Un produs Blogger.

luni, iulie 27, 2020

România are Parlament de formă. Ce a trecut de Senat și ce a iesit din Camera Deputaților ! Intențiile de înlăturare a inechităților din legea pensiilor militare, compromise.

217 comments
UPDATE
Felicitări membrilor din Comisia de apărare din Camera Deputaților, nu și domnului Mocioalcă, care s-au razvrătit împotriva funcționărimii din MApN și MAI, rușinos sprijinită de SCMD și Sindicatul lui Coarnă.
Nu au acceptat ca peste noapte un proiect de lege, care purta girul Senatului și al unor propuneri de amendamente decente, să fie complet golit de conținut de cei care au uneltit anterior, prin OUG nr. 57/2017, eliminarea actualizării pensiilor militare și au aplicat greșit legea pensiilor pentru militari în privința actualizării din anul 2017 și eliminarea sporului OMM după sept 2017.

*               *
*
Raportul preliminar, întocmit de Comisia de muncă și respins de Comisia de apărare, îl puteți citi AICI.

*                  *
                   *                    

Nici nu mai consum spațiu cu mizeria de Raport întocmit de Comisia de Muncă a Camerei Deputaților la PLx 199/2020, proiect intitulat de inițiator... de inlâturare a inechităților din legea pensiilor militare.
Forma preliminară a Raportului arată că nu a mai rămas nimic din propunerile inițiatorului, mascăricii de deputați preluând pe nemestecate toate propunerile sefimii din MApN și MAI.
Măsurile temporare de inlăturarea a inechităților, care ar fi trebuit luate anul acesta, anterior reluarii procedurii de actualizare a pensiilor militare, conform proiectului de lege și primelor propuneri ale MApN, au fost inlăturate de domnul Solomon, la ordinul gulerelor albe.
Practic, se propune înlăturarea inechităților...tocmai peste 3 ani!
Cine vrea să vadă "munca de sisif" a Comisiei de muncă din Camera Deputaților, pentru copierea propunerilor MApN și MAI, poate să citeasscă documentul publicat săptămâna trecută de sindicaliștii lui Coarnă AICI . Nu au ratat niciun cuvânt din ordinele MApN și MAI, scrise cu albastru!
Ba... au făcut un lucru în plus. Au reunit toate felurile de actualizări din propunerile dezlânate ale guleraților într-un singur articol, cel de la 59 indice 1.
Personajul politic care și-a pierdut complet credibilitatea în fața oștirii rezerviste este ministrul Apărării, generalul lui Iohannis, Ciucă.
Așa cum au propus un cuantum minim al pensiei militare individuale, de ce nu propun gulerații și un cuantum maxim al pensiei militare  pentru fiecare funcție corespunzătoare gradului?
Le este teamă că micșorează drepturile unor  superprofitori de pensii militare si pe cele cuvenite lor în calitate de viitori pensionari militari?

217 comentarii:

1 – 200 din 217   Mai noi›   Cele mai noi»
Geo spunea...

Suntem bătaia de joc a clasei politice 👎👎

vasile iosif spunea...

Stimati colegi,

Comisia de munca de la C.Dep. modifica radical proiectul adoptat de Senat ceea ce incalca flagrant prevederile constitutionale si deciziile CCR in domeniu.
Astfel dispare orice referire la scoaterea pensiei suplimentare in afara pensiei militare de stat si adaugarea la aceasta precum si posibilitatea optiunii scoaterii stagiilor civile adaugate sechestrate samavolnic in interiorul pensiei militare, sub pretextul fals ca ar genera operatiuni FICTIVE si ar cauza litigii, desi prevederea era optionala.
Subliniez ca ambele drepturi sunt contributive,deci inatacabile si care confera o siguranta militarilor care beneficiaza de ele. Aceste drepturi sunt singurele care nu pot fi supraimpozitate in contextul actual.
De asemenea, referirea la efectuarea actualizarii la o data neprecizata este cea mai penibila incalcare a normelor de tehnica legislativa privind previzibilitatea unui text de lege.
Cu stima,

Neacsu spunea...

Huhu,
A publicat Coarna raportul Cinisie pentru Munca? Daca da, banuiesc ca l-a laudat, pentru ca el si Dogaru sunt coautori. Cei care s-au compromis cel mai mult, au fost cei care l-au sustinut si sunt de acord cu el, respectiv Dogaru, Coarna si Bahnareanu. Parlamentarii au facut ceea ce fac de 31 de ani, gulerele albe ceea ce fac de 10 ani, iar ministrul Ciuca a reusit sa se faca de ras. Asta este concluzia.

raul spunea...

Sa nu ne mai ferim de cuvinte,sclav,sclav,sclav!Sau pe romaneste ,javra!Ciucaaaa ,valea!Sa vina rusii,ca o sa mai apere tara asta ,sulea spataru!

Neacsu spunea...

Apropo, Huhule, erai pesedist si scmd-ist convins. Iti pastrezi convingerile dupa ce idolii tai au batut palma cu guleratii? Nu vreau sa iti dau cu tifla, intreb ca sa stiu.

Viorel spunea...

Domnule „ ministru” Ciucă, cu regret vă spun că nu sunteți roman la origine, pentru că un roman adevărat nu ar fi acceptat niciodată să fie slugă la stăpân (străin). Acest popor și armata lui au luptat de veacuri pentru dreptate, libertate, pentru o bucată de pământ să aibă ce munci și cu care să-și ducă traiul de zi cu zi el și familia. Au luptat împotriva asupritorilor, a națiilor spurcate care ne-au călcat aceste locuri sfinte. Asupritorul nostru s-a trezit la viață prin persoana dumneavoastră. Să nu vă simțiți jignit pentru că nu eu am redactat acel Plan de măsuri la nivelul M.Ap.N. pe care l-ați semnat, ni l-ați prezentat și cu care apoi v-ați șters la fund. Ăsta este respectul dumneavoastră față de noi, foștii dumneavoastră colegi și subordonați. Ar trebui să vă dați demisia, nu de onoare ci de rușine și să plecați să vă trăiți bătrânețile și să vă mâncați pensia (pe care nu o meritați) în pace în locurile natale. Acesta este stimați colegi militari activi și pensionari marele și primul luptător al deșertului, a luptat cică 2 zile (14-15 mai 2004) și a primit câte 2 stele pe fiecare umăr.
„Ciucă face parte din categoria ofițerilor care și-au câștigat gradele în teatrele de operații, el fiind singurul general român care a condus personal o misiune de luptă (14-15 mai 2004, lupta pentru podul peste Eufrat în Irak”. Din buncăr probabil. Nu a avut curaj în 9 luni să iasă în fața noastră în direct pe un post TV de frica întrebărilor probabil și a avut curajul să iasă în fața inamicului și încă 2 zile la rând ? Chiar credeți.

Xman spunea...

Situatia nu este atat de roz pentru ca a picat sporul de dispozitiv aplicabil la toata solda,dorit a fi inlocuit cumva cu cel pentru prerogative constitutionale de doar 7.5% (astia care au aprobat legea ori nu au facut o zi de armata ori daca au facut au cam uitat cu ce se mananca ...),dar aplicabil doar la solda de functie.De asemenea din 1 ianuarie 2023 cand va intra,posibil??? in vigoare in integralitatea ei legea 153 ,sporurile care se aplicau la toata solda se vor aplica doar la solda de functie,inclusiv oskarul...Ca sa nu mai spun de gradatii care sunt la jumatate...La civili,conform legii 153 la 15 ani vechime au un spor de vechime de 17.5%,iar la noi de doar 12% pentru ca se acorda doar din anul 3.1 ca la civili...CUM E POSIBIL ASA CEVA?
Solutia ?
O alta lege pentru salarizarea armatei care sa tina cont exact ca legea 138/1999 de specificul militar ,sau amendarea legii 153 prin revenirea cel putin la coeficientii din legea 138/1999 pentru functie , grad,anexa 1 A si C. si a gradatiilor acordate din prima zi de servici cu 2% pe an sau mai bine zis 0.16% pe luna pentru ca pierderile la trecerea in rezerva sa fie cat mai mici.
De asemenea amendat si statutul cu acordarea OMM de 1% pe an de catanie inclusiv scoala ,academia militara ,respectiv OMM clasa a V-a sa aiba si cinci grade:gradul 0-1%,gradul 1-2%,gradul 2-3%,gradul 3-4%,gradul 4-5%;OMM clasa a IV-a gradul 0-6% s.a.m.d.
Dupa iesirea in rezerva,atat timp cat este rezervist,respectiv pana la 65 de ani sa primesti la fiecare 3 ani de rezerva 1% adaugat la valoarea OMM-ului cu care ai iesit in rezerva.Exemplu?:cei care ies la 64 de ani sa prieasca doar 0.33%.
P.S.1
Prin amendarea legii 153 dupa cum am aratat,functia de sef al armatei va avea coeficientul pentru functie egal cu 6,iar pentru grad un coeficient egal cu 2.05,deci un 6.05,ceea ce ar fi mult mai aproape de adevarul functiei domniei sale...
Pentru un soldat functia va fi de 1.3,iar gradul de 1,ceea ce ar duce la un 2.3 per total,ceea ce ar fi oricum mult mai aproape de adevar.
P.S.2
Armata ar cam trebui sa mobilizeze rezervistii proveniti din cadrele militare,cel putin o saptamana pe an.Nu se poate sa fii rupt complet de tehnica ,de armament o perioada atat de lunga.Ruginesti ,te civilesti prea mult...La o adica de ce nu si stagii scurte in teatre...Cum am putut sa mergem la mina,canal,agricultura am putea sa demonstram celor activi ca si noi suntem in stare la o adica,bineinteles,doar cei sub 65 de ani si apti medical...
De asemenea si pentru domnii demnitari, in afara Colegiului National de Aparare poate exista institutia mobilizarii pentru perioade de una la doua saptamani cu participarea la o eventuala aplicatie pentru a vedea cum sta trebusoara cu armata nu din tribuna ,ci din campul tactic...si pentru a intelege foarte clar cum se realizeaza misiunile armatei si pe timp de pace,iar prin ricoseu ar pricepe poate mai bine situatia de razboi...
Ar mai fi multe propuneri,dar nu doresc sa plictisesc audienta.

Viorel spunea...

O întrebare și pentru Președintele României domnul Klaus Werner Iohannis. Domnule președinte, în calitatea dumneavoastră de Comandant al forțelor armate și președinte al Consiliului de Apărare a Țării aveți vre-o atribuțiune privind activitatea militară, viața de zi cu zi în familie și societate a militarilor activi și pensionari ? Un commandant este ca și un tată pentru copii lui. Dumneavoastră ce sunteți pentru noi, cei activi și în rezervă. Suntem singura categorie socioprofesională ignorată de dumneavoastră, guverne, politicieni și în primul și în actualul mandat. Concret, puteți să ne spuneți ce ați făcut sau ce aveți de gând să faceți pentru noi, respectând legea, nu cele pe care vi le impun dușmanii noștri din sistem și unii politicieni, ci cele ce au avut principia sănătoase de la Cuza și pe care nici tov. Ceaușescu nu le-a încălcat atât de grosolan cum face clasa politică în ultimii 10 ani. Fostul domn președinte Traian Băsescu ne-a făcut mult rău, dar cel puțin a avut curajul și ne-a spus-o în față. Dumneavoastră prin ignoranța de care dați dovadă, ne faceți și mai mult rău. Și nu uităm.

Xman spunea...

erata: a se citi 8.05 in loc de 6.05...

Huhu Rezea spunea...

Social democrat, cu convingeri de stânga, sunt de când mă știu.
SCMD-ist nu am fost, dar pe blog am promovat acțiunile bune ale acestui sindicat, fiind și un admirator al istoricului Dogaru, și am criticat erorile și clișeele juridice ale aceluiași personaj. A jucat la mai multe capete.
Sunt jalnici cei care încearcă să ne convingă că SCMD a controlat inițiativele din cele 2 proiecte de lege. Numic nu a mai rămas din ele.
Eu cred că social democrații vor retrimite Raportul la Comisiile raportoare, pentru că prea și-a bătut joc armata de sărmanii solomoniști.De rezerviști nici nu mai pomenesc.

Huhu Rezea spunea...

Cum de ți-a scăpat?
Coarnă a publicat aceste amendamente pe SNPPC încă din 22 iulie!

https://www.snppc.ro/comunicat-22-iulie-2020-vot-final-n-comisia-pentru-munc-i-protec-ie-social-plx-199-2020-bd10374

watcher spunea...

Mai bine . . .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Care sunt inechitatile care s-au eliminat? Cred ca iar sunt in gurul gol, si de data asta! Zice ca in 1 Decembrie iau minim pe economie, dar la cati dinti am lipsa din gura vechimii mai iau o prună, si aia flască! La 1 Ianuarie 2021, iar nu iau pe indici ca am indicele 1, care de fapt este ZERO, adica iar o prună, pentru ca am iesit in limita de varsta pe 13 Dec. 2014! Deci, ce sa-mi dea mie si celor 68% paraditi la recalculari si actualizari, decat tot o prună cu chielea suflecată, cat cârja pe care o am dupa usă? Bai, clocari afurisiti si fara demnitate si onoare, voi chiar sunteti nebuni, tataie? Chiar trageti ștevie pe-o nara in birourile alea de nu mai aveti ratiune? Sau amantele v-au lasat fara creieri, din pompe? Lasa ca va frig eu cu plangeri pe la toate parchetele si ICCJ pe cele 2 controale ale Curtii de Conturi din 2012 si 2020 si cu alea 400 de dosare de pensii falsificate, de am sa va rup garlejele sa va infund la Jâlava, gâlcoșilor căposi ce sunteti! Declar aici si acum ca in viata mea n-am vazut un General de carpa mai prost si mai incapabil ca mascariciul, MĂȘIUCĂ! Rușineeeeeeeeee! M-am infuriat si am sa-i fac Generalului, Gabriel Oprea, si UNPR o campanie electorala exemplara, mai ales ca nu mai vrea sa mai faca alianta cu nici un dobitoc de partid, vazandu-i atat de cretini si idioti, hotarandu-se sa se avante singur in campanie! Doar la domnia sa ne-a mai ramas nadejdea, fiind singurul General al Armatei romane care iubeste Armata de rezervisti, si a jurat ca, daca-l bagam in Parlament, 100% ne ajuta sa iesim din acest rahat de nedreptati si paradeli! E incisiv, e tare, are relatii politice, este bataios si se tine de cuvant! Vivat Generalul, Gabriel Oprea! Vivat UNPR! Eu merg pe mana domniei sale, mai ales ca stie tot ce scriem pe aici si cunoaste in amanuntime toate durerile si suferintele noastre la pensiile militare! Vaie victis! Vai de victime ca rezervistii militari! Vai de noi! Acum, chiar ca ma simt ca un paduche de lefter, cand ma gandesc prin ce criza economica si inflatie o sa trec...

Gigi spunea...

Ne merităm soarta,punct.
Nu v-ați săturat de băhnăreni,dogareni și alte curve penale care își urmăresc interesul personal și de grup?
Bine ne fac,poate ne trezim odată din somnul cel de moarte.
Ferice de cei care au ieșit în 2016 ei,mai pot sa reziste până în 2023 noi,ceilalți,vom vedea dacă mai rezistăm.Dar nici ei,sa nu se culce pe-o ureche,20-23 poate să fie 20-.....!!!Să nu ziceți că nu v-am spus.

Întreb: Cine are majoritatea in aceste comisii care au dat mâna să ne ardă din nou ca în 2017? Aștept răspunsul,dacă cineva știe că, să-mi fie cu iertare,sunt aceiași oameni care au fost și când au dat OUG 59.
Să fim serioși,nu suntem toți tâmpiți,cei care ne f.t sunt aceiași autori.Lov are vreo implicare la momentul de față,așa din umbră?
Să fie clar,dacă exista voință politică,se rezolva din 2 mișcari.
Și....mai bine tac,vroiam sa zic ceva cu impozitarea,cu taxa,dar o țin pt. mai târziu,să nu vă supar și mai tare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Uitasem sa va intreb camarazi: Stiu ca am luat la 10 ani sau 8 ani, habar nu am, si eu o tinichea din tabla aurie, habar n-am ce Merit sau ce valoare are, am pierdut-o prin cabina masinii la Canal cand m-am rasturtrnica ca furnica si m-am accidentat, si citind pe acolo prin harababura plx 119 ziceam ca da ceva praf: Valoreaza pana in 10 lei asa ceva, adaugat la penzie? Sau ma aburesc singur sa-mi stea bine in oglinda?

Burebista spunea...

ȘI ACUM O SA SPUN CEVA DESPRE UN ARTICOL CU CARE NU SUNT DE ACORD ȘI DESPRE CARE SPUN CA ESTE DISCRIMINATORIU......
REPREZENTANȚII MAI ȘI MAPN AU INTRODUS CÂTEVA LITERE LA ART 28 CEL CARE CUPRINDE SPORURILE CARE NU SUNT INCLUSE ÎN BAZA DE CALCUL... LA SATBILIREA PENSIEI MILITARE....
DEJA SUNTEM ÎN A 5 EA LUNA DE PANDEMIE ȘI SIGUR VA CONTINUA... DECI CELOR CARE ZI DE ZI LUPTA PRIN SPITALE CU INCONȘTIENȚI CARE NU SE PROTEJEAZĂ SAU SUNT INFECTAȚI DE RUDE... UNII DINTRE MEDICI SAU ASISTENȚI CHIAR AU MURIT INFECTAȚI.. SA NU LI SE PUNĂ ACEL SPOR CASTGAT PE DREPT ȘI ÎN CONDIȚII DE PERICOL LA PENSIE... DAR ALȚII CU PILE SA IA SPORUL PENTRU LUCRĂRI DE EXCEPȚIE ȘI INTERVENȚIE DEOSEBITA...
DACĂ SPORUL ASTA COVID NU ESTE CONSIDERAT PERMANENT ȘI NU TREBUIE LUAT ÎN CALCUL LA PENSIE ATUNCI NICI SPORUL PENTRU OSCAR SAU LUCRĂRI DE EXCCEPTIE SA NU MAI FIE LUAT ÎN CALCUL PENTRU CA ESTE ACORDAT SUBIECTIV.. PE PIKE SAU DIAR ÎNTRE ȘEFI...
DACĂ E BAL.? BAL SA FIE...

micutzul spunea...



Președintelui

Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, dl. Mocioalca Ion


Domnule președinte mă numesc ....... și sunt ofiter în rezervă al armatei române.
Mă adresez dv. , cu tot respectul, cu privire la raportul comisiei pentru muncă asupra Plx. 199/2020.
Mă întreb sincer dacă parlamentul este legislativul în această țară sau anumite structuri ale sistemului național de apărare. Întregul proiect a fost modificat radical , comparativ cu propunerea venită de la senat. Au fost adoptate toate propunerile MApN și MAI lovind grav în militarii care au fost disponibilizați. Până acum vechimea luată în calcul era VECHIMEA CUMULATA iar potrivit proiectului se va lua în calcul vechimea efectivă Astfel eu voi pierde la calculul vechimii ȘAPTE ANI ! De unde primeam în plus 2% pentru anii peste 25 acum voi fi penalizat pentru CINCI ANI. În această situație suntem zeci de mii de cadre disponibilizate în special din partea de vest a țării! De asemenea ce înseamnă actualizare la aplicarea integrală a L 153? Și dacă această lege , ca multe altele, nu se aplică niciodată în integralitate ?
Va aduc în atenție că ofițeri pensionati acum cu elemente de calcul asemănătoare au pensii și de două sau trei ori mai mari că omologii lor pensionati în anii 2000.
Cu speranța că se vor rezolva inechitatile vă mulțumesc!

Cu respect
..............

Leon spunea...

@Huhu Rezea, au schimbat cateva cuvinte la pct.16, devenit pct.8, cu referire la art.110-1, alin.(1) si (2), care pot schimba calculul brut minim !
Cititi-le si ne lamuriti si pe noi.
Oricum, pe Ordinea de zi a sedintei de plen de astazi a CD, incepand cu ora 10.00, NU figureaza si Pl x nr.199/2020, care este programat de la ora 12.00 la sedinta Comisiei de Aparare...!

MIȘU spunea...

După cum merg lucrurile, suntem prostii, proștilor.
EU zic sa mergem cu mic, cu mare la Cotroceni, și sa nu plecam de acolo pana nu stam de vorbă cu marele Comandant Suprem, în persoană.
SĂ vedem el, ce zice?!
O fi bine domnule Johanis!.......
....... vorba lui Petrov!
Dar cine sa ne conducă, noi nu avem un lider al pensionarilor, care sa fie trup și suflet, cu noi!

Neacsu spunea...

@Huhu,
1. Proiectul p[ublicat de coarna pe 22, era cu toate amendamentele, care inca nu fusesera votate si nu se stia care vor fi admise. In plus, eu le postasem inca din data de 13. Deci, Coarna nu are nici un merit aici. Dar are o mare vina in faptul ca desi primise raportul Comisiei pentru Munca dupa sedinta la care a participat, ca si Dogaru, a tacut malc nu a informat pe nimeni in timp ce noi ne chinuiam sa aflam ce anumea fost admis si ce nu, si in plus, sustine forma actuala a Legii, care dupa cum se vede este in defavoarea noastra.
2. Dogaru cand a infiintat sindicatul l-a infiintat la ordinul serviciilor, pentru a inmagazina reactia rezervistilor impotriva masurilor care incepusera sa se ia prin intrezicerea cumului pensie.salariu spre directia dorita. SCMD a fost infijntat la ordin, pentru canalizarea si directionarea furiei pensionarilor militari care se banuia ca va urma avamnd in vedere ce intentionau sa faca. Si in afara de cateva proteste, scandari si pancarde care s-au pierdut in timp nu a reusit sa faca NIMIC. Numeste-mi o actiune cu rezultat concret castigat de DOGARU, in instanta, in negocieri sau proteste, si eu daca il vad ridic mana sportiv. A adunat niste nemultumiti sii-a dusin ridicol, ASTA A FACUT.
3. PSD-ul nu va misca un deget, atat Mocioalca cat si Solomon au batut palma cu cei aflati acum la putere . Pai cum iti explici ca Solomon a renuntat la amendamentele lui si a acceptat amendamentele MApN? Ba esti beat? BLat este cuvantul de ordine, astepti degeaba sa reactioneze si sa intoarca proiectul. Te vei convinge astazi. Deputatii PSD nici macar nu au participat la sedinta Comisiei conduse de Solomon.
Asa ca linisteste-te.

VIOREL spunea...

Încă mai avem colegi, mai ales din sud, care sunt convinşi că Ciucă este mesia armatei. Cei care l-au cunoscut nemijlocit ştiu că nu-i decât un arivist narcisist preocupat exclusiv de persoana şi cariera sa. Este omul ideal al lui coranis. A fost selectionat pentru ceea ce face acum, nu pentru iluziile cadrelor militare în active sau în rezervă.

Ein Stein spunea...

@Pompi
Iar bati campii, s-a explicat de n ori ca diferenta intre o pensie de serviciu si una din sistemul public consta tocmai in modul de calcul. Tocmai tu care nu mai puteai de grija celor in activitate, suparati foc ca un pensionar va avea un cuantum al pensiei, mai mare ca salariul lor sa vii cu asemenea trasnaie? Un activ care lupta din greu cu Covidul, va primi un astfel de spor, indreptatit, sa zic eu, doar pe perioada cu pricina, dupa ce se termina povestea nu-l va mai primi. Daca tu "prinzi" un astfel de spor la pensie il vei avea forever, spre deosebire de activ, in conditiile in care tu stai cu stiuca in sus, la adapost, si debitezi prostii pe bloguri. Pai e corect dom comisar? Sa nu spui ca grija ta fata de cel in activitate piere, cand e vorba despre tine, ca te cred. Se pare ca ai inceput sa mai pricepi cate una alta, ai ajuns la concluzia ca baza de calcul nu e una si aceasi cu solda bruta, hai in continuare cu studiul ca nu strica. Daca vrei ca in pensie sa ai toate sporurile treci pe legea publica si vei beneficia, corect, de toate. Cand vei iesi si tu la pensie poate ai sa pricepi mai multe, cu greu ce-i drept, dar intr-un final se va intampla. Sunt satul de smecheri ca voi.

Ein Stein spunea...

L223 este atat de ticaloasa, incat, nici daca s-ar dori si chiar daca smecherii ar fi dati deoparte de la decizie nu s-ar putea face ceva onest si corect. Nu are cum. Aceasta mizerie este un izvor nesecat de pretexte pentru smecheri, de a-si pastra beneficiile in detrimentul unui principiu corect. Pacat ca sunt in continuare, in numar foarte mare, pensionari care spera, chiar daca de ani de zile li se demonstreaza contrariul. L223 trebuie desfiintata de urgenta, ori o noua lege a pensiilor militare, copiata cu punct si virgula de la o tara NATO, ori sa fim trecuti pe legea publica. E singura solutie. Cand o sa intelegem?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, la calculul venitului minim brut nu tin cont ca sunt invalizi, care s-au nenorocit in misiuni in Armata, si nu au aplicat principiul recunostintei cu coeficienti de corectie-majorare. Ei se bazeaza tot pe vechime, pe care un invalidant, independent de vointa lui, s-a accidentat la cativa ani de cariera si nu a putut sa mai munceasca sa-si faca o vechime, nici macar in civile. Aici trebuia sa se tina cont de acesti factori perturbatori si sa adauge coeficienti de corectie sa nu moara de foame. Din ce reiese, am aflat ca se aplica tot penalizari pentru anii neefectuati, si trebuia sa nu-i compare pe invalizi cu cei care au plecat din Armata la cerere de bunavoie si puteau sa-si complecteze vechimea. Doar asa, dupa mintea mea, mai mult de 200-250 de lei cu indulgenta nu cred ca primesc pe noua lege, pe cand Generalul Oprea a tinut cont de invalidanti si cei cu vechime si pensii mici le-a dublat pensiile, luand atunci majorare de la 470 de lei cam 900 si ceva de lei, deci un om cu constiinta, empatie si cu spirit de camaraderie a salvat invalidantii Armatei in 2010, ca pe majoritatea rezervistilor, dar cainii astia au bagat mai mult indici paraditori decat de salvare a invalidantilor. Care spune ca cei cu pensiile mici vor primi ceva se inseala amarnic, intrucat vor fi loviti si ei ca si cei cu pensiile mari. Ei nu tin cont de nimic, nici de mama si nici de tata, razuind totul la firul ierbii. Degeaba mi-au calculat camarazii pensia in fel si chip, dar eu va spun de pe acum ca nu voi primi, cu indulgenta, mai mult de 200 de lei, nici macar cum era stipulat in Legea 153 salariul minim pe economie de 1450 lei plus 15% care dadeau 1650 de lei, si aplicat la conditiile mele de vechime si grad aveam sa iau in mana circa 1400 lei. Am Meritul Militar cls a 3 a, care valoreaza poate 10 lei, sau doar 1 leu, majorarea cu 17% a soldei de functie care este 425 lei, deci am sa iau fix, dar fix un rahat mare, cat un bănițoi, sa pot citi ziarele pe care le-am scris odinoara la umbra lui: Nu mai mult de 150-200 lei, asa ca sa-i dau dalacului de nenorociti care in comisii s-au dus sa ne ,,apere'' dar ne-au lasat pe mana talharilor de Roșu PCR si Jianu URSS! Nici PSD si nici un partid nu au pus umarul sa ne ajute, deci exista o ura pe noi din partea clasei politice si va trebui sa ne promovam si sa votam partidul militarilor si politistilor, UNPR, pentru ca Generalul Oprea sa se bata pentru noi, caci restrul Generalilor, precum Gropan, Bahnareanu si altii ne-au demonstrat ca sunt mamaligi si au vrut sa-si promoveze propriile interese, iar Maciuca pur si simplu ne-a tradat la modul ordinar si de neiertat in vecii vecilor! Sa-i fie rusine!

CEZAR spunea...

Era din haur....baaai !

Huhu Rezea spunea...

Intr-adevăr, au rearanjat ordinea elementelor salariale care se includ în cuantumul minim brut în așa fel să se înțeleagă mai bine că se iau în calcul gradațiile și gradele militare avute în perioada celor șase luni deja alese, nu cele de la finalul carierei militare.
Prin reformularea art. 110 indice 1, alin.(1) au căzut din lac în puț în intenția de a evita vreo referire la sporul OMM. Formularea generică drepturi de pensie cuvenite, care se compară cu cuantumul minim net, cuprinde nu numai sporul OMM dar si alte indemnizații acordate pensionarului militar prin alte legi, cum ar fi pentru cântăcioși, veterani, etc.
Oricum, modul de calcul, în special dacă solda de funcție din care se calculează sporul de 7,5% sau indemnizația de comandă este funcția corespunzătoare gradației zero, se va regla prin Metodologia de aplicare.

Ein Stein spunea...

Nu e adevarat, nu suntem prosti ci doar creduli. De ani de zile se tot rostogoleste marota ca se vor elimina inechitatile, si este evident ca nu s-a intamplat, cat sa ne mai uitam in gura lor? L223 trebuie de urgenta desfiintata, sa li se ia jucaria bandelor de smecheri si ai sa vezi ca lucrurile vor intra pe un fagas normal. Important e sa intelegem ca in situatia actuala nu are cum sa se petreaca ceva principial.

CEZAR spunea...

Foarte corect Pompiliu!
NB
Poate nominaliza cineva - o singura ..Lucreare de exceptie ..care a dus la intarirea combativa a armatei ..??
Astept !

CEZAR spunea...

Las ca-i bine !!!

CEZAR spunea...

PS
Ii mai iei un intervi lu MaCiuca..si gata !!

Leon spunea...

Dogaru este multumit ca a completat art.55 cu un amendament insusit de deputatul Dumitru Lupescu, care nu prea isi are rostul !
Stie cineva ca a decedat un militar in RETRAGERE in teatrele de operatii in tara sau afara tarii ??
Cine sa trimita in teatre militari in retragere ?
Dogaru zice ca stie el de 4 cazuri !
Si inca ceva : eu nu gasesc nici in lege si nici in OuG 57, articolul 55-1, ca sa poata fi propus 55-2..!

Unknown spunea...

@Leon
Si o formula mai exacta de calcul avem?

Neacsu spunea...

Din informatiile primite, rezulta ca practic aceasta forma de proiect, reprezinta de fapt raportul intocmit de catre COMISIA PENTRU APARARE, raport care a fost discutat si ajustat mai mult din punct de vedere tehnic de catre Comisia pentru munca, cu modificari neesentiale, doar de exprimare. In aceasta situatie, cine spera ca astazi Comisia pentru Aparare il va respinge, se inseala. Nu are cum sa respinga ceva ce a trimis catre cealalta comisie. Durerea este ca membrii comisiei pentru aparare habar nu au avut ce s-a trimis catre comisia pentru munca pentru ca discutiile au fost haotice si nu s-a specificat ce anume va contine raportul ce va fi inaintat. Acolo s-a jucat cartea ce mare de catre MApN, la Mocioalca. Solomon doar a achiesat.

Neacsu spunea...

Toate stelele sunt astazi pentru admiterea raportului comun in forma prezentata de mine, inclusiv stelele lui Bahnareanu si ale celor din Conducerea MApN.

Neacsu spunea...

Micutule, esti prea micut... sau suntem prea micuti, prea dezbinati, prea lasi si prea prosti.

Neacsu spunea...

@Ifrim,
Citesc si ma intreb daca esti orb, prost sau doar unealta. Cel mai rau ar fi sa fii o combinatie din toate. Dar s-ar putea sa fii doar membru al UNPR deci in campanie iar in situatia asta, prosti orbi si unelte sunt cei care pun botul la ce spui.

monteoru spunea...

Pana nu se trece la proteste de amploare inclusiv in tinuta militara-cine mai are- in fata MApN,MAI,SRI,Parlament,guvern,partide parlamentare modificarile la legea pensilor militare vor fi niste facaturi.Ca sa nu fim stigmatizati la cereri sa fie introduse si probleme precum:libertati democratice pentru militari,pregatirea militara a rezervistilor,pregatirea militara a populatiei,pregatirea militara a tineretului,pregatirea teritoriului pentru aparare etc.Am dat niste exemple si nu am pretentia ca sunt cele mai bune.
Va-ti convins inca odata ca ,comentariile pe internet nu au suficienta greutate in influentarea celor cu putere de decizie.
Fiindca inca nu se gaseste un lider ,ma gandesc sa fie impulsionat Coarna cu o cotizatie la sindicatul lui.Cred ca nu se face gaura in cer cu o suma de----.Nu stiu daca ideia este cea mai buna.Poate cineva vine cu alta ideie care urneste lucrurile.Insist cu parerea ca mersul prin tribunale si curti de apel precum si milogeala pe la diversi ministri si parlamentari este fara rezultat.

Aurel spunea...

Domnule"ein stein",pensii pe sistem Nato se pot acorda doar daca salarizarea in Romania ar fi fost pe sistemul de salarizare Nato.
Cât timp cei care au tras din greu ani grei in AC , recompensați pe măsura riscului cu anumite compensații bănești ,nu poți adopta sistemul de pensionare Nato și nu poți elimina din calcul acele compensații obținute corect și nu inventate precum sporul pentru lucru cu documente secrete de 25% obținut prin legea promulgată ieri de președinte.
Rușinos fata de rezerviștii care se uita cu lehamite la aceste invenții care se leagă în lanț ,spor de confidentialitate - spor de lucru cu documente secrete - Oskar = 100%.
Asta da bravură.Asta se poate.Trai pe vătrai.
Rezerviștii care au dus greul in epocă și după 90 să mai aștepte.Probabil atunci nu se lucra cu documente secrete ,etc
Legea civilă pentru militari este un risc care trebuie evitat.
Dacă nu au fonduri nici pentru majorare cu 40% a p.pensie sigur nu vor avea nici pentru aplicarea noii legi a pensiilor civile care pe formula de calcul " 75x nr.puncte pensie aproape în multe cazuri produc o crestere de până la 80% a tuturor celorlalte pensiilor civile.
O utopie PSD promovată în scopuri electorale.
Pe 263 multi militari ar deveni pensionari de mana a doua.

Leon spunea...

Formula de calcul o vor scrie Guletatii, binenteles in favoarea lor nu a pensionarilor !

kostas spunea...

ROMANIA NOORMAALA - a domnului Iohanis: bataie de joc si inechitati majore,la pensiile militare, furt legal din buzunarul pensionarilor, neaplicarea legilor in vigoare, neacordarea unor drepturi salariale legale, prin Ordonante de anulare sau de amanare a acestora, acceptarea jefuirii bugetului prin acordarea unora de drepturi salariale enorme si a unor pensii enorme, nejustificate, etc. Daca acum ROMANIA E NORMALA,trebuie aduse multumiri dl. Presedinte. Ma gandesc cu groaza ce faceam noi, cetatenii acestei tari daca nu era dl. Iohanis Presedinte? Era un haos in tara asta, o dezordine totala. Pe cand acum, sunt mandru ca sunt roman si traiesc intr-o ROMAMIE NORMALA.

Leon spunea...

In Comisia de Aparare, PSD are 11 membri din cei 23 de deputati iar Prededintele este de la PRO si Secretarul de la USR..!

Huhu Rezea spunea...

Lasă omule politica! Românii au cele mai mici pensii din UE și d-ta plângi guvernul liberal că nu are bani pentru plata pensiilor.
Legea pensiilor civile aplicabilă și militarilor nu este niciun risc pentru cei care au rămas în carieră până la limita de vârstă.
e pare că sunt din ce în ce mai puțini în ultima vreme care ating limita vârstei de pensionare.
In ultimii ani majoritatea au ieșit la pensie înainte de termen și de aceea este o mare frică de legea care răsplătește meritele dar și durata carierei militare.
De ce le este frică, nu vor scăpa în anii următori.

GO spunea...

A simulat cineva vreun calcul ca urmare a amendamentului de la fila 12 legat de cuantumul minim?

Atentie se refera la coeficientii legislatiei in vigoare si la salariul minim brut in vigoare. Plus acel coeficient de 7,5. De cand? De la 1 Dec. 2020. In acest amendament imi pare ca este o cheie.

micutzul spunea...

Nea MARINE toți suntem mici...Doar Dumnezeu e mare....O sa vină o vreme când toți ăștia vor spune ...,,De ce eu Doamne...?,,

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Neacsu, sunt UNPR-ist, si stiu ca 100% Generalul Oprea vrea salvarea rezervistilor militari, stiu ce s-a discutat la nivel de conducere sa se elimine concret toate nedreptatile, sa se aplice Legea 223 cu emininarea unor inadvertente si valabila pentru cel putin 50 de ani, astfel intocmita si ajustata sa nu mai existe discutii si probleme pe marginea lui 223, pentru ca ici colo si-au varat coada paraditorii gulerati, pentru ca Rosu si Jianu nu erau morti si s-a vazut pe parcursul legii cat au intervenit s-o paradesca, mai ales influentand ministii Apararii sa intervcina cu ordine de ministru paraditoare! Dle Col. Neacsu, eu va asigur din toata inima ca la ora actuala nu exista un partid sau lider, precum UNPR si Gen. Oprea, ca fiind sincer preocupati si indarjiti sa ne apere interesele si sa ne ajute sa ne revenim, si daca Dumnezeu ne ajuta o sa va convingeti de asta 10%! Eu am incredere in Generalul si omul, Gabriel Oprea, ca daca nu stiam ce stiam si nu-l cunosteam cu adevarat nu faceam aceste afirmatii aici sau oriunde!

Leon spunea...

Ai sarit Palatul Cotroceni, vezi sa nu-l superi pe Iohannis ; n- au zis @Teo si @T2 ca rezolvarea inechitatilor pensiilor militare vine de la "Cel de SUS" ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eratala comentariul meu: 100%

Neacsu spunea...

Atunci asta este motivul si explicatia interventiei tale. E bine ca nu esti prost sau orb, dar nu e bine, ca ne crezi pe noi.

Huhu Rezea spunea...

S-au făcut zeci de simulări la ultimele articole de cănd s-au publicat pe surse amendamentele.
Se iau coeficienții de funcție din grila Olguței și valoarea salariului minim din 2020, respectiv 2230 lei.
Dacă cuantumul minim net este mai mare decât drepturile nete de pensie cuvenite în decembrie 2020, el devine nouă pensie militară de stat și musai trebuie să i se adauge si sporul OMM.
Oricum, va fi mai mare decât cuantumul calculat/recalculat pe L 223/2015, dar sub valoarea cuantumului rămas în plată pentru 68% dintre pensionarii recalculati în anul 2016.
Un calcul exact se va putea face doar după emiterea Metodologiei de calcul, un fel de nou M25/2016.

Leon spunea...

"Forma adoptata de comisie este acoperitoare", este fraza gasita de Solomon la toate amendamentele respinse din Anexa cu amendamente respinse la Pl x nr.199/2020;
Raportul este preluat de pe SNPPC:
https://www.snppc.ro/uploads/fisiere/articole/raportul-Comisiei-de-munca-pt-Plx-199.pdf

Xman spunea...

De ce nu ti-ai fructificat vechimea de la ziar?Aveai posibilitatea pana pe 31 decembrie 2015...si mai completai ceva din cei 12 ani lipsa pana la "cel putin 25".

Unknown spunea...

@Xman
Pana la urma, la aceasta actualizare conteaza doar vechimea in serviciu sa fie de minim 25 de ani?

Unknown spunea...

Legat de Art.110(2), indicii pentru pensionarii de pana in 2017, au pastrat acel amendament?vad o completare legata de introducerea legii 153/2017, dar nimic concret despre eliminarea sau acordarea acelor indici

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ XMAN, la ziarul Ora 25 am lucrat in regim de voluntariat, fiind al Organizatiei umanitare ONESTIN, insa asta era o fatada, de fapt a luat o forma politica, mai ales cand am intrat acolo ca pamfletar, la circa trei luni de la infiintare, apoi ca editorialist, prezentator de opinii politice, avand si Primaria se prezinta, unde am descris compartimentele Primariei sa fac cunoscut cititorilor domeniile de activitate care activau pentru cetateni si concret ce se activitati se desfasurau acolo, sedintele saptamanale ale consilierilor si primarului, iar in rubrica, tot permanenta, Amintiri, am prezentat o istorie a Onestiului de cand exista, dar mai ales de la inceperea dezvoltarii sale civice si industriale, si pana in prezent. Ei bine, toti erau acolo ca voluntari, atunci neexistand Legea voluntariatului, care acum este platita si cu angajare legala, cu contract, deci fiind un fel de zilieri, as putea spune. Cineva platea la stat toate taxele si impozitele de tiparire la fosta Casa a Scanteii si stat, astazi Casa Presei, difuzarea un timp costa 1 leu, apoi gratuit, iar ca venituri ne descurcam fiecare, functie de talentul specific , treburi care sunt intime. Tirajele erau de cica 5000-7000 buc, uneori, in campanii electorale se dublau, sau la anumite evenimente cu iz electoral. Se difuza prin chioscuri RODIPET, sau mergem eu, personal si le distribuiam la cetateni si agentii economici, de aceea eram si cel mai cunoscut dintre toti redactorii, dandu-le inclusiv in Primarie, Politie, Judecatorie, Jandarmi, Pompieri, etc, ziarul Ora 25 mai era difuzat si in Tg. Ocna si Comanesti prin intermediul caselor de marcat a lantului de marketuri, Nevila, ca si in Onesti, cand cumparai ceva ti se dadea si un ziar la casa. Ma mai ocupam si cu plangerile de la Asociatiile de locatari, publicand necazurile cetatenilor, multe probleme rezolvandu-se astfel, si chiar am declansat doua anchete la niste fraude, cativa gealati facand parnaie pt. inselaciune si deturnare ilicite de fonduri in scop personal, dar si relatari de evenimente tragice pe plan local. Am luat interviuri politice si culturale de la politicieni si mari artisti sau sportivi, sositi pe meleagurile onestene. Uneori luam la mai multi interviuri, si nu se publicau unele din cauza ca cele 16 pagini deveneau aglomerate si trebuiau selectate pe prioritati, inaintea fiecarei tipariri ne reuneam cu totii si faceam corecturile de rigore prin procedeul cercului inchis, de la un redactor la altul, din mana in mana sa le corectam toate articolele sa nu scape nici o greseala, tiparirea in PDF se facea la noi in redactie, trimis prin fax sau Mail la Bucuresti, acolo il preluau gata paginat si ilustrat de noi, ei doar mareau stereotipurile si tipareau, punand apoi baxurile de cate 200 de ziare legate la trenul postal, pe care le preluam din Gara miercurea dimineata, joia fiind facuta difuzarea, pana joia ce urma, fiind multe si greu de distribuit dintr-o data, mai ales la tiraje mari. Ani de zile au fost 2 ziare pe saptamana, bisaptamanal, si era mai bine ca aveam spatiu de scris mai mult, apoi s-a trecut la saptamanal. Acolo am castigat exeperienta, frate, cat si prieteni din toate sferele societatii locale, cat si o legitimatie cu care ma mandresc, in loc de pensie militara de rahat si fara nici o valoare! Rusine statului roman pentru umilirea rezervistilor, dar mai ales politicienilor, in care toti rezervistii si-au pierdut increderea, fiind in fratie de paradeli mafiote asupra noastra! Nu mai am incredere decat in Generalul Oprea ca ma si va va salva in viitor, daca suntem isteti sa-l readucem la butoane, altfel gaia ne mananca pe toti, asa cum ne-au demonstrat-o sutele de generali indiferenti si incapabili de a ne ajuta!

spiritul lui Haret spunea...

Cu palavrageala nu se rezolva lucrurile.Nici cu indolenta.Dogaru nu-i bun ca gura e numai de el.Coarna nu-i bun ca PSD i-a promis ca-l trece pe lista pentru parlamentare pe un loc eligibil.Oprea a si nemultumit in activitatea trecuta.Altii sunt vanduti pentru o tinichea sau lasa-ma sa te las.Un partid nu am fost in stare sa initiem.Cu milogeala numai merge.In justitie esecuri generalizate.Chiar nu aveti nici o propunere?Uite de aia nu reusim .Ne e mai usor sa chibitam pe margine,sa trancanim vrute si nevrute.
Daca tot nu suntem in stare de nimic haidem sa riscam si sa-l propulsam pe Oprea .In timp personal l=am injurat dar pentru 80% trebuie sa accept ca a fost benefic.PSD nu da semne ca ne ajuta,Nici PNL,nici USR,nici PRO ,nici ALDE.Pana la urma trebuie da dan votul cuiva.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Neacsu, va asigur cu tot sufletul ca Oprea ne va ajuta pe toti, daca ia butoanele! Nu ma supara opiniile Dv, stiind ca sunteti un om deosebit si cerebral! Sa dea Dumnezeiu sa ne fie la toti bine, dar mai ales sa fim sanatosi, ceea ce va doresc cu sinceritate si pretuire! Respect! Doamne, ajta!

Aurel spunea...

Domnule Huhu Rezea, dacă dați la o parte convingerile politice și treceți la calcule nu cred că veți mai susține stangacia in defavoarea angajatului.
Vă ajut cu un exemplu ,simplu de înțeles unde s-au ajuns.
Prin măsuri discriminatorii salariul mediu brut în anul 2020 a urcat artificial la 5429 lei.
Măsurile de stânga;
Deci considerăm un angajat beneficiar de un salariu brut de 5429 lei
CASS = 1357 -25%
CASS = 543 -10%
Deduceri = 0
Impozit = 353 -10%
Salariu net = 3176 lei
Angajator
CAM = 122 Lei - 2,25%
Salariu complet= 5551 lei

Cu măsurile de stânga angajatorul plătește 2253 +122 lei la stat, adică 57,21% angajatului și 42,79% la stat.
Punctul de pensie a ajuns in scădere la 26% din salariul mediu brut din economie în 2020.
Să-mi spuneți va rog și mie câți dintre militarii activi beneficiază de un salariu brut în așa fel că punctul de pensie lunar calculat pe formula "salariul brut/salariul mediu brut pe economie "să dea cel puțin 1 sau 2 la rezultat .
Pe vremea d- voastră și a mea că locotenent realizam cel puțin un punct de pensie,iar că și colonel cel puțin 3-4 puncte de pensie lunar .
Azi că un col să realizeze 3- 4 puncte de pensie pe legea civilă ar trebui să realizeze un brut de 5429 lei x 4 = 21716 lei.
Îmi spuneți d-voastră câți colonei activi în 2020 au salariul brut azi de 21716 lei că să realizeze 4 puncte de pensie lunar ,cum realizam noi pe vremea noastră la acele salarii medii pe economie.
Dar un locotenent activ, subofițer,mm,caporal?
Asta că să lăsăm politica și să intrăm sub dusul rece administrat de stagaciile vremii in scopuri electorale.
Chiar credeți că la activi le-ar conveni sa realizeze de la 0,5 la 2 puncte de pensie pe actualele bruturi prin raportare la salariul mediu brut pe economie de stanga-2020.

Xman spunea...

@unknown
Pentru a nu fi penalizat la calcule...De exemplu daca nu ai 25 de ani (lovitura pentru disponibilizati)esti penalizat cu nr.de ani efectivi/25,adica daca ai lucrat doar 20 de ani, valoarea rezultata se inmulteste cu 0.8,adica ai o penalizare de 20%,iar apoi o impoziteaza cu cass,cas,venit.Aceasta valoare se mareste cu OMM (cine are) si se impoziteaza cu 10% ce depaseste 2,000 de lei.Daca e mai mare ,ramane asta,iar daca e mai mica decat pensia in plata ,ramai cu ce in plata.

Viorel spunea...

Domnule Cezar, poate este lucrarea de doctorat a domnului Ciucă. Se vede și după felul cum conduce ministerul. Cică face parte din categoria „Oamenii din Umbră ai Președintelui”. Ar fi bine de verificat și aceasta.

BONIFATIE spunea...

Dovada vie, văzând „justificările” că sunt „pentru contra”, că și oamenii cu școală raționează (era să zic în mod cretin dar nu cred pentru că un cretin are scuza că este idiot de la natură și trebuie ajutat sau compătimit, după caz) că în mod egoist și îi doare în bască de foști lor colegi.
Mostră de cinism : „MApN și MAI nu susțin amendamentul întrucât această modificare ar conduce la crearea unui impact bugetar semnificativ asupra bugetului de stat”.
Păi, măi berbecilor, voi ne-ați tot ras și amăgit până acum, punând dreptatea între paranteze (adică înlăturarea discriminărilor) pe considerentul că DREPTATEA COSTĂ BUGETUL DE STAT!
Referitor la bugetari, dacă o luăm en-gros și excludem faptul că în 2010 am fost la mâna unui t.-f. afumat la care nu i-a ținut măsura imorală, cam toate „cârpelile”, la sănătate, la învățământ, la activii noștri etc. au afectat bugetul de stat, că d-aia este buget, să se împartă.
A, modul în care se împarte, asta ține de moralitatea celor care împart, adică la unii cu lopata iar la cei mulți cu lingurița. Bugetul va fi afectat „semnificativ” numai după capul și calculele meschine ale unor finanțiști obedienți. Ce o însemna „semnificativ” în mintea obosită ale unor...?!
SĂ SE FACĂ DREPTATE DOMNILOR POLITICIENI pentru că DREPTATEA este mai importantă decât susținerile aberante ale unor conțopiști trecători care-i judecă pe cei nedreptățiți, fiind cu buzunarele pline!

Xman spunea...

Cu Nadia te-ai intalnit?

BONIFATIE spunea...

D-le C.F.I., să-l credeți pe XMAN!
Am un coleg care are pensia peste dublu decât a mea și un venit suplimentar din drepturi de autor, fără a scrie prea multe pentru că mai mult a vorbit și a realizat ceva emisiuni TV locale și așa a ajuns la un venit triplu decât al meu. Nu mă supăr. Bravo lui! Problema este că s-a zbătut, și-a făcut un dosar cu toate „muncile lui Hercule” și... asta este.

Burebista spunea...

Comisia pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională a Camerei Deputaților va dezbate astăzi, începând cu ora 12,00, o inițiativă legislativă care vizează modificarea şi completarea Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat: Pl-x nr. 199/2020 (Pl-x nr. 221/2020, pe același subiect, a fost respins în comisiile de resort din Senat și nu va mai fi luat în dezbatere).

Președintele FSNPPC, Dumitru Coarnă, va interveni on-line în dezbateri (așa cum a făcut-o și în ședința anterioară – vezi consemnarea din raportul comisiei, pag. 4), pentru a susține interesele polițiștilor, având în vedere: importanța socială și permanența serviciului public prestat, riscurile profesionale, incompatibilitățile și restricțiile stabilite, prin lege, pe timpul activității, calitatea de militar în rezervă, după pensionare etc.

De asemenea, va solicita adăugarea, la pensie, a cuantumului Ordinului Meritul Militar și actualizarea acesteia în raport cu majorarea veniturilor polițiștilor în activitate (vezi atașamentul cu amendamentele în integralitate).

Este posibil ca forma finală aprobată de comisie să intre, astăzi, pe ordinea de zi suplimentară, la votul final din Camera Deputaților, care este for decizional. Vom continua informarea privind acest subiect de maxim interes, mai ales pentru colegii noștri care îndeplinesc condițiile de vârstă/vechime în serviciu și au în intenție să solicite trecerea în rezervă, cu drept la pensie militară de stat.

Marian spunea...

Daca se adopta legea in forma in care ne-a expus-o dl.Neacsu cine o sa castige la punsie ? Cei cu pensii pana-n 2000 lei, cei cu pensii de peste 4000 lei, toti foarte putin sau cei mai multi nu vor castiga nimic ? Cu multumiri !

Burebista spunea...

Atunci nici cei care merg in teatre de operații... 120 zile adică 4 luni sa nu mai primească la pensie 1000 lei în plus... Pentru ca merg prin Afganistan acazional și pe perioada limitata nu toată cariera... Nu este la fel Ein Stein?

Cezar spunea...

Nu era mai bine sa.ti gasesti o slujba cu contract legal...mai aveai 30 de ani vechime?
Era bine asa..bagai la buzunar pe sub masa...venea friptura micu..berea si vinul...
Asa ca taci...
Lu Oprea ii posibil sa.i duci chiftelute..la hotel...

BONIFATIE spunea...


Iată ce a postat azi pe blog SCMD-ul...

„marți, 28 iulie 2020
In atentia tuturor membrilor SCMD


DEFINITIVAREA AMENDAMENTELOR
LA COMISIA DE APARARE,
ASTAZI, 28 IULIE 2020

Doamnelor si domnilor,

Intram, prin aplicatia "ZOOM", la ora 12.00, in direct, online, in sedinta Comisiei de Aparare, dar nu avem, inca, textul final cu amendamentele introduse de Comisia de Aparare si asumate sau nu de Comisia de Munca. Ni se spune ca este material de lucru si ca vom avea acces la rezultatul final.

In concluzie, tot ceea ce circula pe post de "Tabel" ori "Raport baza" sau "Raport preliminar" nu este de actualitate.

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,
Col.(r)dr. Mircea DOGARU ”

Xpert 86 spunea...

Cât timp e președinte Solomon Adrian și membru Olguta Vasilescu în cadrul Comisia de Muncă a Camerei Deputaților nu va ieși nimic favorabil pentru pensiile militarilor si politistilor, pentru că aceștia sunt setați ca să adopte numai astfel de soluții!!!! Oricum parlamentul nici ce e cuprins în acest proiect nu va aproba nimic!! Se va tergiversa adoptarea proiectului de modificare a legii până se va uita de el!!!! Toate clasele politice doresc doar diminuarea pensiilor militarilor și a politiștilor și numai acordarea unor drepturi care să atragă creșterea pensiilor!!!!! Pun pariu că se așteapta deznodământul cu supraimpozitarea din 30.09.2020 și în cazul în care CCR va respinge proiectul de lege nu se va mai vota și adopta favorabil!!!

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Laleaua neagră spunea...

Las-o mai moale Co Oprea... Pt ca de la pactul cu Petrov și anularea 164/2001 și trecerea pe 263/2010 sa a început totul... Meritul lui Oprea a fost acolo unde calculul sa făcut la 20 ani dar dacă acum se va aplica 263 la 35 ani sar paradei 95% din pensii...

Huhu Rezea spunea...

S-a prostit sau mai bine zis, s-a ticăloșit și Coarnă, dacă susține reglementare Sporului OMM și prin legea pensiilor militare. Era suficient ce reglementa L 80, art. 11.

Neacsu spunea...

Domnule Ifrim, puteti sa speratiin cine doriti si sa votati cu cine doriti,dar zau, e penibil sa sustii ca Oprea este cinstit si este singurul care ne ajuta, cand de fapt toate porcariile au inceput cand a fost el ministru. Spunea ca daca va scadea o pensie, el isi da demisia. Nu si-a dat-o. Toate sporurile care acopereau pierderile salariale si au dus la mentinerea pensiilor mici prin neactualizare, au inceput de la el, toate ingineriile facute de financiari cu el au inceput, aminteste-ti cate decizii am primit in perioada 2011 -2012, care practic mai lipeau si incercau sa amelioreze furtul ordonat de Basescu si accptat de Oprea. Apoi nu uita ca prima inghetare a pensiilor a inceput cu legea 241 data tot de oprea care nemaiavand ce face, la insistenta lui Ponta a dat legea, DAR CUM A VRUT EL SI DCF, care a introdus blocarea actualizarii pana la recuperarea ... diferentelor. Deci totul a inceput cu Oprea. Iar acum tu crezi ca e singurul salvator. Nu ma face sa revin la celalalte motive. Las-o asa, voteaza pe cine vrei, dar nu mai spune la altii.

Ionel spunea...

Raportul Comisiei de Munca din CD pe marginea PL-x nr. 199/2020 a fost respins acum in Camera Deputatilor. S-a votat reintoarcerea la comisia de munca !

Ionel spunea...

Comisia de Aparare din Camera Deputatilor este cea care a respins Raportul Comisiei de Munca.

Burebista spunea...

Nu era suficient cum nu ar fi fost suficient dacă nu introducea prin OUG 114 că indexarea pensiei militare cu inflația se face și la pensia netă plafonata în plată... Ar fi fost indexata doar pensia bruta /netă calculata pe legea 223 de dinainte de 15.09.2017...
Răspunsul comisiei de Contestaţii și a CPS a fost clar ca nu pot acorda acel spor la pensia plafonata pentru ca art 60 modificat de OUG 59 nu le permite acest lucru. Fapt care a fost confirmat și de către instante în 99% din cazuri... Au câștigat doar vreo 4-5 inși dintre cei ce au ieșit la pensie după septembrie 2017 și care au dat în judecata..
Dacă aceasta prevedere nu era pusa expres în lege la o eventuala recalculare prin echivalare cu cei din activitate nu ar mai fi primit nimeni sporul pt OMM la pensia netă plafonata...

Huhu Rezea spunea...

De ce postezi fara sa te asiguri ca același lucru n-a mai fost postat?

Lenovi spunea...

Nu era suficient, d le Huhu. Murim cu legea in mana pe la tribunale si curti de apel. Un coleg a pierdut definitiv la CA Galati. Eu astept pronuntarea săptămâna viitoare dar nu sper nimic. Asa ca prefer sa scrie negru pe alb ca se da Omm la net, decat sa ma uit la decizia de pensie, unde s trecute sumele doar asa, virtual, in baza legii 80.

Leon spunea...

Coarna isi mentine amendamentul introdus acum 4 ani in proiectul de lege Pl x nr.82/2016, de aprobare a OuG nr.57/2015( varianta APROBATA de Senat) aflat tot in mana lui Solomon..!

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
BONIFATIE spunea...

La nea Marin nu se poate accesa azi, este cu semnul exclamării...„În cuiul cătării”. Nu fac reclamă nimănui dar am văzut că mai toți „fug” și pe mai multe site-uri.
.............
„Avertisment: Urmează un posibil risc de securitate
Firefox a detectat o posibilă amenințare de securitate și nu a continuat la www.in-cuiul-catarii.info. Dacă vizitezi acest site, atacatorii ar putea încerca să fure informații precum parolele, e-mailurile sau detaliile cardului de credit.
Ce poți face?
Problema a apărut cel mai probabil din cauza site-ului web și nu poți face nimic. Poți notifica administratorul site-ului web. Află mai multe…”

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Haideti sa ne linistim si sa asteptam deznodamantul pe plx 119, care mie nu-mi da incredere, deocamdata, deloc, dar imi lasa loc de sperante prin continutul adoptat. Scrie negru pe alb in PLX CA SE FACE DREPTATE CELOR 68%? ATUNCI CEVA SE VA FACE PENTRU DREPTATE, ALTFEL RAMANE BATUTA IN CUIE, PENTRU CA SCOPUL IN SINE ESTE SA ELIMINE DISCREPANTELE DE LA PENSII CAT SI DISCRIMINARILE, CU RIDICAREA PENSIILOR MICI! Daca se adopta si nu s-au facut astea, CCR scrie pe ea, intrucat nu si-a atins scopul propus si stipulat in articole!

Xman spunea...

Minunea s-a intamplat.Se reia procedura la comisia de munca pentru ca cei din comisia de aparare nu si-au recunoscut amendamentele aprobate si semnate.Ce ticalosie!Cei din MAN vroiau sa ne aranjeze in cardasie cu cei din comisia de munca ceva de genul iuteala de mana si nebagarea de seama…

was spunea...

cititi ultimul comunicat al SCMD
REVOLTA LA COMISIA DE APARARE A CAMEREI DEPUTATILOR

Astazi, 28 iulie 2020, la orele 11.55, SCMD si SNPPC erau invitate sa participe, online, la lucrarile Comisiei de Aparare a Camerei Deputatilor, pentru a asista la definitivarea Raportului Comun al comisiilor de Munca si Aparare, pentru trimiterea la vot in Camera Deputatilor a PLx199/2020. Nu a mai fost cazul! Cu cinci minute inainte, deputatii au primit textul baza, constatand urmatoarele: toate amendamentele sustinute de SCMD in ultimii 2 ani, initiate la Senat de dl. senator Stefan MIHU, iar la Camera, de domnii deputati Solomon, Babus, Caprar, Visan, si Weber, au fost trecute in Anexa 2, adica la RESPINSE. CU exceptia amendamentului LUPESCU, privind dreptul la pensia de urmas pentru militarii in retragere! Asadar, adio intoarcere la textul Legii 223/2015, asa cum a fost promulgat! Au aparut, in schimb, amendamentele MApN, asumate ca initiator, nu de un deputat ci, generic, “de Comisia de Aparare”, ca sa nu avem pe cine trage la raspundere. Exceptand scoaterea OMM (nu si a pensiei suplimentare) din baza de calcul, cresterea procentului de la 65%, la 85%, dar nu si ridicarea plafonului la 100% si corelarea pensiilor cu cresterile salariale (dar ABIA DIN 2023), toate amendamentele taiau masiv din Proiectul legii si introduceau elemente noi, gen “cuantumul net minim” si “cuantumul brut minim” al pensiei militare de stat si o suma de prevederi legate de Covid-19, care este o provocare temporara, nu milenara si nu are ce cauta ca element al Legii pensiilor. Decat daca vrei sa ii rupi pe medicii militari, ca si pe magistratii militari, de restul cadrelor. Dar cu infestatii militari morti, deja, din Angola si cu cei care au murit din cauza “Sindromului Golf”, ce facem?
Deputatii prezenti s-au revoltat si intreaga Comisie de Aparare, mai putin presedintele, dl. Ion MOCIOALCA, a solicitat reluarea procedurii si retrimiterea textului la Comisia de Munca a Camerei Deputatilor, nerecunoscandu-si “semnatura”. Initial, dl. deputat Paul DOBRE a fost si el impotriva, dar, in final, a votat cu majoritatea. Oricum, SCMD si-ar fi exprimat respingerea categorica a acestei incercari de repetare a ticalosiei servita noua, cu OUG59/2017, in ziua in care ni se promisese reparatia dupa ticalosia numita OUG57/2015.

VOM REVENI…!

Honor et Patria! Vae Victis!


Presedintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea DOGARU

brenda spunea...

AR FI EXCEPTION SA SE MAREASCA CELOR CU PENSUU MICI .DLE IFRIM BAFTA SI SANA TATE

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Pompiliu, dar Oprea a facut-o, asa ca pentru mine este Zeus! De atunci pana acum, kanci de la altii! Sa nu mai aud de nici un partid de acum incolo ca mi-au demonstrat repetat ca doar paradesc, si am sa fiu cu Oprea si UNPR indiferent ce s-ar intampla. Etic si moral le sunt dator! Ca mine sunt destui si ma bucur ca au inteles ca altul ca Oprea trebuie inventat, pentru ca nu avem din sutele de generali pe nici unul valabil si competent, nici macar acum pe ultima suta de metrii sa ne ajute, desi au fost pline asociatiile cu ei! Nu pot sa-l critic, deocamdata, pe Dogaru, pentru ca inca nu s-au publicat elementele de lege si nici coeficientii.

Marian spunea...

"stazi, 28 iulie 2020, la orele 11.55, SCMD si SNPPC erau invitate sa participe, online, la lucrarile Comisiei de Aparare a Camerei Deputatilor, pentru a asista la definitivarea Raportului Comun al comisiilor de Munca si Aparare, pentru trimiterea la vot in Camera Deputatilor a PLx199/2020. Nu a mai fost cazul! Cu cinci minute inainte, deputatii au primit textul baza, constatand urmatoarele: toate amendamentele sustinute de SCMD in ultimii 2 ani, initiate la Senat de dl. senator Stefan MIHU, iar la Camera, de domnii deputati Solomon, Babus, Caprar, Visan, si Weber, au fost trecute in Anexa 2, adica la RESPINSE. CU exceptia amendamentului LUPESCU, privind dreptul la pensia de urmas pentru militarii in retragere! Asadar, adio intoarcere la textul Legii 223/2015, asa cum a fost promulgat! Au aparut, in schimb, amendamentele MApN, asumate ca initiator, nu de un deputat ci, generic, “de Comisia de Aparare”, ca sa nu avem pe cine trage la raspundere. Exceptand scoaterea OMM (nu si a pensiei suplimentare) din baza de calcul, cresterea procentului de la 65%, la 85%, dar nu si ridicarea plafonului la 100% si corelarea pensiilor cu cresterile salariale (dar ABIA DIN 2023), toate amendamentele taiau masiv din Proiectul legii si introduceau elemente noi, gen “cuantumul net minim” si “cuantumul brut minim” al pensiei militare de stat si o suma de prevederi legate de Covid-19, care este o provocare temporara, nu milenara si nu are ce cauta ca element al Legii pensiilor. Decat daca vrei sa ii rupi pe medicii militari, ca si pe magistratii militari, de restul cadrelor. Dar cu infestatii militari morti, deja, din Angola si cu cei care au murit din cauza “Sindromului Golf”, ce facem?
Deputatii prezenti s-au revoltat si intreaga Comisie de Aparare, mai putin presedintele, dl. Ion MOCIOALCA, a solicitat reluarea procedurii si retrimiterea textului la Comisia de Munca a Camerei Deputatilor, nerecunoscandu-si “semnatura”. Initial, dl. deputat Paul DOBRE a fost si el impotriva, dar, in final, a votat cu majoritatea. Oricum, SCMD si-ar fi exprimat respingerea categorica a acestei incercari de repetare a ticalosiei servita noua, cu OUG59/2017, in ziua in care ni se promisese reparatia dupa ticalosia numita OUG57/2015".
Iata ce posteaza Marele Dogaru cu cateva minute inainte pe SCMD. Mizeria continua.

Leon spunea...

Se vede ca Dogaru nu citeste acest blog !
Astazi la ora 12.00 afla si el ceea ce noi discutam de aseara:
http://sindicatulcmd.blogspot.com/2020/07/revolta-la-comisia-de-aparare-camerei.html?m=1

vkele spunea...

REVOLTA LA COMISIA DE APARARE A CAMEREI DEPUTATILOR

Astazi, 28 iulie 2020, la orele 11.55, SCMD si SNPPC erau invitate sa participe, online, la lucrarile Comisiei de Aparare a Camerei Deputatilor, pentru a asista la definitivarea Raportului Comun al comisiilor de Munca si Aparare, pentru trimiterea la vot in Camera Deputatilor a PLx199/2020. Nu a mai fost cazul! Cu cinci minute inainte, deputatii au primit textul baza, constatand urmatoarele: toate amendamentele sustinute de SCMD in ultimii 2 ani, initiate la Senat de dl. senator Stefan MIHU, iar la Camera, de domnii deputati Solomon, Babus, Caprar, Visan, si Weber, au fost trecute in Anexa 2, adica la RESPINSE. CU exceptia amendamentului LUPESCU, privind dreptul la pensia de urmas pentru militarii in retragere! Asadar, adio intoarcere la textul Legii 223/2015, asa cum a fost promulgat! Au aparut, in schimb, amendamentele MApN, asumate ca initiator, nu de un deputat ci, generic, “de Comisia de Aparare”, ca sa nu avem pe cine trage la raspundere. Exceptand scoaterea OMM (nu si a pensiei suplimentare) din baza de calcul, cresterea procentului de la 65%, la 85%, dar nu si ridicarea plafonului la 100% si corelarea pensiilor cu cresterile salariale (dar ABIA DIN 2023), toate amendamentele taiau masiv din Proiectul legii si introduceau elemente noi, gen “cuantumul net minim” si “cuantumul brut minim” al pensiei militare de stat si o suma de prevederi legate de Covid-19, care este o provocare temporara, nu milenara si nu are ce cauta ca element al Legii pensiilor. Decat daca vrei sa ii rupi pe medicii militari, ca si pe magistratii militari, de restul cadrelor. Dar cu infestatii militari morti, deja, din Angola si cu cei care au murit din cauza “Sindromului Golf”, ce facem?
Deputatii prezenti s-au revoltat si intreaga Comisie de Aparare, mai putin presedintele, dl. Ion MOCIOALCA, a solicitat reluarea procedurii si retrimiterea textului la Comisia de Munca a Camerei Deputatilor, nerecunoscandu-si “semnatura”. Initial, dl. deputat Paul DOBRE a fost si el impotriva, dar, in final, a votat cu majoritatea. Oricum, SCMD si-ar fi exprimat respingerea categorica a acestei incercari de repetare a ticalosiei servita noua, cu OUG59/2017, in ziua in care ni se promisese reparatia dupa ticalosia numita OUG57/2015.

VOM REVENI…!

Valentin spunea...

Total de acord cu "Lenovi"!Trei dintre colegii mei,pensionați după 15 09.2017,au pierdut la CA București apelul pt recuperarea OMM-ului!Toți au fost reprezentați de avocați deci nu s-au prezentat așa.... în dorul lelii! Legea 80 nu este suficientă pentru decidenții sistemului juridic! Mă întreb dacă totuși există vreo lege care contează în ochii lor..... firește cu excepția celor care păstrează privilegiile judecătorilor și a celor din aceeași clica! Păcat de banii și speranțele irosite prin tribunale când este clar ca legea se interpretează în felul acesta! OMM-ul este și va rămâne inutil de acum înainte pt cei pensionați după 15.09.2017.

Cezar spunea...

Pentru prima data stiu SIGUR cu cine voi vota!
Daasa...UDMR..este o asociație pe criterii etnice..dar de incredere!!😜😛😜😜

Leon spunea...

Cum poti participa la sedinte in comisii daca NU intelegi un text de lege ?!
Domnul Dogaru critica cu manie proletara introducerea lit.o-1,o-2, o-3 si O-4, in lista veniturilor salariale care SUNT ELIMINATE din baza de calcul cf.Art.28, alin.(1), dar zice dansul ca AU FOST INTRODUSE in baza de calcul :
"...si o suma de prevederi legate de Covid-19, care este o provocare temporara, nu milenara si nu are ce cauta ca element al Legii pensiilor. Decat daca vrei sa ii rupi pe medicii militari, ca si pe magistratii militari, de restul cadrelor.."
Cum zice cineva: Vae Victus..!

Lenovi spunea...

http://sindicatulcmd.blogspot.com/2020/07/revolta-la-comisia-de-aparare-camerei.html?m=1
Si circul continua. O sa aiba mai multe parti ca Războiul Stelelor.

Burebista spunea...

http://sindicatulcmd.blogspot.com/2020/07/revolta-la-comisia-de-aparare-camerei.html?m=1

Calinmihaib12 spunea...

D-le NEACSU:.."gulerații"..= fac "prostii" = adică încălcări de legi, nu de 10 ani...!,.. ci: muu.. ult..! de MAI MULȚI ANI..!=...eu pot proba:..că..cel puțin..din: 12/1999 = anul intrării în vigoare a legii 138/1099: lege FORMULATĂ PERVERS...!= (..vezi: nota 4 din subsolul tabelului 1 cu coef. de ierarhizare a funcțiilor militare..!) fapt ce a PERMIS "GULERATILOR" ..= să aplice : in SOLDELE LUNARE BRUTE ..,ȘI apoi ȘI ÎN PENSIILE MILITARE..(stabilite,recalculate si actualizate..!) = această lege PERVERSĂ 138/1999..!(..orice lege..,ordonanță..,act..= emis de autorități..,trebuie să fie :clar,limpede,.FĂRĂ ECHIVOCURI..!,..ceea ce nu e cazul in legea 138/1999..,ca și..in alte ...legi..!) = FURÂND
DIN DREPTURILE LEGALE DE: SALARIZARE SI PENSIE..!

raul spunea...

Aurele jos palaria!Si pe mine cand calculez viitoarea pensie a sotiei ma apuca rasul!Rasu-plansul!Va dati seama ce porcarie au facut nenorocitii cu asta la majoritatea romanilor?Cati au un salariu ca cel mediu brut ,sa obtina macar 1?Putini s-au prins!Ma pufneste rasul cand spuneau marii analisti ca nu vor fi bani sa plateasca pensiile ,cand 90% din ele vor fi la minim!La cele civile zic!Oricum ,fac astia misto de noi cum le vine ,si la civili si la militari!Cred ca ar trebui o noua revolutie sa-i trimitem sa sa le dam o Uniune Europeana la toate jigodiile care ne conduc!

Neacsu spunea...

Dogaru minte, tot ce am postat eu este real si corect, a postat si Coarna dar Dogaru vrea acuma sa justifice de ce nu si-ainformat de vineri pana azi oamenii cu rezultatul Comisiei pt Munca pe care el il avea si cu care era de acord, dar nu a vrut sa il faca public.

Ein Stein spunea...

@Huhurez
Da si nu. Oricum acordarea de ordine militare unor functionari civili are aceasi noima ca sindicatul pensionarilor al lui Dogaru. Coarna nu e la prima propunere de acest gen, tot de la el a pornit si urgia cu bietul activ care e umilit de pensionarul care are pensia mai mare ca salariul. Pe de alta parte trebuie inteles foarte bine ca Coarna este presedintele unui sindicat, adevarat, de angajati, nu trasnaia lui Dogaru, prin fisa postului trebuie sa reprezinte interesele sindicalistilor nu ale pensionarilor. Cunoscandu-i viclenia, sunt convins ca aceasta propunere, cu OMM-ul, face parte dintr-un plan mai larg, ceva imi spune ca viitoarea propunere va fi acordarea de sume banesti la salariu in virtutea OMM-ului, avand ca pretext ca si pensionarii il au in pensie. Am scris de nenumarate ori ca concubinajul asta toxic cu functionarimea civila, pentru noi militarii, aduce numai si numai necazuri si oricine se poate convinge punand in paralel soldele si pensiile celor de la aparare cu cele de la MAI. Nu mai zic ca orice modificare de legislatie, care ne priveste, trebuie sa aibe si acordul MAI sau al lui Coarna. Mandatul lui la negocieri pe teme de pensie mie mi-e nitel neclar. Nitel mai mult.

Neacsu spunea...

Dogaru a probat inca odata ca HABAR NU ARE CE VORBESTE, NU CITESTE SI NU INTELEGE LEGI, LA DISCUTII IL INTERESEAZA DOAR CE SPUNE EL, E DE ACORD CU CEEA CE I SE CERE DACA I SE DA SI LUI UN OS DE ROS. Asta e Dogru.

Călugărul spunea...

Se va introduce de abia acum în comisia de muncă amendamentul corect care trebuia introdus prima dată, adică pensia minimă militară de 2.000 RON și cea maxima 5000 RON E absolut sigur! Așa nu vor mai fi nemulțumiri in randul pensionarilor militari și nici suprataxarea nu va avea efect asupra rezerviștilor .

Neacsu spunea...

Brusc, Dogaru nu mai e de acord cu ceea ce a sustinut pana acuma si cu ceea ce a fost de acord cand a fost intrebat de Solomon la discutia din Comisie. Si asta pentru ca s-a ... dovedit ca am avut dreptate, votul din comisii a fost decis de presedintii camerelor, Mocioalca a batut palma cu MAPn, Solomon a aprobat si el peste capul colegilor, dar uite ca a invins orgoliul, unii au facut scandal ca li s-a promis ca amendamentele lor vor fi admise si au fost respinse. La atat s-a limitat votul de azi.

Ein Stein spunea...

Pompi, dragul meu functionar civil, nu ma intreba pe mine dragule, tu esti ala cu sporurile fara numar, ar trebui sa stii mai bine. Eu le vreau desfiintate pe toate. Ori o lege a pensiilor militare, copiata cu punct si virgula de la o tara NATO de traditie, din care voi functionarimea sa fiti exclusi ori sa fim trecuti pe legea publica. Scurt.

Ein Stein spunea...

@Cezar
Nu-i mai cauta in coarne ca nu mai scapam de el. Bate campii, daca ar fi avut si el oskarul sa vezi ce-l mai lauda.

tudor spunea...

Domnule,
Cinism ca cinism dar in spatele acestor M.Ap.N. si M.A.I. sunt niste indivizi concreti. . Cineva a intocmit documentul, apoi cineva, un sef, l-a aprobat. Amendamentele care desfiinteaza visul nostru de "egalitate" prevazuta si neacordata de lege, precum si opozitia fata de unele dintre revendicarile noastre nu sunt ale M.Ap.N.,M.I. Ca, Frt. Gheorghita din U.M. 0 ... Feldioara, desi din M.Ap.N. nu are nimic si nu cred ca subscrie acestor ticalosii.
Daca sunt militari, cei in cauza ar trebuii sa aiba onoare, demnitate, cinste, corectitudine si alte insusiri care dau valoare personalitatii umane. Noi avem dreptul sa stim cine s-a opus rezolvarii solicitarilor noastre si daca este un reprezentant al unui partid sa-l sanctionam asa cum noi credem ca merita. Dar, analizand atitudinea celor in cauza fata de problema pensiilor militare, este cert, trasaturile de mai sus nu-i caracterizeaza.
Vorbeati de sanatate, invatamant, eu as adauga justitie, inclusiv pensiile magistratilor, unde, asa cum ati remarcat, cam toate au fost carpite desi au afectat bugetul de stat. Insa, in cazul lor nu au existat indivizi ascunsi in spatele Ministerului invata... si ... care sa zadarniceasca, desigur din "patriotism" legiferarea, prin amendamente contrare - "pentru a se evita crearea unui impact bugetar semnificativ asupra bugetului de stat". Acolo, cum ar zice un militar pe nimeni nu l-a f.tut grija de buget, asa cum ati remarcat.
Ce ar fi spus profesorii, medicii si personalul din sanatate, magistratii, pensionarii din magistratura, despre cel care, din randul lor sau nu, dar cu acces la procesul de legiferare, ar fi actionat pe la spatele lor, din umbra: Ministerul.. nu sustine amendamentul ... efort bugetar semnificativ..si ar fi zadarnicit rezolvarea solicitarilor lor. Desigur, ca asemenea josnicie nu ar fi fost trecuta cu vederea si jegul, ligheaua,rahatul, fiinta josnica si demna de dispret, in cauza, ar fi fost demascata si ar fi primit meritata rasplata.
Domnule si noi ar fi bine sa stim, cine este cel care a orchestrat si a pus in practica aceasta ticalosie care se prefigureaza iarasi in domeniul pensiilor militare. Ca nu M.Ap.N. si M.I. sunt in cauza.
Am onoarea

Leo spunea...

Dogaru îi dă tare cu "nemiloasa" oug 57 şi pe alte aspecte pe post de "iepuri"
Să-i spună cineva că rezolvarea problemei e foarte simplă și vizează doar art. 60.
Reproduc textul MAESTRULUI, pe care eu l-aș bolda ,mări și colora în roșu aprins.
Articol unic.
Începând cu data de 01 01 2021, articolul 60 din Legea 223/2015 cu modificările ulterioare se modifică astfel:
Art. 60
(1)Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează ori de câte ori se majorează soldele de grad/soldele gradului profesional și soldele de fiuncție ale militarilor/salariile de funcție ale polițiștilor și ale funcționarilor publici cu statut special în activitate, în procentele stabilite de articolele 29, 30 și 108, în funcție de vechimea valorificată în ultima decizie de pensie.
Actualizarea din anul 2021 va include si cresterile soldelor/salariilor de funcție și de grad din anii 2018-2020 prevăzute în articolul 38 și Anexa VI ale Legii nr. 153/2017 .
(2)In anul în care pot fi aplicate atât prevederile art. 59 cât și cele ale alin.(1) din prezentul articol se aplică dispozițiile cele mai favorabile beneficiarilor, comparând valorile numerice ale indexării și actualizării dintr-un an."
Articolul elimină implicit dispozițiile OUG 59/2017 și OUG nr. 114/2018

bassil spunea...

Dogaru și Coarna ne-au trădat.S-au dat cu dușmanul.Oare ce au de câștigat?

Neacsu spunea...

De data asta va inselati. Informati-va inainte de a vorbi.Olguta nu a participat la sedinta. Decii usor cu gargara. Nici eu nu o iubesc, dar nici nu invinuiesc pe nedrept.

Neacsu spunea...

Mesajul si blocajul e introdus de cei care " lupta impotriva" atacurilor cibernetice. Prietenii stiu de ce. Cudat, dar cest gen de blocari si mesaje apare mereu pe unele articole de interes si care nu prea dau bine domnilor din MApN.

Neacsu spunea...

Cu cei de la munca si cu Mocioalca de la aparare. De fapt cu Solomon si Mocioalca.

Neacsu spunea...

Dar si cu liderii celor doua sindicate participante la discutii care si-au dat acordul si au tinut ascuns raportul pana azi.

Neacsu spunea...

Domnule Calin, sunt convins ca aveti dreptate, eu nu am coborat atat d mult, pentru ca as innebuni daca as incrca sa descalcesc toata magariile. Am arhiat numai ce era mai apropiat si cunoscut.

Neacsu spunea...

Vom vedea dupa alegeri.

Laleaua neagră spunea...

Coarna și Dogaru... Viitori parlamentari...

Lenovi spunea...

E buna asta. Am ras cu pofta. Cine ar propune asa ceva si cine ar vota asa ceva? Asta in conditiile in care peste doi ani nu va mai exista militar sa iasa la pensie cu mai putin de 5000. Am impresia ca nici noi nu mai stim ce vrem. Articolul propus de dl. Huhu va ramane o simpla propunere. Legea 223 in forma initiala nu se va mai putea aplica niciodata. Ce se propusese astazi era cat de cat fezabil, mai putin termenul actualizarii, peste 3-4 ani. Daca se devansa termenul cu doi ani eu zic ca eram toti multumiti. Daca ne place sa fim mintiti si amagiti, mai stam asa.

Leon spunea...

@Aurel, pai tocmai s-a aflat ca Seful Jandarmeriei a incasat 30.000 de lei/luna prin pontarea orelor suplimentare , sambete libere, etc..!
Si cati nu procedeaza la fel !
Stii ca personalul militar si politistii care vor iesi la pensie in urmatoarea perioada, pot sa-si aleaga aceste ultime 6 luni, si obtin pensii duble fata de colegii care s-au pensionat anul trecut, prin includerea acestor sporuri in baza de calcul ??

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

TRADARE NATIONALA! RUSINE TUTUROR JMECHERILOR CARE NE-AU DUS DE NAS LA MODUL GOLANESC SI BANDITESC, DANDU-NE SPERANTE DESARTE SI VICLENE, IAR ACUM CAND MIZERIA A IESIT LA LUMINA INVINOVATINDU-SE UNII PE ALTII! MAI BINE SA SPUNA PE SLEAU CA NU SE VREA NIMIC! A FOST UN SABOTAJ ASCUNS, IN CARDASIE CU TOTII SI PROFITAND CA NU AVEM UN LIDER SA NE APERE SI REPREZINTE, DOGARU FIIND SLAB SI FENTAT DE TOTI, DACA NU CHIAR CU EI! RUSINE, TRADATORILOR!

MIȘU spunea...

Posturi de parlamentari!
În special Dogaru, se lupta pentru asa ceva!

Leon spunea...

Leonard, dar ce zici de acest Amendament aprobat de Solomon zilele trecute la Pl x nr.317/2020( statutul grefierilor) :
" Pensiile de serviciu ale
personalului de specialitate
judiciară şi ale personalului
care ocupă alte funcţii de
specialitate, precum şi pensiile
de urmaş prevăzute la art. 68
alin. (9) se actualizează ori de
câte ori se majorează salariul
de încadrare brut lunar al
personalului din activitate, în
condiţii identice de funcţie,
vechime şi grad al instanţei
sau parchetului, cu luarea în
considerare, în procent, a
sporurilor intrate în baza de
calcul la acordarea pensiei de
serviciu, precum şi a sporului
de vechime..,,
Deci domnul deputat Adrian Solomon ce accepta la grefieri NU ACCEPTA LA MILITARI..!

BONIFATIE spunea...


Văd cu unii au temperatura peste 38 grade. nu- prea mare dacă afară este 36 grade.
O fi covidul de vină?!
Ce ușor se spală pe mâini politicienii iar noi dăm cu bâta în Coarnă, Dogaru, Băhnăreanu etc., uitând un lucru simplu, anume că indiferent cât de trădători sau neștiutori sunt „reprezentanții” noștri, pixul stă în mâna celor care fac legile.
Au în comisii specialiști, inclusiv doctori în drept, însă problema este că nu vor și atunci ne dezbină și o tot lălăie.
Ne amăgesc de vreo cinci ani și acum au găsit altceva: analizează propunerea privind SPORUL DE COVID, de covrig etc..
DACĂ VOR POLITICIENII REZOLVĂ PROBLEMA ÎNTR-O ZI, cu și fără Coarnă sau Dogaru.
Hai să așteptăm încă o zi, o lună, un an, anul de grație 2023 ș.a.m.d.
Vorba lui băse: „liniște, ce dracu!”, că nu pot politrucii să lucreze.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

S-a lucrat in secret, s-a lucrat in taina si astea sunt rezultatele! MApN nici nu trebuia admis, fiind PARADITORUL, asta a fost GRESEALA! Nu chemi hoțul si banditul sa imparta dreptatea la masa cu cinstea si corectitudinea! Cand se va legifera proptirea de 85% pentru gușati cu supra taxarea, si asta va fi fara grija cat de curand, se vor linisti toti si abia atunci se poate lucra la lumina zile la o Lege, pana atunci asa o sa ne saboteze, pentru ca vor si mai mult, fiind lacomia grobiana maxima!Si va veni aceasta supra taxare intrucat real nu mai sunt bani in visterie, lacomii neîntelegand aceasta realitate, dar cu ce pret? Cu pretul ca cei cu venituri mici vor falimenta si vor muri de foame, ca nu trebuiau sume colosale sa le dai un venit minim garantat acestora sa traiasca si ei, dar lacomia satanica a distrus orice urma de omenie si solidaritate cu cei napastuiti si saraci! Chiar ca nu mai cred, de acum incolo, in dreptate in aceasta viata! Cei lacomi si cu venituri uriase, sa luati tot, nu ne mai dati nimic ca sa aveti voi ce aduna in banci sa putrezeasca banii acolo nefolositi! Cand o sa muriti sa vi-i puna pe chiept in loc de lumanare, ca un sarac ca mine, daca aveam macar 1500 lei a doua zi erau cheltuiti pe dări, dar voua nu va mai ajung sa puneti peste porcoaie alte porcoaie sa stea de pomana in conturi bancare, necheltuiti si nefolositi, dar-ar devalorizarea in ei de putregaiuri de bani, si fie-va afurisite blestematele de lacomii neostoite, mai rau ca la maimuțele care se plimba printre crengile copacilor cu bratele pline de banane sa-si rupa gatul si sa le cada pe jos, cand dintr-o banana s-ar satura si celelalte din copac le-ar fi prins bine si a doua zi! De la lacomia gusatilor a pornit tot acest balamuc, tot lacomia va aduce o lege sa ne puna pe totii intr-o oala pe principiul egalitarismului basist, ca asta va urma de acum incolo!

Marian spunea...

Eu unul nu mai votez PSD in viata mea. Si nici PNL. Nu o sa ma mai deranjez sa merg la vot. Toti sunt aceiasi mizerie !

spiritul lui Haret spunea...

Cine sa va mai inteleaga.Ala nu-i bun ca a fluierat in biserica.Ala nu-i bun ca te-a calcat pe bombeu.Ala nu-i bun ca te-a calcat pe bataturi.Si tot asa la nesfarsit.Dece nu veniti cu propuneri?Ne meritam soarta.La gargara nu ne intrece nimeni.
Cat pot imi voi indexa pensia in plata pe cont propriu.

Huhu Rezea spunea...

@Pompiliu și ceilalti
Vă meritați soarta dacă nu vreți să înțelegeți că introducerea sporului OMM în corpul legii pensiilor militare are doar menirea să prostească naivii de ce nu au acordat ei,gulerații, acel spor după 15 sept 2017.
Unde scrie în L 80/95 sau în OUG 59 că sporul OMM se acorda doar la cuantumul brut?
L 80 a reglementat, si Casele sectoriale l-au acordat din 1995, cu toate că în Decretul din 1977, L 164/2001, L119/2010, L 263/20110, L 233/2015 acest spor nu era prevăzut.
Art 11 din L 80/95
Pensionării militari decorați cu ordinul "Meritul Militar" clasele a III-a, a II-a și I beneficiază de un spor de 10%, 15% și, respectiv, 20% al cuantumului pensiei.


Se adaugă la cuantumul pensiei, fară să specifice dacă este net sau brut.
Mi s-a urât cât am încercat în ultimele luni să vă fac să înțelegeți juridic diversiunea gulerelor albe și voi nu și nu, vă bucurați ca niște copii retardați că ce mărinimosi au fost ei că au dublat reglementarea ca să acoperă rahatul de după 15 sept 2017.

Skoda 4x4 spunea...

Corect

Leon spunea...

Olguta va sta mai mult printre alegatorii din Craiova, deoarece incepe campania pentru Primaria Craiovei..!

Huhu Rezea spunea...

Ice, vorbești și tu ca o babă ursuză!
Este propunerea pe blog să se facă doar actualizarea, dar de la 01 01 2021.
Nici pentru asta nu ai fost capabil să scrii dacă este bună sau rea.

Leo spunea...

Așa este Leon.
LICHELELE de genul celui în discuție au eșuat România.
Pe de altă parte , grefierii nu au lichele gen madam scârbu , doctorița de dezastre , dr. luK , jiganu , RED , maciu , HuOnorius , RED de BC , etc...
Să aibă parte de izoletă , de Cercel și de Pătrașcu.......

Prodan Aurelian spunea...

Pentru a fi mai rigurosi in ceea ce afirmam: am iesit la pensie in octombrie 2001 si am beneficiat de sporul de 20 % pentru ordinul Meritul Militar cl.I-a. Sporul pentru ordin s-a introdus in calculul pensiei incepand cu luna sept.In Legea 164/2001 pensia se calcula astfel: functie, grad, gradatii, prima de comanda. Fara alte sporuri .

Dan B. spunea...

ÎN ATENȚIA COLEGILOR MEI PENSIONARI, CARE AU FOST DETAȘAȚI/MUTAȚI ÎN ECONOMIA NAȚIONALĂ:

Urmare la eliminarea Art II din PLx 199/2020, cu motivarea

„„Întrucât actualizarea se face la veniturile salariale ale persoanelor în activitate, nu este necesar un indice de corecţie.”

am solicitat deputaților din comisiile raportoare o detaliere a cauzelor pentru care s-a produs respectiva excludere, mai ales că nu era vorba despre niciun indice de corecție.
Cum nu există activitate la operatorii economici, sucombați cu ani în urmă, cine ar putea actualiza salariile de încadrare de cândva? Și este vorba de apx 1.300 militari, expediați cândva către regiile autonome și societățile comerciale aflate în coordonarea MApN.

Singura persoană care a răspuns solicitării mele, până acum, a fost președintele comisiei de muncă, dl Solomon, cu:

„Cu respect, cred ca problema e la sindicatele care reprezintă pensionarii MAI și MApN. Am respectat cerințelor d-lor. Inteleg ca nu s-a finalizat discutia la com de aparare. Vom vedea si corecta orice problema semnalata.”

Așadar, articolul în cauză a fost considerat inutil de către Coarnă (nu are asemenea cazuri) și de către Dogaru. Asta ca să cunoașteți și pe adversarii noștri din cercul larg al pensionarilor militari.

Geo spunea...

De acord! 👍👍

Alex spunea...

Domnule Dogaru ,luna aceasta cotizatia membrilor de sindicat nu vi se arata.Ar trebui ca membrii sa va plateasca cotizatia in functie de rezultatele obtinute.Pana acum nu prea ati avut rezultate in ceea ce priveste cele doua proiecte de lege.Mai mult impreuna cu specialistii dvs.mai rau le-ati ametit.
Nici astazi nu cred ca ati inteles mare lucru,degeaba o dati la intors.Ca istoric ,jos palaria.Ca lider de sindicat....cam subtirel..slabut.Dumneavoastra aveti cu totul alte ganduri.Citeste domnule modificarea propusa pe acest blog.Lasati mandria deoparte.Am citit ca dvs.aveti 5800 lei pensie.Buna! Puteti sta cu ea inghetata inca 4 ani.Cei cu pensiile mici sub valoarea pensiei dvs.sufera.Nu mau vorbim de cei cu pensii sub 2000.
LA TREABA !

Lenovi spunea...

Luna viitoare, cand o sa achit rata la banca, o sa ma duc cu o copie dupa legea 80. Sa vedem daca accepta plata asa. Cu ce ma incalzeste in ce lege e prevazut, daca in buzunar ajung 0 lei

Huhu Rezea spunea...

Sporul OMM s-a adăugat la pensia militară începând cu oct 1995.

sky-zone spunea...

si acum ca o presupunere, cam cand s-ar obosi comisia de munca sa lucreze iar la amendamentele acestei legi?

Huhu Rezea spunea...

Băieții deștepți au știut să convingă și instanțele că sporul OMM are altă natură juridică față de cuantumul pensiei rezultat din baza de calcul.
Dacă d-ta nu crezi, cum ai putea convinge pe altcineva?
Știu și gulerații că trebuia să fie aplicat și după 2017, dar au convingerea că au făcut trei ani economii cu plata vârstnicilor.

Huhu Rezea spunea...

Dacă nu introduc în proiect Anexa 2 cu cuantumul de referință și să urgenteze actualizarea, nici n-ar trebui să se mai obosească în sesiunea asta. Vor veni alții să judece mai normal.

Leon spunea...

Raportul a ramas la Comisia de Aparare si se vor relua discutiile la ambele Anexe, Admise si Respinse, probabil saptamana viitoare, daca va fi o noua sesiune extraordinara..!

Huhu Rezea spunea...

@Cătălin
După opinii...cred că vei vota ca și până acum, adică cu partidul de Băse.

Alex spunea...

Ar fi bine daca tot s-au apucat de treaba sa continue.La ce sa o mai lungeasca? Solutia exista ,dumnealor o cunosc ,asa ca...pe cai ! Fierul intr-adevar se bate cat este cald.Daca-l lasa acum pana se raceste,imaginati-va ce incalzire trebuie sa-i faca ceilalti care vor urma.

Gigi spunea...

Asta cu L.263 le-am spus şi eu de de câtiva ani,tot incerc sã explic.
In schimb,npua lege civilã a pensiilor,este destul de bunã,dar noi nu o sã avem acces la bunaciuni,stai liniştit.
Dacã s-o mai aplicã şi asta! Dacã vor câştiga alegerile dreapta,semnalele sunt deja date(Vezi maj.cu 40% din Sept.)

@Neacşu, hai sã fim serioşi,Oprea a bagat in L.119,ani contributie 20,unde la calcul 85% dintre pensionari au câstigat,iar 68% dintre aceştia au rãmas in platã şi dupã recal.pe actuala lege 223/2015,altfel era jale.

Leon spunea...

Si totusi, Comisia pentru Aparare, in sedinta de ieri a finalizat dezbaterile cu Raport de adoptare pentru celelalte 2 proiecte aflate pe ordinea de zi..!

Xman spunea...

@neacsu
Dogaru a recunoscut ca nu a avut vreun document in fata...Pai daca vezi ca asa esti tratat mai bine inchizi calculatorul...

DOREL spunea...

Cu ce ma incalzeste ca OMM se ocorda la brut ,imi ia impozit si diferenta nu o primesc pe card asa cum o primesc cei pensionati inainte de 15 09 2017? Pot sa spun ca beneficiez de OMM? Poate statul ca isi ia impozitul dupa OMM pe cand eu? Asa ca va rog nu mai sustineti ca e carect cum este acum si ca nu trebuie remediata si aceasta problema.

Iurcut spunea...

In aceasta situatie cind sunt șanse să se ajunga la vot final?

cjipa spunea...

Așa este!
A mai fost o încercare de cuprindere a acestui spor în pensie prin OUG 57/2015, dat nu s-a reușit. La momentul respectiv argumentul a fost că acest spor nu a fost cuprins nici în pensiile stabilite conform Legii nr. 263/2010, este reglementat de o altă lege și trebuie adăugat la pensia stabilită/recalculată.

Xman spunea...

Si acest cuantum de referinta va fi impozitat.Am verificat si ramane mai putin decat la varianta in discutie.

Neacsu spunea...

E posibil ca Solomn sa minta putin, daca a mintit si ca la votul proiectului au participat toti cei 24 de membri, cand eu stiu cativa care nu au participat, chiar de la el din partid. Dar e posibil sa ii fi intrebat pe cei doi iar ei sa fi "ridicat din umeri", ca nu ii intereseaza, sau sa fi mentionat doar ca nu sustin amendamentul, sau ca il sustin pe cel plecat de la comisia de aparare, care era contra. Oricum ar fi, cert este ca cei doi nu s-au batut pentru acel articol.

Huhu Rezea spunea...

Cine susține că e bine că nu v-a acordat sporul OMM la pensia calculată după OUG nr. 59/2027?
Trrebuia să vi-l acorde pentru câ OUG 59 nu -l interzice, așa cu nu l-a interzis nicio lege a pensiilor militare din 1995 pănâ în prezent și până va mai rezista L 223/2015.

Leon spunea...

Cel mai devreme pe 19 august !

Alex spunea...

Daca tot sau facut calcule si pe varianta cealalta,nu puteti face o simulare sa vedem ce si cum? Daca aveti timp la dispozitie bineanteles.

spiritul lui Haret spunea...

Huhule cu ce ajuta propunerea ta daca cei ce hotarasc nu o baga in seama?Daca personal ai fi pus-o in bratele lui Dogaru sau Coarna si ai fi sustin-o poate ar fi avut efect.Ma indoiesc ca Dogaru sau Coarna citesc ce scrii tu.Crezi ca parerea mea privind cum vezi tu lichidarea neajunsurilor legii 223 au vreo influenta?Ma indoiesc.Daca te intereseaza parerea mea atunci iti spun ca din toate legile in ceeace ne priveste cea mai buna a fost si ar fi legea 164/2001.Studiaz-o si sutine la revenirea ei.
Multa ,multa palavrageala cu efect zero.Diverse calcule inutile.Stres inutil.Pierdere de timp.

Viorel spunea...

Având în vedere situația dezastruoasă, penibilă și odioasă la adresa pensionarilor din M.Ap.N., M.A.I. și S.R.I. petrecută astăzi la Camera Deputaților, am mai multe întrebari pentru următorii domni care conduc:
- Col. (Rz.) Dr. Mircea DOGARU președintele SCMD;
- Gl.lt. (rtr.) dr. Virgil BĂLĂCEANU președintele AORR;
- Gl.bg. (rtr.) Nicolae GROPAN președintele LPADPM;
- Gl.lt.(rtr.) Neculai BĂHNĂREANU președintele ANCMRR;
- Dumitru Coarn președintele SNPPC (rușine domnule Coarnă, mai ales că într-o emisiune TV. ați precizat că suferiți de o boală gravă pe care nu o menționez dar de care cred că suferă mulți dintre noi, cum poate un om ce suportă durerea și suferința să fie împotriva colegului aflat în situație similară ?).
1. Ce le veți spune membrilor din structurile pe care CU ONOARE le conduceți despre hotărârea luată astăzi în Camera Deputaților privind pensile militare;
2. Ce le veți spune despre DECLARAȚIILE POMPOASE pe care ani de zile atât lor ca și membri cât și nouă simpli cititori pe blog, presă sau TV. ni le-ați băgat pe gât;
3. Cum explicați MARILE DUMNEAVOASTRĂ ÎNTÂLNIRI, DISCUȚII ȘI PROMISIUNI cu membri importanți din clasa politică (președintele țării, președintele Camerei Deputaților, Senatului, ministrul Apărării, membrii Comisiilor, etc.);
4. Cum explicați eșecul lamentabil pe care l-ați suferit (NOI L-AM SUFERIT) astăzi pentru că pe dumneavoastră vă doare în cot ca să nu mă exprim vulgar;
Toți ați mințit de la mic la mare, nimeni nu va băgat în seamă, nimeni nu va promis nimic motiv pentru care astăzi, NIMENI NU VA (NE-A) DAT NIMIC și asta datorită incompetenței dumneavoastră (nu militare, ci politice, politica este o C.R.Ă. cu 2 fețe) dar și avari după grade, funcții și putere.
În fața politicului dar mai ales a noastră care ne-am pus speranța în dumneavoastră sunteți UN NIMENI.
Deși aveți (probabil) o pregătire și experiență de excepție (cu o excepție de istoric) în domeniul militar, altfel nu ați fi condus structuri de nivel eșalon superior, astăzi ați fost bătuți în mod rușinos de niște (nu generalizez) analfabeți care au ajuns senatori și deputați prin relații, pe bani (ca să nu fiu acuzat nu uitați parlamentarii lui Dan Diaconescu), pe liste la grămadă, cu studii la seral, cu BAC-ul la 40 de ani.
Eu în locul dumneavoastră [în funcție de forma finală a legii și dacă Președintele o promulgă (aducețivă aminte de protestele polițiștilor la Cotroceni / Traian Băsescu)] din solidaritate pentru structurile pe care le-ați condus și nu ați obținut nimic aș scoate emblema de la șapcă (fiind simbol național), mi-aș lua ținuta de colonel sau general și i-aș da foc în fața Palatului Cotroceni, Victoria, ambasadelor SUA și statelor UE la București ca formă de protest pentru nerespectarea statului de drept (statul garantează / NU NE-A GARANTAT / siguranța și drepturile constituționale ale cetățenilor săi / discriminare între categorii socioprofesionale).


Huhu Rezea spunea...

@cjipa
Poate ne povestești într-o zi care a fost istoricul elaborării acelui art. 40 din OUG nr.57, cât a fost contribuția politicului, cât a fost inițiativa finanțiștilor și juriștilor din structurile de apărare.
Trebuiau îndreptate unele erori de redactare a legii, dar cine a avut ideea plafonării la 85%?

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Daca ai întrebări pt KWI scrie-i lui!
Eu nu am ce să-i mai transmit...

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Te-ai scos...indice 1,35?

Huhu Rezea spunea...

Dă-ți palme pentru că nu înțelegi ce se scrie pe acest blog.
Când spun că sporul OMM are altă natură juridică decât baza de calcul a pensiei militare... înseamnă că sporul OMM nu poate fi inclus în cuantumul pensiei militare rezultate din baza de calcul și, ca atare, nici nu poate să fie inclus nici în plafonul net. El se adaugă la cuantumul plafonat la 85%, cazul celor pensionați pânâ în 15 sept 2017 sau la plafonul net reglementat de OUG 57/2017.
Asta nu ca spun eu, așa prevede legea și așa au stabilit definitiv instanțe serioase.
Dacă d-ta nu înțelegi acest lucru simplu, cum poți să te vaiți că nu ai putut lămuri o instanța, care nu judecă în fiecare zi pe legea peniile militare?
Am publicat Motivările instanțelor care au admis contestațiile/revizuirile pe speța OMM tocmai pentru a știi cum să motivați actiunile și cum să parați apărarile puerile ale Caselor Sectoriale.
Adevărul că mulți din cei pensionați după 2017 au pensiile suficient de mari... cât să nu-i mai intereseze spăorul OMM.

Iulian Mareș spunea...

Eu vrea sa sa salveze Oprea!

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

@Gigi, corect, dar sa ne aducem aminte ca Oprea pe cei 15% i-a tinut pe loc in anii 2013, 2014 si 3015, cand VPP s-a aplicat la pensia cuvenita, dar cei 68% au beneficiat de cuantumul avantajos indexat/majorat in 2016, 2017, 2019 si 2020 , nu la cel cuvenit..!

GO spunea...

Fiti atenti! Si totusi, care sunt consecintele amendamentului deputatului Lupescu?! Eu l-am analizat.

Pe de o parte, amendamentul este ilogic, intrucat Art. 55(1) se refera la urmasii militarilor mobilizati sau concentrati. Iar militarii mobilizati sau concentrati nu pot fi decat in activitate si in rezerva, niciodata in retragere. Prin urmare, nu poate exista militar in retragere decedat in timpul serviciului militar, pt. ca este ilegal ca fiind in retragere, sa mai poata fi mobilizat sau concentrat.

🎺Dar ... pe de alta parte, amendamentul asa cum este formulat, rupe de situatia descrisa pe cei in retragere. In sensul ca rezulta orice urmas al unui militar in retragere decedat (retragere = cu varsta peste 63 ani) beneficiaza de pensie de urmas in raport de 100% si nu de 50% asa cum prevede Art. 53. Caz in care mie imi rezulta ca daca un cadru militar decedeaza inainte de 63 ani - el fiind in rezerva, sotia lui are dreptul la pensie de urmas in raport de 50%. Dar daca decesul cadrului militar se produce dupa 63 ani - acesta fiind deja in retragere, atunci sotia lui are drept de pensie de urmas in raport de 100%. Adica amendamentul deputatului Lupescu pune semnul egal in drepturi, intre urmasii oricarui cadru militar in retragere si urmasii militarilor activi si in rezerva decedati in serviciu. Intr-adevar, daca este asa, amendamentul reprezinta un mare avantaj pt. sotiile noastre. 🤨

Voi cum intelegeti?!

Huhu Rezea spunea...

Pentru că ești coltos și faci teoria lui ...nu se poate ... ți-am răspuns așa.
Mai bagă și d-ta nasul în decizii mai vechi, pe Legea 263 și vei vedea că Sporul OMM este calculat separat pe deciziile de pensie, El nu afost inclus timp de 5 ani în punctajul de pensie contributivă. Chiar si pe deciziile calculate/recalculate/actualizate până în 15 sept 2017 sporul OMM este consemnat separat.
Cum vi acum niște țănglăi de finanțiști și juriști care fac teoria chibritului că sporul OMM face parte din cuantumulpensiei miltare.
Altceva este când se spune că face parte din drepturile de pensia militară, dar asta nu inseamnă că trebuie să-l introducă ei și în plafonul net.
Ti-am mai spus anul trecut, când ti-am suspendat comentariile, că lași impresia că esti dirijat de gulerele albe pe blogurile rezerviștilor pentru descurajarea criticilor la adresa CSP-urilor.
Iti suspend din nou comentariile... chiar daca vei reveni sub alt nume.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Pompiliu, dar aia cu 15.000, 20.000, 35.000, 40.000sau peste 50.000 lei cum naiba pot depasi SALARIUL NET? Aia-s albi si ceilalti negrii?

Gigi spunea...

@I.Mares sã se salveze de la ce?
@Leon Domnule,aveţi dreptate,ceilalţi au suferit,toţi am suferit din 2010 şi pâna astãzi şi vom mai avea de suferit.Pâna când nu se va gãsi cineva sã puna STOP neregulilor,a batãii de joc a politicului in cârdasie cu aceşti guleraţi.
Nu am avut intenţia sã_l slavesc pe respectivul,totuş s-a gândit şi a salvat o mare parte din rezervişti. Iar guv.Ponta a rezolvat şi cealaltã parte.

Laleaua neagră spunea...

Dormiți in pace tara asistați sociali ne face...

Niky spunea...

Ce nemernici! Dar bugetul nu a fost si va fi afectat de pensiile umflate de ore efectuate in weekend si sărbători legale( nu ca ar fi nevoie de personal ci doar asa ca vor ei sa fie la servici ca se plateste mai mult)si Oskar-uri cu nemiluita pentru piloși? Trebuie sa ne gândim serios ce e de facut! După ce ne-au folosit la maxim,acum își bat joc de noi!

tudor spunea...

Domnilor,
Cele mai mari lovituri pe care indivizii fara fata, M.Ap.N. si M.I., le-au dat pensionarilor militari, sunt si ele ascunse, mascate si reprezinta uneltiri, asa cum au fost si cele din OuG. 57 si OuG. 59, indreptate impotriva celor care au fost pensionati inainte de 2010 si, in primul rand impotriva militarilor disponibilizati.
Amendamentele propuse de acesti indivizi sunt perfide, neclare si lasa loc de manevre celor de la CPS.
Bunaoara, la 3 se propune "dupa art. 59... se introduce ..
- (1) Dupa data aplicarii in integralitate a Legii Cadru nr. 153/2017.... pensiile militare ..
Aceaasta formulare este o mare mizerie. In primul rand se vrea ca prin Lege sa fie stabilita o data incerta (idee care mai este reluata si in alte amendamente), in pofida faptului ca Legea Cadru nr. 153/2017... , are termene clare, certe de aplicare pentru fiecare articol.
Conform acestei mizerii cineva (omul negru) va trebuii sa stabileasca pe baza bunului sau plac, daca Legea 153 este sau nu aplicata in integralitate. Si este evident ca in domeniul aplicarii acestei legi sunt si vor fi un milion de probleme.
Prin urmare personajul numit M.Ap. N. si M.I, a luat masuri de asigurare a unui spatiu de manevra larg in ce priveste data actualizarii.
- (3) Se indeparteaza indexarile.
La amendamentul 6, Dupa art 110 se introduc...
- (2) Dispare solda (salariul) de merit, care acum se ia in considerare la stabilirea pensiilor militare.
- (3)si (4) Apare vechimea efectiva de 25 de ani. Acest amendament nu imbunatateste ci agraveaza situatia juridica a celor care au fost disponibilizati.
Lovituri perfide sunt desigur si cele prin care se propune indepartarea masurilor de restabilire a egalitatii, care au fost in realitate punctul de pornire, ideea centrala a acestui proiect de lege, asa cum a fost el initial.
In concluzie, dusmanul cu mizeriile OuG. 57/2015, cu OuG.59/2017 nu a abandonat lupta, a devenit mai perfid. Si are aliati puternici.
Sa vedem daca cei din cele doua comisii unde (poate) se hotaraste soarta noastra in aceste zile, daca Parlamentul Romaniei, daca Presedintele vor inchide ochii complice si acum.
Oricum, daca se ca face si acum iar o mizerie de act normativ, trebuie sa ne adresam conducerii NATO, sa-l informam pe Geoana care mereu a fost de partea militarilor, sa ne adresam celor de la UE, chinezilor, rusilor, si ..si ca in Romania atunci nu mai avenm cui ne plange.

monteoru spunea...

Cornelius@Pentru ca este baieti destepti.Prostul se opreste in fata unei porti.Desteptul o sare.
Pensii aranjate,fatuite,premiate,periate dupa legea lui Ohm."esti om cu mine,sunt om cu tine" sau"doua maini se spala una pe alta,si ambele spala fata".Tu nu vezi ce salarii isi trag unii?Daca plecai mai demult intr-o tara occidentala la cersit acum erai mai bogat decat un subofiter care a suferit un accident in timpul si din cauza serviciului militar.
Ce vrei sa-ti spun?La varsta de 65 ani inca nu este totul pierdut.
Nu intelege ca te indemn sa pleci la cersit ci ia ca indemn sa renunti la milogeala prin instante si sa incerci alte solutii pentru a supravietui.Accepta riscul.Cine nu risca nu castiga.

Iulian Mareș spunea...

Ce sa cauti la varsta aia in TOpEx? Poate cu o firma care lucreaza in sprijinul fortei?
Analizand, inseamna ca rezervistul a fost mobilizat in starea de asediu/razboi si atunci intervin alte reguli!
Cred ca este o prosteala, putand scrie pe aceasta tema zeci de pagini!

Iulian Mareș spunea...

Dupa cum vad cursul de actiune, nu cred ca in 2023 vor fi eliminate inekitatile!
Sperantele vor iesi pe cos!
Nu aveti elemente pt a ma combate! .... prezentul si trecutul stau martore!

Leon spunea...

Gelule, reiau ce am scris si ieri :
"Dogaru este multumit ca a completat art.55 cu un amendament insusit de deputatul Dumitru Lupescu, care nu prea isi are rostul !
Stie cineva ca a decedat un militar in RETRAGERE in teatrele de operatii in tara sau afara tarii ??
Cine sa trimita in teatre militari in retragere ?
Dogaru zice ca stie el de 4 cazuri !
Si inca ceva : eu nu gasesc nici in lege si nici in OuG 57, articolul 55-1, ca sa poata fi propus 55-2.."

Leon spunea...

Daca in strofa din Imnul National, in loc de Romani, citim OSTENI iar Dunarea o inlocuim cu ARMATA, ne cantam dezamagirea noastra astazi, de ZIUA IMNULUI NATIONAL: "Români din patru unghiuri, acum ori niciodată
Uniţi-vă în cuget, uniţi-vă-n simţiri.
Strigaţi în lumea largă că Dunărea-i furată
Prin intrigă şi silă, viclene uneltiri."

ifrim spunea...

Dacă votul nu devine obligatoriu în ziua scrutinului plec la pescuit.Dacă devine obligatoriu votez UDMRul căci probabil Pișta este mai indulgent cu mine decât roșu,jianu,honorius,luk și înlocuitoarea la c-dă!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Monteoru, pai regimurile politice care au tolerat aceste discrepante la pensiile militare, prin abuzuri si paradeli cu discriminari, ne indeamna la cersit, nu noi intre noi. Daca nu eram bolnav ramas cu sechele din accidente, care nu mi-au permis sa muncesc, aveam acum vechime in Occident ca mecanic auto, sau ca orice, pentru ca ma pricep la foarte multe. Intre timp m-am capatat si cu alte boli nasoale, care s-au asociat intre ele. Daca ne uitam in tarile civilizate, cei cu handicap au case luxoase, masini si un trai generos cu venituri pe masura din care se pot trata si exista mai mult decat decent, deci au respect pentru cei bolnavi, pe cand la noi pana si medicamentele de supravietuire sa cumpara, sa aiba ei ce fura. La noi s-au dat certificate de invaliditate de orbi cu miilor celor care nu au nici o afectiune, certificate nedicale celor care nu au nici o boala, au afaceri si traiesc in lux, datorita unor medici spagari, astfel inmultindu-ne invalidantii in mod artificial si bineînteles ca statul, in asemenea cazuri imparte banii cei putini pentru aceste persoane inmultite artificial de medici, si considera ca toti sunt simulanti sau au luat certificate de handicap pe golaneli si spagareli. Eu apartin Armatei, nu de civili, si in toate legile nu se aplica principiul recunostintei, stipulata si in 223/2015. Cand te plangi la Casa de Pensii pentru o paradire sa se rezolve, prima data cand iti raspund baga lozinca cu ,,noi suntem preocupati de rezolvarea problemelor petentilor si cautam solutii pentru bunastarea si traiul decent ale acestora,'' deci o mistocareala de zile mari, in acest sens ducandu-se in toate comisiile si bagand strambe ca toate pensiile acestor schiloditi sa nu primeasca un leu in plus, cu preocupari ca pensiile mari sa primeasca grosul. Dar sa-i lasam pe invalidanti si sa ne gandim ca 68% dintre rezervisti au pensii la cuantum sub femeile de servici, soferi, liftieri, portari si amantele gusterilor care plimba hartii prin birouri... Ei, aia 68%, isi merita soarta, pentru ca dintre ei doar cel mult 2 sau 3% lupta pentru drepturi, restul se complac in aceasta situatie, si daca nu lupta n-au decat sa stea asa. Iar cei care ajung in instante sunt trantiti in instantele de Apel, pe ordine secretizate sau untelegeri ascunse, pornite tot de la rosiorii, jienii sau andriesenii Casei de Pensii. Dogaru cand a pornit la ,,lupta'' pentru pensii pur si simplu a ignorat categoria invalidantilor cu pensii intre 500 lei si 1500 lei, asta aratand ca-l doare si pe el in spate de soarta amarastenilor: Cica ar pregati el ceva separat pentru a-i repara pe invalidanti, dar eu nu cred: Daca aveai aceasta intentie nu bagai paradeli odioase si duble sa-i lovesti miseleste sa nu mai obtina nimic din cauza lipsei vechimii, paradeli mai mari ca in 223/2015 originala, si orice ajutor se baga in legea pensiilor militare, nu in ordine de ministru sau oug-uri, care in orice moment pot fi anulate. Oricum, nu avem un cap luminat dintre toti ofiterii superiori si Generali, care odinioara erau zmei si lei paralei, iar azi se vede ca doar erau niste carpe mascate! Sa fie Oprea, si ma jur ca-i asa, i-ar face praf si pulbere pe toti de la butoane, mai ales ca acum are experienta, si cu bune si cu rele, si s-ar feri sa faca erori de debutant!

Huhu Rezea spunea...

-Soluția este trecerea militarilor pe legea din sistemul public.
Pentru că în sistemul public contează întreaga perioadă de muncă, nu numai ultimele 6 luni, nu se mai pot face mânării salariale.
-La trecerea în sistemul public nu este obligatoriu să se păstreze cuantumul în plată, umflat cu pompa de toți neterminații piloși, pensiile necontributive nefiind drepturi câștigate.
-Instituțiile militare scapă de povara chivernisirii bugetelor prin continua ciuntire a drepturilor de pensie pentru plebea militară.
Fondul național de pensii va primi și CASS-ul plătit de militari și polițiști.
-Trebuie să se grăbească!
La 31 12 2020 dispare obligația Caselor Sectoriale de a calcula pensiile militare și în puncte de pensie, potrivit art. 122 din L 263/2010, în varianta în vigoare la 01 01 2016.

Leon spunea...

https://www.snppc.ro/29-07-2020-comunicat-dezbaterea-proiectului-legislativ-viz-nd-modificarea-legii-pensiilor-militare-de-stat-a-fost-am-nat-pentru-s-pt-m-na-viitoare-bd10381

CEZAR spunea...

Si sa renuntam noi la ..pensia militara ?? Nuuu sa cerem si cupon Kaky...sa fie Daogaru multumit!!

CEZAR spunea...

Mergem impreuna..votam UDMR apoi ..ne bagam ..p ..p .picioarele in apa ...!!

monteoru spunea...

Decat o lege proasta mai bine pensia in plata.Cu 5000 si cu o indexare de 4,5 nu se moare de foame.Mai adauga si jumatatea un 2000 asa ca nu-mi plang copii de foame.Daca sfanta natura ma ajuta cu sanatatea jumatate din nevoile de hrana mi le asigur pe cont propriu.Am casa,am masa ,am facut copii,am sadit pomi,am facut o casa,am avut amanta asa ca nu are rost sa ma stresez.Stresul,fumatul si alcoolul in exces afecteaza grav sanatatea.Va salut din mers.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leon, bune intentiile, rele aplicarile la plx 199, nimic pentru cei 68%, tarzie, foarte tarzie aplicarea! Dogaruu mai traieste pana atunci sa-si vada ,,opera'' aplicata?, doar suntem leaturi ca varsta! Deie Domnul sa traiasca si el sa se cruceasca la cate procese se vor deschide in Tribunale, care or mai trai pana la aplicarea acestei pacaleli de Lege copiata din revista de umor, ,,Urzica!'' Chiar, pe bune: E LEGE SAU GAG? Doamne, Maica Domnului ca multi glumeti din Romanistan fac aceste legi si Spitalul Nr. 9 sta cu saloanele goale, cu medicii șomând...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Monteoru, bine zis! Sa fii sanatos si sa mananci pensia peste 100 de ani! Asa ii vreau pe toti camarazii!

Leon spunea...

Cornele, problema celor 68% de pensionari militari ai MApN, nu este ca le-au scazut pensiile in urma recalcularii/actualizarii, oricum au ramas in plata cu suma mai mare care a fost si indexata cu 5%+5,25%+1,3% si 4,6%,...marea problema este ca inca nu s-a gasit solutia ca la Grade, Functii, Vechime, Conditii egale, pensiile sa fie apropiate ca valoare, INDIFERENT DE ANUL IESIRII LA PENSIE !
Si nu inteleg de ce nu au curaj sa revina cu ACTUALIZAREA la zi, asa cum propune si Admina pe prima pagina a acestui blog ( au trecut deja 3 ani de inghetare a pensiilor militare..!), deoarece ACTUALIZAREA SE FACE LA ULTIMA DECIZIE DE PENSIE, SI PENTRU MAJORITATEA PENSIONARILOR NU ESTE NEVOIE DE SUME IN PLUS CARE SA DEPASEASCA CUANTUMUL AFLAT IN PLATA..!
Si pentru ca mai este timp pana la urmatoarea Sedinta a Comisiei pentru Aparare de saptamana viitoare, chiar astazi o sa trimit celor 23 de membri ai acestei comisii ARTICOLUL UNIC de ACTUALIZARE a pensiilor militare conceput de Huhu Rezea..!

GO spunea...

Privind pensiile militare, cineva din rândurile noastre, joacă din nou murdar! A ieșit mare scandal pe tema propunerii M.Ap.N. de a introduce în vederea corectării decalajelor între pensiile diferitelor generații, niște cuantumuri nete minime individualizate ale acestora, începând cu 01.12.2020.

Rog analizați simulările scoase pe piață de colegul nostru Preda Gheorghe privind impactul acelor cuantumuri nete minime. Conform cărora un maior pensionat înainte de anul 2010, ar sălta de la o pensie netă în prezent mai mică de 3000 lei, la un cuantum net de 4774 lei, ceea ce i-ar aduce o creștere de cca. 1700 lei, respectiv cu 60%.
Iar diverși pe internet, au început să orăcăie că nu e bine! Pt. pe ei îi doare nu de decalajele între pensii, ci de faptul că vor ca și lor să le crească pensiile tot cu 60%, chiar actualele lor pensii depășesc cu mult acele cuantumuri minime nete individuale.
Concluzia? Amendamentul M.Ap.N. servește intereselor marii majorității a personalului militar pensionat, și cu precădere intereselor personalului pensionat înainte de anul 2016, militarii pensionați având pensii cu atât mai mici, cu cât sunt pensionați mai în trecut. Acei indici de corecție varianta Leș și care sunt scoși efectiv din burtă (indici inventați de niște sforari pensionați între anii 2000-2004, care și-au tras și cei mai mare indici de majorare ), nu corectează decalajele, ci păstrează și accentuează discrepanțele. Reprezentanții M.Ap.N. au sesizat corect modul de corectare a decalajelor, element care servește intereselor unei majorități covârșitoare!

Cf. variantei M.Ap.N. cu cuantumuri minime individuale, pensiile ar trebui sa fie: colonel = 6859 lei net; lt. colonel = 5580 net; maior = 4774 net; plt.adj= 3172 net. Cati de pe acest blog aveti peste?

https://www.facebook.com/groups/2045483282349472/permalink/2815290322035427/


Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile, @ Leon, era o speranta la 01.12.2020, pentru cei cu pensii mici sa se majoreze raprtat cu salariul minim pe economie, 2200 lei, functie de vechime, ce s-a intamplat cu aceasta formula, au scos-o si pe ea din ecuatie! Pai, chiar au turbat de tot astia? Inseamna ca Legea este chiar nula, fara obiect si neavenita si degeba au scos-o pe piata! Adio deci sperante!

kostas spunea...

Pensia calculata 80% pentru vechime efectiva de 25 ani, din fc.,grad,gradatii,7,5% spor,solda de comanda.Atat.La cuantum sa se adauge 1% pentru fiecare an ce depaseste 25 ani vechime cumulata, pana la 100%. 10% impozit din pensia bruta rezultata, ca la toata lumea si rezulta pensia neta. PS si OMM calculate separat de pensie si impozitate corespunzator. Nu conteaza ca la unii o sa depaseasca salariul net, iar la altii nu. Or sa fie nemultumiti cei care au sporuri multe, Oscar, ore de noapte, sambete - duminici platite,ore suplimentare, care ar avea un cuantum net al soldei foarte mare. Dar ce vina au si de ce sa fie discriminati cei care la vremea lor nu au avut aceste sporuri, cu toate ca au muncit si ei la fel, suplimentar, sambata-duminica, etc. dar toate astea nu se plateau. Foarte bine daca le au acum activii, sunt platiti pentru ele, dar la pensie trebuie sa aiba toti aceleasi elemente. Numai asa or sa dispara pentru totdeauna toate inechitatile in functie de anul pensionarii. Eu zic sa raspanditi peste tot aceasta solutie,poate or sa o ia in considerare cei care decid, pentru ca eu cred ca este singura care elimina inechitatile pentru totdeauna. Altfel or sa ramana intotdeauna inechitati, deoarece in viitor or sa se inventeze poate alte sporuri sau o sa se schimbe cuantumul celor existente.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leon, uite ce zice Gelu Olescu despre corectii, ca MApN au gasit o solutie, acum criticata de lacaomii egoisti... Dar ele s-au tapetat si s-au aprobat?, intreb si si eu

GO spunea...

@ Leon! Futu-l daca ala nu este un amendament dedicat pitipancelor care au luat de barbat vreun pensionar militar si nu au impreuma minim 15 ani de casatorie!

Cum nu gasesti articolul 55-1? Iata-l

prin însumarea drepturilor de pensie de urmaș calculate după fiecare părinte.
Articolul 55
(1) Urmașii militarilor, polițiștilor ori funcționarilor publici cu statut special în activitate sau în rezervă, mobilizați sau concentrați în unități militare, decedați ca urmare a unor acțiuni specifice, prin accidente, catastrofe sau alte asemenea evenimente intervenite în timpul și din cauza serviciului sau a unor misiuni și operații în afara teritoriului român, beneficiază de o pensie de urmaș egală cu baza de calcul prevăzută la art. 28.
[(la 11-12-2015, Alin. (1) al art. 55 a fost modificat de pct. 12 al art. 40 din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 57 din 9 decembrie 2015, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 923 din 11 decembrie 2015. )
(1^1) De o pensie de urmaș egală cu baza de calcul prevăzută la art. 28, dacă optează pentru aceasta, pot beneficia și urmașii militarilor, polițiștilor ori funcționarilor publici cu statut special, aflați în situațiile prevăzute la alin. (1), cărora li s-a deschis dreptul la pensie de urmaș în sistemul public de pensii.
(la 13-01-2019, Articolul 55 din Sectiunea a 3-a , Capitolul II a fost completat de Articolul II din LEGEA nr. 23 din 9 ianuarie 2019, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 30 din 10 ianuarie 2019 )
(2) În cazul în care nu există urmași, dacă cel decedat era singurul susținător al părinților săi, aceștia vor beneficia de jumătate din pensia de urmaș stabilită potrivit prevederilor alin. (1).
(3) Urmașii militarilor, polițiștilor ori funcționarilor publici cu statut special în rezervă, aflați în situațiile prevăzute la alin. (1), pot opta între pensia stabilită potrivit prezentei legi și pensia proprie din sistemul public de pensii.

http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/170060

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Gelu Olescu, probabil ca ministrul Apararii si Casa de pensii, satui de critici si de actiunile noastre pline de revolta, au reusit sa cada la un consens de reparatii, acum lovindu-se de mizeria celor care au suficient sau mult si sunt suparati ca vor si mai mult, neîntelegand necesitatea unor reparatii la cei 68%, ca si ei au aceleasi drepturi ca si ei, mai ales ca toti au fost calculati pe minus la actualizari si recalculari si au stagnat, ramanand in urma fata de ei, ori Legea urmareste clar eliminarea disriminarilor si inechitatilor, iar ce au propus initiatorii au fost abureli si manjeli, recte Dogaru et compania!

MIȘU spunea...

Domnule, Cornel?!
Dogaru nu este slab.
Este viclean, știe tot, î-și urmărește interesele...
Vrea parlamentar!
S-a dus la JohAnus, sa nu-i suprataxeze Câțu pensia!
Face pe prostul Dogaru, știe tot ce se întâmplase cu amendamentele de la Plx199, dar, făcea pe naivul, mergea pe burta acest libidinos.

MIȘU spunea...

De acord cu dv.!

Leo spunea...

BRAVO prietene Leon,
Să nu zică că nu le-a spus nimeni care este cheia soluționării INECHITĂȚILOR.
Dar, tare mă tem că nu NU VOR.
Solomon face de râs numele celui ma Înțelept Rege care a existat , precum și buna credință cunoscută a aceluiași Rege.
Flavius , hai să le scriem și noi același lucru.....

Huhu Rezea spunea...

Kostas
Tot n-ai înțeles că acel cuantum minim brut este provizoriu, până la recalculările și actualizările din 2023.

Burebista spunea...

Corect.. Cei cu pensiile foarte mari și care nu primesc nimic pana în 2022 nu sunt de acord cu aceasta lege.

Leon spunea...

Colegul Preda a facut calculele pentru varianta cu Coef.de Functie la Maxim, si Gradatia a 7 a, la fel si Solda de Comanda la 25%..!
Am prezentat si eu acum cateva zile varianta mea cu valorile avute in activitate, adica, Coef.de Functie de 2,16( 2,08-2,21), Solda de Comanda 22%(max.25%), deasemenea Solda de Grad majorata cu 50%, si in final a rezultat o crestere fata pensia neta in plata de aprox.15% !
Dar, in ultima varianta aprobata de Comisia de Munca, art.110-1, scrie:
,,(2) Cuantumul brut minim
reprezintă nivelul minim al
pensiei militare cuvenite unui
militar, polițist și polițist de
penitenciare, raportat la nivelul
funcției îndeplinite în perioada
aleasă pentru
stabilirea/recalcularea pensiei
militare de stat, echivalat cu
coeficienţii corespunzători din
legislația în vigoare și determinat
utilizând salariul de bază minim
brut pe țară garantat în plată și
procentul de 7,5% reprezentând
majorarea soldei de
funcţie/salariului de funcţie
pentru realizarea prerogativelor
constituţionale de apărare,
ordine publică şi securitate
naţională, gradul/gradul
profesional deținut și gradația
avută în perioada aleasă pentru
stabilirea/recalcularea pensiei
militare de stat, solda/salariul de
comandă, după caz. ,,
Asa ca Normele de aplicare facute tot de ,,gulerati,, ar putea scoate cele 23 procente din Solda de Functie !

Anonimus spunea...

Armata este considerată de politruci ultima instituție a statului mafiot.

GO spunea...

Dupa cum am mai spus, nimeni nu va scoate 800 mil. euro pt. a opera cerintele cu 85%, pensia suplimentara peste cuantum. Este o suma colosala care aproape dubleaza bugetul de pensii.

Prioritatea noastra este acum de a obtine orice, cat mai repede si de a-l transforma in cuantum avantajos care nu mai poate fi luat inapoi.

Pt. ca orice e introdus cu termen 2021, 2022, 2023 este doar o poveste care va fi prorogata sau abrogata prin OUG.

Oferta MApN de corectie a decalajelor este certa, cu aplicare aproape imediata. In dec. 2020, nu la anul ca sa ne futa astia o ordonanta de prorogare fix in decembrie. Oferta este parfum mai ales pe aceasta criza economica declansata de Covid. Asta nu inteleg multi.

Asa ce-au facut contestatarii?! Au dat drumul la vrabia din mana pt. cioara de pe gard.

BONIFATIE spunea...


Cum adică, d-le CFI?!
Ce urare-i asta pentru toți, cu de toate dar fără amantă, că d-l Monteoru a trecut-o la „am avut”.

BONIFATIE spunea...


Să dea Domnul să fie așa, d-le G.O.! Îmi cumpăr un portofel nou.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Va rog cititi amendamentele aprobate pe pagina SCMD, cele pe care le promitea @Tehnocrat, puse in urma cu 10 minute! Deci, ia lada de bere? Am descoperit fara sa vreau postarea asta!

Leon spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Xpert 86 spunea...

Referitor la OMM sau SOSP,care este reglementat de L 80/1995, se subintelege ca nu reprezinta un element salarial! Pai daca OMM sau SOSP nu face parte din salar de ce il cuprinde in baza de calculul a pensiei brute casele de pensiu?! La stabilirea pensiei se i-au in calcul potrivit art 28 din L. 223/2015 doar media soldelor/salariilor lunare brute lunare realizate la functia de baza in 6 luni consecutive!!! Nu inteleg de ce cei de la casele de pensii considera OMM sau SOSP ca un drept salarial cand nu are nicio legatura cu salariul sau solda!! Consider ca cei din cadrul caselor de pensii MAI, MAN SRI savarsesc acest abuz in serviciu intrucat in nicio o norma legala sau procedura nu este reglementat acest fapt! Se profita de acest fapt tocmai pentru ca in L 80/1995 si L 223/2015 nu este reglementat expres acest fapt! Consider ca acest fapt s-ar putea realiza printr-un simplu proiect, care nu ar trebui amestecat cu celelalte discriminari cauzate de cadrul legislativ actual!!

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   1 – 200 din 217   Mai noi› Cele mai noi»