Un produs Blogger.

miercuri, aprilie 01, 2020

Proiect, impozitarea pensiilor speciale

108 comments

Circulă pe Internet de 1... aprilie.
După modul în care este formulat, proiectul s-ar aplica și pensiilor militare de serviciu, ele fiind reglementate printr-o lege specială, derogatorie de la legea cadru, respectiv de la Legea 223/2010.
Proiectul este înregistrat sub nr. BP 177/2020





108 comentarii:

brenda spunea...

DECI NU SI LEGEA 223? CUMRAMANE CU CEA A USR?

Leon spunea...

Este proiectul USR depus deja la Parlament:
https://www.stiripesurse.ro/usr-se-urca-pe-valul-public-proiect-de-lege-pentru-impozitarea-cu-90prc-a-pensiilor-speciale_1447730.html

Leon spunea...

Comisia de Buget a Senatului, in sedinta din 30 martie, a dat un Aviz NEGATIV la proiectul de lege L 120/2020..!

mosmartin16 spunea...

...l-am studiat !!! Prin transpunerea lui in practica...pensiile actuale ar scadea cu pana in 50 % !!!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Ctez din H din 21.03.2020:
"Oricum, cred că acest proiect va primi Raport de respingere din partea Comisie de apărare în condițiile adoptării prin vot sau tacite a proiectului L.38, proiect în care se vede și mâna gulerelor albe" din minister.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Nivelare de tip comunist. Daca s-ar aplica la militari, colunelul si plutonierul ar avea cam aceeași pensie. Ar rade si coreenii din nord de noi.

DECEBAL spunea...

Nu cred ca pentru noi nu se va ajunge la reducere de pensii.???

Gigi spunea...

Se observă chiar și de pe lună că acești idioți vor să facă tăieri numai în domeniul pensiilor.
De salariile aleșilor nu se aude nimic.Tac mâlc.La noi ce să mai vorbim când înghețat de atâția ani?
Am mai spus,impozitare dar la toți ,indiferent că ești bugetar,privat,militar,ales etc.

Leon spunea...

Are si PNL o propunere :
https://m.dcnews.ro/pnl-vrea-impozitarea-pensiilor-speciale-cine-nu-este-vizat_739901.html

marvas66@yahoo.com spunea...

Cred ca este cea mai buna impozitare. Daca Ciolacu o impune inseamna ca este un om corect.

Iulian Mareș spunea...

M,
150%, că să depășim planul!...😂🤣👍👏

CEZAR spunea...

Evident ca ai dreptate
Lasa-l pe m-Al si alti ghiftuiti sa spere ...!
Cica la ei doar cresterile sunt binevenite....

CEZAR spunea...

Gorghiu este ..febletea mea...hai fatooo...!!
\Propunerea vizează impozitarea cu:


"- 10% a pensiilor speciale între 2001-4000 lei;

-60% a pensiilor speciale cuprinse între 4001-7000 lei;

-95% a pensiilor speciale care depășesc cuantumul de 7000 lei.", a mai scris vicepreşedintele Senatului.


CEZAR spunea...

Catalin traznitul ,
Ca pensionar basinos , te-ai lupta cu virusul ..??

mosmartin16 spunea...

Mai oameni buni !!! Cititi si acest proiect si ce doreste si USR-ul ( de pe pagina de facebook a lui Clotilde Armand ) ! In mare...se cam doreste asa... Trecerea la pensii contributive !!! Cu titlu de exemplu....de ai acum o pensie de 7000 lei brut...ti se recalculeaza si ...sa zicem ca iti iese ...5000 ( pe contributivitate ) ! Pentru 3000 ( adica, 5000 - 2000 neimpozabili ) se aplica un impozit de 10 % ! Rezulta 300 lei ! Pentru ce depaseste cei 5000, se aplica un impozit de 90 % ! Rezulta 1800 lei ! Asadar, pentru exemplul ipotetic luat ...avem..pensia neta actuala = 6500 lei ! Pensia recalculata = 4900 lei ( 7000 - 300 - 1800 ) !!! Dar...sunt trei de dar !!! 1. un proiect depus in parlament nu poate fi adoptat prin OUG ( cu toate ca Romania e ....tara tuturor posibilitatilor ) !!! 2. o recalculare...chiar si daca pentru o mare parte a rezervistilor ea a mai fost facuta ( n.n. - cand pensia era pe puncte )...este un proces lung, de durata !!! 3. alaturi de medici...in aceste momente cenusii...in prima linie sunt ...politistii si militarii !!! Fie ca-s activi..fie ca-s rezervisti ...nu te iei acum de pensiile lor...iar asta..daca vrei sa nu iti faci tie rau...adica cel care guvernezi !!! Sa auzim de bine !!!

mosmartin16 spunea...

..alooo...marvas ...vezi ca nu e a lui Ciolacu !!! Psd-ul are alt proiect !!! Acesta e al Usr-ului !!! Chiar daca tu vezi acolo..Ciolacu si Corlatean ! Ei conduc cele doua camere !!!

Nea Nicu spunea...

Stimate H: Ce e nou, că nu ințeleg?! Pe 28 martie, la comentariul meu privind supraimpozitarea pensiilor speciale ( "made " Ciolacu ) in care spuneam că proiectul respectiv nu priveste pensiile militare, ați spus fără nicio reținere ce vedem azi negru pe alb pe acest nou proiect: se impoziteaza suplimentar partea necontributivă a pensiei. Si atunci , de unde nedumerirea dumneavoastră din preambul: "Se pare că..."? Vorbim discuții ?!!

Calinmihaib12 spunea...

.."NU VA ..GABITI".....".puicusorior"...cum ar spune un clasic...!..Sa asteptam ..sa si vedem..legea,..O.U.G...sau ce-i fi...!??

Lenovi spunea...

Colonelul iesit la pensie in 2010 oricum o are mai mica(pensia) decat plutonierul iesit in 2020

Nea Nicu spunea...

Sintagma "Proiectul s-ar aplica si pensiilor militare de serviciu " exprimă o temere din partea celui care o formulează, nu? Ori in condițiile in care ați dat deja verdictul de săptămâna trecută, când ați scris negru pe alb că se va impozita suplimentar partea necontributivă, doriți acum să luați pulsul maselor ? "Tradus", acest "tabel "asta transmite.

M spunea...

Da, și eu cred la fel. E in soluție echilibrată. Trebuie să spun că din nou PSD are cea mai echilibrată poziție. Sigur, comparând cu idioții neamului de la USR nici nu e prea greu! 😁

Bună și postarea lui Ponta
"De ce nu le spuneți adevărul că ar fi o mare greșeală și nedreptate să tai pensiile militarilor tocmai în această perioadă în care se vede ce condiții speciale presupune statutul lor? De ce nu explicați că tăiați doar pensiile aviatorilor (care ne-au adus și acum concetățenii acasă) și ambasadorilor (care muncesc 24 ore pe zi să ii ajute pe românii disperați)? De ce nu explicați faptul că la magistrați nu pensia este problema - ci faptul că ies la pensie prea repede, după doar 24 de ani de muncă (exact când au mai multă experiență și cunoștințe - adică pot să aplice legea mai bine)? Pentru că sunteți MINCINOȘI!

MINCINOȘILOR - de ce nu aplicați o lege corectă de impozitare diferențiată pentru toate veniturile (nu doar pensii speciale) - așa cum este în SUA, Germania, Marea Britanie și majoritatea țărilor dezvoltate? Pentru că voi și afaceriștii din spatele vostru nu vreți să plătiți nici acum mai mult de 16% - pentru că stăpânii voștri din afara României nu vor să plătească în țară noastră mai mult de 16%? Pentru că sunteți și MINCINOȘI ȘI TRĂDĂTORI!"
, a conchis liderul Pro România

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ciolacu-PSD are cea mai buna varianta si va reusi, ca are si alte masuri socio economice! Pensiile militarilor si politistilor nu vor fi atinse, s-a zis public, asa ca sa nu mai tragem pisicul de coada! LA MINE PE FB AM POSTAT VARIANTA CIOLACU!

vasile iosif spunea...

De ce nu, mai ales cand vine de la un partid de DREAPTA.
Se poate completa astfel:
1. Nici un venit (salariu, pensie,indemnizație,rentă viagera) la stat si la privat sa nu depășească valoarea cosului minim de consum.
2. Fiecare cetățean nu poate dispune de mai mult de o cameră de locuit 2/3 , o pereche de pantaloni, o bluza unisex si o pereche de gumari pe an.
3. Toti milionarii si miliardarii din tara isi vor aduce toate conturile din offshore uri in
Banca Nationala si vor dona 90% din averile lor pt.combaterea pandemiei.
4.Toate multinationalele vor renunța la transferul profitului real in strainatate si vor contribui cu 10% din cifra de afaceri la efortul antipandemie.
5. 6.....7....
Marx, Engels, Lenin, Stalin, Ceausescu, Iliescu.....ar fi invidios.
Pamflet.
Cu stima,

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Xpert 86 spunea...

militarii și polițistii sunt exceptați!!!!!!!!!!!!

Leon spunea...

"După ce PSD a anunțat că va impozita drastic TOATE pensiile speciale, am văzut cu toții un adevărat concurs de populism din partea celorlalte partide care s-au înghesuit să depună tot felul de proiecte în Parlament.

De departe, cei mai ipocriți sunt cei de la PNL care după ce au mai mimat o dată că elimină pensiile speciale acum se fac că le impozitează.

IPOCRIȚILOR – aveți Guvern, aveți toate pârghiile ca să dați Ordonanță de Urgență! Ce vă reține?! De ce continuați să pacăliți oamenii?!

Premierul Orban ar trebui să ia proiectul PSD privind impozitarea pensiilor speciale și să dea Ordonanță de urgență. ACUM! Și să dea banii la SĂNĂTATE!

Să dea OUG și să o să o publice cât mai repede în Monitorul Oficial într-o formă corectă. Altfel, dacă mai ascultă de colegii săi înecați până la gât în incompetență, o să pățească exact precum Cîțu cu amânarea ratelor românilor.”, scrie Marcel Ciolacu"(stiripesurse)

mihaighiba@gmail.com spunea...

Mai deunăzi am citit undeva in presă , că am ajuns in situația aceasta disperată pentru poporul român,deoarece avem politicieni cu facultăți făcute la bătrânețe știm noi cum, oameni fără studii ,care dictează universitățile,conduc destinele acestei țări,medici care au făcut facultăți bizare,militari care din mac. au ajuns ofițeri, dacă vreți pot continua.De acești oameni e condusă tara astăzi .Avem un președinte și un premier care nu empatizeaza cu poporul pentru că nu pot!O armată care nu mai are patriotismul militarului român de altă dată.Dragi concetățeni nu mai importanți ceea ce nu e specific poporului român că nu o să mai existăm că țară!!! Și nu în ultimul rând îmi aduc aminte că în anul 1968 ,existau afișe puse pe garduri , anunțând curajul poporului român de a se impune invadării Cehoslovacii,iar clopotele bisericilor trăgeau aproape întruna.Macar prin dumneavoastră, să audă mai marii bisericii să tragă aceste clopote,la anumite ore și fiecare să zică o rugăciune pentru sănătatea tuturor! Dumnezeu să ne ajute pe toți!

spiritul lui Haret spunea...

de acord cu varianta PNL .Dece nu salariile.

Huhu Rezea spunea...

Dumitale ti se pare ca acest proiect nu se aplică militarilor dacă ar fi aprobat?
Acesta nu este proiectul PSD ci al USR.
Sintagma pensii speciale nu include pensiile militare, dar sintagma pensii stabilite prin legi speciale include și pensiile militare.

Nea Nicu spunea...

* Admin.; Nu ați citit tot sau nu ați înțeles ! Am spus eu că vor fi exceptați militarii ? Altceva am spus...

Gigi spunea...

Ponta_👍👏

Huhu Rezea spunea...

Eu zic că în Parlament va avea succes proiectul PSD, apropiat de proiectul lui Orlando, deși cel mai corect ar fi emiterea unei leg cu articol unic prin care să se stipuleze că pensiile speciale nu pot fi mai mari decăt un cuantum stabilit, pentru a fi în acord și cu deciziile CCR, care in. numeroase decizii a spus că este constituțional ca legiuitorul să instituie un cuantum maxim al pensiilor necontributive.

Gigi spunea...

@mosmartin
E ușor să stai în sânul familiei,să visezi la tăieri,recalculări,impozitări când alții se luptă cu dușmanul nevăzut,dar cunoscut.
Mai bine s-ar gândi cum să pună pe picioare economia după,cum să întărească sistemul sanitar,forțele de ordine,militare și să lase draku alte gânduri și cum ar putea ei să-și mărească conturile,iar alții să lupte pe burta goală.
A venit timpul să se mai sacrifice și ei pt.țară și poporul care i-au crescut la pieptu-i de aramă,dacă tot zic că-l iubesc.Ați auzit îm...lor?

avianyc spunea...

Cat timp PSD este majoritar in Parlament @Leon nu trebuie sa aiba emotii🙋‍♂️

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Gigi spunea...

Nene Vasile, bun pamflet,asta o să se întâmple numai atunci când o să se întâmple,că trebuie,iar când trebuie,trebuie.👍

Gigi spunea...

Și acum când țara,lumea fierbe,idioții din echișerul mincinoșilor,caută imagine și cerșesc voturi!
Vine el măturoiul!

Leon spunea...

Maine comisiile din CD au programate sedinte de lucru online.
Deasemenea, Vineri si plenul CD are sedinta de plen online si probabil se vor adopta cele 9 proiecte aprobate aseara de Senat..!

Huhu Rezea spunea...

Nu-mi bat capul prea mult cu un proiect atât de fantezist, încât este născut mort

spiritul lui Haret spunea...

de acord cu varianta PNL .Dece nu salariile?.

Huhu Rezea spunea...

"Orban ar trebui să ia proiectul PSD"

"Premierul Orban ar trebui să ia proiectul PSD privind impozitarea pensiilor speciale și să dea Ordonanță de urgență. ACUM! Și să dea banii la SĂNĂTATE! Să dea OUG și să o să o publice cât mai repede în Monitorul Oficial într-o formă corectă. Altfel, dacă mai ascultă de colegii săi înecați până la gât în incompetență, o să pățească exact precum Cîțu cu amânarea ratelor românilor", scrie Marcel Ciolacu în mesajul său.

spiritul lui Haret spunea...

Impozitarea progresiva este un lucru de bun simt.Daca s-ar aplica si pensiilor militare atunci ar trebuii mai intai eliminate inechitatile din sistem.Faceti-ma sa inteleg dece e mai bun proiectul PSD decat proiectul PNL?

mihaighiba@gmail.com spunea...

Nu vă gândiți numai la pensiile voastre, că sigur nu va îndrăzni nimeni să vi le taie,un impozit decent e corect.Dar dragi camarazi haideți să mai demonstrăm odată că avem pensia meritată și să le arătăm acelor nemernici care și astăzi când oamenii mor datorită acestei nenorocirii ar un județ întreg este in carantină ei își permit să distrugă Codrii seculari ai Bucovinei, Slătioara ,etc.Si poate aceștia sunt și austrieci!! Haideți măcar prin vorbe să facem ceva,iar dacă vorbele nu ajung, să folosim ceea ce fiecare cunoaște cel mai bine!

Unknown spunea...

D-le Gigi , bun pamfletul lui ,, nenea Vasile ,, , dar va fi realizabil când va ajunge iliescu lângă celelate minți luminate din pamflet

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cezar spunea...

😛😜😛😜😎😛😎😜😎

Iulian Mareș spunea...

M,
Daca Deagnia era lăsat să impoziteze multinaționalele și să ridice redevențele erau bani pt spitale, învățământ, autostrăzi, dotări cu Th. ..orice!
Cea mai ușoară metodă este mărirea TVA, însă această acțiune nu este dorită de multinaționale întrucât: lasă bănet mai mult în ROU și va scădea consumul!
Mai ales pe trendul de așteptare cu 1 mil de șomeri!
Nu cred că se vor suorainpozita pensiile! Nu acum, în următoarele 6 luni și nu numai pensiile!
La fel, nu cred că se vor mări pensiile cf legii în uz! Cel mult cu 5%, cu mare noroc!
*Mai încurajează-l pe Cezar, că să avem de cine râde, kiar dacă ROU a pierdut până azi ekivalentul unei Cp!
**De atâtea ori mi-a spus Dulapul să mă spăl pe mâini, să nu dau mâna, să mă distanțez social, încât l-am rugat sa ne spună când putem face și duș?
Probabil crede că toți suntem precum ciobanii din Rășinari și Jina, ce se spală doar când plouă și put a sădilă de-ți iau aerul!
***Dar îmi place aici: într-o seară un Sibian vrea sa para cult în cap, în altă unul se kinuie sa fie "C"_el mai prost din curtea școlii!
Le urez succes în lupta cu molecula învelită în grăsime! 😂😜🤣

Un pensionar spunea...

Nu va speriați un col. Mai ieșit în 2016 după recalcularea are in mana 4900 un alt.ajt.jef ieșit în 2019 are 3000 care e diferența au muncit cu patru mâini nu cred doar că când s-au mărit salariile la ofițeri pe subofițeri rău uitat nu m-ai fiți cârcotași ne merităm soarta cei care ne-au condus au bătut palma cu politicul daca am dă în judecată pt. Orele suplimentare înainte de 2000 cat ar trebui sa sa platea statul și azi se fac abuzuri lucrezi 6 zile sunt plătite 5 și ai un liber

Iulian Mareș spunea...

Mă întreb dacă Cezar, mai inteligent că oaia, dar cu puțin, va înțelege ceva din asta?
Puturosul vrea să-i tragă pe toți la nivelul lui și să-i bată cu experiența!

Iulian Mareș spunea...

Afirmativ 100%!

Huhu Rezea spunea...

„Noi propunem impozitarea cu 90% să fie aplicată pentru toată lumea, dar de la un anumit plafon. Inclusiv pentru polițiști și militari. Trebuie incluși și ei pentru că există militari care au pensii speciale de 20.000 de lei. E normal ca toată lumea să fie impozitată. E ciudat că PNL a exceptat aceste categorii, pentru că pensiile mari apar la pensiile cumulative, la foștii securiști. USR, UDMR, PSD reprezintă deja o majoritate lejeră, fiecare vorbește de impozitare serioasă 90% și dacă ajung la un consens, atunci totul e ok. În acel moment, PNL reprezintă o pondere mai mică. Peste 7.000 de lei, de ce să nu impozitezi?”, a fost poziția lui Korodi Attila, liderul grupului UDMR din Camera Deputaților.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
ai mai auzit de o tara in care statul impoziteaza cu 90% veniturile?
*Asta se va adauga la decontul proastei gestionari a Starii de Urgenta!

"Dragus Ghia
Cred ca acum regreta amarnic demiterea guvernului Dăncilă. Au tot săpat groapa PSD-ului, ca acesta sa dispară din viată politica a României și au căzut ei in ea, numai ca aceasta nu este o groapă ci o prăpastie. A fost marea ”pohta” marea dorința a intrusului de la Cotroceni de avea iar ”guvernul lui”, iată ca-l are si acum nu mai știe ce sa facă cu el, o data ca nu știe el, agentul imobiliar, ce-i de făcut? (poate citește lucrarea lui V.I.Lenin, Ce-i de făcut ? :)
Dar guvernul zdrăngănitorului il si întrece in ale neștiinței si neputinței. Acum graba si nerăbdarea de a avea alegeri anticipate se va transforma într-o dorința si mai arzătoare in a amâna aceste alegeri cat mai mult, poate vreo 2-3 ani, pentru a avea vreme sa dreagă ciorba de potroace politice."

Iulian Mareș spunea...

"Deficitul, peste 8%. Vor fi tăiate sporurile, nu salariile

Din punct de vedere economic, Bugetul Orban stătea oricum pe un butoi cu pulbere. Cheltuielile prevăzute pentru acest an, pe scurt, sunt de 400 miliarde lei. Veniturile bugetare sunt de 350 de miliarde. Prin închiderea practic a activității economice se estimează venituri de 250 de miliarde. Deficitul ar urma să fie de peste 8%. Probabil scenariul este prea optimist. România ar putea să nu mai încaseze la buget nici 200 miliarde. Ca urmare, nu va mai avea loc niciun fel de majorare de pensii cu 40% la 1 septembrie. Este și motivul pentru care PNL dorește amânarea parlamentarelor. Vrând-nevrând, guvernul Orban va trebui să limiteze cheltuielile bugetare. Cum, în cazul medicilor, polițiștilor sau militarilor, nu poate fi vorba de o afectare a veniturilor, probabil că administrația va avea cel mai mult de suferit. Probabil că nu vor fi tăiate salariile, ci veniturile, prin anularea sau diminuarea semnificativă a diverselor sporuri. Să nu uităm că în 2010 Traian Băsescu a tăiat cu 25% salariile tuturor bugetarilor (mai putin magistratii-nota mea). Nici Klaus Iohannis, nici Ludovic Orban nu-și permit să mai facă lucrul acesta.

Prețul caselor se va prăbuși

Deși, în prima etapă, în România va avea loc o deflație, prețurile la alimente și la dezinfectanți sau articole medicale vor creşte substanțial. Prețurile proprietăților se vor prăbuși. Lumea nu va mai cumpăra locuințe, chiriași din blocurile de birouri vor pleca din cauza închiderii activității, investițiile se vor dirija în special către piețele dezvoltate și mult mai puțin pe piețele emergente din Europa de Est. Probabil că euro va fi schimbat în România cu mai mult de 5 lei. Firește că o țară cu astfel de rezultate va fi retrogradată de agențiile de rating, fapt care va împiedica România să se împrumute pe piețele internaționale la dobânzi cât de cât decente. Cu alte cuvinte, începând din vară românii vor fi plătiți raportat la euro cu mai puțin bani, dar în schimb vor cheltui mult mai mult pe mâncare și servicii. Asta pe fondul scăderii semnificative a valorii proprietăților imobiliare."

brenda spunea...

UDMR SA TACA ASTA E PARTID?

brenda spunea...

SA II SCOATA PE STRADA PE ASTIA CARE AU CE AU CU PENSIIIILE MILTARE SA LE FIE RUAINE

brenda spunea...

ASA E DLE DUPA CE SE DAU DREPTURILE TAIATE PRIN FEL DE FEL DE OUG SI DUPA CE SE FACE ACTUALIZAREA CORECT SI DAU INAPOI PENSIA SUPLIMENTARA AVUTA ADAUGATA LA PENSIE INAINTE DE1989 ATUNCI SA VORBEASCA DE IMIZITARE

CEZAR spunea...

https://stireazilei.com/pnl-anunta-oficial-impozitarea-pensiilor-speciale-cu-pana-la-95-este-vremea-solidaritatii/?fbclid=IwAR0mXXqsuXLi9dJgyXOKXoUg-L3sy-dDVir65zlVArbpQiipV9HXYQ_8AsA

CEZAR spunea...

Cu m-Alu nostru in FRUNTEE!!

https://stireazilei.com/pnl-anunta-oficial-impozitarea-pensiilor-speciale-cu-pana-la-95-este-vremea-solidaritatii/?fbclid=IwAR0mXXqsuXLi9dJgyXOKXoUg-L3sy-dDVir65zlVArbpQiipV9HXYQ_8AsA

CEZAR spunea...

Korodi Attila,
Are dreptate Ex..m-Alul ...!!

Leon spunea...

Proiectul UDMR, L 110/2020, are aviz Favorabil de la CL, aviz Negativ de la CES, aviz Favorabil de la Comisia Juridica din Senat.
Se asteapta un Raport de la Comisia de Munca.
Probabil ca in aceasta luna, Guvernul va aproba o Ordonanta de urgenta in acest sens..!

M spunea...

@Iulian Mareș

Trebuie înțeles că orice măsură luată trebuie să nu afecteze multinaționalele care ai pus actuala conducere.

Da, prevăd o înghețare a salariilor și pensiilor și o supraimpozitare a pensiilor "speciale" măcar pentru voturile pe care o asemenea măsură le-ar aduce.

Eu sunt un om simplu. Disprețuiesc oamenii care au ca țintă să facă rău altora. Nu pot să mă gândesc nici o clipă la ceva rău pentru cezar deși îl disprețuiesc. Săracu' nu poate mari mult.

Știu sigur că România, ca orice alt stat, are o rezervă care să îi asigure cheltuielile curente câteva luni (6, 7, 8 - depinde). Problema e că la conducere sunt hoții de la PNL.
O să trecem și peste asta!

Gigi spunea...

@un pensionar
"Un col MAI,ieșit în 2016,are 4900 lei,un plt.3000..."
Pe cine duci d.ta de nas? Poți să spui prin alte părți nu aici!
Ce recalculare? Ori a ieșit la pensie cu actuala lege,ori a ieșit până în 2016 și i s-a recalculat pe actuala lege cum am fost recalculați toți ieșiți înainte de 2016.
O mai spun odată: Cei ieșiți în 2016 au cea mai bună pensie.
Nu că m-ar interesa,dar nu vreau să fim prostiți!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cezar spunea...

MaKiss..narodule..
Se zice...ORDONATORII DE CREDITE..
CREZI CA DACA BEI APA DUPA LITLLE M.DIN TROACA CAINELUI ITI CRESTE IQ.ul ??

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

@M,
Voi da votul meu oricui va aduce in sala pașilor pierduți actuala gașcă criminală, adevăratul virus al țării!
Să-i văd condamnați pt tot Răul făcut prin atentatul la sănătatea poporului pe acești golani!

M spunea...

M-am săturat de jignirile lui cezar.
Să spui cuiva că bea din troacă... este prea mult.

Respectele mele cele care le merită!

Iulian Mareș spunea...

M,
Uite ce fac unele servicii...! Jos pălăria!

http://m.ziare.com/international/serviciile-secrete-se-lupta-pentru-echipamente-medicale-relatarile-incredibile-ale-unui-ofiter-mossad-1604630

Iulian Mareș spunea...

Mai rău decât pupa-ma-n cur!

https://www.capital.ro/acuzatii-lipsite-de-mila-la-adresa-lui-iohannis-victor-ciutacu-pe-cadavre-te-ai-ridicat.html

Iulian Mareș spunea...

Cea mai corecta analiza vine de la un evreu!

https://m.dcnews.ro/modificari-pensii-speciale--ilan-laufer--manipulare-grosolana-a-pnl_739985.html

Dancapitandeplai spunea...

Hai sa ne mai si trezim la realitate.
https://gazetadecluj.ro/comandantul-diviziei-4-infanterie-gemina-rapus-de-sinuzita-ca-sarpele-kaa/

Gigi spunea...

U.De.Me.Re.U în ce barcã mai dã la vâsle?

Iulian Mareș spunea...

Pui la inimă prostiile unui neterminat? El este vocea gloatei inepte și ignare!

Leon spunea...

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://amp.dcnews.ro/rezervistii-iau-atitudine-in-plina-pandemie-de-covid-19_740288.html&ved=2ahUKEwjuhMXyl8roAhVxxcQBHaDdA3oQFjAAegQIAhAB&usg=AOvVaw02fYEwgqZoqpR3Z5QiTHJC&ampcf=1

Leon spunea...

Este inregistrat la CD cu nr.BP 177/01.04.2020 si este trimis la Senat pentru a fi repartizat la comisii..!

Aurica spunea...

Macar acum in al 12-lea ceas ar trebui sa-ti dai seama ca 10 fosile ca tine nu fac cat un domn caporal care acum sta in strada!

Iulian Mareș spunea...

Intr-o postare, mai sus, ai pus un link, ok?
Te intreb dac stii ce inseamna oficial?
Dupa ce te documentezi, putem trece la altceva!

Iulian Mareș spunea...

Iti raspund cu o gluma, kiar daca nu o agreezi total!
Am primit o fotografie cu un capac delcou Dacia 1310! Sub poza scria: Daca stii ce reprezinta, stai in casa, esti in grupa de risc!

Leon spunea...

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://lege5.ro/gratuit/gm3dmojwg44a/decizia-nr-579-2019-referitoare-la-respingerea-exceptiei-de-neconstitutionalitate-a-dispozitiilor-art-28-alin-10-si-ale-art-122-din-legea-nr-223-2015-privind-pensiile-militare-de-stat&ved=2ahUKEwj-urqRwcvoAhVisYsKHSbpBvoQFjAAegQIAxAB&usg=AOvVaw264-z01Rh7aN7v1P7Cd1C_

Iulian Mareș spunea...

Militez pt principii ekitabile, nu ca rommul Cezar!

CEZAR spunea...

MaKiSS a expus Qintesenta:
'
"Io te domle ai dreaq iobagi, celoveci, vor si ei penzii in rand cu noi!
Dar nu uitati vorba Olgutei " or sa vada ei , colineii..."
NU, hraparetilor dotati cu o lacomie feroce ,nu vi se cuvine chiar totul , mai lasati si pe altii sa traiasca! Lacomia ucide!"

Bravo baaaaa !
Sa i-o trimiti si lu prietul tau (crtedeai tu)..m-Al

valica spunea...

Una din masuri, ar fi propunerea lui Nasui de la USR-partid securist, ca sa fie aplicat si respectat Referendumul de a avea un parlament de 300 de parlamentari si reducerea stipendiilor parlamentarilor cu 45 % , ca le ajunge cat banet toaca pe frecat menta din bugetul national aflat in deficit serios.Nu avem nevoie de atatia parlamentari la nivelul populatiei romaniei si la vremurile de criza.

Huhu Rezea spunea...

Dacă d-ta crezi că România este sărăcită de lefurile a 5-600 de parlamentari, nu gândești decât ca #rezist. Mai citește și d-ta materiale care nu vin de la propagandă.

Militar de la 14 ani spunea...

Ne e dor de proiectul lui Teodorovici!

Viorel spunea...

Dacă prin comentariile noastre le dăm de înțeles guvernanților că “din dragoste față de ei” (pentru că ei sunt cei vinovați de actuala situație conomică din România) suntem de acord cu impozitarea pensiilor chiar și cu 1 leu, atunci le dăm exact apă la moară și dacă vor apuca să impoziteze pensiile cum le vor trece lor prin cap, atunci chiar ne-am dus la cimitir în proporție de 75% pentru că o lege stabilită acum, nici peste 10 – 15 ani nu va mai fi modificată. Lor le convine că au pensii, salarii, indemnizații, afaceri (pe care noi nu le-am putut avea) enorme și au din ce trăi, dar ce te faci cu cei care și-au stabilit cheltuielile familiale și gradul de îndatorare față de alte situații neprevăzute (bănci, CAR, etc.) în funcție de valoarea actuală a pensiei. Dacă îmi impozitezi pensia, prețurile cresc, noi cum vom mai supraviețui ? Luați exemplu Legea nr. 223/2015 modificată / ciuntită de ordonanțele lor. Au 5 ani și nici acum nu au reușit să elimine inechitățile. Șanse în continuare = 0 și tu guvern ce propui să-mi mai iei și bani din pensie prin impozitare ? Ia dacă vrei și o să vezi poporul în stradă. Vrei totuși impozit, foarte bine: 1 leu – 2.500 impozit = 0; 2.501 – 5.000 lei impozit = 10%; 5.001 – 7.500 impozit = 20%; 7.501 – 10.000 impozit = 25%; 10.001 – în sus impozit = 50%. Atenție, același impozit și pe salariu sau alte venituri, indemnizații, etc. Și atunci salvăm economia.

kostas spunea...

Bun proiectul lui Nasui de la USR.Unul care ia pensie 3500 lei, adica un subofiter, o sa ia tot 3500 lei, iar unul care ia 13500, adica un general, o sa ia 4500 lei. Diferentierea la pensii intre un subofiteri si generali o sa fie in marja de 1000 lei. Halal gandire. Ii compatimesc pe astia care au atat de putina minte si gandesc asemenea legi.Cat de putin poate sa-i duca mintea!

Huhu Rezea spunea...

Am mai spus că acest proiect este născut mort.

Negritoiu spunea...

Dar despre reducerea finantarii partidelor cu 90% ce parere are Nasui? Nu ar fi potrivita in aceasta situatie?

Iulian Mareș spunea...

Ba cu 200%!
Fă politică, vă Nasuiule, pe banii tai, ai ma-ri și ai lui tac-tu, jegule!
Citiți scrisoarea ofițerului, ...îl bagă cu râtul în hazna pe derbedeul ăsta! Nu e el, ăla de manca din gunoaie, pe la Parlament?

marvas66@yahoo.com spunea...

http://m.ziare.com/dinamo/cornel-dinu-nemultumit-de-pensia-de-6-200-de-lei-unde-e-dreptatea-1604843

CEZAR spunea...

kostas..,
Se pare ca nu stii cum ca sunt MUULTI OFITERI SUPERIORI ..care NU AU ATINS CUANTUMUL DE 3500...si atunci??,,,Un general cu de are 13500 ? Ia fa raportul ..1..la....

Iulian Mareș spunea...

Dinu a fost colonel activ, fiind încadrat în MAI, parcă?
Îl intriga exemplu Lipa...

Cezar spunea...

Plesnesc de curiozitate
Ce funcție a incadrat Dinu
Dupa grad..minim cdt.Bg..😂😂😂😂😂😂
Ca palitori de basici..nici chiar la MAI..NU ERAU

kostas spunea...

Cezar, am dat un exemplu fictiv, sa se vada mai bine prostia debitata de Nasui, care nu se poate aplica la pensiile militare, deoarece noi nu avem DEOCAMDATA pensii calculate pe contributivitate. Conform prostiei debitate de el,toti cei care au acum o pensie mai mare de 3500 lei, vor avea 3500 lei+ 10% din ce depaseste 3500 lei.

Leon spunea...

@T2, marti va fi in dezbatete la Comisia de Aparare din Senat, proiectul de lege L 120
care va intocmi si un raport..!

Iulian Mareș spunea...

tehnocrat,
de ascultat o asculta el, problema este cat si ce intelege?

BONIFATIE spunea...



Corect d-le TEHNO dar este la Comisia de apărare..., încă nu este în plen.
Se poate urmări online de la ora 12:00 (este la nr.crt.3 de pe ordinea de zi).
Sper să nu fie un vot virusat, fiind pe NET.
Cu respect,

Gigi spunea...

Eu+prieteni,camarazi,cunoștințe suntem de acord cu art.SCMD,al.col.Dogaru.Bine,el are stilul său de a scrie,asta nu înseamnă că nu spune niște adevăruri.👍👏

Calinmihaib12 spunea...

In 25 mai 2010,Băsescu "spunea" ABSCONS ca statul plătește anual aprox.: 28.ooo.ooo.ooo de EURO (miliarde)(pt.:salariile "bugetarilor" si pensiile TUTUROR ( bugetari si privați pensionari, +/-..? diferite forme de ajutoare sociale..?)

Leon spunea...

Am retinut data si ora cand a scris articolul:
04.04.2020, ora 22.00 !
De regula la aceasta ora suntem mai in forma, nu..?

Calinmihaib12 spunea...

..P.S.: cele 28 Miliarde de EURO ,spunea Băsescu, reprezentau aprox.63 % +3 %= "cheltuieli fixe..?" = 66 % din bugetul de cheltuieli anuale bugetare ,care era = aprox. 43 MLD.(miliarde)
de EURO, buget estimat atunci = cu 1/3 din P.I.B...!

Gigi spunea...

Altceva nu ne spune ăsta? Încă va mai uitați în gura lui?

Cezar spunea...

Doamnelor si domnilor"..dragi tovarasi
SABRINA VA SPUNE VOUA CU DRAG...-ULA...-ULA..-ULAAAAA!
Daogaru..un fanfaron..care permanent este in contratimp
Mai putin cand este vorba de interesele personale...avee
Presedintele nostru...a anuntat solemn. ..AUSTERITATEA
DECI..taieri de salarii bugetare si impozitari de pensii nesimtite..va fi refrenul pe care.l vom auzi....
Restul??
SE REZOLVĂ DAR NU SE APLICA....

Calinmihaib12 spunea...

Gigi:..nu- ti "plac..? "adevărurile " rostite de unii și altii..?! ; iubești: PROPAGANDA..?

Gigi spunea...

Îmi plac adevărurile spuse la vremea lor,nu după ani,mai ales cele din vremea lui.Este știut faptul că atunci când sunt la putere toți devin Zmei,iar când sunt în opoziție sunt Mielușei.Exemplu edificator îl avem atunci când d-na cu părul de foc tăia și spânzura.Ei îi aparține citatul:O să vadă d.nii col.la toamnă!!!
În ce privește propaganda,nu mi-a plăcut,nu îmi place și nici nu o să-mi placă,dar asta este,e "arma"din dotare a fiecărui partid,nu o iau în seamă!