergere
 40. Poate totusi inteleg si unii in sfarsit un text care plafoneaza pensiile de serviciu compuse din 85% +OMM.
  Momentan plafonarea este la net dupa ce anterior era la 102%.
  Poate acum se intelege ca pensiile ,indemnizatiile ,obtinute pe alte legi ,creatori ,L118 ,nevazatori ,handicap ,etc nu sunt pensii de serviciu si sunt in drept a fi adaugate la pensiile militare de serviciu.
  Poate acum se intelege ca OMM face parte din pensia de serviciu care conform ordonantei se plafoneaza la net in scopul ca pensia sa nu depaseaca netul activului similar.
  Poate totusi se intelege ca lupta trebuie dusa pentru actualizare si nu pentru OMM peste net.
  OMM peste net nu se va intampla, adica pensie mai mare ca si netul salariului celui activ.


  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/pensiile-militarilor-ce-spune-ministrul-despre-ideea-ca-numai-cei-care-au-fost-in-misiuni-externe-sa-primeasca-bani-mai-multi-1257541?fbclid=IwAR139SY9U4QeqUPcQorQj1VzMO3LOUcUypuYoD9as0uefGm4KHDQ_D_fAQ4

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu ești p x p , dacă nici până acum nu ai aflat că ambele plafonări instituite, una prin OUG 57/2015, la 85% din baza de calcul, alta prin OUG 5/2017, la cuantumul mediei soldelor nete din baza de calcul, se adresează pensiei rezultate din baza de calcul și nu afectează cu nimic Sporul OMM care, nu face parte din baza de calcul, din simplul motiv că militarii în activitate nu benefuciază de el.
   De îngrâmaditi ca tine profită și gulerele albe care considera sporul OMM ca parte a pensiei militare.
   Actualizarea pensiilor militare mărește baza de calcul și , in consecință mărește, cuantumul pensiei militare, dar si valoarea numerică a sporului OMM care se adaugă la cuantumul pensiei militare.

   Ștergere
  2. Huhu,
   Nu are rost...2%!
   Cred că o face intenționat....

   Ștergere
 41. Dle H,
  Poate binevoiesc colegii mai stiutori sa ofere date mai concrete privind oug 25 si viitorul acesteia.
  Cu multumiri anticipate,

  RăspundețiȘtergere

 42. Așa-i d-le HUHU cu OMM, și nu numai! Acum, problema cu logica juridică și interpretarea textelor de lege nu este, fără supărare, la îndemâna tuturor.
  Principalul este să fim realiști și să recunoaștem că nimeni nu poate fi profesor în toate. Eu recunosc.
  Un fost rector îmi spunea, fiind parte într-un proces civil. „Auzi, domnule, avocatul mi-a spus că probele și textul legii se interpretează de instanță! Da ce-i judecătoarea, interpretă de muzică populară! Să aplice legea, nu să o interpreteze!” Unul este doctor în drept, celălalt doctor în fizică (fără a face trimitere la unii profesori de fizică).

  RăspundețiȘtergere
 43. https://www.hotnews.ro/stiri-defense-23652658-ministrul-apararii-despre-pensiile-militare-armata-nu-trebuie-separata-cei-care-fost-misiuni-cei-care-nu-fost-noi-nu-puteam-mergem-misiuni-daca-nu-erau-cei-din-tara-care-sprijine.htm

  RăspundețiȘtergere
 44. Nicolae Ciucă spune că e nevoie să se facă o disctinție: „Militarii nu au pensie specială. Militarii, de la Alexandru Ioan Cuza încoace, beneficiază de pensie militară de serviciu”.

  „Militarii nu pot să-şi adauge absolut niciun bonus sau coeficient în ultima lună, înainte de a ieşi la pensie, pentru că, în baza legii, singurul drept pe care îl avem de a alege atunci când ieşim la pensie este segmentul acesta de şase luni consecutive din ultimii cinci ani, în baza căruia se calculează pensia, iar pensia începe de la plafonul de 65% şi nu depăşeşte 85%. Ca atare, indiferent despre cine discutăm dintre cei care ies la pensie în uniforma militară pe baza legii, nu depăşesc salariul net în plată la ieşirea la pensie”, spune Ciucă.

  RăspundețiȘtergere
 45. Eu cred că dacă Ciuc a promovat o OUG nu o baga în ședința de guvern fără toate avizele necesare! În MApN nu am mai auzit de un caz altfel....în 15 ani de SMG!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Iulica, n-am scris eu mai devreme ca la CES nu este inca inregistrata iar Consiliul legislativ a retrimis-o cu Observatii..?
   Poate ca nici NU este aprobata..??

   Ștergere
 46. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @T3, OuG.nr.8 din 4 februarie a fost deja publicata in MO nr.89 din 6 febr.2020 si completeaza L.145/2019 privind statutul politistilor de penitenciare !
   In sedinta de guvern a fost la pct.1...!

   Ștergere
 47. "Scandal uriaș! Consiliul Economic și Social refuză să-și dea acordul pentru 19 din Ordonanțele de Urgență adoptate de Guvernul Orban.

  Dumitru Coarnă, membru CES și președinte al SNPPC, a precizat, într-o intervenție telefonică Realitata Plus, că se va opune marți, punerii pe ordinea de zi a celor 19 OUG.
  „Eu în ședința de marți, mă voi opune punerii pe ordinea de zi a a acestor ordonanțe care practic sunt votate în Guvern și nouă ni se cere acum să pronunțăm pe o ordonanță deja discutată.
  E un nonsens aici, se încearcă o șmeherie. Eu de exemplu voiam să fac observații, să vin cu amendamente. Pot sa amendez ceva ce asteapta deja de la monitoru oficial sa produca deja efecte?”. a spus Dumitru Coarnă la Realitatea PLUS."

  RăspundețiȘtergere
 48. Tot din ciclu "Ce furaciuni a mai facut PNL?" un comentariu foarte bun al lui Patrick André de Hillerin
  Așadar prietenii lui Costache din sistemul privat de sanatate, ăia care îi rescriu ordinele de ministru, nu sunt mulumiți. Cică prea puțini bani de la stat și că dacă nu coplată ei nu se mai bagă.
  Ahh, unde sunt cei care chițăiau că vor la privat pe banii statului? Unde sunteți, nene? Vedeți că ce vreți voi nu se există. Nu vrea patronatul să vă trateze ca pe toți sărakii. Așa că ori plătiți din buzunar, ori la stat, unde tot prietenii lui Costache recunosc, implicit, că există subfinanțare.
  Sau voi mergeți la alde Polisano, Sanador și, când vine contabila cu coplata, arătați postările de pe Facebook sau de pe blog? "Duamna, duamna, dar eu sunt influencer, v-am luat apărarea când cu ordonanța, doar nu mă puneți pe mine să plătesc..."


  Pe scurt: ai bani traiesti nu ai bani mori!

  RăspundețiȘtergere
 49. "Trimitem la Monitorul Oficial toate ordonanțele de urgență. Din punctul nostru de vedere, ordonanțele de urgență îndeplinesc toate condițiile pentru a fi valide și pentru a intra în vigoare. Deja au și fost emise câteva ordonanțe, iar astăzi și mâine urmează să trimitem toate ordonanțele. Avocatul Poporului are dreptul să sesizeze Curtea Constituțională. Nu mă tem de nimic. Am adoptat ordonanțe de urgență extrem de importante, indispensabile, cele mai multe care produc efecte benefice pentru administrație, economie, pentru absorbția fondurilor europene și pentru soluționarea diferitelor situații critice", a declarat Ludovic Orban.

  RăspundețiȘtergere
 50. Ordonanta 5 - modificari si completarii Legea 263 - pensii publice.
  Ordonahta 25- modificare si completarii acte normative in domeniul apararii nationala. Singurele care fac referire la ..,., pensii.

  RăspundețiȘtergere
 51. Sau ar putea sa aiba legatura ...

  RăspundețiȘtergere
 52. In sedinta de maine, 11.02.2020 ora 13.00, CES are in dezbatere inca 6 Ordonante de Urgenta,!
  Ordonanta noastra nu se regaseste pe ordinea de zi...!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Toooocmai la poziția 99! Slabe speranțe să intre curând în dezbatere.

   Ștergere
 53. @Leon,slujba-i slujba, drujba-i drujba.Caatare pensia-i pensie iar OMM & PS sunt alte adaosuri care nu fac parte din pensie, aceste adaosuri le au si alte categorii sub alte forme(spor de academician, de doctor, de luptator pentru, artist, etc)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Explicai și ing care ți-a pregătit th elicopterul și acum este Comandant de Boeing!

   Ștergere
 54. https://m.dcnews.ro/avizele-pentru-20-oug-cerute-dupa-adoptare-antena-3-raspuns-de-la-consiliul-legislativ_728898.html
  La poz.18 si Ordonanta noastra are Aviz Negativ de la Consiliul Legislativ..!

  RăspundețiȘtergere
 55. https://www.digi24.ro/stiri/externe/armata-a-intrat-peste-parlamentarii-din-el-salvador-militarii-au-cerut-cu-armele-in-mana-100-de-milioane-de-dolari-1258138?fbclid=IwAR2en_zUk0BBxaZVgiNWZDk5sB38QRtkSdz3b3Ij_p5YErUoePSaM5DpjS8

  RăspundețiȘtergere