Un produs Blogger.

vineri, mai 15, 2020

Noul coronavirus, ca orice virus, nu stie de cele sfinte

41 comments
Realitatea a constatat-o mai întâi IPS Pimen al Sucevei, fost destoinic stareț al Mânastirii Putna, si, de azi, 31 de călugări de la cunoscuta mânastire din focarul infectios al Romaniei care au fost internați în cursul nopții la spitalul din Suceava. 
Impotriva virusilor lupți cu armele recomandate de specialiști. Nu poți sa te opui infectării fără să respecți normele elementare de igienă. Cele sfinte or fi bune pentru suflet, dar nu și pentru trup. 
S-ar cuveni ca și practicile religioase sa fie insoțite de mai multă raționalitate. 


41 de comentarii:

necaptivpolitic spunea...

Ma mir ca popii nu au cerut si ei somaj tehnic.Adevarul e ca timp de 2 luni nu le-a iesit nici un ciubuc.Nu o sa vezi popa care indeplineste fix cele 11 porunci.
In alta ordine de idei.Dece as crede ca dreapta ar face altceva decat stanga pentru militari.E mai trist ca avem ministru un militar si ca acesta nu misca un deget pentru pensionarii militari.Sa nu-l iei la suturi cand va devenii un simplu pensionar?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cred ca, fiind gay de chilie, li s-au pus de-o sindrofie si-au impuițat mânastirea cu guvizi la cutie... Iarta-i, Doamne, ca nu stiu ce fac noaptea-n hogeac, impinși de fățarnicul drack!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Camarade necaptivpolitic, care-i a 11 porunca? Pe cele 2 Table de piatra, biblice, ale lui Solomon din capitolul, Deuterinom, sunt 10 porunci: 4 pe tabla din stanga si 6 pe tabla din dreapta, si daca tot este maine Duminica si porunca a 4 a spune sa nu muncesti in Ziua Domnului, trebuie sa se stie ca acea zi a fost de fapt in Sabatos-Sabat, adica Sambata de astazi, zi schimbata in Conciliul de la Roma in data de 4 Martie anul 325, dupa Hristos, in Domenicos-Ziua Domnului, fosta zi de Luni... De ce? Romanii erau ancorati de mii de ani sa respecte Ziua Soarelui, care era in Duminica de astazi, de fapt Luni pe atunci, inchinandu-se in aceasta zi la idoli si le veneau foarte greu, ca noi si proaspeti crestini, sa tina ziua de repaus in Sabat, adica Sambata, iar prelatii au hotarat ca este mai simplu ca doar denumirea de Domenicos-Dumminica se schimbe ziua de Luni si asa s-a ajuns la Duminica de azi, doar evreii si adventistii mai tinand-o in credinta, ca Sabat, insa porunca 11 poate fi, dupa parerea mea, interdictii de pacate si pedepse cu moartea pentru violatori, pedofili si homosexuali, daca tot am ajuns la aceasta dezvoltare de idei! Sa aveti, toata suflarea crestina, un weeckend superb, in sanatate! PS: Cu pandemia asta de guvizi suntem de doua luni prinsi in ghearele poruncii a 4 a, ,,Ziua Dumnezeului tau care te-a scos din mana si asuprirea Faraonului, in care sa nu muncesti nici tu, nici boul tau, nici vita ta, nici servitoru tau,'' etc... O sa ajungem o Tara de trandavi! Traiasca porunca a 4 a!

ifrim spunea...

Luată de pe FB.La unele triburi cică se practică în caz de molimă sacrificarea conducătorilor ca jertfă pentru îmbunarea zeilor!Nu-mi dă pace acest gând!

Liviutatarush spunea...

N-are legatura cu subiectul, poate faceti o postare separata! Ca sa stim cum votam!
https://drive.google.com/file/d/1C-ZbH1eT3_sXvayQ4vKrK07Z-1v4wR65/view

Iulian Mareș spunea...

Perfect adevărat! 👍

M spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim

A 11-a porunca dupa necaptivpolitic: "Cinsteşte pe Johannis si PNL-ul, pentru ca să ţi se lungească zilele în ţara pe care ţi-o dă Domnul, Dumnezeul tău."

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Liviu Tatarush, specific faptul ca cei care au facilitat venirea la putere a liberalilor, prin votarea inutilului din inaltul prepeleac de la Cotroceni, isi merita soarta, pentru ca pe ei i-au interesat problemele politice, de adoratie pentru dreapta, in loc sa-i intereseze cele personale, de viitor la pensii, sau macar din patriotism, stiind crimele liberale din 1907, 1929 si 1933, cand au tras cu artileria si armele de infanterie in tarani si muncitori, daca au citit un minim de Istorie a Neamului Romanesc! Am injurat PSD, i-am blamat, dar categoric ramane de remarcat macar un singur lucru valabil: Cu PSD SE MAI POATE NEGOCIA, DISCUTA, REZOLVA PROBLEME SOCIALE, DAR CU DRAPTA pnl ABSOLUT NICIODATA! In veci sa nu va asteptati de la partidele de dreapta sa ajute cu ceva, pentru ca sunt inversunati si inchistati in austeritati, taieri, excluderi, pe cand stanga PSD au dat si o sa mai dea, si putem sa ne agatam de ei, dar toti militarii daca ar vota cu UNPR sa-l bagam in Parlament pe Oprea, domnia sa este pregatit ca din primele zile sa ne rezolve, daca n-ar fi aceasta cretina de imagine falsificata de securisti si DNA ca sa fie exclus din Politica Generalul Gabriel Oprea, la care majoritatea au pus botu' dar asteapta minuni in cer, care nu vor veni niciodata, daca Oprea nu este in Parlament sa ne ajute concret, stiind sa fie infipt si cu pumnul in masa, aliat deja de 1 an cu PSD, CARUIA PSD I-A PROMIS MANA LIBERA LA DREPTATE PENTRU MILITARI LA PENSIILE MILITARE, CAT SI BUTOANELE LA ARMATA SAU INTERNE, SA POATA SA NE AJUTE! CAND TOTI O SA INTELEGEM CA OPREA O SA NE AJUTE, MAI DISCUTAM DESPRE DREPTATE, PANA ATUNCI, NU, ABSOLUT DELOC! SA NE DEA DUMNEZEU SANATATE SA TRAIM MULTI ANI, SI O SA VEDETI CA DOAR PSD-UNPR SUNT SINGURII CARE POT SA NE MAI AJUTE, PANA ATUNCI PUTETI SA VA OCUPATI DE ABSOLUT ORICE, NUMAI CU GANDUL CA ALTII O SA VA FACA DREPTATE LA PENSIILE MILITARE, ABSOLUTUT DELOC NU SE VA INTAMPLA IN ACEASTA VIATA CAT NE-A MAI RAMAS DE TRAIT! DIXIT SI, SANATATE TUTUROR CA SA PUTETI MEDITA LA CE AM AFIRMAT AICI SI ACUM! DOAMNE, AJUTA!

Niky spunea...

Exact asa este până in acest moment,nici stânga,nici dreapta nu au facut nimic pentru pensionarii militari! În ritmul asta vom ajunge ultimii oameni in societate,ma refer la cei care nu au beneficiat de pensii umflate cu Oscar-uri!

Huhu Rezea spunea...

Hai să ne mandrim ca avem din nou pensie militara, chiar dacă 68% dintre militari au primit pensie mai mică prin recalculare.
Hai să ne considerăm pensionari de dreapta, sa votam dreapta, dar să avem pretenția ca stanga să ne rezolve inechtătile!

Niky spunea...

Dle.Huhu Rezea, ar trebui propus “Stângii” sa facă ceva concret pentru pensionarii militari,respectiv urgentarea eliminării inechităților! Nu mai este mult si vin alegerile,ar putea recupera multe voturi, o spun cu toată sinceritatea! Sânt convins ca se poate face ceva concret.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tehnocrat: Se va contopi UNPR cu PSD, si tot Oprea va fi la butoanele Armatei sa ne ajute! Altul-altii nici ca mai exista! Parol?! Este cel mai real adevar, si asa se va intampla, pentru ca sunt cartile deja jucate in favoarea Generalului, Oprea sa ajunga la butoanele ministeriale! Este exclus sa se intample altfel! Vreau macar o entitate sa mi se exemplifice, care a facut ceva in totii anii astia la pensiile militare, in afara de Generalul Gabriel Oprea. Chestia cu Ponta este a lui Ponta, iar celelalte s-au intamplat ca avem un DNA si o Securitate care s-au ocupat de dosare confectionate cu falsuri si probe falsificate grosolan sa-l infunde pe Gabriel Oprea, iar toate instantele au dat NUP, gasind falsurile si intentiile criminale, toate achitandu-l, dar urmele faptelor lor au ramas si isi fac efectul moral si emotional in randul electoratului si in cariera politica a Generalului! Gen. Oprea ramane singura piesa de aur sa ne ajute, de pe toata tabla de sah politica, cu ajutorul nemijlocit a PSD, fiind numeric in partea stanga a politicii. Are destule relatii sa ramana ancorat in linia intai de lupta, interesul fiind cel national si pensiile militare!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Aha, Tehnocrat: Oprea in 2010 mi-a dublat pensia militara foarte mica, la fel facand cu majoritatea pensiilor militare, si daca ceva a scapat din aceasta dreptate, stie si Onorabilul ca a intervenit si a reparat dupa aceea! Sa nu uitam ca toate golaniile de taieri si batjocoriri la pensiile militare s-au petrecut, ca acum, la Casa de Pensii!

Huhu Rezea spunea...

PSD s-a saturat de trădările pensionarilor.
După ce marise pensiile cu 36% în perioada 2015-2019 si crease perspectiva majorarii lor cu încă 40% în sept 2020, 5 milioane de pensionari au votat impotriva PSD, atat la europarlamentare cat si la prezidențiale.

Neacsu spunea...

Oprea? Autorul inghetarii pensiilor cu punctul 4 din art 1 al L241 si al OUG 57 din pozitia de viceprom ministruresponsabil cu problemele de aparare? Nu v-ati nvatat minte? Omul asta a fost autorul moral al mortii lui Gigina si a PLECAT DE LA LOCUL ACCIDENTULUI fara sa ia masuri de acordare a primului ajutor(art203NCP) si vrei sa faca ceva pentru pensionari? Doar Soarta lui il intereseaza dar a gasit suficienti fraieri care sa ii cante in struna.

M spunea...

@Huhurez

Vă contrazic. Pensionarii au continuat să voteze cu PSD (55% din votanții lui Dăncilă au fost pensionari față de 23% la Johannis și 9% la Barna). Dar s-a schimbat ușor raportul între pensionari și tineri.
Aici au fost două motive principale. Primul motiv a fost propaganda făcută mai ales prin copiii plecați în străinătate și al doilea o mobilizare mai bună a tinerilor făcută în special de USR.

Nu uitați că PNL actual și PSD luptă pe același electorat, cel fost al FSN și PDL. Liberalii adevărați se regăsesc mai mult în USR prin doctrina agresivă a acestora.

In ceea ce mă privește am fost influențat de declarațiile veninoase ale Olguței și de faptul că PSD nu a dezavuat aceste declarații ba, mai mult, a promovat panarama.

Spunea un camarad pe un forum: mai bine îmi iei din bani decât să mă înjuri. PSD ne-a înjurat gros, birjărește și cu ură.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Idem personalul din sănătate, mai ales medicii!

Iulian Mareș spunea...

M,
Și mai ales: dă-te deștept in cap când ani de zile ai servit in in trup PCR, GP!

Huhu Rezea spunea...

@Marine
Nu știam că te numeri printre cei 26 000 de "neterminați", cum le spun eu, cărora calculul pensiei în funcție de veniturile din întreaga activitate, nu numai în funcție de veniturile din ultima luna, le-a scăzut pensia.
Din câte știu eu, L 241/2013 v-a reîntregit pensiile avute în 2010.
Draftul OUG 57/2015, ca și drafturile tuturor initiativelor de ciuntire a pensiilor militare, a fost scris de loazele din minister, cum le spune fostu-ți șef... Dogaru. Nu au avut curajul să-l scoată la vedere cât timp sef de guvern a fost Ponta și Oprea... ministru al Apărării.
Dacă un antemergător din suita lui Iohannis cade în Olt, crezi că de vină este Iohannis? Care ar fi raportul de cauzalitate între faptă și persoana invinuită?

Leon spunea...

Legea 241/2013 a adus pensiile militare la nivelul avut in dec.2010, dar au ramas INGHETATE pana in Ian.2016, deoarece INDEXAREA a fost aplicata la Cuantumul din Deciziile Revizuite cf.OuG.1/2011, si indexarile din 2013, 2014 si 2015 NU le-au fost de folos..!

Cezar spunea...

In sfîrsit,
Ma bucur ca AFLATI CINE.I MAREKR ZIARIST NEACSU
Eu il stiu demult si stiu ce.i poate pielea

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Era mai bine să nu se reîntregească pensiile militarilor?
Legea 263/2010 nu prevedea indexări... ci numai majorări ale valorii punctului de pensie.
Asa ar fi trebuit să reglementeze și Legra 223/2015. Nu s-ar mai fi poticnit "loazele" lui Dogaru în regularizarea indexărilor cu actualizările din același an.

BONIFATIE spunea...


Corect, D-le LEON!
Am mai spus-o pe aici. Reparația a fost făcută, cu spune d-l HUHU, însă numai parțial. Eu n-am fost în situația de a beneficia de Legea nr.241/2013 dar am colegi mulțumiți pe jumătate. Dacă vor parlamentarii o pot „îndrepta” din mers cu vreun „indice de corecție pentru ei”, nu neapărat retroactiv, ca să nu-l supărăm pe d-l HUHU.

Gigi spunea...

Ion Cristoiu,ne spune cã douã legi se bat cap în cap!!!
Numai douã? Mã mirã faptul cã un ziarist de talia lui ne spune acest lucru.Maestre,vino la noi sã vezi câte se bat,nu numaai în cap,dar şi în funduri,cã cu ele sunt fãcute😀

Gigi spunea...

Pãi...la viitoarele alegeri sã votãm centrul de pe centurã.Nu rotaţia cadrelor😀

Gigi spunea...

Oprea,a fãcut ceva pt.noi,Ãilalţi ce l-au urmat,a fãcut ceva?
Acum nu e omul de vinã cã Jigodiile au golit legea de conţinut,au secat-o şi au şi îngheţat-o bocnã!
Acum,vãd cã tot beneficiarii de Oscaruri,sâmbete,duminici şi sãrbãtori legale plãtite dublu au prioritate.
Brovo lor,dar cu cu noi cum rãmâne?
Hai,d-ne Gheneral cu Ord.aia sã intri în istorie!

M spunea...

@Iulian Mareș

Nu mai există rușine! 😁

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ La ultima mea intanlire cu Dl General Oprea, in Ianuarie, mi-a reiterat sa va transmit ca se va bate ca pe front pentru pensiile militare, daca va fi ales cu partidul in Parlament, si exista vointa noastra de a ni se face bine, CACI NEFIIND LA GUVERNARE NU ARE CUM S-O FACA, dupa care mi-a facut cunostinta cu Dl senator, sau deputat, Mocioalca, un om foarte serios si foarte bine intentionat, stiindu-mi problemele, fiind informat, si m-a asigurat si domnia sa ca se va zbate pentru noi, spunandu-mi ca interesele dreptei sunt nule total pentru pensiile militare, iar PSD este dispus sa puna umarul sa se indrepte starea de lucruri.Ca nu se face acum mare lucru este faptul ca daca ar realiza PSD un sprijin pentru noi in actuala guvernare, ar pati ca si cu civilii, care in loc sa-i voteze pentru majorarile la pensii s-au dus sa voteze sluga Germaniei si astfel sa acceada PNL la guvernare, si daca acum ar pune umarul sa ne ajute PSD, la fel si rezervistii ar considera ca binele l-a facut PNL, si nu PSD, si iar ar acorda voturi PNL-ului, asa ca atunci cand v-a guverna PSD, in guvernarea lor ne va ajuta cu UNPR in fratie! Multi considera ca partidele la care tin sunt ca echipele de fotbal, in loc sa-i intereseze cine este capabil sa ne ajute la pensii! Ce ma doare pe mine in fundul gradinii de politicianul X, Y sau Z, ca are sau nu dosare sau ca are o bubă dupa ureche, cand intereseul meu este ca sa ma ajute intr-o guvernare! A venit PNL la guvernare, ce va da? Ba inca taie acum la civili prin neacordarea de majorari planificate pe lege organica la civili, apoi alocatiile si altele! Nu se vede din adresa penelistului, Nini Sapunaru ca ne-o da din trei pe aia mai lunga, noua, miltarilor? E greu sa cititi atent ca cere sa nu ni se dea nimic? Si, atunci, de ce dracul sa-l mai votez cu peneleul lui de rahat, cand pot vota UNPR si PSD, care ma pot ajuta, care-mi da, care-mi face dreptate?! Degeaba as mai latra eu pe aici, daca m-as da cocosel liberal, fan liberal, si mai ales ca liberalii nici gand sa ne mai ajute in vecii vecilor! Mai este o chestie: Unii care se dau de ceasul mortii ca sunt liberali, pe aici, avand pensiile cat grajdul CAP, le convine sa fie liberali, dar macar sa ne lase in pace cu presiunile emotionale si unele șicane care le scot in evidenta egoismul, rautatea si lipsa de empatie si camaraderie, de corectitudine morala! Fratilor, apa calda este descoperita de mult, insa acum avem nevoie sa ne punem frate si cu dracul sa trecem puntea! Aici, ca sa fii orgolios, mai ales sa fi muci la pensie, este ca si cum ti-ai taia singur craca de sub picioare! Viorica, de ar fi candidata, dar daca stiu ca ea imi dă, O VOTEZ LA DOUA MAINI, FARA PROSTEALA AIA DE ORGOLIU PAGUBOS PENTRU VIATA SI DREPTURILE MELE! Asa se gandeste politic, in interesul personal si colectiv, daca vrem s-o facem pe politicienii!

Gigi spunea...

Liberali pe dracu,sunt foştii pdl-işti vopsiţi.
Aţi uitat cine tãiau salarii prin 2010?
Cãutaţii şi îi gãiţi aici,vopsiţi.

necaptivpolitic spunea...

HUHU@.Atentie la exprimare.NATO nu a impus Romaniei sa reduca efectivele SRI-ului.Nu te exprima"neterminati" la adresa celor care au presati sa se ceara a fi trecuti in rezerva cu drept de pensie.
Ifrim de Braila@a 11-a porunca"sa nu stranuti".
-Voi vota pe cei care pana la alegerile parlamentare vor lichida diferentele intre cei aflati in aceeasi situatie juridica.In Parlament PSD detine majoritatea deci poate daca vrea.Liberalii sunt la guvernare deci daca vor pot.Pot vota in caz contrar ursul din padure.

Huhu Rezea spunea...

Prostut esti @ pușcoci de gărzi patriotice.
Ziceai că te-au pus portar la Securitatea Buzău. Si n-ai aflat că acolo restructurarea prin disponibilizare, in fapt o epurare a securistilor pastrați in martie 1990, s- incheiat incă din anul 1991.
Trebuie să judeci cam prost ,dacă iti inchipui că NATO incepea negocierea de preaderare cu România fără restructurarea structurilor informative.

Viorel spunea...

Domnule necaptivpolitic, vă redau mai jos două fragmente dintr-un comentariu de al meu de anul trecut, după care vă pun o întrebare la care vă rog să-mi răspundeți.
1. În 1998 a fost emisă O.U.G. nr. 7 privind unele măsuri de protecție socială a personalului militar și civil, care se vor aplica în perioada restructurării marilor unități, unităților și formațiunilor din compunerea Ministerului Apărării Naționale în vederea preaderării și aderării la NATO.
2. În anul 1999, la presiunea celorlalte structuri printre care și SRI-ul dumneavoastră este emisă Legea nr. 138/1999 privind salarizarea și alte drepturi ale personalului militar din instituțiile publice de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, precum și acordarea unor drepturi salariale personalului civil din aceste instituții.
3. Nu vreau să mă refer la legea în sine ci doar la prevederile art. 1 și art. 31.
Art. 1: Dispozițiile prezentei legi se aplică personalului militar și civil din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului de Interne, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Protecție și Pază, Serviciului de Telecomunicații Speciale și Ministerului Justiției.
Art. 31: (1) La trecerea în rezervă sau direct în retragere, cu drept la pensie, cadrele militare, pentru activitatea depusă, în funcție de vechimea efectivă ca militar și ca salariat civil în cadrul ministerelor și instituțiilor centrale prevăzute la art. 1, beneficiază de un ajutor neimpozabil stabilit în raport cu solda lunară brută avută în luna schimbării poziției de activitate, astfel: etc., etc., au preluat o parte din O.U.G. nr. 7 pentru a beneficia întreg sistemul de aceste drepturi (s-au restructurat, reorganizat ?, NU, s-au multiplicat, DA). Au intrat sub umbrela noastră profitând de condițiile impuse de preaderare / aderare N.A.T.O.
Întrebare: Cu excepția MApN care urma condițiile impuse de NATO privind reducerea efectivelor pentru preaderare / aderare la N.A.T.O., ce trabă aveau celelalte structuri cu ajutoarele la trecerea în rezervă ? Cei din M.I., S.R.I., S.I.E., S.P.P., S.T.S. și M.J. au fost obligați să treacă în rezervă la 43-45, etc. de ani cum am fost noi ? Dacă “NATO nu a impus Romaniei sa reduca efectivele SRI-ului”, atunci înseamnă că politicul a vrut să scape de ei pentru că știau prea multe. Vreți să vă spun ce pensie are (comparative cu mine) un fost vecin și fost coleg cu mine “fugit” la SRI (mai mic cu vreo 8 ani și în grad și funcție ?). Nu le mai plângeți de milă.

Iulian Mareș spunea...

M,
De unde sa iasa liberalism cand "liderii lor" au:
-muncit doar la stat (invatamant-suplinitori);
-fost someri de lux, platiti amoral si imoral, precum "eroii lui Caragiale, care devin imorali, sau mai degrabă amorali"-(Garabet Ibrăileanu);
-fost doar ONG-isti;
-scoala nici cat am eu vacante;
-legatura cu tara, adica simt romaneste, ca tot atat cat am eu empatie pentru Myanmar!

Iulian Mareș spunea...

Cezar/Nicole,
Eu cred ca Marin a rupt foaia de parcurs printre ultimii, in 2010, ca nd se auzea ca vor taia ajutoarele!
Stai domol, ca nu puteai ajunge tu unde a muncit Marin! Doar daca te cobora cineva din troleul 93...si priveai prin gard!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
pe astia din intern, dar mai ales pe aia din extern! Talpes stie!

Iulian Mareș spunea...

Te inteleg cumva, dar nu fierbe iar borsul! ...te duci dupa himere si daca situatia si asteptarile frante ti le inteleg, nu pot accepta sa-ti faci iar iluzii!,,,fii mai retinut, caci esti in "grupa de risc"! Concluzia: Poarta masca si manusi!

Iulian Mareș spunea...

Ai mai mult de2% neuroni?
Atunci deskide si iti ia 4-6 minute lectura!
Pt cei 65% votanti ai Robotului, trebuie alocate 5-7 zile!...insa si ei pot intelege, in proportie covarsitoare!

https://www.luju.ro/dezvaluiri/evenimente/raport-pe-statul-mafiot-analiza-lumea-justitiei-privind-activitatea-subversiva-din-justitie-si-serviciile-de-informatii-in-scopul-exercitarii-puterii-in-stat-de-grupuri-de-interese-politico-judiciare-economice-in-perioada-2005-2017-lista-actelor-secrete-c

Lenovi spunea...

Cu un sfat daca ma poate ajuta cineva, multumesc anticipat. Un fost coleg, varsta 53 de ani, vechime totala peste 25 de ani, vechime in serviciu 15 ani din care 14 in gr I(jumatate de an la an), poate depune raport de pensionare?

Anonim spunea...

Da

Huhu Rezea spunea...

Trebuie să aibă 25 ani vechime efectivă, nu totală, din care 15 ani în serviciu militar. Dacă are numai 15 ani vechime în serviciu și 10 ani lucrați efectiv în civilie, poate să-și deschidă dreptul de pensie militară, dar pensia militară va fi calculată, potrivit art. 23 din L 223/2015 numai pentru o vechime cumulată de 15 +7 ani( sporul pentru condiții).

M spunea...

@Iulian Mareș

Eu am mai spus: electoratul PNL si PSD este similar (acelasi nivel de pregatire, cam aceleasi zone de activitate) diferenta o fac pensionarii care voteaza preponderent cu PSD. Elctoratul "de dreapta", liberal a fost acaparat de USR (deci se vor bloca la 12-18%). Au mai adus pe langa ei tinerii violenti, anarhisti, consumatori de substante interzise etc. care nu se regasesc nici in politica PDL nici a PSD.