Un produs Blogger.

joi, iulie 09, 2020

Antiromânismul din ultimele 2 decenii naște o nouă forță politică

31 comments
Surpriza unui sondaj in desfăsurare de pe site-ul DC News o constituie ascensiunea unui partid social-liberal, ideie sustinută in premieră în România de poetul Adrian Păunescu, după eșecul partidului lui Verdeț.
Partidul Puterii Umaniste este fondat de Dan Voiculescu după iesirea de la pârnaia politică in care a fost trimis de regimul Basescu-Maior-Kovesi și este susținut, cum era și normal, de Trustul Intact.
In sondajul la care participă cutitorii DC News, PPU are la nive național mai bine de 7 %, adunând cifre incredibile la Cluj si în câteva județe din Transilvania, contrapondere la expansionismul naționalismului maghiar.
Oltenii și moldovenii, nefiind deranjați în zonele lor de angoasele populației minoritare, nu sunt prea atrași, deocamdată, de ideile promovate de PPU.
Președintele executiv al PPU este avocatul Adrian Ionașcu.
Printre personalitățile partidului remarcăm pe Gerea, Grapini, Cătaniciu, Melescanu, Harnagea, Corneliu Dobrițoiu, Doina Pârcălabu, Grațiela Gavrilescu.
O primă observație ar fi că partidul este populat și de persoane care au cochetat cu Externele.
Griji suplimentare pentru executanții poliției politice din deceniul statului paralel al lui Băsescu.



România
PSD: 44,5% (8948)
PNL: 15,6% (3143)
alt partid: 11,3% (2265)
PRO Romania : 8,7% (1746)
PPU: 7,1% (1430)
USR-PLUS: 5,5% (1110)
ALDE: 5,5% (1103)
Forta Nationala: 1,8% (371)

Diaspora
PSD: 36,6% (371)
PNL: 20,8% (211)
alt partid: 14,6% (148)
PRO Romania : 7,6% (77)
USR-PLUS: 7,0% (71)
PPU: 5,9% (60)
ALDE: 4,6% (47)
Forta Nationala: 3,0% (30)
Muntenia
PSD: 47,9% (5656)
PNL: 15,5% (1837)
alt partid: 11,4% (1346)
PRO Romania : 8,8% (1043)
USR-PLUS: 5,5% (655)
PPU: 5,2% (613)
ALDE: 3,8% (449)
Forta Nationala: 1,9% (221
Transilvania
PSD: 36,2% (2099)
PNL: 15,8% (919)
PPU: 11,5% (669)
alt partid: 11,0% (640)
ALDE: 10,0% (578)
PRO Romania : 8,1% (467)
USR-PLUS: 5,5% (321)
Forta Nationala: 1,8% (107)
Moldova
PSD: 47,8% (1193)
PNL: 15,5% (387)
alt partid: 11,2% (279)
PRO Romania : 9,5% (236)
PPU: 5,9% (148)
USR-PLUS: 5,4% (134)
ALDE: 3,0% (76)
Forta Nationala: 1,7% (43)

București
PSD: 47,5% (3913)
PNL: 15,5% (1277)
alt partid: 11,6% (955)
PRO Romania : 8,6% (708)
USR-PLUS: 5,5% (455)
PPU: 5,5% (454)
ALDE: 4,1% (334)
Forta Nationala: 1,8%

31 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ma intrebam azi de unde si pana unde a devenit, dintr-o data, Gen. Dobritoiu un mare aparator al pensionarilor saraci, vorbind pe TV nadusind despre saracie si necazurile acestora, care pana acum il durea in cotor de pensiile militare, daramite de cele civile, ca liberal! Si vazand el ca PNL nu au de gand sa-l bage in viitorul Parlament, s-a dedat cu astia? De aia, dintr-o data, acum e un liberal social democrat? Mai sa fie! Acum, ca au orientare cu tenta de stanga, ca sa ia voturi, si dupa aia devin, dupa alegeri, umerii PNL, ma lasa indiferent, dar curvia asta ivita din neant n-mi miroase mie chiar bine! Faca-se voia Tatalui si sa fie bine, sa ma insel, dar cu liberali fugari si lichele pedelist liberale la caruta asta hodorogita, dar plina cu banii lui Voiculescu, mie imi miroase a un partid care vrea puterea, doar ca sa se razbune pe anii de puscarie, poate dorind sa-si cardeasca vechii dusmani, dar asta nu mai este politica! Mai ales ca poate risipi stanga traditionala prin raclolarea lacomilor, tradatorilor si lichelelor, dar si din tot spectrul politic, si mai ales ca Voiculescu are cacalau parale cu care sa-i mituiasca! PS: Adineaori m-au blocat pe fb inca 30 de zile pentru o postare pe care nu eu am postat-o, si jur pe viata si sanatatea mea, ci a SRI, care au postat in numele meu un individ gras calare pe un capac de closet in care si-a prins testicolele, iar eu fiind blocat ca am postat imagini cu tenta sexuala, de parca ala facea sex cu capacul de closet! Ce de-a cretinisme pe acest fb, si bine fac Iulian si Leonard ca ignora closetul asta de fb, al securanilor, ca ei fac legea acolo!

Huhu Rezea spunea...

Parcă îl văd și pe generalul Interesul Național ca se duce la PPU.

brenda spunea...

nu maa primitI dle H

giuliano@gmail.com spunea...

Am onoarea
Dle Huhu va rog respectuos sa mi dati si mie acces la vizualizare comentarii!
Va implor, trece timpul altfel cu dvoastra!
Va ms anticipat

Huhu Rezea spunea...

Păi... le vedeți pe toate.Altele nu sunt.

giuliano@gmail.com spunea...

Va multumesc inca odata

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, nu-i exclus, si i-as sugera D.lui General Oprea sa se duca unde sunt pentru rezervisti si cele mai multe oportunitati, facilitati si i se promit butoanele la Aparare, sau Interne, adica la astia, PPU, mai ales ca au sondaje bune, sunt in crestere si vad ca PSD habar nu au sa faca un Congres sa se stabilizeze, ba inca s-au impartit in patru zari si cred ca tot atatea partide vor destrama PSD, intr-un final, si daca Dl General se duce la Voiculescu, vs Av. Ionascu, se duce cu scopul de a ne apara interesele si a ne elimina discriminarile si inechitatile, dar ce ne facem cu maimuța liberala de la Min. Muncii, care si azi, ca in fiecare zi, a declarat raspicat ca ea si PNL doresc si vor face toate pensiile pe contribuitate, pe puncte, adica pe 263/2010, care pe mine m-ar avantaja, si a mai zis ca astfel pot fi atacati magistratii, functionarii guvernamentali, parlamentarii, diplomatii, dar si ,,altii,'' care ,,altii'' nu suntem decat noi si Internele! Avea dreptate @Leonard, candva, cand spunea ca o sa avem o vara fara vacanta, fierbinte climatic, dar si de campanii electorale schimbatoare, dar mai fierbinte politic si acest blog va dudui de noutati. asa ca bine l-ati redeschis, @Onorabile, si bine v-am regasit, stimati camarazi! Pana in toamna prindeam mucegai, bureti si igrasie de atata asteptare!
@Soro, Sorina si alte surori vitrege, de suflet, aveti mare grija ca slugile liberale, prin maimuța inraită de la Min. Muncii, au pus in dezbatere publica un proiect de lege, de mare scandal, in care se vrea ca vaduvele de militari si politisti sa ia 1/2 pensie de pe urma sotilor doar pana cand sotul ar fi implinit 65 de ani, iar la aceasta varsta se iese din rezerva si se intra in retragere, cand sotiile respective sa nu mai primeasca 1/2 pensie, decat pensia minima garantata pe economie, si daca nu sunt crezut, se pare ca @Onorabilul are acest proiect de Lege prin cotloanele arhivei personale din mail! Nu va zic cu cata rautate declara maimuța inraita ca cine sunt aceste sotii de rezervisti, care au stat acasa toata viata si altii au muncit, si acum vor sa se lafaie cu pensii mai mari ca cei care au ani lucrati, dar si alte jigniri! Intr-un cuvant, dupa liberali nu aveti drepturi de pe urma sotilor militari, decat pana la varsta la care acestia ar fi implinit 65 de ani, in rest la mila statului cu pensia minima pe economie, si sa ne zica si noua liberalii de pe aici, care-i tot voteaza, daca le plac aceste idei criminale ale liberalilor!

Dan B. spunea...

Nici nu a apucat bine să-și prezinte propriul program, că dta, CFI, ai și sărit de cur în sus. Să-mi fie cu iertare, dar am mai multă încredere în PPU decât în formațiunea lui Oprea și Dogaru.
Cred că Huhu are dreptate, dacă Voiculescu ar face greșeala să-i ofere un „os de ros” lui G. Oprea, tembelul ăsta mâine sare în „barca” PPU.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Atentie mare: Iohannis a dat un ordin clar pentru pensiile militare! Continutul ordinului va fi dezvaluit acum, dupa orele 20.00 la Romania TV, in cadrul stirilor dezbateri!

Huhu Rezea spunea...

Iohannis nu poate da niciun ordin. Poate da recomandări.

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Cu toată dragostea, eu nu mai vreau pensie! Nu mai vreau!
Vreau sa fiu asistat social pt că asta este o pleașcă! Așa este cel mai bine și Ciucă fericit!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Imi cer scuze pentru stirea anuntata, pentru ca s-a dovedit ca stirista, in viclenia ei, a dat despre toate pensiile speciale, s-a remarcat ca militarii sunt o categorie aparte, Budai a sustinut asta, s-a publicat un tabel in care pensiile militare aveau media de 4000 lei, ceea ce este total eronat, fiind in cel mai rau caz 3800, cu tot cu ale magistratior, dar scazandu-se astea ar fi cel mult 3200-3400, si atat, spre dezamagirea si revolta mea! Spuneti RoTV si trageti apa, nerusinatii! Imi pare foarte rau! Da, Iohannis nu poate ordona, ci doar poate recomanda, mai temperat, sau foarte apasat, atunci cand mesajul este trimis catre intelegatori inteligenti, sau cretini-idioti!

Iulian Mareș spunea...

Exista un "partid", o miscare, gata sa erupa ce va putea castiga tot si va face curatenie generala! ... deocamdata nu-i dau numele, dar socialul o va impinge in fata, caci alta cale nu mai este!
Vremurile seamana foarte mult cu cele din anii 20-30! Kiar si atunci cineva, din guvern, imprumutase statul cu sume exorbitante de la Banca Marmorosch, iar unii...nu nominalizez, au cerut pedeapsa capitala pt acest jaf/tradare ....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Doamne, ajuta, Iulian! Oricine ar fi si e de stanga, formatiunea va fi bine primita de romani, caci liberalii si-au dat arama pe față in pandemie si vor fi carditi rau de tot! Sondajele de pe piata sunt false, toate, asa ca liberalii sunt pe faras, si o sa ia urmele vechiului PDL, azi PMP, cu 5%, daca n-o fi prea mult... Generalul Oprea mi-a transmis ca va lupta electoral singur, cu partidul si Uniunea Militarilor si Politistilor, si eu cred ca, afland ca rezervistii sunt catraniti de mentinerea Olgutei in PSD, si chiar am sa-l intreb asta, nu vrea sa fie partas si alaturi de paraditoare.

Calinmihaib12 spunea...

.."ALT PARTID.."= din sondaj.., cine este "EL"..(.."EA"..)..?;..o ..fi:.. PMP..?, sau altul..,SCOS din..:JOBEN..?(..la momentul OPORTUN..?!..)

Calinmihaib12 spunea...

..P.S...= uitai...UNPR-ul...celui(..celor...!)..care mi-au tăiat (..prin: ÎNCĂLCAREA propriilor lor "reglementari" ="legale".?!) pensia mea si a altor câteva mii de pensionari militari..= AFIRMATIV = cam 10 % din toti pensionarii M.Ap.N...!

F16 spunea...

De oprea sa ai parte dementule!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Calin Mihai, s-a mai precizat pe aici, iar @Onorabilul a explicat, ca au fost si care s-au simtit prejudiciati, dar ulterior s-a reparat greseala la pensiile militare. Sa nu uitam ca si atunci era acolo mafiotii care au paradit pensiile militare, dupa ce peste 90% dintre pensionari au fost indreptatiti de Generalul Oprea, ceea ce este semnificativ, si daca s-a reparat nu mai este loc de reprosuri, zic. Acea greseala este rezultatul acelei mafii, ca intotdeauna, ca doar Generalul n-a dat ordin de paradeala pentru nimeni, si la cate avea pe cap, ca ministru, a fost o scapare pe care a reparat-o, intr-un final. Dar ce ne facem de urmatorii ministrii care au pompat doar de la Generali in sus, si aia pe spranceana, actualul nemiscand un deget pentru noi, desi nu-i civil, ci de-al nostru, si de la care aveam mari asteptari. Tactica actuala sunt comisiile si comitetele, care mereu isi schimba structurile, se reorganizeaza, fac planuri si sedinte cu agape si tooot asa pana cand moare si ultimul rezervist! Asta este mult mai dramatic, iar Generalul Oprea putem sa spunem ca a facut ceva concret pentru toti, pana la urma! Acum, afland ca poate ajunge la butoane, au sarit hienele sa-i redeschida dosarele si sa-l compromita public, ceea ce denota ca pe Armata si rezervisti s-au pus toate tunurile sa ne termine definitiv! Pe bune: Era cumva Generalul Oprea la volan, indiferent de imprejurare? Conducatorul de coloana are permis si stie ca legea il obliga sa adapteze viteza la conditiile de drum si conform normativelor impuse, deci raspunderea, cat si tragediile, cad peste cel care incalca regulile impuse, de la volan sau ghidon, cu tot regretul pentru subofiterul Gingina! Cand vrei sa-i faci bucata cuiva se gasesc destule motivatii false si umflate... Ce a facut Oprea nu va mai face nimeni, va asigur pe toti, stimati camarazi! Si cate ar mai face, daca ne-am dori cu totii, cu adevarat!

F16 spunea...

moldovenii aia jegosi din Vaslui mancatori de shaorme ne hotarasc noua rezervistilor soarta? Ce parlament e asta? ce comisie de munca e asta? Si noi speram sa se faca dreptate? Cu imbecili care comenteaza pe aici si codosi perversi care le dau teme de comentariu nu dovedim decat ca suntem niste copii tampiti care ne uitam in gura politicienilor.O sa se pise portarii pe noi cat de curand.

Calinmihaib12 spunea...

FLAVIUS IFRIM: eu "nu mă bag.." în problemele cu justiția ale domnului Oprea,ci ma refeream strict la felul cum a "gestionat".. si "relationat.." - în calitate de ministru al apărării- cu ceilalti miniștrii din guvern implicați în tăierea pensiilor militarilor din M.Ap.N., "SACRIFICÂND"(cu si fără ghilimele..!) cca. 10 % din pensionari (conform propriei sale afirmații in epocă..!), mare atenție: nejustificat, NELEGAL și IMORAL ; pot înțelege faptul că un ministru e FOARTE OCUPAT..(!..), dar acest fapt NU IL POATE OPRI să DEA (SI SĂ VERIFICE..) :ORDINE CLARE,FERME : in sensul RESPECTĂRII SI APLICĂRII LEGALE..a..LEGII..(sic !),iar COMISIA DE CONTESTATII a
M.Ap.N.-ului = a fost " unealta" FĂRĂDELEGILOR,iar ministrul si restul structurilor :NU ȘTIU ,..NU VĂD.., NU AUD..!!?, trimițând pensionarii in justitie..!,pt.că-trebuie să stii că D-l OPREA : NU A REPARAT PREJUDICIUL celor 10 % din pensionarii militari...PAGUBITI ILEGAL..!; "reparația" parțială..a făcut-o guvernul PONTA, abia în oct.2013..! (prin legea 214/2013). Un partener de guvernare a domnului Oprea a fost la: M.A.I. D-l ministru
BLAGA - care- am eu feeling-ul că a făcut MAI MULTE ...pt. "OAMENII...lui.." din minister,fapt ce rezultă- si numai- din compararea celor 2 ORDINE DE MINISTRU = PARALELE= de aplicare a H.G. nr. 735/2010 (dacă sunt citite cu mare atenție..!)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ F16, ohooo, exemple, altfel suntem nedumeriti si ne uitam in stanga si-n dreapta sa pricem care e in cauza! Un exemplu din partea mea, ca sa concretizez? Adrian Solomon e din Barlad-Vaslui, si e umar la umar cu Fiola cea setoasa la paradeli, unul mai cretin decat celalalt si o piatra de moara de gatul PSD, un jeg care acum vrea voturile noastre, dupa ce ne-a umilit ani de zile ca sef de comisie, si s-a mai facut si de rahat intr-o shaormerie, dandu-se grandi ca e buricul pamantului ca parlamentar! Mai sunt si alti porcani, fara caracter fata de romani si militari, care ar trebui sa zboare din calculul electoral, in viitor. Aici, pe blog, sunt doar oferte legislative generoase din partea adminului, o bibliografie de avocat, as putea spune, opinii, lamentari, planuri si tot tacamul de prohoduri si parastase la pensiile militare, dupa capacitatea si modul de gandire libera a fiecaruia dintre cei paraditi, si mai putin ale celor suficienti, si gandind bine nici una din acestea n-au afectat negativ pensiile militare... Vinovatii mereu sunt acolo, sus, unde ar fi trebuit de fapt sa le atarne bostanii in juvaturi, jos fiind victimile, tarandu-se in noroaiele nedreptatilor.... Acolo, sus, sa ne trimitem sagetile otravite, daca streangurile nu exista... Cat despre portari, liftieri, femeile de serviciu, soferi si amante de mult se pipilica pe noi. In seara asta s-a dat in ziarul Capital ca militarii si politistii au cele mai mari pensii, ofiterii pensii de 7000 euro, subofiterii avand 12.000 lei pensii: Cica un civil a facut cerere la aceste institutii de stat sa afle cat avem, civilul s-a dus la presa si a codosit pervers despre aceste chestii! Asta da, codoseala perversa, frate, nu niste opinii de ofuscati pe bune, care-si varsa sufletul pe aici satui de procese, petitii, cereri si tot felul de actiuni inutile sa li se faca si lor o cat de mica dreptate! Sunt cateva pensii de 7000 lei, majoritatea la magistratii cu epoleti si generalii de paie ai clocarimii gulerate, cativa subofiteri cu peste 10.000 iesiti de curand, tot clientela clocar-gulerata, dar codosul pervers a dat-o la presa ca este o generalitate covarsitoare, si, uite asa, iar am intrat in gura lumii ca boieri, vatafi si imbubati, saracani de noi, care suntem deja udati de jeturile portarilor & comp! Amin.

Iulian Mareș spunea...

F-16,
parca din Barlad!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@F16, si uitasem sa-ti mai spun, ca fiind liberal, pentru ca te da de gol vocabularul, nici un admirator si inghititor de sabii liberale neputand-se sa se abtina sa-si arate coltii, rasismul si grobianismul, fiind un apanaj natural la toti, poti sa astepti dreptate de la PNL pana o sa-ti vezi ceafa! Cand au mai dat ei ceva ca sa dea si de acum pana la sfarsitul lumii, decat canci? Nu mai confunda PSD cu doi trei golani, patrunsi acolo din alte partide, precum Dragnea de la liberalii PDL, cu samanta de infractiuni de tip liberal, sau Fiola de la Romania Mare, unde dusii cu pluta aveau, sau au, prioritate la functii! Te-a racorit expresia scapata porcos, de parca ti-as fi scazut eu pensia?! La voi, cine nu e cu liberalii toti sunt comunisti, fascisti, infractori, etc, dar in PNL sunt toate gunoaiele, scursurile, infractorii si vacarii Romanistanului: Macar uita-te pe fereastra ce fac idiotii drojdierului, Organ Lăbar, in aceasta guvernare furata, in care nu-s capabili s-o conduca, decat cu Prim Ministrul de la Cotroceni, sluga lui Soros Baci, si numai in jos, in groapa!

F16 spunea...

Ce, ati amutit? Nu va vine sa credeti ca am dreptate? Regret amarnic ca am intrat in armata de la 14ani iar acum armata ma ignora.Codosii perversi de care faceam vorbire sunt cei cu pensii nesimtite.(avea dreptate baselu) care se distreaza pe aici cum se distreaza copii rautaciosi cu niste soricei prinsi in cursa.Urate vremuri si urati oameni misuna pe aici!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tariceanu a explodat si a tinut un discurs fulminant, primul pe care l-am admirat pana acum, si ii dau dreptate, afirmand ca sunt foarte multi bani, sunt destui sa se majoreze si toate pensiile, si ar fi trebuit, la bugetul pe care-l avem si se risipeste in neant zilnic, ca sa se ofere romanilor cate 900 euro, pentru ca SUA le-au dat in pandemie si le mai da americanilor cate 1200 de dolari lunar, la fel ca Singapore si Hong Kong, sau pachete fiscale de cheltuiala pe perioada pandemiei de 5-6 luni, ca banii sa fie rulati. A mai exemplificat faptul ca trebuia dat fiecarui cetatean roman, cu venitul mediu net pe economie sub 3179 lei, acele sume de bani care sa complecteze aceasta suma medie de trai decent in Romania, timp de 3, 4 sau 6 luni, si ca se se evite inflatia ar fi fost indicat sa se dea vauchere valorice cu produse doar made in Romania, romanii sa le consume, pentru ca importurile si cumpararea de produse de import inflationeaza economia, cu vaucherele ajutand masiv astfel IMM-urile autohtone sa produca si sa vanda. Dar pentru asta trebuie viziune si curaj, sa nu mai zic de inteligenta aplicata, dar acestui guvern, total afon si incapabil, ii lipsesc cu desavarsire toate aceste calitati. Acum zic si eu: Pandemia, in orice stat, nu este pentru un guvern ales, pentru ca poate fi unul catasrofal, ca la noi, ci pentru unul de uniune nationala de tehnocrati, dar incapacitatea PSD de a da jos aceasta guvernare din cauza Ciolacului Iohannis, codelile stangii lamentate si foamea de praduieli ale liberalilor o sa ne ruineze pe toti! Ma mir cum de USR se mentin la o stare intre stanga si dreapta, fara a abuza de nici una, fara a da impresia ca sunt batuti in cap, asa cum sunt toti cei din dreapta politica, si daca PSD mai intarzie cu acel Congres, pot sa-si ia adio de la o eventuala guvernare, risipindu-se cu totii, ca potarnichile, si daca Congresul nu va alege omul cu pumnul greu, mare si infipt in ticalosime, cu ambitii politice si viziuni care sa aduca poporul la matca stangii, pe fapte si nu circ pe paine ca in guvernarea trecuta cu 'jde guverne schimbate si o Veorea ca o stea, altfel o sa avem un spectacol jalnic de guvernari cu ratati si incompetenti, indiferent ca-i stanga sau dreapta la putere, sau poate ca vicleanul Voiculescu va sti sa le ia caimacul si smantana tuturor cu noua formatiune, insa la mijloc intotdeauna va fi un securist tradator cu numele de Ponta, care a tradat si paradit institutiile de forta, lasandu-i cu ochii in soare, fugind ca lasul in plin debut al guvernarii, un neserios care l-a iritat si pe nasul Oprea, care mai avea un pas sa indrepte pensiile militare, un Ponta cretin si nesigur nici pe el, pe langa Lola si Solomon, dusmanii militarilor din convingeri personale... Ne mai facem bine, oare? Ca si @F 16, regret ca m-a pus dracul sa ma fac militar, dar mai ales ca m-am nascut intr-o epoca a cretinilor si idiotilor politici! Frate-meu geaman, un fost muncitor cu liceu, sef de echipa in instalatii de ventilare si conditionare a aerului, la final de cariera vanzator-casier la supermarket, dar avand si o lipsa in vechime pe caz de hepatita cronica si somaj, totusi cu 32 ani vechime curata, la zi, are aproape 2000 lei pensie, si-l doare la basca, complectand si cu tablouriile vandute, fiind pictor calificat, cu scoala si diploma, iar eu, ca tehnician in hidroamelioratii si utilaje grele, poate ca aveam peste 2500 lei azi, daca nu ma punea dracul sa-mi tradez cariera si profesia cu una cu cai verzi pe pereti la talharii si mafiotii din Armata!

M spunea...

@Tehnocrat

La legea salarizării Solomon cu Olguța au fost 100% împotriva SNAOPSN.

Ce povestea Coarnă:
"Ori închidem, ori protestăm. (…) Ordonatorul principal trebuie să rămână clar la nivel de Minister de Interne, Ministerul Apărării Naţionale, sistem de apărare, siguranţă şi ordine publică. Sigur că acolo trebuie să fac pe cale de excepţie din plafon ce avem noi: vânători de munte, aviaţie şi marina. Trebuie să-i scot de acolo pentru că sunt indemnizaţii de paraşutare, de scafandri, militari, aviator pentru că sunt zone speciale. (...) O să se scufunde doamna Olguţa Vasilescu împreună cu domnul Solomon. O să coboare ei cu paraşuta la situaţii de urgenţă".


Solomon se răzbuna pentru permisul suspendat (parcă). E adevărat, mai târziu la tăierea pensiilor s-a sucit. Însă eu cred că a primit ordin să se sucească. Solomon e infractor prin "educație". Nici măcar unul de anvergură, ci doar unul de duzină, de shaormărie.

Viorel spunea...

Domnule F16, degeaba ați plecat în școala militară de la 14 ani dacă acum la vârsta pe care o aveți și pregătirea pe care pretindeți că o aveți, gândiți și vă exprimați astfel „moldovenii aia jegosi din Vaslui mancatori de shaorme ne hotarasc noua rezervistilor soarta? ”. Nu generalizați (moldoveni, ardeleni, olteni, etc.), spuneți concret, deputatul X este un dobitoc pentru că…… Așa pot să afirm și eu (deși nu vă cunosc) că sunteți un extraterestru plin de r.h.t., nespălat pe dinți și căruia îi miroase pielea și gura de la troaca în care se bălăcește.
Deși moldovenii au fost constanți 30 de ani de zile în a vota pro PSD în toate județele Moldovei și în procentaj major, rar când au fost recompensați cu vreun ministru sau secretar de stat. Au predominat ba grupul de la Cluj, Teleorman, Craiova etc., numai din Moldova nu s-a auzit de nici un grup. Și atunci vă întreb, cine ne-a / va condus ? Cine va tăiat salariile, cine a ciuntit Legea nr. 223/2015 (Guvernarea Ponta cu + pentru dânsul) cu O.U.G. emise și care de ani de zile va / ne-a adus prejudicii financiare, nu cumva doamna Olguța ? Și acum dați vina pe moldoveni, care moldoveni ? Nu transformați singularul în plural sau minoritatea în majoritate.

F16 spunea...

Inima zburdalnica Tari!@@

F16 spunea...

Viorel,esti cam plastic in exprimare.Daca Eminescu a fost moldovean asta nu inseamna ca cei doi moldoveni jegosi au vreo scuza.Uita-te la stapanul lor politic, parca buzatu il cheama.Ursuletul penibil aatepta sa-i sanctioneze. Pai vechilul tupeist de la Vrancea e un sfant pe langa pocitania asta.Un partid cu ideologie buna ajuns pe mana unor omizi.Fanariotii nu au indraznit sa faca ce fac viermii astia de cadavru.Si noi asteptam ss fsca dreptate.Niste mosi naivi .

Viorel spunea...

Domnule F16, când vorbiți cu subiect și predicat vă dau dreptate (dacă acel comentariu exprimă adevărul), adică sunt de acord cu atacul direct la persoană și nu la modul general cum ați prezentat dumneavoastră în primul comentariu. Nu amestecați poezia, muzica, pictura, politica lui Iorga, cu politica politicienilor de astăzi indiferent din ce zonă geografică ar fi. 90% sunt ipocriți și mincinoși, fără cuvânt, caracter, onoare sau demnitate referindu-ne la „ministrul nostru” ca exemplu. O întrebare ca între pensionari. Doamna ce conduce C.P.S. a M.Ap.N. și cei din subordinea dumneaei, cei ce încadrează Direcția Generală Financiar Contabilă și Direcția Juridică a M.Ap.N., în ce categorie îi băgați ? Au coloană vertebrală prin ceea ce fac (contrar intereselor propriilor colegi) sau doar coloană sonoră cum le cântă stăpânul după partitura lui KWI sau L.O. (la mandolină) ?

Calinmihaib12 spunea...

CORNELIUS FLAVIUS IFRIM :..fă-ți curaj si apucă- te să scrii cărți:că -ți zburdă MINTEA ...! si poate iti mai rotunjesti si veniturile ..!