Un produs Blogger.

sâmbătă, mai 09, 2020

9 MAI, Ziua Independentei României

9 comments
 La 9 mai 1877, Mihail Kogalniceanu, ministrul de externe al Guvernului Ion Brătianu, domnitor Carol I, a rostit în Parlament celebra Declaratie de Independență fată de Imperiul Otoman. 

9 comentarii:

Leon spunea...

"A doua zi, pe 10 mai, independenţa a fost proclamată din nou, de Camerele reunite şi domnitorul Carol I a acceptat-o proclamând Independenţa de Stat a României.

Guvernul român a hotărât încetarea plăţii tributului de 914.000 lei, suma fiind direcţionată către bugetul Armatei."(gazeta de sud).

Huhu Rezea spunea...

Declaratia de independenta a fost adoptata prin acte separate de catre Adunarea Deputaților si de catre Senat... inca din 09 mai 1877. A doua zi, pe 10 mai, principele Carol I a promulgat Declaratia.

Grișa spunea...

Oto ne-au învățat multe. Azi tot învățăm. De la alții. Mai subțire.

Iulian Mareș spunea...

Tot pe 9 mai s-a consimtit oficial declinul si ilegalitatea GEC! ...peste 2 ani, la Conferinta de la Paris, statul roman a fost notificat sa desfiinteze singura organizatie fascista din ROU si sa-i confiste toate bunurile! prin Decret Regal, MS Mihai I, a si facut-o.
*pentru protejarea comunitatii sasesti Armata Romaniei, aflata in razboi, a dislocat importante forte in zonele de conflict, intrucat taranii ardeleni doreau sa se razbune!
**peste ani, o judecatoare, cu minte ieftina, confunda confiscarea dispusa de Puterile aliate si executata de MS Mihai cu nationalizarea comunistilor! Oare si ea este o analfabeta functionala?
***numai un vitel ne poate lamuri si nu ma mir ca posteaza aici sub pseudonimul "avia", insa toti stiu ca-i un neterminat si lingau propagandist, deh, fost carator de span!

Gogu Pintenogu spunea...

...dar plătim tribut mult mai mare Germaniei, Austriei, Olandei, etc.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Glorie eterna Eroior romani!

Gigi spunea...

De acord,ei sunt cei care s-au jertfit pentru poporul lor,pentru ţara noastrã a tuturor românilor,sã fie libera şi independenta.

Leon spunea...

"La Congresul de pace de la Berlin, în iunie-iulie 1878, la care a participat şi o delegaţie a României, reprezentată de I.C. Brătianu şi Mihail Kogălniceanu, a fost recunoscută independenţa României, unirea Dobrogei, dar acest lucru a fost condiţionat, printre altele, de acceptarea cedării judeţelor Cahul, Bolgrad şi Ismail din sudul Basarabiei către Rusia, potrivit lucrării ''O istorie a românilor'' (Ion Bulei, Editura Meronia, 2007)"

Leon spunea...

Astazi mai sarbatorim ceva important, ZIUA TATALUI:
"Pe 10 mai este Ziua Tatălui. Google a ales să marcheze această zi printr-un Doodle special. Potrivit legii 319/2009, în prima duminică din luna mai este sărbătorită Ziua Mamei, iar în cea de-a doua duminică este celebrată Ziua Tatălui. Așa că, puneți mâna pe telefon și scrieți-i cel mai frumos mesaj părintelui dumneavoastră de Ziua Tatălui"(DCNEWS)
PS. Cei care avem Tatii plecati...." dincolo", le aprindem o Candela langa Icoana din casa, ..Cimitirile sunt inchise..!