Un produs Blogger.

sâmbătă, mai 30, 2020

Pe Nea Mărin nu l-ați uitat! Vă mai amintiți de publicul select al sălilor de spectacole din vremea sa?

14 comments



14 comentarii:

Unknown spunea...

Un fenomen

Gigi spunea...

Cine ar putea sa-l uite pe Nea Mãrin?

Alex spunea...

L-am vazut in carne si oase in piesa de teatru "Comoaara din deal",alaturi de Draga Olteanu Matei ,Constantin Diplan...e.t.c.Juca rolul unui primar al unei comune de prin Oltenia.In rol cand a venit acasa de la primarie,trebuia sa serveasca masa.Nici acum nu am uitat cum Draga i-a pus mamaliga pe un fund de lemn,a taiat-o cu ata i-a pus un stampar si l-a poftit sa manance.Tacticos a rupt o bucata de branza scoasa dintr-un stetgar,a spart o ceapa cu pumnul si musca din ca din mar.
Pana atunci nu-mi placea ceapa ,dar vazandu-l pe Amza Pellea mancand cu atata pofta,dupa ce am ajuns acasa am mancat vreo trei cepe ca pe mar.Imi curgeau lacrimile si bagam in gura ca nebunul.Ulterior am aflat ca ceapa sparta cu pumnul isi pierde din iuteala.
Cu piesa aceasta de teatru a facut un turneu national,la vreo sase,sapte ani dupa ce a aparut in Mihai Viteazul.
Mare actor,juca cu usurints si comedie si drama.Un rol bun de compozitie a avut in Atunci i-am condamnat pe toti la moarte.Cu greu i-l puteai recunoaste pe cel care a jucat rolul lui Mihai Voda sau rolul soldatului intors acasa dupa razboi din Osanda.A.murit de cancer.A fost un fumator destul de patimas.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

A fost, mai intai, un mare patriot, apoi un inegalabil si genial actor, un intelectual rasat si un aroman mai roman ca multi alti romani! Sa-i fie vesnica amintirea si Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Iulian Mareș spunea...

Cumpar sapca de covrigar ambulant, inscriptionata cu: "let's make Romania great again!"
Are cineva?

brenda spunea...

DLE H VRETI SA NE ABATETI ATENTIA.......E BINE DAR E UN BANC CU BULA .....POTI SA FLUTURI UN TREN EU TOT LA.....MA GANDESC ....ASA ca e bine si cu NEA MARIN pana vedem ce dracu fac astia cu tervigersarea legior pensiilor militare .

brenda spunea...

un artist exceptional si atat.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La multi ani, sanatate si fericire, onorabili camarazi, de Ziua Rezervistului Militar!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

In 2010, la initiativa Generalului, Gabriel Oprea, prin HG nr 467, se instituia Ziua Rezervistului Militar. Ieri, mi-am facut datoria si, pe un topic mai jos, mi-am felicitat camarazii. Pentru ca aceasta zi a fost instituita de Gen. Oprea sa fie motivul pentru care ministrul Apararii a ,,uitat'' sa trimita un comunicat catre rezervistii militari, felicitandu-i de ziua lor? Sau cortul acela nenorocit il tine captiv si acum in nesimtirea si indiferenta in care s-a consacrat de cand a facut un burdihan cat un burduf ca boss in Armata? De aici sa ne dam seama cat de mult ne ,,iubeste'' acest individ adormit permanent, lenos si indiferent, total lipsit de bun simt, moralitate si educatie... Pacat, mare pacat ca avem asemenea sefi in Armata, mai ales ca ministrul este inconjurat de o droaie de slugi, pardon, consilieri, la fel de lipsiti de bun simt! Ca sa spal obrazul ministrului Apararii cat si indivizilor inutili din anturaj, am sa ma achit eu de aceasta nobila indatorire fata de rezervistii militari: La multi ani sanatosi, fericiti si prosperi, onorabili rezervisti ai Armatei romane! Dumnezeu sa va ajute!

Leon spunea...

https://www.mapn.ro/cpresa/16649_mesajul-ministrului-apararii-na%C8%9Aionale-cu-prilejul-zilei-rezervistului-militar

brenda spunea...

reda mesajul ca nu spune ca da hg cu pensiile in urgenta ha ha

Leon spunea...

Cornele, dar Comandantul nostru Suprem a transmis vreun Mesaj ..?

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Este evident că Oprea s-a implicat în stabilirea Zilei Rezervistului pt că el a fost în 2 rânduri rezervist, fără a fi mobilizat!
A făcut bune și rele, dar noi kiar simțeam nevoia acestei zile!
Apropo, se dau și prime sau tot așa simbolic, precum pensia suplimentară și OMM, pt unii?
Kiar, știai că de 10 ani nu s-a mai dat o primă in armata, că să nu mai vorbesc de premiul anual, legale încă?
De pe timpul dobitocului de rahat/boc (traducere turco-romana) și a bețivului nației? Adică fix de 10 ani!...

Leo spunea...

Se zvonea că boala de care a murit (cancerul), i-a fost provocată de securitate (prin așa zisa metodă "RADU") deoarece savanta codoi, a văzut o analogie dintre ea și "leana" lui nea' Mărin.