Un produs Blogger.

duminică, mai 17, 2020

OUG nr. 71/2020: Starea de urgență i-a dat prilejul ministrului apărării să-și subordoneze nemijlocit structurile centrale ale MApN

48 comments
Măsurile de mână forte acordate ministrului vor rămâne permanent,  nu numai în perioadele de stare de urgență sau stare de alertă.


48 de comentarii:

Leon spunea...

Asta DA restructurare made PNL-CIUCA, inlocuiesti DEPARTAMENTUL Inzestrarii Armatei, cu o simpla DIRECTIE, dupa 100 de ani de existenta chiar ca Minister separat...! Cele cateva Directii si Agentii in subordinea DIA in ce se transforma, in Sectii, Servicii, Birouri ? Rusine ministrului Ciuca pentru aceasta palma adusa Inzestrarii Armatei !
Si se mai lauda PNL ca va revigora Industria de Aparare ..!

necaptivpolitic spunea...

Huhu am dreptul la replica.Tentativa ta de imbrobodire privind secu la nivel local are sortiti de reusita la altii nu la mine.Personal nu am avut litigii cu cei de la secu ba dimpotriva.Unii erau fii de ofiteri MApN iar femei de la secu erau sotii ale unor ofiteri de la MApN fosti ai mei subordonati.Altii au terminat scoala de ofiteri la Sibiu.MApN v-a fost scut dupa decembrie 1989 .A trecut in rezerva numai cine a vrut.
Privind dotarea cu armament si munitie erati rahat in ploaie.Pe langa ca erati tragatori neinstruiti aveati si armament sub nivelul celor de la GP.Un ABI amarat la pl.antitero si nisti pm.
Dece voi fostii securisti ati primit salarii mai mari si primiti pensii mai mari decat cei de la MApN ramane un mister.

Huhu Rezea spunea...

@Iceparule
Tu ai un fix și nu urmărești ce se scrie pe acest blog decât din perspectiva unui detectiv prost.
Dacă în 1990 ai fost transferat la unitatea de securitate din Buzău, devenita ulterior unitatea SRI, inseamnă ca tu esti pensionar SRI. Ori te-a livrat Magureanu înapoi la ...unde, că gărzile s-au desființat?
Acum... pe bune, la ce le-ar fi trebuit ofiterilor de informații armamentul "performant", pe care il aveau Gărzile, dacă principala lor armă era informația?

Iulian Mareș spunea...

😂👍😂

Petrut spunea...

Buna ziua ,prevederile legate de Directia Medicala a Armatei mi se par bune ,chiar normale...

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Na, il prinsa damblaua poetica tocmai pe proza lui Ciucă. De la vrie i se trage...

Viorel spunea...

Dacă tot e poezie în zi de dumnică, să continuăm cu dedicație pentru ultima categorie socioprofesională de bugetari (ca valoare în ochii politicienilor) ce și-au servit Patria în întreaga ei istorie (adevărată și nu falsificată). Să citească dar în primul rând să asculte și să nu uite Imnul Eroilor intonat cu ocazia diferitelor Zile Festive când, încolonați, “PLINI DE TRISTEȚE ȘI AMĂRĂCIUNE, CU CAPUL PLECAT ÎN SEMN DE RESPECT” depun coroane și jerbe de flori la mormintele sau statuiele eroilor nemului, de care ei, foștii și actualii președinții, politicienii, guvernanții, președinșii de Asociații și Societăți și ultimul din aceste categorii, ministrul Ap.N. și-au bătut joc și o fac CU MÂNDRIE, FĂRĂ REMUȘCĂRI (uitând că au și ei părinți și bunici bătrâni) în continuare.
Imnul Eroilor de Iuliu Roșca Dormidont.
Presărați pe-a lor morminte
Ale laurilor foi,
Spre a fi mai dulce somnul
Fericiților eroi.

Ridicați pe piramida
Nemuririi faima lor,
Scriți în cărțile de aur
Cântecul nemuritor.

Pe copii la sânul vostru
Alinați-i cu-acest cânt,
Povestindu-le cu fală
Al eroilor avânt.

Dezveliți tot adevărul
Și le spuneți tuturor
Cum muriră frații noștri
Pentru neam și țara lor.

Și pe sacrele morminte
Puneți lacrime și flori,
Spre a fi mai dulce somnul
Miilor de luptători.

Ridicați pe piramida
Nemuririi faima lor,
Scriți în cărțile de aur
Cântecul nemuritor.
Noi cadrele militare active și pensionarii militari “VĂ VOM PĂSTRA ÎN INIMILE NOASTRE PE TOȚI CEI CE NE-AȚI CONDUS DESTINELE ÎN ULTIMII 30 DE ANI”. VOM AVEA GRIJĂ CA ȘI COPII ȘI NEPOȚII NOȘTRI SĂ NU UITE DE VOI.

Iulian Mareș spunea...

Nu este kiar așa o mare problemă! Ce deosebire este între o direcție centrală (termen militar uzitat) vs Departament (termen civil)
Apoi și Dp.Î.A. era un colos, cu picioare cam de lut, la nivelul Armatei de pace!
Apoi, cât produci și cât imporți? Azi!
Mâine, vom vedea. Constat că accentul este pe tehnica avansată și noi nu am putea produce asta, încă...
*Oricum, personalul respectivului defunct departament nu intrau la categoria Forte Luptătoare!
Să revigoreze PNL industria militara? A mai revigorat ceva și rămăsese asta? 😂
Poate s-a urmărit skimbarea ekipei de conducere!

Leon spunea...

Iulica, pana ieri era:
" Departamentul Înzestrării Armatei este condus de un secretar de stat şi are în componenţa sa: Direcţia management resurse pentru înzestrare, Direcţia management contracte, Direcţia cercetare, tehnologii şi programe de înzestrare, precum şi secţii şi birouri independente"
Cate Functii se desfinteaza si cate trepte scad cele ramase...?

Gigi spunea...

...în vecii,vecilor.Amin!😀

Iulian Mareș spunea...

Da Leon,
Scad, în același fel cum au scăzut la B, Bg, D, CFA și SMAp! Nu-i plâng!
Parcă am și fi avut super secretari de stat pe acolo!?
Orgolii și întâietatea la akizitii!
Acum e liniște....
Felicitări Ciucă!
Documentul cu nevoile misiunii/Departamentul vs Documentul cu cerințele operaționale/SMAp (DNM vs DCM)!
Aici este miezul oricărei akizitii! Deranj mare!

Iulian Mareș spunea...

M,
Lasa-l in plata Domnului, caci este deja pierdut!
"Cand vezi cirezile de imbecili, devine suportabila insingurarea!"
Petre Tutea

Iulian Mareș spunea...

M,
Nu-mi place ceea ce face guvernul mau, dar nu pot fi pentru demonstratii stradale, ilegale si anrhice!
Iar daca Cristian Mihai Dide (nici macar grajdar la lipitanii jandarmeriei, președintele ONG-Evoluție in Instituție) are idei despre evolutia si transformarea institutiilor statului, inseamna ca suntem kiar pierduti definitiv!

Leon spunea...

Da Iulica, dar eu am lucrat ultimii 12 ani in coordonarea acestui Departament al Inzestrarii(Generalii Stanculescu, Zaharia,.)

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nati-o buna ca ti-am dres-o: Voci, si nu putine, din PSD vor o guvernare mixta cu PNL! Am ramas lemn cand cotcodacitoarea de la TV si un Chiriac, jurnalistul fara mama si tata, ne-au dat aceasta veste, cica fiind tara in coma ei ar rezolva-o! Vorbe de claca... Si mai cica Fofoaia vrea sa conduca DNA din umbra dintr-un birou anexa, european... Ptiu, drac belit!

Iulian Mareș spunea...

Iubire de ROBOT!

https://www.facebook.com/100049562616604/videos/124020909259996/

Iulian Mareș spunea...

Guvernul a emis o nouă ordonanță de urgență care reglementează clar cine nu poate cere zile libere plătite pentru a putea sta cu copii până la terminarea cursurilor aferente anului școlar 2019-2020.

Conform OUG 70/2020, cei care nu pot cere libere plătite pentru a sta cu copiii sunt angajații sistemului național de apărare, angajații din penitenciare, personalul din unitățile sanitare publice și personalul din serviciile sociale rezidențiale.

Această prevedere însă se poate aplica și altor categorii de angajați prin ordin de ministru. Miniștrii care pot da un astfel de ordin sunt ministrul de interne, ministrul economiei și ministrului transporturilor.

O majorare salarială de 75% se acordă pentru acei angajați care nu își pot lua zile libere până la data de 12 iunie a.c. în cazul în care nici celălalt părinte nu a putut să stea acasă cu copilul. Majorarea de 75% este din echivalentul zilnic al salariului de bază, dar nu mai mult de 75% din echivalentul zilnic al câștigului salarial mediu brut - adică exact cât ar fi indemnizația pentru libere.

Citește: ANUNȚ IMPORTANT! Cine poate să primească ajutor de 500 lei

Angajatorul este obligat să acorde, la cerere, libere plătite pentru părinți, așa cum reiese din Legea 19/2020, actul normativ care stabilește cadrul legal. Însă, scrie avocatnet.ro, numai dacă sunt îndeplinite condițiile de bază: salariatul are un copil în vârstă de până la 12 ani, cursurile școlare sunt suspendate și locul de muncă ocupat presupune o activitate incompatibilă cu munca la domiciliu sau telemunca.

Desigur, mai sunt și alte condiții suplimentare: celălalt părinte să nu beneficieze și el de libere plătite sau să nu se afle în concediu de odihnă, concediu fără plată sau concediu de creștere a copilului.

Angajatorii pot cere de la stat, lunar, decontarea indemnizațiilor nete plătite pentru liberele părinților. Taxele aferente sunt suportate integral de angajator.

Școlile rămân închise până la finalul semestrului al doilea al anului școlar curent.

Leon spunea...

Oana Lovin, cred ca citea Textul scris de..Iulica..:)).

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

L-am compus aman2!
La o 🍺 și o cafea...😜👍

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viorel spunea...

Domnule Profesor de bune maniere, vă mulțumesc pentru apreciere spunându-mi “bade” (deci sunteți moldovean) și când afirm acest lucru am ca bază un interviu de peste 2 ore la o televiziune (nu mai rețin) în care actor și directorul general al Teatrului Național “Radu Stanca” din Sibiu Constantin Chiriac a prezentat: Dialog imaginar între Mihai Eminescu și Ion Creangă - Recital extraordinar de Constantin Chiriac, „Domnule și frate Eminescu” în care Ion Creangă, deși era mai mare ca vârstă i se adresează poetului Mihai Eminescu cu „Bade Mihai”. Încă o dată vă mulțumesc pentru apreciere domnule Profesor de bune maniere (dacă nu ați ascultat dialogul, nu pierdeți ocazia, ascultați-l acum când stați în casă, aveți ce învăța). Cât despre NAS nu știu la ce vă referiți, fiți mai explicit sau nu găsiți cuvintele necesare (căutați în dex), apoi vă răspund cu drag.

Iulian Mareș spunea...

Maniere...
Îți voi răspunde folosind și o gluma: ești prost sau și nebun?
Să fiu scurt:
-am mai multa carte decât orice profesor de liceu;
-pozitia ocupata de mine a fost de șef șerviciu in minister nu la un liceu oarecare;
-un principiu nou de retribuire este cel al unicității activității vs repetivitatea muncii:
-eu nu l-am oprit sa devina ofițer, cum nici el nu m-am oprit pe mine;
-programul meu orar: 07.00-18.00 minimum;
-eu aveam subordonați (destui), el niciunul:
-eu nu mizam pe sărbători legale, el da;
-eu am 5 garnizoane, la ordin, el niciuna;
-eu am participat și în economie și agricultură, el nu;
-eu nu comentam ordinul, el negocia;
-eu am fost periodic verificat de structuri, el nu;
-mie tara mi-a acordat încrederea actului de comandă și documente de cel mai înalt nivel, lui nu;
-eu reprezentam autoritate în stat, având și legal armă, el nu!
-un ultimii 15 ani eu eram testat psihologic, între 3-6 ore, anual, el...;
-eu am predat și învățat subordonații gratis, el făcea meditații pe bani, încălcând cel puțin 2 legi;
-eu eram obligat să salut și să răspund la salut, el nu;
-eu am jurat țării, el nu;
-daca noi nu am fi fost el ar fi predat altfel și poate o alta cultura și într-o altă limbă;
-eu am purtat manta despicata în spate și am știut de ce, el nu;
-eu am fost plătit la zile calendaristice, el tarifar/orar!

*Eu m-am deșteptat și nu folosesc expresia tâmpită și prezidențială "distanțare socială" el inca nu!
**Suficient?

Viorel spunea...

Vă prezint eu în locul domnului Iulian Mareș (cu scuze domnule I.M.).
Da domnule Profesor de bune maniere, ce văd sau aud greu uit, așa că mi-am adus aminte de domnul profesor de mai jos și asta era în mai 2010 domnule profesor de bune maniere.
Profesorii de la Universitatea Babeş-Bolyai au adevăratele salarii „nesimţite” ale sistemului bugetar. Gazeta de Cluj vă prezintă în cele ce urmează topul salariilor angajaţilor sistemului superior din Cluj. Primii 17 de profesori pe care vi-i prezentăm au salarii totale de 2,3 milioane de lei noi, ceea ce reprezintă o medie de 135.294 de lei pentru fiecare cadru didactic. În numerele următoare, Gazeta de Cluj vă va prezenta şi celelalte salarii din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai care depăşesc limitele bunului simţ. Pe deasupra, majoritatea profesorilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai şi-au scris în declaraţia de avere în rândul veniturilor sintagma „conform fişei fiscale”. Plutonul este condus de însuşi Andrei Marga şi soţia acestuia, Felicia Delia Marga. (https://gazetadebistrita.ro/salariile-monstruoase-care-merita-diminuate-superbugetarii-de-la-ubb/). Vă place domnule profesor ?
Deci domnul profesor mai sus menționat avea în luna mai 2010 un salariu de 135.294.
Vă prezint situația mea din S.V.R.L.: mai 2010=1.639, iunie=1.654, iulie=1.567, etc. FRUMOS NU ? CE PENSIE ARE DÂNSUL COMPARATIV CU UN CDT. D., S.M.F.T., S.M.A. cu mii de oameni în subordine și responsabilități capitale / vitale.

Viorel spunea...

Lung și la subiect domnule Iulian Mareș, de admirat prezentarea dumneavoastră dar, cu scuzele de rigoare ați omis încă o situație: EL, PROFESORUL ARE 6 (ȘASE CASE) DUMNEAVOASTRĂ UNA.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

M,
cat despre fotografii, dati-mi dreptul de a nu fi in acord....., cine seamana se regaseste in mediul social, virtual si imortalizeaza momentul, sa afle viitorimea, fie in format jpeg, fie mp4! Cum se separa uleiul de apa, asa si ei....

Iulian Mareș spunea...

Toti oamenii in uniforma isi iubesc tara!

Iulian Mareș spunea...

M,
Da' de unde domnule? Este doar asa, un paleativ pt c/balans! Lor li se potriveste totul....ca normalitate!
SNAOPSN nu produse saibe si nici span!
Daca nimeni nu a definit corect si cuprinzator domeniul servicii aduse tarii?
Aparare, securitate, siguranta, toate cu N (national) sunt obligatii doar pt unii!

Iulian Mareș spunea...

Maniera de bon-ton,
Daca ma intrebi, eu am 2 raspunsuri, la kestiunea cu mantaua despicata! Mai intai, ea a fost inventate de Napoleon, in conditii mizerabile in care se gasea trupa, avea dezinterie!
Daca vei insista, iti pot da si rapunsul nr. 2!

Iulian Mareș spunea...

M,
Suntem destui de multi care stim ce-i cu noi prin aceasta tara si nu numai! Insa, sunt si cei #2% cosmopoliti!

*De cateva luni Robotul foloseste o expresie de autist: "distantare sociala".
Nenea/tanti consilieri...sunteti cazuti in cap? Asta se refera la clase sociale, nu traduceti din engleza, ca prostii, expresii mot-a-mot! De fapt vorbiti de un ecart intre clase sociale, snobilor!
**CORECT: DISTANTARE FIZICA!....ca tot zici ca ai predat cativa anisori fizica!...sau ed fizica, caci nu se intelege prea clar!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
am niste nelamuriri!

O criza, ca orice fenomen social, are o dezvoltare sinuoasa, dialectica (pt Iceparu-de la simplu la complex), cam asa...aparitia germenilor, evolutia, panta ascendenta, punctul culminant, stagnare, involutia (mai brusca sau mai lenta)!
In Manualul dedicat Crizelor se vorbeste despre avertizare, monitorizare si masuri concrete de domolire, macar a efectelor.
1-Din aceasta viziune, Starea de Alerta nu trebuia sa fie Prima stare instaurata?
2-In Constitutie nu este nimic despre Alerta.
3-Eu stiam ca starea de Alerta este un domeniu al SRI, referindu-se la Alerta terorista, pe coduri de culori, fiecare cu explicatii si masuri de intreprins.
4-Ce dracu ma mai Alertez, dupa ce am trecut prin Urgenta?

*Astept un pdv de la tine, cat si de la ceilalti useri!

**Exclus Cezar....Ccand voi pune in discutie teoria exhaustiva a plantonului skimbul 2, voi solicita si parerea lui, ca specialist recunoscut si contemporan, in viata!

Iulian Mareș spunea...

Ieri am aflat ca demiterea "Guvernului mau" este ilegala!
Dide poate si crede asta....dar noi?

Iulian Mareș spunea...

Lamuriri...

"Suveranişti, populişti, protecţionişti, naţionalişti versus globalişti, progresişti, neoliberali, neomarxişti".

" Dacă „suveranist” are încă o sigură conotaţie pozitivă, „populist” e aproape o insultă, o înjurătură. La fel ca „globalist”, de altfel. „Naţionalist” înseamnă aproape retardat şi xenofob, în vreme ce „neoliberal” poate fi citit foarte bine ca escroc. „Progresistul” e un neomarxist, de fapt, chiar un neocomunist, în vreme ce „naţional” nu a fost încă dus de tot în derizoriu."

"Suveraniştii, naţionaliştii, populiştii se confruntă acum cu neoliberalii, progresiştii, globaliştii pe terenul vast al pandemiei, al coronavirusului. „Suveraniştii”, „populiştii” sunt pentru ieşirea din izolare, pentru revenirea la viaţa economică, iar „globaliştii”, „progresiştii” sunt pentru restricţii, închidere, au cultul bolii, al pandemiei şi anunţă noi nenorociri, al doilea val, al treilea val etc., vaccinuri, cipuri, trasare. Şi nu e exclus să scoată din pălărie un Covid-20, alţi viruşi şi coronaviruşi. Războiul dintre globalişti şi populişti ia amploare, urmează noi fronturi, noi etape, iar marşul suveraniştilor pare de neoprit."

Iulian Mareș spunea...

8 la 2! ... :))
O femeie se întoarce acasă dimineaţă. Bărbatul o întreabă unde a fost pînă la ora aia, la care femeia răspunde că a dormit la cea mai bună prietenă a ei.

Bărbatul dă telefon la zece cele mai bune prietene ale soţiei. Nici una nu-i confirmă ca a dormit noaptea la ea...

Se întoarce bărbatul dimineaţă acasă. Femeia îl întreabă unde a fost pînă la ora aia. El răspunde că a dormit acasă la cel mai bun prieten.

Femeia telefonează la zece cei mai buni prieteni ai soţului ei şi, din toţi, opt îi confirmă că într-adevăr noaptea precedentă soţul ei a dormit la ei, iar ceilalţi 2 insistă că încă se află acolo...

Cezar spunea...

@/m.Al,
Prioritatea momentului este impozitarea graduala a veniturilor nesîmtite!@
Cand vom trece la bankuri..cu curve iti voi explica si cum ii cu starile astea de greata..alerta etc
😂😛😎😎

Iulian Mareș spunea...

Tu nici măcar nu înțelegi termenii...impozitare graduala sau cum ii zice? Progresiv....hai, folosește neuronul!
Ce dracu poți tu explica ex când ai mai făcut-o?
Nu confunda explicația cu nora explicativă pe care ai dat-o in prima faza, când ai pierdut un TAB!
Pup-o pe Nicole.... și pe Robert Horvath!....👍😂!
*Venituri sau pensii? Că să ne lămurim!

Cezar spunea...

😎😎😂😂😂😛😛
Umbli prin blogul meu..banditulee!!
Numai noătpea ca hotii....

Iulian Mareș spunea...

Nici ONU nu mai este ceea ce a fost! .... par duși cu capul:

https://daniel-roxin.ro/index.php/2020/05/20/stupefiant-onu-pe-twitter-oamenii-nu-ar-trebui-sa-mai-foloseasca-termeni-precum-iubit-iubita-sot-sau-sotie-cica-pentru-o-lume-mai-egala/

Iulian Mareș spunea...

Nu umblu! Robert face copy/paste pe alte bloguri....
Cine este Nicole?

Iulian Mareș spunea...

Este bine și gradată, decemvirule!

Cezar spunea...

Scrie pe blog....😜😜

Iulian Mareș spunea...

Zgârcit rău este Robotul ăsta!
Nici lui Cîțu nu vrea să-i de-a 1000€!

"Reacţia lui Klaus Iohannis după amenda încasată de la CNCD: Este o decizie profund politică. Hotărârea va fi contestată
Klaus Iohannis consideră amenda CNCD un act „profund politic”
Preşedinţia anunţă că amenda de 5.000 de lei încasată de preşedinte va fi contestată
Contestaţia va fi adresată unei instanţe competente, potrivit Adminstraţiei Prezidenţiale."

*Daca "Ciuma Roșie, de sorginte nazistă, nu se califică pt amenda, atunci Tumoarea Galbena și Hoarda Nibelungilor se califică?

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.