Un produs Blogger.

joi, mai 28, 2020

PSD pune piciorul în prag în privința creșterii cu 40% a valorii punctului de pensie

91 comments
Din zicerile Olguței:
-Dacă Guvernul Orban va modifica o virgulă în legea pensiilor din sistemul public va fi demis prin moțiune de cenzură.
- Pensiile speciale vor deveni neatractive de la sine,  dacă va crește valoarea punctului de pensie.
-Olguța încă nu a aflat că nimeni nu a plătit Contribuție pentru pensii până în luna aprilie 2001, când a intrat în vigoare Legea nr. 19/2000.
-In finalul Conferinței de presă este întrebată despre impozitarea pensiilor speciale și militare, ocazie cu care relatează de ce nu s-a putut promova în primăvara anului trecut o lege care să înlăture inechitățile din sistemul pensiilor militare. Probabil se referă la perioada în care Dragnea a intrat în legătura cu asociațiile de rezerviști, dar acestea nu s-au putut pune de acord asupra textului de lege. Acele negocieri sunt relatate pe blog,  mai ales prin cele spuse de col. Teodorescu Filip, fostul președinte al ACMRR din SRI.... AICI.


"La solicitarea mai multor asociaţii de pensionari militari am încercat să reglez nişte lucruri în legea pensiilor militare. Cât am fost ministru al Muncii, n-am avut niciun fel de prerogativă (...), dar m-au rugat să clarificăm nişte aspecte, pentru că sunt colonei care au ieşit la pensie acum 10 ani cu o pensie egală sau mai mică decât a unui caporal. Numai că fiecare asociaţie de pensionari militari a venit cu propria variantă, deci n-au putut să se înţeleagă între ei care este varianta optimă, din păcate, ca să putem să dăm drumul la o lege în Parlament vizavi de pensiile de serviciu ale militarilor",

91 de comentarii:

Huhu Rezea spunea...

M
După ce asculți caseta și o compari cu ce spunea Filip Teodorescu cred că îți mai reprimi aversiunea față de Olguța.
Nu pot să public atacuri la persoană într-un limbaj deloc inacceptabil.

Leon spunea...

Acum 2 zile am primit un Email de la Cabinetul Dlui Marcel Ciolacu, Presedintele Camerei Deputatilor prin care mi se aduce la cunostinta ca PROPUNERILE mele referitoare la pensiile militare din data de 7 mai, au fost transmise la Comisia pentru Aparare, Comisia pentu Munca si Comisia de Buget !
Sunt curios sa vad daca vor fi scoase de la naftalina proiectele de lege privind OuG.57/2015( PL x nr.82/2016 ), OuG.nr.59/2017( PL x nr.310/2017 ), OuG.nr.114/2018( PL x nr.93/2019 ) si PL x nr.396/2019 ( Taxarea suplimentara propusa de senatorul Teodorovici)..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Felicitari pentru PSD! Olguta Vasilescu ARE DREPTATE CU MANCATORIA INTRE INTRE MILITARI! Fiecare ar trage ceva pe spuza lui, netinand cont de regulile generale. Degeaba au trecut ani in care nu s-a ajuns la un numitor comun sa impace pe toata lumea. Sper ca Dumnezeu sa-i lumineze pe toti si sa iasa ceva bun pentru adoptarea in Parlament. Oricum, din tot ce am citit si studiat, singurul partid care nu vrea sa se faca dreptate la pensiile civile si militare este PNL.

Burebista spunea...

Oare asa o fi??? Colonei ieșiți acum zece ani la pensie cu vechime completă ( plus ca au luaat și o grămadă de bani solde de pensionare ca prime) or avea pensii mai mici ca un caporal??? O manipulare imensa...

Burebista spunea...

Tot în acest comunicat Lia Olguta se lauda ca ea a plafonat pensiile speciale... Și ce militare...
Oare a-ți uitat ca tot aceasta femeie a pus pe toți cei din snaopsn la coada legii salarizării 153 ... Și cu aplicare în 5 ani???
Pentru ea și cei din parlament și guvern indemnizația s a mărit la maxim încă din 2017...
Tot ii da înainte cu impozitarea pensiilor speciale...
Chiar azi la tv și Ponta și fostul ministru de finanțe Ialomițeanu au recunoscut ca nu se pot impozita diferențiat doar pensiile spaciale pentru ca au fost acordate în baza unor legi valabile.. Ci trebuie impozitate prin codul fiscal toate veniturile și pensiile.... Altfel este neconstituțional...

Alex spunea...

Ar fi cazul ca reprezentantii asociatiilor militarilor in rezerva,care vor merge saptamana viitoare la guvern,sa se intalneasca pana atunci si sa cada odata de acord asupra unui proiect.Sa se discute si cu dl.Dogaru sa nu o mai lungeasca ,sau daca nu se pricepe sa-i lase pe altii sa vorbeasca.
Nu o mai lungiti domnilor! Din inregistrare se deduce clar ca vinovatii principali sunt reprezentantii asociatiilor care isi sustin fiecare proiectele lor.Nu va mai ganditi numsi la dvs.,ganditi-va la cei cu pensii mici si foarte mici.Sunteti pusi acolo sa ne reprezentati pe noi ,noi care platim si niste cotizatii.Nu suntem toti membrii ai aceleiasi asociatii dar cei care ne reprezinta ,trebuie sa aiba o gandire unitara.Dumneavoastra reprezentati pensionarii militari.Munciti pentru ei ,sau macar incercati.De 5 ani ,de la aparitia O.U.G.57 nu s-a mai imtamplat nimic pizitiv cu pensiile militare.Poate acum este momentul in care puteti schimba ceva.

Huhu Rezea spunea...

Si celor din departamentele financiare, care i-au tot păcalit pe ministii apărarii, de la Dobritoiu încoace, că nu le mai rămân bani în buget din cauza actualizarii pensiilor militare, nu le găsești nicio vină?

Iulian Mareș spunea...

Eu nu pun preț pe declarațiile unei persoane care m-am denigrat și mi-a luat în derâdere o viață în slujba drapelului.
Pentru mine Dna. Vasilescu reprezintă Raul Suprem și sper sa plătească înmiit tot răul pe care l-a făcut! Mie mi-e mila de oamenii răi. De ea și toți colportorii asmuțiți!
O salut fierbinte și cred că vrea să ne întâlnim curând...
Eu o sa merg sigur in audiență la șeful ANP pt a obține aprobarea să o vizitez!

*Până atunci sper că va afla, în calitatea de fost ministru al Muncii că "că nimeni nu a plătit Contribuție pentru pensii până în luna aprilie 2001, când a intrat în vigoare Legea nr. 19/2000".
**Regrete eterne!

Burebista spunea...

Tot o aberație marca Olguta Vasilescu... A spus la tv ca banii pentru pensiile speciale depășesc banii pentru pensiile pe contributivitate... Cea mai mare minciuna....
Pentru pensiile pe contributivitate dacă facem un calcul... La 7 milioane de pensionari înmulțit cu pensia medie de 1300 lei ies cam 9.1 miliarde lei lunar... La pensiile speciale 200000 ori 5000 media egal 1 miliard lunar....
Intoxicarea pensionarilor marca Lia Olguta Vasilescu.... A început campania electorala...

Boby spunea...

Ai dreptate Cataline, Ponta a fost singurul care a facut dreptate militarilor si altor categorii de oameni ai muncii.

Leon spunea...

Iulica, comentariul de mai sus nu te reprezinta deloc !
Cred ca ti-a furat cineva Identitatea..!

Gigi spunea...

Nu am vãzut când si ce a declarat Lvo,dar dacã este aşa ce spuneţi,asta chiar cã încã mai este pe setarea sã distruga formatiunea politica din care face parte.Asemenea minciuni de Neam Prost intrece orice imaginatie.Nu ar fi o problemã, deoarece noi o cunoaştem destul de bine,dar are priza la prostime afirmatiile.... ãştia.
Ãştia nu au învaţat nimica despre alegerile trecute?

Leon spunea...

Cred ca se refera la pensiile de serviciu care au o parte CONTRIBUTIVA mult mai mica in comparatie cu partea primita de la BUGETUL de stat, mult mai mare..!

Huhu Rezea spunea...

Pentru a corecta dezechilibrul in stabilirea unor pensii de serviciu, statul are 3 pârghii constitutionale:
-modificarea legislatiei de stabilire a modului de calcul, pensiile necontributive nefiind un drept câstigat
-impunerea unui plafon maxim
-impozizitarea suplimentara de la un anumit plafon.
Cum nu exista identitate de calcul cu pensiile contributive, nu se poate pretinde nici identitate de impozitare

Huhu Rezea spunea...

Olguta nu a fucut altceva decât a repetat alegatiile cu care fusesera intoxicati ministrii Apararui, Tutuianu si Fifor de finantistii ministerului.

ifrim spunea...

Si eu sunt de acord ca Victor Viorel este de partea noastra,ca urmare si eu sunt de partea lui!

Gogu Pintenogu spunea...

Chiar nu vă dați seama că pensiile militare vor rămâne așa cum sunt acum? Nici un politician nu dorește aceste modificări. Gulerații, cum le spuneți, din diferite structuri vor face în continuare ce vor ei pentru că toți sunt numiți politic, nu în funcție de IQ sau competențe, vor discuta cu cine vor ei și vor duce cu vorba asociațiile militarilor rezerviști până după alegeri. Apoi o să îi doară în cot încă patru ani și nu o să mai auziți nimic despre vreum proiect de modificare. Apropo, mai avem ministru la apărare sau a venit căldura și a intrat în cort la aer condiționat??

monteoru spunea...

Cata manciuna!Cat tupeu!Este cat se poate de adevarat.Colonei cu vechime de 35 ani pensionati in perioada 1995-2005 la recalcularea dupa legea 223 cu pensie mai mica decat un caporal.Norocul lor cu pensia obtinuta in 2011.Cine nu crede sa se documenteze.

Ein Stein spunea...

@huhurez
Cred ca ar trebui sa repeti mai des ultima fraza, poate asa vor intelege si optimistii ca ar trebui sa treaca la o stare de ingandurare privind impozitarea pensiilor.

Ein Stein spunea...

Vipera Rosie, in primul rand, ar trebui sa explice care ar fi resorturile psihice, exemplu, tipul din articolul anterior cu o pensie de doar 11 000 lei, pensie anticipat partiala, sa considere una contributiva de 1 500 lei, "mai atractiva". Daca reuseste asta pe mine m-a convins. Daca L 223 este atat de buna la ce dracu e nevoie de tot felul de OG-uri si HG-uri care sa corecteze si sa indrepte, culmea e ca nu reusesc creand mai multe probleme. L 223 este o mizerie.

Sorina spunea...

Dar dna olguta dece nu a țipat cand legea 223 nu a fost aplicată cu toate că a fost votată covîrșitor.promulgata si a fost mutilată de nu stiu cate ori de asta dece nu spune nimic sa le fie rusine ca mint in halul asta . Dl Ciolacu sa se implice ca parca spunea ca si el.a fost militar? El sau cine? MILITARII SANT LA PATRONUL STAT CARE INTOTDEAUNA A RETINUT DIN SOLFA TOT CE SE NUMESTE CONTRIBUTIE DECI SOLDA IN SOLDA STATULUI .SPUNETI IDIOTILOR CA INSEAMNA SOLDA SI.DECE NU II.ZICE ALTFEL SA II VAD CA FACA MOTIUNE DE CENZURA SI PENTRU NEAPLICAREA ALTOR LEGI PROMULGAYE IN FAVOAREA MILITARILOR
.

Sorina spunea...

Dece dle H sa fie impozit pe pensii astea nu venit pensiile provin din impozite pe veniturile din activitate pensiile nu trebuiesc impozitare deloc .Să le fie rusine sa le impozitele salariile lor de sute de milioane

tudor spunea...

Domnilor, Doamna s-a exprimat gresit si incearca sa ne imbete cu apa rece. Adevarul este ca ea nu a incercat niciodata sa regleze niste lucruri din legea pensiilor militare. Preocuparea sa a fost cat a fost ministrul al muncii "sa reguleze" niste lucruri din legea pensiilor militare. Ca "ministrul al muncii" nu trebuia decat sa lase in pace Legea 223/2015 a pensiilor militare de stat, art 60. Si atunci prin mecanismul de actualizare, prevazuta de lege la art. 60, in spiritul si litera ei, "coloneii care au iesit la pensie acum 10 ani (carora saraca, le plange de mila), nu ar mai avea pensii mai mici decat un caporal". Asa ca nu trebuia sa se consulte cu nimeni cat a fost ministru al muncii in privinta pensiilor militare. Nu trebuia decat sa lase legea in pace si pe pensionarii militari ca si asa nu avea niciun fel de prerogative cum zice.
Am avut insa nesansa cu amicul iubaret care a infuriat-o. Dar acum cared ca si el o are mica.
Om onoarea.

brenda spunea...

odata ce pensia este in plata la militari fiind provenite din solde statul este raspunzator de modul cum au gestionat contributtile., civilii nu au grade militare care diferentiaza si soldele si au program de munca 24 0re din 24 pernanent la nevoile patronului lor STATUL

Neacsu spunea...

Coana Olguta minte cand spune ca ea a vrut sa rezolve problema pensiilor militare. La celebra intalnire a lui Dragnea cu reprezentantii asociatiilor, Olguta incerca sa scape de... sarcini, aruncand problema lui Fifor, dar Dragnea i-adat-o ei, pentru ca ea daduse Ordonanta 59. Dar pe de alta parte, are dreptate cand spune ca a fost ajutata sa nu razolve problema, de diferentele de opinii si lipsa de unitate dintre liderii asociatiilor. Si daca tot discutam despre... pensii, SE PARE CA LA CPSa MApN SE FAC EFORTURI INTENSE SA SE....EVITE PLATA INDEXARII DN 2016. Din cauza asta nu se raspunde nimic oficial, nu se spune nimic, suntem trimisi la Curtea de Conturi si "nu se stie nimic". Se spera o .. solutie care sa nu duca la punerea in plata si aplicarea variantei MAI. Bineinteles ca la MAI nu au fost gasite .... nereguli, dar se incearca sa se ascunda cele de la MApN.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

O lege a pensiilor militare, cum a fost L223/2015, modificată prin OUG nr. 57/2015, prin care s-a micșorat cuantumul a peste 68% din numărul pensiilor în plată la 31 12 20015, A FOST si ESTE o lege foarte proastă.
Dacă și Olguța a înțeles ce inechități a produs această lege, mai ales după aplicarea L 153/2017 pentru personalul în activitate și stoparea actualizării prin OUG nr. 59/2017, sunt șanse mari ca politicienii să nu se mai lase prostiți de gulerele albe din ministere și să dea drumul la ACTUALIZARE.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
brenda spunea...

dle H au trecut 5 ani si 223 se aplica siluita ...

brenda spunea...

credeti ca va mai dura inca 5 ani?

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

@T2, am in fata o Decizie de pensie din 20.05.2020, emisa de Casa de Pensii Dolj in baza Deciziei CCR nr.702/2019, prin care se ia in calcul Indicele de corectie de 1,15, valabil in anul 2018, cand a trecut la pensia pentru limita de varsta !
Cu un stagiu TOTAL de cotizare de 38 de ani, aceasta Decizie îi mareste pensia CIVILA de la 789 lei la 876 lei..!!!

Gigi spunea...

Cam aveţi dreptate!Cu vorba ne tin demult.
Dacã vor,fac sau fãceau.Vezi OUG 75.
Cu impozitarea dupã un anumit plafon,cred cã se va ajuge la un numitor comun.Dupã alegeri se va uita,binenţeles.
Atâta timp cât existã interese proprii,asociatiile noastre nu se vor înţelege şi mã vãd sa-i dau dreptate lui Lov.
OuG-Ciuca ar face lumina, sã terminam odatã cu porcariile astea de atãtia ani!O dàã şi gata,chiar şi noaptea ca hoţii😀

Neacsu spunea...

Vin alegerile, a inceput campania. Nu se va schimba nimic, aceleasi promisiuni, cu aceleasi rezultate.

Calinmihaib12 spunea...

POMPILIU:...1."Olga"a spus IN CLAR..la TV.."ca PSD e SINGURUL partid care a reușit să PLAFONEZE PENSIILE MILITARE"..!; 2.cred că gresesti la calcul costului national al pensiilor, PUBLIC: sunt vreo 5.000.000 de PENSIONARI + vreo 180.000 PENSIONARI din SNAOPAJ..,REFA CALCULUL,..si vei constata că
ECARTUL..dintre cele 2 tipuri de pensii ..SE MICSOREAZA..cam la..7,2..!, asta:DACĂ...CIFRELE OFICIALE..=SUNT CORECTE..!!?. Pentru o "eventuală" ELUCIDARE a misterului..intreaba-l pe Traian BASESCU..?!..stie..el..!?

Stelian P. spunea...

O posibila explicatie a "simpatiei" pe care o are LOV fata de pensionarii militari este stagiul avut impreuna cu ei in PRM. Atunci a avut ocazia sa-i cunoasca mai bine.

Viorel spunea...

De gândit pentru membrii P.S.D. (Un fragment, dintr-un vis).
Domnule președinte al Camerei Deputaților și președinte interimar al P.S.D. De mult timp am un vis care se repetă mereu și sunt curios dacă se va adeveri. Redau: „Doamna Lia-Olguța Vasilescu va începe să iasă pe TV. din ce în ce mai des. Are ambiții politice foarte mari învățate și moștenite de la domnul Vadim Tudor (Dumnezeu să-i ierte păcatele și să-i lumuneze sufletul). Puțini politicieni plecați de jos au ajuns pe funcții importante ca și dânsa (deși în P.S.D. au fost și mai sunt oameni grei, ce au un cuvânt de spus, dar nu știu de ce s-au retras în umbră). Ambiția dumneaei este ca domnul Iulian – Claudiu Manda (membru al Parlamentului European), la viitorul Congres al P.S.D. să candideze și să obțină funcția de Președinte al P.S.D., urmând ca bătălia finală să fie dată în anul 2024 când doamna LOV speră ca soțul să-i ajungă președinte al României”. Dacă nu credeți visul meu, atunci ascultați melodia doamnei Eva Kiss / Eu am un vis, un gând nescris = ABBA / I Have A Dream. Este doar un vis.

monteoru spunea...

Eu am parerea ca toti cei din parlament si foste si actuale guverne cunosc situatia dar nu-i intereseaza decat in masura in care le aduce profit.Au avut si au grija de situatia lor si a acelor care intr-o forma si alta ii mentine acolo unde e ceva de ros.Cum noi suntem divizati culeg roadele prostiei noastre.
Si la cei din conducerea diferite asociatii asa zise a militarilor au interese personale:mai un bilet de tratament,mai un grad ,mai o functie,ceva din cotizatia platita de membri etc.Vedeti ACMRR.Dogaru si apropiatii lui se autoremunereaza .Probabil ca se intampla si la alte asociatii.Eu unul sunt sceptic si atunci ma stradui sa ma mentin pe linia de plutire prin forte proprii.
Nu va puneti speranta in Ciolacu dar nici in Orban.Cat timp o parte a populatie e potrivnica pensiilor speciale pensiile militare vor bate pasul pe loc.

Sorina spunea...

Iohanis a promulgat la legea 223 art 21 se aplica dupa ce e pus în MO

Michel spunea...

Nu toți au luat „solde de pensionare“! Au luat ajutoarele la trecerea în rezervă numai cei care a
au ieșit pe caz de boală.
Michel

Luc 3 spunea...

De acord cu domnul Tudor și Cătălin!LOV a dat cu manta și se ascunde după stâlp!"Ne iubește "!

Calinmihaib12 spunea...

POMPILIU:..un colonel(grad) medic(functie:lt col.-la minim..),pensionat prin 2004,are o pensie bruta: ERONATA = stabilită, recalculata (2016),ACTUALIZATA,indexată.. = ~sub 5.000 de lei..!(la o vechime militara de peste 31 de ani și vechime cumulată de peste 41 de ani..!)

Huhu Rezea spunea...

Incepănd cu decembrie 2018, Dragnea a stabilit întâlniri cu conducerile Asociațiilor traditionale de rezervisti, ignorând patronii lor din ministere în demersul de a repara inechitățile din legea pensiilor militare.
Drept replică, ministrul Les a convocat celebrul ccmrr, care lucra în paralel la un proiect de ordonanță.
In martie 2019, Filip Teodeorescu, principalul interlocutor în negocieri, a fost înlocuit de la conducerea ACMRR din SRI și totul a intrat în lasă-mă să te las, culminând cu arestarea lui Dragnea din luna mai.
CCMRR si-a continuat activitatea, a publicat draftul din 21 august 2019, a urmat motiunea de cenzură. Documentul CCMRR, periat de gulerele albe, care au introdus RECALCULAREA din soldele brute, a fost introdus la Senat ca inițiativă legislativă de către senatorul, fost ministru, Benjamin Les.
Liga lui Gropan a lucrat si ea în paralel cu celelalte două grupări, a eleborat un alt proiect de modificare pe care l-a plasat deputatilor Lupescu si Mocioalcă, care si l-au însușit ca inițiativă legislativă.
Nici noul ministru al Apărării nu s-a lăsat mai prejos. Gulerele sale albe au pregătit un proiect de ordonanța, destul de corect, zic eu, cu care ne tot amenință că va repara inechitățile, stabilindu-și și un termen la 30 06 2020.
Din toată această concurență trebuie să iasă ceva bun pentru rezervisti până la alegeri, taberele sustinătoare fiind de orientări diferite.
Important este că elementul comun al tuturor inițiativelor este reluare actualizării pensiilor militare!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Am ținut cont că știe și engleză și franceză....😜👍

Iulian Mareș spunea...

Adevărul nu este ceea ce pare a fi...
A făcut, nu zic nu, însă în nu l-am auzit vorbind de OUG 57 și 59!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Sper că te referi la magistrați, nu?

Calinmihaib12 spunea...

Doamna SORINA:..daca se modifica art.21...cu reducerea vârstei...pt.pensionare ...la limita de varsta,..e ..UN CASTIG..,dar ATENTIE LA CAPCANE:..castigul e numai in sistemul de pensii de tip PROCENTUAL,(pensiile militare)..!; in sistemul CONTRIBUTIV: .. cine se pensioneaza INAINTEA VARSTEI LEGALE =IN CONDITII NORMALE DE MUNCA..,VA PIERDE : PUNCTE ANUALE..!!.Cum LA.. NOI..LEGISLATIA E ...CAM VOLATILA,INSTABILA...la VOIA SI INTERESELE politicienilor..!,..PENSIONABILII..trebuie să gândească ff. BINE= MOMENTUL PENSIONARII..!!? PRACTIC: la o pensionare cu art.21 =BENEFICAZA CEI MAI TINERI ,CU SOLDE MARI si care pleacă..,având alte interese..!

Iulian Mareș spunea...

👍
Minte cu plăcere....boita asta!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Ok, însă nu cumva sunt subordonații lui Ciucă?
El tace și e mulțumit că este ministru....

Ein Stein spunea...

Daca s-ar citi mai cu atentie asta:
"Cum nu exista identitate de calcul cu pensiile contributive, nu se poate pretinde nici identitate de impozitare"
si s-ar intelege, macar partial, nu s-ar mai bate campii cu gogorite militienesti, profesorul preuniversitar si grefierul cu studii medii care il umilesc pe bietul colonel.
Unui profesor, cu salariulul lui "imens", i-ar trebui o vechime efectiva de peste 200 de ani, pe contributiva, macar sa se apropie de pensia unui pensionar anticipat partial, special, cu numai 23 ani vechime efectiva, de doar 11 000 lei, suma care a inceput sa nu fie tocmai mare si nici rara, dimpotriva. Ca salarizare, cam cat ar fi avut solda lunara, neta, cel in cauza ca fiind plafonata la 80% sa-i rezulte amarata de pensie de doar 11 000 lei?
Problemele noastre sunt interne si tin de bandele de contopisti si de o lege profund imorala si mizerabila, L 223, si nu de umilirea bietului colonel de catre grefier si profesor. Abaterea atentie de la tema e ori prostie ori troll-are.

Neacsu spunea...

hUHULE,
Nu Dragnea a initiat intalnirile cu liderii asociatiilor, primul care a facut-o si initiat aceste intalniri a fost Ciuca, a carui initiativa a preluat-o Fifor si a foist intalnire comuna, dar initiata de Ciuca. Apoi a urmat intalnirea cu lui Fifor, organizata de Spanu, cu vectorii de imagine din meda militara on line.Dragnea a acceptat sa se intalneasca cu reprezentantii asociatiilor cand deja avea ghilotina deaspurea capului si cand nu a mai avut puterea sa mai faca ceva. A sperat sa se salveze pe spinarea militarilor. Din pacate a fost sabotat chiar de oamenii lui, printre care si Olguta, care nu i-au dus la indeplinire ordinele, asa cum si Ciuca e sabotat de subordonatii lui, care aplica aceeasi politica fata de pensionari, ca si Olguta. Eu stiu ca esti pesedist convins, e alegerea ta, dar nu minti de dragul lui Dragnea. O fi fost el fiu de sef de post, dar nu l-a interesat soarta militarilor. Singurul care a facut ceva pt pensionarii militari e Ponta si cat a fost el premier, nu s-a dat nici o lege impotriva militarilor. Asta e adevarul.

Iulian Mareș spunea...

Se sta pe un butoi plin cu C4! Am impresia că "unii" sunt și inconștienți!

Burebista spunea...

Cred ca dumnevoastră nu v-ați uitat pe legea salarizării... Un caporal cls 1 va avea în 2022 vre-o 2780 solda de funcție + gradație sa zicem maxim 21% plus sporul de apărare 7,5%, plus salariu de grad sa zicem vre-o 300 ajunge în jur de 3900 lei solda bruta.... Minus taxe și impozit, măreață suma de 2280 lei.... Cu alte cuvinte cam asta ar fi pensia în plată conform legii 223 modificata de OUG 59....
Colonelul dvs cu 5000 brut primește pensie netă de 4700 lei....
Cam dublul cât va avea caporalul în 2022....
Dvs țineți cu,, Ursul"... 🤣

Ein Stein spunea...

@Calinmihai
Ce parere ai, e mizerabila L 223 si imorala daca unul de la MAI cu doar 23 ani vechime, pensionat anticipat partial are o pensie de doar 11 000 lei si urmeaza sa mai primeasca vreo 2 000 pe OMM? Sau ce crezi ca cauzeaza diferente astea?

Iulian Mareș spunea...

Lasă și mata brutul, căci cu netul se trăiește! Mă antrenezi la calcule? 😀😜

CEZAR spunea...

Esti tampit ..si mai si semnalizezi!

Iulian Mareș spunea...

Ciucă va trece la PSD că să nu predea biroul!

Burebista spunea...

Într-adevăr sunt 5,16 milioane de pensionari,, civili" și vre-o 180000 militari și speciali...
Și tot nu e cum a spus Lia Olguta Vasilescu la tv.. 5.16 x 1300 = 6.7 miliarde lei lunar..
180000 x 5000 = 900 milioane lei lunar...
Din astea 170000 militare cam 35000 sunt ramase cu cuantumul mai mare calculat după legea civilă de pensie pentru ca la recalculare după 223 au ieșit mai mici...
Sa presupun ca media celor speciale ar scădea de la 5000 la 3500 dacă ar fi fost pe baza de contributivitate și tot s ar fi cheltuit pentru aceste pensii speciale 630 milioane lei lunar.....
Momentan s ar fi făcut o economie de 270 milioane.... Însă odată cu creșterea pensiilor civile cu 40% aceasta economie ar fi dispărut pentru ca ar fi ajuns iar la 882 milioane...deci marea economie ar fi fost de doar 18 milioane lei... Creșterea pensiilor civile cu 40 % costa bugetul cu 2.68 miliarde lei lunar...
La militari nu mai costa nimic anul ăsta iar la anu un plus de 3.8 %. Adică măreață suma de 34 milioane lei lunar în plus....
Parca 2.68 miliarde este mai mare decât 34 milioane... Nu??

Cirstea Petre spunea...

Multumesc!

Huhu Rezea spunea...

@Marine
Fugi... bre, d-aci cu Ciuculete al d-tale! El a mers prin marile garnizoane să liniștească rezerviștii ce bună era OUG 57/2015 pentru militari... că fără ea nu se putra aplica legea.
Eu am relatat ce a spus despre aceste întâlniri de la începutul anului 2019 un participant direct la aceste negocieri, colonelul Filip Teodorescu, presedintele Asociației Rezervistilor din SRI.
Dacă nu ai reținut din topic, postez din nou, aici, special pentru d-ta, linkul cu înregistrarea relatării'
Mai documentează-te.. că nu le stii pe toate!

https://www.huhurez.com/2019/04/colr-filip-teodorescu-presedintele.html

Burebista spunea...

Domnule cu pseudonim de savant... Ați citit hotărârea din subiectul despre care scrieți pe aici?? Eu cred ca nu.
Iată cât are pensie :
Pensia militară de serviciu anticipată parțial a fost stabilită în temeiul Legii nr.223/2015, modificată și completată, în cuantum brut de 11.402 lei, din care 9.915 lei reprezintă pensia militară de stat și 1.487 lei suma corespunzătoare Semnului Onorific „În Serviciul Patriei”, din care s-a scăzut suma de 940 lei, ce reprezintă impozit, rezultând o pensie netă de 10.462 lei.

Prin aplicarea plafonării prevăzute de art. VII pct.3 din OUG nr.59/2017, a rezultat pensia militară netă în plată în cuantum de doar 7.073 lei..
Pensie în plată 7073 lei. La ăsta i se adaugă sporul pt OMM câștigat în instanta, de 15% de 1060 lei și ajunge la 8133 lei.
În aia 1140 era și sporul pt OMM dar nu îl primea și în plată...
Acest militar chiar dacă a avut doar 23 ani vechime militară a avut și spor pentru grupa I pentru ca a ajuns la procent 82% din brut deși a plecat de la 63 %... Și mai mult ca sigur ca a fost colonel și a avut funcție de conducere. Proca nu a mai fost apt din punct de vedere medical și a ales pensia anticipată parțial....
Eu am văzut decizie de pensie militară de la MAPN cu pensie Bruta 21000 și plafonata la 12400 lei.... Și era tot colonel... Poate o fi fost aviator... 🤣

brenda spunea...

corect, a fost doar spre informare.

Viorel spunea...

Domnilor colegi pensionari din toate structurile care aveți cunoștințe juridice, date despre ce pune la cale fiecare sindicat, asociație, organizație, etc., cei care vă tot lăudați pe acest blog că aveți relații în sfera politică, M.Ap.N., M.A.I., S.R.I., etc. (ba ați vorbit cu deputatul X , senatorul Y, ați trimis ministrului Z informații, deci cei cu pile, relații și cunoștințe) explicațile tuturor să aibă mintea lucidă (claritate în gândire), să gândească și cu sufletul nu numai cu interesul, să ajungă la un consens și să nu mai amâne la infinit acest Proiect de lege, care nu este făcut doar pentru astăzi sau mâine ci pentru mulți ani de acum înaine. Vedeți și dumneavostră cât timp (în ani) le ia pentru a remedia o lege distrusă din aroganță. Dacă nu-l rezolvă (proiectul final) săptămâna viitoare, apare O.U.G. din Planul de măsuri al M.Ap.N. promisă de domnul ministru Ciucă și apoi iar „se vor bate ideile cap în cap” și nu va ieși nimic.

Iulian Mareș spunea...

Dar melodia lui Vintilă nu-i bună?
Unde te duci tu mielule?
La pășune domnule!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Burebista spunea...

Pensionarul în cauza nu a fost,, militian"...
A fost pompier militar... Citiți cu atenție hotărârea CA Pitești pe rolii.ro...
Examinând sentința prin prisma criticilor formulate, Curtea reține următoarele:

Contestatorul este nemulțumit de plafonarea cuantumului pensiei la media soldelor comunicate prin adeverința nr.xxxxxx/10.08.2018 de către U.M. 0358 – Inspectoratul p_____ Situații de Urgență „General M______”, considerând că este discriminat în raport cu colegii care au ocupat funcții similare și care s-au pensionat anterior intrării în vigoare a O.U.G. nr.59/2017, care a introdus respectiva plafonare.

Viorel spunea...

Domnule Profesor de bune maniere, când un Gl., Col., etc. Prof. univ. dr. din cadrul U.N.Ap., A.F.T., A.F.A., A.N., va avea posibilitatea (onoarea de militar nu iar permite să facă așa ceva) să dea meditații (cum dă un profesoraș dintr-un oraș de provincie) și să-și cumpere 6 (șase) case, atunci mai vorbim. Până atunci, vorba domnului PAS cu PAS când a fost întrebat de ce nu pot și alți profesori să facă / realizeze ce a făcut / realizat dânsul, adică „GHINION” (al dumneavoastră ca și gândire). Referitor la profesori, nu-i plângeți. O viață întreagă muncesc cu „jumătate de normă” și primesc salariul întreg.

Lenovi spunea...

N are si caporalul dvs sambete, duminici, vreun oscar ceva. Asa se face o pensie rezonabila. Glumeam. Vreti o pensie corecta? Baza de calcul solda de funcție plus solda de grad valoarea bruta. Procente stabilite in funcție de vechimea in serviciu. Atat. La 30 de ani vechime efectiva, pensia neta 100% din baza de calcul. Punct. 10 ani vechime efectiva? 50% din baza de calcul. In interiorul intervalului ramane de discutat. Eu zic ca s ar incuraja si ramanerea in sistem si s ar elimina si abuzurile. Asa ar avea si caporalul dvs 4000 net.

Neacsu spunea...

Huhule, aia a fost in 2019. Eu vorbesc de intalniri din 2017. Faci si tu ca ungurii, cu descalecatul? Cand Dragnea s-a intalnit cu rezervistii, Deja dvense traditie intalnirea ministrilor cu acestia. Fifor, Les se intalnisera deja cu reprezentantii asociatiilor. Despre ce vorbim? Iata dovada:https://www.in-cuiul-catarii.info/2017/11/21/intalnire-istorica-la-mapn-13182
https://www.in-cuiul-catarii.info/2017/12/13/o-noua-premiera-la-mapn-13305
Asa ca lasa-l pe Dragnea, Nu el este primul care s-a intalnit cu reprezentantii asociatiilor militare.

Iulian Mareș spunea...

Hai, las-o jos că măcăne! Cine îți asculta comenzile năuce?
Bagi etnobotanice!

Huhu Rezea spunea...

@Mărine
Stai cuminte, că nu putea ministrul apărarii să convoace asociațiile de la MAI, SRI, STS, SIE.
Teodorescu spune că negocierile din 2019 nu au fost inițiate de Dragnea, așa că nu mai trage d-ta piroaie că el voia să se folosească de aceste intâlniri pentru a scapa de dosare.
la intâlnirile cu Dragnea au participat doar 2-3 membri din comitetele naționale ale Asociațiilor de rezervisti din MApN, MAI,SRI, SIE, STS.Sunt si comunicate ale PSD din acea perioada.

Viorel spunea...

Aurică tată iar te-ai dat pe samahoancă sau tescovină. Cu modul tău de gândire și exprimare de acum, nu te primește nici la grădiniță. Mulțumește sistemului în care te-ai dus și care te-a primit (de bună voie sau de nevoie, sărăcie ?) și care de bine de rău ți-a asigurat o soldă bunicică la timpul tău, o pensie (așa cum a fost) în trecut și una mai bună în prezent și viitor. Dacă vrei mai mult de la viață (pentru tine acum este târziu) pentru copii tăi (dacă ai / să-ți trăiască) i-a de bun sfatul domnului Iulian Mareș și dăle să citească Suferințele din Ardeal de Vasile Stoica. La început am ignorat sfatul, dar curiozitatea (datorită insistențelor) m-a făcut să citesc. Și nu uita: „Am trăit modest, dar demn, sunt om de caracter și de linie dreaptă. Mi-am făcut cariera de la coarnele plugului țărănesc până la cel mai înalt grad diplomatic prin muncă, talent și hărnicie; îmi ador țara și poporul meu românesc căruia i-am servit cu devotament neclintit toată viața mea. Am fost un pasionat al carierei mele convins că numai cu pasiune poți realiza o operă atât de importantă.” De unde a plecat și unde a ajuns. Asta învață-i pe copii tăi.

Iulian Mareș spunea...

Face el dreptate...până la capăt! 😜👍😂

https://www.capital.ro/iohannis-a-semnat-decretul-se-reduce-varsta-de-pensionare-cine-va-iesi-mai-devreme-la-pensie.html

Ein Stein spunea...

@M
La prima intrebare raspunsul e: Nu!
La a doua: Nu-mi pasa!
Iar dezinformezi, prin omisiune, la simulari un doctor AR PUTEA sa aibe 5 000, pacat ca nu detaliezi cum. Oricum 5 000 e o pensie totusi departe de 11 000 iar medicul iese la pensie dupa 40 de ani de activitate, minim, nu dupa 23 sau 20.
Daca cei 10 000 de euro nu sunt platiti in monede nu trebuie sa fii halterofil sa-i ridici, asta daca e adevarat. Eu iti spun franc ca iar minti cu 10 000 de euro. Grefierii sunt in majoritate, covarsitoare, cu studii superioare, juridice. Iar minti. Nu mai purta tu de grija umilului colonel ca te umpli de ridicol.
Nu te mai lega de civili bagand tot felul de fitile, fiecare cu crucea lui, incerci sa duci discutia catre subiecte complet irelevante. Iti mai dau inca o data citatul, incearca sa intelegi, macar o parte din el:
"Cum nu exista identitate de calcul cu pensiile contributive, nu se poate pretinde nici identitate de impozitare".

Ein Stein spunea...

@Pompiliu
Dragule pe blog exista un singur militian la adresa caruia am scris, si se contureaza un al doilea. Nu am scris nimic de "militian" in comentariul pe care-l critici, vad ca ai folosit chiar ghilimele, straniu. Eu nu am nimic de impartit cu respectivul, exemplul era cald si la indemana, atat. Daca te face fericit voi folosi pensia celui de la armata, daca voi mai avea de facut comentarii de genul. Eu critic normele, imoralitatea lor si a celor care le forteaza, prin exemple. Dar e mai greu sa gasesc exemple la armata, nu prea se iese anticipat partial ca la MAI. Apropos, respectivul de la armata cu pensie mare nu avea cum sa fie colonel, daca a fost aviator.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Ce dracu, că doar zilele trecute am analizat legea de modificarea a art. 21 din L 223/2015, aplicabil si sgp-istilor și celor trecuti în rezervă făra drept de pensie.

Gigi spunea...

@monteoru Mã fac nevoit sa vã completez.
Noroc cu pensia calculatã sau recalculatã pe Legea 119/2010.Sã-i mulţumiţi lui Oprea cã totalul de puncte s-au împãrţit la ani contributie 20,şi a rámas in platã chiar dacã la recalculare pe L.223 a ieşit mai puţin.
In rest,tot RESPECTUL MEU!

Neacsu spunea...

Huhu,
Dragnea a avut o singura intalnire cu asociatiile. Dupa aia i-a dat pe mana Olgutei care i-apus sa se horarasca la un punct de vedere comun, ar ei nu au fost in stare.

Gigi spunea...

Se pare cã... (C)ineva...are atracţie la vositele în roşu!😀

Gigi spunea...

Ministrul Budãi,cel care a urmat dupã roşcatã,e mult mai pregàtit decât ea şi mulţi ministri care sau perindat prin MM.

Viorel spunea...

Pentru domnul Ein Stein: 21. Mai. 2020 Spitalul Județean Ploiești (Salarii la fel cu a Gl., Of., M.M., Sof., S.G.P. și P.c.c. din M.Ap.N., NU DOMNULE Ein Stein ?)
https://www.stireadeiasi.ro/stiri-locale-iasi/salarii-intr-un-spital-din-romania-un-medic-sef-de-sectie-ia-42-658-lei-o-infiemiera-aproape-6-000-iar-un-portar-4-721-lei/
Salariile brute, la care se adaugă sporurile, conform documentului citat de observatorulph.ro:
 medic primar șef = 42.658 lei ;medic specialist = 31.682 lei; medic primar coordonator = 25.682 lei;
 medic rezident = 13.220 lei; medic dentist = 14.928 lei; analist programator = 6.059 lei;
 operator xerox = 3.751 lei; registratură = 4.214 lei; telefonist = 4.633 lei; infirmieră = 5.729 lei;
 îngrijitor = 5.613 lei; brancardier = 5598 lei; electrician = 5114 lei; bucătar = 4.436 lei;
 portar = 4.721 lei.

Șoimul spunea...

Aveți perfectă dreptate,s-au implicat și a creat haos.

Viorel spunea...

Pompiliu dragă, o pensie brută de 21.000 lei plafonată la 12.400 (militar fiind ai ochiul format), sigur ai văzut numai că acea pensie era de procuror militar plâtită de C.P.S. a M.Ap.N. Din proprie experiență îți spun, prefer să fiu acuzat de 10 procurori civili și judecat tot de atâția, decât să fii judecat sau condamnat de un procuror / judecător militar. Sunt fără milă la adresa militarilor.

Iulian Mareș spunea...

Exact......

Leon spunea...

Pe intelesul tuturor, merita citit:
https://www.in-cuiul-catarii.info/2020/05/30/greu-de-pensionat-17493

CEZAR spunea...

PSD..continua sa actioneze ca un copil RETARDAT....
A marit nejustificat de mult salariile din medicina etc...a facut o lege cu marirea substantiala a punctului de pensie !
APROAPE TOTI DREPT MULTUMIRE...AU VOTAT CU ASA ZISA DREAPTA !
Acum se strofoaca ...pentru aplicarea legii!
Lasa-i nene sa le dea dreapta ...cu dreapta...cat cuprinde...
Trecand peste faptul ca situatia economica , chiar ..nu permite PSD...actioneaza cau un retardat!
La o adica....sa poata urla ..astia ..PSD ne-a obligat , au majoritatea !!
Pai daca ai majoritatea esti la guvernare...nu o freci in opozitie !

Burebista spunea...

Viorel... Nu scria în decizia de pensie ca a fost procuror militar...
Doar ca era colonel și ca avtrecit în rezervă de la o UM....
S ar putea sa fi fost....
Sau poate a avut o funcție de conducere în MAPN.. Nu știu pentru ca nu am analizat cu atenție atunci decizia de pensie... Dar sunt 100% sigur de cifre... Și era pensie de anul trecut... Anul ăsta a crescut cu 4.6 %...
Dacă a fost procuror militar și era plătit (bănuiesc) după legea 303 /2004 Atunci nu ieșea la pensie tot după acea lege?
Ar fi primit mai mult decât pe 223..

Viorel spunea...

Domnule Profesor de bune maniere, nu confundați numărul profesorilor din Ministerul Educației cu numărul profesorilor din cadrul U.N.Ap., A.F.T., A.F.A., A.N., etc. (am mai specificat, ei sunt militari și profesori sau profesori și militari, dar militari în primul rând).
Cunosc profesori care recunoșteau cu mândrie că le dau note mici la elevi deși meritau mult mai mult pentru a veni la meditații și în special în clasa a IIIV-a când dau examenul de Evaluare Națională (fostă capacitate) și BAC-ul la obiectele care fac obiectul evaluării / examinării. Elevul (caz concret) solicita profesorului cu care făcea matematica spre exemplu, să facă meditații cu dânsul, astfel creștea și nota când era ascultat (nu mai putea profesorul de ce știe sau va face elevul la E.N. sau BAC) că doar nu era prost (profesorul) să-i dea notă mică pentru că nu se concretiza rezultatul pregătirii.
Toate categoriile socioprofesionale au sindicat care le reprezintă interesele, noi de ce nu avem domnule profesor ? Care este criteriul pentru care Sistemul Sanitar ia din 2018 salariul din 2022, profesorii iau din 2020 salariul din 2022, mai sunt o sumedenie de alte categorii, urmează și polițiștii, iar noi când domnule profesor ?
În decembrie 1989 poporul striga „AMATA E CU NOI”, am intrat în NATO, reprezentăm cu cinste și onoare țara în toate misiunile externe, ne facem datoria în plan intern (participare Covid-19, activi / medici), percepția și încrederea populației este încă mare, ce trebuie să mai facem domnule profesor ca și CLASA POLITICĂ SĂ NE BAGE ÎN SEAMĂ PE NOI MILITARII ACTIVI (ULTIMII PE GRILA DE SALARIZARE / 2022) ȘI CU PENSIONARII MILITARI CARE AȘTEAPTĂ DE ANI DE ZILE REZOLVAREA Legii nr. 223/2015 sau care o vor ei, dar să rezolve o dată că nu mai putem răbda.
Citiți presa americană, ieri sau zilele trecute Președintele S.U.A. Donald Trump s-a ascuns într-un buncăr de la Casa Albă de furia maselor protestatare. Ceaușescu a construit în subsolul Casei Poporului buncăre subterane cât un bloc cu 7 nivele. Ar fi bine să le consreve că nu se știe când au nevoie de ele. Știu că deocamdată sunt pline de șobolani și gunoaie.

Leo spunea...

Să pună piciorul în prag și pt. a se realiza "Propunere a blogului pentru PL x 199/2020".
MULTĂ MIMĂ.