Un produs Blogger.

duminică, iulie 26, 2020

Parlamentul nu ar trebui să valideze prin Pl x 199/2020 o eludare a Deciziei Curții de Conturi.

137 comments
Pe scurt, din Răspunsul pe care Curtea de Conturi l-a transmis domnului Marin Neacșu, adminul site-ului "In cuiul cătării" rezultă că tema controlului la CPS a MApN a fost modul de aplicare a prevederilor legale în procesul de actualizarea a pensiilor militare la data de 30 06 2017 și că s-a emis Decizia nr. 4/ 13 07 2020 prin care s-au dispus, în sarcina CPS a MApN, măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate.
 Nu este greu de dedus, având în vedere obiectivul restrâns al controlului, ce deficiențe trebuie să remedieze Casa Sectorială, în termen de 15 zile de la primirea Deciziei sau să procedeze, în același termen, la contestarea deciziei.
O parte din amendamentele pe care MApN și MAI le sugerează Parlamentului în Proiectul PLx 199/2020 sunt introduse sub imperiul nervilor, altfel cum s-ar explica sugestia ca după actualizările care vor urma în perioada de aplicare a art. 38 din  Legii 153/2017 să fie eliminate toate indexările pensiilor militare efectuate în baza art. 59 din L 223/2027?
Sugestia ar fi corectă dacă ar respecta art. 60 alin.(3) din L 233/2015 , în vigoare la 30 06 2017, care dădea posibilitatea Caselor Sectoriale să elimine ori indexarea, ori actualizarea, care era mai nefavorabilă beneficiarului în anul în care se puteau aplica ambele. Legea prevedea posibilitatea eliminării din cuantumul  pensiei și a actualizării, nu numai a indexării, dacă era mai nefavorabilă. Deci, potrivit legii în vigoare până la data aplicării eventualului amendament propus de gulerați, Casele Sectoriale pot elimina indexarile sau actualizările mai nefavorabile din anii 2016-2020, dar nu pot elimina o indexare sau o actualizare din anii în care pensiile  au fost numai  actualizate sau numai indexate. Potrivit acelei prevederi legale nu pot elimina pentru trecut indexarea din anul 2016, când nu a fost posibilă actualizarea, dar nu pot elimina nici actualizarea cuvenită cresterii soldei de funcție în anul 2018, când pensiile militare nu au  putut fi indexate. 
Să presupunem că într-un an pensiile militare se actualizează cu numai câțiva lei, reprezentând creșterea soldei de grad. CE fac gulerații în acel an, elimină tot indexarea?
Sperăm ca domnii Solomon și Mocioalcă să nu valideze luni, în Raportul la PLx 199/2020, acest amendament care ar putea eluda pentru viitor Decizia Curții de Conturi, chiar dacă pentru trecut, începând cu luna iulie 2017, subzistă obligația de a adăuga la pensia actualizață în anul 2016 valoarea indexării din anul 2016, din simplul motiv că în acel an nu a existat o actualizare mai favorabilă care ar fi putut s-o elimine.
Adoptarea amendamentului cu eliminarea indexărilor acordate potrivit art. 59, după actualizările din anul 2023, efectuate ca urmare a creșterilor soldei de funcție în baza art. 38 din L 153/ 2017, ar avea ca efect eliminarea pentru  viitor și a îndexărilor din 2016 adăugate la cuantumul actualizat din 2017 de către CPS a MAI, fără ca să existe obligația restituirii sumelor primite ca indexare... pânâ la data actualizării din anul 2023.
După ce , zic ei, gulerații,  că acoperă gafa din anul 2016, în aceleași amendamente propun reluarea regularizării indexărilor cu actualizările, dar după anul 2023..
Este posibil ca MApN să aleagă soluția contestării Deciziei Curții de Conturi în termenul care expiră la mijlocul săptămânii viitoare.
Comisia de Contestații a Curții de Conturi are, potrivit Regulamentului RODAS, 45 de zile să soluționeze contestația.
Dacă Comisia dă soluția respingerii contestației, MApN are termen 15 zile să atace la Secția de contencios a Curții de Apel București Incheiera Comisie de contestatii.
Ar fi bine dacă ar alege calea Contestării până la Curtea de Apel, în felul acesta evitându-se un Recurs în Interesul Legii, având în vedere soluțiile contradiuctorii în speță date de Curțile de Apel.
Mânăstire la peste 1500 m altitudine, în zona Horezu. 



137 de comentarii:

Periamu lucica spunea...

Deci cum.va fi

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Vreau sa se lase cu puscarie pentru vinovatii care au eludat Legea tarii, neaplicand-o, toti vinovatii trebuind sa fie trasi la raspundere si demisi din functiile actuale, de unde se cred imparati sa terfeleasca cum vor ei legile tarii si drepturile militarilor rezervisti! Toti ministrii din 2016 si pana azi, in cardasie cu clocarimea, s-au comportat ca niste nasi de mafioti, permitandu-le gulerelor albe sa joace țonțoroiul financiaro contabil la modul de paradeala, de ne-am trezit cu pensii super nesimtite si pensii ajutor social, degradante! Stiati ca au secretizat chestii in care mafiotii gulerati si-au tras sporuri cu peste 25%, apoi le-au transformat acele actiuni mafiote in ,,secrete de stat?'' Am trimis catorva camarazi dovada dintr-un material relevant pe mail. Curtea de Conturi si acolo sa verifice cum sta treaba.

gigi 2 spunea...

Ramane cum am stabilit, adică nu va fi nimic.

Ein Stein spunea...

Va fi remiza, vor trimite PLx 199 la vreo comisie pana se uita de ea, va fi nitel teatru si gata batista pe tambal. Doar nu crede cineva ca famigliile isi vor da in cap una la alta.
Nu e mai simplu desfiintarea L223 si infiintarea unei noi legi, copiata cu punct si virgula, de la alta tara NATO, o lege asa cum s-a angajat Romania la intrarea in NATO?
Nu ar fi mai simplu, de asemenea, desfiintarea L223 si trecerea noastra pe legea publica?
Oricare dintre cele doua variante e muuuuult mai onesta fata de mizeria L223 care a generat, genereaza si va genera astfel de situatii penibile?

valy spunea...

Decizia de revizuire nr. 93/1 fiind emisă la data de 23/10/2017 cu un punctaj mai mare, consider că valoarea punctului de pensie ar trebui să fie de 1000 lei și drepturile de pensie să fie achitate cu acea dată în sumă de 3573 lei ?
Nu la valoarea din 2015 = 830,2, cum a făcut Casa de pensii MApN.

Leon spunea...

Deci, UN PAS INAINTE SI DOI INAPOI..!
Decizia nr.4/13.07.2020 a Curtii de Conturi ar trebui sa ajunga si la domnul Deputat Dumitru LUPESCU, secretarul Comisiei de Aparare din CD, si poate elimina Amendamentul, introdus smechereste de reprezentantii MApN, privind Indexarile pensiilor militare.
Eu cred, totusi, ca indexarea din anul 2016 NU poate fi eliminata deoarece chiar prin acest artificiu, ar incalca legislatia valabila pana la data de 30.06.2017.
Sunt curios daca, la numeroasele cereri de REVIZUIRE, dupa primirea acestei Decizii a CC, CPS a MApN va da acelasi raspuns ca cel din 13.07.2020 (aceeasi zi cu Decizia CC) , raspuns prezentat si comentat pe acest blog tot pe 13 iulie..!

Iurcut spunea...

Cum rămâne cu stagiul de cotizare din sistemul public o să fie posibil excluderea la cerere?

Huhu Rezea spunea...

Dacă nu s-a supărat că blogul nu a susținut proiectul de lege PL x 221/2020, pe care LADPM i l-a pus în brațe, domnul deputat Lupescu mai citește ce scriem noi pe aici.
Impresia mea este că nu este atât de convingător în Comisie, așa cum era răposatul deputat Mircovici.
Dacă se adoptă amendamentul, de la data intrării în vigoare a legii nu se mai plătește în viitor indexarea de 5% din 2016, nici de către CPS a MAI.
Subzistă însă plata acelei indexări pentru trecut, începând cu 30 06 2017.Acțiunile de revizuire demaratesau cele care vor urma își continuă cursul, nu rămân fără obiect.

Consilierul Juridic al CPS a emis respingeri de revizuire și după ce au primit Decizia Curții de Conturi.
Merg până în pânzele albe cu prostia, până când în anii următori vor primi decizia Curții de Apel la litigiul cu Curtea de Conturi.

CEZAR spunea...

"Oricare dintre cele doua variante e muuuuult mai onesta fata de mizeria L223 care a generat, genereaza si va genera astfel de situatii penibile?"
QED!

gheo spunea...

O intrebare din partea unui ... nestiutor sau "nevinovat !!!", la Legea 263, cand se majoreaza punctul de pensie se "elimina indexarea ... rile "?, cand se aplica indexarea se elimina "valoarea majorarii punctului de pensie" ?. La Legea 223, asta ar fi rezultatul, indexarea are legatura cu "inflatia si alte componente" iar actualizarea are legatura cu majorarea soldei activilor !!!, identic cu Legea 263 la care, indexarea are legatura cu "inflatia si alte compenente" iar actualizarea pensiei cu majorarea punctului de pensie !!!...

Leon spunea...

Cata NESIMTIRE in curtea CPS a MApN..!

Huhu Rezea spunea...

Legea 263/2010 nu are indexări sau actualizări
Are doar majorări ale valorii punctului de pensie în art. 102.

Teo spunea...

Nu s-a dat aviz pozitiv până în prezent amendamentului cu eliminarea indexărilor acordate potrivit art. 59, după actualizările din anul 2023, efectuale ca urmare a creșterilor soldei de funcție în baza art. 38 din L 153/ 2017. Nu mai agitați apele,pentru că acest aspect s-a discutat! Este voința celui de sus ca miercuri să se rezolve cu pensiile militare de stat, în sensul eliminării inechităților.

Neacsu spunea...

Doua aspecte: 1. Ciudat, dar CC mentioneaza ca s-a executat un control concomitent la ambele Case de Pensii, ale aceleiasi comisii. Pai cum vine asta, caci ei mentioneaza ca controlul a inceput pe data de 16.05 si s-a incheiat pe data de 16.06. si atunci ce facem cu raspunsul dat de CPS a MAI care imi spunea pe data de 08.05.in adresa nr 4223371 ca este controlata de Curtea De conturi? CINE A FOST IN CONTROL LA EI SI A PRETINS CA ESTE COMISIE A CURTII DE CONTURI, daca Curtea de conturi declara ca si-a inceput controlul pe data de 16.05? Aici pute a minciună și mușamalizare, este ascuns controlul efectuat din data de 05.05.2020 la cele două case de pensii de comisii independente. 2. De ce nu s-a emis inca decizie la MAI DACA CONTROLUL S-A INCHEIAT PE DATA DE 27.06 2020? a TRECUT O LUNĂ.

Huhu Rezea spunea...

Deci voi ați dat girul acestui odios amendament!
Nu-i nimic, poate fi eliminat până miercuri din Raport sau în Plenul Camerei.
Stii ceva?
D-ta să-ți permiți să cenzurezi opiniile neexprimate de cititori pe site-ul SCMD, nu aici.

Huhu Rezea spunea...

In numele cititorilor blogului primește mulțumiri pentru insistența în obținerea acestui document.
Este suficient ce spune acest document.
Rapoartele de Control ale Curții de Conturi nu se finalizează prin emiterea de decizii, dacă nu sunt constatate neregului pe tema obiectivului controlului.
Ar fi de interes ca deputații care sunt la curent cu ce scriem noi să acționeze pentru eliminarea din amendamentul nr. 8 a alin.(3) din art. 59 indice 1.
Eliminarea operațiunii mai dezavantajoase beneficiarului era deja prevăzută în art. 60 alin(3), sau este reluată în propunerea de la amendamentul nr. 19 în art. 110 indice 3, alin (3).
Amendamentul de la nr. 8 este inutil pentru viitor, el având menirea doar să acoperă ilegalitatea comisă în 2017, în așa fel încât nici CSP a MAI să nu fie obligată să recupereze sumele acordate beneficiarilor săi.

Leon spunea...

Poate este Sedinta de plen MIERCURI, 29 iulie, numai daca este convocata de SCMD ...!
Miercuri deputatii sunt in Teritoriu, CD are plen LUNI dupa masa si MARTI dimineata..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Neacsu, spun cu toata raspunderea ca vrea sa se puna batista pe tambal, de aia am trimis articolul Dv peste tot, la toate institutiile, la DIICOT, DNA, MINISTRUL JUSTITIEI, politicieni, ziare, Presedintie, Guvern, Prim Ministru, C.Deptatilor, Senat, presedintii acestora, politicieni, camarazi, tv-uri si presa scrisa, si in care am aratat ca in plx 199 nu se elimina discrepante, nedreptati, inechitati, cat si saracii armatei, invalidantii distrusi in misiuni la ordin, sunt din nou ignorati si marginalizati, nu primesc nimic pe noua lege, murind de foame cu pensii de 500-1500 de lei din 2010 inghetate, actualizate si recalculate toate pe minus cu peste 50%, deci nimic concret sa se elimine discriminarile, dandu-le tuturor posibilitatea sa se informeze din ce ati scris Dv cum Curtea de Conturi se infrateste in infractiuni cu infractorii, in loc sa sesizeze organele judiciare, si o sa le trimit repetitiv pana se sesizeaza cineva!

Leon spunea...

Am trimis deja domnului deputat Dumitru Lupescu , Linkul la aceasta Tema, si sper sa-l citeasca pana maine..!

Neacsu spunea...

@Huhu Rezea
Ar trebui ca cei din Comisia pentru Apărare sa elimine TOATE PROPUNERILE SI OBIECTIILE MApN și ale MAI pe marginea proiectului, pentru ca practic acestea inrautatesc ce era bun in proiect, si sa accepte doar punctul privind introducerea anexei 2 , asa cum fusese prevazuta in proiectul lui Ciuca, cu art 110.

Huhu Rezea spunea...

Total de acord, dar aici discutam doar de amendamentul care are tangență cu controlul Curții de Conturi.
Imi pare rău că căpoșii din MApN au reușit să-i amețească și pe cei de la MAI.
Cei de la SRI tac precum purceaua în porumbiș, deși și ei sunt în aceeași situație precum cei de la MApN.

monteoru spunea...

E de neinteles dece MApN a renuntat la varianta Anexa2,marca Ciuca?Cine pe cine a lamurit la renuntare sau a fost doar o gogoasa a lui Ciuca pt. linistirea apelor.
Vedeti ca cei de la MApN au prostul obicei de a introduce subtilitati pe care ulterior le exploateaza in defavoarea pensionarilor militare.Ei,intotdeauna vor cauta sa diminueze bugetul alocat sectorului social in favoarea altor sectoare.Consilierii juridici precum si finantisti cum vreti sa se remarce ca doar nu vor merge ei in locuri fiebinti ale planetei?Parerea mea este ca trebuie atentie maxima iar cine are aplicare spre detalii sa se adreseze direct parlamentarilor implicati in modificarea si completarea legii 223.Discutii intre noi sunt necesare dar nu suficiente.E cazul sa renuntam a trage spuza numai pe turta proprie.Orice gresala ne va costa inclusiv pt. viitorul indepartat,cine il va mai prinde.
Scuze daca m-am intins prea mult la scris.

Neacsu spunea...

@Voi trimite o depesa sefilor de sindicat din MAI si ii voi intreba daca au fost de acord cu cele propuse de MAI pe Legea 223 si daca ii intereseaza controlul Curtii de Conturi la MAI si urmarile lui, in prisma amendamentului introdus de MAI și MApN. Daca sunt de acord, rezulta ca au fost cumparati si ei.

bassil spunea...

Toți cei care ne-au furat sa mearga după gratii.Ce au furat cu bună știință sa fie plătit din buzunarul lor.

micutzul spunea...

In cazul in care în urma controlului CC se constată nereguli privind neacordarea indexării, cu toate că aceste Câmpuri au primit sesizări în acest sens și au fost acționate în judecată, trebuie ,CA MACAR ACUM acești nenorociți să fie acționari în penal pentru constituire de grup infracțional și deturnare de fonduri. Dacă reușim acest lucru nici un jeg din acesta nu va mai avea curajul să ne fure.

Viorel spunea...

Păi cum să nu tacă domnule Huhu Rezea. Am ieșit la pensie în noiembrie 2016, coleg și vecin cu mine din M.Ap.N. în anul 2008 fiind de Com. și Infm. s-a transferat la S.R.I., în aprilie 2018 iese la pensie. Mai mic în vârstă cu 7-8 ani, grad mai mic de M.M.I., funcția nu o știu, pensia mai mare cu 60% decât a mea. Asta înseamnă informația și trasul cu urechea. Ce sporuri le bagă și cum li se calculează pensia nu știu. Dar ceva este atât timp cât tac și au tăcut și cu actualizarea din 2017 deși fără supărare, proști nu sunt.

Xpert 86 spunea...

Aplicarea unor norme dupa ureche si bunul plac a sefilor caselor de pensii si a celor de la directiile financiare intrunesc elementele constitutive ale abuzului in serviciu daca se incalca o prevedere dintr-o lege, ordonanta sau ordonanta de urgenta!

Xman spunea...

@Cornelius
Ce am inteles eu din L 223 e ca in cazul tau pentru cei 12 ani pe care ii mai ai pana la vechimea completa de "cel putin 25 de ani",ai primit,sau ar fi trebuit sa primesti pentru boala ta, 60 de procente pentru fiecare an.Prin urmare, pentru ca esti trecut deja pe limita de varsta, calculul in cazul tau trebuie facut pentru 13 ani(vechime efectiva)+12*0.6 (7.2 ani de vechime potentiala)=20.2 ani.Asadar in cazul tau, valoarea pensiei pentru microactualizare e diminuata cu doar 19.8%.
1.In ceea ce priveste vechimea ,pe decizie ai 18% pentru cei 13 ani.Din momentul aprobarii legii vei avea tot 18 procente la vechime (pentru 20.2 ani) ,pentru ca in loc de 6% la 3 ani vechime, toata lumea primeste conform L 153 doar 3%.Cu toate ca nu mai esti in grupa a III de vechime ,ci in grupa VI,ramai cu acelasi procentaj datorita aceastei injumatatiri a coeficientului de vechime de la 6 la 3%.
2.Referitor la functie,in legea 153 sunt indicati coeficienti intre 1.54 si 1.58,iar pentru ca e vorba despre cuantumul minim net ,pentru rigoarea calculului va trebui sa folosesti 1.54,cu toate ca poate vei primi mai mult.
3.In lege pentru grad ai 260 de lei la valoarea salariului minim brut pe tara de 1,450 lei.Prin urmare la 2,230 de lei valoarea pe care va trebui s-o folosesti la calcule este de 260*,2230/1,450=400 lei.
4.Valoarea salariului minim brut pe tara este de 2,230 lei.
Asa ca poti face calculele singur si vei vedea ce pensie vei obtine...
5.In opinia mea,ar fi fost necesar un amendament pentru aceasta situatie particulara a ta si nu numai a ta si anume ca ministele ar trebui sa emita ordine meritul militar,serviciul patriei etc.tuturor potentialilor beneficiari.Adica in momentul cand un pensionar de boala indeplineste conditia de 15 ani efectivi + potentiali, sa i se emita ordinul militar si sa-l primeasca acasa prin posta,iar acesta sa-i confere drepturile date de statut ,respectiv 10% in plus la pensie.Acest amendament ar putea si ar trebui extins si rezervistilor prin luarea in calcul a unui procent,sa spunem 30% pentru fiecare an de rezervist,adica pana la 65 de ani.Respectiv,daca un rezervist disponibilizat sau nu, a iesit in rezerva cu sau fara OMM clasa a III-a ,perioada de ani pana la acordarea unei clase: a III-a,a II-a,I-a sa fie realizata intr-un numar de "x"ani de rezerva (pentru cinci ani activitate:16 ani ,7 luni si 8 zile de rezerva)... Acest fapt sa fie completat si de o amendare a statutului cadrelor militare prin care OMM sa fie acordat si pe grade de vechime,respectiv OMM clasa a III-a grad 0 sa fie 15% (nu 10% cum e in prezent,ci 1% pentru fiecare an vechime efectiva sau potentiala) in plus la pensie ,gradul 1 (pentru 16 ani vechime sa fie 16% in plus la pensie) s.a.m.d.
Asta se poate si va trebui realizata intr-un viitor cat mai apropiat...
In calcul nu uita sa adaugi 7.5% pentru prerogative constitutionale si impozitarile cass,cas si pe venit (introduci valoarea finala intr-un calculator salarii nete online).
Mie mi-a dat o valoare care incepe cu 2 (aproape o dublare).Sper sa nu ma fi inselat,dar totusi ar fi ceva crestere,nu?

Leon spunea...

Trimite-le, dar Presedintii Sindicatelor politistilor reprezinta mai mult interesele salariale ale activilor si mai putin ale pensionarilor..!!
Iar militarii din MAI nu au Sindicate.

Huhu Rezea spunea...

La transformarea pensiei de invaliditate în pensie pentru limită de vârstă se adaugă ca vechime și stagiul potențial doar dacă ar fi îndeplinit condițiile de vechime pentru pensia militară la limită de vârstă.
@Cornel deja este lămurit că nu putea primi stagiul potențial.
Mai terminați cu prostia de a introduce și sporul OMM în legea pensiilor militare.

Huhu Rezea spunea...

Iar pensionarii polițiști nu au fost actualizați pe L 152/2017. Nu-i afectează amendamentul, dar destepții din structurile asociative din MApN și celelalte instituții militare ar fi trebuit să pună piciorul în prag.
Cei din SCMD se tot laudă cu amendamentele lor care nu au fost luate în seamă de gulerați.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile, de ce eu la indemnizatia de dispozitiv am peste tot zero si de ce nu am stagiu potential, daca am fost in invaliditate? Stiam ca la indemnizatia de dispozitiv trebuie sa aiba toti, si stagiul potential e platit la unii, chiar in limita de varsta.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Scuze pentru intrebarea cu stagiul potential, m-ati lamurit candva, mi-am amintit ca nu am vechimea necesara.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ xman, cu multumiri pentru efort, dar astept legea sa fie aprobata, pentru ca sunt elemente care nu sunt pentru public, deocamdata, si degeaba calculez acum. Au avut grija clocarii sa nu produca erori sa-i agat in instante, doar indemnizatia de dispozitiv ma nedumereste ca am zero, iar ca sa am stagiu potential, pentru care m-am judecat cu ani in urma, trebuia sa am efectivi 15 ani, dar uite ca si eu uitasem

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Xpert, si cu cu plx 199 se va proceda la fel: O vor aplica si o vor regla clocarii cu ordine de ministru, fiind sluga si la comanda lor, ca orice ministru la Aparare fara demnitate, constiinta si autoritate, ca sa ajunga aceasta lege si veniturile pensionarilor de rahat, la fel cum suntem azi, adica cu castravetele in mana, ca rosiile sunt mai scumpe din cauza vopselei!

Leon spunea...

Cred ca Indemnizatia de dispozitiv a fost intodusa mai tarziu, sigur in Legea nr.138 /1999, intrata in vigoare la 01.01.1999.

Unknown spunea...

Dacă tot se dorește eliminarea inechitatilor beneficiarilor legii 223/2015 ar trebui îndreptare lucrurile pentru cei care au activitate în grupa a doua/ condiții deosebite de muncă a.i. reducerea vârstei standard de pensionare să fie de 3 luni/an din primul an de activitate, Lă 6 ani reducerea să fie de 1 an și 6 luni nu doar de 1 an cum e acum , la 5 ani nu se acordă reducere .

Xman spunea...

@corneliu
Chestiunea sa ai 15 ani pentru a primi stagiu potential mi se pare eronata.

Neacsu spunea...

Citiți, am fost din nou trasi in teapa.
http://www.in-cuiul-catarii.info/2020/07/26/alarmaaaaaaaaaaaaaaaaaa%ef%bb%bf-17704

Gaby spunea...

https://www.in-cuiul-catarii.info/2020/07/26/alarmaaaaaaaaaaaaaaaaaa%ef%bb%bf-17704

Huhu Rezea spunea...

Păi... vedeti?!
De aia zic eu că e mai bine pe L 127/2019.
Ca să lăsăm gulerații fără obiectul muncii
Să nu mai amestece fondurile necesare apărării cu fondurile de asigurări sociale.



Marcel spunea...

Omule X, dc ai inchis site-ul tau?

Neacsu spunea...

Ce spun acuma cei care spun ca Dogaru si Coarna sunt salvatorii patriei? De ce tac amandoi si nu arata oamenilor documentul? Sa vada si platitorii de cotizatii cu ce au fost ei de acord si pe ce au batut palma. Dar stati sa vedeti cate procese va deschide Dogaru dupa ce va fi votata legea si cum va lupta el inca 10 ani sa indrepte nedreptatile facute pensionarilor militari, nedreptati cu care in Comisia pentru munca si-a dat acordul.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cu alarma am plecat detasat la minele de carbuni si Canal: Cu alarma de la duba puscariei sa se duca la Jilava jigodiile Ro-Ji-And, scarbele naibii! Eu deja sunt un spectator stupefiat, dar astept rabdator, sa nu mor, rezultatele zilelor ce vor urma! Toate panzele de paianjen sus, camarazi, ca daca fuflă briza in ele se rup ca dresurile jupanesei de la penzii! M-am crucit si eu de veste, ca toata suflarea de pe aici! Oare ne-am nascut sa avem parte numai de astea la batranete, in loc sa ne rontaim pilulele linistiti?! Dati-mi o jumelata de pe tanc, pe coada sa-i calc!

Iulian Mareș spunea...

Eu cred că la MAI a fost parte din comisia de la MApN, câțiva membri, pentru documentare punctuală! Se obișnuiește....

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ai un răspuns la tăcerea celor de la SRI, STS, SPP in aceasta luptă?

Leon spunea...

Corectie:
"intrata in vigoare la 01.12.1999"

Huhu Rezea spunea...

Cei de la SRI nu au specialiști capabili să emită proiecte de acte normative sau să negocieze cu Guvernul sau Parlamentul.
Citeam undeva că domnii de la SRI deleagă MApN-ul să negocieze și în numele lor și primesc lumină de la finanțiștii și juriștii MApN. Așa s-a întâmplat și cu actualizarea din 2017, când au copiat procedura nepublicată de MApN.
Acum... depind tot de ce a decis Curtea de Conturi pentru CSP a MApN
Singurul de la SRI care a vrut anul trecut să se implioce a fost seful ACMRR, col Filip Teodorescu, dar și-a încheiat mandatul înainte de arestarea lui Dragnea.
Structurile informative ale MApN sunt mult mai redutabile în controlul vieții politice din România decât întregul SRI.

Calinmihaib12 spunea...

LEON:..si aplicată = FRAUDULOS = DIN START (..!!..) = cel puțin,.. =PROBAT= in cazul :MEDICILOR MILITARI..!!=de ATUNCI..ȘI PÂNĂ ÎN...PREZENT..!!

Alex spunea...

Cat de prosti au putut fi! Asa se intampla cand habarnistii se joaca de-a proictele legislative.Cei care ne-au tras-o de ani de zile,si-au pregatit tetenul doar ptr.ei.Am mai spus-o : La cat de slab este pregatit lui Dogaru inca nu i s-a sters zambetul de pe buze; inca crede ca a facut o treaba buna.Naiv specimen.D-le ...d-ta esti istoric ce naiba te bagi in probleme pe care nu le pricepi? Am mari indoieli si asupra juristilor pe care ii aveti .Nu a-ti gasit altii mai buni? Ati avut sub nas modificarea proiectului de lege pe acest blog de atata timp .V-ati crezut mai destepti? Poate totusi nu a-ti fost atat de naivi ,doar ziua de maine va confirma sau infirma acest lucru.Domnule parca lucrati ptr.guvernanti nu ptr.rezervisti.Daca a-ti facut-o lata as vrea sa nu va mai vedem zambetul ala flegmatic pe la tv.Doamne da sa nu fie asa.

kostas spunea...

Prin amendamentul care prevede actualizarea pensiei la intrarea in vigoare in integralitate L 153 ne invita sa votam PSD pentru a fi siguri ca L 153 se va aplica in integralitate pana in 2022.

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, am o idee prostească, dar totuși o expun în următorul comentariu.
Domnul președinte KW Iohanis a participat timp de mai multe zile la discuțiile cu U.E. (presa spune că a tăcut ca și în primul mandat) pe pachetul de finanțare pentru următorul exercițiu financiar 2021-2027. A venit cu surle și trâmbițe vezi doamne ce mare succes a obținut prin acordarea celor aproximativ 80 de miliarde euro. Ministrul român al Fondurilor Europene, domnul Marcel Boloș în următorul comentariu afirmă altceva:
„Iohannis a pierdut 5 miliarde de euro din banii pentru România la negocierile cu UE. Ministrul român al Fondurilor Europene, Marcel Boloș, venea în mai de la Comisia Europeană cu un mesaj pozitiv, în care România urma să obțină 85 de miliarde de euro de la UE fonduri structurale și de ajutor. Săptămâna aceasta, Președintele țării, Klaus Iohannis, a ieșit săptămâna aceasta victorios să spună că după negocieri dure, după zile și nopți, România a obținut 80 de miliarde de euro. În mod evident, ceva mai puțin decât se aștepta guvernul înainte de negocierile duse de președinte”.
(https://www.economica.net/rasturnare-de-situa-ie-iohannis-a-pierdut-de-fapt-5-miliarde-de-euro-la-negocierile-de-fonduri-ue-pentru-romania_187784.html).
Negocierile au durat 4 zile datorită disputelor și condițiilor impuse de unele state, altor state (gen România) în acordarea acestor fonduri. Astfel, printre condiții, Austria, Suedia, Danemarca şi Olanda au impus ca țările ce vor primi aceste sume să respecte Statul de drept. În România: Principalele principia ale statului de drept sunt:
Statul se bazează pe supremația Constituției și garantează siguranța și drepturile constituționale ale cetățenilor săi;
Societatea civilă este un partener egal cu statul;
Separația puterilor statului în diferite compartimente (legislativ, executiv și judiciar) cu puteri și responsabilități separate și independente;
Atât puterea legislativă, cât și democrația în sine sunt legate de drepturile și principiile constituționale.
Sunt respectate în România, NU. Majorarea cu 40% a pensiilor civile=NU; Dublarea alocațiilor la copii=NU; Bătaia de joc la adresa noastră de către M.Ap.N. și structurile din subordine (DGFC, DJ, CPS) sub directa îndrumare a ministrului apărării naționale (am scris cu litere mici pentru că mic este și dânsul în gândire și faptă)=NU, etc. Și atunci vin cu propunerea. Colegii de pe blog care au pregătirea necesară să gândească, redacteze și prezinte / trimită Comisiei Europene și ambasadelor celor 4 țări la București o petiție în care să prezinte situația concretă cum se respect statul de drept în România și să condiționeze acordarea fondului în funcție de rezolvarea problemelor. Termen de rezolvare 1-3 luni. Oricum pentru a primi banii sunt necesare proiecte ce urmează a fi făcute. NUMAI OBLIGAȚI / FORȚAȚI NE VOR BĂGA ÎN SEAMĂ.

Calinmihaib12 spunea...

..de foarte multă vreme,..d-l col.(..?..) DOGARU = nu-mi "inspira.." incredere: ..in perioada BĂSESCU ..,prin anii 2011.., când venea la TIMIȘOARA
= la mitinguri privind ..PENSIILE MILITARE,..la un miting = organizat..la intrarea în PREFECTURA TIMIȘ..CU MIJLOACELE AUDIO- AMPLIFICARE..probabil = ale prefecturii..!..,HODORONC-TRONC.. d-l Dogaru : ..făcea PROPAGANDĂ ..cui credeți..?..= tocmai .."prințului"...(..oare ce culoare avea..?..) =PAUL.." de românia.."..!..; vorba românului.." ..ce are.. S..A ..CU PREFECTURA..?..!

raul spunea...

Isi bat joc de noi!!Orice amendament e taxat ca presupune eforturi bugetare!Ce-i mai doare inima de bugetul tarii,cand altii fura cu miliardele!Citeam o stire ca arhiepiscopul Calinic al Sucevei ,la intronizare a fost sfatuit sa se lupte sa recupereze ,,fondul bisericesc ",si-mi vine sa dau cu caciula in caini cand ai nostri ministri prosti,corupti si habarnisti ,la comanda politica ,au cedat pe moca terenuri de valoare apartinand MApN ,tuturor mafiotilor de la putere!Terenuri,unitati militare in buricul unor orase etc!Vezi faza cu Becali,cu Udrea etc etc!E plin M.Oficial cu astfel de ,,cedari""!Dobitocie ,manarie,prostie!O scarba imensa ma cuprinde!

Neacsu spunea...

Prostie sau vanzare pe fata?
Domnul general Bahnareanu, cel pe care il lauda domnul Balu in Comisia pentru Munca si despre care spunea ca e presedintele Forumului, desi nu mai este, face la randul sau Lobby domnului Balu, secretarul de stat de la Aparare care a sustinul belirea proiectului Les, asa prost cum era, facandu-l si mai prost, si cere subordonatilor din filialele ANCMRR sa intervina pe langa deputatii din localitatile lor, sa voteze proiectul L-199, DESI HABAR NU ARE CE CONTINE, IAR DACA STIE INSEAMNA CA NE-A VANDUT PENTRU UN GRAD SAU O TINICHEA IN PLUS. Solicit domnului Bahnareanu sa posteze pe pagina sa de Facebook raportul Comisiei pentru Munca, asa cum a fost trimis Comisiei pentru Aparare, ca sa dovedeasca ca stie ce cere si stie despre ce vorbeste, sau daca nu sa isi ceara scuze si sa isi dea demisia pentru ca cere pensionarilor sa faca presiuni pentru a se vota o noua bataie de joc la adresa pensionarilor militari. Iata mesajl domnului Bahnareanu: ”

Bună ziua
Va rog sa difuzați comunicarea de mai jos către toti presedintii de filiale județene și de sector.
NB
Domnilor Presedinti,
Pe data de 14 sau 15.07.2020 v-am omunicat ce s-a intamplat la Comisia de aparare din Camera Deputatilor si faceam unele supozitii pentru saptamana urmatoare. Desi gurile rele au prevestit ca termen „sfantul asteapta”, uitati ca totusi s-a intamplat. Miercuri, 22.07.2020, aceeasi inițiativa legislativa PLx 199/2020 a fost discutata și votata și în Comisia de munca a CD. După elaborarea raportului comun al celor doua comisii, inițiativa PLx 199, cu AMENDAMENTE, marți sau miercuri(28 sau 29.07.2020), va fi supusa votului PLENULUI CD.
Și acum solicitarea: mobilizare generala a tuturor Structurilor Asociative din SNAOPSN din judet/sector de către Dvs., pentru „lobby” în randul doamnelor/domnilor deputați, indiferent de formațiunea politica din care fac parte, prin abordare directa, prin telefon, prin e-mail, prin cunoștințe etc. pentru vot pozitiv la PLx 199 cu amendamente.
Acum ori niciodată! Va doresc SUCCES!
PS. Rog o scurta informare despre acțiune.
Presedinte ANCMRR „Al. I. Cuza”
Gl.lt.(rtg.) Neculai BAHNAREANU

kostas spunea...

Dupa parerea mea, la o analiza sumara, celor cu vechime mica, gen Cornelius Ifrim o sa le mai creasca ceva,de la 01.12.2020, cei cu vechime cumulata de 30-45 ani,sau mai mare, care au in plata pensia mai avantajoasa, pe alta lege decat L 223, o sa ramana tot cu ia, deoarece pensia minima individuala o sa fie mai mica, cei pe legea 223,iesiti pana in iulie 2017, o sa ramana la fel, iar cei iesiti din iulie 2017 pana in prezent, limitata la net, nu o sa primeasca nimic,chiar daca o sa se dea OMM. la net,20%, o sa il piarda, deoarece solda bruta,o sa fie mai mica, in cazul in care se calculeaza cu gradatia 21% in loc de 42%, deci automat si netul se micsoreaza corespunzator. Asa o sa indrepte inechitatile, fara sa cheltuie mare lucru, adica mai nimic.Si tot asa o sa ramana.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Kostas, am citit cu atentie cele scrise: Am inteles ca cei cu pensii mici vor primi ceva, insa tot insuficienti cred, raportat la inflatie, devalorizarea leului, scumpiri si criza economica, aceasta facandu-se dintr-un echilibru promovat prin reducerea cuantumurilor unor coeficienti, de fapt asta presupunand o ,,scadere'' ale unor pensii mai mari prin plafonare, sa nu-i zic inghetare, care i-ar nemultumi pe beneficiari. Aceasta suparare ar fi incepand din ziua plafonarii, pe cand la pensiile mici supararea este chiar din 2010, de cand ultima oara Oprea le-a majorat pensiile si de atunci au ramas asa, primind cand si cand praf in ochi cu cate o indexare, care indexare de 2%, sa zicem, pentru unul cu 1000 lei era de 20 lei, pe cand la cel cu 20.000 lei era de 4000 lei, si asta a contribuit substantial la un decalaj, pe langa faptul ca unele pensii de peste 15.000 lei, cum au scris si cotidienele, au primit actualizari si de cate 5 ori pe an in ultimii 5 ani, pana in 2018, la Generali alesi pe spranceana, de au ajuns la sume de peste 35.000 lei. PLX 199 se vrea a face dreptate in aceste inechitati cu favoritisme pentru doar unii, iar altii au fost actualizati si recalculati chiar pe minus, adica 68% dintre rezervisti? Pensiile pana in 15.000 lei nu-i nici o problema, mai ales ca sunt mai mici ca la civilii din politica, magistrati sau scule de aiurea.O sa vedem si asta, daca se aproba viitoarea lege. Se vrea ca Maiorul meu cu 2100 lei, iesit in anii '90, sa aiba si el 5000 lei ca cel iesit in 2018, sau Lt Col iesit la pensie din 1987 fata de Lt Col iesit in 2018, asa cum s-a cerut dupa vechime egala, grad egal drepturi egale, pentru ca baza tuturor discrepantelor si inegalitatilor si discriminarilor asta a distrus mereu echilibrul, si de aia s-au luptat pensionarii cu atatea variante de plx-uri sa le promoveze, si intr-un final au ramas plx 122 si plx 1999, ultima castigand detasat, dar de fapt nici una dintre ele nu a fost vazuta in totalitate de nimeni dintre noi, in afara de cativa privilegiati obligati sa tina secretul pana in ultima zi cu ce s-a stipulat in aceste proiecte. Nu era mai bine sa fie tapetate si puse in dezbatere amandoua, sa se cada la un consens intre cele doua plx-uri si sa faca dreptate, astfel incat toti sa fie multumiti, cei cu pensii uriase sa cedeze in favoarea celor cu pensii mici si medii in virtutea faptului ca vor scapa de impozitarea de 85%? Sa nu se uite ca lacomia unora intodeauna a distrus legi exceptional de bune, doar ca acestia s-au lacomit exagerat, nu sa pastreze ce au obtinut pe cai oculte, ci sa mai adauge la prea mult ca sa produca si mai mult rau, decalaje si nedreptati, aici sa se inteleaga ca a sosit timpul ca cei 68% sa aiba prioritate de trecere la semafor, de data aceasta, mai ales ca este criza si scumpirile au devalorizat pensiile mici si medii extrem de mult si trebuie si acesti beneficiari sa traiasca. Eu, sa stiti ca nu cred intr-o dreptate severa si imediata, cred mai degraba ca va fi un adevarat razboi cand se va afla continutul plx 199, de aici si amanari posibile, cu politicieni plictisiti de mofturile rezervistilor si luptele intestine pentru ciolanul cel mare al favoritilor, pleava flamanda si saraca din randul rezervistilor fiind victimile... Sa dea Dumnezeu sa ma insel, dar presimt ca razboiul dintre noi cu noi si intre noi deja ne bate la usa, mai ales dupa ce a sunat azi ,,Alarmaaaaaaaaaaaaa'' Dlui Col. Neacsu, iar @ONORABILUL BATE CU PUMNUL IN MASA RASPICAT SI TARE SA SE REZOLVE LEGAL SI JURIDIC CU REZULTATELE CONTROLULUI CURTII DE CONTURI LA CASELE DE PENSII TERITORIALE! Vae victis, vai de victime, vai de noi!

Viorel spunea...

Încă un lucru pentru domnul președinte KWI și „Guvernul Meu”. În anul 2019 P.I.B.-ul României a fost de 223 miliarde de euro. 2% dedicați pentru M.Ap.N. conform tratatului N.A.T.O. reprezintă 4,46 miliarde euro. Dacă Ministrul român al Fondurilor Europene, domnul Marcel Boloș are dreptate că ați pierdut prin tăcerea dumneavoastră „de aur” cele 5 miliarde de euro, asta înseamnă că ați pierdut mai mult decât bugetul M.Ap.N. pe un an de zile. Bani cu care ați fi putut să dați salariile la militarii activi la nivelul anului 2022 ca și personalului din Ministerul Sănătății, ați fi eliminate inechitățile din sistemul de pensii, ați fi achiziționat și alte scule militare, etc. Ați fi avut pentru M.Ap.N. 4% din P.I.B. Știm că banii dați de U.E. au destinație specială pe proiecte și nu pentru M.Ap.N., dar se luau din bugetul de stat prin compensare. Sau REGULARIZARE, dacă nu știți ce înseamnă întrebați finanțiștii de la C.P.S. a M.AI. Atenție, am spus M.A.I., nu M.Ap.N. că acolo sunt cei fără B.A.C. sau cursuri la F.F.

Xman spunea...

@Marcel
Sunt onorat ca ma crezi atat de destept.Nu sunt eu proprietarul site-ului X pm.Imi pare rau ce te-am dezamagit.Da, stiu ca s-a inchis sine die.Probabil a fost amenintat de oamenii rai din tara asta.Stiu tu care...

Iulian Mareș spunea...

Ori este presedinte ori nu mai este? Este caz de uzurpare...?

valica spunea...

Unicat în NATO, ÎN ARMATA ROMANA, funcționează în deplina ura, DEPARTAMENTUL DE LUPTA ÎMPOTRIVA PENSIONARILOR MILITARI, transformat din Departamentul calității vieții din cadrul M. Ap. N., coordonat de ministrul apărării naționale și având la butoane cuplul sadic RO-JI-AN.

Ein Stein spunea...

@Neacsu
S-a pus vreodata problema ca indemnizatia de creator si artist sa aibe soarta OMM, ca doar se acorda se acorda cam la fel, pe legi diferite si nu de legea pensiilor vreau sa spun? Daca nu, inseamna ca artistii si creatorii din conducerea "sindicatului" au castigat, de ce sa nu taca? Cine stie ce discutii pe sub masa si trocuri s-au facut. Trompetele SCMD clameaza o victorie rasunatoare. Poate chiar e o victorie, pentru ei. Din pura curiozitate, o intrebare, Dogaru are vechimea necesara in serviciu pentru a primi OMM pentru 25 de ani?

Leon spunea...

@Neacsu, iar ti-ai bagat blogul in...Service..?

CEZAR spunea...

Las ca ai ASUS.....!!!!

Neacsu spunea...

Baietii lucreaza. CuiulCatarii a fost din nou suspendat. Adevarul deranjeaza, iar informarea oamenilor cu situatia reala nu face bine la hemoroizi.
Legat de discutia de astazi privind proiectul L 199, proiect care urmeaza a primi raportul comun al celor doua comisii, recomand membrilor comisiei, sa nu voteze proiectul, pe urmatoarele considerente: 1. FORMA APROBATA SI PROPUSA DECOMISIA PENTRU MUNCA, NU ARE NIMIC IN COMUN CU FORMA ADOPTATA DE SENAT.
- Amendamentele admise,introduce de MApN nu au fost dezbatute in Senat, ceea ce va face ca proiectul safie nvoit a fi retrimis la senat sau sa fie neconstitutional si atacabil la Curtea Constitutionala. De fapt raportul nici nu contine forma adoptata de senat. Trebuie refacut, pentru a se vedea diferentele , astfel se va constata ca nu corespund si deci trebuie retrimis la Senat .
2. Practic in forma admisa de Camera pentru munca, proiectul , in loc sa repare nedreptatile comise asuspra pensionarilor militari, asa cum se pretinde in motivarea proiectului, obiectiv care in parte era atins prin proiectul initial, a ajuns s[ adanceasca nedreptatile si discrepantele dintre pensiile militarilor, creind noi nedreptati si diferente intre militarii pensionati in diferite perioade.
3. In loc sa fie o lege de reparare a nedreptatlor, in actuala forma proiectul este o lege care comite noi probleme si va crea noi conflicte juridice. Practin proiectul initial incerca sa readuca legea 223la forma initiala. Proiectul actual se departeaza si mai mult de spiritul si litera Legii 223.
4. In raportul preliminar al Comisiei pentru munca se mentioneaza ca la vot au participat toti cei 24 de membri ai comisiei, din care 4 s-au abtinut de la vot. In realitate la vot nu au participat toti membrii, multi dintre ei spunand ca nu s-au putut loga. Sa se verifice cati membri au votat, nominal si daca votul a fost statutar.
5. Raportul nu a fost inaintat tuturor celor interesati, nici membrilor comisiei pentru aparare pentru a fi studiat din timp si a se verifica macar daca forma discutata in comisia pentru munca corespunde cu cea votata in comisia pentru aparare. Ar trebui mebtionata o rubrica noua, pentru a se compara cele doua variante, care sa cuprinda FORMA ADOPTATA DE CAMERA PENTRU APARARE si a usura astfel munca comisiilor reunite, pentru raportul comun.
6. Membrii comisiei pentru aparare nu au nici macar forma sub care proiectul a fost trimis Camerei pentru Munca , deci ar vota orbeste.

Costy spunea...

Citesc si ma minunez ce interpretari si ce calcule eronate fac unii, gen Kostas...procentele de vechime se calculeaza la baze diferite...in fine. Am facut si eu calculul meu simplu in xls si spun ca e ok, nu corect pentru cei care au contribuit si in sistemul de pensii civil pentru care nu primesc nimic. Eemplu de calcul, plt. maj. 20 vechime, VI -functie adj.pr. la max 1,67 - net 2337 cu OMM 10% 2570. Spuneti voi, e mai mare, e mai mică? Asta redus procentul de la 25 la 20!

tudor spunea...

Domnilor,
Vad ca din ce in ce ca sperantele avute, privind eliminarea discriminarilor printr-o lege dreapta si echilibrata, care sa nu umple sacii unora si sa-i saraceasca pe altii, se naruie.
Vedem cum PL-X 199 devine, dintr-un proiect facut pentru pensionarii militari, un nou rahat legislativ, arma in mana celor ce vor sa perpetueze nemernicia faptelor pe care le-au savarsit, pentru a-si asigura lor pensii uriase.
Apoi constatam ca PL-X 221, care, daca suntem drepti, trebuie sa recunoastem ca a fost un proiect "sincer", cinstit, clar, aplicabil, facut de oameni drepti, pentru a rezolva nedreptatile la care suntem supusi unii, nemultumirile noastre, insa fara a produce alte nedreptati (desigur avea unele probleme minore), a fost indepartat si, dupa cum vedem nu din dorinta de a -l inlocuii cu unul mai "drept, clar, cinstit si... fata de pensionarii militari.
Este, asadar, in final, inca o actiune indreptata evident impotriva noastra.
Domnilor,
Aceaste actiuni, nu s-au putut si nu se pot desfasura fara ordinul sau aprobarea unuia ca Ciuca, in mod evident un om partinitor si nedrept. Ca daca cineva a scornit toate nemernicia cu pensiile militare (si cu PL-x-urile de acum), fara ordinul, aprobarea sau indicatiile lui, atat ca sef al armatei cat si ca ministru, atunci este si a fost asa cum zicem noi, un planton, o ciuca,( in Ardeal ciuca reprezinta un bat infipt in pamant, in capul caruia se leaga un ghemotoc de fin si care simboliza, pentru cei ce vor sa treaca sau sa-si pasca vitele acolo, ca nu este voie),in fruntea armatei si netrebnicii au facut ce au vrut fara frica.
Deasemenea, toata mizeria pe care am suportat-o si pe care o suportam face parte din politica PSD-ului. Acestui partid ii datoram noi pensionarii militari aceste nedreptati.
Ca, rahatul lui Ciolos a fost din 2015 in curtea PSD si s-a facut ca nu-l vede. . Apoi a urmat Lola cu OuG 59/2017. Ca sa nu creasca si pensiile militare, in raport cu salariile celor activi PSD si Lola au inventat in L. 153, "Oscarul" un spor cu destinatie, de 50 % de care pot beneficia numai unii nou pensionati. Alte si alte nedreptati pe care acest partid le-a facut fata de noi, dovedesc ipocrizia si lipsa de respect fata de armata a PSD-ustilor.
Domnilor,
Singura solutie normala, dreapta, necesara si suficienta pentru a rezolva "varza legislativa" L. 223/2015 privind.. ... care se aplica acum, este respingerea OuG 57/2015 art. 40.
Prevederile acestui articol au intrat si fac parte din legea 223 in vigoare de le 1 ian 2016.
In acest caz, abrogarea OUG. 57 , art.40 nu poate avea efecte asupra legii 223, in vigoare.
Asa ca art. 40 din OuG57/2015 trebuie respins. Dac nu nu se procedeaza astfel varza legislativa L223 va naste si un conflict juridic intre legi, care va pune probleme atat beneficiarilor acestei legi, cat si celor care o aplica. Iar avocatul poporului, justitia si CCR am vazut cum hotarasc si decid.
Am onoarea.

Iulian Mareș spunea...

HOPA! Ministerul de Interne cere de la Ministerul Sănătății fișele medicale ale tuturor românilor!!! Nu vă miroase de la o poștă că ceva nu e în regulă?

„Ministerul de Interne cere de la Ministerul Sanatatii fisele noastre medicale, pentru ca restul de date le au. Din fisele noastre medicale se observa clar cine este sanatos si cine este bolnav si bolile de care sufera!
Ne baga în lagăr de sănătate...

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Cu ultimul enunț din argumentație nu pot fi de acord!

Trofin spunea...

Proiectul de lege în discuție a fost adoptat tacit în SENAT , fără să fie dezbătut. În acest caz mai poate fi valabilă observația pe care ați făcut-o la pct. 1) ?

Huhu Rezea spunea...

Singura solutie era un proiect de lege simplu, care inlocuia actualul text din art. 60, pentru reintroducerea actualizarii. In niciuun caz varza de reglementari din cele doua proiecte dezbatute azi.
Putuni dintre cititori au achiesat la propunere.
Lovitura cea mai napraznică pentru actuala functionarime din structurile de aparare ar fi trecerea militarilor la legea din sistemul phblic de pensii.
Ca sa nu mau vorbească gulerele albe de impactul bugetar când e vorba de pensiile batranilor.

Leon spunea...

@tudor, stai dle linistit, toate "nedreptatile" facute de PSD pensionarilor militari, le rezolva mintenas Orban&Catu prin Ordonanta de urgenta, poate chiar in perioada urmatoare..!

Huhu Rezea spunea...

@mares
Crezi ca Gabita a acordat grade la ziaristi, piliticieni si magistrati așaa.. de florile marului.
Cine i-a controlat pe Base si Turcescu?

Burebista spunea...

Site-ul în cuiul Cătării a fost blocat de un hacker.. Ionos...
Apare când vrei să îl accesezi chiar și așa nesigur...
Oricum câte odată când încercai sa accesezi site-ul îți apărea o bulina verde și apoi te redirecționat către un site virusat...
Cred ca trebuie sa vorbiți cu un specialist în IT pentru ca pe Huhurez.com nu se întâmpla niciodată așa indiferent de subiectele postate.

Călugărul spunea...

Pe vremuri, pentru trupa, unele alimente care nu se găseau se substituiau prin șuncă pentru că are multe calorii și preț mic. După atâtea modificări ale pensiilor militare propun să se substituie banii pentru pensiile militare cu fiole cu cianură!Așa poate se satură și unii rezerviști cu pensii grase de peste 10.000 RON și nu mai pun piedici!

Michel spunea...

Mi se pare o utopie afirmația dvs. privind actualizarea pensiilor, la unii, și de cinci ori pe an. Pe ce vă bazați?

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, se apropie alegerile. M.A.I. prin persoana domnului ministru trebuie să dea listele electorale al persoanelor cu drept de vot (cosmetizate). Mă întorc în timp și redau:
„Ioan Rus: Între locale și referendum (eu zic, între locale și parlamentare) listele au fost curățate de persoane care nu mai aveau drept de vot.
Ioan Rus a declarant că pe listele electorale pentru alegerile locale au fost 18.315.880 cetățeni cu drept de vot, iar pentru referendum, aceste liste au fost curățate de alegători care într-un fel sau altul, nu mai aveau drept de vot, fiind trecute 18.294.514, cu 21.366 mai puține.
Ioan Rus a anunțat, luni, că și-a înaintat demisia de onoare din funcția de ministru al Administrației și Internelor, pentru că este un politician onest, correct, iar în ultimele zile asupra lui au fost făcute presiuni începând de la Traian Băsescu și terminând cu Crin Antonescu, lucru inadmisibil”.
Concluzia: În funcție de interes, mai „omorâm” câțiva sau îi înviem.

hankook spunea...

Functioneaza site-ul, am verificat acum !

Neacsu spunea...

@Trofin
NU... NU MAI E NEVOIE SA FIE RETRIMIS LA SENAT, OMISESEM ACEST ASPECT.

Alexandru spunea...

Sa de-a Dumnezeu să nu apuce pensia niciunul, cei care sau opus pensionarilor militari!

Teo spunea...

Fudulii nu vor aplicarea Legii 223, in forma promulgata, pentru ca le e frica de auditul Curtii de Conturi din 2012. Asta ca tot le place sa invoce Curtea de Conturi! ”Ce ne facem? Avem peste 4000 de penali numai in armata”, a comunicat conducerii SCMD, ministrul de atunci al Apararii. Asta au de ascuns fudulii si manipulatorii lor de ieri si de azi. Falsificarea datelor personale pentru basistii care si-au tras pensii discriminatorii fata de rest, prin ticaloasa OUG 1/2011. Pana si numarul de 26500 de napastuiti atunci l-au furat de la SCMD, care-l obtinuse de la Victor Ponta. Sunt pe fata, si astazi, de acord, fudulii cu OUG 57/2015, OUG 59/2017, OUG 114/2018 etc.! Orice, numai Legea 223... NU! De frica verificarilor!

Viorel-Mihai spunea...

Vad ca siteul ”In cuiul Catarii” nu mai funcționează, e deja blocat?

Leo spunea...

Dacă F&M lăsa în pace legea nr. 263 cu indexările de la 01.01. ale fiecărui an începând cu 2018 , acum toate pensiile militare erau cu MINIM 15% mai mari. Asta este o altă lovitură dată de gladiola fiola viola

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

In 2012 Curtea de Conturi descopera 4000 de dosare ale rezervistilor potentati la pensii ca fiind falsificate in perioada basista. Acele pensii exista si azi, bine merci, proprietarii lor luptand indarjiti cu totii sa le indoape si mai tare, dar cei care i-au ajutat din cadrul caselor de pensii sunt si acum in libertate si continua sa ne faca necazuri, precum un Rosu sau Jianu, chiar si Andritoiu care acopera infractiunile, iar Curtea de Conturi in perioada Iunie Iulie mai gafeaza inca o data prin gasirea unor furturi ordinare si, ca in 2012, nu reclama la DIICOT si DNA infractiunile. Nu-i nimic, pentru ca pe langa altii am sa reclam si am sa cer acestor institutii sa ancheteze...anchetele Curtii de Conturi si de ce nu s-a raportat institutiilor judiciare aceste infractiuni, reclamand totodata si la institutiile politice ale statului, CSAT si mass media. Mereu, la zecile de plangeri, DIICOT si DNA, plus Parchetul Militar, mi-au reprosat ca nu vin cu dovezi, azi avand la indemana aceste doua controale din 2012 si 2020, dosarele existand si putand fi controlate, inclusiv la fostii lucratori din casele de pensii de la toate institutiile de forta. Oameni cu 500-1500 lei pensii au suferit si sufera cumplit intr-o saracie extrema si foamete din cauza a 4000 de falsuri in 4000 de dosare de infractori, unii dintre acestia sarindu-mi in cap ca n-am vechime ca sa iau mai mult, uitand ca am iesit ca invalid accidentat in misiuni la ordin, nu ca am vrut eu sa trandavesc, iar ei ca sunt infractori ca si-au falsifcat dosarele ca sa aiba si mai mult la pensie, din furtul din pensia mea si ale altora cu pensiile mici, scazandu-ni-se mafiot la recalculari si actualizari cu peste 60% din cuantum la peste 68% dintre pensionari, acum se lafaie si tot nu se lasa sa lupte infractional sa obtina si mai mult, iar cand s-au impozitat pensiile mari cu 85%, cine credeti ca erau in fruntea luptei pentru ,,dreptate''? Da, ei, cei 4000 de infractori cu dosarele falsificate sa aiba pensii majorate. Am obiceiul ,,prost'' de a reclama de unul singur, in taina si prin surprindere, folosind tactica acestor 4000 de infractori, si asa ii voi lovi si eu, cum ei m-au lovit pe mine de mor de foame de ani si ani de zile, pentru ca ei ma fura din drepturi fara mila, caineste si criminal, la fel ca pe toti saracii armatei cu pensii intre 500 lei-1500 lei, toti invalizi cu boli capatate in timpul si din cauza indeplinirii obligatiilor militare! Stiati ca tot acesti talhari au scos aceasta sintagma atribuita invalidantilor de ,,boala contractata in timpul si din cauza indelplinirii obligatiilor militare?'' Cercetati si o sa va lamuriti, pentru ca un criminal nu-i criminal pana ce nu-si ascunde cadavrul si arma crimei, atunci de ce nu ne-ar ascunde si toate drepturile ucise?! Atentie, mafioti, ca o data luati in vizor de mine, nu mai scapati, la cate am avut de indurat din cauza crimelor voastre ordinare, de m-ati adus in sapa de lemn, ca si pe napastuitii din tot sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala!

kostas spunea...

Ati vazut culmea nesimtirii la seful inspectoratului general al jandarmeriei: a lucrat 800 ore suplimentar in 3 luni. Adica 266 ore suplimentar pe luna, timp de 3 luni. 266 ore suplimentare + 168 ore normale de munca = 434 ore lucrate lunar timp de 3 luni. Daca ar fi lucrat zilnic, inclusiv sambata si duminica ar insemna aprox. 14,4 ore zilnic. A facut bine socoteala la orele pe care si le-a trecut ca muncite, a lasat 8 ore de somn zilnic si 1,5 ore drumul dus-intors la si de la serviciu, din 24 ore cat are ziua. Nu-i culmea nesimtirii? Si cati or fi la pensie din astia care si-au unflat pensiile cu astfel de ore fictive? Isi mai adauga si un OSCAR si trai pe vatrai. Astea, adica orele suplimentare si Oscarul ar fi trebuit trecute in OUG 57,sa nu se dea la pensie, deoarece aceste elemente fac mari nedreptati si diferente intre pensionari, deoarece toti militarii au stat peste 8 ore de nenumarate ori si nu s-au pontat si nu se ponteaza, politistii iesiti de cativa ani, au avut si ei ore suplimentare dar nu se plateau, iar Oscarul este un spor pentru sefi, pentru pilosi,etc. Puscarie ar trebui sa scrie pe cei care isi umfla astfel orele si sa ramana si fara pensie, sa le dea statul ajutorul ala social de 700 lei. Nu se mai satura imbuibatii. Din cauza lor sufera cei cinstiti si cu pensii muncite. Va dati seama cat ia in plus la pensie un astfel de specimen, cu inca o norma si jumatate de timp trecuta fictiv in drepturile de pensie? Din cauza lor creste media pensiilor si latraii afirma ca pensiile noastre sunt mari si nesimtite.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Michel, dar se stie de asta de ani de zile ca s-au actualizat pensii militare de 5 ori pe an, s-a dat in presa, si daca se da pe bara Google ,,pensii militare actualizate de 5 ori pe an'' imposibil sa nu apara articolele

Leon spunea...

@Teo, pai daca in 8 ani n-au terminat verificarile, mai este nevoie de inca 8 ani ?
Maine NU mai sunt programate sedinte la Comisii in CD, inseamna ca cele 2 comisii au finalizat Raportul comun astazi si-l posteaza pe site-ul CD pana diseara ??

Calinmihaib12 spunea...

...Călugărul:..pe "vremuri"..nu "șuncă"..(= MULTĂ CARNE MACRĂ..!),ci ..SLĂNINĂ(=grăsime..!).mâncau soldații...!

Neacsu spunea...

A fost amanata discutarea raportului in Comisia de Aparare, pentru maine.

un oscar = o pensie spunea...

si cine sa ia masuri? cand toti sunt mana in mana! crezi ca nu se vede din avion aceste diferente?am iesit la pensie in 2019 in aceeasi zi cu seful meu,un colonel,ce crezi? are pensia de 3 ori mai mare deca mine!!! o fi normal? retine -era doar Seful direct,nu vreun comandant sau barosan,aia au de 4 ori pensia uni subofiter,asa ca traim intr-o tara bananiera unde clanurile au pus stapanire pe toate butoanele si asa vom merge pana la extinctia speciei.

Iulian Mareș spunea...

Un sclav la galere! 👍😂🆘🚑

Viorel spunea...

Domnule Teo, „Fudulii nu vor aplicarea Legii 223, in forma promulgata, pentru ca le e frica de auditul Curtii de Conturi din 2012.” și „Sunt pe fata, si astazi, de acord, fudulii cu OUG 57/2015, OUG 59/2017, OUG 114/2018 etc.! Orice, numai Legea 223... NU! De frica verificarilor!”. Eu cel puțin mi-am pus speranță în S.C.M.D. în această perioadă luând de bune comentariile domnului Col. (Rz.) dr. Mircea Dogaru pe blogul sindicatului și ale dumneavoastră. Ce să înțeleg din cele afirmate mai sus, că întâlnirile, discuțiile, propunerile, acordurile stabilite cu președinții celor 2 comisii și alți membri au fost apă de ploaie ? Că în fond vi s-a promis și nu ați obținut nimic ? Pentru că (,) comentariul aduce a un fel de scuză, dând vina pe trecut.

Viorel spunea...

Încă un lucru domnule Teo. Nu uitați de răspunsul pe care mi l-ați dat la comentariul din data de joi, 23 iulie 2020:
„Sistemul folosit este caracteristic băieților cu ochi albaștrii, dezinformare sistematică pentru menținerea stării de neâncredere și dezbinare ! Forma PLx 199/2020 după acceptarea amendamentelor o să ne parvină mâine sau luni. După ce o să analizăm textul redactat și dacă este necesar corecturile finale. Ulterior, după raportul comun, o să ajungă la votul în plen”.

Leon spunea...

https://www.snppc.ro/uploads/fisiere/articole/PLANGERE-PENALA.pdf

Alexandru spunea...

Asta este adevărul, bine spus și bine atins!!

kostas spunea...

Cel mai corect mod de calcul al pensiei din 2022, nu ar mai crea nici o inechitate intre pensionari: Baza de calcul 80% din functie + gradatii + grad + 7.5% din fc.+ solda comanda, pentru 25 ani vechime. Ce depaseste 25 ani ,1% pana la 100% din baza de calcul. La baza de calcul sa se adune pensiile suplimentare + OMM. La suma rezultata sa se retina 10% impozit la ce depaseste 2000 lei Ce ramane ar fi pensia neta. Nici nu s-ar depasi venitul activilor, fiindca acestia au o multitudine de sporuri, ore suplimentare, Oscaruri,etc., iar pensiile ar avea un cuantum foarte bun. Sa dispara toate inventiile astea cu pensia neta, cu tot felul de sporuri introduse pe timpul activitatii. Ar fi si simplu de calculat.si nu s-ar mai face diferentierea in functie de anul pensionarii si nici dupa sporurile pe care le-au avut sau nu pensionarii.

Leon spunea...

A inceput Sedinta de plen a CD si pe ordinea de zi, care cuprinde doar 7 proiecte, NU figureaza Pl x nr.199/2020 !
Mai este o sansa pentru maine dimineata, sau Saptamana viitoare cand se pare ca este aprobata o noua Sesiune extraordinara a CD pentru luna August !

Dan B. spunea...

Pe Legea 263/2010, Parlamentul a aprobat azi o modificare referitoare la dosarele de pensie greșit calculate și la despăgubirea celor prejudiciați prin plăți retroactive. Astfel, a fost demolată prescripția de trei ani.
O asemenea prevedere legislativă n-ar fi fost binevenită și pentru oricare lege a pensiilor militare?

Conform știrii aduse de Marin Neacșu, s-a amânat dezbaterea în cele două comisii a raportului privind PLx 199/2020, iar dacă și mâine își „bagă coada” unul, gen Dobre de la PNL, se inițiază „coma” inițiativei legislative. Nu de alta, dar, în 29-31.07, parlamentarii își desfășoară (sanchi!) activitatea în circumscripții.
Zice Ciolacu că s-ar fi înțeles cu Tăriceanu și Ponta să se desfășoare sesiune extraordinară în iulie și august, dar dacă are loc o răzgândire?

Oare, chiar nu putem intra în posesia proiectului de raport comun al celor două comisii?
Ceva îmi zice că Departamentul de Luptă Împotriva Pensionarilor din MApN și-a impus punctul de vedere în respectivul raport, in deplin consens cu celelalte două CPS din MAI și SRI.
Iar acest punct de vedere impune, indirect, menținerea actualelor cuantumuri,nemajorate.

Constat nota de optimism imprimată de reprezentanții SCMD, de parcă Dogaru ar fi în posesia proiectului de raport, dar și convins asupra căror amendamente se va pune presiune în plenul Camerei Deputaților. Oare așa să fie?

Alex spunea...

Nici un "reprezentant" de al nostru nu ne comunica ce si cum.Asteptam de atatia ani.Ce mai conteaza douazeci si ceva de ore?.

Costy spunea...

domnul Kostas.....100% dintr-o baza de calcul impozitata pentru activi cu 25 cas...10cass...10mpozit% e mult mai putin decat impozitul de 10% din ceea ce depaseste 2000....atentie... la care se adauga OMM si Pensia suplimentara...UTOPIE, am mai spus intr-un comentariu....cine nu stie...sa se abtina PUNCT

Laleaua neagră spunea...

Speranța moare ultima dar moare sigur...

Leon spunea...

Daca Pl x nr.199 nu prinde plenul de maine dimineata, urmatoarea sedinta a CD va fi MIERCURI 19 August...!

Leon spunea...

Miercuri, 19 august
ACTIVITATE ÎN COMISIILE PARLAMENTARE(ONLINE)
10.00 - 14.00 Avizarea unor proiecte de legi şi propuneri legislative; documentare şi soluţionarea unor probleme repartizate comisiilor; studiu individual.
14.00 - 16.00 Pauză
ŞEDINŢA ÎN PLEN A CAMEREI DEPUTAŢILOR
Dezbateri asupra problemelor înscrise pe ordinea de zi

Huhu Rezea spunea...

Chiar asa, ce atâta grabă pentru adoptatea unei legi a carei aplicare, in esenta ei, este prevăzută toooocmai peste 3 ani..
Nu este asa, ca este mai la indemâna L 127, 2019 care intra in vigoare peste numai cateva luni.
Inmultiti suma punctajelor anuale din deciziile pe L 263 cu 75 lei si aflati pensia civila brută.
Are avantajul ca este si un drept câstigat, potrivit deciziilor CCR.
Scapa si institutiile militare de povara bugetara cu plata pensiilor militare.
Nu mai asteptati respect de la structurile militare!

monteoru spunea...

Daca esti convins ca e furaciune dece nu faci denunt sau plangere penala?Simplele afirmatii raman barfe.

Leon spunea...

Legea nr.127/2019, intra in vigoare la data de 01.09.2021, dar asteapta...prorogarea !

raul spunea...

Daca nu mi-ar fi frica de ,,scoaterea "din ,,carti " cum a facut olteanul de Neacsu in catarea lui,ce i-as mai trimite in UE pe acesti rosjianisti habarnisti in dreptul lor spiruharetist !Mai dragilor ,mai suportam mult aceste mojicii???N-au bani ,cand cedeaza pe banda rulanta terenurile armatei valorand milioane de euro, moca,la ordinele politicienilor corupti?Rusine si blestem!Rosule ,Dumnezeu e sus si vede ,!Si pe tine si neamurile tale salariate in MApN!

un oscar = o pensie spunea...

este utopie ce spuneti!
decidentii din ministere nu vor fi vreodata de acord cu corectitudinea pe care o dorim cei multi! aranjamentul este facut de cativa ani si nu se va schimba nimic mult timp de acum incolo.Va dati seama ce pensii barosane si-au aranjat boss-ii din conducerile ministerelor incat nu ii deranjeaza nici macar NEacordarea OMM!!! care era singurul element din pensia militara care facea diferenta intre un militar cu peste 25 de ani armata si parvenitii cu 15 ani armata si restul anilor facuti la REBU sau la APACA

un oscar = o pensie spunea...

iulian mars-sclav e Adn tau
eu am o pensie decenta iar tu ai o pensie nesimtita(creatie a unor nesimtiti) care trebuie ajustata la o decenta a tarii in care traim

raul spunea...

Asta-i soarta noastra Alex,sa fim prostii satuluiDe cinci ani ,nema ,in timp ce altora le cresc pensiile cu 2000 de euro pe luna!Pana si la civilii ceferisti aproape s-au dublat!Noi prostii ,rabdam ca asa a vrut Olguta si alti prosti si pupincuristi de -ai nostri au aprobat-o!Ne meritam soarta ca nu i-am belit pe toti cand trebuia!

ifrim spunea...

Omul își securizează veniturile pentru pensie.Daca CPS,DFC,juridic își bat joc de militari ,invers de ce nu este voie?

Viorel spunea...

Contează Alex, contează și 5 minute cât votează dar 24 de ore de așteptare în stres. Este ca și în fotbal la departajare prin executarea loviturilor de la 11 m. Unii nu se uită, alții își bag degetele în urechi, numai reprezentanții noștri își bagă degetele în ochi. Nu spun nimic pentru că nu știu nimic iar ce au negociat (dacă au negociat) s-a dus la mama dracului. Poate că sună pe X sau Y, dar telefonul este pe robot cu formula altă dată, altă dată, altă întrebare.

Costy spunea...

Lupescu L Dumitru de pe facebook
3h ·
În spiritul transparentei decizionale, având în vedere importanța proiectului pentru marea masă a rezerviștilor, anunț faptul că mâine, 28 iulie, de la ora 12:00, pe ordinea de zi a Comisiei pentru aparare a Camerei Deputaților, se afla in dezbatere și Plx. 199/2020.
Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare: modificarea şi completarea Legii nr. 223/2015, precum şi instituirea unor măsuri în domeniul pensiilor militare de stat, intervențiile legislative vizând includerea unor dispoziții cu privire la recalcularea tuturor pensiilor militare potrivit prevederilor legale privind salarizarea militarilor, polițiștilor şi funcționarilor publici cu statut special din cadrul poliției penitenciare, aplicabile la data de 01.01.2022, în condiții identice/echivalente de funcție şi grad militar/profesional, sporuri, indemnizații şi alte drepturi salariale, precum şi aplicării unui indice de corecție la cuantumul brut al pensiei militare de stat cuvenite sau aflate în plată la 31.12.2019, raportat la data deschiderii dreptului la pensie
Este necesară punerea în acord a pozițiilor comisiilor sesizate pe fond:
• Comisia pentru apărare a dezbătut proiectul în data de 14 iulie și votat un raport preliminar de adoptare cu amendamentele agreate de ministere și servicii
• Comisia pentru muncă a dezbătut proiectul în data de 22 iulie și a votat un raport preliminar de adoptare, care include și un amendament al deputatului Dumitru Lupescu, care prevede:
,,La articolul 55, după alineatul (11) se introduce un nou alineat, alin.(1 indice 2), cu următorul cuprins:
„(12) De o pensie de urmaş egală cu baza de calcul prevăzută la art.28, dacă optează pentru aceasta, pot beneficia şi urmaşii militarilor, politiştilor ori poliţiştilor de penitenciare, în retragere.”

Viorel spunea...

Domnule președinte KWI s-ar putea să aveți șansa de a vă reabilita după cum spune: „Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat că este posibil ca negocierile privind fondurile pentru ţările UE să se reia, context în care a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să obţină un mandat din partea Parlamentului înainte de a merge la negocieri, potrivit Agerpres”.
PSD îi cere lui Iohanis să obțină mandatul Parlamentului dacă se reiau negocierile privind fondurile de la UE. Plus 5 miliarde=40% pensii civili, dublarea alocațiilor, rezolvarea pensiilor militarilor fără bătăi de cap, achiziții cu licitații corecte (aceptăm un mic / comision), etc., etc. Fiți mai ambițios cu străinii și mai omenos cu poporul doar sunteți roman născut crescut în România.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea, daca as fi pe Legea 127/2019 as avea destul sa-mi ajunga, azi aveam pe civila peste 1700 lei, daca ramaneam pe 263/2010
@Dan B. Si eu ma intreb de ce nu se cunoaste continul plx 119, de ce se tine asa de secreta, daca este o viitoare lege pentru 185.000 de rezervisti

Lenovi spunea...

https://adevarul.ro/news/politica/fara-precedent-record-parlament-psd-alde-udmr-trecut-trei-ore-lege-senat-camera-deputatilor-1_5f1efcc05163ec427167f6a8/index.html
Ce ziceti, daca au un interes direct, cum merge treaba?

Viorel spunea...

Domnule Neacșu, pe Ordinea de zi pentru ședința Camerei Deputaților din 28 iulie 2020 la pct. 49 figurează PLx-522/2019 privind modificarea și completarea Legii 223/2015 (raport comun Comisia pentru muncă și Comisia pentru apărare / modificarea art. 71 alin. 1, după lit. b / urmează lit. b1=pensionarul a fost condamnat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracțiuni contra umanității). Nimic despre ce ne doare.

Leon spunea...

Se pare ca astazi Comisia pentru munca din CD a avut sedinta de lucru si a intocmit un Raport comun cu Comisia Juridica la Pl x nr.317/2020 ( modifica Legea nr.567/2004, statutul Grefierilor), si revine la Actualizarea pensiilor de serviciu, la fel ca la Judecatori:
,,(10) Pensiile de serviciu ale
personalului de specialitate
judiciară şi ale personalului
care ocupă alte funcţii de
specialitate, precum şi pensiile
de urmaş prevăzute la art. 68
alin. (9) se actualizează ori de
câte ori se majorează salariul
de încadrare brut lunar al
personalului din activitate, în
condiţii identice de funcţie,
vechime şi grad al instanţei
sau parchetului, cu luarea în
considerare, în procent, a
sporurilor intrate în baza de
calcul la acordarea pensiei de
serviciu, precum şi a sporului
de vechime..,,
Deci domnul deputat Adrian Solomon ce accepta la grefieri NU ACCEPTA LA MILITARI..!

Niky spunea...

Probabil se pregatesc sa schimbe actele de identitate si acestea vor contine si fisa medicala!

Leon spunea...

Maine la ora 12.00, iese fum Alb sau...Albastru, la Comisia pentru Aparare :
http://www.cdep.ro/co/docs/F-1516346421/OZ%2028%20iulie.pdf

Burebista spunea...

De ce nu înțelegeți ca nu se mai poate reveni la legea 263... În primul rand nu mai are prevederi pentru militari și polițiști....
În al doilea rând niciun pensionar militar nu mai are trecute puncte de pensie... În 2016, 2017 după recalculare chiar dacă pensia calculata după OUG 1 din 2011 a fost mai mare decât cea după legea 223 și a rămas în plată, a devenit automat pensie militară... Altfel indexarile s ar fi aplicat la pensia mai mică și cel rămas cu cuantumul avantajos nu ar mai fi primit nimic....
Dacă s ar oferi posibilitatea de a alege calculul pe legea civilă 263 sau asta noua a lui Olguta pensiile ar ieși în cuantum mult mai mic mai ales pentru ofițeri pentru ca nu în toată cariera au avut funcții și grade mari... SA NU CREDEȚI CA VI SE VOR DA ACELEAȘI PUNCTE PE CARE LE-AȚI AVUT PÂNĂ ÎN 2015 DECEMBRIE..
De ce credeți ca nimeni nu a optat după 2016 la calculul pe legea 263... PENTRU CA PENSIA AR FI IESIT MULT MAI MICĂ DECÂT PE 223.
ÎN REST SUCCES ȘI SA SPERAM CA CEI CE VOR DECIDE NU SE VOR GÂNDI DOAR LA CEI CARE DEJA AU PENSII MARI ȘI SUNT SUPĂRAȚI CA PRIN ACEST PROIECT NU LE CRESTE PENSIA ANUL ĂSTA... CI ÎNCEPÂND CU 2022..Atunci le vor avea exact ca a unuia ce se pensionează în 2022..
Dar ei nu vor asta... Le vor mai mari decât ale celor de azi, sau 2022...

Burebista spunea...

Iata ce spune Dumitru Lupescu..
Vorbește în comentariu și despre indicii de actualizare ai lui Leș.. Înseamnă că nimic nu este bătut în cuie. Poate în plen vor aproba și asta...
https://www.facebook.com/groups/2199275850092811/permalink/3346248018728916/?sfnsn=mo

Viorel spunea...

Urmare la comentariul nr. 2. Domnule Teo, redau afirmația dumneavoastră:
„Forma PLx 199/2020 după acceptarea amendamentelor o să ne parvină mâine sau luni. După ce o să analizăm textul redactat și dacă este necesar corecturile finale. Ulterior, după raportul comun, o să ajungă la votul în plen”.
„Astăzi redau din comentariul domnului Col. (Rz.) dr. Mircea Dogaru postat pe blogul SCMD (citit integral): In cazul fericit, astazi se pun de acord cele doua Comisii, se trimite raporul comun la Camera si marti sau miercuri se voteaza. Cum va arata ... nu stim! Mizam pe curajul deputatilor initiatori si pe autoritatea Presedintelui, ca masluitorii din M.Ap.N. sa nu intinda prea tare coarda”.
Concluzia: Nu vă contraziceți în declarații. Știe stânga ce „spune” dreapta sau nu.

Antonim spunea...

Amendamentele admise prin raportul comisiei de muncă ce se vor "discuta" mâine:

http://in-cuiul-catarii.info/2020/07/27/raportul-comisiei-pentru-munca-si-protectie-sociala-din-camera-deputatilor-17711

Aurel spunea...

Domnule Huhu Rezea,
Legile cu " bunăciuni ciudate" promovate de psd se vor pune în aplicare exact că și legea privind alocațiile pentru copii și majorarea punctului de pensie cu 40%.
Chiar nu știți d-voastră ,un finanțist in viața cam câți bani ar înghiți noua lege a pensiilor civile ?
Dacă nu au fonduri pentru majorarea cu 40 % a p.p. credeți că vor avea bani să aplice formula" 75x nr.puncte pensie",lucru care ar însemna creșterea cu peste 50% a peste 3-4 milioane de pensii.
Sincer,eu de naivități întreținute de unii și alții pe aici și în alte spatii de expunere m-am am săturat până în gât.
Opinia mea este că pensiile militare își vor găsi așezarea în oarestece grilă doar când se va găsi formula de fiscalizare adecvată în raportul cuantum pensie și salariu activului similar astfel încât pensia neta să nu depășească salariul net al activului similar.Dar pentru asta se va plăti un preț ,mai ales de cei pensionari înainte de 07.2017.
Tare mi-aș dori sa devina la putere PSD și să-i i văd când își vor pune în operă legile pe care le-au promovat.
Și tare aș vrea să văd cam ce " laude" li se vor aduce de unii și alții.
Og 57 și 59 nu dispar atâta timp cât cât ar genera pensii fabuloase in unele arme (eliminare art 40-Og 57) și pensii nete mai mari că netul salarial al activului (art 60 din O g 59).
Succes și numai bine!
Să vina PSD la butoane .......
Până la alegeri toți vor merge pe burtă ,după alegeri ,oricare partid va fi la putere va merge pe austeritate ,altfel nu o scot la capăt cu toate cele 80 de miliarde promise de UE,care se duc și sustenabilitatea rămâne.

Neacsu spunea...

Dane, intra pe Cuiul Catarii, ai acolo raportul. Dar prietenii tai, Gachi si Gligor ce fac frate? La relatiilelor, prietenii lor din minister cu care construisera consiliul Consultativ, de ce nu apeleaza?Nu era Les prietenul lor, de ce nu ii cer lui les Raportul?

Alex spunea...

Se discuta maine si despre aplicarea unor indici de corectie la brutul pensiilor aflate in plata la data de 31.12.2019.Recalcularea tuturor pensiilor militare ,incepand cu data de 01.01.2022 in conditii identice de functie,grad cu cei activi (incheiat un citat.Omis ghilimelele) .Daca domnul Lupescu spune asta oe pagina lui de Facebook ,este clar problema serioasa.
Sa vedem ce o iesi.Am spus-o si o repet,nici cand este votata si publicata apoi in M.O.nu mai am incredere.Cu vreo saptamana inainte de a se pune in aplicare,vine o Ordonanta de Urgenta.Prost obicei!

raul spunea...

Cand am spus ca suntem prosti ca nu-i strangem de oua !!!!Cine sunt javrele care fac legile?Antonescule unde esti?

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, în baza cărei legi își permite tovarășul ministru să solicite fișa mea medicală ? Care medic de familie își permite să pună la dispoziție fișa mea medicală ? Cine de la C.A.S.A.O.P.S.N.N.A.J. își permite să pună la dispoziție date din fișa mea medicală ? Și cui, unui neica nimeni, care astăzi este ministru pentru o lună, 5, 10, după care mă poate șantaja din postura de muritor de rând cu diferite boli ale mele (mai știu eu în ce situație) sau a altor persone ce vor să candideze la anumite funcții în stat. Astfel domnul ministru poate ști ce actual / viitor senator / deputat este alcoolic, a consumat droguri, ia antidepresive pentru că are probleme cu bila, și uite așa tovarășul ministru știe tot despre toți. Mai puțin despre hoții care ne fură și care împreună cu Ciucă îi protejează. Eu cred că trebuie să-și facă ei un control psihiatric la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași înainte de a mai candida. Confesiunea dintre preot și enoriaș este sfântă, discuțiile dintre medic și pacient parcă sunt protejate de lege, avocat / client, etc. Âștia sunt sănătoși la cap sau a dat Covid-19 peste ei. Primul care vine și îmi bate la ușă sau îmi pune vreun pliant, indiferent din ce partid face parte a dat-o în bară. M-am săturat de hoți și escroci.

Leon spunea...

Bine ca ai apucat sa salvezi acest Raport preliminar la Pl x nr.199/2020 intocmit de Comisia de Munca( meritul lui @Mateias...!), deoarece ,,In Cuiul Catarii,, iar este...supravegheat..!
La o prima lectura se observa ca au ramas in picioare numai Amendamentele acceptate de reprezentantii MApN si MAI.
Observ totusi ca la Pct.8.la Art.110(1)-alin.(1) si alin.(2) sunt modificari care pot influenta calculul pensiei minime brute( Functia la gradatia zero..?)..!

Dan B. spunea...

Solomon a scos pct II din PLx199/2020

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am descoperit recent Decizia pentru limita de varsta din anul 2014 pitita intre niste hartii, si nu 2015 cum credeam ca un fraier, dar la 1 Ianuarie 2021 nu beneficiez de nimic avand indicele de corectie 1 dat o singura data, ce prostie!,in schimb in 1 Decembrie a.c. beneficiez, in raport cu vechimea si baza de calcul, de niste resturi din venitul net minim pe tara, plus 7%, plus la mila clocarimii paraditoare. Eu nu stiu ce inseamna asta, dar cred ca ma castig si eu ceva maruntis de Revelion! Deocamdata habar nu am ce inseamna astea pentru pensia mea, nefiind as in calculat mizerii si resturi... O fi bine? O fi rau? Cu asta m-am ales, asta o sa am si n-am ce face!

Dan B. spunea...

Cineva spunea că în raportul preliminar al comisiei lui Solomon sunt doar amendamente agreate de către MApN și MAI, ceea ce este complet eronat. În respectivul raport sunt înscrise doar amendamentele propuse de echipa Jianu+Roșu, care a realizat consensul cu MAI și SRI.

Leo spunea...

Flavius,
Când spui la modul indicativ ( adică o acțiune sigură , realizabilă ) că o să câștigi ceva mărunțiș , spunene-ne și în raport cu care act normativ ( cu nr. și dată) vei câștiga acel mărunțiș ?
Era o vorbă mai demult , precum că "nu ţi-am spus dar ţi-o repet". TOTUL ESTE MIM{ ELECTORALĂ adusă la nivel de artă de către lichelele F&M. Iar celor de la guvernare le convine de minune MIMA căci banii de împrumut se duc pe plata seviciilor medicale , pe majorarea pensiilor pe Legea cu 2 capete 263 + 127 , pe salariile nesimțite de mii de euro , inclusiv de la jandarmerie și de la clocari. Știți ce salariu are Roș și Jiganu ? cam 80% din c\t a avut ultima lună şeful jandarmeriei care a muncit 30 de ore din 24. AŞA ARATĂ O ŢARĂ EŞUATĂ

Iulian Mareș spunea...

Oscare,
Tu ai vrea că un colonel sa aibă pensia cu 1 leu mai mare ca a ta?
De ce nu te-ai făcut colonel, fie și la rutieră?

Iulian Mareș spunea...

Antonescu nu avea parlament...

Iulian Mareș spunea...

Aveai alte așteptări?...
În locul celor doi corifei, scrie scurt: Ciucă!