Un produs Blogger.

luni, aprilie 06, 2020

Proiectul L120/2020, inițiat de LADPM, va fi discutat pe 07 04 2020 în Comisia de apărare, pentru Raport.

41 comments
I N F O R M A R E
CU PRIVIRE LA EVENIMENTELE DE ASTAZI 07.04.2020
-         Catre toti membrii S.C.M.D. -
Prin intermediul a doi membri ai Comisiei de Aparare a Senatului, M.Ap.N. si „structurile asociative” si-au strecurat amendamentele restrictive la adresa marii mase a rezervistilor. Drept urmare, s-a votat din nou in Comisie, amendamentele au fost respinse si a ramas raportul de aprobare a ceea ce stiti. Dupa urmatorul plen al Senatului, proiectul va merge la Camera Deputatilor, saptamana viitoare. E inutil sa va spunem ca ne boicoteaza aceiasi vinovati de manareli in 2011 (dupa OUG 1/2011) si cei care si-au “reconsiderat” salariile prin sporuri peste sporuri in perioada 2017-2020
Secretariatul General al S.C.M.D

S-a întocmit Raport de admitere cu amendamente respinse. L-au publicat deja.

Cu alte cuvinte, a rămas textul propus de inițiator, cu gafele pe care le-am menționat.

 Superficialitate maximă!
Nu pot să cred că au aprobat textul care spunea că baza de calcul este 80% din media soldelor lunare.
Prima filă a formei inițiatorului
Probabil ca în Biroul permanent al Senatului de astăzi se va propune trimiterea spre Camera Deputaților, cameră decizională, a Proiectului Leș de modificare a L 223/2015, L 38/2020, proiect adoptat tacit de Senat, cu Raport de admitere cu amendamente din partea Comisiei de apărare.
 A se vedea aici
Cum nu pot încăpea 2 săbii într-o teacă, tot așa Comisia de Apărare nu poate să dea aviz de admitere pentru ambele proiecte de lege, mai ales că, așa cum am mai precizat, L120 este un proiect incoerent, cu grave greșeli de tehnică de legiferare, care propune prin, modificarea bazei de calcul, reluarea întregului proces de calculare/recalculare/ actualizare.  

Ordinea de zi
Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională
din 07 aprilie 2020

41 de comentarii:

Teo spunea...

Vineri 3 aprilie a.c., conducerea SCMD a studiat forma finala a proiectului privind modificarea Legii Nr. 223/2015, forma care va fi votata in Senat, marti 7 aprilie. Am fost intru totul de acord, deoarece reprezinta cele prezentate la CNR din 18.08.2019. de la Alba Iulia. Cei care susțin alte puncte de vedere sunt voci izolate și nu reprezintă voința vreunui partid. Conform protocoalelor încheiate, toate partidele parlamentare au fost de acord cu amendamentele introduse de noi. S-a înțeles faptul că noi nu prestăm muncă în înțelesul Codului Muncii și nu avem treabă cu Ministerul Finanțelor, deoarece banii vin de la ministerele de resort, fapt pentru care avizele Comisiilor de Muncă și Finanțe nu sunt necesare.

Huhu Rezea spunea...

Îmi pare rău că vin in contradicție cu poziția catedrei scmd, dar nu pot sa las cititorii să spere in inițiative incoerente.
In comisie scmd nu poate depune inițiative. Doar parlamentarii pot

Gigi spunea...

Și dacă s-ar relua recalculările pe noua lege,care ar fi problema?
Dacă ar avea carențe în tehnică legislativă,ar fi vreo problemă în a le elimina și a le reface?
Ideea în sine este mult mai mai bună că în precedenta.
Cei de la CSP să muncească că au și ei o parte de vină prin apariția OUG care au mutilat pensiile militare!

Teo spunea...

Nu am depus în comisie, vineri s-a semnat acordul pe forma finală, fiind invitați col. Mircea Dogaru - președinte, col. Caloian Monica - șef departament juridic și General flotilă aer Iosif Bălan. Amendamentele au fost lucrate împreună cu juriștii parlamentului pentru a nu mai exista diferențe de opinii. După ce trece, o să publicăm și protocoalele și modul în care am procedat pentru a nu mai întâmpina piedici.

Teo spunea...

Surpriza din 10 Martie 2020

Ca si in Decembrie 2019, cand, la dezbaterile din Comisia de Munca a Camerei Deputatilor au fost invitati doar reprezentantii SCMD, la dezbaterile Comisiei de Aparare din Senat pe tema pensiilor militare, situatia s-a repetat, in sala fiind prezenti, ca invitati, doar cei trei reprezentanti ai SCMD. Acestia au trait surpriza de a constata ca toate cele de mai sus erau cunoscute deja de conducerea Comisiei care, prin presedinte, dl. Senator Tit-Liviu Brailoiu, a maturat pe jos cu reprezentantii MApN ce au avut tupeul sa vina in plina sedinta de redactare a raportului cu amendamente (la care nu au dreptul constitutional). Presedintele i-a acuzat ca nu urmaresc apararea intereselor rezervistilor, ca are dovezi ale existentei unor pensii militare de stat de RON 500, mai mici decat ajutorul social botezat “pensie minima” si ca ei sunt cei care se opun oricarei reglementari a situatiei, etc.

Huhu Rezea spunea...

Raportul comisiei se va discută pe Proiectul oficial, depus la Senat, proiect în foma inițiatorului din caseta tennica a site-ului Senatului.
Se vor lua in discuție si alte amendamente, numai dacă sunt depuse de parlamentari. In comisie nu se poate veni cu protocoale sau intelegeri cu oasociațiile de rezervisti
Acestea trebuie sa convinga parlamentari să le susțina eventualele amendamente la textul inițial.
Iată de ce era necesar ca acel text să fi fost redactat cu mai multă atenție.
Nu poți să vi după cinci ani să abrogi în intregime art. 40 din OUG 57/2015, când el a conținut și dispoziții necesare aplicarii L223/2015 si în baza cărora s-au recalculat/calculat /actualizat toate pensiile militare aflate în plată în prezent.

spiritul lui Haret spunea...

Poate asa nu vor mai exista diferente functie de anul pensionarii.La aceeasi functie,grad,vechime etc. pensie egala.
Teo@Monica e fata buna,jos palaria dar nu are practica ca jurist in domeniul litigiilor de munca.In 2011 s-a mers pe mana ei si toti am pierdut cu gratie.

Leon spunea...

Punctul 17 din proiect ar trebui eliminat, sustine Consiliul Legislativ, deoarece articolele modificate de cele 3 Ordonante de Urgenta sunt imbunatatite in L 120
..!

Gigi spunea...

Chiar dacă s-ar vota această lege,premierul Ludovic Orban ne anunță că:

https://www.capital.ro/dispar-mii-de-pensii-orban-da-marea-lovitura-cine-va-fi-afectat.html

Titlul este cam pompos:"...Orban dă marea lovitură..."

Leo spunea...

În aviyul Consiliului legislativ se spune citez
,,Ca urmare, consideram ca prezenta propunere trebuie reanalizata si
reformulata in integralitatea sa.,,
Am obsevat şi eu multe inadvertenţe juridice , de exemplu la pct. 7 se vorbeşte numai de salariul de funcţie , nici un cuvânt despre solda de funcţie. Abea așteaptă LICHELELE GULERATE din MFA un astfel de text...

Leon spunea...

@Huhu Rezea, nu Biroul permanent decide aprobarea Tacita a proiectului L 38/2020, ci plenul Senatului, avand acest proiect pe ordinea de zi pentru aceasta optiune.
Miercuri este programata o sedinta de plen dar nu apar si proiecte pentru aprobare tacita..!

Leo spunea...

La acest text mă refeream mai sus
(6) Cuantumul pensiei de serviciu cuvenit personalului militar prevazut la art. 28 alin. (5),
care a activat Tn regii autonome/societati comerciale, existente sau nu la 1 ianuarie 2016, Ti va
fi actualizat salariul de functie si celelalte elemente « » salariale din cele 6 luni consecutive,'
identificate in documentele din arhivele institutiilor de resort, dupa data intrarii Tnvigoare a
Legii 223/2015 astfel:
a) actualizarea salariului de functie se va efectua prin raportarea lui la salariul minim brut
pe economie, iar rezultatui obtinut, coroborat cu salariul minim brut pe economie din
ianuarie 2016, va fi salariul actualizat al functiei, mscris in baza de calcul necesara
recalcularii pensiei militare de stat;
b) sporurile, indemnizatiile si alte elemente salariale civile se actualizeaza prin raportarea
procentelor de care a beneficiat personalul militar detasat/mutat la salariul functie actualizat,
conform pet „a”.

Huhu Rezea spunea...

PROSTIA este și mai mare dacă elaborezi un proiect ca acesta și te mai și impăunezi cu el.
Este dovada că domnii care au lucrat la acest proiect nu țin seama de ce se scrie în online despre legislația pensiilor militare și nu confruntă ideile lor cu cele exprimate de alții.
La SCMD nu se ține cont nici de expertiza juridică a specialiștilor de acolo.
Toată stima pentru bunele intenții ale domnului G ral Gropan de la LADPM, dar o simplă audiere a discursurilor sale, sau a discursurilor colaboratorilor săi, scoate în evidență multiple neînțelegeri de ordin legislativ.

Cezar spunea...

Catalin
Vorbesti pe nas

Huhu Rezea spunea...

Esti complet aiurea, daca aducii asenmenea acuze.
Rolul blogului este de a semnala deficiențele legislației în domeniul pensiilor militare, greșelile de aplicare a legii pensiilor militare, oportunitatea unor propuneri de modificare a legii.
Nu suntem aici să ridicăm osanale când se greșete în fiecare din cele trei etape.
Exceptând perioada mare de aplicare a actualizării, este mult mai coerent proiectul Leș, mai avansat în procedurile parlamentare.

Unknown spunea...

ultima pensie calculata in 2015 a scazut la jumate da sa ales quantumul cel mai mare.......acum cum o sa fie....dupa recalcukare daca o sa fie,
se aplica pensia mai mare sau ramane cea recalculata.

Huhu Rezea spunea...

Cuantumul mai avantajos în cazul pensiilor de serviciu rămâne la bunăvoința Legiuitorului, CCR spunând că partea necontributivă a acestor pensii nu reprezintă un drept câștigat.
Este constituțional și cu cuantumul mai avantajos, este constituțional și fără cuantumul mai avantajos.

Huhu Rezea spunea...

Tu nici nu ai capabilitatea intelectuală să nțelegi care proiect este mai bun. Te-au imbrobodit că modificarea art. 28 îți va baga sporul pentru orele de zbor în baza de calcul și ne aburești de câteva luni ce proiect bun ați făcut voi.

CEZAR spunea...

Iarasi DELIREAZA Motanelul KK-Cios !!

Sorina spunea...

O altă aiureala

brenda spunea...

O MAI TIN ASA? de cati ani plmba pensiile militare?ce fac astia cu legi neaplicate sau fara nici o noima? ce fac cu pensiile acele mici ca acea a lui IFRIM? ASTIA ISI BAT JOC

brenda spunea...

CREZI?

Burebista spunea...

Cred ca mult mai simplu ar fi fost aprobata prin vot în camera deputaților a plx. 310 din 2017 prin care sa se respingă oug 59 din 2017...
SE pare ca în 10 martie pe ordinea de zi a camerei deputaților a ajuns pe poziția 107 dar de data asta în procedura de urgenta.. Sa speram ca va fi votata cât mai curând...

Dan B. spunea...

De ce oare au fost invitați la dezbaterea finală, în comisia de apărare (deci, nu la plen, cum sustinea Dogaru), alții decât inițiatorii respectivului proiect, adică cei din conducerea LADPM?
Poate ar fi putut fi invițați cei de la SCMD, însă doar alături de autori.

Dan B. spunea...

@Teo:Iar tâmpenii? Cum de a reușit administratorul să se documenteze corect vs dezbaterea inițiativei L120/2020 in comisie, nu la plenul Senatului, cum susții absurd?
Cum este să vă dați cu părerea in august 2019 pe marginea proiectului legislativ L120/2020, când dnii Mocioalcă și Lupescu au primit draftul lucrat la LADPM mult mai târziu, în decembrie 2019, cu ocazia audienței conducerii executive la Comisia de apărare a Camerei Deputaților, delegație din care am făcut parte?
Apropo, poți prezenta măcar 1-2 amendamente formulate de către SCMD?
Eu înțeleg că-i bine să tragem identic la aceeași căruță, dar să te împăunezi cu reușita altora, .....

Leon spunea...

"...De aceea, este necesar să adăugați în decretul pentru prelungirea stării de urgență și plafonarea pensiilor speciale, în perioada de criză, până la maximum 4.000 de lei.

Peste 70.000 de membri Declic au semnat petiția prin care vă solicităm să luați această măsură extrem de necesară românilor"(dcnews).

Dan B. spunea...

@Leonard: Subiecții art 28 (5) din lege nu au avut solde, ci numai salarii conforme contractului colectiv de muncă și contractului individual de muncă.
Toți acești subiecți au fost militari încadrați pe funcții civile, potrivit Legii 15/1990 și a HG specifice, statul de plată fiind completat cu valoarea soldei de grad și a gradațiilor aferente acesteia, astea fiind singurul aport financiar al MApN la venitul realizat ca civil încadrat pe respectiva funcție.
Așa că observația dtale, privind neincluderea „soldei”, este complet eronată.
Pe de altă parte, așa cum ne-a fost spus, juristii comisiei de apărare vor „pieptăna” draftul în cauză, înainte de lansare. Tar cum unii sunt mai competenți decât alții, ....... Până și eu, novice fiind, am identificat inepții în avizul respectivei comisii legislative.

BONIFATIE spunea...


S-a votat.
Pentru unii „amendamente”, pentru alții „boicot”. Toate au rămas între paranteze, adică a rămas cum s-a stabilit, pentru unii bine pentru alții...
Fir întins, cum spun pescarii.
Urmează, după plenul de la Senat, C.D.

Iulian Mareș spunea...

Declic este un ONG sorosist, #, lipit de USR, juart dacă la prima citire nu pare.
Nimeni din staf nu a muncit macar o zi!

Teo spunea...

I N F O R M A R E

CU PRIVIRE LA EVENIMENTELE DE ASTAZI 07.04.2020

- Catre toti membrii S.C.M.D. -

Prin intermediul a doi membri ai Comisiei de Aparare a Senatului, M.Ap.N. si „structurile asociative” si-au strecurat amendamentele restrictive la adresa marii mase a rezervistilor. Drept urmare, s-a votat din nou in Comisie, amendamentele au fost respinse si a ramas raportul de aprobare a ceea ce stiti. Dupa urmatorul plen al Senatului, proiectul va merge la Camera Deputatilor, saptamana viitoare. E inutil sa va spunem ca ne boicoteaza aceiasi vinovati de manareli in 2011 (dupa OUG 1/2011) si cei care si-au “reconsiderat” salariile prin sporuri peste sporuri in perioada 2017-2020.

Sanatate tuturor!

Honor et patria! Vae victis!

Secretariatul General al S.C.M.D.

Pentru motivarea tergiversării momentului intrării în normalitate a pensionarilor militari, adresați întrebări structurilor asociative, nu sindicatului !

Leon spunea...

https://www.senat.ro/Legis/PDF/2020/20L120CR.pdf

Leon spunea...

Amendamentele senatorului Nicu Falcoi au fost Respinse de majoritatea membrilor Comisiei de Aparare, si Raportul de admitere va merge in sedinta de plen( poate maine..?). Amendamentele respinse pot fi sustinute de initiator, cu sanse minime de admitere..!

Leo spunea...

La CD, va fi reformulat total. Cei cu dreptul de la senat, se pare că au făcut dreptul la distanţă toţi. În plus ştiu că nu au nici o răspundere nefiind cameră deciyională şi trateayă cu superficialitate. INCOMPETENŢĂ + SUPERFICIALITATE + DEZINTERES este formula eșecului garantat. Sunt mană cerească pt. LICHELELE GULERATE din MFA .

Calinmihaib12 spunea...

.1..."furtisagurile" ..dn soldele lunare brute BAZA de calculare/recalculare/ actualizare pensii militare SUNT VIZIBILE DIN ...DRONE..pardon-din CER ..dar JUDECATORII .. " NU LE VAD"..!; 2. noi pensionarii militari : indiferent de MINISTERELE sau STRUCTURILE de SIGURANTA NATIONALA din care provenim in loc sa ne VEDEM in primul rand - de interesul nostru PRIMAR: DE SUPRAVIETUIRE cel putin fizică.. (!?), = o MARE PARTE- cel putin - din cei care ne spunem PARERILE AICI se "grupeaza" POLITIC si "isi consuma" ENERGIILE pe "dezbateri sterile= FARA NICI O FINALITATE PRACTICA...!(..decat =o eventuala dezbinarea si "slabire" a efectului de "presiune"..publica..!)

Calinmihaib12 spunea...

..P.S.=in afara topicului: D- le HUHUREZ : intreb daca ai curiozitatea si -cumva- ai vazut emisiunea: "ORA DE VEGHE" de pe "BUCURESTI TV HD = Canal 95 =UPC/VODAFONE - între orele:22,00-23,30...?=spune:..cate ceva...!...relativ interesant...!

Unknown spunea...

pentru unii bine pentru altii ...... rau........pentru cei iesiti in anii 90se va face o nedreptate .cred ca pensiile vor scadea cu 50- 60%.

Dan B. spunea...

Cândva, un parlamentar m-a admonestat cum că am solicitat și altora implicarea în solutionarea problematicii pensionarilor militari.
Răspunsul meu a fost sec: Apelez la orice formațiune politică pentru susținere, iar de voturile colegilor mei vor beneficia doar aceia care au dus la la bun sfârșit solicitarea mea.
Așadar, vă rog să pricepeți că în acest moment sunt echidistant politic, dar nu am uitat ce-a făcut PDL și PSD cu pensia mea! Când s-o rezolva ceva cu pensiile militare, voi ține cont de aportul celor care îmi vor face viața mai bună.

Cezar spunea...

Baaa Dane...Grasuleee
In final s.a rezolvat cu furajarea de iarna??

Viorel spunea...

Domnule Calinmihailb, am tot stat și așteptat să văd până unde mergeți cu aceste comentarii scrise la mișto. Mă refer la scris doar nu și la conținut, mai precis folososiți în comentariile dumneavoastră litere mici, litere mari, semne și semnale de punctuație, plecați cu subiectul de la coadă spre cap și invers asta numai ca să fiți băgat în seamă. Este o metodă psihologică prin care, prin scrisul dumneavoastră faceți cititorul să vă dea mai multă atenție decât celorlalți, nu că ar fi comentariul ieșit din comun comparativ cu celelalte ci pentru că percepția vizuală te îndeamnă să citești iar creierul este curios să vadă de ce scrisul este diferit de al celorlalți, ce vrea să scoată în relief. Răspunsul. Nimic. Comentarii inutile, cu tentă pe subiecte dar goale de conținut, sterile. Vă propun să vă reveniți. Păreți a șmecheraș dar între noi pensionarii chestiile nu prea țin, nu vă aduce a om serios și cu un scop precis și bine definit. Și nu mai vorbiți la pertu cu domnul Huhu Rezea. Nu ține. Folosiți inteligența în alte scopuri și nu ne tratați de sus pentru că sunteți tot un pensionar ca și noi, cu grade diferite, studii diferite, dar pe stradă în civil și eu și dumneavoastră suntem pensionari. Inteligența nu se vede pe față ci prin ceea ce lași în urma ta. Transmiteți-i și domnului ministru Ciucă.

Misu spunea...

Dan B,e așa c spune Teo.Im rest gargara de oameni frustrați care au lins clanțe, dat doar i-ai facutari pe unii miniștrii, chipurile că se consulta cu prostimea.

Misu spunea...

Dan B, Dogaru nu are treabă cu legea voastră 120 care e la Senat și cred că acolo o sa fie arhivata, deoarece nu mai face obiectul
Oric, este realizată după amendamentele SF, amendamente pe care col.Gropam le-a cerut de la Dogaru. Nu amestecam mere cu pere