Un produs Blogger.

luni, iulie 20, 2020

Solomon are de ales între cuantumul de referință al lui Ciucă și cuantumul net minim propus de gulerați

166 comments

Raportul va fi aprobat luni 27 iulie un sedinta comună cu comisia de apărare.

Sperăm ca în ședințele din 21-22 iulie a.c. ale Comisiei de muncă din Camera decizională să aibă câștig de cauză varianta cu amendamentele Ciucă, cuantumul de referință, pentru  indreptarea  temporară, pânâ la reintroducerea actualizării pensiilor militare, a inechităților din legea pensiilor militare.
Varianta cuantumului de referință ar corecta de la 01 01 2021 cuantumurile discriminatorii stabilite prin păguboasa Lege 223/2015 cu modificările ulterioare, pentru  pensionarii( 68%la mai mici la MApN)  ale căror pensii au fost recalculate în anul 2016 potrivit acelei legi.
Aiureala înlocuitoare a cuantumului de referință, care circulă pe net ca propuneri MApN și MAI, este o năstrușnicie care ar întârzia eliminarea inechităților. 


166 de comentarii:

Cezar spunea...

Don Solomon
Varianta Ciucaaaa

Viorel spunea...

Domnul Adrian Solomon, în calitatea dânsului de Președinte al Comisiei pentru muncă și protecție socială, mâine are de dat un examen în fața colegilor de care depinde viața de zi cu zi a pensionarilor militari, prin remedierea pe moment a inechităților din pensiile militare. Născut și crescut la Bârlad, un orășel sărac ca și toată zona Moldovei cât și alte regiuni din țară (bogate și frumoase dar distruse de om și de climă / secetă / ploi), domnul deputat ar trebui să înțeleagă (din propria experiență, dacă nu trăită poate văzută) ce înseamnă sărăcia, lipsa banilor și a altor posibilități de trai. Nu cerșim domnule deputat Solomon, ne cerem (expresie din comentariul domnului I.M.) un drept stabilit prin lege și ciuntit de altele. Fiți alături de oameni, de toți, indiferent de categoria socioprofesională din care fac parte, ei sunt cei ce vă votează, nu partidul sau „prietenii gulerați din M.Ap.N. sau M.A.I.”. Dacă partidul nu vă acceptă, vă acceptă și votează mulțimea alături de care ați fost la bine și la greu ca independent dacă este cazul. Deci propuneți și votați varianta domnului ministru Ciucă. Mai recuperați în sondaje. Contează. Domnul Băsescu a avut nevoie în 2005 de procentele P.C. (D.V.) pentru a-și impune „guvernul meu” în dauna P.S.D.

VIOREL spunea...

Nu va fi nici cum. Cine s-a uitat pe bugetul acestui an, pe proiectiile chiar sumar enuntiate pe următorii 7 ani ştie că nu sunt bani pentru rezerviştii de ori ce fel.Totu-i abureală. Domnii pensionari de după 2017 care au pensii de 7000+ pot să emită şi să ceară de la Ciucă doar pentru ei orice, să le tracă! Ştiţi că sunt generali cu pensie de doar 3000lei? Ei sunt prea dedemult.

brenda spunea...

da pentru cei cu pensii mici, va tin pumnii dle CORNEL IFRIM ......bafta

Leon spunea...

Si Comisia pentru Aparare are programata sedinta, maine la ora 12.30, dar NU are pe ordinea de zi cele doua proiecte ; asta inseamna ca Rapoortul Preliminar este deja pe masa Presedintelui Comisiei pentru Munca, Adrian Solomon, si maine la ora 12.00, sau Miercuri la ora 11.00, se poate da un Raport comun pentru PL x nr.199..!
Partea proasta este ca , daca Raportul Comisiei de Aparare are adoptate Amendamentele prezentate si discutate pe acest blog, deputatii din Comisia de Munca, nu pot aduce modificari majore, mai ales ca in sala vor fi invitati aceeasi participanti din partea MApN si MAI..!

monteoru spunea...

Adresati-va direct domnului Solomon.Are facebook.Credeti ca are timp sa intre pe acest blog?Vorbiti si cu Dogaru sa sustina pana una alta varianta Ciuca .

tudor spunea...

Domnilor,
Fata de porcariile pe care incearca CSP si alti raufacatori sa le bage pe gatul parlamentarilor, astfel incat in realitate sa nu beneficiem de o "rezolvare a discriminarilor intre persoanele aflate in aceiasi situatie juridica, conform principiului egalitatii, prevazut de lege, PL-X 221 este, asa cum am tot sustinut, in mare masura sa rezolve in mare parte situatia.
Astfel:
1) Baza de calcul prevazuta in proiect de art.I, 2, de 80 % este una de bunsimt, corecta si indestulatoare in conditiile plafonarii prevazute de ART. I, 7, (3) din proiect. Oricum, sa fim corecti si acum acest maximum este depasit de multi fara folos.
2) Problema actualizarii, eliminarii discriminarii, este rezolvata de art I, 3; "De aceste prevederi beneficiaza si pensionarii militari aflati in plata la data intrarii in vigoare a prezentei legi, baza.. .. actualizate conform veniturilor brute ale militarilor in activitate, corespunzator.. "
3) Problema celor disponibilizati ar fi rezolvata de art.I 5 : a) militarii ..,. cu vechime cumulata conf art 3 lit, f, de cel putin 25 de ani beneficiaza la implinirea varstei de... 80%din baza de calcul.
4)Pensia suplimentara nu ar mai intra in cuantumul pensiei si nici nu ar fi plafonata.
5) Sporul pentru MM separat.
6) Indexarea 100% din inflatie, + 50% din cresterea cistigului salarial mediu brut.
7) Actualizarea : ori de cate ori se majoreaza solda de functie sau de grad, cu toate sporurile aferente
8) prima actualizare la max 12 luni de la majiorare si se aplica incepand cu luna majorarii.
Domnilor, sa fim seriosi. Daca suntem de bunacredinta, se poate mai mult, vrea cineva mai mult, vrea altceva ? Nu-I de mirare ca are aviz negativ de la multi.
Ramane nerezolvata problema art. 40 din OUg 57 /2015, a carui prevederi, asa cum corect a observat gazda noastra domnul Huhu Rezea, sunt acum parte din lege. Ele s-au incorporat la 11 dec 2015 in textul Legii 223/2015 si au intrat in vigoare la 1 ian 2016, ca facand parte din lege. Constitutional sau nu asa se considera de cei in drept.
Asa ca nu prevederile ordonantei de urgenta 57/2015 art. 40 trebuiesc abrogarte, ca sa aiba efect juridic, trebuiesc abrogate sau modificate corespunzator articolele din Legea 223/2015, cu modificarile ulterioare care contin prevederile cuprinse in OUG 57 din 11 dec. 2915, art.40
Dar ar fi deajuns (adevarat, poate nu si pentru cei de la CSP) sa se legifereze si ca prevederile contrare prezentei legi se abroga.
Sa auzim de bine.

Huhu Rezea spunea...

Așa cum bănuiam, sub acest pseudonm se ascunde cineva din conducerea LADPM dacă se continuă cu aceeasi greșeală precum cea din proiectul Pl x 221/2020, respectiv cu baza de calcul de 80%.
Repet si aici, baza de calcul este element al calculului pensiei iar procentul din baza de calcul pentru determinarea cuantumului pensiei este alt element.
In rest, constatări de bun simt.
S-auzim de bine domnule G!

CEZAR spunea...


Conversaţii de grup
Adrian Solomon
15:34
Buna ziua domnule deputat , Adrian Solomon !
Sint ofiter superior in rezerva MApN .
Lt .Col. Padina Ion Petre
Soarta rezervistilor militar sta in mina dumneavoastra !
Nu vreau sa va rapesc timpul cu multe explicatii..am convingerea ca dumneavoastra cunoasteti situatia in amanunt !
NU LUATI IN CALCUL OPINIILE MApN si MAI ..ei s-au aranjat bine si acum fac pe bunii gospodari ! Niste farisei !
VARIANTA DOMNULUI CIUCA COLEGUL DUMNEAVOASTRA ESTE VARIANTA CEA BUNA!
Impactul bugetar nu este atit de mare pe cit zic..cei de la MApN sau MAI ! mai ales odata cu aplicarea IMPOZITARII progresive..o masura foarte buna !
IMPUNETI VARIANTA CIUCA...si veti avea votul a peste 90 % dintre rezervistii militari plus familiile acestora...
Aveti ocazia ca Dumneavoastra si domnul - colegul nostru - domnul general Ciuca , sa ramineti in istoria pensiilor militare !
Asa sa va /ne ajute Dumnezeu !
Am onoarea sa va salut !
Lt.col. (r) Padina I.Petre

Leon spunea...

@Huhu Rezea, mai degraba ar putea fi Presedintele Asociatiei "ROMIL", domnul Col(r.) M.T.

Viorel spunea...

VIOREL, nu mai vorbi prostii despre buget, despre bani că sunt sau nu sunt. M.Ap.N. primește 2% din P.I.B. (bine ar fi să fie cât mai mare P.I.B.-ul) pentru salarii, pensii, dotări, utilități, etc. Cum ani de zile Guvernele României au furat bani pe capete, mai ales în anii electorali când au făcut pomeni tăind tot timpul de la investiții, așa să facă și M.Ap.N. Rezolvă problema militarilor activi și pensionari privind salariile și pensiile în 1-2 ani lăsând deoparte achizițiile ce le aduc comisioane (șpagă) la licitații, prețuri umflate, etc. Toți papagalii ne impun și ne bagă pe gât știfturile lor. Politrucii iau șpagă și acceptă (Mă repet: vezi achiziții fregate, corvete, plată rachete, etc.). Unii or să mă critice că trebuiesc și acestea, nu zic nu, dar nu acum că nu ne atacă nimeni ca persoană ci SARS-CoV-2 iar Guvernul cumpără pe bani grei măști din hârtie igienică (spune presa, deci bani sunt).

Ein Stein spunea...

Parca ne aflam in situatia biblica in care regele Solomon trebuie sa rezolve diferendul intre doua prostituate. Al cu o fi copilul? O sa aflam! Dar prostituatele?
Parerea mea e ca nu va alege nimic, se va amana pana la o data ulterioara, dupa ce, evident, se va consulta, a mia oara, cu partile interesate, poate si cu vreo comisie nou infiintata.
L223 trebuie desfiintata si numai pentru simplul motiv ca genereaza astfel de situatii imbecile, fara iesire. O noua lege a pensiilor militare, ca la aia din NATO, grad/functie, vechime, arma sau sa fim trecuti pe aia civila, asa il salvam si pe Solomon de la o dilema iar pe viitor nici ca va mai avea de rezolvat diferende, intre prostituate.

GO spunea...

Eu unul sunt sceptic la rezistenta unei legi adpotate azi, dar cu prevederi benefice care intra in vigoare peste 6 luni. Sau in 2023.

Am mai fost in situatia asta inclusiv cu L. 223/2015. A fost adoptata in iulie 2015, dar cu intrare in vigoare in ianuarie 2016. Iar cu 2 saptamani inainte sa intre in vigoare, au modificat-o prin OUG 57/2015. Alegandu-se praful de principalele prevederi initiale.

Eu asa asa. Ca Ca legea care nu intra in vigoare imediat dupa promulgare, este inselatoare.

tolbac spunea...

As dori ca dupa art. 110-5 din Plx 119/2020 sa fie introdus un nou articol 110-6 care sa cuprinda prevederile art. 27, continutul alin. (2) din Plx.221/2020. Consider ca acest aspect ar fi benefic atat pentru M.Ap.N. prin economia unor fonduri cat si pentru pensionarii militari care au lucrat inainte de a intra in sistemul de aparare nationala,ordine publica si siguranta nationala. Ar fi ceva echitabil.

Leon spunea...

Pe B 1 Tv, acum in direct(ora 17.15), liderii de sindicat din Politie (Coarna si Surugiu) sustin ca Sefimea din MAI isi trag venituri ilegale prin falsuri, in ultimile 6 luni, inainte de pensionare...!

Huhu Rezea spunea...

Felicitar!
Cred ca este cel mai util gest pe care l-ai facut de când scrii pe internet. ��

Lenovi spunea...

Referitor la faptul ca anexa lui Ciuca ar fi mai buna, vad ca acolo sunt trecute cuantumurile brute. Are cineva idee cum se impoziteaza?

Leon spunea...

@CEZAR, ai uitat sa-i trimiti si Anexa nr.2 (Ciuca) !
Sa ne spui daca iti va raspunde ; eu am deja un Raspuns primit de curand cu semnatura originală a dlui Solomon..!

MIȘU spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
tudor spunea...

Domnule Huhu Reazea, desigur, aveti in aceasta privinta dreptate.
Dar, daca observati, Pl-x 199 nu modifica art. 29, respectiv cota de 65% din baza de calcul (media soldelor brute realizate la functia de baza, in realitate o aiureala greu de inteles).. Aceasta prevedere se mentine. Se mentine deasemenea si prevederea art. 30, plafonarea la 85 % din baza de calcul. Insa, daca calculam ce s-ar cuvenii conf. PL-x 221: la 100 lei venituri - rezulta o baza de calcul de 80 de lei (80%). Din aceasta, pentru un om cu 25 de ani vechime cumulata care beneficiaza de 80 % din baza de calcul, i se cuvin 64 de lei (64%, aproape 65%, ca acum si dupa PL-x 199). La cei 64 lei se adauga 1% din baza de calcul de 80 de lei (0,8 lei) pentru fiecare an, pentru cei care depasesc cei 25 de ani vechime cumulata si se calculeaza cuantumul. Sa presupunem ca, asa cum este situatia majoritatii, la 35 de ani vechime cumulata, rezulta 10 % din 80 de lei, deci inca 8 lei. Pana aici, dintr-o suta de lei venituri, pensionarul cu 35 de ani vechime cumulata primeste 74 de lei. In plus,
conform acestui proiect, se adauga pensia suplimentara, un spor de, sa zicem 6% din cei 74 de lei (4,4 lei), rezultand 78,4 lei. Cuantumul acesta majoreaza cu MM, sa zicem 15 % (11,76 lei). Prin urmare, daca Pl-x 221 va fi adoptat, dintr-o suta de lei venituri brute impozabile, un om cu 35 de ani vechime cumulata, primeste 90,16 lei. In rest fiecare ce a muncit, fiecare cat a muncit. Nu fiecare cand a muncit. Este rau?
Cu respect, am onoarea.
Si nu, nu sunt G.

Teo spunea...

Solomon are de ales între amendamentele M.Ap.N./ M.A.I. și amendamentele SCMD pe la orele 10.00

Huhu Rezea spunea...

In general le dau dreptate că nu acceptă modificări ale art, 28-30, modificări care ar impune recalcularea tuturor pensiilor militare.
Degeaba urci procentul de calcul din baza de calcul la 80%, dacă cei cu vechime mare pierd sporul prin plafonarea la 100% sau la net. Se pierd și procentele de pensie suplimentară.
Eu susțin în continuare că singura măsură care se impune, reralizabila din soft, fără decizii de pensie este actualizarea imediată a pensiilor militare in forma propusă pe prima pagină a blogului.

Pop Iuliu spunea...

Grea sarcina are Comisia pentru munca și asigurari sociale a Camerei Deputaților pentru elaborarea Raportului privin Plx199/2020 și Plx 221/2020, întrucât se confrunta cu o “avalanșa” de amendamente!
Sa speram ca membrii comisiei înțeleg ca scopul principal al demersului legislativ este acela de a elimina discriminările dintre “leaturile” de pensionari militari, generate de “artizanii” Legii 223/2015 și a OUG-urilor de modificare!!!

tudor spunea...

Domnule Huhu Rezea,
Legea care este aplicata acum, prin modul de calcul asigura pensii bune celor ce se pensioneaza. Si, si fara sporul de 50 %, desi acesta nu este de neglijat. "Oscarul" Lolei, produce o mare diferenta intre pensionarii militari. Dar, fara "capra vecinului", sigur, daca pensile militare ar fi fost actualizate, asa cum a prevazut legea, nu se ajungea aici.
Actualizarea este o solutie, insa putini mai au rabdare.
Sa auzim de bine.

Ein Stein spunea...

Nu este adevarat, veniturile nu sunt ilegale, acele venituri le sunt calculate in vreun birou in baza unor reglementari, doar nu crezi ca-si risca cineva libertatea de dragul acestor indivizi. Ilegale sau cel putin imorale sunt ordinele de ministru prin care primesc acele venituri. Chiar Coarna spunea tot la TV-uri ca aia care au iesit la pensie la 39 de ani au facut-o in baza unui ordin de ministru pentru ca pe lege nu aveau nicio sansa. Cat de legal sau ilegal o fi ar trebui ca DNA-ul sa-si spuna parerea. Toate aceste ticalosii se petrec pentru ca L223 este ea insasi ticalosie. Eu ma intreb cand o sa pricepem ca atat timp cat exista L223 astfel de mizerii vor tot fi iar noi, prostimea, vom sta cu sufletul la gura, oare ce va alege Solomon. O lege tintita pentru tot felul de invartiti si grupuri de interese. Astfel de minuni nu se petrec doar la MAI, eu am mai intrebat in trecut, cum se poate ca tu ca activ cu o solda de functie de nici 2 000 de lei ajungi sa primesti o pensie de peste 15 000. Pentru mine a ramas o dilema. Coarna si Surugiu in loc sa se tot smiorcaie pe la TV-uri ar face bine sa sesizeze procuratura, daca au cunostinta despre ilegalitati almintrelea se transforma in tainuitori si partasi, sa spuna procurorii daca e in regula ori ba.

Ein Stein spunea...

@Huhurez
Ar trebui sa-i spui chestia asta si lui Dan B, zic de asta cat de simplu pierzi procentele din vechime si PS, doar pentru simplul fapt ca ai vechime mare si culmea tocmai intr-o lege a pensiilor.
Aia din soft se poate face foarte usor, ce e greu in schimb, e tocmai ca trebuie aprobata actualizarea iar asta nu ai sa vezi, ever.

Leo spunea...

Mi-a spus mie un prieten de pe "Nikolai GOGOL" , de la fabrica de conserve de acolo , că tot ceea ce se întâmplă acum este MIMĂ ELECTORALĂ.
On vera......

Alexandru spunea...

Având în vedere legea promulgată de presedinte cu creșteri de salarii la activi de 25% și cu 1000 de lei net la pensionarii militari(care au executat misiuni în TO) ar trebui sa fie bani și ptr amărâții de pensionari militari cu pensii f mici și dl Solomon sa de-a vot favorabil ptr anexa 2 Ciuca, nu sa adâncească discrepanțele mai mult între pensionari. Sa de-a Dumnezeu, ca d-lui Solomon să-i de-a gândul cel bun și ptr ceilalți pensionari!

Sergiu spunea...

Solomon, nu este individul fara masca, care intrat intr-o shaormerie, striga "Bai Mustafa, bai panarama, ai carte verde sa muncesti?" El ne hotaraste soarta noastra? Ce sperante sa avem?

spiritul lui Haret spunea...

Sustineti varianta Ciuca.Impozitul nu poate fi altul decat cel ce actioneaza in prezent,adica 10% la ce depaseste 2000.Adresati-va dl.Solomon dupa modelul Cezar.

jupderval spunea...

Varianta MAPN, MAI este cea mai corecta avand in vedere cum se alcatuieste baza de calcul, pentru viitorii pensionari, si chiar este una echitabila, functie de functia indeplinita, vechimea avuta si de gradul profesional. Cealalta ii baga pe toti intr-o oala, de parca am fost toti la fel.

Gigi spunea...

Asta nu e o noutate că cei ieșiți pe l.223 în epând cu 01.01.2016 și-au mărit salariile în ultimele 6 luni,au această posibilitate și au avut.
Mai trebuie să iasă și alții în viitorul apropiat.Ăsta e motivul,cred,de nu se vrea să se schimbe nimic.

Alex spunea...

Totul depinde de hartiile pe care le are pe masa Solomon.Am impresia ca si cei care au prezentat proiectele vor fi putin surprinsi.Mie personal mi-ar fi greu sa aleg .La o adica as inclina spte proiectul care ar avea o punere in aplicare in timpul cel mai scurt.Cand aud de 2023,2024 .....Vedeti cum se prezinta situatia? Nu toti care si-au spus parerea pe blog sustin o varianta.Daca "reprezentantii" nostrii au mers pe mana M.Ap.N.si M.A.I. nu cred ca se va rezolva in alt sens.S-ar putea la fel de bine sa faca o abrambureala venind cu alte propuneri,incat reprezentantii guvernului sa amane din nou ,nu o saptamana ci pana in toamna.Uite asa ne va fierbe doar doar ne vor castiga voturile.Eu as fi mers pe modificarea propusa pe acest blog.D-l Dogaru desi stie despre aceasta ,este prea mandru pentru a o prezenta

Cezar spunea...

🤣🤣😛😛😎😎

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Brenda, multumesc frumos si sa-ti dea Dumnezeu viata luuunga in sanatate si dreptate la pensie! Eu merg dupa parerile Col. Dogaru si-ale dreptatii pentru pensiile mici si medii. Citind ce scrie @ Tehnocrat, bag seama ca ar fi o solutie buna, dar oricum am da-o numai bine sa ne fie la toti, si cat mai repede. Varianta Ciuca nu cumva se aplica la pastele cailor in 2023, cand o sa fim mai rari? Intrebam si eu nedumerit. Si @Stelica stie ce stie, asa ca sunt doua tabere, iar despre mine puteti spune ca stau pe marginea gropii si nu ma dumiresc daca sa ma arunc sau nu in ea, dupa una din echipele astea doua, care una vrea 199 si cealalta 122. Las pe Dumnezeu sa aleaga! Varianta mea ar fi cea care imi acorda cel mai mult!

Xman spunea...

De ce MApN si nu MAN,scris ca pe site-ul camerei deputatilor?
Marea Adunare Nationala a apus de multa vreme...Asadar,pentru ca nu se mai pot naste confuzii, incercati sa caligrafiati fara "p"...Oare de la ce vine "p"-ul asta?
Sunt mai multe variante...

Iulian Mareș spunea...

Acum stie si Solomon cine esti si ce poti! Mai ales ca ai cerut singur impozitarea progresiva!
Prostia tasneste mereu la iveala!

Huhu Rezea spunea...

Tot n-ai înțeles că și propunerea MApN, MAI cu privire la cuantumul net minim este tot una temporară, dar... care, spre deosebire de cuantumul de referința, nu prea acorda nimic în plus peste actualul cuantum.
Din restul propunerilor privind recalcularile și actualizările din anul 2023 rezultă că se revine la actualul calcul reglementat de articolele 28-30.
Mai mult, după actualizarea din 2023 se generalizează apicarea art. 60 modificat de OUG 114/2017, cea cu cuantumul net,și pentru cei pensionați anterior datei de 15 sept 2017.

micutzul spunea...

Domnule
Președinte al comisiei pentru muncă și protecție socială



Mă numesc M.... C..... D și sunt ofiter în grad superior, în rezervă, al armatei române.
Mă adresez dv. cu privire la raportul comisiei pe care o conduceți , asupra proiectelor de legi pentru ,,repararea,, modului de calcul al pensiilor militare.
Domnule președinte s-a ajuns la incredibilă situație că un caporal trecut în rezervă în anul 2016 să aibă pensie mai mare decât un ofițer superior trecut în rezervă în anii 2000.
Imi permiteți să vă aduc în atenție că dl. ministru Ciuca de comun acord cu forumul structurilor asociative ale pensionarilor militari au stabilit un mod de egalizare imediată a pensiilor militare care ,prin Anexa 2 a documentului ar rezolva pe moment discrepanțele din pensiile militare Aceasta Anexa 2 este considerată de noi, pensionarii militari ca fiind oportună în acest moment urmând ca ulterior să se recalculeze pensiile.
Cu respect
D..... C..... M....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, sa ne ferim de orice varianta, cat ar fi de tentanta, a amanarii peste doi, trei ani a acordarii acestor drepturi, si sa ne ferim ca de dracul de timpi morti cu intervale seci, fara acordari de drepturi banesti, pentru ca in acesti ani sau interval mort de aplicare orice guvernare poate interveni cu oug-uri paraditoare, sau motivatii de lipsa de bani, criza adancindu-se in acest timp. Sa se aplice IMEDIAT, DE A DOUA ZI APLICAREA DREPTURILOR BANESTI, de la promulgare, pentru ca si 01. 01 2021 poate fi fatal din partea clocarimii mafiote, care sunt mai satane ca satanele si mesteri in a interveni la orice guvernare pentru blocaje, amanari si paradeli, daca ei pe față, deschis in ochii comisiilor au avut tupeul de a ne distruge cu interventii criminale! Nici un fel de intarziere sa nu se accepte, nici macar o zi, daramite peste 6 luni, 2 sau 3 ani, si cei mai curajosi dintre noi (oare nu toti militarii sunt curajosi?) sa luptam in continuare, chiar daca o sa castigam, dar de data asta sa-i dam afara din Casa de Pensii pe toti Jienii, Rosiorii, Andrițoienii si ceilalti mafioti gulerati, apeland la politic, viitorul ministru al Apararii, viitorul Guvern si Prim Ministru, peste tot pe unde se poate, intrucat ramanerea acestora acolo inseamna noi si noi paradeli si nedreptati cu discriminari, ordinile de ministru fiind la indemana lor, la fel ca secretizarile mafiote si actiunile subterane subervive la pensiile militare. Rog pe toti cei care au gradele foarte mari, cu osebire Coloneii si Generalii, din principiul ierarhic cu un cuvant greu asupra persoanelor politice, partidelor si institutiilor statului, care au avantajul strategic de interventie, indiferent in ce tabara s-ar afla, apoi toate sindicatele, coimiile si formatiunile de pensionari sa se uneasca in acest scop si aceasta luota si sa emita un act comun, o declaratie comuna si sa-i ia la rand pe toti politicienii, partidele si institutiile cu actiuni ca acesti destrabalati si care permanent ne-au demonstrat cu o ura salbatica ostilitatea, s-au dedat la sabotaje si paradeli sa fie indepartati nu numai din functii, ci si din Armata, si sa se ia hotararea de a se strange semnaturi in acest sens, chiar si de la familiile rezervistilor distrusi de catre aceste hiene naziste! O data indepartati acesti monstrii, acesti raufacatori si sabotori, eu garantez tuturor ca toate activitatile din aceasta institutie se vor reglementa si normaliza, si asta trebuie facut la nivelul tututor institutiilor de aparare, ordine publica si sigurata nationala, cat mai rapid posibil, pentru ca ni s-a dovedit fratia mafiota care-i uneste pe acesti infractori marunti, dar foarte periculosi si nocivi! Sunt sigur ca la asemenea propunere, Dl Col Dogaru va fi inima aceste actiuni fara precedent! Eu voi fi in linia intai, fiind rutinat, poate ca si expert, in sute si mii de plangeri, sesizari si cereri pe dreptate la pensiile militare, dar si imporiva clocarimii gulerate! Vae victis!

Margarit Fernand spunea...

Să crezi că scandalagiul Solomon ar ajuta pensionarii militari este o utopie după ce în repetate rânduri a demonstrat faptul că ”nu prea ne are la inimă”. Tot o utopie este să crezi că un maior( ca exemplu o spun pentru că eu cunosc destui maiori cu pensii între 1900 și 2200) va primi 2000 de lei la pensie în vremurile astea când guvernul spune că nu are să dea 150 la o alocație. Să fiți mulțumiți camarazi dacă nu o să impună alte dări din pensiile noastre (CASS de exemplu) și dacă o să ne mai dea rata inflației la 1 ianuarie 2021! Oricum nu înțeleg cum cineva își poate imagina că se vor mări pensiile militare( tocmai ăstea) când economiile lumii se prăbușesc, iar statul ROMÂN nu știe cum să mărească pensiile civile pe o lege deja aprobată!

Huhu Rezea spunea...

Scandalagiu din punctul de vedere al liberalilor băsescizați, dar să trecem peste aceste temeri încruntate, însă Solomon nu decide singur în Comisia de muncă.Este ținut și de politica partidului din care face parte.
Se pare că ați și uitat cine a scos CASS din pensii.
Sunt deranjante afirmațiile d-tale că statul liberal nu are bani pentru a crește câteva zeci de mii de pensii militare.

BONIFATIE spunea...


Scenariu...
Un rezervist, aflat la terapie intensivă, cu zile numărate, glăsuiește: „dați-mi o prostituată care mă va satisface acum, nu una care, fie și mai atractivă, va veni la mine când nu mă va mai găsi!”
Aveți grijă cu C-19 că s-ar putea să nu avem parte de nicio prostituată pentru că doctorul, înghesuind o asistentă (mai bună decât ambele prostituate), a luat „caimacul”, împreună cu asistenta, și nu a auzit dorința muribundului!
În sud este soare. Poate mă voi întâlni cu d-l Leon sau cu altcineva de prin Dolj, cât mai stau prun zonă.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Margarit Ferdinand, bani sunt cacalau si pe indesat, fii fara grija, si noi nu suntem liberali basisti sa inghitim rahatul din galusca electorala, tipic liberal-basanista, la care liberalii cad in genunchi si se ploconesc Organului Flasc, matol tot timpul si inept cu aceasta fraza lipita de buze, ca scrotul de ouțe! De cand exista acest paraditor tortionar cu propriul popor, PNL, chiar si sub blana PDL Sticloi Băsău, placa seculara se repeta si se va repeta pana la Apocalipsa: ,, NU SUNT BANI PENTRU VOI, CI PE NTRU NOI!'' Daca am avea un DNA adevarat, toti banii din masti, costume de protectie si alte materiale din pandemie, achizitionate de liberali i stil mafiot, ar fi trebuit sa-i confiste, iar cu sumele incasate in mod speculativ si mafiot sa fie impartiti la pensii si alocatii, ca si in basism au furat cu camioanele si remorcile bani si tot asa spuneau ca e criza si alte cretinisme, iar cand a venit PSD economia a inceput sa duduie pe plus, pentru ca nu mai erau liberalii la butoane sa vută banii in conturile lor! Sa se aplice plx-ul ce va fi admis si sa fie platite pensiile corect! Ti-ai pus intrebarea vreodata ca, daca se aplica Lg 223 corect inca de la promulgare, fara oug-urile paraditoare, azi eram in plata corecta si acesti bani deci erau?! Deci nu trebuiau platitite pensiile la ora asta cui banii din bugetul actual? Pai, dupa placa lor, insemna ca azi repetau taierile lui Basescu ca nu sunt bani deajuns? Si atunci au fost, in basism, cand s-au taiat salariile si pensiile, insa traditia liberala, istorica, a zgârciogariei, magariei, prostiei si dictaturii asupra romanilor, sub toate aspectele, pana la saracirea totala a populatiei, trebuia aplicata cu sfintenie de doctrina lor cretin idioata a liberalismului nazistoid! Acum nu mai pot sa faca ce faceau in 1907, 1929 sau 1933, cand au tras in romani cu artileria si munitie de razboi, de infanterie, insa acele arme le-au schimbat cu AUSTERITATEA si taierile, si care inca mai sunteti liberali, dupa toate magariile si crimele intamplate, chiar si paradirea cu 85% nefiind constitutionala, dar discriminanta fata de magistratii intangibili, ar trebui sa nu mai locuiti in Romania, ci in acele state cu traditii liberale sa va faceti damblalele si placerile dupa doctrinele si in fieff-ul acestora, Romania fiind un stat social, tocmai din cauza apucaturilor si practicilor liberale, care au ingenunchiat tara si pe romani, in toate guvernarile lor criminale!

Margarit Fernand spunea...

Vă respect părerile, dar am FERMA convingere că nu vom primi nimic, iar aceste două propuneri aflate acum pe ordinea de zi vor fi respinse sau amânate la nesfârșit! Cât despre PSD, să nu uităm că Olguța este de la ei și și-a bătut joc de pensionarii militari cât a fost ministru!

Leon spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Margarit Fernand spunea...

D-le Huhu Rezea nu liberalii au chemat poliția când Solomon făcea scandal într-o cârciumă (știu, șaormerie) și nu am uitat cine a scos CASS, dar se pare că dv. ați uitat din ce partid face parte Olguța! Cât despre majorarea pensiilor militare în următorii 2 ani, mai vorbim dacă îmi veți mai da acces la blogg-ul dv și pot face pariu pe toată pensia mea, care nu e prea mare, că nu vom primi nici un leu!

Huhu Rezea spunea...

@Margherita
Daaa.. niste slugi liberale au gândit ca dau bine la Velea sa amendeze un peeseedist, tocmai când se vaitau ca nu au pârghii de impunere a restrictiilor pentru corona sceptici.
Cei care nu sunt naivi recunosc ca textul din Ordonanta Olgutei a fost scris de aceleasi gulere albe care fac propuneri MApN si MAI in Plx 199/2020 si motiveaza, ca si tine, că nu sunt bani.

Viorel spunea...

Domnule Mărgărit Fernand, nici P.S.D.-diștii nu au stat pitiți după ghivecile cu flori de la Guvern pentru al filma pe Orban și amicii de pahar. Uitațivă la poză și vedeți ce zeflemitor este, rezemat spre dreapta din cauza grutății paharului. Trebuia să plătească 4 amenzi, nu una (1=consum alcool în instituțiile statului; 2=fumat în loc nepermis; 3=nu poartă mască; 4=nu respect distanțarea socială). Eu i-aș fi dat 5 amenzi=lipsa exemplului personal când emiți și ai pretenții ca populația să respecte o O.M. pe care tu o încalci cu bună știință.

micutzul spunea...

Stalio

Comisia pentru egalitate de șanse a dat aviz negativ la unul din cele două proiecte. Înainte de avizul pentru al doilea Plx am scris președintei comisiei. Urmare aviz pozitiv. Nu zic că eu am făcut. Spun că se poate. Și îți mai spun ceva... un militar nu renunță niciodată! Un militar adevărat!

GO spunea...

Eu am facut odata un calcul estimativ pt. Anexa lui Ciuca in prima varianta. Si mi-a dat cam 800 milioane euro pt.punerea in aplicare. Banii astia nu o sa ii scoata in veci nimeni

O sansa de a aplica o astfel de anexa, este doar de a elimina functionarii din MAI si din MJ la pensiile militare. Pt. ca aici este manevra. M.Ap.N..are alocat 2% din PIB din care poate plati lejer pensiile. Dar pt. MAI care nu are ordin de la NATO sa ii fie alocati tot 2%, plata pensiilor majorare in MAI este o povara. Iar MAI ne tine pe toti pe loc.

In concluzie, cat timp beneficiaza beneficiaza la gramada de pensii militare, si militarii si functionarii publici civili, nu vom vedea schimbari semnificative la pensii. Trebuie o alta lege care sa vizeze exclusiv militarii si atunci pe politic il doare in basca ce face M.Ap.N. cu 2% din PIB

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Margarit Fernand, ce a facut guvernul liberal in pandemie, cand pe noi ne tineau in custi ca pe caini, obligati cu botnite si amendati de la copii pana la bolnavii mintal sau batranii senili, dar ei in sediul Guvernului, cu trabucele in mestecatori, cu tăriile in sticle si pahare, fara masti si hlizindu-se ca panaramele cand anuntau mortii ca pe front este de o suta de mii de ori ca ce au facut acei pesedisti in timpul lor liber, nu la serviciu, nu in Guvern, nu in parlament, si era noaptea tarziu, si poate ca aveau si dreotate cu corciturile gretoase, venite aici la noi sa faca scula mare, fiind si obraznici, pentru ca eu cunosc bine marfa orientala si tupeul ei de vatafi, ca pe mosia lor parjolita de soare! De ce nu fac afaceri la ei in colonie si vin la noi sa se dea mari,,comercianti''? Pentru ca acolo la ei tupeul se impusca din fașă, la noi fiind promovat de slugile liberale! Eu stiu adevarul: Un agitator liberal l-a pus pe comerciant cu intentie sa-i provoace, ascuns undeva sa filmeze reactia, stiindu-se faptul ca moldovenilor le sare repede mustarul la tupeu si obraznicii, deci totul a fost regizat, dar ce au facut liberalii in guvern, ce au savarsit infractional cu achizitiile de materiale de pandemie, ce fac cu salariile, pensiile si alocatiile romanilor, cu intentie nimic sa mai dea, decat foertati si obligati cu daramarea guvernului, asta nu mai este regie, este navul secular al lăbarilor lăbarali, aleaga-se praful si pulberea de ei, asa cum s-a ales de PDL!

valica spunea...

Procurorul de la pPitesti a castigat in instanta recalcularea pensiei si primeste pe 20 de luni peste 85.000 de lei iar lunar va primi de la peste 73.000 la peste 78.000 de lei adica cu 1000 de euro in plus. Mai bravos PDL !!!

brenda spunea...

NOUTATI DE LA COMISII?

Costy spunea...

Asteptam vești de la @tehnocrat....dupa ce termina serviciul...s-a discutat ceva azi sau a rămas pentru data de mâine așa cum a spus de la început...un om bine informat este un om puternic

brenda spunea...

ABIA MAINE KQ ORA 11 SI CINE STIE CAND DECI ......BU AVUT TIMP AZI? PAI CUM? FUM....

Iulian Mareș spunea...

Micuțule,
Deci... pe tine te-a copiat Cezar!
Mă și miram să știe el a înkega o frază...!
El, mai repede folosește onomatopeele, cuvinte scurte, dominate de consoane dure: brr, hăis, trr....

Iulian Mareș spunea...

Palatul Victoria este obiectiv militar cu statut special, sinus pazei și consemnului de către Jandarmerie și SPP!

Burebista spunea...

Sa înțelegem ca mâine la comisia de munca din camera deputaților, dacă vor fi făcute noi amendamente, legea se va întoarce din nou la comoda de apărare???
Pai ce facem mai nene mă...
Ne învârtim asa la infinit..
Eu știu ca toți ar vrea sa aibă pensie cât a domnului Ciucă... Dar nu se poate..
Îmi dădea cineva un exemplu de colonel iedit la pensie prin 1996 și care ar avea pensie în mână 3000 lei...
Nu știu dacă este adevărat dar dacă ar fi asa pe legea asta noua 199 ar primi în jur de 5500 lei net.
Nu e bine??
Dacă a ieșit la pensie în 1996 la 55 ani acum are în jur de 79 ani...
O fi rău să iei 5500 la 79 ani??
Alții vor sa ia toată lumea pensie numai după salariu de funcție, grad si vechime...
Pai asta e proiectul pentru pensia minimă...
Normal ca unii care au lucrat numai pe la popota sau în alte locuri călduțe de plimbat hartii vor sa li se taie și celor din operativ sporurile.. Dar nu se poate.
În ritmul asta nu o sa primim nimic..
S ar putea ca în Septembrie sa ne taie încă 10 % din pensia netă pe suma care depășește 2000 net..

Iulian Mareș spunea...

Vești noi!
1- Veste buna: la Bruxelles a înfrânt!

2- Veste rea: S-a întors!

3- Veste neutră: Încercați cu acatiste!

Iulian Mareș spunea...

Iar fumezi ștevie! Diseară vii în Centrul Veki?

Iulian Mareș spunea...

*supus pazei

Cezar spunea...

Coooorect...!!

Burebista spunea...

Nu înțelege nimeni ca legea 223 inițială nu mai poate fi aplicata din cauza creșterii artificiale ale salariilor brute din prezent…
Am dat un exemplu.
Pe legea veche cea valabila pana la 15.09.2017 la o baza de calcul de 7000 pensia bruta pentru vechime completa ar fi 7140, impozit 514 pensie netă 6636 lei.
Un activ care are salariul brut majorat 7000 – 35% taxe și 10% impozit, rămâne cu 4095 lei net la care mai primește 1050 norma de hrana și 260 bani de haine adică 5405 lei venit în mână..
Cum e?? Pensionarul actualizat la nivelul activului din prezent ar lua pensie în mână mai mare decât venitul activului cu 1231 lei??
Pe legea actuală un militar care se pensionează azi, după legea actuală primește aceeași pensie de 7140 brut/6636 net pe decizie dar la ultimul punct apare plafonarea conform pug 59 la nivelul mediei salariilor nete. Adică ia pensie în mână 4095 lei.
În proiectul asta 199 ar fi primit sporul pt OMM la cei 4095 sa zicem 20 % și ar ajunge la 4914 lei în mână..
Mai mica decât venitul din activitate și muuult mai mica decât pensia netă rezultata după impozitare conform legii 223 inițială.
Acum înțelegeți de ce nu se va mai reveni la legea inițială?? Din cauza ca în 2018 tot salariul brut s a mărit artificial cu 25 % dar prin creșterea taxelor în net s a regăsit în jur de 50 lei…

Lenovi spunea...

Pai cum facem cu cei care au lucrat 10 ani in armata, 9 ani si 6 luni la popota, 6 luni operativ, doar sambete si duminici, plus un oscar de 50%,mai aveau vreo 7 ani la vreo firma a lu tata si 3 ani prin Italia, si ies la pensie lejer, cu sume foarte mari. Pentru asta care i solutia?

Burebista spunea...

Vad ca mulți tot îi dau într-una cu anexa lui Ciucă... Știe cineva cum s ar fi aplicat acea anexa??
Dacă s ar fi oprit din ea taxele si impozit ca la activi??
Atunci valorile din tabel s ar fi înjumătățit...
Pe mine nu ma afectează anexa în niciun fel dar vedeți ca și în proiectul Ciucă pentru vechime incompletă se scădeau câte 2% din baza de calcul.....cine credeți ca a făcut acel proiect de OUG?? Tot cei de la DGF MAPN.. Chiar credeți ca ar fi aruncat cu bani pe pensionari??

Leon spunea...

"Articolul 68
(1) În cazul în care o comisie are spre examinare în fond mai multe inițiative legislative care au același obiect de reglementare, se întocmește un singur raport.
(2) În situația în care pentru o inițiativă legislativă se face propunere de aprobare, pentru celelalte inițiative legislative se face propunere de respingere, urmând ca prevederile pe care acestea le conțin să poată fi preluate ca amendamente la inițiativa propusă spre aprobare."(Regulamentul CD )
Pot veni cu Amendamente si reprezentantii Guvernului !
La sedinta Comisiei de Munca pot participa si initiatorii amendamentelor, care NUMAI prin votul deputatilor comisiei se admit sau nu.
Au fost cazuri cand au participat in sedinta comuna deputatii din cele 2 comisii.
La finalul sedintei se intocmeste un Raport comun sau se amana pentru o sedinta ulterioara..!

Leon spunea...

Cam ai dreptate, Iulica:
https://www.stiripesurse.ro/matteo-salvini-ue_1487603.html

Alex spunea...

Citez din d-l Leonard: "A.M.R.=1 ZI" (citat cu aproximatie).
Rezultatul sper sa nu fie acelasi ca la A.M.R.-ul facut ptr.ordonanta lui Ciuca. Probabil trebuie sa ne pregatim cu rabdare pentru un nou a.m.r. de 415 zile pana in 2022(tot cu aproximatie).
Sper sa nu fie asa ,dar dupa cum se misca apele...Sigur d-l Solomon are o misiune foarte grea de a alege dintre sutele de propuneri pe care le-a primit intre timp.Oricum problema era varza de la inceput si celor care vor fi prezenti le va fi greu sa scoata ceva din abrambureala facuta.Doamne feri' sa nu iasa nimic si sa trecem iar la a.m.r-eu.

Burebista spunea...

Unde vezi dumneata ca am scris eu ca nu-mi convine??
Am dat exemplul cu colonelul fictiv care ar fi crescut la pensie cu 2500 lei net pe legea asta 199.
Pe mine nu ma interesează cât ia fiecare.. Sa ia cât merita dar nici cum spuneau unii pe aici sa luam toți doar în funcție de salariu de baza, grad, gradație, vechime și comanda..
Eu am avut din 27 ani vechime militară 25 operativ.
Și ăia cu șeful de smg posibil general no o cred.. Pensionat înainte de 1989?? Înseamnă că a dus-o bine dacă mai trăiește.. Are în jur de 90 ani..
Cei care au lucrat în operativ toată cariera nu prea apuca 75 ani...

Huhu Rezea spunea...

Cuantumul de referința este cu puțin peste cuantumul rămas în plată pe L contributivității, așa că nu este mare efortul bugetar pentru cei 68% care mai sunt în viață după 5 ani.Cei ieșiți în pensie pe legea militară nu cred că au nevoie de cuantumul de referințâ.
Cuantumul de referință este brut, și din el se reține 10% împozit pentru ce depâșește 2000 lei, eventual taxă dacă este mai mare de 7001 lei

Leo spunea...

Vom fi în viață și FOARTE VII cu toții
PS
Iar cu unii luptători gen Flavius ,LICHELELE GULERATE MFA or să se roage să-i ia cu izoleta că nu vor avea liniște.

Xman spunea...

Cu datele cps,la ora actuala pensia medie este de 4,200 lei pentru 64,500 de militari MAN( https://www.economica.net/pensia-de-serviciu-medie-din-aparare-se-apropie-de-4-200-de-lei-brut-in-primul-semestru-din-2020-aproape-64-500-de-oameni-au-incasat-o_187479.html).Asta inseamna la un curs de 4.9 aproximativ 663.4 milioane euro.La o crestere a acestei medii cu 2,000 de lei ar insemna un buget anual pentru pensii de 979.3 milioane euro,respectiv o crestere de 315.9 milioane euro...Bugetul apararii pentru asigurari sociale este de aproximativ 3,834,631,000 lei din 21 de miliarde (pana la 35 miliarde credite de angajament,adica derulate pe mai multi ani).Acest buget pentru asigurari sociale ofera o pensie medie de 4,954 lei...Prin urmare ,este posibila o crestere in acest an de 754 lei per total.Cresterea va putea fi mai mare pentru cei cu pensii mici si minima sau deloc pentru cei cu pensiii mari.Asadar consider ca aceasta crestere,cel putin cu anexa nr.2 a domnului ministru CIUCA este posibila pentru cele sale luni ramase din acest an,iar de la anul viitor vor trebui alocate fonduri...
Bugetul total de asigurari sociale al ministerului la un curs de 4.9 este de 782.57 milioane euro.Nu stiu ce calcule ai facut.Cu ce date ai lucrat,pentru ca cei 800 de milioane de euro estimati de tine sunt deja in buget...
Numai ganduri bune,tie si lui cezar care s-a cam grabit de data aceasta...

spiritul lui Haret spunea...

Nu crezi ca parerea pe care o expui ar fi bine sa o tii pentru tine?Eu zic ca da.Ar fi mai bine sa te preocupe situatia ta chiar daca Oskarul iti rupe buzunarele.

kostas spunea...

La magistrati cum se poate sa ia pensia neta mai mare decat salariul net? La ei cum nu exista drepturi care sa nu se dea la pensie, cum sunt la noi in oug 57, ei nu sunt in oug 59 cu limitarea la net(pe ei i-au excus din oug 59 sa nu dea verdictul ca e neconstitutionala) La ei cum se pot face toate astea si la noi nu?

spiritul lui Haret spunea...

Ma abat de la subiectul pensii militare.
Astazi am discutat cu o romanca ce profeseaza ca asistenta medicala in Torino.Acolo cine merge pe strada fara masca este pe loc arestat de carabinieri.Noi in Romania suntem mai cu mot.Vrem la mare,la soare ,cu fetite vesele .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tatuatii pe creiere din clocarime, la ora asta au convulsii si spasme cu clabuci la botoase, stiind ca maine nu pot sa se mai dezvolte in comisie cu paradelile traditionale a la Jianu, Rosu, Andritoiu si famiglia... Va rog frumos, camarazi, sa nu mai consumati bani si timp pentru a vizita Muzeul bolsevismului, pentru ca este mult mai simplu, cum am facut eu la inceputul anului: M-am cerut in audienta la sabotorii si paraditorii de penzii, si acolo au sosit toate insectele bolsevice sarite de pe insectar, ca maimutele din palmieri, toti unul si unul, unul mai incremenit ca altul, cu masti de gestapovisti, grave si glaciale, ca statuile mortii din cimitire! La misto sa puneti intrebari cate unui incremenit de cavou, din asa: ,Murim de foame, nu aveti un suflet uman sa puneti umarul la majorarea pensiilor anemice si in perfuzii?'' Mumiile reci si intrate in putrefactie cadaverice vor raspunde sec: ,,Nu!'' si toot asa cu nu si da si cate zece ore, fara a articula si alte cuvinte... Va recomand in audiente la ei sa aveti obligatori masti-masti, de gaze cu cagule, cu filtru, cu supapele intregi, altfel o sa lesinati de mirosul de cadavre intrate in putrefactie, ei stand la masa inerti, tacuti si fara sa clipeasca macar, exact ca mortii din țintirim... Incercati cu ei un banc cu Bula, cu sex, cu popa si mortu,' cu orice vreti, caci ei vor ramane inflexibili, tacuti si vor raspunde la intrebari robotizati, doar cu nu si da, probabil ca din difuzoare ascunse in anusuri, caci buzele subtiri ca ața de papiota nu se vor misca, rictusul va fi rigid, de beton armat cu insertie metalica, cu privirile tâmpe si neexpresive. Atentie ca daca le spuneti ceva 'telectual se vor ciuli abia perceptibil, cu uitaturi chiezâșe ca fulgerele cerului, unul la altul, caci gramatica lor e limitata la DA si NU, si daca le veti observa labele, carabele si mânurile de industrisi, sunt usor agitate, si imita forfecarile in gol cu un foarfece nevazut, asta fiind starea lor de agitatie launtrica de faptul ca nu au la indemana o pensie, un drept, ceva legal de taiat adanc cu acest instrument taios! Mare minune cu clocarii astia din famiglia Casa Ororilor la Penziile Cazone! As vrea sa se televizeze sedinta de maine sa-mi dati dreptate la felul cum se manifesta aceste insecte bolsevice atunci cand vor auzi de cuvintele: acordare de drepturi, majorari, reparari de paradeli, etc, pentru ca unii vor face si atacuri de apoplexie, dar voi, cei care paziti acolo legalitatea sa-i alungati cu maturoaiele pe medici: Dati-i necuratului ca-si revin singuri, chiar si fara traditionalele perechi de labe peste ocarine! Sa avem bafta maine, si mai rog garda noastra de straja acolo sa ia la ei busuioc, salvie, apa sfintita, tamaie si o cadelnita, lumanari si... jumări! De ce jumari? Daca vrei sa sperii un porc, arata-i o jumara ca fuge in viteza a cince-a la blana in primul stuhăris, si astfel veti avea tihna sa dezbateti chestiunile cu regularile la penziile ametite!

Burebista spunea...

Cred ca nu ai citit ce am scris mai sus...
Ți-am dat și exemplu cu cât rămâne un activ acum din solda bruta în mână.. Cu cât iese acum un pensionar din aceeași solda bruta.. Bani în mână...
Actualizarea despre care vorbești ar fi adus pensiile de dinainte de 15.09.2017 mult peste cele ieșite anul ăsta pentru ca la cele vechi nu se face plafonare la salariul net avut...
Mai citește odată exemplul și.. Poate o să-ți dai seama.
Dacă se va face actualizarea la nivelul salariilor brute ale celor din activitate la nivelul 2020 atunci se va aplica același tratament vor fi și cele mai vechi de septembrie 2017 plafonate..
Capisci.. ��

Burebista spunea...

Actualizarea era în funcție de creșterea brută a salariilor..
Ar trebui regândita actualizarea și sa se facă la nivelul salariilor nete ale ACTIVILOR plus Omm...
Cum s ar fi făcut în proiectul asta în anul 2022 pentru ca atunci se aplică toate măririle din legea 153.
Mai sunt 2 ani..
Unii or sa spună ca e mult și nu mai apuca..
Pai dacă nu mai apuca 2022 înseamnă că și dacă le-ar fi dublat pensiile actuale nu prea s ar fi bucurat de ele..

Xman spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Xman spunea...

Buna ziua domnule deputat.
Pentru ca maine,22 iulie 2020 dezbateti in comisia de munca a Camerei Deputatilor amendamentele la legile plx 199/2020 si plx221/2020 si pentru ca domnul general Ciuca sa nu-si piarda cuvantul in fata rezervei armatei,ceea ce ar fi foarte grav,dati-mi voie sa pledez in fata domniei voastre pentru varianta de eliminare rapida a discriminarilor intervenite intre generatiile de pensionari ,prin adoptarea variantei domnului ministru CIUCA,care se va regasi prin vointa comisiei al carei presedinte sunteti,intr-o viitoare anexa la legea nr.223/2015.
Aceasta anexa ar rezolva rapid inechitatile semnalate,iar bani sunt suficienti...
Daca presupunem ca rezerva armatei formata din 64,500 de persoane (https://www.economica.net/pensia-de-serviciu-medie-din-apar…) ar fi toti maiori,dupa anexa CIUCA,pensia bruta lunara ar trebui sa fie egala cu 5,397 lei.Bugetul asigurarilor sociale de stat pentru MAN este in acest an,deci bugetat! in suma de 3,836,359,000 lei.Acest buget ar asigura o pensie bruta de maior pentru 59,236 de rezervisti. De la acesti "maiori" ,in varianta 10% peste 2,000 de lei,s-ar colecta un impozit asigurator de pensii de maior pentru alti 3,392 de persoane.Prin urmare ,efortul real al statului ar fi de a asigura cel putin o pensie de maior unui numar de 64,500-(59,236+3,392)= 1,872 persoane.
Dupa acest calcul foarte simplist ne putem da seama ca varianta CIUCA este perfect fezabila.
Daca cei din MAN si MAI va vor indemna sa nu o aplicati,,sau sa o aplicati dar cu impozite ca la activi,respectiv 25% cass,10%cas si alti 10% pe venit,inseamna ca se bazeaza pe niste calcule eronate... Varianta lor de impozitare,adica 2,240 de lei /pensie,ar asigura pensii de maiori pentru 24,585 persoane in plus,respectiv un excedent de 24,585-1,872=22,712 "maiori",adica o suma indestulatoare pentru o rezerva de 64,500+22,712=87,212 "maiori".
Numai ganduri bune,

Alexandru spunea...

Foarte corect!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Xman, ehei ce mai viseaza Maiorul meu de la Bacau pensia aia de peste 5000 lei, acum avand, saracan de el, doar 2100lei, iar un alt prieten, leat cu el, fiind Capitan, are mai mult ca el cu aproape 1000 lei! De unde Dumnezeu asa discrepante uluitoare, fratilor? Clocarilor, ati distrus un intreg sistem de pensii militare in ultimul hal, si cu asta o sa intrati in istorie, dar si la puscarie, fanariotilr!

Alex spunea...

Atat de tare ii va fi incarcata memoria ,ca nici nu o sa mai stie de el.Depinde mult de ceea ce vor sustine "reprezentantii " nostrii.

Viorel spunea...

Domnule C.F. Ifrim, noi pensionarii militari din M.Ap.N., M.A.I., S.R.I., etc, avem afinități față de un partid sau altul. Uneori acestea deviază de la stânga spre dreapta și invers sau se dau peste cap ajungând la alt partid în funcție de interes. Ăștia sunt un fel de trădători ca și politicienii. P.N.L. se află la guvernare. Pun o întrebare pentru cei ce iubesc și vor vota P.N.L. Cum poți să susții un partid și guvernul lui când propriul Ministru al Apărării vine la început de mandat cu un PLAN (scris de un conțopist de-al lui), semnat și ștampilat, cu termen de executare semestrul I / 2020, vine iarna și tu nu ieși să spui nimic. Din cele 22 de puncte ale domnului Ciucă cel puțin 3 dacă rezolva (1; 21; 22 ;), încerca și tot era ceva. Nimic. Dânsul vine cu Consiliul Național al Rezerviștilor. Cum puteți iubi un astfel de partid care îți dă cu MĂ CIUCA în cap. Ca să fiu corect, analizând și fostul Guvern P.S.D. (mă refer doar la salarii pentru activi comparativ cu alte categorii socioprofesionale, de care sunt vinovați și actualii pentru aceeași practică și pensiile noastre), cred că marea problemă nu sunt partidele politice ce guvernează ci CÂRTIȚELE din cadrul M.Ap.N., mai exact cei de la D.G.F.C., D.J. și C.P.S. (lingăii politicienilor / ministrului apărării, pentru că numai așa și-au ocupat funcțiile, au executat ordinele indiferent de partid și au transmis mai departe din generație în generație modul defectuos de lucru, legal, mai mult ilegal) motiv pentru care cred că ar trebui schimbați din funcții și trași la răspundere. Țineți minte domnilor miniștri (Ciucă), tot timpul astfel de oameni vă vor avea cu ceva la mână pentru a se proteja în caz de .....

Xman spunea...

Sunt unul din cei 64,496 de rezervisti cu drept de pensie,care si-a exercitat un drept constitutional de petitionare si atat,sau un fel de spovedanie publica daca doriti.Nimic mai mult si nimic mai putin.As fi vrut sa vad reactia domnului deputat, daca ar mai fi primit cel putin 50,000 de petitii pe pagina domniei sale de facebook, cum ar fi reactionat.Oricum si Mark Zuckerberg ar fi auzit de isprava rezervistilor romani...

tudor spunea...

Domnilor,
Conform SCMD, finalitatea PL-X 199, proiect care are sanse sa fie adoptat cu amendamente, este revenirea in domeniul pensiilor militare la forma initiala a Legii 223/2015.
Insa, singura cale corecta de a se revenii, revenire ce pare a fi agreata de pensionari, este RESPINGEREA ART. 40 DIN OUG 57/2015, CU TOATE CONSECINTELE JURIDICE CARE DECURG DE AICI.
Parlamentul Romaniei, respectiv, PSD-ul a avut in curtea sa ani la rand mizeria facuta de guvernul Ciolos si nu a facut nimic. Parlamentul Romaniei, condus si controlat de PSD putea respinge din 2016 art. 40 din OUG 57/2015 si astazi nu ar mai fi fost aceste nemultumiri. O lege de modificare a textului rezultat din modificarea la 11 dec. 2015 a textului publicat in M. Of. al Legii 223/2015 nu inseamna decat acoperirea cu batista a acestei mizeri.
Problema trebuie rezolvata definitiv, corect, nemteste, mizeria trebuie data afara.
Daca este respins art.40 si Lola poate sa-si ia OUG 59/2017 si sa faca cu el ce vrea (nu-i sugeram noi ce),ca acest oug nu priveste legea care, la 1 ian 2016 a intrat a fost si este in vigoare, Legea 223 privind pensile militare de stat.
Oricum, legea de modificare a textului facut de Guvernul Ciolos, text ce nu reprezinta o lege in intelesul constitutiei Romaniei nu a fost emis de parlament si nu a fost promulgat, va ajunge la promulgare la Presedintele Johanis.Si cum vedem ca in ultimul timp, oarecum, Presedintele Romaniei s-a inreresat de problemele armatei, s-ar putea sa nu prea promulge legea. Ca desigur a vazut si el ca prerogativele sale in privinta Legii 223 nu au fost respectate.

Xman spunea...

Capitanul din povestea ta ar avea si el net 3,752 de lei,dar supararea poate ar fi mare pentru ca maiorul, leat cu el ar avea peste 5,000.Ce sa-i faci,dreptatea-i una!

Iulian Mareș spunea...

Sigur, nu exagerezi?

Iulian Mareș spunea...

GP,
Dupa cum se vede lesne, eu am grija mea si nu ma abat....
Oskarul reprezinta capra vecinului?

CEZAR spunea...

@ /m-Al..,
Unineuralule ....!!

Ein Stein spunea...

@Xman
Calculele tale pleaca de la o premisa gresita, ce propui tu se numeste delapidare sau deturnare de fonduri, un penalist ar fi mai precis in incadrare. Toate procentele alea pe care le invoci au o destinatie deja stabilita si nu pot fi folosite in alte scopuri decat in alea pentru care au fost constituite. Toate cheltuielile dintr-un fond nu pot depasi anvelopa bugetata. De unde bani pentru mariri sau echilibrari de cuantumuri daca nu sunt prevazuti banii in fondul de pensii? Niciunul dintre proiectele prezentate comisiei nu contine un studiu de impact sau sursele de finantare, asta arata seriozitatea proiectelor si care sunt sansele de aplicare.

Ein Stein spunea...

@Xman
Singura solutie este de redistribuire a cuantumurilor pensiilor, in cadrul anvelopei bugetate, dupa alte principii si calcule decat cele din mizeria L223, fara a regla derapajele sau dezechilibrele prin taxari si impozitari, care ar duce la diminuarea arificiala a fondului de pensii, sumele respective luand drumul bugetului de stat si redistribuirea lor catre alte domenii si fonduri. Nu va modifica nici dracu Codul Fiscal de dragul nostru.

Ein Stein spunea...

@Xman
Am mai scris si repet, singurul proiect, cat de cat onest si cu sanse de a indrepta ceva este anexa lui Ciuca, ca principiu doar, dar nu in forma asta ci ca o baza pentru o noua lege a pensiilor militare, similara cu a uneia dintr-o tara NATO sau nu, indiferent care ar fi ea, pensie calculata doar din grad/functie, vechime, arma. Alta solutie nu exista! De ce? Raspunsul se afla in intrebarea mea, pe care am mai lansat-o de cateva ori, si nimeni nu a fost in stare sa raspunda. Cum se poate ca un militar cu o solda de functie de nici 2 000 de lei ajunge sa primeasca o pensie de peste 15 000 lei. Ca un comentariu pe intrebare, solda de functie trebuie sa reprezinte grosul soldei unui militar si nu o componenta neglijabila. Se va echilibra situatia in 2022? Pai nu, ca nu are cum, solda de functie va fi reglementata de legea salarizarii insa L223 nu modifica cu nimic calculul pensiei si se va ajunge la situatia cand cel care ia doar 15 000 lei probabil va sari in 50 000 lei.
Legea 223 este o mizerie croita de smecheri pentru smecheri si dupa cum vezi sunt o gramada de alti smecheri, si pe aici, care spera sa se lipeasca la grupul elitist, invocand tot felul de aberatii. Intrebarea mea ramane valabila.

Iulian Mareș spunea...

Cătălin,
Emiteți enunțuri ce trec în categoria sofismelor!
Sa va explic și de ce, însă am pretenția că să înțelegeți și să nu mai expuneți păreri personale:
-tot personalul din compunerea UM/MU subordonate direct sau ierarhic SMAp (SMG) este OPERATIV! Fie că dv acceptați asta sau nu!

Iulian Mareș spunea...

GP,
Daca nu ai înțeles explic că la copii: parte din acei bani sunt destinați sprijinirii acțiunii de relansare a EN, care va da PIB-ul și cei 2% alicati MApN, deci și capitolului pensii militare! Canta la alta masă, cu mine nu-ți merge! Ai devenit mai proletar decât până în 89!

Lenovi spunea...

Mai oameni buni, nu mai sustineti revenirea la forma initiala a legii 223. Nu se poate. La un brut de 10.000, un activ ia cca 6000 net, plus 1200, 1500 norma de hrana si echipament, cam 7500. Daca iese la pensie, cu limitarea la 85% plus omm 20%, ajunge la vreo 9500 pensie. Cine credeti ca va fi vreodata de acord cu asa ceva? La venituri nete de 7500, pensie de 9500. Trebuie gasite alte solutii, corecte si viabile, sa poata fi aprobate. Cerand asa ceva, o sa asteptam mult si bine.

Xman spunea...

@Ein Stein
Eu am fost de acord cu o solutie de avarie propusa de anexa CIUCA,deci tot de ei propusa si nimic mai mult .Am demonstrat ca anvelopa bugetara actuala asigura tuturor rezervistilor din MAN posibilitatea unei pensii de maior cu o impozitare normala de 10% peste 2,000 de lei.Varianta amendamentelor MAN si MAI duce spre o schimbare a codului fiscal...Tinand cont ca 8.6% dintre acestia au pensiile mai mari de 7,000 de lei (5,547 persoane),deci mai mari de 5,397 de lei .Prin urmare,prin aplicarea acestei variante vor fi rearanjate pensiile din cele doua ministere cu conditia sa se doreasca acest lucru.Daca se va aplica varianta,bugetul MAN va trebui suplimentat cu o suma acoperitoare pentru cel mult 2,000 de maiori,adica 129.528 milioane lei,respectiv o crestere cu 3.37%,inflatia fiind de 3.8%.Asadar ,domnul Solomon poate vedea foarte clar ca bani sunt si pentru cei 68% dintre rezervisti carora le-a scazut pensia dupa recalcularea pe 223,dar trebuie redistribuiti pe caprarii ...In mod normal,daca se vrea dreptate pana la capat,aceasta anexa coroborata cu legea de taxare a pensiilor de peste 7,000 de lei ar rezolva decalajele artificiale enorme si adevarul va triumfa...Depinde de cei de la ccr...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ultim ora: S-au trimis la Parlament diligentele presedintiei pentru neimpozitarea pensiilor militare! Totusi, trebuie gasit un mecanism sa puna fna celor deosebit de nesimtite: Cu 20 ani vechime, ca exemplu, un Predoiu si altii sa aiba 35.000 lei? Unde-i frâna in astfel de cazuri, cand si fostul Cdt penitenciar timisorean, cu cea mai mare pensie din Romania, a castigat saptamana trecuta un proces pe ,,drepturi,'' care ii acorda de la 76.000 lei 85.000 lei!?

Burebista spunea...

Eu le-am tot explicat oe aici acest lucru dar multi nu vir sa înțeleagă.. O tin una si buna cu actualizarea pensiilor lor la nivelul salariilor brute de azi...
Daca vor asta atunci pensia lor actualizata va fi calculata dupa legea valabila azi, adica egala cu salariul net fara ordinul 50(norma de hrana ( si fara banii de haine...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Credeti ca rezervistii se omoara cu ce se intampla astazi in Parelament, sau mai degraba in comisia de specialitate? Luati la rand grupurile militare de pe fb si o sa gasit orice alta postare, mai putin despre acest evenimet al dezbaterilor pe Lg 223 si cele 2 plx-uri! Nu trebuie sa fii sociolog sa realizezi ca rezervistilor li s-a facut lehamite, nu mai cred in baliverne, si-au pierdut increderea in politicieni si actiunile sindicaliste, vazand in orice actiune legislativa doar amanari la sf. asteapta si neseriozitate, mai ales ca aceasta clocarime a MApN se dau de ceasul mortii sa ne paradeasca in continuare, ministrul Ciuca fiind doar o gluga de coceni, fara autoritate asupra propriilor subordonati, si scapand totul de sub control. Ciuca, mai degraba s-a zbatut ca un guvid in carlig doar pentru impozitarea pensiilor mari, intrucat are multe imprumuturi bancare, datorii si la burdihanul gros trebuiesc bani vartos, altfel nu-si intrerupea somnul din cortul indiferentei si pentru fleacurile noastre de pensii, asa cum n-a facut-o niciodata si nici nu o va face cate zile o mai avea de trait.... Doar acest blog este cel mai activ, vizitat si plin de comentarii pe subiectele la zi despre actiunile legislative la pensiile militare! Felicitari, Onorabile!

gheo spunea...

L.223 - sustinuta inflacarat de dl. Dogaru si compania avea interesul unui grup restrans din motive bine cunoscute, ce s-a ales de ea, mutilata inainte de aplicare a dus la actuala situatie. Fiecare / multi fac calcule ... uitand ca indiferent de ce lege va mai aparea, nici un politician nu o va vota cu aplicare imediata. Orice lege votata cu aplicare "peste ... 2 - 3 ... ani" este o nulitate, o aburire a pensionarilor pentruca, orice fraier stie sau ar trebui sa stie ca politicienii au devenit o masinarie bine angrenata sa minta si induca in eroare, stiind foarte bine ca, intre data adoptarii si data intrari in vigoare, vor gasi o modalitate sa-i faca ceea ce i-au facut Legii 223, sa o faca la fel de inutila ca ceea pe care o inlocuieste. Pe masura ce politicienii devin tot mai bine pregatiti si antrenati sa minta si manipuleze, noi, neputinciosi in a invata lectiile primite, devenim tot mai prosti si creduli intro clasa politica care-si are propriile interese "paralele cu ale noastre", concluzie amara si valabila pentru intreaga societate romaneasca ajunsa un fel de "jucarie lipsita de valoare" in jocul de interese murdare ale clasei politice. Cel putin ... "puteti visa", realitatea insa se afla dincolo de "orizontul pe care nu-l stiti !!!" si care nu e ceea ce sperati.

Niky spunea...

Asta cred si eu,ca cine cere revenirea la 223 inițială,ceea ce este clar utopic,nu face decât sa mimeze lupta pentru pensionarii militari, si mai ales știe ca asa ceva este imposibil acum când legea 153/2017 este încă in derulare! E clar ca trebuie găsite alte soluții ,care mai ales sa elimine inechitățile,nu sa le adâncească!

kostas spunea...

La magistrati cum se poate? Au pensii mai mari decat salariile.Au in pensie toate veniturile brute si nu au nici limitare la net.La ei cum se poate si la noi nu? Lor nu le pasa,ei nu au pe nimeni ca Lenovi sa tipe ca nu se poate.

Lenovi spunea...

Reparam un abuz cu alt abuz? La magistrati a fost o mita mascata, la fel ca la judecatirii CCR, care cumuleaza trei pensii. Cati politicieni au scapat de puscarie pe decizii ale curtii constitutionale? Ba ca inregistrarea a fost facuta de Sri, ba ca un judecator din cinci n a fost tras la sorti, prostii de astea. Magistrati care dau solutii de achitare sau de pedepse cu suspendare politicienilor care au furat sute de milioane? Chiar ne facem ca nu vedem complicitatea acestora? Solutia e in repararea abuzului in cazul lor, nu in extinderea abuzului. Cum poti sa ceri o pensie mai mare ca salariul, indiferent de domeniu? Sincer.

BONIFATIE spunea...

Perfect adevărat d-le GHEO!
Măcar să fim doi scrofăiți.
Chiar nu cred că trebuie să-l blamăm pe Dogaru. Face și el ce poate dar vina este, cum ați spus, ca și speranța, în altă parte.
Sper să nu o mai lălăie până la toamnă.
O fi „oaza” din deșertul promisiunilor, care ne va răcori, sau „gă-oaza” (Fata Morgana) cea fierbinte care ne va lăsa, ca de obicei, cu limba scoasă.
Cu respect pentru toți de pe aici, de la mine cu 32 de grade, încă din sud.

MIȘU spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Alex spunea...

Cam toti am inteles ca nu este posibila revenirea la stares initiala a L.223 deoarece cunantumurile pensiilor unora ,ar deveni din uriase si mai si.
Singurul care nu pricepe pare sa fie d-l Dpgaru & co .care sustin sus si tare acest lucru (printre altele).Magaria cu cele doua O.U.G.-ri 57 si 59 nu s-ar fi intamplat daca nu ar fu fost cativa la care pensiile militare au crescut in catuva ani la zeci de mii de lei.Cele doua ordonante au stopat cresterea acestor pensii dar ne-a lovit si pe cei cu pensii mici.De ce sa suferim cateva zeci de mii pentru cativa ?Ar cam trebui sa se termine cu inghetarea pensiilor noastre.Pe majoritatea nu ne incalzeste ca pensiile militare vor fi supuse taxarii.Vad ca si reprezentantii nostrii ar face din eliminarea taxarii o mare realizare.Nu este! Continua sa-si apere pensiile lor de zeci de mii de lei.De atata vreme este pe prima pagina aici pe blog,propunerea.de modificare a plx.199.Al naibii daca vreunul dintre cei care tot merg la intalniri de gradul 3,a bagat la cap.Treaba simpla ,se rezolva rapid.Astia gen Dogaru trag de timp dar nu in interesul nostru.Cand apele sunt linistite cat de cat ,mai vin cu doua ,trei propuneri si iar se intoarce documentul.Ce dracu nu traim 100 de ani.
Sa zicem ca propunerea d-lui Huhu nu le place ,a lui MA(CIUCA) care este la fel sustinuta de multi rezervisti iar nu le place .Vor sa faca ei cuantumul net minim.Oare chiar vor sa-l faca? Nu cumva este tot o strategie de a o lungi ?Domne! Daca voiau sa-l puna in aplicare o faceau si gata.Chemau ai nostrii reprezentanti doar ptr.a vota pentru.
Chiar si.propunerea lor este mai buna decat nimic.Sa faca ceva.De sedinte sunt satul.Peste cateva zile mai apare unul cu nu stiu ce idee ,iar se modifica schimbarea(stil cazon).Ce sa mai creada si d-l.Solomon? I-au facut "si nostrii" capul mare.Circul ar trebui sa inceteze si cei care decid sa faca ceea ce cred ca este folositor celei mai mari parti a oensionarilir militari.

Alex spunea...

Daca este asa.Sa-i ia naiba pe toti.Offfffff! am reusit sa zic si treaba asta.Perfect!Ramanem in asteptare ,cat mai suntem in viata.Dupa aceea..

Lenovi spunea...

Rezolvarea e simpla. Fara multe amendamente si vorbărie. Sa se aplice omm la pensiile stabilite la net si sa se dea drumul la actualizare cu ianuarie 2021. Asa, vindem pielea ursului din padure.

Teo spunea...

Astăzi, în Comisia de Muncă a fost dezbătută PLx 199/2020 și toate amendamentele SCMD au fost acceptate. Acum se întoarce la Comisia de Apărare pentru întocmirea raportului comun. În momentul în care vom vedea draftul proiectului negru pe alb, ne vom putea pronunța în amănunt. Interesant este faptul că au fost de acord și reprezentanții M.Ap.N și MAI. A fost introdus și amendamentul cu privire la pensia de urmaș pentru cei în retragere.

Iulian Mareș spunea...

Stai blând, că au fost și 2 mil de petiții către Casa Albă și...nimic!
Omul când nu are ce face scrie de supraimpozitare....așa și tu! Faceți tata deskiderea gurii și să vedeți câtă carne primiți!
Pentru asta nici nu-ți răspunde...
Ce să-i răspunzi unuia care își dorește supraimpozitare foștilor șefi? Căci cei cu pensii mai mari nu or fi fost plantoane?
Tipic romanului: mai dă-mi mie, dar taie-i și lui Ilie!
Bravos camarade! Vox populis, vox vulgus, vox plebeii versus patricii!
Sunt siderat!

brenda spunea...

TRAG DE TIMP ......

Iulian Mareș spunea...

Nu sunteți la zi cu datele! Fabulație și cadeți pe spate de uimire...
Va pot scrie estimativ cuantumurile pe grade, însă nu are rost...

Iulian Mareș spunea...

Lenovo!
Doamne ferește să fie așa!
Câte prostii puteți scrie fara să înțelegeți democrația, Constituția,legislația!
Să fiți dv interceptat total ilegal și să vedem dacă va convine!

Iulian Mareș spunea...

Domine Deus!
Pacea fie cu tine, fiule!

Iulian Mareș spunea...

Asta se numește blat cu pat! 👍😂😜🆘

Xman spunea...

https://www.snppc.ro/comunicat-22-iulie-2020-vot-final-n-comisia-pentru-munc-i-protec-ie-social-plx-199-2020-bd10374

Anton spunea...

Camera Deputaților a dezbătut astăzi, 22 iulie, în ședința online a Comisiei pentru muncă și protecție socială, ,,Pl-x nr. 199/2020 – Proiect de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat şi instituirea unor măsuri în domeniul pensiilor militare de stat. Președintele FSNPPC, Dumitru Coarnă, vicepreședinte al Biroului Național al Confederației Sindicale Cartel ALFA, a participat astăzi prin videoconferință, la comisia sus menționată, pentru a susține amendamentele noastre având în vedere: riscurile profesionale, importanța socială și permanența serviciului public prestat, incompatibilitățile și restricțiile stabilite, prin lege, pe timpul activității, calitatea de militar în rezervă, după pensionare etc. Amendamentele noastre vizează în special adăugarea cuantumului Ordinului Meritul Militar, actualizarea pensiilor militare ale polițiștilor concomitent cu majorarea veniturilor polițiștilor în activitate. Luni 27 iulie va avea loc ședința comună a Comisiilor pentru muncă și protecție socială / de apărare, ordine publică și siguranță națională pentru aprobarea raportului comun și sperăm că miercuri 29 iulie va intra la vot final în Camera Deputaților. Vom continua informarea, cu celeritate, pe marginea acestui subiect de maxim interes, mai ales pentru colegii noștri care îndeplinesc condițiile de vârstă/vechime în serviciu și au în intenție să solicite trecerea în rezervă, cu drept la pensie militară de stat. BIROUL EXECUTIV CENTRAL

brenda spunea...

TOTUSI COARNA DA INFORMAII ASA VOM VEDEA

Burebista spunea...

Doamna. V am răspuns și pe în cuiul Cătării. Dacă după recalculare pensia iese mai mica rămâneți cu cât aveți acum... Dacă pensia soțului a fost 9000 dumneavoastră aveți acum 4500 brut și 4150 lei net.
Nu vreau sa va dezamăgesc dar nu cred ca veți primi mai mult dacă aveți acum indiferent ce lege va veni..

Huhu Rezea spunea...

Ne-ai înnebunit cu propunerile voastre acceptate.
Păi... propunerile voastre erau în PL x 221/2020, proiect respins.
Stai să vedem ce mai ziceți de luni.

Huhu Rezea spunea...

Pentru ce?

Alex spunea...

De la a zice ,pana la a face este cale lunga.Atat suntem de fripti incat ,daca inainte aveam incredere doar cand aparea negru pe alb,acum nu avem incredere decat atunci cand pensiile stabilite dupa noul vis intra pe card.Bucurii de scurta durata au mai fost .Ambele au fost urmate de ordonante de urgenta.

Leon spunea...

Pai astazi s-a intamplat cam ce am zis eu ieri:
"Articolul 68
(1) În cazul în care o comisie are spre examinare în fond mai multe inițiative legislative care au același obiect de reglementare, se întocmește un singur raport.
(2) În situația în care pentru o inițiativă legislativă se face propunere de aprobare, pentru celelalte inițiative legislative se face propunere de respingere, urmând ca prevederile pe care acestea le conțin să poată fi preluate ca amendamente la inițiativa propusă spre aprobare."(Regulamentul CD )
Pot veni cu Amendamente si reprezentantii Guvernului !
La sedinta Comisiei de Munca pot participa si initiatorii amendamentelor, care NUMAI prin votul deputatilor comisiei se admit sau nu.
Au fost cazuri cand au participat in sedinta comuna deputatii din cele 2 comisii.
La finalul sedintei se intocmeste un Raport comun sau se amana pentru o sedinta ulterioara..!

Leon spunea...

Cine este curios sa vada cum au decurs discutiile de astazi la Comisia de Munca, sa-l citeasca pe Nea Marin:
Fierbințeli cazone

Cifff1967 spunea...

pe SNPPC S-A PUBLICAT DISCUTIA DE LA COMISIA DE MUNCA

Teo spunea...

Camera Deputaților a dezbătut astăzi, 22.07.2020., în ședința online a Comisiei pentru muncă și protecție socială, ,,Pl-x nr. 199/2020 – Proiect de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat şi instituirea unor măsuri în domeniul pensiilor militare de stat. Presedintele S.C.M.D. col. (r) dr. Mircea DOGARU, a participat astăzi prin videoconferință, la comisia sus menționată, pentru a susține amendamentele sindicatului.
Amendamentele înseamnă revenirea la Legea 223/2015, așa cum a fost votată de toți parlamentarii, inclusiv de dl. Paul Dobre (mai puțin de Remus Cernea) și promulgată și abrogarea OUG-urilor care, practic, au desființat-o;
În concluzie, SCMD a subliniat că nu va fi liniște și nu se va face dreptate în interior, dacă nu se vor promulga amendamentele care reabilitează, integral, Legea reparatorie 223/2015.
Luni 27.07.2020. va avea loc ședința comună a Comisiilor pentru muncă și protecție socială / de apărare, ordine publică și siguranță națională pentru aprobarea raportului comun și miercuri 29.07.2020. va intra la vot final în Camera Deputaților.
Așteptăm rezultatul, adică Raportul Comisiilor de Apărare și Muncă și votul Camerei Deputaților, în Plen, după care vom convoca CD al SCMD, pentru a lua măsurile care se impun.
Vom continua informarea, cu celeritate, pe marginea acestui subiect de maxim interes,
Totodată SCMD, referitor la Plx 396/2019, i-a cerut Presedintelui Romaniei sa-si respecte promisiunea facută sindicatului la 05.10.2017, la petitia nr. 16429/16.08.2017, trimitand la Curtea Constitutionala o lege care amesteca pensiile militare cu cele ”speciale”.
Ca urmare a solicitării SCMD, argumentată juridic, adresată oficial Presedintelui Romaniei în data de 02.07.2020. cu privire la PLx 396/2019 care introducea tripla impozitare la rezerviști și îi alinia, nejustificat, la pensiile speciale ale civililor, Președintele României Klaus Werner IOHANNIS a luat decizia de a nu promulga legea în forma actuală.

Negritoiu spunea...

Leon,
Procedurile le cunoastem si noi.Daca sti,spune ce contine concret raportul care pleaca spre comisia de aparare.Ai informatii,ca de proceduri tehnice nu ducem lipsa?

Alex spunea...

Am aruncat o ocheata la d-l Marin.Dupa modul in care s-au desfasurat discutiile nu se stie clar cine si ce a inteles.Luni se va vedea in toata "splendoarea" rezultatul indelungilor discutii si mai ales a savantelor modificari propuse de d-l Dogaru.
Doamne da sa se aleaga ceva daca s-o putea din toata abrambureala facuta.
Printr-un comunicat scurt d-l Dogaru va arata ca a obtinut in ciuda invidiosilor gogoasa cea mai mare.Oameni buni pregatiti cotizatia.Omul si-a facut datoria.In afara de asta i-a bagat in ceata pe toti.Le are!

Leon spunea...

@Negritoiu, pai n-a plecat niciun Raport; Acesta se va intocmi intr-o sedinta comuna viitoare a celor doua comisii, unde se vor vota amendamentele aprobate cat si cele respinse, rezultand un Raport comun semnat de Presedintele Adrian Solomon si Ion Mocioalca !
Posibil ca sedinta sa se desfasoare fara invitati .
Nu este sigura varianta ca se va vota in Plenul CD saptamana viitoare !
Va reamintesc ca Oug.57 este si in prezent la Comisia de munca din Aprilie 2016, iar OuG nr.59 este pe ordinea de zi a plenului CD pe la poz.100...!

Leon spunea...

Referitor la Pl x nr.396/2019, Presedinele NU poate lua nicio Decizie pana in data de 30 septembrie, cand CCR va lua o Decizie asupra acestei Legi...!

Alex spunea...

Astia umbla dupa cai verzi pe pereti.Cer atat de multe ptr.ca la urma sa nu obtinem nimic.Pe bune !zici ca o fac intentionat.

Lenovi spunea...

https://www.g4media.ro/de-ce-curtea-de-apel-brasov-nu-a-eliminat-interceptarile-facute-de-dna-cu-sri-din-dosarul-primarului-psd-din-ghimbav-serviciul-de-informatii-a-oferit-doar-suport-tehnic-prejudiciul-e-de-peste-20-de.html
Chiar nu vorbesc prostii. Uite ca mai sunt si magistrati cu coloana vertebrala. Atat timp cat Sri a pus la dispoziție tehnica, fără sa se implice in acte de urmarire penala, avand mandat de la judecator, unde i problema? Unde trebuia sa fie Udrea acum si multi altii, de ce s au retras apelurile in cazul lui Hrebenciuc si aluia de la Pnl, nu i retin numele, o nulitate oricum. De ce primul dosar cerut de Siij a fost a lui Dragnea? Chiar toți suntem orbi? Normal ca abuzuri s au facut, cazul lui Portocala. Dar complicitatea intre unii magistrati si unii politicieni nu poate fi tagaduita, doar daca nu vrei. Eu asta vroiam sa spun, ca daca magistratii nu aveau ce oferi la schimb, politicul avea grija si de ei, ca de militari. O sa vedem cat de corecta si de consecventa in decizii e si CCR in decizia pe care o s o ia in septembrie.

Negritoiu spunea...

Leon,
Multumesc pentru raspuns:scurt,clar si la obiect.
P.S. Ar fi bine daca sedinta s-ar desfasura fara invitati. Unii dintre acestia ar fi in stare sa depuna amendamente numai pentru a amana din nou depunerea raportului.
Sa auzim de bine,

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Vreau aici si acum sa-mi motivez lipsa de incredere in plx 122/2020 si de ce nu am agreat-o: Daca ne vrea binele Ministrul, Ciuca, de ce i-a lasat pe Rosu Jianu si ciracii sa vina cu sabotaje la dezbateri in camera? Adica aia veneau in comisii de capul lor fara sa stie Ciuca, cel care promite la 01 Ian Luna de pe cer la pensiile militare? De ce nu a scris clar ca se aplica Legea imediat dupa promulgare si dupa publicarea in MO, adica inainte de alegeri, pana in Octombrie cel tarziu, si a scris ca se aplica abia la 01 Ianuarie 2021? Raspuns: Cum arata plx 122 nu era rea, oarecum asemanatoare cu cea a Col. Dogaru, insa e o varianta vicleana si perfida, intrucat se promulga, bine merci, dar imediat dupa castigarea alegerilor brusc bagau o oug gen oug 59, in care se stipula ca datorita crizei mondiale, datorita lipsei de bani, datorita pandemiei, datorita achizitionarii de avioane F16 si pentru ca s-au majorat pensiile civile si alocatiilor la copii nu mai sunt bani, si prin acest oug paraditor se comuta anul de aplicare in 2023, un an al iubirii vietii peneliste de aplicare pentru liberali, un an mereu vehiculat de ei, ba chiar cu intindere pana in 2025, pentru ca atunci cand venea 2023 aveau sa zica asa: ,,Da, va dam 50% din promisiuni, cealalta jumatate abia in etapa a doua in 2025!!!'' Inca n-am invatat nici acum ca asa s-a intamplat si cu Lg 223/2015, ca daca nu s-a aplicat imediat dupa promulgare, pentru ca asta nu s-a specificat expres in lege si nimeni n-a sarit de fund in sus sa fie imediat aplicata, atunci a intervenit oug 57 si oug 59? Dogaru a pistonat si a cerut sa se aplice imediat dupa promulgare si publicare in MO, adica inainte de alegeri, ca sa fie sigur ca o apucam pe cupoane aplicatasi in buzunare, pe cand Ciuca si gasca puteau si ei sa faca asta, ca sa-l invinga pe Dogaru si sa culeaga procente pentru PNL, sa modifice data de 1 Ianuarie cu alta de 1 Sept. 2020 sau 1 Oct. cel tarziu, astfel incat la data alegerilor deja sa primim pe cupoane real pensiile, dar nu s-a vrut asta intrucat intentia reala a lor a fost doar sa ne duca cu zaharelul, sa ne ofere niste coeficienti atragatori insa pe o abureala, caci dupa alegeri cu un oug amana aplicarea legii pana in 2023 cu motivatiile de mai sus scrise. Cine crede ofertele liberale, crede in fata morgana sau izmenele de pe gard: Chiar nu vedeti ca Legea pensiilor civile nu vor s-o aplice deloc, si daca n-ar fi alegerile nu ar da 1 leu la civili cat si la alocatii? Nu se vede ce lupte duc cu ei civilii sa aplice o lege organica si doar alegerile apropiate ii determina sa dea doar 10%, si Dv chiar credeti ca varianta Ciuca v-ar aduce macar 1 leu la pensii, inainte de 2023? Tocmai de aceea varianta Ciuca arata mai avantajoasa ca a lui Dogaru, sa frapeze, sa atraga, sa insele mai usor, dar nu-i decat o utopie electorala amagitoare si care nu s-ar fi aplicat, ori niciodata, ori abia de la 2023 in sus! Am vb la telefon cu mai multi camarazi si majoritatea cred ca varianta Ciuca nu-i decat o... cioaca de abureala electorala penelista si atat, fara aplicativitatea pe care toti o asteptam, unii chiar din 2010! Cu taoata parerea de rau, dar asta este crunta realitate!

GO spunea...

ACTIVITATEA PARLAMENTARĂ

Vot final astazi în Comisia pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților pentru cele două proiecte de lege ce se referă la rezervisti, aflate în dezbatere - Plx 199/2020 cu amendamente agreate la negocieri separate și Plx 221/2020, ambele cu puncte de vedere negative de la Guvernul României.

Camera Deputaților a discutat astăzi, 22 iulie, în ședința online a Comisiei pentru muncă și protecție socială, ambele proiecte: Plx 221/2020 (propus direct pentru respingere) si Pl-x nr. 199/2020 – ambele Proiecte de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat.

Am participat in calitate de parte interesata, fiind cosemnatar la Plx 221/2020 si inițiator de amendament la Plx 199/2020.

Ca invitați au fost reprezentanții SCMD prin Mircea Dogaru, polițiștilor prin Dumitru Coarnă, președintele FSNPPC, vicepreședinte al Biroului Național al Confederației Sindicale Cartel ALFA, cei ai M.Ap.N., MAI etc.

Modalitatea: videoconferință.

Alături de mine, Dumitru Coarna si Mircea Dogaru au susținut amendamentele noastre comune având în vedere: riscurile profesionale, importanța socială și permanența serviciului public prestat, incompatibilitățile și restricțiile stabilite, prin lege, pe timpul activității, calitatea de militar activ, în rezervă, in retragere etc.

Amendamentele noastre au vizat în special adăugarea cuantumului Ordinului Meritul Militar(similar), actualizarea pensiilor militare ale rezervistilor concomitent cu majorarea veniturilor celor în activitate, pensia de urmaș etc.

Cu mare majoritate de voturi, membrii comisiei de muncă au emis un raport de adoptare pentru Plx 199/2020 cu amendamentele dezbatute/stabilite în comisia de muncă și un raport de respingere a proiectului de lege Plx 221/2020.

La începutul săptămânii viitoare va avea loc ședința comună a Comisiilor pentru muncă și protecție socială/apărare, ordine publică și siguranță națională pentru aprobarea raportului comun și sperăm că marti 28 sau miercuri 29 iulie să intre la vot final în Camera Deputaților.

Voi continua informarea, cu celeritate, pe marginea acestui subiect de maximum interes, atât pentru rezervisti, dar și pentru colegii noștri care îndeplinesc condițiile de vârstă/vechime în serviciu și au în intenție să solicite trecerea în rezervă, cu drept la pensie militară de stat.

Lt.col.(rtr) Dumitru Lupescu,
Deputat, Secretarul comisiei de apărare din Camera Deputaților

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3093331304069433&id=100001777814540

Iulian Mareș spunea...

Ceri putin, primesti putin spre nimic!

GO spunea...

Legat de preconizatele modificări care ar urma să fie aduse Legii nu. 223/2015 privind pensiile militare de stat, m-aș fi așteptat ca SCMD, dl. depotat Lt.col. (rez) Lupescu și Dumitru Coarnă, să vină cu 2 amendamente. Unul genial și unul copiat. Astfel!

🛑 1]. Amendamentul genial. Tinand cont de experientele trecutului, as fi insistat pe un amendament prin care L. 223/2015 sa nu mai poata fi modificata prin ordonante de urgenta, cât timp aceste ordonanțe pot determina scaderea/înghețarea/afectarea cuantumurilor pensiilor militare.

Aviz faptul ca modificarile benefice propuse a fi aduse L. 223/2015, au termen de aplicare unele de la 1 ianuarie 2021, altele din 2022 sau din 2023. Dar noi ne putem trezi oricand cu o ordonanta de urgenta care sa blocheze respectivele beneficii, înainte ca să le obținem. Asa cum s-a intamplat si cu L. 223/2015 intrată în vigoare după 6 luni de la data promulgării! Numai că legea nu a mai apucat sa intre niciodata in vigoare in forma initială, fiind modificata in aplicarea principalelor prevederi benefice, cu 2 saptamani inainte sa intre in vigoare (prin OUG 57/2015).

Iar noi suntem în aceeași schemă acum: ni se flutură prevederi benefice, dar care nu intră în vigoare imediat, ci peste 6 luni, 2 sau 3 luni. Fiind lăsat un interval de timp în care o ordonanță de urgență poate anula/altera oricând respectivele prevederi.

Amendamentul ar fi avut șanse multiple să fie adoptat, ținând cont de faptul că nu necesită nici o alocare suplimentare de fonduri. Iar pe noi ne-ar fi securizat "beton"!

🛑 2] Un al 2-lea amendament util, nu trebuia decât copiat după amendamentul identic introdus de curând în legea pensiilor civile.

Este vorba de acel amendament care stipuleaza ca in cazul in care casele de pensii acorda sume in plus pensionarilor, din vina caselor de pensii, aceste sume nu mai pot fi ulterior retinute pensionarilor. Amendamentul este util pt. a bloca executarea silita a pensionarilor. Si au fost multiple cazuri si la pensionarii militari si vor fi si pe viitor.

Un astfel de amendament nu poate fi refuzat, avand in vedere faptul ca a fost deja introdus in legea pensiilor civile, dar nu si la militari! Si nici nu necesită alocare de fonduri suplimentare.

valica spunea...

Dogaru s-a pronuntat saptaminile trecute pe Guita Tv, ca el se vede viitorul ministru al apararii

Leon spunea...

,,...În acest sens, menţionăm că, în prezent, Casa de Pensii Sectorială a
Ministerului Afacerilor Interne gestionează peste 86.000 de pensionari, un
volum similar cu cel al Casei de Pensii Sectoriale a Ministerului Apărării
Naţionale.
Principiul similarităţii acoperă natura activităţilor desfăşurate
(stabilire, recalculare, revizuire pensii militare de stat), competenţa de
gestiune a pensionarilor militari de stat şi plata pensiilor militare de stat.
De asemenea, precizăm că potrivit art. 1 şi art. 2 lit. a) din Legea
nr. 223/2015, sistemul pensiilor militare de stat este garantat şi se exercită
(în mod unic) doar în temeiul acestei legi, astfel că principiul unicităţii
impune caselor de pensii sectoriale să desfăşoare aceleaşi operaţiuni.
Activităţile desfăşurate la nivelul Casei de Pensii Sectoriale a Ministerului
Afacerilor Interne presupun solicitarea la efort, un grad ridicat de
complexitate şi răspundere determinate de un ansamblu de factori,
exemplificând după cum urmează:
- natura şi succesiunea operaţiunilor în legătură cu înregistrarea şi
gestionarea dosarelor de pensie presupune activităţi cu un grad ridicat de
efort, complexitate şi răspundere, începând cu stabilirea şi plata drepturilor
de pensie şi terminând cu manipularea şi păstrarea documentelor;
- necesitatea încadrării în termenele legale reglementate de legislaţia
specifică în ceea ce priveşte procesul de recalculare şi actualizare a
pensiilor militare de stat care presupune creşterea gradului de solicitare de
efort a personalului. ...,,
Cele de mai sus sunt sustinute de Guvernul Romaniei( sedinta din 22.07.2020) in Avizul NEGATIV la initiativa legislativa a senatorului Tit Brailoiu, Pl x nr.90/2020 ( RESPINS de CD..) si se afla la Senat cu nr. L 288/2020, unde Comisia de Aparare a intocmit un Raport de Adoptare...!
Proiectul sustinut si de SCMD, se refera si la completarea Legii nr.223/2015.

CEZAR spunea...

RETINETI ASTA...daca nu STIATI !!

Lucasz MaryMILITARII ŞI ALTERNATIVE POLITICE DE REPARARE A NEDREPTĂŢILOR LEGISLATIVE
10m ·
PNL/PDL au votat împotriva militarilor Plx 199/221 in toate comisiile.Vom fi cu ochii pe ei si in plenul Camerei Deputaților.

M spunea...

@G. Olescu

Al doilea amendament era util.

Primul este delicat. Nu poti sa interzici legiferarea. Va amintesc ca am facut REFERENDUM sa nu mai dam OUG pe justitie iar apoi (doar intamplator la putere fiind chiar cei care au propus referendumul) ne-am apucat vitejeste sa dam OUG-uri pe justitie.

Singura modalitate ar fi un "moratoriu" asumat de toate partidele dar complet utopic cata vreme pensiile "speciale" reprezinta o miza politica, de dat sau de luat.

M spunea...

@Teo

Sunt convins ca pana nu fac un mecanism de plafonare / supraimpozitare / taxare / dijmuire - cum vreti sa ii spuneti - nu vor face modificari (care sa si aplice) la L223.

Ein Stein spunea...

@Pompi
Vad ca ai adus acelasi comentariu de pe site-ul lui Neacsu si aici, probabil ai impresia ca ai descoperit apa calda si nu inteleg de ce nu te opreste cineva, avem destui juristi pe aici. Esti intr-o eroare profunda, asta dovedeste ca nu cunosti legea si faci niste comparatii complet lipsite de realism. Pensionarul cu 7000 lei pensie bruta nu poti sa-l pui in balanta cu un activ care are tot 7000 lei, solda bruta, cei doi nu au ocupat o functie similara si nici nu au avut grad identic. Cei 7000 lei ai pensionarului reprezinta 85% din BAZA DE CALCUL, deci solda lui bruta, in cazul extrem, ar fi fost cu 15% mai mare, cu alte cuvinte ar trebui sa-l compari cu unul care are o solda bruta de 7000 + 15% lei nu cu unul care are 7000 lei. Pe de alta parte am scris "in cazul extrem" pentru ca elementele care constituie baza de calcul, a pensionarului, sunt mult mai putine elemente ca ca in cazul elementelor care constituie solda bruta a activului. Cu alte cuvinte pensionarul care are o pensie bruta de 7000 lei ar trebui sa-l compari cu unul in activitate care are cel putin solda bruta de 10000 lei.
Colportezi aceleasi prostii ale lui Coarna, ingrijorator e faptul ca tu chiar crezi ce scrii.

Ein Stein spunea...

@Pompi
Pe de alta parte grija ta fata de un pensionar cu o varsta inaintata si cam cati bani ar trebui sa-i ajunga ma impresioneaza pana la lacrimi.
Apropos, sunt curios cum ai reusit tu sa iesi la pensie cu 25 ani serviciu si doi ani scoala de subofiteri? Cumva tot prin vreun ordin de ministru? Anticipat partial? Invartit?

Leon spunea...

Felicitari Gelule pentru aceasta postare!
Totusi dul Deputat Lupescu ar trebui sa stie ca Sedintele de plen ale CD sunt Luni dupa amiaza si MARTI dimineata, si este greu de crezut (dar nu imposibil..) ca Raportul comun va fi gata pana Marti dimineata..!

Leon spunea...

Gelule, de aceasta data nu-ti dau nota de trecere :
-la propunerea 1 ti-a raspuns corect Iulica
- la propunerea 2, esti putin in eroare, deoarece Pl x nr.260/2020, este programat in sedinta de plen a CD de saptamana viitoare, deci mai este pana la promulgare !
Iar modificarea propusa la Legea 263/2010 se refera la RENUNTAREA TERMENULUI GENERAL DE PRESCRIPTIE DE 3 ANI PENTRU PENSII( mai putin pentru cele anticipate si anticipate partial..).
Art.107, al.(2) ramane in continuare valabil..!

BONIFATIE spunea...


Să-i ajut și eu pe cei care... Copiat de pe site-ul SCMD.

„I N F O R M A R E

CU PRIVIRE LA SEDINTA DE LUCRU A COMISIEI DE MUNCA A CAMEREI DEPUTATILOR DIN 22 IULIE 2020

- In atentia tuturor membrilor S.C.M.D. –

Doamnelor si domnilor,

Sedinta de lucru a Comisiei de Munca, la care am participat prin mijloace on line, a inceput la orele 11.00. Prin amabilitatea presedintelui Comisiei, dl. deputat Adrian SOLOMON, Plx. 199/2020 a fost devansat in ordinea de zi, fiind dezbatut intre 11.40-13.35, pentru ca existau participanti externi: S.C.M.D. prin presedinte, S.N.P.P.C. prin presedinte (Dumitru COARNA), M.Ap.N. prin dl. secretar de stat Marius BALU si dl. deputat Dumitru LUPESCU, de la Comisia de Aparare, initiatorul amendamentului privind dreptul militarilor in retragere de a lasa pensie de urmas, domnia sa sustinand si obiectiile d-lui deputat Radu BABUS (Comisia de Aparare), la cererea M.Ap.N. de eliminare a 2 amendamente.

S-a dezbatut, asadar, doar Plx. 199/2020, anuntandu-se ca Plx. 221/2020 (initiatori deputatii Ion MOCIOALCA si Dumitru LUPESCU) a fost declarat respins la Comisia de Aparare de catre presedintele acesteia dl. Ion MOCIOALCA.

Spre deosebire de Comisia de Aparare, unde reprezentantii S.N.P.P.C. si S.C.M.D., au fost audiati la inceput, dupa care au fost deconectati, aici am participat la discutiile pe fiecare amendament. Si dl. COARNA si deputatii care au venit cu unele solutii bune (exemplu: pentru evitarea abuzurilor, baza de calcul a pensiei sa nu fie media a 6 luni din ultimii 5 ani, ci media veniturilor brute pe 60 de luni) au renuntat, la solicitarea noastra, deoarece asta insemna anularea intregului parcurs, intoarcerea la Senat a proiectului pentru toamna si pierderea oricarei sanse de a rezolva problemele in acest an.

Surprinzator sau nu, M.Ap.N. nu a mai avut pozitia vehementa de pana acum, impotriva drepturilor rezervistilor. Presupunem ca este rezultatul demersurilor noastre la Cotroceni.

Intrucat noi nu am avut la dispozitie textul (mult laudat, in orb, de diversi interesati politic pe bloguri) votat la Comisia de Aparare, am solicitat sa ni se transmita forma finala, deoarece, procedural: proiectul votat ieri a fost deja trimis la Comisia de Aparare pentru a se pune de acord, luni 27 iulie si a fi elaborat marti raportul comun al celor 2 comisii. Proiectul va fi votat in plenul Camerei Deputatilor miercuri 29 iulie a.c. Dupa care va fi trimis la promulgare, unde, speram sa nu existe probleme, avand pana la ora actuala doua promisiuni ale Presedintelui ca va sustine o lege reparatorie (impotriva Art. 40 din OUG 57/2015 si a OUG 59/2017). Daca vor exista obiectii ale unor grupuri politice la Curtea Constitutionala, totul se blocheaza. Daca nu, legea va fi trimisa la Monitorul Oficial. Si S.C.M.D. si S.N.P.P.C. au solicitat aplicarea imediata, respingand propunerile d-lui ministru CIUCA de aplicare in 2023.

Posibilitatea anularii tuturor eforturilor depuse pana acum exista datorita barzaunilor care n-au de lucru, se agita pe mijloacele on line, atribuindu-si inexistente merite si ofera, astfel, posibilitatea adversarilor nostri interni sa denatureze caracterul legii si sa asmuta, politicianist, media si diverse categorii socio-profesionale, impotriva noastra.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele S.C.M.D.

Col.(r) dr. Mircea DOGARU

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezarica, bine ca ai postat ce a scris Lucasz Mary, in prietenie cu mine si impreuna luptatori impotriva calailor pensiilor militare si PNL: prin aceasta inca o data de itereaza ca plx 122 este o cioaca made Ciuca PNL sa abureasca electoral, in fapt imediat dupa promovare si electorale avea sa fie antamata cu un oug de amanare in 2023 sau 2025, iar Gelu Olescu a intarit aceasta cu cele doua propuneri geniale, sa se dea garantia ca plx199 sa nu fie paradita cu oug, precum Lg 223! Deci, mare, mare atentie la PNL, pentru ca absolut toate interventiile MApN si PNL au fost pe paradeli si amanari pe tot parcursul dezbaterilor in comsiile de specialitate parlamentare! CIUCA, PNL si MApN VOR JUCA PANA LA ULTIMA CARTE PENTRU CA REZERVISTII SA NU PRIMEASCA NICI UN FEL DE DREPT LA PENSIILE MILITARE, SI NU VA MAI AMAGITI DE POMANA CA PLX 122 NU A TRECUT, PENTRU CA DACA SE APROBA, IN VECII VECILOR NU SE MAI APLICA DE CATRE PNL, FIIUND CEA MAI MARE VICLENIE PARSIVA DIN TOT ACEST JOC SUMBRU SI LUPTA CU DOGARU PLX 199! Bucurati-va, stimati camarazi, ca plx 199, asa cum este ea cu unele stangacii sau care nu multumeste pe toti, dar cel putin GARANTEAZA REUSITA, se va promulga si se va aplica inainte de alegeri, ca daca se promitea de la 01 Ianuarie 2021 ADIO DREPTURI, CACI O PARADEAU LIBERALII! Nu plangeti dupa izmenele de pe gard plx 122, pentru ca ea a fost o inventie marlaneasca, parsiva si vicleana sa va smulga clipe de fericire, caci dupa alegeri disparea dintr-un foc cu o oug!

Neacsu spunea...

Nimeni nu stie cum "s-a votat" in comisia pentru munca, pentru ca practic nu s-a votat. Solomon a intrebat daca sunt de acord sa se adopte amendamentele asa cum s-au discutat, dar a fost un talmes balmes in care au vorbit doar 4 oameni in rest tacere. Deci nu a fost un vot nominal ci o acceptare de incheiere a discutiilor, pentru ca se discuta de doua ore si toti aveau alte treburi mai importante de facut. Lucasz Mary este partizan PSD si nu spune sau nu stie ca de fapt toti au adoptat o varianta din care nu au inteles nimic. Dare bine sa dai vina pe o parte sau alta, atunci cand vin alegerile. Asta asa, ca sa fim obiectivi.

Leon spunea...

Scuze, a se citi :"ti-a raspuns corect @M"..!

Leon spunea...

@Neacsu, inclin sa cred ca asa s-au desfasurat discutiile in Comisia de munca, pesemne ai avut acces la videocofernta; posibil sa fi fost invitatul unei deputate, la biroul parlamentar din Craiova...)).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Prin postarea lui @ Bonifatie scrie negru pe alb ca Ciuca si clocarii au cerut drepturile aplicate in 2023 la plx 119, si va dati seama ce se intampla cu plx 122, a lui, daca se vota? Daca a avut tupeul sa ceara aplicarea lui plx 119 in 2023, in veci plx 122 NU SE MAI APLICA, FIIND LIBERALA!

Xman spunea...

Prin urmare,ordonanta CIUCA va veni in sensul ca va bloca tot ce s-a aprobat si se va vota,sper saptmana viitoare pentru 223...

Margarit Fernand spunea...

Camera Deputaților a dezbătut astăzi, 22.07.2020., în ședința online a Comisiei pentru muncă și protecție socială, ,,Pl-x nr. 199/2020 – Proiect de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat şi instituirea unor măsuri în domeniul pensiilor militare de stat. Presedintele S.C.M.D. col. (r) dr. Mircea DOGARU, a participat astăzi prin videoconferință, la comisia sus menționată, pentru a susține amendamentele sindicatului.
Amendamentele înseamnă revenirea la Legea 223/2015, așa cum a fost votată de toți parlamentarii, inclusiv de dl. Paul Dobre (mai puțin de Remus Cernea) și promulgată și abrogarea OUG-urilor care, practic, au desființat-o;
În concluzie, SCMD a subliniat că nu va fi liniște și nu se va face dreptate în interior, dacă nu se vor promulga amendamentele care reabilitează, integral, Legea reparatorie 223/2015.
Cu mare majoritate de voturi, membrii comisiei de muncă au emis un raport de adoptare pentru Plx 199/2020 cu amendamentele dezbatute/stabilite în comisia de muncă și un raport de respingere a proiectului de lege Plx 221/2020.
Luni 27.07.2020. va avea loc ședința comună a Comisiilor pentru muncă și protecție socială / de apărare, ordine publică și siguranță națională pentru aprobarea raportului comun și miercuri 29.07.2020. va intra la vot final în Camera Deputaților.
Așteptăm rezultatul, adică Raportul Comisiilor de Apărare și Muncă și votul Camerei Deputaților, în Plen, după care vom convoca CD al SCMD, pentru a lua măsurile care se impun.
Vom continua informarea, cu celeritate, pe marginea acestui subiect de maxim interes,
Totodată SCMD, referitor la Plx 396/2019, i-a cerut Presedintelui Romaniei sa-si respecte promisiunea facută sindicatului la 05.10.2017, la petitia nr. 16429/16.08.2017, trimitand la Curtea Constitutionala o lege care amesteca pensiile militare cu cele ”speciale”.
Ca urmare a solicitării SCMD, argumentată juridic, adresată oficial Presedintelui Romaniei în data de 02.07.2020. cu privire la PLx 396/2019 care introducea tripla impozitare la rezerviști și îi alinia, nejustificat, la pensiile speciale ale civililor, Președintele României Klaus Werner IOHANNIS a luat decizia de a nu promulga legea în forma actuală.

Burebista spunea...

@ Ein Stein dacă citeai mai atent ai fi văzut ca 7000 este baza de calcul adică media soldelor brute... Care este ega8ci salariul brut din activitate.
7000 bază de calcul x 85 % plafonul de la art. 30 =5950 pensie Bruta. La asta se adaugă sporul pt OMM 20% și surpriza... 5950+20% =7140 pensie Bruta cu tot cu OMM... 7140 - 10% impozit pe ce depășește 2000 (514 lei) = 6626 lei net.
Ori activul din 7000 lei brut rămâne după taxe și impozit cu 4095 lei... Dacă nu crezi în calculul meu întreabă pe altcineva care se pricepe sau întra pe xpm.ro și acolo găsești aplicația de calcul care încă mai funcționează...
Și la a doua întrebare a ta am ieșit la pensie pentru limită de vârstă cu scăderea virstei de pensionare datorita condițiilor de munca pentru ca în plus fata de vechimea militara efectiva am avut încă 12 ani și 6 luni vechime în total 39 ani și 6 luni vechimea cumulată...
Ești lămurit acum???

Burebista spunea...

Găsești în legea 223 din 2015 la articolul 21 cum te poți pensiona pentru limită de vârstă cu reducerea numărului de ani datorita grupei de muncă...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Margarit Fernand, Doamne, ajuta! Col. Dogaru, cat l-am criticat, in trecut, chiar si eu, mea culpa, si asta datorita slabei informari, parandu-mi rau acum, pentru ca omul se lupta pe bune cu infractorii clocari si, incet, incet a depasit toate criticile, sabotarile si nereusitele si reusind sa faca ceva, si daca da Dumnezeu sa fie Ministru al Apararii VA ZBURA TOTI ORDINARII DE ACOLO, CARE DE ANI DE ZILE SI-AU BATUT JOC DE NOI! SE AUDE JIENILOR, ROSIORILOR SI ANDRITOILOR CA V-A SUNAT CEASUL? Atunci am sa cer audienta la domnia sa, nu sa cer ceva pentru mine, expres, ci doar sa povestesc cum si-au batut joc de mine in audienta de anul acesta cand mi-au spus pe sleau ca o sa mor cu pensia pe care o am, ca asa vor ei, si doar daca o sa castig procesele o sa-mi dea drepturile, si sa-i mai spun ca toti juristii de acolo sa fie expulzati si inlocuiti cu juristi care sunt devotati activilor si rezervistilor, nu politicului si intereselor gastilor de mafioti, iar Comisia de contestatii sa fie separata de Minister, chiar cu sediul, sa fie independenta de politic si Minister, independenti ca si juristii. Nu ma duc eu acolo pana nu fac un plan maret cu juristii mei din umbra, cu hartie scrisa punctual de mai multe minti luminate decat mine, sa dovedim ce s-a intamplat acolo pe parcursul anilor, si as vrea ca toti sa raspunda in fata legii, inclusiv masuri ferme si de neiertat in urma controlului Curtii de Conturi, ca se vrea musamalizarea, in loc de trimitere in fata procurorilor! Trebuie neaparat sa castigam, cum zicea @Gelu Olescu, dreptul legal ca cine greseste deciziile de pensii la calcul sa plateasca din buzunarul lui, nu pensionarul militar, asa cum este legiferat acum la civili pe Lg 263, pentru ca acolo calculele se fac de catre amante, sotii, nepoti, copii, nasi, cumetri si tot felul de nepotisme infioratoare, niste incompetenti, impletiti si cu increngaturi cu cohorte mafiote!

Leon spunea...

Pai si cu Generalul Oprea, ce faci Cornele?

Neacsu spunea...

???????????

CEZAR spunea...

Gata o schimba ..Cornel...!!!

CEZAR spunea...

Sa afle si Daogaru...cind va serba victoria !!

Costică Urdea
MILITARII ŞI ALTERNATIVE POLITICE DE REPARARE A NEDREPTĂŢILOR LEGISLATIVE
35m ·
Salut militaresc grupului.!..., am sub 1000lei din 2o16, mi-e rusine sa arat talonul de pensie cuiva de le CFR care la o decizie recenta gr 1 depaseste 5000lei vazut nu auzit. Spor la treaba.!...

Xman spunea...

@Nu-mi doresc suprataxarea fostilor sefi ci doar sa realizeze si domniile lor ca in opinia mea aveau destul indemnizatia de comanda,ceea ce-i detasa de vulg,facandu-i patricieni dupa cum vad ca aveti sau doriti sa dati impresia...Le-a trebuit si oskar si daca se putea se treceau pe tabelele genistului la delaborari munitie sa mai incaseseze 37 de procente.Ce parere aveti ca la pensie sunt mai multi colonei decat maiori si lt.col.luati impreuna?La pensie nu mai esti colonel,maior sau capitan activ,ci in rezerva...Oskar-ul si celelalte sporuri nu trebuiau luate in considerare la dosarul de pensie si nici nu ar mai trebui luate in considerare,cu toate ca dupa cate vad se doreste in continuare acest lucru...PUNCTUM

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Merg inainte cu Generalul Oprea, pentru ca sa desavarseasca dreptatea militarilor activi cu sindicate active, ca politistii, cat si alte drepturi de asociere, dar si la noi nu-s toate drepturile perfectate, mai fiind de indreptat lucruri la pensii si minister.
Cezarica, hai ca s-au indreptat treburile, baga si tu niste capre la protap, dar nu din alea in pârci de rut, ca rachiul ni-l aduce fratele prunar de la Buzau, sa-i bagam un chiolhan de victorie! Te pomenesti ca pomana venita din cer de la Col Dogaru nu ti-o place, cum o sa ne placa noua caprele tale grase la protap? Nu te fa mistocar ca ti-e indiferent, mai degraba zi-ne sincer cum i-ai tras o bauta cu strigaturi la stana cu surioarele behaitoare ca prin actiunea sa, Col Dogaru ti-a facut si tie dreptate la pensia aia de 3.550 lei, de semi plutonier! Ce 'oțoman te dai ca nu-ti pasa de realizarea Col. Dogaru, dar cred ca azi noapte ai petrecut pana la ziua de bucurie ca te-ai capatat cu bunaciunile cazute din cer! Mai degraba scrie-i binefacatorului pe adresa sindicatuli sa-i multumesti de pomana si pune-i acatiste sa traiasca sanatos peste 100 de ani, ca daca nu era sa lupte pentru si pentru tine, te depaseau soldatii la pensie! Pam-pam!
@ Tehnocrat, mai ai jumalata ai de 14,5 mm de pe Sikorsky?, ca daca Cezarica se zgarciogareste sa ne faca capre la protap, macar sa ni le sacrificam noi din cer-aer, de acolo de unde i-a venit si pensia plocon de la Col. Dogaru! Mmm, ntz, ntz, ntz de pe acum imi miroase a friptan in jar mocnit de macra de stana!

Iulian Mareș spunea...

Asa, si? Orban nu s-a vazut premier? Prezentatorul de kiloti nu este secretar de stat la MS? Turcanu, Alexandru...etc sunt peste Mircea Dogaru?