Un produs Blogger.

duminică, mai 03, 2020

Zumzet de viața în plină pandemie

39 comments

Platanii au inforit! Noul coronavirus a aratat cât de fragilă este rasa umană în confruntarea cu natura care creează viață, dar poate și s-o distrugă. In timp ce oamenii au fost țintuiți in case, natura iși vede imperturbabil de mersul ei imemorabil. După o ploaie nocturnă, în drum spre cumpărăturile de urgență, nu poti să nu tresari la zumzetul ce străbate sub coroana unui platan înflorit. Albinele au prins o fereastră între ploi, pentru a extrage mierea din polenul florilor de paltin. Il ofer și celor care sunt încă izolați în case de pandemie.



39 de comentarii:

Leon spunea...

In zona mea canta deja de ceva timp si Cucu si Pupaza !
Este si un cantec hazliu pe youtube, dar nu reusesc sa-l postez..:)).

Mihai spunea...

@ Leon
Nicio problemă, iti sar eu in ajutor!

https://youtu.be/Z6Jsf44JvCE

Leon spunea...

..:))).
Cu un ochi am Ras, cu celălalt am Plans la vederea acestui cuplu "celebru"...!

spiritul lui Haret spunea...

Cat de natarai pot fi unii.In loc sa cumpere ,ca de bani nu duc lipsa, 1000mp teren undeva la tara in apropiere de oras semneaza zilnic condica de prezenta la bodega.Vara e sanatate curata la tara.Aer curat,miscare ca e sanatoasa,mai o rosie de-a noastra romaneasca de-ti lasa gura apa,un ardei,o cireasa,o piersica,un mar,o para etc.Daca mai ai si cativa butuci de vie in afara ca mananci un strugure dar toamna mai faci si un tulburel de sare iarna din pahar.
Daca esti gospodar bagi si ceva deasupra capului la care adaugi o piscina numai asa de-al naibii sa vada lumea ca nu esti un amarat .Din pacate piscina nema dar daca scap de "guvid" o fac .
Pasare de noapte@ am intrat si pe povestile lui Marin Neacsu.Concluzie.Cate capete atatea pareri despre pensii.fiecare cu dreptatea lui .E ca la magistrati.

Huhu Rezea spunea...

Tu te încadrezi în categoria celor care văd dar nu pricep, nu?

Iulian Mareș spunea...

La vârsta ta, munca pământului cu brațele și unelte simple te doboară, nu te întărește! Cel mult te ridigizează și răcește....

ifrim spunea...

@Leon.Nașpa!Dacă poți face cu un ochi ceva iar cu celălalt altceva este clar ai privirea ciudată asemănătoare cu cea a dementului bețiv!😅

Viorel spunea...

Domnule spiritual lui Haret, în anul 1975 Ion Creangă (scriitor de basme, povești, povestiri dar mai ales opera autobiografică Amintiri din copilărie) l-a cunoscut pe marele nostru poet Mihai Eminescu devenind buni prieteni. La îndemnul poetului, scrie cele mai importante opera ale sale. Comentariul dumneavoastră se aseamănă (mai pe departe) cu poveștile lui Creangă. De curiozitate, pe dumneavoastră cine v-a îndrumat ? Spuneți bine și frumos, numai că:
- 1.000 m2 teren=pensia mea pe un an de zile (deci nu trebuie să mă mai ating de ea, ce mănânc, cu ce mă încalț, îmbrac, etc. ?);
- pe teren îți trebuie și o cabana să nu te bată soarele în cap sau să te plouă în gât, unde mai ții și unelte, o găleată cu apă (apă spre exemplu de unde, nevoile fiziologica le faci pe camp / îngrășământ natural);
- îți mai trebuie și un câine că vin hoții la furat și o mașină să te deplasezi “la fermă”.
Nu mai înșir că-l supăr pe domnul H.R., totul sună frumos, dar sunt povești domnule spirit.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Sunteti romantic si sensibil, Onorabile, pe langa un familist ,,inrait!'' V-am ghicit si o latura a caracterului, cu aceste metafore incantatoare, pe langa un calm innascut, cu limite, dar si cand va iesti din pepeni, sa nu va stea nimeni cale, metodic, ordonat pana la sacrificiul suprem si un ..aspirator'' de informatii, pe care le inmagazinati si nu le uitati, caci in scoala ati fost, la modul sigur, un silitor tocilar, dar timid in sine! La anii acestia aveti o severitate mai mult ocrotitoare, decat de impunere, lasandu-va purtat, uneori, de indulgete din cauza rutinarii a ceea ce faceti zilnic, si nu vorbiti, pentru a da un raspuns interlocutorului, pana ce nu cantariti dinainte raspunsul si cuvintele... Am gresit? Sanatate si viata luuunga, Onorabile! TUTUROR O PRIMAVARA SIMPLA, DAR FRUMOASA!

BONIFATIE spunea...


Soacră-mea la bloc, eu cu nevasta la bloc, copiii cu nepoții pe la casele lor.
Apropo de primăvară și de gâze(poate aude și d-l KWI).
Tot aștept să mă distanțez de soacră, cu voia ei bineînțeles, ca să o duc la țară (un orășel mai mic din alt județ) unde a moștenit o casă cu de toate.
Pe camere văd rândunelele care-și „fac de cap” prin curte și grădină. Albinele „au invadat florile”. Autoturismul „are plinul” (pe jumătate), am toate hârțoagele mașinii la zi, împricinata este în stare de funcționare și noi stăm nedistanțați de peste două luni în izoletă la bloc, fără mandat de arestare preventivă sau hotărâre judecătorească definitivă de condamnare (cu excepția O.M.). Sigur că există riscul să luăm virusul „din goana mașinii” dar după 15 mai... „altă viață, titan ice”, sau nu.
Alo KWI, domnule comandant suprem! Ce rău v-am făcut? Dați liber la circulația în familie!
Mă puneți în situația imposibilă să aleg între a lua virusul la palme sau a mă distanța social de soacră. Plus că s-ar putea să pierd anul ăsta întâlnirea cu rândunelele pentru că au și ele „rânduielile” lor și se pregătesc să plece până vă răzgândiți. Nu pot să spun nici să moară virușii pentru că, după cum zic doctorii în medicină, nu sunt ființe vii.
Cu sănătate tuturor!

Liviub spunea...

Asa e, domnu Viorel, n-au trecut decat 45 de ani de cand Ion Creanga si Mihai Eminescu au devenit buni prieteni! Plus o suta! Mie mi-i tare mila de cei care in ultimele 2 luni au iesit in fata blocului cu bilet... Iar fitnesu din gradina e mult mai sanatos...

Mihai spunea...

@ Bonifatie
Scrie si dta un comentariu pe subiectul asta pe pagina de fb a ministrului Ion Marcel Vela.
Poate le vine mintea la cap.
Oricum una spun in răspunsuri, alte indicatii au politistii pe teren.
Indicatia pentru politisti; trecerea dintr-un judet in altul se justifică doar prin " stare excepțională????? " chiar dacă ai acte de proprietate in regula. Daca nu detii acte ,nicio șansă.
Daca detii acte in regula parcurgi 200-300 de km oprit si verificat din post in post. Pe unii cu acte în regulă s-a gasit cate un talamb de i-au intors inapoi.
Aici ,nu stie stanga ce face dreapta.
Scrie ,ca cer multi pe acolo treaba asta.

Iulian Mareș spunea...

Velea spune ceva, Orban spune invers!
Velea ne vrea alpiniști in escaladă și rapel...
Orban ne vrea mandolinari.
Robotul este derutat...el vrea bătaie cu ungurii!

BONIFATIE spunea...


D-le Avia!
Se pare că deplasarea la rude, după cum bâjbâie guvernanții azi, se va putea face după 15 mai fără probleme deosebite.
Să sperăm că zilele astea or să gândească niște proceduri clare pentru că în caz contrar rămânem la interpretarea legii de către, cum spunea Vela, subofițeri tineri, fără experiență, care nu au auzit de sancțiunea „avertisment”.
Să avem puțintică răbdare.
O să le scriu pe site-ul M.A.I., poate la Direcția Juridică.
O zi bună!

Leon spunea...

@BONIFATIE, daca tot scrii la MAI, spune-le te rog ca trebuie sa ajungem si la cimitirile parintilor nostri, aflate in alt judet, la 200 de km departare de adresa de domiciliu..!
PS. Si-mi zicea taticul meu, Veteran de Razboi:
Ba taica, sa nu lasati bojii sa creasca peste mine..!

BONIFATIE spunea...



Le-am scris, pe petitii@mai.gov.ro, inclusiv la un subsecretar de stat. Și părinții mei sunt departe... la 2 metri.

Leon spunea...

Multumim !
Sper sa fie receptivi !
DUMNEZEU sa-i Odihneasca in pace pe-ai nostri Parinti..!

BONIFATIE spunea...

I.
„PROPUNERI PENTRU GUVERNANȚI

ÎNTRE CONSTRÂNGERE ȘI RESPONSABILITATE

Am onoarea!
Pentru subsemnatul, care o viață întreagă am muncit și am trăit, ca ofițer, într-o permanentă stare excepțională, respectarea legii, a dispozițiilor ordonanțelor militare, constituie NORMALUL pentru că, fiind în slujba legii, am acceptat o profesie care a implicat restrângerea exerciţiului multor drepturi şi libertăţi, verificarea și controlul permanent al propriei persoane, munca 24/24 de ore, fără garantarea de către Stat a vreunei zile libere și, la nevoie, izolarea în timp și spațiu.
Pentru un civil este mai greu, mult mai greu dar nu imposibil, cu excepția celor care au o problemă cu educația, cu cinstea și cu respectul față de lege, respect care include un comportament ce trebuie să asigure demnitatea, sănătatea, liniștea și libertatea celui de lângă el sau cum spunea cineva: „libertatea ta se termină acolo unde începe libertatea celuilalt”.
Tot ceea ce pentru un cetăţean obişnuit este o stare excepţională, pentru un militar este normalul.
În starea de urgență Constituția permite încălcarea drepturilor civile... ale civililor pe care-i aduc la „drepturile” militarilor. În atare situație legile, care oricum nu pot stabili drepturi sau obligații pentru fiecare persoană în parte, se emit cu conținuturi pe principii cazone, adică se aplică principiul „toți pentru unul și unul pentru toți” la nivel de grupă, de pluton, de companie... de societate, în întregul său.
Se apropie 15 mai 2020 și aș dori ca Guvernul să emită dispoziții legale mai aplicate pentru a ridica ceața de pe frunțile cetățenilor și a înlătura abuzul de putere iar pentru aceasta este nevoie să facă, printre altele, o analiză comparată între anumite situații care pot fi deslușite prin mai multe metode dar și prin răspunsuri la întrebări comparative.”

BONIFATIE spunea...

II.
„ Pentru înțelegere, să dau câteva exemple:
1.dacă dau dreptul la circulația între localități pentru cei care justifică profesional deplasarea zilnică sau săptămânală dintr-un județ în altul în interes de serviciu, este mai mult sau mai puțin periculos decât dacă dau dreptul unei familii care, stând împreună două luni la bloc, intenționează să plece direct la țară în vacanță, concediu sau chiar să se mute, în fapt, până la iarnă la casă cu curte și grădină?
2.dacă dau liber la deschiderea muzeelor, este mai mult sau mai puțin periculos în comparație cu deschiderea unor terase de alimentație publică, în condițiile în care respectarea regulilor de distanțare socială, asigurate și verificate de administratorii persoanei juridice, este identică?
3.dacă dau liber la excursii individuale pe munte sau la pescuit, este mai mult sau mai puțin periculos în comparație cu cel care merge la cimitirul părinților pentru a aprinde o lumânare?
Este evident că situațiile sunt similare și trebuie tratate, sub aspect legal, identic pentru că în cazurile de mai sus, care sunt doar enumerative, trebuie să primeze sănătatea populației și nu aspectul economic.
Știu că în cazul gestionării eficiente a unei pandemii, și nu numai, este greu pentru că o lege este în final, chiar dacă nimeni nu recunoaște, un compromis între interesele politice (nu le mai detaliez), pe de-o parte, și cele de asigurare a sănătății populației, pe de altă parte.
În această ecuație comportamentul social responsabil al cetățenilor este esențial pentru că de el depinde o viitoare restrângere sau relaxare a constrângerilor legale.
Și, în încheiere, aș dori să reinstruiți agenții constatatori ca să aprecieze corect pericolul social al faptei comise atunci când decid aplicarea unei sancțiuni contravenționale pentru că este o diferență uriașă între un pensionar care uită, cu sau fără Álzheimer (nu este cazul personal), să completeze o declarație când plimbă un patruped pe lângă bloc și un contravenient supertatuat și violent verbal și/sau fizic (pentru uzul intern, în aprecierea discernământului și profesionalismului agentului constatator, se poate verifica câte avertismente scrise a aplicat fiecare agent constatator în acest an, nu numai pentru încălcarea O.M., și se poate testa dacă aceștia cunosc temeiul legal pentru aplicarea sancțiunii „avertisment” din O.G. nr.2/2001. Cred că veți avea unele surprize).

Cu respect, la toți cei prezenți și viitori sănătate ,”

Calinmihaib12 spunea...

BONIFATIE:"Probema" -in situația prezentă,ca si in toate situatiile in care cetățeanul este pus față în față cu un "agent constatator"= este în LEGE..: in care I se da PUTERE EXECUTIVĂ unei PERSOANE NECALIFICATE si INCOMPETENTE să vada, să asculte,să aprecieze si sa evalueze diferitele situații si împrejurări de viață..!

Viorel spunea...

Unii politicieni, medici, analiști politici și economici (probabil se pricep și la medicină), realizatori TV, oameni care intră în direct în cadrul unor emisiuni, etc. susțin că nu este bine ieșirea din starea de urgență, că încă o lună de zile vorba românului “nu moare lumea”, președintele, Guvernul, alți politicieni, analiști politici și economici (care probabil se pricep și ei la medicină), etc., susțin contrariul. Eu unul nu mă pronunț, doar gândesc cu glas tare, în caz că (,) Covid-19 revine în forță, cu îmbolnăviri și morți dublu sau treiplu față de momentua actual (în graficul prezentat zilni nu văd nici o relaxare, confirmați / vindecați / decedați), cine intră la pușcărie pentru măsura luată (măsură luată de politic nu de marea majoritate 50%+1 dintre cetățeni), la pușcărie fără alte justificări precum că așa a vrut poporul sau că economia nu mai făcea față (bani sunt, la buticul din satul din Giurgiu și la alte sute de astfel de buticuri răspândite în toată țara, presupun, altfel nu s-ar vinde Alcoolul sanitar cu 17-20 lei / 0,5l, mai ceva decât litrul de pălincă din Ardeal). În momentul când ai dat liber la circulație, greu îi mai convingi pe români (parte dintre ei, dacă îi mai convingi) să respecte noile măsuri iar amenzile nu vor mai fi la fel, ci dublu sau triplu. Dacă greșesc să mă amendeze CAN-ul că și așa dă amenzi doar la ordin politic la fel ca unii polițiști (nu sunt în totalitate vinovați) cărora li s-a explicat greșit aplicarea legii sau nu au înțeles-o bine.

M spunea...

@Calinmihaib@gmail.com

M-a sunat acum doua zile un prieten.

- Tulai Doamne, ce mi-au facut militienii lui Johannis!
- Ce ai patit, Ioane?
- No, mi-au facut dosar penal ca m-am dus la munca!
- Cum ma Ioane?
- No, uite așe! Am dosar penal că m-am dus să pun un colț de pâne pe masă la copilași și la nevastă. 'mnezeii mă-sii de milițian prost!
- Ia zi Ioane....
- M-am trezit frumos de dimineață să mă duc să lucru un teren care îl am lângă sat. Pe drum m-a oprit un milițian și m-a întrebat de declarație și de buletin. Le aveam și i le-am arătat fain frumos! Și al dracului dacă a văzut că nu are ce să îmi facă m-a pus să suflu în fiolă.
- Și?
- Și o fost 1,3.... M-a dus și la spital să îmi ia sânge și o fost tot atât, și mi-o făcut dosar penal că m-am dus să muncesc!


Deci după mintea dumitale ala de a încălcat "legea e competent, capabil să vadă, să aprecieze și să evalueze diferitele sitații și împrejurari din viață" iar camaradul tau aflat in misiune zi si noapte, care a vazut mii de cazuri e un idiot?
Bravo domnule!

M spunea...

@BONIFATIE

Du-o domnule la tara. Completeaza CORECT declaratia si daca iei amenda mi-o trimit mie si o platesc eu!
Ce dracu? Faci si dumneata ca minoritarii? "Hau intratara peste noi si m-au omorat cu bataia cu bastoane, cu pusti, cu gaze de m-au umplut de sange dupa care au plecat si m-am dus si eu sa beau o bere!"

Calinmihaib12 spunea...

M.: unde dai ..si unde crapă..!;"militianul" acela :nu e camaradul meu..! Si nu comentez "povești." stupide..!

M spunea...

@Calinmihaib

Nu, dumneata comentezi fără să ai habar.
Ai de ales între a te situa de partea legii sau de partea celor care o încalcă. Ca medic, am înțeles bine? ești obișnuit cu șpaga deci opțiunea dumitale este normală!

Calinmihaib12 spunea...

M.: .iar (vorbeste gura .,. fără a
gandi..!);ar trebui să trec ..mai departe ,peste textul tău,dar nu înainte de a-ți spune -chiar dacă te vei"supara" că tu ai = în genele tale o =răutate..atavică - din moment ce- FARA a cunoaste pe cineva -in persoană = arunci cuvinte aupra cărora= NU AI NICI UN CONTROL.!!( si m-am exprimat eufemistic..!). Ei bine, află că in cariera mea de medic militar de unitate nu am luat "ȘPAGĂ "(=te citez) NICIODATA!; dacă ai buna-credintă si puterea de a crede cele scrise= e bine si DAI semne de normalitate (In lumea asta ..dusă..),daca nu crezi= e problema ta si-ți doresc- totusi=sa fii sănătos..!

BONIFATIE spunea...


Păi nu știu de ce vă șicanați că aveți dreptate, în parte, amândoi.

M spunea...

Aaaaaaa.... E nasol când cineva aruncă cu cuvinte în tine!!! Fără să te cunoască, doar pe baza unor informații generale. Tu însă au voie să arunci în colegii noștri!!!

"Milițieni, incompetenți, necalificați, incapabili să aprecieze situații".

Dacă te situezi de partea celor care încalcă legea nu ești cu nimic mai bun decât Spartacus, idolul fetelor!

Aștept să îți ceri scuze și să îți temperezi discursul! Ia arată-mi tu mie cum e treaba cu controlul cuvintelor!!!

M spunea...

@BONIFATIE

Simplu! Să zicem că 1% din amenzi sunt abuzuri. Orice amendă poate fi contestată pe cel puțin 3 căi. Dacă mai adăugăm și controlul constituțional și o posibilă amnistie vă dați seama că practic vor fi filtrate toate posibilele abuzuri.

Acum vă rog să evaluați câte abuzuri ați putea "accepta" dacă prin ele a fost salvată viața unui om, sau a o sută de oameni, sau a nepotului dumneavoastră!!!!

Cât de "mare apărător" al celor prinși de radar ați mai fi după ce nepotica dumneavoastră ar fi spulberată de un dobitoc care mergea cu 155 km/h in localitate?

Amenzile și pușcăria au un rol dublu: de a pedepsi pe cel care a încălcat legea dar și de a proteja societatea!

E ușor să arunci vorbe. Am aruncat și eu domnului doctor acuzația de șpăgar. Să vedeți cum se supără. Dar domnia sa poate arunca acuzații. Bazate pe ce? A spus unul că a luat amendă abuziv. Păi așa zic și eu că domnul doctor a luat șpagă. Nu mai trebuie dovedit? Chiar așa ne-a spălat creierul campaniile DNA?

BONIFATIE spunea...

D-le M.! eu fac parte din categoria celor care nu contrazic ca să se afle în treabă (fără legătură cu dvs. ci doar în principiu). De fapt, nici nu contrazic pe nimeni, ci adaug câte ceva, atunci când cred de cuviință.
De exemplu: dvs. ați spus că, mă rog, cu alte cuvinte, sancțiunile contravenționale și condamnările pentru comiterea unor infracțiuni au un dublu rol („de a pedepsi pe cel care a încălcat legea dar și de a proteja societatea!”).
Aveți dreptate, eu nu vă contrazic dar adaug că mai are și un al treilea rol, cel de prevenție generală. Nu mă supăr dacă după mine mai spune cineva că mai există și un al patrulea rol.
Un profesor de drept spunea odată: „decât să fie condamnat un singur om pe nedrept, mai bine să scape 10 vinovați”. Ei, sunt convins că, așa este lumea, vor fi oameni care vor fi de o parte sau de alta în interpretarea și/sau acceptarea mesajului din vorba de duh.
Ideal ar fi ca să nu existe nici cei 1% (cred că, din păcate, procentul este ceva mai mare) care aplică sancțiuni în mod abuziv și îi susțin pe cei 99% care aplică legea corect. Corecția abuzului prin instanța de judecată este o cale legală dar care implică stres, timp și bani care îl afectează pe cel abuzat și, foarte rar, pe cel abuziv.
Unele discuții, printre altele, au pornit de la faptul că, într-o postare anterioară am atras atenția guvernanților că dispozițiile legale evazive, ca și comunicarea contradictorie în mass-media, conduc spre abuz din partea celor care aplică legea, chiar dacă agentul constatator este de bună credință dar are o practică profesională incipientă.
Eu sunt total pentru „dura lex, sed lex” cu cât mai puțin, spre deloc, abuz. Apropo de expresia din dreptul roman, de amorul artei... În opera lui Ulpian expresia este mai amplă dar are aceeași semnificație: "quod quidam perquam durum est, sed ita lex scripta est".
Când am spus că amândoi aveți dreptate, am avut în vedere o chestiune de logică în sensul că dacă unii doctori iau șpagă, nu înseamnă că toți iau șpagă. Este valabil și pentru alte profesii. Simt o strângere de inimă când un om al legii ia mită și îmi spun că este încă unul care nu avea ce să caute acolo, în acea profesie, dar și o ușurarea pentru că se mai face curățenie.
Asta-i viața, un joc perpetuu între ideal și realitate.
O zi bună, cu sănătate tuturor!


M spunea...

@BONIFATIE

Tot ce ati spus este corect! Plecam de la faptul obiectiv ca nu exista .... aici puneti ce vreti dumneavoastra: "padure fara uscaturi" sau "nu exista in realitate adevar absolut" sau "numai cine nu munceste nu greseste".

Ma revolt impotriva valului de exemple punctuale, de multe ori inventate sau macar prost documentate mai ales cand sunt preluate si raspandite haotic de oameni ce au purtat uniforma deci, in principiu, oameni ai ordinii si disciplinei.

Dadeam exemplul (preluat din propriile lui postari pe FB) al unui "agricultor din Timis amendat pentru ca a mers la muncile campului". Dupa ce o tara intreaga s-a revoltat au aparut dovezi ca nu e chiar asa... ca de fapt fusese prins in proximitatea unui Mall, ca isi schimbase povestea de 4-5 ori (ca merge dupa piese de tractor, apoi ca merge la sediul firmei, apoi ca merge la alt teren decat cel declarat) si asa mai departe. Sau Banciu care intital a spus ca a luat amenda degeaba ca mai apoi sa spuna ca nu avea nici adeverinta de la angajator si nici legitimatie dar ca "militianul trebuia sa stie cine sunt eu, ca nu sunt un coate goale".

Daca au fost abuzuri sper ca vor fi indreptate de instanta. E stresant? Poate! Dar eu am stat cuminte in casa cat am putut si nu am motive de stres. Dumneavoastra?

Ca si mine cred ca ati mai iesit pe strazi macar sa luati de mancare! Imi spuneti cu mana pe inima ca nu ati vazut cel putin 10 oameni care nu aveau ce sa caute pe strada?
Au scos in fata ca au fost amendati oameni peste 65 de ani. Din statistici reiese ca amenzile date celor peste 65 de ani reprezinta sub 5% din totalul amenzilor.

In SUA sergentul de politie umbla pe strazi in sectorul de patrulare si numara cate contraventii vede in doua ore. Daca politistul care patruleaza nu constata in 8 ore de schimb macar tot atatea contraventii cat sergentul atunci politistul este
a) prost
b) incompetent
c) corupt?

Ma intreb: daca statea toata lumea in casa cui mai dadeau astia amenzi? Daca toti soferii ar respecta Codul Rutier cien ar mai fi sanctionat?

Calinmihaib12 spunea...

M.:nu am de ce si cui sa -mi cer scuze,pt că- spre deosebire de tine -eu nu generalizez situații particulare, eu n- am spus : .."toti milițienii amendează abuziv " = cum=cel putin eufemisictic spus: INCORECT SI PERVERS..!!(In "numele colectiv al unui GRUP SOCIAL..?)=TU =ARUNCI IN ETER afirmații NEFONDATE PE ADEVAR (.. ci, fondate pe; "informatii"..""generale""..??..!..culese de..unde ..?,și..de cine..?...,și.. AUTORIZAT..?)...! Persisti într-o ATITUDINE "martiala" nejustificata (..apărând cauze ..obscure..) confirmandu-mi evaluarea ..= în ceea ce te privește.. ,bazat NUMAI pe felul în care "abordezi ..lucrurile..!P.S.:...ma compari cu
SPARTACUS...! care a fost GLADIATOR TRAC si ..poate ca ai dreptate..!..intr-un fel..si in sens direct..!dacă la numele eroicului gladiator pui ghilimele inseamna ca te referi la alt personaj - pe care nu-l cunosc și nici nu-mi pierd vremea sa aflu =ca sa te mai citez inca o data:"informatii generale" despre el..!

Iulian Mareș spunea...

Îl rog pe Robot să-i de-a un cap în gură lui Viktor pt că desenează hărți false:

https://daniel-roxin.ro/index.php/2020/05/06/premierul-ungariei-sfideaza-romania-astazi-a-publicat-o-harta-cu-transilvania-inclusa-in-ungaria-mare-pe-pagina-sa-de-facebook/

M spunea...

@Calinmihaib

😁 Rămâi de partea celor care încalcă legea. În definitiv medicii iau șpagă deci sunt apropiați de infractori. Observa că nu am zis "absolut toți medicii"... 😁

Apar cauza "obscură" a legii și ordinii. Și o fac evitând să jignesc categorii întregi. Dumneata nu ești capabil să ai măcar o postare scrisă normal, fără semne de punctuație aiurea, majuscule și alte nebunii.

Nu îl știi pe Spartacus? Mă mir! Gândește și vorbește EXACT ca tine.

De acum încolo ai pierdut orice fel de respect în ceea ce ma privește. Ești egal oricărui delicvent mărunt (ești slab, nu poți să ai anvergură, găinar care se bucură la șpaga de 10 ouă de la o bătrână disperată).

Mai repede sari în sprijinul fraților tău de ciordeală decât a unui camarad aflat în misiune.

Apără legea nu îți mai apăra infractorii!!!

PS - marțial = dex Ostășesc, militar... A, da!

BONIFATIE spunea...


Cred că am mai scris pe aici că în două luni am ieșit de vreo patru ori din casă, dar așa-i d-le M. cu legea, cu respectarea ei și cu aplicarea de sancțiuni, că și dacă mă uit pe fereastră, fără să „patrulez” prin oraș, văd aceleași fâțe care merg zilnic la lucru cu țigara în gură și fără a purta centura de siguranță în timp ce conduc ori câte un babuin care dă muzica (de obicei manele)la maxim și cu geamul deschis la mașină.
Am ajuns să mă întreb dacă toți contravenienții trec numai prin fața mea. nu și prin fața oamenilor legii în exercițiul funcțiunii și atunci încerc să găsesc scuze pentru ei: efective decimate, toleranță, etc.
Nu uitați că am spus că îi stimez pe cei 99% care-și fac datoria, cu severitatea dar și cu ponderația de rigoare, potrivit caracterului și profesionalismului fiecăruia. Și am mai spus că în istoria recentă am întâlnit milițieni de nota 10 și polițiști de nota 4,... și invers.
Deci, cum spunea d-l doctor, să facem aprecieri punctuale și nu la general pentru că am cădea în păcatul celor care dacă Ionescu cade beat în șanț spun, în funcție de profesie:
1. dacă-i inginer: „uite-l pe Ionescu, s-a îmbătat ca un porc!”
2. dacă-i polițist: „uite-l pe polițist, normal, s-a îmbătat ca un porc!”

Calinmihaib12 spunea...

M.- ule: .. 1.LIMBA ROMÂNĂ e ..=după neuronul tau (..te citez..).."plina de nebunii".=SEMNELE DIACRITICE SI SEMNELE DE PUNCTUATIE.??.,,Atunci ..CARE AR MAI FI ROLUL LOR IN =ORICE LIMBA DE PE PAMANTUL ĂSTA .!?) 2.SPUI ca aperi"legea". EA =LEGEA= NU ARE NEVOIE DE INSI CA TINE =pt. a fi APARATA..!! = E VAI DE TARA care e "aparata" de unii ca tine..! căci REZULTATUL: îl ai= pretutindeni= de cca.70 de ani =am ajuns pe ultimele 2 - 3 locuri ..din EUROPA, după "înfrățirea"..cu cuceritorii rusi..!3. Nu esti TU in stare si masura sa stabilești cine încalcă ceva /sau pe cineva..!4. Si chiar daca vei trece prin orice ..grad de furie :iti repet:AM TRAIT SI TAIESC DIN SALARIUL, SOLDA si PENSIA MEA =si acestea 2, FURATE DE STATUL ROMAN,CEL PUTIN DIN 1999 = DEMONSTRABIL CU DOCUMENTELE DIR.FIN.-CTB./ M.Ap.N...!= TU: "apărătorul" legii= PERVERSE ,HOAȚE...! =UNDE ERAI..??

M spunea...

@BONIFATIE

😁 Știam eu că cu domnia ta pot avea un dialog. Nu suntem noi de acord cu unele lucruri dar măcar putem argumenta.

Dacă ați văzut am sărit mereu în apărarea celor cărora li s-au încălcat drepturile.

Trecem printr-o perioadă extrem de complicată. Infractorii care s-au întors în țară au găsit locul ocupat de găștile celor rămași. Probabil vor urma confruntări.

Capacitatea forțelor de ordine de a interveni este potențată de atitudinea societății. Mai greșesc polițiștii? Evident că da! Dar cui ajută exagerarea criticii, repetarea dementă a eșecurilor? Oamenilor onești sau infractorilor?

Sunteți militari chiar nu vă amintiți ce important e moralul trupelor? Eu chiar și în prezența celui mai incompetent polițist mă simt mai în siguranță decât în prezența unui interlop.

Așa că eu am să sprijin orice om în uniformă. Sunt destui care îi înjură. Nu am să mă alătur lor și fac un apel la dumneavoastră, ca rezerviști, ca oameni care au purtat uniforma, să aveți aceeași atitudine!

Cer prea mult?

BONIFATIE spunea...


DA!!!
Că tot se învârte Pământul invers și acum luăm lumină de la apus.
Trăim vremuri în care polițiștii români ar cam trebui să aibă drepturile polițiștilor americani. Nu aș mai vedea niște nemernici care rup oglinzile la autoturismele polițiștilor și îi ultragiază verbal și cu violență fizică fără să fie împușcați. Și dacă este abuziv să fie cercetat tot ca un polițist american.
Ați văzut ce au făcut prin hotelurile în care au fost carantinați și li s-a dat mâncare gratis, cazare gratis, din banii noștri, ai tuturor contribuabililor, în timp ce noi, care respectăm țara, societatea și legea, plătim fiecare pâine.
Nu știu de ce nu i-au cazat în vilele cu 2o de camere care sunt goale și nejustificate legal. Ar trebui un nou „IL 18” (apropo de avion), cu amendamente de bun-simț la Constituție.
Frica păzește moșia.

Calinmihaib12 spunea...

BONIFATIE: nu se poate compara situatia din SUA cu situatia din țările UE: PEDEAPSA CAPITALA =MOARTEA in SUA si ABSENTA PEDEPSEI CAPITALE in tarile europene!.Un utilizator de armă în țările europene,dacă = NU SE AFLA IN PERICOL DE MOARTE (PRINTR-O AGRESIUNE) fiind NEVOIT SA RIPOSTEZE IN SCOP DE APARARE A VIETII SALE SAU A UNEI TERTE PERSOANE, teoretic - daca UCIDE DELIBERAT,CONSTIENT O PERSOANA = PRIN ORICE MIJLOACE= comite O CRIMA !=faptă penală ! In aceste conditii: daca un polițist foloseste armă de foc și UCIDE un om in afara EXCEPTIEI arătate mai sus=CAZ DE FORTA MAJORA,IMPLICAND RISCUL IMINENT al MORTII UNOR PERSOANE,CAZURI GEN TERORISM iminent ..si altele asemenea =este CAZ penal=CRIMA DELIBERATA..!(EVITABILA..!). In alte situatii: urmărirea unor fugari si împiedicarea fugii prin folosirea armelor de foc,urmate de uciderea fugarilor prin impuscare= CRIMA= fapta penală!..si alte asemenea situații...!; in situatiile cand un polițist se află în INFERIORITATE NUMERICA: ar trebui să cheme ajutoare si abia apoi sa intervină în conflicte...!