Un produs Blogger.

joi, mai 21, 2020

România este pe un loc neonorant la numărul deceselor Covid-19 la milionul de locuitori

87 comments
Propaganda oficială, în frunte cu COVIDUL și cu recentul discriminator amendat, prezintă efectele  pandemiei din România cam triumfalist, deși cifrele raportate la țările din zona noastră geografică arată că ne aflăm pe podium la numărul morților, număr raportat  la milionul de locuitori.
Sistemul preventiv a funcționat bine, în mare parte specialiștilor virusologi, asculați cu sființenie de populație, dar tratamentul aplicat celor ajunsi în spitale se vede că nu a fost cel mai adecvat, România fiind depâșită de mai toți vecinii noștri.
Incepând cu 06 aprilie, se poate vedea pe graficul de pe prima pagină, numărul decedaților a fost constant peste 20 de decedați zilnic.
In România boala de COVID-19, mai este denumită și DIASPOREZA, ținând cont de principalul agent aducător de virus.
Iata clasamentul numărului de decese COVID -19, raportat la milionul de locuitori, clasament care nu depinde de numărul testărilor COVID.
Cifrele pot fi verificate AICI

Decese Covid /1Mil de locuitori la data de 21 05 2020





1. Germania ....... 99 decedați/1 Milion de locuitori și 2133 infectați/1 Mil
2.Austria              70 decedați și 1893 infectati/1 MIl
3.Romania.           60 decedati și   913 infectați/1mil
4.Moldova            57
5. Macedonia        53
6.Slovenia             51
7.Turcia.                50 decedați și 1811 infectați/1Mil
8.Ungaria.             49 decedați și  377 infectați/1MIL
9.Estonia               48
10. Bosnia H.        41
11.Cehia                28 decedați la 1815 infectați/1Mil
12.Serbia               27 decedați la 1739 infectați/1Mil
13.Polonia             25 decedati și 528 infectați /1Mil
14.Croația             23 
15.Lituania            22
16.Rusia                21 decedați la 2176 infectați/1Mil
17.Belarus             19
18. Bulgaria.          17 decedați și 335 infectați /1Mil
19. Grecia.             16
20. Muntenegru     14
21. Ucraina.           13
22. Letonia.            12
23 Albania.             11
24.Slovacia.              5

Intre aceleași țări, România se află pe locul 9, cu 913 infectați cu COVID la milionul de locuitori.
In Ungaria,  procentul deceselor din numărul infectaților la 1/Mil locuitori este dublu față de România. 

87 de comentarii:

Leon spunea...

În timp ce Rusia a impus măsuri de izolare în cea mai mare parte a ţării, cerând cetăţenilor să stea acasă cu excepţia situaţiilor de necesitate, Belarusul şi-a încurajat cetăţenii să continue să meargă la lucru.
Iar efectele se vad in acest Clasament: Rusia, 20 de decese la 1 milion locuitori, iar Belarus = 19..!!.

Huhu Rezea spunea...

In ambele pandemia a inceput mai târziu. Nu au atins încă vârful de infectare.
Cehia și Slovacia au rate mici ale infecției pentru că au impus portul măștii de la începutul pandemiei.
Grecia are cea mai mică rata a infectărilor... protejată fiind de dispersia populației pe suprafața țării....la care se adaugă multimea de insule depărtate de continent.

Huhu Rezea spunea...

Prostuțule, clasamentul cuprinde zona Central și Est-Europeană.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Greu de inteles (poate doar din interes de partid) dece v-ati chinuit sa faceti clasamentul doar pe zona Central si Est-Europeana. Iesea mult mai bine un clasament doar pe zona Sud-Est Europeana.
In plus daca ignorati faptul ca Romania face parte din UE (si asa trebuia facut clasamentul) rauvoitorii pot trage concluzia ca sistemul romanesc de sanatate este mult mai performant decit cele din Germania si Austria. Nu cred ca asta era dorinta dvs.

Huhu Rezea spunea...

Cârcotașule, mai bine tăceai decât să tragi concluzii propagandistice.
Nu trebuia să fac eu un clasament separat, pe zonă, să înțelegi că România are cea mai mare rată a mortalitate in estul Europei.
Sietemul medical din țările vestice a fost colapsat din cauza numărului mare de bolnavi care au intrat in acelasi timp in sistemul de terapie intensivă
Privește singur și rata de infectare la numărul de locuitori.
Nu a fost cazul în România.
Bulgaria, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Grecia nu sunt și ele țări UE< deșteptule!

Huhu Rezea spunea...

@iceparule
Iti public comentariile când le plasezi pe un topic adecvat. Până atunci privește în albia Buzăului.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Dar Spania, Franta, Italia nu sunt si ele tari UE, Luminatia Voastra ? Faceti clasamentul pe UE si apoi vedem cine e destept si cine face propaganda de partid in loc de informare corecta. "Dupa aia puisor, dupa aia" (secventa dintr-un film romanesc) vorbim despre cauze.

Huhu Rezea spunea...

Nu convine propagandei să se privească în oglindă!
De ce să ne comparăm cu țări din UE care nu sunt in zona noastră geografică și nu au luat niciun fel de măsuri preventive... decât foarte târziu?
Ai o satisfacție, totuși, Ungaria stă mult, mult mai prost decât noi.

Calinmihaib12 spunea...

LEON: criteriul statistic :eveniment/ 1 mil. loc. = nu e "prea".. RELEVANT în situația asta: socio- medicală,mai ales = cand comparăm cele 2 țări ruseesti: aprox. egale ca dezvoltare economică; concluzia ce s-ar putea trage privind cele 2 cifre ale decedatilor prin/ "din cauza"..covid 19 =pur si simplu -ar fi - ca toate măsurile adoptate-IN PLUS - de către RUSIA ,fata de "masurile".. luate de BELARUS = au fost PRACTIC =INUTILE..!,sau:..INEFICIENTE..! = atât timp cât nr. morților e cam egal= in 2 situații-oarecum opuse = ca reacții ale autorităților responsabile,rămânând de analizat :de ce ..?..,și situația (=analiza) s-ar putea extinde la întreaga Europă..!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Alex spunea...

Cu totul alta ar fi fost situatia in Romania daca toti cei veniti din afara tarii,ar fi fost introdusi in carantina in centre pregatite macar din luna ianuarie 2020;nu spun 2019 cand am fost avertizati de O.M.S.de faptul ca va urma o pandemie .Timp ar fi fost berechet.Intre timp se procurau masti si toate mijloacele necesare ducerii acestei"lupte";tot personalul din sanatate care urma sa fie detasat la acele centre trebuia instruit asupra modului de echipare cu echipamentul de protectie.Nu trebuia lasata nici o persoana la domiciliu pana nu exista siguranta ca aceasta nu este bolnava.
Nu trebuia sa existe izolare la domiciliu.Multi dintre cei aflati in aceasta situatie ,sau dovedit a fi purtatori de virus si au participat si la unele evenimente imbolnavundu-i pe altii si pe parintii lor.Probabil va mai amintiti ca doi frati veniti din Anglia ,au fost la o inmormantare,ulterior mama lor in varsta de 62 de ani a murit.Tot de acolo s-or fi imbolnavit si altii.
Au fugit ei di din locurile unde erau carantinati si paziti ;de acasa puteau iesi oricand doar nu dormeau jandarmii cu ei.
Daca unii sunt cretini si nu judeca,trebuie sa judece altii in locul lor.Prea multa lume la granita si pe perioada starii de urgenta.Intr-o asemenea situatie,nu au ce cauta acolo.Acum se deschid dinspre Ungaria ,cateva treceri de frontiera ptr.a usura intrarea altor "diasporezi",care ar urma sa se izolze la domiciliu,impreuna cu cei care locuiesc.Doar daca ei nu vor sa-si puna in pericol membrii familiei ,pot opta ptr.un centru de carantina.Pai tu i-l intrebi pe el unde vrea? Tine-l tata in carantina ,fa-i analizele,asteapta 14. .ori n zile pana vezi ca este sanatos pe bune si atunci lasa-l acasa.Unii sunt atat de batuti in cap ,ca nici in mome tul de fata nu cred in puterea de a ucide a acestui virus .Pana nu se termina cu plimbarea peste granita inspre noi,nu se va rezolva nimic la modul serios.

Calinmihaib12 spunea...

..Ideea ca țările vestice - ar fi reactionat (mai) târziu decât țara noastră = NU "prea"se susține ( ..ca argument = al =CAUZEI -numărului mai mare de morți,.. comparativ cu noi..!; ar trebui in acest context, acum : la câteva luni= distanta= IN TIMP= sa se analizeze = TRANSPARENT : de ce țările NATO ,VEST EUROPENE,"BOGATE"(..si fără ghilimele..!) + SUA (..+..? si..RUSIA..?! au fost VIZATE ..!=preponderent.. de ..ATACUL BIOLOGIC:...al..LILIECILOR..ZBURATORI..(??),iar ..restul tarilor..=SUNT PIERDERI COLATERALE..!!

Stelian P. spunea...

@Huhu
"De ce să ne comparăm cu țări din UE care nu sunt in zona noastră geografică și nu au luat niciun fel de măsuri preventive... decât foarte târziu?"
Pai daca nu au luat niciun fel de masuri preventive....decit foarte tirziu, ziceti dvs., inseamna ca noi am luat masuri mai bune decit ei. Nu eu fac propaganda ci dvs. faceti contrapropaganda partidului rosu.
Zona noastra geografica este UE, NU TRAIM IN ALTA ZONA GEOGRAFICA. Cu UE ne comparam nu cu zone din UE dupa cum ne iese mai bine.

Huhu Rezea spunea...

@Stelian
D-ta esti bolnav tare de anti-pe-se-deee, ca și prostălăul din Deal... ca și toți pdeli-știi scăpătați în PNL.
Românii informați au început să se protejeze singuri, încă de la sfârșitul lunii ianuarie, ascultând povețele doctorilor Străinu Cercel și Arafat și ale posturilor de televiziune, responsabile, pe care cotrocenistul spunea să le închide. Dacă se luau după prostălău, care și în 9 martie le vorbea românilor de alegeri anticipate și că boala COVID este o simplă răceală, eram și noi în situația gravă a Italiei, Spaniei și a yancheilor lui lui Trump sau a supușilor britanici fața de antieuropeanul Johnson. Alți doi capsomani ai Planetei.
Ca să vezi ce conducere idioată avem, complet anacronică, ia reperul 9 martie, când zicea că vom avea o banală gripă și Câțăitul fugea să nu fie investit premier, și data de 14 martie când, același prostălău, anunța că, în sfârșit, a aflat și el, înțelege mai greu, nu?, că va fi o pendemie și va declara starea de urgență. Pânâ atunci însă, zeci de mii de disporeni, au intrat ca hoții în țară, fără să declare că vin din zonele roșii și fără să stea dracu izolați acasă pentru a-si proteja cel puțin familiile.
Dacă toți românii se miscau la re-lan-ti, ca amendatul vostru, era vai și amar de această țârișoară.
Românii trebuie să cunoască realitate privind modul cum bolnavii COVID și non-Covid au fost tratați și nu ar trebui ca politicienii să se urce pe lucrurile bune sau rele care s-au petrecut în rețeaua de spitale din România.
Avem un număr dublu de morți COVID față de Polonia, raportat la milionul de locuitori.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Daca vreti relitatea priviti clasamentul tarilor din UE pe care il postez mai jos. Ca romanii au fost mai informati decit cetatenii altor tari e posibil. Accept dar acceptati si dvs. atunci ca au decis corect la referendumuri si la alegerile prezidentiale. Faceti abstractie de politica deoarece niciun partid si nici presedintele nu le-a spus sa poarte masca sau cum sa se fereasca de virus.

Clasamentul deceselor/milion locuitori in UE:
Belgia 793
Spania 596
Italia 535
Franta 431
Suedia 384
Tarile de jos 337
Irlanda 319
Luxemburg 174
Portugalia 125
Germania 99
Danemarca 97
Austria 70
Romania 60
Finlanda 55
Slovenia 51
Ungaria 49
Estonia 48

Stelian P. spunea...

@Huhu
Daca vreti explicatii inaintea cifrelor atunci trebuie sa tineti cont de faptul ca Romania nu are legaturi aeriene directe cu China asa cum au tarile occidentale. Acolo au aterizat masele de turisti chinezi (cu virus cu tot) si nu in Romania. Nici turistii romani nu au invadat China. Diaspora care a venit din zonele rosii poate fi o explicatie dar daca revenim la cifre situatia Romaniei nu e nici pe departe atit de neagra precum o prezentati dvs. Mai ales daca guvernul nu a facut mai nimic.

Stelian P. spunea...

@Huhu
"România este pe un loc neonorant la numărul deceselor Covid-19 la milionul de locuitori"

Priviti ce parere au altii:

"Autorităţile de la Atena au anunţat lista celor 19 ţări care vor putea trimite turişti în Grecia din 15 iunie, pe listă figurând şi România, Cipru, Israel, China, Japonia, Australia, Bulgaria, Serbia, Polonia, Ungaria şi Cehia, informează site-ul greekcitytimes.com, preluat de Agerpres."
Grecia a întocmit o listă de 19 ţări (unde datele epidemiologice sunt "bune") care vor putea trimite turişti în Grecia din 15 iunie.

Huhu Rezea spunea...

Esti de tot râsul, domnule consul!
Există clasamentul oficial pe națiuni, de pe tot globul, de acolo de unde ai luat datele de mai sus, dacă vrei să impingi România mai in jos la numarul de decedați la milionul de locuitori.
In orice clasament o plasezi, România este tot pe primul loc în rândul țărilor cu care se invecinează.
De aici poate deduce oricine cât de limitat analizezi lucrurile, doar pentru a demonstra că niște înceți la minte, ca sa nu zic ticăloși, au salvat România.
De ce nu-ți place să te compari cu vecinii?

Huhu Rezea spunea...

Doctore, crezi că bâzdâgania aia de virus are afinități rasiste sau geopolitice?
Lasă dracului teoriile alea conspiraționiste, că nu dă nimeni cu o arma biologica îndreptată și spre sine!

Huhu Rezea spunea...

De aceea zic și eu să nu comparăm mere cu pere.
România și țările din jurul său nu s-au aflat în aceeași situație cu țările occidentale, care nu știau ce le-a lovit, din cauza secretomaniei regimului din China. In unele cazuri s-a mai adăugat și prostia imunizării de turmă.
Norocul nostru și al țărilor din jur a fost că nu ne-am situat în prima linie a infecției. Nu am stiut, sau nu s-a înțeles de la început cum să gestionăm intrarea în țară a agenților patogeni. Nu zice nimeni că nu s-a acționat deloc, dar tot timpul am fost în urma evenimentelor care ar fi putut strangula și mai bine răspândirea virusului.

Ein Stein spunea...

@huhurez
Dupa cate ca n-am scapat de covid ne-am mai imbolnavit si de ciuma galbena. Este evident care va fi retorica ciumei galbene in urmatoarea campanie electorala. Stelica Politrucu e doar un cercetas care tatoneaza terenul spre perfectionarea sloganurilor. Ca sa facem arc peste timp, din perioada de feciorie a comunismului in Romania, sloganuri bengoase ca "Ana Pauker si Dej baga spaima in burgheji" am putea sa ne inspiram si sa cream unul adaptat la realitatile prezentului "Pandemia a fost rapusa de Orban si muierea rusa". Stau un pic cam naspa la rime, recunosc, sunt o gramada de poeti pe aici, poate scot ceva mai bun. Acolo in loc de muiere mergea altceva, cred ca ar putea sa se termine cu zda. Evident ca nu e vorba de Raluca.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Imi place comparatia cu oricine dar prefer (ca la sah) adversari de la care am ceva de invatat. Ce avem de invatat de la vecini ? Stati sa se termine pandemia, sa vedem efectele relaxarii si abia atunci o sa tragem linie. Acum vorbim pe niste cifre care se schimba de la o zi la alta. Analizez limitat, adica pe ce am azi. Dvs. stiti care o sa fie situatia macar peste doua saptamini ?

Stelian P. spunea...

Ma umfla risul cind ma gindesc ca ma lupt aici cu niste nationalisti in frunte cu patronul care nu stiu cum sa-si puna tara cit mai sus in clasamente rusinoase iar eu, un globalist periculos, incerc sa demonstrez contrariul.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
BONIFATIE spunea...


Off topic
Cu voia creștinilor...

LA MULȚI ANI TUTUROR CARE-ȘI SĂRBĂTORESC ZIUA PRENUMELUI !!!
Sfinții Constantin și Elena, împărații care au schimbat istoria creştinismului.
Sănătate și nouă tuturor, cu dreaptă credință!

Huhu Rezea spunea...

@Stelian
Nu fi ipocrit!
Vrei să citești ce scriai pe blog despre România când era condusă de social-democrați?
D-ta nu ești numai globalist! Esti si un ticălos cu porniri antiromânești!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Stai că apare și cosmonautul Sibiului!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La multi ani, stimati camarazi care astazi va sarbatoriti onomastica! Romania este recordmana la morti de guvid, e clar! Sa le fie rusine guvernantilor, care vor plati electoral si penal, pentru ca DNA are 33 de dosare deschise pentru achzitii penale! SE BALBAIE LA ACORDAREA MASTILOR LA SARACI DE O SAPTAMANA, DOAR FORTATI DE LA SPATE DE CATRE PSD, ALTFEL N-AR DA O MASCA! Sotia actualului ministru al sanatatii a fost prima, ca patroana de farmacie, care a dat tonul vanzarilor mastilor si produselor de protectie la suprapret! Ce inima de criminali sadici!

Calinmihaib12 spunea...

1... Am scris ca atacul " bâzdâganiei" = HIMEREI= respective poate fi geopolitic, nu rasist: anti-albi,..galbeni..,negri., sau anti-etnic..,s.a. 2.Cât privește: atacul "spre sine" : ..EL.. chiar este foarte posibil: atât în "viziunea conspirationistă", cât și în "viziunea non-conspirationistâ =PE FAȚĂ,LA VEDERE, AFIRMATA PUBLIC= de "n-șpe" ORI: ..cum că GUVERNELE N-AU BANI SA MAI PLĂTEASCĂ PENSII MINIMALE DECENTE - IN TOATA LUMEA (civilizată..!) PENSIONARILOR "LUMII CIVILIZATE"= pentru că SUNT PREA MULTI..!.Secolele XX si XXI au multe exemple: sub o formă sau alta = de ATACURI SPRE SINE=adică spre PROPRIILE POPOARE ..!,ca: DICTATURI de diferite CULORI, războaie etnice și/sau rasiale si/sau religioase,..TERORISM,...etc. =in toate colturile LUMII..!Pierderile = la alte vârste = SUNT PIERDERI COLATERALE, oarecum INEVITABILE..! CAND "BAIETII si FETITELE" = SE JOACA SI FAC PE " D- ZEII"..!!?...

Leon spunea...

In sedinta de Guvern de astazi a fost Aprobata o OuG prin care se vor distribui 50 de masti/persoana ptr.2 luni, persoanelor:
-beneficiari de venitul minim garantat
-beneficiari de pensie minima garantata de 704 lei
-beneficiari numai de indemn.de handicap,..
Cam asta am retinut din cuvantul ministrului Tataru, la finalul sedintei de guvern..!

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/video-guvernul-s-a-sucit-ludovic-orban-a-anuntat-ca-da-masti-gratuite-la-11-milioane-de-romani-ne_1467220.html

cjipa spunea...

Mulțumesc mult, camarade!
Doresc multă sănătate, bucurii și noroc, tuturor!

Iulian Mareș spunea...

Hai sa descifram ambiguitatea "de versus cu" CoVid!

"Pompiliu Diplan aduce în prim plan o sinteză nimicitoare despre manipularea Covid-19…"

https://www.incorectpolitic.com/videoclip-cenzurat-pompiliu-diplan-opriti-mascarada-eliberati-mintile-si-sufletele-oamenilor/

sau, pt descarcat:

https://uploadfiles.io/77v2oajd

Leo spunea...

Stătem bine...

Iulian Mareș spunea...

Pentru "slava" celor care "iubesc" ROU, din exterior si descreieratii vitei-ieri si BOI-azi, din interior, purtatori pana mai ieri kiar a uniformei militare! Asa arata azi coloana a 5-a!!?

"Adrian Rădulescu a explicat pe înțelesul tuturor de ce au fost interzise cuvintele "Produs în România".

Adrian Rădulescu, președintele Asociației Fermierilor din România și fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a explicat în direct la B1 TV de ce au fost interzise cuvintele "Produs în România" pe rafturile din magazinele din țară.

"Pe înțelesul tuturor, explic în 30 de secunde. Am făcut o lege care era normal să fie pentru producția românescă și pentru produsul românesc. Bruxelles, în momentul în care a văzut-o, a citit-o și a spus foarte clar: Ilegal pentru România dacă nu modificați și ne-a spus să scoatem pe rând. Scoateți produs românesc, scoateți filieră scurtă, scoateți, scoateți, scoateți, scoateți, pentru că altfel intrați în ilegalitate.

Când a fost totul scos, a zis: acum gata, puteți să o promulgați (n.r. legea). Am discutat cu domnul Stănescu, președintele comisiei de Agricultură și mi-a spus foarte clar că au fost obligați de Comisia Europeană să facă chestiunea asta pentru că altfel ne amendau de ne mergeau fulgii. Pentru neconformitatea unor lucruri, ei lucrează la o nouă lege în care să pună lucrurile într-o altă scară. Dacă nu schimbam, primeam niște amenzi usturătoare. Ni s-a dat dispoziție!", a declarat Adrian Rădulescu.

"În România trebuie produse tot ale lor, nu ale noastre. Noi suntem piață de desfacere"

"Din experiența mea cu Bruxelles, cu Bruxelles nu se negociază. La Bruxelles trimiți legea și el îți spune: cu asta nu sunt de acord, faci așa, faci așa. Nu e bine, e încălcare a legii, așa se negociază cu Bruxelles. Ei sunt naționaliști, ei știu ce se întâmplă în Europa, vrea produs franțuzesc, vrea produs german, italian, iar în România trebuie produse tot ale lor, nu ale noastre, pentru că noi suntem piață de desfacere. De asta ne-au luat lângă ei, nu că suntem frumoși, deștepți și că aveau nevoie de noi pentru altceva decât piața de consum", a mai spus Adrian Rădulescu."

Iulian Mareș spunea...

Pentru Mos draghici!

Farmacistul o întreabă:
- Reţeta este pentru dvs.?
- Da.
- Ştiţi că este o reţetă de anticoncepţionale? Acestea nu vă fac nimic.
- Ba da, mă fac să dorm liniştită.
- Cum aşa?
- Iau câte o pastilă în fiecare dimineaţă, o pisez şi o dizolv în paharul cu suc al nepoatei mele de 18 ani. Aşa dorm eu liniştită!

Iulian Mareș spunea...

Doar pt Leonard,
care inca mai crede ca I. Cantacuzino este sub comanda unui artilerist! Si nici nu vad care ar fi marea problema, intrucat functia are corespondent civil in manager!

Dar, iata BOMBA!!!!!!

"Valentin Gog a fost numit manager interimar al Spitalului Orășenesc Câmpeni. El scrie pe Facebook că a făcut ”școala vieții” și anterior ar fi fost șef de sală la un restaurant, unde se organizau evenimente festive."

*Mai ieri a fost la o televiziune un interviu cu comandantul I. Cantacuzino; omul era in uniforma: col. dr.(deci Sv.Med.)

Leon spunea...

In Carantina sau in Izolare..?

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Mares
Mamelucul din film are scuza că spunea acele tâmpenii la inceputul pandemiei.
D-ta nu mai ai nicio scuză dacă distribui acum acest film, după ce s-au confirmat ravagiile infecției letale, cu pretenția că ignoranții ne vor lămuri ce este cu COVID-19.

Leo spunea...

Leon ,cred că în carantină.
"Stătem" bine pe blog , deoarece Amabilul s-a îndurat să mă lase să scriu după ce m-a băgat în carantină de scris....

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Atunci erau ăia din Ciuma Roșie, acum sunt "niște" ăia din Tumoarea Malignă Galbenă!
Da' vițelul este cam bătrân acum și uită. Merkel, da, Merkel vrea tot binele ROU! .... și acționează prin ROBOTUL nr.1!
Să vedem și investigația DNA pt akiziitle recente și prețurile astronomice! O izoletă cat un Mercedes nou, 37000€!

Iulian Mareș spunea...

El,el...

Iulian Mareș spunea...

Important este că aduce in discuție "cu vs de covid19"!
Aici poate fi keia pt care unele țări au raportări mici privind decesele!
Mă mai interesa beneficiul tratamentului cu pastile dedicate malariei, ff ieftine!

Iulian Mareș spunea...

Vulpița este peste Koveși la toate capitolele!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

👍
*Marțea seara, căci joi este antrenamentul la tenis și golf!
Aristocrați, nevoie mare!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Uite că Or-Banul îți dă mască! Nu contează că era 0,2 lei înainte....
Îți dă mască moca, îți ia temperatura mica, te-ai scos!

Gigi spunea...

Gratuit pe dracu!Tot din banii noştrii.Nu sunt achitate de la buget.Sunt parasutate din Cosmos de sunt gratuite?Firma care le vide nu trebuie sa-si ia banii?Ce creduli sunteţi!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Mi-e și jena sa vorbesc despre 90% din ei....
Doar îi vedem, sunt ai noștri..., kiar dacă unii au așa, un soi de aer de slugă la grof și nu de iobag la boier pământean!

Leon spunea...

"O statistică care ne pune pe gânduri
Morti in lume de la 1 Ianuarie până la Mai 2020. Sursa: Date oficiale ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Coronavirus: 237.469;
Malaria: 327.267;
Sinucidere: 357.785;
Accidente rutiere: 450.000;
Cancer: 2.740.193;
Foame: 3.731.427;
Infectii: 4.331.251;
Avorturi: 14.181.388"(gazeta de sud)

Leon spunea...

https://m.jurnalul.antena3.ro/stiri/politica/nemtii-pun-intrebari-incomode-lui-iohannis-este-nationalist-845933.html

Calinmihaib12 spunea...

..Din..UE:=ROMANIA A LUAT BANI pt.DEZVOLTARE (multi- putini= a depins de NOI..!,..dar : e o discutie mai lunga..!),.. RUSIA =URSS=..a CAM LUAT DE LA NOI:
TERITORII,OAMENI,...! BANI..SI ALTE BUNURI..!= CU JAPCA..!!= deci =SUNT OPTIUNI..!

Calinmihaib12 spunea...

IULIAN MARES: daca ai vazut emisiunea de la TV B1 de la ora 16,00 ..a lui Tudor BARBU si : la telefon: cu Adrian RADULESCU,emisiune în care s- a vorbit de bunurile(..in acest caz:alimente si ..produse agricole) "made in Romania"= ti-a "SCĂPAT" ESENȚIALUL - din discutie: ideea era ca UE : NU refuza eticheta cu brandul Romaniei , dar pentru a scrie pe un produs românesc = că e "produs în ROMANIA".., producătorul român trebuie să probeze că TOATE INGREDIENTELE COMPONENTE ale produsului respectiv sunt :ROMANESTI, ceea ce mie mi se pare: o condiționarea.. OK.!;de ex .dacă semeni -in Romania o sămânță..de orice plantă vrei..adusa din:..Olanda, Hungaria..sau de ..aiurea..! NU POTI AFIRMA ca plantă rasarita aici - e românească..!=pt. că,..printre altele= "parintii" plantei transpuse în țară noastra, NU SUNT ROMANI..!.Deci: sa nu acuzăm =cand nu e cazul =de dragul acuzării...!?,..lasandu-ne LUATI DE VALUL....ESTIC..!

Calinmihaib12 spunea...

P.S. IULIAN M.: am INREGISTRAREA - TV. a emisiunii despre care vorbim..!

Calinmihaib12 spunea...

...chiar dacă "NASUL TV ..nu "place" unora..(!), asta seara,22.05.a.c.,după ora 20.00..,în lunga emisiune ..s-a prezentat un documentar american = de vreo 20 de minute : despre "pandemia covid-19",..sigur,...cu puncte de vedere "neconforme"..!!

Iulian Mareș spunea...

Ajuta-i tu! Daca adopti un copil, legal, esti parinte sau nu? Stam sa aflam cine a cultivat primul graul? Asta este o bascalie, mai ales cand institutele de cercetari agricole au fost nimicite!

Iulian Mareș spunea...

RAPORT NAZIST DIN 1940, PENTRU… COLONIZAREA ROMÂNIEI: Un proiect care a revenit în actualitate sub patronajul Uniunii Europene
Miron Manega: “Textul de mai jos este un fragment dintr-un raport german din 4 noiembrie 1940. Autorul acestui text stabileşte strategia de acţiune a Germaniei naziste în România, la două luni de la alungarea regelui Carol al II lea şi la puţină vreme de la sosirea misiunii militare germane. Documentul se găseşte la Arhivele Naţionale ale României, Fondul Microfilme SUA, rola 258 cadrul 1405523.
A) "Noua Românie însă trăieşte de la început pe baza atotputernicei bunăvoinţe a Axei, chiar şi din punctul de vedere al politicii interne. Anume nu împotriva unor puteri străine a trebuit Antonescu să cheme trupele germane, ci împotriva propriei sale armate şi împotriva rezistenţei din cadrul aparatului de stat pentru că, într-adevăr, nu avea la îndemână forţe proprii care să-i fie alături. Într-o ţară ai cărei ofiţeri, funcţionari şi intelectuali aproape fără excepţie sunt obişnuiţi să trăiască din trădare, acest bărbat care, înainte de toate, pretinde cinste, s-a confruntat imediat cu o duşmănie crescândă. De asemenea trebuie evitată luarea drept realitate a viselor gardiştilor. Noua Românie(1940) va avea nevoie pentru totdeauna, din punct de vedere al politicii externe, de sprijinul trupelor germane, iar din punctul de vedere al politicii interne pentru cel puţin câteva decenii.
Garnizoanele germane din România îi dau Reichului garanţia că nu vor apărea dezordini în sud-estul spaţiului său vital care ar fi păguboase din punct de vedere politic şi pentru situaţia aprovizionării sale. Mulţumită capacităţii populaţiei româneşti de a răbda de foame, mica supraproducţie agrară a României va fi la dispoziţia Reichului şi petrolul îşi va găsi drumul spre Reich câtă vreme acesta va curge. Astfel prin aceste exporturi româneşti se pare că vor asigurate lipsurile industriei germane.
Dacă se doreşte ca România să nu fie doar păstrată, ci să fie folosită pe deplin, acest lucru nu poate avea succes doar prin consiliere, ci prin metode coloniale. Pentru aceasta, este nevoie ca în locul proprietăţilor ţărăneşti minuscule prost exploatate să apară mari moşii care să fie administrate după metode moderne sub conducere germană. Apoi, trebuie ca forţa de lucru care acum leneveşte să fie ocupată intensiv pe model colonial cu agricultura şi trebuie alcătuite mari armate de muncitori care să refacă sistemul de drumuri extrem de înapoiat. Industriile care necesită forţă de muncă intensivă trebuie să fie transferate din Reich în România. Poporul german din România a devenit de puţină vreme o corporaţie de drept public. Ei se pot alătura drapelului Reichului şi pot să îşi satisfacă serviciul militar în regimente proprii. Prin aceasta se reuşeşte ca Reichul să nu cedeze acest vechi post de graniţă, ci să îl păstreze şi, cum este de dorit, să îl dezvolte. Ţara de dincoace de Carpaţi poate, prin munca saşilor transilvăneni, să primească din nou caracterul unui district german. De asemenea, grupul etnic german oferă o rezervă necesară de oameni cunoscători ai ţării care să fie folosiţi pentru rezolvarea problemelor de cealaltă parte a Carpaţilor.

Iulian Mareș spunea...

Continuarea
B) Nu ar trebui să fie dificil de obţinut sprijinul guvernului român pentru înfiinţarea unor moşii model şi, treptat, numărul acestor mari moşii să fie crescut. De asemenea nu ar trebui să fie întâmpinate obstacole de netrecut pentru punerea sub regie germană a construcţiilor de drumuri şi canale. Nu este nevoie de mijloace violente pentru penetrarea industrială. Există destul capital în Reich care caută oportunităţi şi care printr-o organizaţie centrală de intermediere în mod planificat să fie orientat către România.

Printr-o politică românească bazată pe realităţi – şi nu pe programul imposibil de realizat al unei minorităţi de gardişti – fiecare va primi ceea ce i se cuvine: masele capabile de dezvoltare o mai bună supraveghere şi alimentare ca până acum, germanii vor primi conducerea în ceea ce priveşte interesele Reichului şi foloasele cuvenite pentru contribuţia şi responsabilitatea lor politico-militară, forţele vrednice de origine românească vor primi participarea la guvernare şi administrare, conducerea producţiei şi a comerţului.
Misiunea militară germană din România trebuie să apere ordinea, astfel încât să nu mai fie posibile dezordinile. Reichul german nu trebuie să lase să îi scape posibilităţile coloniale care se găsesc la uşa sa.
4 noiembrie 1940"
Sursa: Certitudinea.ro

Iulian Mareș spunea...

Calinmihaib@gmail.com,

Citind mesajele A si B, veti intelege ca ceea ce se petrece acum nu este decat un arc peste timp, cu alte metode si mijloace! Daca s-ar fi aplicat, din 1940, nu ati mai fi ajuns doctor ci plugar, sau baiat de pravalie!
Cred ca stiti ca filozofia istoriei consta in ciclicitatea ei!
Puneti in stanga anii 40-44 si in drepta 2010-2020, cei mai reprezentativi!

Leon spunea...

https://m.jurnalul.antena3.ro/stiri/observator/unde-si-cum-purtam-masca-ordinul-privind-obligativitatea-mastii-a-fost-publicat-in-monitorul-oficial-846006.html

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Acum câteva zile spuneai că prezint situația propagandei...
Eu am postat pt că userii sa sa a și o altă variantă!
Însă, ia uite ce declara Tătaru!

https://daniel-roxin.ro/index.php/2020/05/23/atentie-ministrul-sanatatii-spune-ca-multi-romani-declarati-morti-de-covid-19-este-putin-probabil-sa-fi-murit-de-coronavirus-video-tvr/

Iulian Mareș spunea...

Pt 2 articole...

Ce-mi place când amaratul de la pază îți recomandă să mergi la doctorul de familie! 😀😜

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
daniel sandu spunea...

E bine să ne reamintim..să nu uităm si de celebrele Directive NKVD pentru ţările din Europa de Est (https://www.rumaniamilitary.ro/directivele-nkvd-pentru-tarile-din-europa-de-est)în 45 de puncte. Cel putin punctele 1,8,10,14,17,18,20,24,32,34,35,42,45 daca le actualizăm putin ne dam seama cu tristețe că "rețeta" nu a folosit doar a NKVD ului ci a fost în vremurile noastre perfectionată de la est la vest si invers...

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Calinmihaib12 spunea...

Iuliane:1.la expozeul tau despre.." arcul peste timp" eu nefiind ISTORIC,cu acces la surse din anumite "centre de documentare" ,n-am intenția să comentez punctele :A și B.(care =chiar s-au aplicat in ROMANIA,sub patronajul lui Antonescu..),dar pot sa spun,( am mai scris..despre ce voi spune..)ca situatia Romaniei -dupa abdicarea regelui Carol,(care "prins intr-un cleste" si nevăzând " VREO SOLUTIE..=a plecat..!) =era IMPOSIBILA,adică: ERA JEFUITA DE 2 TALHARI,în urma tratatului secret FASCISTO-COMUNIST (BRUNO-ROSU..!) din
august 1939= după unii autori =CUNOSCUT de serviciile de informații romane..!? si..necontracarat ..cumva !.EFECTUL practic al "conspiratiei" respective:..privind ROMANIA:= ruperea celor 2 TERITORII de către cei 2 "dusmani"-reciproci, Ardealul de nord-centru fiind dat
HUNGARIEI,cu SCOPUL DE "FIDELIZARE"...=a ungurilor..fata de reich..,rușii si-au luat "partea"...,iar la..noi:..ANTONESCU,paranoic,."naiv" politic..,si ca strateg militar: a înghițit "hapul".. =care I S-A PARUT LUI : ..ca "I se ofera".. si:.ASTFEL "MANIPULAT.." =a intrat in HORA MORTII..multor sute de mii de români [un istoric militar- prin anii '73..ne spunea -noua= studenților militari= de vreo 1,2 mil.morti (militari și civili..!)..in toti anii razboiului..!].. RESTUL..,inclusiv COMUNIZAREA ROMANIEI= UN EFECT DIRECT: a DECIZIEI TRAGICE=DE A INTRA IN RAZBOI..este deja ISTORIE..!..; am scris ca Antonescu era paranoic pt. ca se credea "salvatorul" ..României..,si nici măcar la procesul sau
nu a "realizat" faptul că HITLER NU ERA,il citez chiar pe Antonescu: "TOVARĂȘULUI MEU"...cum sa- I INFIG PUMNALUL IN PIEPT"..?;.."TOVARASUL
HITLER : i-a MANIPULAT și pe HORTI, si pe ANTONESCU..! 2."Ciclicitatea"..asta ..e o "aiureală.. ",totdeauna apar particularități ale momentului istoric..!..3...in finalul "lecției: CIUDAT LUCRU..!(..dar nu pt. mine..!..iar OMITI (..de ce..?) ceva important:perioada - de pus in "dreapta" este :1989-2020..!(am pus ghilimele ,având în vedere sensurile cuvântului "dreapta": politic sau spațial,..!)..=stii CINE A LUAT PUTEREA din 1989..si ...pana in PREZENT...si chiar si in::..VIITORUL APROPIAT..!!..(nu a "lasat-O.. NICI O CLIPĂ ..din MÂNĂ..!)

Calinmihaib12 spunea...

P.S...:si -in plus: ca "sluga" a lui Hitler, mareșalul ANTONESCU: a...mai DECLARAT RAZBOI:in 12.dec.1941 =S.U.A., cu care ,după câte se cunoaste PUBLIC, ROMANIA NU AVEA NICI UN DIFEREND..,; ba mai mult chiar,probabil îndemnat de "înțeleptul" ( ..a se citi "NEBUNUL" HITLER..!,Antonescu a provocat SUA,..creandu-se..printre altele..,premisele atragerii SUA in..teatrul de război european,..intr-un al 2-lea FRONT DE RAZBOI..!:EST și VEST..!

Iulian Mareș spunea...

US au fost atrase în WW2 de o mișcare internațională a evreilor sefarzi, în primul rând, pe când la noi era majoritari cei Khazari.
Într-o bună zi și Holocaustul va fi cunoscut altfel!
Nu guvernul mareșalului a cedat teritorii milenare: Ardealul, Cadrilaterul, teritoriul de peste Prut...
Carol II a fost cea mai neagră oaie a dinastiei!
Am pus cea mai reprezentativa perioada, apreciata de mine!
După 89, istoricește vorbind, perioada tulbure de reașezare politica, strategică...etc, face parte dintr-o altă analiza, dpv al meu!
*După căderea Bastiliei a fost liniște în Franța? Au fost executați o mulțime de oameni nevinovați, doar in urma unui simplu denunț!
Referitor la ciclicitatea istoriei, nu o spun eu, ci toți istoricii serioși din toată lumea!
Pe când vom analiza Genocidul 47-64? Cine l-ar conceput, cine l-ar ordonat și cine l-ar executat?
Prin 2017 DE a recunoscut că deportările din 41 in Transnistria sunt opera lor, acceptând să plătească despăgubiri! Asta skimba total percepția: deci ROU a asigurat ceea ce azi numim "funcția de sprijin"! Și ar fi multe de discutat...căci soluția asta, a venit de la Mareșal și a asigurat revenirea în ROU a 99% din deportați, deci oamenii mai și mor natural!
Daca Dac spun că au revenit acasă plini de bani, din speculații pe D Mark...vs ruble!
O zi bună!

Calinmihaib12 spunea...

..In contextul ACTUAL:..alcoolul sanitar:"MONA = prezent la toate intrările -în magazine..(..si: ..MASIV..,în RECLAMELE..(..platite- de cine ..oare?= la posturile de radio "ROMANIA ACTUALITATI", ..s-a SCUMPIT: de la vreo 5-6 lei, la 12,99 = 13 LEI, STICLUȚA de 0,5 litri..!!..,ASTA =DA= ADEVĂRATĂ = "AFACERE"..!??!=JAF LA DRUMUL MARE ..!!

Leon spunea...

Un articol care prezinta adevarul crud si dureros al Economiei Romaniei sub guvernarea PNL : https://m.ziare.com/economie/pe-ce-te-bazezi-ma-al-lu-parizianu-1612271

Leon spunea...

"O echipă de 15 specialişti din Ministerul Apărării Naţionale (MApN), alcătuită din cinci medici, cinci asistenţi medicali şi cinci militari specialişti în domeniul CBRN, va pleca, luni, în SUA, pentru a oferi sprijin autorităţilor statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19 potrivit Agerpres."(stiripesurse)

Calinmihaib12 spunea...

..si totusi: de ce "worldometers.info romania"=in limba română:cenzurează numărul morților din cauza GRIPEI..?

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Calinmihaib12 spunea...

..termo-scanerele..:"fac" mai "multe,..."asociate luării temperaturii:..mai si filmează "chipul".. persoanei termoscanate, "memoreaza" ..imaginile captate..etc...!,asa ca cele spuse de unii= cum că..termoscanerele .."nu fac altceva,decât să ia temperatura..E O MINCIUNA GOGONATA..!;pt.conformitate,cautati pe net informații despre termoscanere,ca de ex.:"AVITECH" (preț fără tva=~2.400 și ceva de LEI..!,folosit de unele supermarketuri...!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Calinmihaib12 spunea...

P.S. : M.: ti-am scris un raspuns -cu CEEA CE ERA DE SPUS = la asteptarile tale ,dar văd că...esti "protejat"..si vei afla in " MOD ABSCONS"... cele scrise : CONFORME CU ADEVARUL OBIECTIV,PUBLIC ,LA TV..!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Calinmihaib12 spunea...

..traiasca CENZURA..!??!

Calinmihaib12 spunea...

Domnule HUHUREZ:..este "unfair"" sa nu-i dai DREPT de REPLICA = cuiva care =chiar "E ASTEPTAT"..sa O dea =celui care a solicitat expres asta..!

Calinmihaib12 spunea...

.1..imi place .."manipularea".. asta "simpatica".. =prin ea ÎNSĂȘI..!(.."respectarea ordinii ..cronologice...!)
2.la ora 19,15: MORTII din cauză:
=boli transm.=5.219.270 / 2020
=GRIPA ("flu") =196.783 / 2020
Sursă: "worldometers.info" (limba
engleză )
(..din data de 26.05. a.c.)=pt. "asteptarile"..lui M.;
GRIPA = "lipseste"..! din site-ul în limba român8..!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

M,
@Calinmihaib@gmail.com,

puteti audia pdv-ul lui Radu Teodoru...

https://www.youtube.com/watch?v=BlKdAfgqNKE