Un produs Blogger.

marți, aprilie 28, 2020

Vaccinul ar putea fi gata in septembrie

43 comments

Credit...Mary Turner for The New York Times
Oamenii de știință de la Universitatea Oxford spun că vaccinul ar putea ajunge până în septembrie
Un laborator de la Universitatea Oxford avansează în cursa mondială pentru găsirea unui vaccin împotriva coronavirusului.
În timp ce majoritatea echipelor de cercetare au început cu studii clinice mici pe câteva sute de pacienți, oamenii de știință de la Institutul Jenner al Universității au programat să testeze noul lor vaccin contra coronavirusului la peste 6000 de persoane până la sfârșitul lunii mai.
Institutul a dovedit deja că inoculările similare nu dăunau oamenilor. Dacă vaccinul este eficient și aprobat de către autoritățile de reglementare, spun oamenii de știință, primele doze de vaccin ar putea fi disponibile până în septembrie.
Șase maimuțe macaque inoculate cu vaccinul Oxford și expuse virusului au fost sănătoase 28 de zile mai târziu. Expunerea la virus a îmbolnăvit, în mod constant alte maimuțe în laborator - un semn promițător, deși nu este garantat. Sursa:  https://www.nytimes.com/2020/04/27/world/europe/coronavirus-vaccine-update-oxford.html?

43 de comentarii:

 1. Nu v-a fi nici un VACCIN .Virușii vin își fac treaba în 90 zile apoi dispar tot așa cum au venit .Faptul că alții intră în hibernare și se trezesc când vor , este o altă poveste .Virușii vor fi de acum înainte de zeci de ori, poate sute de ori mai agresivi datorită topirii ghetarilor și scoaterea din măruntaiele ghețarilor ,virusi și bacterii de sute de miliarde de ani aflați în hibernare .
  Omul, acestă maimuță bolnavă și nebună , care se cred cercetători ,sunt vinovați de scoaterea la lumină a multor dușmani invizibili care locul lor este acolo unde trebuie să fie pentru alte miliarde de ani .Nu plângeți și fiți bucuroși de prostia pe care OMUL o face .Maimuța prima dată s-a scărpinat la cur, așa cum face acum și omul pentru bani și putere.

  RăspundețiȘtergere
 2. D-le HUHUREZ: UITA-TE LA B.1 TV, ACUM, ora: 16,...~si.. Sa vezi realitățile cotidiene..,!(..chiar dacă, uneori ,SE MAI INGROAȘĂ .."TUȘELE"..!)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri

  1. Vezi de ce ești d-ta neinformat? In afară de d-ta câți telespectatori mai are B!?

   Ștergere
  2. Calin s-a uitat accidental! Cu abia au avut 2 oameni în audiență!

   Ștergere
 3. Hmmmm,
  Bai tată, bai!

  Vase mintea rău și aiurea când era beat!
  Băăă, dar ăsta este ceva de speriat; ieri spunea ceva cu subiect și predicat, azi se întoarce la 180°; nimeni nu-l mai crede....a ajuns antologic!
  Corect este că Tătaru a aruncat primul teza cu redeschiderea școlilor in Hexagon, apoi EL, marele Cârmaci!
  Acum, o sa fie și Tătaru mazilit?

  RăspundețiȘtergere
 4. D-le M. IULIAN: "audienta" tuturor televiz. din România eu,tu, el, ea,..ăsta,..celălalt. etc. NU O STIM..!(nici macar HUHU.. daca nu are acces la "INFORMATIILE DIRECTE "..de la: OPERATORII DE CABLU, INTERNET..TELEFONIE MOBILA.!! si .."FIRMELE" de "specialitate"..=ASOCIATE operatorilor respectivi; NUMAI ACESTEA si .. ceva servicii.. POT AFLA : IN TIMP REAL: AUDIENTE ..TV.,..PROGRANE SI CANALE URMARITE, ZAPP-TARI,..adică APROAPE TOT..! ;nu stiu daca vei vedea textul, pt.ca HUHU.. ma cenzurează.!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu cred că sunt site-uri care afișează, cel puțin pt ziua trecutat!
   Oricum, la Be 1 (mă scuzați, va rog) are audiență ff mică! Dar este acolo, în grilă!
   Eu nu vreau să dispară sau sa fie inkis de Grindeanu Pădureanu!

   *Mai râd și eu de Banciu...., stam cam în aceeași zonă!

   Ștergere
 5. Și,..o INTREBARE de"SEZON ": CINE VERIFICA CIFRELE FURNIZATE..DE OFICIALI..?? De ce as CREDE CE NI SE : DĂ -de către niste "oficiali" = DOVEDITI MINCINOSI ,IN MULTE SITUATII (nu astept CONTRAZICERI,..căci ar însemna să se contrazică = INSASI.."SUBSTANTA",. "ESENȚA ".. de atatia ani...! A BLOGULUI ACESTA..!)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. O să ajungi să te negi și pe d-ta!
   In rețetele medicale aveai încredere?
   Când postezi aiurea, fără legătură cu subiectele, nu te aștepta să le public pe toate.

   Ștergere
  2. Aici, nu înțeleg! M-ai pierdut! Să nu cred in INS...lnstitutul Național de Statistică?

   Ștergere
 6. DOMNULE HUHUREZ: ma "acuzi" de ceva..,dar "amesteci" cam la fel: lucruri TOTAL DIFERITE:..retetele medicale cu..?.. oficiali mincinosi DOVEDITI..cel puțin în ceea ce ne privește pe noi pensionarii..!Într-o reteta ( dacă vreodată ai avut - "necazul" sa .. "beneficiezi"=cum scriau =BATJOCORITOR=cei de la casa de pensii militare M.Ap.N. in DECIZIILE de pensii prin care - de fapt -NI se taiau pensiile..!) UN MEDIC CALIFICAT CAT DE CAT: e de la sine înțeles că are incredere,caci ALTFEL : într-o situație extremă ,bolnavul respectiv ar fi in pericol de moarte..!

  RăspundețiȘtergere
 7. Huhu,
  Am rețineri că va fi inventat un vaccin valabil pt COVID-19 așa de repede! ...nici nu se știe dacă foștii bolnavi devin autoimuni sau ce unii sau explicația științifică a asimptomaticilor!

  RăspundețiȘtergere
 8. Ca un neștiutor în domeniul
  medical,întreb:Să nu fie vreun vaccin pe undeva,vreun medicament care să apară,așa de nicăieri,din neant în toată lumea asta mare? Că doar nu mai suntem pe timpul când cercetarea în domeniul medicinei era în stadiul de pionierat. Eu,unul,nu prea cred!

  RăspundețiȘtergere
 9. IULIANE:despre virusul asta "nevazut-necunoscut"(..pe vremuri indepartate=titlul unui film cu Louis de FUNES=.. "S" FINAL se pronunță, stiu asta de la o franțuzoaică=încă din vremea liceului..!) si - in acelasi timp:pare ARHI-CUNOSCUT, explorat,manipulat de TOTI..!,scriu unii ca ar conține resturi proteice ale virusului HIV - în vârful " spinilor" din coroana sa..?!,cu rolul probabil de a se apăra de reactia organismului in care intra..!!?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Calinmihaib@gmail.com,

   posibil ca da! ...si uneori organismul se apara exagerat impotriva virusului, distrugand organele interne bune! Sistemul imunitar inebuneste?
   Filmul Contagione l-ai vazut?

   Ștergere
 10. DOMNULE Iulian M.: exista( am mai scris asta=..dar pe "vremea mea" erau descrise numai vreo 3 tipuri de corona VIRUSURI.. ) cel putin 7 variante de VIRUSURI corona..= din care o parte constituie cauza(= in 10- 20 % din cazuri) a îmbolnăvirilor de " guturai", "infecții respiratorii acute" sezoniere..!,infecții care se puteau repeta de câteva ori pe an si cu o rată a mortalității mai redusă.. ! Cât privește vaccinul contra Co-V.2. = se mai lucrează.. CEVA TIMP..!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Se "lucrează" la IC , cu tanchiști și artileriști ?

   Ștergere
  2. Calin,
   stiu si sper ca vaccinul sa apara la timp!......

   Ștergere
  3. Bancul zilei: O măicuţă pleacă din mânăstire şi bântuie pe stradă.

   La un moment dat, întâlneşte o tipă rezemată de o maşină luxoasă şi o întreabă:

   - Auzi, dar matale ce lucrezi de ai maşină aşa frumoasă?

   - Nimic. Mă întâlnesc cu un neamţ, îl fac să se simtă bine şi mi-a dat maşina.

   - Dar hainele astea de unde le ai?

   - Mă întâlnesc cu un italian, îl fac să se simta bine şi îmi dă haine.

   - Dar totuşi de unde ai atâţia bani?

   - Mă întâlnesc cu un francez, îl fac să se simtă bine şi îmi dă bani.

   Măicuţa se întoarce dezamagită la mânăstire şi seara merge la culcare. Pe la miezul nopţii se aud bătăi uşoare în uşă. La care măicuţa raspunde răstit:

   - Du-te naibii, părinte Ilarie, cu biscuiţii tăi cu tot.

   Ștergere
  4. Bancul este pus aici pentru cei care nu citesc DC News.

   Ștergere
  5. Huhu,
   exact! Sper sa mai salvez cate un globalist, asa ca il ademenesc cu salam si paine cu unt! Sunt convins ca Leonard se va indrepta spre calea cea buna! Romaneasca! :))

   Ștergere
 11. Doctore daca nu esti captiv politic pe acest blog nu esti bine primit.Numai sange rosu circula.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnia ta are sangele de alta culoare? ET? 😁

   Ștergere
  2. @M.Daca-i membru al casei regale are sânge albastru!

   Ștergere
  3. @Ifrim

   Sa il taiem sa vedem!!!!! 😂

   Ștergere
  4. @M.Este chiabur puiul de năpârcă eu propun sa-l jupuim!😅

   Ștergere
 12. Atentie!Se zice ca omul devine mai inteligent cu cat inainteaza in varsta.Din pacate am intalnit pensionari militari la care nu se aplica aceasta regula.Sa minimalizezi sau mai rau sa negi pericolul Covid-19 inseamna ca ai o problema.Mai mult decat atat sa mai si afirmi ca sefi de stat exagereaza intentionat cifrele decedatilor este un atentat la sanatatea propriului popor.
  Ca unul din cei exemplificati mai sus si-a descoperit vocatia de gazetar la batranete nu ar fi o problema daca nu ar debita idei nastrusnice.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Să știi că avia este bolnav și să faci mișto de el nu e frumos.

   Ștergere
 13. Nu-i de glumă cu măsurile de prevenire.
  DOUĂ CONSTATĂRI...de sezon.
  I.
  Cei mai discriminați sunt cei care mănâncă semințe pe stradă.
  Cum să le mănânci cu mască și mănuși?

  II.
  În Belgia s-au închis toate barurile și restaurantele.
  Belgienii, oameni educați, au înțeles restricția și se duc să bea în Olanda.

  RăspundețiȘtergere
 14. Atentie!Se zice ca omul devine mai inteligent cu cat inainteaza in varsta.Din pacate am intalnit pensionari militari la care nu se aplica aceasta regula.Sa minimalizezi sau mai rau sa negi pericolul Covid-19 inseamna ca ai o problema.Mai mult decat atat sa mai si afirmi ca sefi de stat exagereaza intentionat cifrele decedatilor este un atentat la sanatatea propriului popor.
  Ca unul din cei exemplificati mai sus si-a descoperit vocatia de gazetar la batranete nu ar fi o problema daca nu ar debita idei nastrusnice.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. IcePar,
   nu trebuie sa repeti aceleasi enunturi, noi intelegem din prima! Astfel iti negi afirmatia postulat: "Se zice ca omul devine mai inteligent cu cat inainteaza in varsta." Constat ca nu prea este adevarat, intrucat nu-i valabil si la GP=militiile PCR!

   Ștergere
 15. necaptivpolitic: nu fi "superficial" si/sau citeste cu atentie un text asupra căruia =tragi concluzii,cel puțin,ca sa zic asa:"superficiale..! ; ma îndoiesc de VERIDICITATEA cifrelor date de cei amintiti, în contextul situației ca "respectivii"..SUNT ,printre altele, AUTORII FURTURILOR DIN SOLDELE SI PENSIILE NOASTRE, ( =
  noi= "astia"...care scriem aici..). POTI AVEA INCREDERE: IN MINCINOSII SI HOTII ..repetitivi..! In contextul amintit..??

  RăspundețiȘtergere
 16. Imposibil ca atatea minti luminate care sunt platite cu salarii babane ,pentru a face cercetari si a descoperi tratamente pentru orice fel de boli,sa nu obtina vaccinul necesar.
  Adevarata problema va fi atunci cand toata lumea ar trebui vaccinata.In prima faza vor fi vaccinati probabil cei mai in varsta si cei cu alte boli cronice ,care s-a observat ca sunt in grupa cea mai mare de risc.Apoi ,urmeaza ceilalti.
  Vaccinarea va dura o buna perioada de timp,perioada in care COVID-ul va aparea ,isi va lua din nou "birul" apoi va disparea si tot asa pana nu vom mai sti nimic de el.Probabil va suferi mutatii si va aparea sub alta forma,mult mai periculoasa ;organismele tinere ,sanatoase vor fi afectate si atunci de raceli usoare,stranuturi vor crea apoi anticorpii necesari si vor trai in continuare fara probleme.
  Acum 15 sau 20 de ani pe "Discovery" ,am vazut la o emisiune doi oameni de stiinta ,care studiau ghetarii.O parte dintr-un ghetar era topita atat de tare ca deja sub el se vedea strat de iarba si de licheni.Unul dintre cei doi in culmea fericirii a spus ca este o minune deoarece acea vegetatie are cateva zeci de mii de ani.Dupa cum a spus si Aurica G.la inceput ,cine stie ce dracovenii microscopice vor reanvia in urma topirii treptate a ghetarilor.Acum ptr.inceput a parut numai iarba.Mai incolo nu se stie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Să vedem dacă se poate realiza imunizarea, kiar și prin vaccinuri!
   Cât despre ordinea vaccinării, am mari rețineri cu înșiruirea dv. Vom vedea. ..

   Ștergere
 17. DOMNULE HUHUREZ: intrebare:asculți RADIO EUROPA FM: "PIATA VICTORIEI" acum,ora 18,..-19,00..? un doctor = despre Cov-2 ...!(a propos de .".informare."..PUBLICA.! care NU PERMITE, ULTERIOR..NEGAREA / CONTRAZICEREA..!celor afirmate ANTERIOR..!

  RăspundețiȘtergere
 18. Pana la aparitia vaccinului avem voie sa mai si zâmbim:
  "Bancul zilei. O doamnă avea probleme cu sânii, credea că îi sunt prea mici.
  Se duce la un medic naturist care o sfătuieşte ca în fiecare zi la ora 5 fix să-şi maseze încet sânii şi să zică: "Ala-bala-portocala".

  Toate bune şi frumoase, însa odată o prinde ora 5 în tren, era în compartiment doar cu un domn care aparent dormea. Începe să-şi maseze sânii zicând încetişor "Ala-bala-portocala", să nu-l trezească, însă domnul respectiv deschide ochii şi întreabă:

  - E ora 5, doamnă?

  - Da.

  Atunci se întoarce cu spatele şi începe şi el:

  - Melc-melc-codobelc..."(dcnews)

  RăspundețiȘtergere
 19. Mortalitatea medie mondiala la covid este de 28 de cazuri la un milion de locuitori.

  Romania are 35 la un milion de locuitori. Muuuuuuult peste medie!

  Traiasca marele Johannis si camarila de mincinosi din jurul lui!

  RăspundețiȘtergere
 20. Profesorul Rafila a anunțat ieri, câ cca 2% din populația României, adicâ peste 400 000 de români, a trecut deja prin infecția cu coronavirus, fiind asimptomatici. Prin teste au fost identificați doar 11 000.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pentru imunizarea "de turma" e nevoie de 60% MINIM!

   Ștergere