Un produs Blogger.

marți, august 04, 2020

In așteptarea comunicatelor MApN și SRI despre emiterea deciziilor de revizuire a pensiilor militare actualizate la 30 06 2017

155 comments
Pe Lacul Snagov
Se implinesc doi ani de când acest blog a demarat acțiunea de constientizare a pensionarilor militari că există 2 Case Sectoriale de Pensii care au greșit zeci de mii de decizii de actualizare pensii, emise pentru aplicarea art. 60 din Legea pensiilor militare, urmare a majorării soldei de funcție pentru militari cu 15%, prin L 152/2017.
Articolele și comentariile care au fost scrise pe această temă, în număr de 215,  pot fi găsite după eticheta Actualizare pensii. 
Aceste articole  si demersul informațional pentru zeci de mii de pensionari militari nu ar fi fost posibile fără participarea unor curajoși  cititori, care au pus la dispoziția blogului copii ale deciziilor de actualizare, răspunsuri la memorii adresate MApN si SRI, Intâmpinări depuse în instanțe de Casele Sectoriale ale celor 2 instituții militare
La momentul în care s-a sesizat greșeala, majoritatea pensionarilor MApN și SRI, nu a fost cazul militarilor din MAI, pentru că onor CPS a MAI a aplicat corect legea, pierduse termenul de 30 de zile pentru contestații.
A fost dificil de convins că același rezultat poate fi obținut prin cereri de revizuire a pensiilor gresit calculate, dar în baza altui articol din lege, repectiv art. 65.
După ce acțiunea a fost preluată printr-o interpelare a ministrilor de Interne și Apărării de către deputatul USR de Dâmbovița, domnul Dumitru Lupescu, mai mulți pensionari au indrăznit să se adreseze cu cereri de revizuire și, lucrul cel mai important,  s-a sesizat și Curtea de Conturi care a efectuat control tematic la CPS MAI și MApN.
In tot acest timp, Casele Sectoriale MApN si SRI s-au umplut de ridicol cu motivări lipsite de orice fundament juridic, motivări care sunt drastic demontate în articolele scrise pe accest blog.
Structurile asociative au considerat că este sub demnitatea lor să se implice într-un asemenea demers ori șefii lor chiar nu au înțeles  dacă juridic a fost comisă vreo greșeală. Abia după ce deputatul Lupescu a primit răspuns la interpelările sale, LADPM a dat un comunicat și a amenințat că va declanșa niște procese.
Pe această temă s-a activat în ultimul an si site-ul "In Cuiul Cătării" din Craiova, al carui redactor are posibilități ziaristice de intervenție și informare majore pe lângă factorii decidenți în domeniu.
Dupa ce zilele trecute domnul Neacsu Marin ne-a prezentat un raspuns preliminar al Curtii de Conturi din care am aflat ca in data de 13 iulie Curtea de Conturi a emis decizia nr. 4/2020 cu remedierea neregulilor constatate, astazi aflam de pe acelasi site ca CSP  MApN nu a depus contestatie la decizie, dar a cerut termen de remediere a  neregulilor... jumatatea anului viitor. Probabil ca sunt si alte nereguli decât cele legate de actualizarile din anul 2017, daca se solicită un termen atât de mare. Se discuta lunile trecute si despre modul de calcul si impozitare a drepturilor de pensie deschise după 15 sept 2017, utilizarea CIBS, calculul indemnizatiei pentru membrii uniunilor de creație.
Casa Sectoriala a SRI nu a făcut obiectul controlului Curții de Conturi ...dar ...cum in 2017 a ales să joace alături de cei de la MApN, nu de partea legii, alături de MAI, acum, vrând nevrând, intră in hora doamnei Andrițoiu. 
Pe site-ul In Cuiul Cătarii, la topicul in care este anunțată, pe surse,  decizia CPS de a nu contesta Decizia Curții de Conturi, am scris următoarele comentarii:



'Rezultatul era previzibil, din moment ce Curtea de Conturi a emis o Decizie!


Conducerile DFC și Casei Sectoriale de la MApN și SRI ar trebui demise pentru persistența în prostie timp de trei ani, in respingeri de mii de cereri de contestare si revizuire și in mii de întâmpinări care au derutat multe instanțe de judecată.

Să vedem acum pe unde scot cămașa și acei judecători cărora le-a fost lene să se documentaeze în specificul pensiilor militare.

Să vină alții competenți la Casele MApN și SRI care să facă o simplă adunare între doua sume, respectiv între cuantumul actualizat conform art. 60 alin (1) de pe decizia de actualizare din 2017 și valoarea indexării din 2016, pe care o găsesc, la cei care trebuie să refecă acest calcul, pe decizia de calculare/recalculare din anul 2016. Apoi, aplică indexările din anii 2019 si 2020.

Nu le trebuie nici măcar o lună de zile.

Calculul ar trebui refăcut și pentru cei rămași în plată cu cuantumul contributiv, mai avantajos, nu pentru a primi sume în plus, ei le-au primit deja, ci pentru a sti de unde să reia actualizarile conf L 153/2017."

" Nu se mai poate mușamaliza nimic!
Punctele de sprijin in terenul inamicului au fost realizate de deciziile Curților de Apel, chiar si daca sunt puține,  care au judecat corect contestațiile deciziilor de actualizare și interpelările domnului deputat Lupescu. De aici până la controlul Curții de Conturi a fost doar un pas.
Răspunsurile anapoda date de MApN au fost de natură să convingă și pe cei neobișnuiți cu legislația pensiilor militare.
Ce poți să spui despre un răspuns trimis Parlamentului în care sărmanul ministru este pus să semneze idioțenia că majorarea  de 5% a fost valabilă doar pe perioada anului 2016?"

155 de comentarii:

Laleaua neagră spunea...

Clocari lui IFRIM vor trage de timp ca să nu se aplice revizuirea cu 5% din 2016 pentru ca plx 119 /2020 prevede scoaterea indexarilor din 2016 și 2017 asa ca tot clocari lui Măciucă vor câștiga... Corect ar fi sa facă pușcărie...

Teo spunea...

În ianuarie - mai 2012 SCMD a cerut tuturor corpurilor de control ale statului si Guvernului Romaniei, audit pe Casa Sectoriala de Pensii Militare. Acelasi lucru l-a solicitat si ministrul Apararii de atunci, gl. (r) Corneliu Dobritoiu. A raspuns cu promptitudine dl. Nicolae Vacaroiu, raportul Curtii de Conturi fiind remis, in septembrie, M.Ap.N. Din pacate, din 2009, Basescu a retras Curtii de Conturi dreptul de a urmari neregulile, penal, lasandu-i doar dreptul de sesizare. In repetate randuri, Curtea de Conturi a cerut M.Ap.N. remedierea situatiei, cu atat mai mult in 2016, cand a inceput, cu 1 ianuarie, recalcularea, pe o durata de doi ani. Remedierile trebuiau facute inainte de aplicarea recalcularii. Nefacandu-se acest lucru, recalcularea s-a produs la marea masa a pagubitilor pe cuantumurile restabilite pe Legea 241/2014 (de asemenea rezultatul luptei SCMD), in timp ce, la smecherii care s-au invartit pe OUG 1/2011, au ramas in plata (gratie tot SCMD, care a inclus in Legea 223/2015, prevederea din legea civila ca, daca la recalculare iti iese mai putin ramai cu suma cea mai mare) cu sumele stabilite prin OUG 1/2011. Va reamintim ca unii domni presedinti de OUG-uri, care au incercat sa ne desfiinteze in Justitie, numai sa nu rascolim afacerea, au crescut in cuantum in 2011, ca Fat-Frumos, ca de la 3200 lei la 16400 lei. De asta se opun si astazi oricaror verificari si recalculari reale!
Din decembrie 2019, SCMD a solicitat, la fiecare dezbatere pe pensii militare, comisiilor de Aparare si Munca din Senat si Camera Deputatilor, sa analizeze raportul Curtii de Conturi din 2012.

Silviu spunea...

Dle H poate ca,CC a descoperit că nici prevederile HG 1 din 2017 nu au fost aplicate de le trebuiesc atâta timp sa faca revizuirea.

Huhu Rezea spunea...

@Teo
Hei, actualizarea greșită a fost în anul 2017.
Spune-i șefului vostru că în privința actualizării greșite din anul 2017 voi ați dormit în cizme.

In trufia voastră nici nu ați încercat măcar să analizați dacă semnalele trase de cititori pe acest blog sunt întemeiate.
Asa cum dormiți în cizme și în privința eliminarii abuzive de către toate Casele Sectoriale a sporului OMM?SOSP din drepturile de pensie militară calculate în baza OUG nr. 59/2017, art. VII, spor acordat în baza art 11 din L 80/1995.

Huhu Rezea spunea...

Hg nr.1/201t a stabilit un cuantum minim pentru solda de fucție, care nu putea avea altă componență decât cea stabilită prin legislația de după anul 2009. HG nr. 12017 nu putea modifica și componeța soldei de funcție. Aici casele Sectoriale nu au greșit.
Abia L 153/2017 a restabilit pentru anul 2022 cuantumul unitar al soldei/salariului de funcție după formula CF x 2500 lei.

Huhu Rezea spunea...

Din punctul meu de vedere e suficient ca, pentru sfidarea cu trufie a zeci de mii de pensionari militari, să răspundă cu funcțiile pe care se află în prezent.

Leon spunea...

@Teo, daca aveti Raportul Curtii de Conturi din anul 2012, poate postati concluziile pe acest blog, sa ne luminam si noi..!

Neacsu spunea...

Hop si Dogaru, ca el inca de cand s-a nascut a cerut parintilor sa ii faca legatura cu Curtea de Conturi ca nu i s-a bagat pensia alimentara in cont. Teo, nu te murdaresti pe maini cand vii cu mizeriile lui Dogaru pe aici? Ce treaba are ipotetica interventie a lui Dogaru din 2012 cu Indexarea din 2016? Ba esti beat?

Neacsu spunea...

Pana nu vedem Decizia orice speculatie e doar o ipoteza, sau invers, cum vreti sa o luati. Hai sa asteptam decizia, sa vedem aplcarea ei si dupa aia putem sa ne luam de piep cu uraganul.

Neacsu spunea...

@Catalin,
Eu credeam ca intrebi cand ti-ar veni randul la revizuire, dar pe tine te intereseaza puscaria. Eu as astepta mai intai sa vad decizia, sa o vad aplicata, sa vad in ce constau neregulile si abia apoi m-as interesa de vinovati, dar nu, noi suntem invatati sa punem caruta inaintea calului. Parca vad ca din toti cei care acuma cer sange si pedepsire, nu au fost in stare nici sa faca contestatie la actualizare dar au fost si sunt foarte activi pe facebook si umplu paginile de GIF-ri si semne obscene. Ma lasi ? E plin netul de luptatori de mucava sau virtuali, care nu sunt in stare sa isi intocmeasca o actiune in instanta, dar vorbesc despre dreptate, justitie, pedepse si sabia lui Zorro.

Leon spunea...

Probabil ca asa se va intampla.

Huhu Rezea spunea...

Ar trebui să vă îngrijoreze faptul că Blogul Sindicatului are 12 milioane accesări în 11 ani iar acest blog se apropie de 20 milioane accesări în 7 ani.
Lipsa de transparență a condus la pierderea încrederii rezerviștilor.
Sindicatul este frecvent perceput ca un instrument de control și de dirijare a nemulțumirii rezerviștilor în direcția dorită de autoritățile militare.
A invins informarea independentă, neinstituțională, neoficioasă.
Acest blog este scris de cititori... pentru cititori.

Huhu Rezea spunea...

@Neacșu
Nu cred că vom vedea Decizia Curții de Conturi.

Poate pe pagina CC vom citi un rezumat al Rapoartelor de Control la CPS MapN si MAI.
Eu astept cât de curând comunicatele celor 2 case sectoriale în privința calendarului de revizuire a pensiilor greșit actualizate în anul 2017.
Dacă ministrii vor instala noi conduceri la Direcțiile Finanțe, Juridice și la cele 2 Case Sectoriale vom avea și transparență.

akord 75 spunea...

Nu pot sa cred IN NICI UN CAZ despre "persistenta in prostie"!
Dupa 3 ani,mii de contestatii,zeci si sute de articole si atentionari pe bloguri si in asociatiile rezervistilor,dupa sute de procese in instanta unde au fost si juristii CSP-urilor.....este IMPOSIBIL sa ne gandim doar la prostie.Inteleg intentia adminului de a nu zgandari r***tul prea mult, este elegant,dar asta a fost prostie asa cum sunt eu preafericitul daniel...Brrrr!!Deja ,nu cred, sunt convins ca totul e mult mai grav.

Pop Iuliu spunea...

@ Admin
Ați afirmat ca” Structurile asociative au considerat că este sub demnitatea lor să se implice într-un asemenea demers ori șefii lor chiar nu au înțeles dacă juridic a fost comisă vreo greșeală.“
Foarte corect, in iarna anului 2018, cu ocazia unei ședințe a Forumului- ceva dezbatere organizata de generalul Gropan, care a avut loc la Cercul militar, domnii colonei Gligor și David de la Liga Aparararii Drepturilor Pensiinarilor Militari au venit pe parcursul ședinței și au anunțat la microfon ca au avut o întrevedere cu ministrul Aparararii, la acea vreme domnul Beniamin Leș, subiectul constant in clarificarea practicii neunitare la actualizarea pensiilor militare din Iulie 2017.
Imediat după ce unul dintre cei nominalizați a făcut anunțul, domnul Coarna a sărit “ca ars” și a afirmat ca “puțin cerem, puțin vom primi”, poziție la care s-au raliat și alți domni președinți de Asociații, chiar și unii dintre participanți!
Așa ca vina pentru ca nu a fost clarificată situația actualizărilor din Iulie 2017 aparține intr-o foarte mare măsura și liderilor asociațiilor rezerviștilor care nu au făcut nimic pentru a cataliza reacția ministrului, indiferent de poziția pro sau contra!
Sunt convins ca meritul aparține unora dintre rezerviști, printre care și domnul conel Marin Neacșu, precum și a liderilor Ligii conduse de către generalul Gropan care au sesizat situația de practica neunitară in aplicarea actului normativ atât ministrului Apărării cât și Guvernului României și Curții de Conturi!
Revin și reiterez atitudinea domnuluiCoarna, așa cum am expus anterior, in situația in care nu îl privea nicidecum și ar fi trebuit ca măcar sa tacă!!!

Neacsu spunea...

Am verificat toate postarile SCMD IN PERIOADA IANUARIE-MAI 2012 si nu am gasit nici macar un cuvintel despre Curtea de Conturi. Ma indoiesc ca ar fi facut dogaru, fie si o cerere de vizitare a sediului Curtii de Conturi fara sa se fi laudat ca l-a primit Ppa de la Roma, asa ca acest comuniact este o alta gogoasa marca Dogaru. Dar nu el e de vina ci cei care ii canta in struna si il pupa in dos.

Gigi spunea...

Nu,nu este de ajuns numai schimbarea lor din funcţii,ci şi deferred acestora justiţiei pentru a rãspunde penal pentru tot ce au fãcut incã din momentul de când cuplul de.....B&B şi a celor ce i-au urmat,au dat undã Verde paradirea rezerviştilor din SNAOPSN.Adicã:nerespectarea Legilor,modificarea lor prin OUG înainte de ar intra in vigoare nesocotirea ce a hotarât parlamentul şi presedintele,neacordarea drepturilor prevãzute in lege suspendate tot prin OUG,restul le stiţi,nu mai e cazul sã le inşirui pt.nu a plictisi
Nu se poate merge aşa la nesfarsit!
Ar fi timpul ca şi instanţele sã judece corect,nepartinitor dupã ce stiu eu de criterii numai de ele stiute.Nu e posibil ca aceiaşi instanţa sã judece aceiaşi spetã şi sã dea decizii diferite.Nu e posibil ca o instanţã din ţarà sã judece aceiaşi spetã cu o altã din altã parte a tari,una sã dea o decizie iar cealaltã alta,dar diferite.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa fie scoasa toata conducerea de la Casa de Pensii a MApN, demisa si fara drept de pensie militara, sa fie deferita pe mana DIICOT, DNA, ICCJ, PROCURATURII MILITAREE pentru cercetari! De urgenta sefa, Andritoiu, apoi Rosu, Jianu si ceilalti sa zboare de acolo direct la Jilava! M-au nenorocit, m-au bagat in mormant, am dat in diabet si boala cardiaca din cauza lor si am sa-i chem intr-un proces privat sa-mi plateasca daune pentru distrugerea irecuperabila a sanatatii, apoi daune pentru celele 5 actiuni in instante, unde am fost si sunt purtat sa-mi cheltui si ultimii banisori din pensia paradita si blocata de 1128 lei, pentru ca am luptat, lupt si am sa mai lupt sa-i fac praf si pulbere pe mafioti, ca daca o faceam toti si nu altii stand pititi, sa faca ceva tot amaratii, asa cum zice si Col Neacsu, azi eram departe si reparati! Zeci de mii de plangeri sda fsacem la toate autoritatile statului sa facem pentru Raportul Curtii de Conturi, sa-i bagam pe toti la pouscarie, asta da lupta sindicala de mare amploare ar fi, pentru ca eu si gasca mea o so facem si o sa ne tinem de capul lor pana in panzele albe! Sunt 4000 de dosare falsificate, nu-i de ajuns, DNA, DIICOT, ICCJ, PROCURATURA GENERALA, PROCURATURA MILITARA SI DV, DLE MINISTRU DE JUSTITIE, CA SA-I BAGATI LA PUSCARIE PE INFRACTORII DE LA PENSIILE MILITARE? O sa vedem noi, cu ocazia asta, cine se alatura in actiuni sa-i bagam in puscarie pe vinovati si daca nu, atunci ne meritam soarta de pana acum!

Huhu Rezea spunea...

A fost vorba de aplicarea rezervată a HG S 1019/2010 si Ordinul MS 132/2010 privind condițiile de muncă.
In vederea recalcularii pe L 119/2010 Fisele de pensie ale unor pensionar trebuiau refăcute.
In loc să fie trimise către Centrele Zonale au fost trimise toate, la ordin, câtre CMZ București Ilfov.
Trompeta Dobritoiu a iesit cu declarații alarmiste
după cum se vede aici

https://www.huhurez.com/2013/01/corneliu-dobritoiu-la-casa-sectoriala.html
Imediat situația a fost calmată de premierul Ponta

https://www.huhurez.com/2013/02/in-loc-de-bomba-dobritoiu-aruncat-o.html
Memoria blogului a reținut si acel eveniment din 2013.

https://www.huhurez.com/2013/02/in-loc-de-bomba-dobritoiu-aruncat-o.html

Huhu Rezea spunea...

@Cătalin
Un complet al CA Alba Iulia s-a făcut de râs săptămâna trecută, invalidând Sentinta Tribunalului Sibiu, având ca susținere și un îraport de expertiză.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile, va rog respectuos, ca si pe Dl Col. Neacsu, sa concepeti si sa actionati, pe baza unui acord comun, pentru o Petitie de DEMITERE A ACTUALEI CONDUCERI A CASEI DE PENSII A MApN, pe baza acestui Raport al Curtii de Conturi din 2020, cat si cel din 2012, plus cele ce stim ca s-au savarsit ilegal in acest sediu, chiar daca nu s-a dat publicitatii rezultatele de la C.C, dar se stie ca la baza sunt ilegalitati cat si pentru miile de procese din instante, realitatea celor 68% cu pensiile distruse, cele 4000 de dosare de pensii falsificate, pentru oug-urile care au distrus continutul Lg 223/2015, pentru interventiile in forta in comisiile parlamentare DE CATRE EMISARI ca toate aceste ilegalitati sa se mentina, pentru abuzuri in serviciu si pentru daune produse rezervistilor la pensiile militare, dar si alte motive ce se pot invoca, astfel noi sa semnam electronic si sa fie trimise la toate institutiile statului, incepand cu ministrul Apararii! Fara actiuni in forta inseamna ca timpul sa le stearga faradelegile, si nu este rau sa facem o Plangere penala comuna pe seama rezultatelor la Curtea de Conturi, etc, la toate institutiile judiciare care se ocupa cu infractiunile si coruptia, si eu va asigur ca aceste doua actiuni de amploare vor avea aderenti, sprijin si ecou peste tot! Va multumesc anticipat!

Cezar spunea...

Catalin
Ce pile ai avut la fond??

Huhu Rezea spunea...

Prioritatea nr.1 pentru zeci de mii de pensionari militari este emiterea deciziilor de revizuire, nu demiterea unor persoane.
Asta e treaba conducerii celor 2 ministere.

Gigi spunea...

Vã înţeleg,d.le Catalin,iatã exemplul de mai sus,dl.H vine cu proba,este strigator la cer cum unii magistrati îsi bat joc pur şi simplu de idea de justiţie!
Cunosc multe cazuri pe multe speţe unde unii pensionari au câştigat la Tribunal,dar au pierdut la CA şi viceversa.
Dacã nu e prostie atunci e bãtaie de joc.
Culmea e cã din toate cazurile pe care le cunosc cei care au avut câstig de cauzã sunt cei care au avut funcţii,dar şi mai mult de atât chiar aceştia când erau activi luptau prin instanţe ca diferiţi pensionari care îşi cautau dreptatea in instante sã piardã acţiunile in schimb ei,tocmai ei,şi-au câstigat drepturile când au ieşit la pensie.
Aşa ceva e nemaivazut,cred,pe tot globul.

Leon spunea...

Cornele, frumoasa Rugaciune ai gasit in Postul ADORMIRII MAICII DOMNULUI..!
Crezi ca la Puscarie ajunge oricine ?
In campanie electorala sunt urmariti penal numai politicienii din Opozitie, nu Functionarii statului !
Eu astept ca in perioada urmatoare sa primim Decizii de Revizuire care sa repare erorile facute cu procentul de 5% pentru pensiile cuvenite la data de 31.12.2016 si deasemenea adaugarea procentelor pentru SOSP, si la cuantumul net pentru pensiile stabilite dupa data 15.09.2017..!

Neacsu spunea...

@Catalin,
Foarte bine, nute opri aici, mergi pana la CEDO, exista formulare pe internet, nu trebuie sa faci ocompunere, trebuie doar sa completezi niste formulare, sa raspunzi unor intrebari si pucte privind incalcarea drepturilor si bineinteles sa anexezi probele. In privinta indexarii, sfatul meu este sa astepti decizia si aplicarea ei. Cred ca intelegi de ce spun asta. Orice fluturare a steagului razbunarii in acest moment este neproductiva , si poate deveni prosteasca.

raul spunea...

?????Pop Iuliu????Mai ,,citet'',va rog!

Neacsu spunea...

Asta te framanta acuma ? Si de ce Huhu sI eu? Asociatiile ce fac ? Sindicatele ce fac? Pai nu e prost cine se implica? Dar ce noi suntem Avocatul Poporului? De ce nu fac toti (daca si cand va fi cazul) plangere penala, sa vedem ce face ministrul public cu cateva zeci de mii de procese? Nu ar fi mai bine asa? E timpul sa mai miste si ceilalti care decat comenteaza si se spurca unii pe altii.

Neacsu spunea...

@Huhu,
Cand spuneam eu ca uni in loc sa isi vada de batatura proprie mor de grija altora... Capraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

Leo spunea...

Eu cred c-o să vedem mari mișcări la CC de când a aterizat savantul bădălău pe acolo. Savant și academician AOSR ..........
TRĂIASCĂ IMPOSTURA !

Călugărul spunea...

O să vedeți decizii de revizuire când o face plopul mere și rachita micsunele!

Fost parasutist spunea...

Felicitari domnule ca ai pus punctul pe i. Si eu sunt sigur ca asa va fi.

Huhu Rezea spunea...

Asta e minte de babă chioară de pe marginea șantului care nu intrevede nicio schimbare în viața ei.

sky-zone spunea...

Pana la urma, mai exista vro informatie in legatura cu PLx 199??

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

,,Acolo, jos, sunt vulturii care mananca incomensurabile inimi de oameni!'' -Ibsen

Iullian spunea...

Eu ii suspectez de faptul ca ne-au luat mai mult din pensie decat indexarea de 5%, din 2016. Pe mine, de pilda, cred ca m-au "ciupit" si la punctul j din anexa, "cuantumul actualizat al fiecarui element din lit. g care nu compune solda functiei de baza, majorat", unde valorile, pentru lunile alese, sunt cu aprox. 330 lei mai mici decat cele din Decizia de Recalculare. L-au numit putin diferit fata de cel din Decizia de Recalculare, ca si cand ar fi o alta "Marie", si au luat de acolo cat au avut nevoie pentru ca pensia actualizata sa iasa mai mica decat cea recalculata. Au sfidat logica, bunul simt , matematica si nu in ultimul rand, legea, transformand o marire de pensie intr-o diminuare.

Leon spunea...

Ce-ti spuneam eu Cornele ?
Uite aici :
https://m.dcnews.ro/fostul-primar-al-iasului-gheorghe-nichita-condamnat-la-cinci-ani-de-inchisoare-cu-executare_763586.html
PS. "Cine sare,
Nu i-a Condamnare", desi amandoi au dat mana cu Tibi Urdareanu..!

ifrim spunea...

Corect tehnocrat!Ăștia care au văzut multe filme de groază și vor sânge pe,pereții CPS nu se gândesc că dacă-i demiți pe toți ,ori își dau demisia,ori solicită transferul la alte entități militare de rămân în clădire doar paznicul și femeia de servici să vedem cine le emite eventualele noi decizii!

Mereuță spunea...

Cu respect,îmi poate traduce cineva!?
Motivare Tribunalul Galati 01.07.2020
Desi sunt pensionar din 2004-
Asupra majorării de 5% Tribunalul în acord cu susţinerile pârâtei, reţine că această cotă sa stabilit numai pentru anul 2016 în timp ce reclamantul a ieşit la pensie la data de 30.06.2017,
deci nu îi sunt aplicabile dispoziţiile temporare ale legii. Majorarea de 5% corespunzătoare OUG
nr.57/2015 s-a aplicat doar pensiilor militare aflate în plată în anul 2016, neputând fi aplicată şi
pensiilor actualizate stabilite ulterior datei de 30.06.2017, după această dată neputându-se face o
corelare între majorarea din anul 2016, aplicată prin derogare de la dispoziţiile art.59 alin.(1) din
Legea nr.223/2015, numai pensiilor aflate în plată şi cuantumul rezultat în urma actualizării
pensiei, după data de 30.06.2017, când pensia se restabileşte printr-o reconsiderare conform
dispoziţiilor legale aplicabile salarizării persoanelor active la data respectivă – a fiecărui element
component al soldei de funcţie din baza de calcul.

Leon spunea...

Off, Gramatica asta:
sciem "Nu ia Condamnare"..!

Alexandru spunea...

Corect dle Huhu Rezea!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, ceasul ticaie in favoarea noastra! Acele ,,rugaciuni'' ale mele sunt asa de bune ca o sa se aleaga praful si pulberea de clocarime, deie Domnul! Acum sunt panicati ca se strange surubul: Vor pati ca Nichita, fostul primar al Iasului, care chiar in aceste momente este scos din casa si dus la puscarie sa-si ispaseasca cei 5 ani, acordati ca un bonus pentru toate ispravile lui penale! Clocari, clipa dreptatii se apropie, vede-v-as langa Nichita mafiotul! Eu n-am sa stau cu mainile in san si am sa-i lucrez pe tacute, tainic, asa cum m-au lucrat ei la pensia militara, unul sa nu scape de mana lunga a Justitiei, si se vor convinge ca nu glumesc, asa cum in instantele de judecata ma lupt cu ei pe viata si pe moarte in cinci actiuni, nefiind nici primele si nici ultimele: Ori ei, ori eu! Acum, tataie, am destule probatorii sa va pun catusele la toti!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Asta este o baba Ghepista!...cu s, căci nu este prins între 2 vocale!

akord 75 spunea...

Mda si nea Nechita asta...tare ca fularul ud
"Convins de propria nevinovatie" a contestat o pedeapsa de 4 ani cu executare sii... s-a ales cu 5
Hă! A incercat si el"marea cu deștu'" ca nici usturoi n-a mancat si nici gura nu-i mirosea....sau "advocatu' i-a cam tras-o" ca sa-i ia banii?? Ca in 3 ani de infatisari la CAB a facut ala un purcoi de bani.Acum ii trage cu scuzele de rigoare....ca sa vezi c-o fi c-o pati,ca nu-s eu de vina e dosar politic bla,bla...si iar bla.Asa sa pateasca toti cei care pun botul la banii altora.Si l-a dat in gat tocmai urdareanu altfel nu se explica pedeapsa "de ochii lumii"data mituitorului(8 luni inchisoare cu suspendare)...Haida de!!!

akord 75 spunea...

@Iullian
Iote ca,la chestia asta nu m-am gandit.Hai sa ma pun pe verificat o țâră ca de acum tb sa-ti calculezi si rascalculezi "penzia" ca acum treijda ani cand schimbai la valutisti sa nu te pacaleasca cu bancnota indoita sau cu taieturi din ziare....asa a ajuns si CSP-ul?? ochii pe ei ca pe butelie ca increderea in CSP si respectarea legii s-o dus dreak....si-nca de mult

je spunea...

Subscriu in totalitate la cele prezentate.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

LOZINCA REZERVISTILOR: VREM CLOCĂRIMEA ÎN PUȘCĂRIE ȘI PENSIILE MILITARE ACTUALIZATE SĂ NE FIE!

Viorel spunea...

Sunt total de acord ca toți cei care și-au bătut joc de noi pensionarii militari (nu mă bag în clasa politică, manipulată grosolan în defavoarea noastră de șmecherii din M.Ap.N. în orice inițiativă legislativă benefică atât pentru cadrele militare active cât și pentru pensionari) începând de la D.G.F.C., D.J. și C.P.S. a M.Ap.N. să suporte și consecințe penale (unde este cazul) pe lângă cele disciplinare (sunt curios ce minciuni sau fapte de vitejie va prezenta ministrul Ap.N. domnul Ciucă la BILANȚUL pe anul 2020 / dacă va mai fi ministru, sau cine va fi, având în vedere modul dezastruos în care a fost condus acest minister, sper să nu prezinte faptele dumnealui din IRAK). În plus, toate pagubele aduse pensionarilor militari să fie suportate și acordate imediat de către M.Ap.N. (pentru că vârsta nu ne mai permite să așteptăm reeșalonări) urmând ca acestea să fie recuperate de la cei vinovați. Cine nu are de unde , la bulău. Nu se poate ca cei încadrați în structurile mai sus menționate ca după mârșăviile făcute să jubileze în continuare pe aceleași funcții. Cu toate aceste sunt sigur că va interveni mușamalizarea și numirea pe alte funcții în alte comandamente sau garnizoane până se uită situația. Vedeți și cazurile din poliție. Situație penibilă comparativ cu cea de mai sus. Coleg de unitate, judecat pentru ucidere din culpă, accident mașină, condamnat 1,8 ani cu suspendare (chemat ani de zile la Parchetul Militar, declarații și mă opresc…), râmânerea în activitate depinde (conform regulamentului) de solicitarea comandantului (bine argumentată) adresată eșaloanelor superioare până la nivelul celui ce avea competența de decizie dacă rămâne în activitate sau este trecut în rezervă. Alte consecințe: acordarea soldei la minim pe timpul judecății, amânarea în grad, deducerea perioadei de suspendare din perioada (amânarea) acordării O.M.M./S.O.S.P., etc.. Din cauza celor de sus (șmecherii din minister) au murit mii de pensionari și nu din culpă sau de Covid-19 ci datorită „CRIMEI” cu intenție, deci merită băgați la pușcărie pentru furt din banii mei și a tuturor celor ca mine (ei au provocat cauza / stres=boli, tribunale=bani cheltuiți, etc.).

Burebista spunea...

Cornrlius vezi ca pe celalalt subiect,, Prin actualizarea pensiilor militare din solda/sal....
Maxx tia dat niște sfaturi sau explicații despre ce trebuie sa faci pentru obținerea pensiei cfm art 40.

spiritul lui Haret spunea...

Chiar nu stiti?Vorbiti de cei care manuie banul in MApN de parca ar fi de capul lor.Interesul pentru noi se masoara in importanta pe care o reprezentam pentru Guvern,Parlament,Partid,Presedinte.Daca am fi uniti poate ca am reprezenta ceva pentru ei.
Avem o gramada de asociatii.Cea mai numeroasa este ANCMRR dar din pacate se comporta ca o prostituata,adica se iubeste cu fiecare ministru.Eu unul mi-am luat adio la rezolvarea problemelor cu care se confrunta sistemul pensiilor militare.Nu s-a meritat sa-mi sacrific sanatatea prin poligoane,tabere etc.Nu s-a meritat sa traiesc cu pericolul ca un prost sa-mi trimita un glont,unul sa-mi scape o grenada,altul sa-mi plieze parasuta anapoda etc.Nu stiu cum este acum in armata dar daca e pe sfert ca in perioada 1970-2000 nu sfatuiesc pe nimeni sa se lege la cap.Acum am asuns sa pretuiesc libertatea.

Burebista spunea...

Unii zic sa facă pușcărie cei ce au greșit, alții vor doar banii și sa fie schimbați... Eu zic sa fie biciuiti în piața publica cu biciul lui Zorro.... Și însemnați pe viață cu Z...
Cat despre indexare și banii dați din urma mai repede se votează plx 199 cu eliminarea indexarilor... Asa ca să fie bine sa nu fie rau.

Huhu Rezea spunea...

Judecătorul asta ii întrece în gafe si pe cei care au depus Intâmpinarea.
Ca să-i arati că este neatent, in termenul de apel depune o cerere de indreptare a erorii materiale din Motivare, eroarea cu data pensionarii care a influențat si sentinta.
Apoi, faci apel la care atașezi si Expunerea de motive a OUG 57/2015 prin care le dai peste bot că acea indexare nu e temporara.
Ea se aplică doar pensiilor in plată la 31 12 2015 si celor deschise in anul 2016, dar ramane definitivă, nefiind eliminata de vreo actualizare mai mare din acel an.

Viorel spunea...

Domnule tecnocrat, cu respect vă pun și eu o întrebare trăită și neânțeleasă niciodată de mine din punct de vedere uman în primul rând și apoi legal. 1981, elev la Școala Militară de M.M. și Sof. „Gheorghe Lazăr” Sibiu. După o lună de la începerea școlii ne adună în amfiteatru ofițerul de contrainformații Cpt. Tabără. Ne prezintă fel de fel de situații cum și ce trebuie să facem pentru a păstra secretul militar, cum trebuie să ne comportăm în învoiri sau permisii sau în cazul când suntem abordați de persone străine. Menționez faptul că în unitate se pregăteau și cetățeni din unele țări africane (cu scuze, negri). Să avem grijă pe timpul învoirilor [mai erau altercații între elevii militari și șmecheri civili ca și acum în special (primul lucru, la terasă la o bere) pe expresii de genul moldoveni săraci sau olteni proști cu carul, sau uneori chiar de la fete]. La sfârșit ne întreabă dacă am înțeles și dacă avem întrebări. Ridic mâna, mă prezint și-l întreb. Tovarășe Cpt., îmi vine prietana sau soția din Moldova sau Oltenia, mă duc cu ea la Valea Aurie, Pădurea Dumbrava și ne abordează niște civili cu intenția de a se lua de ea, ce fac ? Tovarășe elev, EVIȚI. Tovarășe Cpt., păi pe mine mă lovește, mă bate și pe ea o violează (abuzează ma spus atunci, violat era prea pompos pentru mine), ce fac. TOVARĂȘE ELEV, NU AI ÎNȚELES, EVIȚI. Dumneavoastră ce ați înțeles domnule tecnocrat. Când din postura de pion (singura piesă ce poate devein regină cu puteri depline) te plângi cum afirmați dumneavoastră și ți se răspunde altă, întrebare sau ciocul mic că noi suntem la putere, sau când ai ministrul pe care îl ai, ce poți face. NIMIC.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Zorro, cu mii de multumiri pentru specificatie si avantajarea cu Art. 40 din Lg.223/2015! Am multumit acolo, dar n-a aparut comentariul meu, probabil am bagat acolo ceva neconform cu etica de postare! Studiem bine si actionam, nu ne lasam! Toate cele bune si Dumnezeu sa ne faca dreptate!

Neacsu spunea...

@Huhu,
O vom vedea....

Neacsu spunea...

Nu este vorba de nicio eleganta ci de... spirit practic. Intai sa vedem decizia, masurile in urma ei si apoi sa vanturam sabii si pistoale.

Neacsu spunea...

Esti copil...

monteoru spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Gheorghita spunea...

Expresie folosita de unul care la sfarsitul lui 1989 a vazut pere-n plop! Apoi s-a dus...

monteoru spunea...

Suntem oameni maturi.Chiar credeti ca cei in drept vor raspunde de bunavoie pozitiv cererilor noastre?In cel mai bun caz ne vor arunca niste firimituri.Nici PNL ,nici PSD sau alt partid nu va face nimic pentru noi decat in masura in care va fi constrans.Problema este cum va putea fi constrans.

Laleaua neagră spunea...

Sa încins blogul și se va raci treptat... Toate aceste mizerii care sau făcut în trecut și se vor mai face dar toate sau făcut cu buna știința pentru ca cei ce le-au făcut au fost asigurați ca nu vor păți nimic... Și au lucrat în cârdășie și înțelegere miniștri de resort ai instituțiilor unde sau făcut nereguli... SRI. MApN inclusiv ministrul justiției ca să nu dea sentințe favorabile.. Asa ca nimeni nu va păți nimic... Și 5% tot nu se va da... Vor găsi clocari lui IFRIM o modalitate pt ca sunt ași în asa ceva... Am vost duși de nas 10 ani asa ca mai ne duc încă 10....

Huhu Rezea spunea...

@Neacsu
Te referi la Decizia Curții de Conturi.
Cred ca au bagat-o la BDS de teamă să nu ajungă la d-ta.
Ar fi foarte utilă pentru cei care au dosare pe rol în instanțe pe aceasta speță.
Cred că toți cei care au dosare pe rol în faza de cercetare judecătorească si administrare de probe pot solicita instanței să ceară CPS a MApN să depună la dosar copia Decizia nr.4/13 07 20120 a Curții de Conturi.
Ar fi cazul ca CPS ale MApN si SRI să emită decizii de revizuire la cererile pe care le adresează pensionarii, iar la cele în care au ajuns in instanțe, pentru că deja le-au respins, în loc de Intampinare să Comunice Instanței că înțeleg să revizuiască din oficiu pensiile gresit actualizate.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

De la tata moșu' pentru intreaga asistenta: Pentru actualizare este suficient cateva zile sa se aplice, insa pentru a sterge urmele celor 4000 de dosare falsificate, pentru gusterii pe spranceana, trebuiesc cel putin 6 luni, si deci: Ei, guleratii, au cerut cele 6 luni cu incepere de la 01 Ianuarie, plus cele pana la 31 Decembrie, sunt 10 luni si si trei saptamani, aproape 1 an. Urmele nu se sterg propriuzis, dar macar sa le revizuiasca de falsuri, curatate cu Vanish, formol, etc, si deci mai trebuiesc si cautate din noianul de dosarele porcoi, ca-s 4000, nu gluma, luate bucata cu bucata la mână dintre cele aproape 70.000, fiind pe capul lor un balamuc total. Asta ar fi ca o pedeapsa premergatoare celei cu puscarie, pentru atleții clocari. Mai cred ca C.C. le-a pus in vedere: ,,Bai, clocarilor, ati dat de dalacul cu falsurile voastre, asa ca sa cautati sa secretizati Raportul nostru, ca fiind secret de stat, ca noi nu o sa ne dam in stamba daca astia 68% nu dau cu ciocul si orăcăiala, dar voi macar sa cautati dosarele falsificate en gross, sa le adaptati la corectitudinea cuantumurilor, astfel va faceti si cu parale in plus sa contribuie la repararea paraditilor, cei invalizi si cei 68%, dar vedeti cum ii prostiti pe cei din structurile asociative, cu Generalii vostrii de casa, slugile de priveghi si de gineala, care va tin de ,,șase,'' de restul galagiosilor, apoi intrati in politicieni cu cele mai tari minciuni din viata voastra, sa va admita carpeli si chiorali de ochii lumii la decizia finala in CD, sau cautati amanari si alte tertipuri viclene sa nu se aplice nimic, deocamdata, si abia dupa aceste luni de reparatii la falsuri sa cautati solutia actualizarii sa le inchideti gura la toti, si cu cat mai repede asa scapati si de beleaua Jilavei! Dar, ca focul sa se stinga, care va stiti mai talhari decat toti talharii, cautati sa vă cărel poteca, dupa ce ati pus totul in ordine, care la pensie, care la alte unitati sau care va spanzurati, treaba voastra ce faceti, dar sa nu va mai prind picioarele la urmatorul control prin Casoaia de Penzii ca va bag direct pe fărașul DNA si DIICOT, de-o sa va sara epoletii tocmai pe prepeleacul celui mai scump dulap din Istorie, sa-i culeaga si sa vi-i vare-n cur...sul zilei de muine, mafiotilor! '' Onorabili camarazi, ati inteles manevrele care se intampla acum in clocarime, dragii mei, ca fiind exact ca in melodrama, Moartea caprioarei, de Irina Loghin!? Epilog fatal: ,,PUȘCĂRIE LA JÂLAVA, CE-O SĂ MĂ MAI PLANGA MAMA, MĂI, MĂI SI OFFF, OFFF!!!''

akord 75 spunea...

Buna dimineata tuturor
@Monteoru
Eu cred ca nu va putea fi constrans datorita a cel putin 3 motive
1-reprezentativitatea noastra in societate.Nu pot fi constransi atat timp cat nu avem cu adevarat o parghie economica pt a-i afecta.Nu putem opri electrica,nici,apa calda sau rece,nu putem inchide spitale sau scoli,nici macar transportul public, un autobuz/taxi un vaporas pe Dunare macar.Nici macar un magazin de cartier cu napolitane si biscuiti nu putem inchide prin greva. Si vreti sa le "fortam mana" Poate doar in stilul ridicol de "Ocupati garile,ocupati scarile etc.Nu putem decat sa facem niste niste marsuri de protest inutile cu megafoane si sloganuri de tip "daogaru"TV vor vorbi pe moment,a doua zi vor uita subiectul(si sa nu credeti ca vor vorbi"de bine")Banuiti ce va vor auzi urechile la cap. comentarii a tot felul de "analisti"??...de asa zisa si fosta "clasa muncitoare" acum pensionari si ei stiti cum vor comenta si vor injura?? Ia intrebati-i si le vedeti perceptia din primele fraze...de fapt nici nu tb intrebati spun ei singuri.Nu va faceti ca nu stiti care e parerea lor.Da si aici nu rad ce fac eu acum a "rasu-plansu"
3- Am mai auzit pe unii dintre dvs inclusiv pe visatorul idealistul si mare mester in blesteme Ifrim facand calcule savante ca dealtfel si pe Viorel Kiss cu ceva de genul: Pai suntem cam 180.000 si vom aduna pe langa noi altii cel putin 4-5 membrii de familie deci puterea noastra de vot va ajunge usor la 1(un) milion de voturi si ce tare ii vom speria pe guvernanti daca nu le dam voturile bla,bla,bla....Eu nu stiu ce fel de patrunjel ati tras pe nas dar ar fi bine sa va spalati cu apa rece pe fata,cu multa apa rece si vedeti daca va mai iese milionul ala de voturi...dar ganditi la rece rational fara "cai verzi pe pereti"!
3-Desi vedeti peste tot ""meleonul" de voturi ale militarilor rezervisti cu catel si cu purcelGanditiva ca legile le fac parlamentarii iar ei sunt impartiti in circumscriptii....noi militarii suntem la fel imprestiati pe intreaga suprafata a tarii,mai multi sau mai putini in diferite zone de la Botosani la Drobeta si de la C-ta la Tm.
Si astea sunt doar 3 pcte f vizibile ,mai sunt si altele....
In concluzie: Incerc sa fiu realist nu pesimist,dar si capul in nori al altora ma enerveaza(sau interesul altora de a face bani pe spinarea sindicalistilor militari. Apropo: Dati-mi un argument un SINGUR ARGUMENT prin care denumirea de "SindicatulCMD" are acoperire in realitate.Faptul ca ma veti injura dupa acest "dus rece" sa stiti ca nu schimba cu nimic realitatea.

Iulian Mareș spunea...

Viorel,
dar, cine le-a cerut, i-a incurajat si sustinut? Nu politicul, prin ministri si secretarii de stat?

Iulian Mareș spunea...

Vezi ca si-a luat pistol cu socuri electrice!

Iulian Mareș spunea...

Gheorghita,
pai GP-ul nu era bratul inarmat al PCR? asa ca exista o explicatie, kiar si cea din domeniul limbajului....sarac, dar copiat! Mimetism politic la 30 de ani distanta!

vasile spunea...

Cred ca se impune solicitarea din partea asociatiilor de militari in rezerva de a se inlocui toata conducerea CPS a MAN pentru neaplicarea corecta a legii si lipsa de profesionalism.

jupderval spunea...

Am fost eu la CEDO, cu toate documentele , inclusiv cu decizie definitiva castigata de cineva de la Brasov, legat de indexarea din 2016. Rezultat : cererea este inadmisibila, fara nici un fel de motivare.CEDO nu valoreaza 2 bani.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La Curtile de Apel, ca la tribunale trec procesele, folositi-va de ULTIMA NUCLEARA, sau ULTIMUL CARTUS cu Decizia 4/13.07.2020 a Curtii de Conturi, ceruta de la Ministerul Apararii Nationale, din care reiese clar ca s-a descoperit fraude penale in neaplicarea conforma si legala a recalcularii si actualizarii, dar si Decizia din 2012 a Curtii de Conturi, in care sa vada instantele ca s-au falsificat peste 4000 de dosare de gusteri, furandu-se de la pensiile mici, medii si ale invalizilor banii sa fie virati in aceste pensii masluite, deci crime financiar contabile cu vechi traditii, si savarsite organizat, in bandă organizată, la modul mafiot!

sky-zone spunea...

Pai bun, dar era vorba ca de marti se va lua o decizie, cand se preconizeaza ca vedem si noi amendamentele finale?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Maxx, e ,,grele'' rau de tot! Pe unde te plangi si ceri doar iti taie sau te fura, nu indreptasesc cu nimic, si doar la pensiile amarate se intampla aceste dezastre, ca daca sunt pensii mari si grade mari da avantaj calaret, insa doar foarte rar se intampla asta le pensiile obeze, ca in cazul celei mai mari pensii din Romania, acel procuror fost sef de Penitenciar, care a castigat recent un proces pe actualizare, in care a mai luat 1600 lei, saracan de el, apropiindu-se de miliardul de lei vechi. Nu cumva si asta este unul din cei 4000 cu dosarul falsificat? intreb si eu... Un invalidant nu merita mai mult, pentru ca ordinul de zi pe unitate este sa fie toti ucisi, fiind un balast pentru Armata!

Huhu Rezea spunea...

Pentru cei care au uitat.
CEDO nu judecă fondul cauzelor si nici nu modifică deciziile instanțelor naționale.
CEDO judeca doar dacă s-au respectat drepturile omului si drepturile procesuale de catre instanțele naționale.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

SD faci parte din categoria pesimistilor, care lancezesc in umbra si asteapta sa le pce de sus, fara a a misca un deget sa lupte sau sa actioneze cu ceva, dupa principiul fatalist ca si asa nu se rezolva nimic, ca nu se poate nimic, ca totul e pierdut... Daca am gandi toti asa ne-ar calca toti in picioare si chiar ne-am trezi intr-o zi maturati cu totul afara din societate! Asta e gandire de civil inert, nu de militar, camarade! Trebuie sa fim absolut toti niste luptatori, invingatori si castigatori cu o vointa de fier, pana la ultimul cartus, dupa care la baioneta si sacrificiul suprem! Asa gandeste un adevarat militar al Armatei romane, activ sau rezervist! Chiar si afirmand ca adunam 1 milion de voturi este o strategie militara de a intimida inamicul, dar daca dumneata nu te-ai prins, inca, este posibil sa se traga de la specialitatea armei, in care doar muzicantii, bucatarii si intendentii nu prea stiu de tactica prin dezinformarea inamicului, pentru a-i slabi moralul si capacitatea de lupta! Altadata am sa scriu ca putem aduna 2 milioane de voturi, ca sa fiu mai convingator fata de politicieni!

Huhu Rezea spunea...

Ce repede ati înghitit gălușca lui @Teo cu 4000 de dosare false in 2012.
Nu mai amestecați lucrurile.
Constatările de atunci nu erau în curtea Caselor Sectoriale ci a celor care întocmeau Fisele pentru recalcularea pensiilor.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, cum mama naibii cei de la Curtea de Conturi pot controla toate dosarele intr-o luna, sau hai sa zicem ca in trei luni, si clocarii nu pot sa le rezolve sau aplicarea unor actualizari sa legi, spre reparare in ani de zile? Si am mai observat ceva: Cand este vorba de taiat, paradit, schilodit si furat, in sub 1 luna o fac, de parca ar fi bagat in dosare ,,Gloriile'' de seceris in grau sau porumb in Balta Brailei! Cu cei 4000 am afla mai bine, daca Ministerul Apararii ar face bine si legal sa publice cele doua rapoarte din 2012 si 2020, daca se vrea lumina si eliminarea oricaror suspiciuni, ca acum au inceput sa secretizeze pana si nr. de la bocanci, nr. de amante sau meniul de la popota, ca secrete de stat, vai, mama lor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Acum, sa va povestesc despre cea mai tare chetie despre DEZINFORMARE SI EFECTELE EI NEFASTE ASUPRA UNU OM: Generalul, Gabriel Oprea mi-a facut cel mai mare bine majorandu-mi pensia oloaga de 470 lei la peste 900 lei, pe Lg. 263, dar, cu toate acestea, luandu-ma dupa o postare subersiva la adresa domniei sale ca ar avea o pensie de 70.000 lei si alte cretinisme dezinformatoare si mincinoase, in loc sa ignor aceste speculatii nefondate referitoare si la alte aspecte despre domnia sa, sa ma informez mai intai, sa verific daca sunt reale, m-a pus dracul sa ma enervez ca un prost si l-am injurat cu reprosuri, chiar pe pagina domniei sale, acum trei ani! Foarte calm, domnia sa m-a abordat aproape imediat si m-a intrebat de ce sunt atat de revoltat, eu i-am raspuns tot nervos, dupa care foarte politicos si prietenos m-a invitat intr-o audienta la Bucuresti, sa lamurim lucrurile! M-am dus, oameni buni, unde am fost intampinat si onorat de catre Dl. General la modul pe cat de simplu si omenos, dar pe atat de firesc, de normal cum este firea domniei sale, ca un om obisnuit, fara ifose, fara urme de grandomanie, fara acele aere pe care si le dau de obicei cei ajunsi in functii inalte, intrebadu-ma mai intai, asa cum obisnuieste s-o faca oricui, daca mi-e foame, daca mi-e sete, daca vreau sa servesc o cafea, dupa care intrand in miezul discutiilor, care erau de fapt pe tema pensiei domniei sale, a scos cuponul de pensie din buzunar si l-a pus pe masa, din al carui cuantum am realizat ca fusesem nedemn, nedrept, odios si necinstit atunci cand il injurasem public si de pomana, pentru ca pensia dumnealui nu era mai mare ca a unui Colonel mai instarit, dar pate nici atat, cu tot cu indemnizatia de parlamentar, ceea ce m-a facut sa rosesc si sa-i cer mii de scuze pentru impardonabilul comportament nedrept fata de domnia sa, pentru prostia de care dadusem dovada luandu-ma dupa niste cretini care lupta din greu sa-i distruga imaginea si cariera, si doar pentru ca stiu ca este un om puternic si hotarat, de onoare si de cuvant, si daca ajunge intr-o functie cheie stie de acolo sa imparta acea dreptate mult asteptata de noi, pe care politicienii si conducerea Armatei nu o doresc rezervistilor! Apoi, punct cu punct a demontat toate zvonurile si toate DEZINFORMARILE care se arunca in spatiul public, pentru a-l distruge ca om, ca General, ca politician, si intre timp am realizat ca este intr-adevar cel mai mare prieten si iubitor de camarazi, ca este cuprins de un spitit de dreptate, de justitiar, iar daca nu ar fi fost toti acesti distrugatori de imagine cu DEZINFORMARILE LOR ARUNCATE SA-L FACA PRAF, azi noi am fi fost pe deplin repusi in drepturi, daca intelegeam sa-l votam si sa-l promovam in Parlamentul Romaniei, IAR DACA NICI ACUM NU INTELEGEM S-O FACEM SA STITI CA O SA FIM DATI PRADA LUPILOR DE CEILALTI POLITICIENI DIN ARCUL POLITIC ROMANESC, CA NIMENI NU NE VREA BINELE, FRATILOR! Nu degeaba a si elaborat Lg 223/2015, nu degeaba ne-a facut dreptate pe Legea contributiva 263, nu degeaba s-a nascut UNPR, Uniunea Militarilor si Politistilor, un sindicat care sa ne ajute sa ni se faca dreptate, nu degeaba ne vrea binele SUB TOATE ASPECTLELE LA SOLDELE SI PENSIILE MILITARE, sa existe sindicate la activi, SA AVEM PENSII DE NATO si multe, multe altele, asa ca sa tineti bine minte camarazi faptul ca Generalul Oprea nu are egal in Armata romana sa ne ajute, sa ne sprijine si sa ne doreasca pe toti cu pensii conform NATO, iar daca va lasati prada dezinformarilor si nu-l veti vota cu UNPR sa acceada in Parlament, de acolo sa ne ofere satisfactiile asteptate, sa ne pazeasca drepturile obtinute, asa o sa murim, pentru ca toti ceilalti Generali nu vor satisfactii decat personale, de gasti si de gusteri personali, ceilalti fiind un balast pentru ei!

akord 75 spunea...

@Ifrim
Nu transform aceasta discutie intr-o dramoleta ieftina cu dumneata.te cunosc (prin site de prin anul 2011-2012) cand faceai apel inca de pe atunci sa-ti doneze cine si cum poate un calculator.M-am oferit ca te credeam,acum nu te mai cred ca.In rest multe multe gulgute cu risipa de cuvinte.Vad ca de fapt ai foarte mult timp liber.Eu nu!....reciteste-ti postarea proprie si mai gandeste-o pe aia cu citez:"..... vointa de fier, pana la ultimul cartus, dupa care la baioneta si sacrificiul suprem!...." si tot asa langa langa pe langa drum pe langa gard:):) Gata. Cheisclauzd dupa cum ar zice un mare "jmecher" pe nume Șoric.:)
PS Fa si dumneata ca albanezii cu tancurile, strange-le pe toate 20 mil. Asta da strategie.Si da poza mea de profil este exact ceea ce ai zis ca sunt muzicant sau bucatar adica ori e polonic ori e taragot....amuzantule:):)

CEZAR spunea...

@/sky-zone ,
Chiar nu intelegi ca Daogaru si cu Coarba..si-au facut datoria !
Trebuia "SA SE SCHIMBE DAR SA NU SE MODIFICE NIMIC" !Gata ...e vae victis..!!
Macar la Coarba - Non problem..si cel mai puturos saf de post comunal(agent sef) ...Are peste 5000.....!!!

akord 75 spunea...

PS Ifrime bucatarii sunt necesari ca altfel faci foamea pe front ca si intendentii(asa cum le spui cu dispret) cei pt care aprovizionarea pt lupta cu toate cele necesare trupelor si tehnicii reprezinta de multe ori un adevarat cosmar.Comandantii cer si cer fara incetare ei trebuie sa faca rost.Cum?? Nu intereseaza pe nimeni de unde, cum si in ce fel.Fara ei ceilalti nu ar exista.Deci toate armele au rolul lor reiesit din necesitatea ducerii actiunilor de lupta.NICIUNA nu este inutila!...dar ce spun eu aici?? chestii de cls a-4-a intre niste catane batrane ?? Fi-mi-ar rusine sa-mi fie!!(si acum nu mai rad)

akord 75 spunea...

N-am inteles care-i "strategia militara" de a intimida inamicul.Care inamic? El "inamicul" asta nu stie chiar nimic ca aduna unii(in creierul lor) cate un milion de voturi de la militari cum cumpar eu kilu de rosii? Ptiuuu ce "inamic" prost pt o asemenea "strategie":)))

valy spunea...

Să mărească pensiile cu 40% în septembrie 2020 la toți pensionarii, alocațiile dublate cum scrie legea.
În caz că nu mai ajung banii să taie la toți 25% la pensionari.
Tăierile să fie tot de 25% la cei cu salariile crescute haotic.
Creșterea salariilor trebuia făcută simultan la toată lumea, nu bazându-se pe discriminări.

monteoru spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Teo spunea...

Neacsu

Deoarece până în noiembrie 2014 erați membru cotizant ln SCMD împreună cu Tudor Marian, Dan Buzescu, Bălăceanu Virgil și Băhnăreanu nu trebuia să căutați în - toate postarile SCMD IN PERIOADA IANUARIE-MAI 2012 si nu am gasit nici macar un cuvintel despre Curtea de Conturi - pentru că știați faptul că SCMD a cerut tuturor corpurilor de control ale statului si Guvernului Romaniei, audit pe Casa Sectoriala de Pensii Militare. Oricând domnul Rinciog vă poate pune la dispoziție documentele din arhivă. Găsiți referiri la sesizarea Curții de Conturi și în RAPORTUL – BILANT AL ACTIVITATII C.D. SI S.C.M.D. din anul 2012.

Gigi spunea...

Cornelius@ Tocmai ai dezvãluit tactica,trebuie neaparat schimbatã😀Ne-ai deconspirat!😱

Huhu Rezea spunea...

Nu are nicio legâtură controlul Curții de Conturi din anul 2012 cu controlul țintit pe actualizarea din 2017.
Terminați cu laudele! Cum am mai spus, voi ați dormit în cizme în legătură cu actualizarea greșită din 2017 si ci eliminarea sporului OMM la cei pensionați conf OUG 59/2017.

GO spunea...

In nadejdea comunicatelor, eu sugerez celor care nu au facut-o inca, sa inainteze cerere de revizuire a pensiei. Ca luna viitoare intram in preascriptia de 3 ani. Controlul, recomandarile si concluziile CCR, nu tin loc de anulare sau prelungire a termenului de prescriptie.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Neacsu, multumim respectuos pentru nformatiile utile! Ne vor fi de mare folos!
@SD, sunt o fire bonoma si n-am zis nimic rautacios in cele afirmate, ci doar opinii de lupta sindicala cu dusmanul comun, paraditorii de pensii militare. Imi cer scuze daca interpretarea a dat nastere la confuzii, pentru ca mie imi place foarte mult sa fie intelegere intre noi, pace, colaborare in tot ceea ce facem si respect reciproc. Nimic nu intentii de a atinge pe cineva, totul din intentii constructive si de lupta sa-i invengem pe dusmanii comuni. Din partea mea multa sanatate si viata lunga in prosperitate si fericire, camarade! Cu pretuire si respect!

Huhu Rezea spunea...

Cei care nu au înaintat încă cererea de revizuire a pensiei actualizate la 30 06 2017 au pierdut deja mărirea ce li se cuvenea pentru luna iulie 2017.

GO spunea...

Corect. 30.06. 2017.

GO spunea...

⭕ Cand este vorba de comparatia pensie-soldă, Coarnă pare sa aiba un handicap major la fel ca multi altii din breasla noastră. Este vorba de falsul slogan lansat de unii, cf. căruia nu este normal ca o pensie sa depaseasca salariul in sctivitate! Ba este chiar foarte normal!

⭕ Coarna uita un element banal: o pensie la care se adauga grupa de munca, poate depasi salariul. Pt. ca grupa de munca nu se plateste in activitate, ci doar la pensie. Or, daca tai din adaosul pt. grupa de munca la pensie, pici de prost inclusiv cand esti activ.

⭕ Comparatia corecta intre pensie si salariu, este fara adaosul pt. grupa de munca la pensie. Acest adaos pt. grupa este o particularitate a fiecaruia, si cu acest adaos, de la caz la caz, poate fi depasit salariul in activitate.

Exemplu de calcul simplu. Pt. fiecare an in plus peste 25 ani vechime cumulata, se adauga 1% la cuantumul pensiei de 65%, calculata initial FARA GRUPA! La 45 ani vechime cumulata se ajunge la 100%. Da, dar daca ai 46, 55 ani sau 60 ani vechime cumulata, se depaseste 100% cu 1-5-10%. Or, a taia cele 1-5-10% doar pt. a NU depasi 100%, inseamna a taia respectivilor din procentele cuvenite pt. grupa de munca, respectiv din vechimea lor cumulata. Ceea ce este o mare nedreptate.

⭕ Afectati in special sunt cei care au lucrat in grupa ALTE CONDITII - este grupa care dubleaza vechimea efectiva, caz in care vechimea cumulata depaseste lejer 45 ani - vechime necesara pt. o valoare a pensiei de 100%. Daca taiem acestor oameni tot ce depaseste 45 ani vechime cumulata, respectiv 100% pensia raportat la solda, inseamna ca oamenii astia au lucrat degeaba in grupa ALTE CONDITII si care culmea ca este si grupa cu cel mai mare risc profesional.

⭕ Asa ca mare atentie cum se face comparatia pensie-salariu. Da, pensia poate depasi salariul, dar numai din cauza adaosului pt. grupa. Este extrem de normal sa fie valorificata intreaga vechime cumulata, indiferent daca si cu cat pensia depaseste salariul in activitate! In caz contrar, pot fi desfiintate complet grupele de munca!

Huhu Rezea spunea...

Acum, nu fi răutăcios!
Iti adugă la pensie un spor de care nu ai beneficiat ca activ, dar face parte din formula de calcul al pensiei.
Nici sporul OMM nu se acordă în activitate dar el nu face parte din formula de calcul al pensiei militare.

akord 75 spunea...

@ Ifrim
Multumesc va doresc la fel dar subiectul tot inchis ramane in privinta dvs...definitiv!

valica spunea...

Rezerviștii militari din Romania, tara membra NATO, au fost loviți nimicitor din direcția Departamentului de lupta împotriva pensionarilor militari, aflată în subordinea directă a ministrului apărării naționale, cu cele mai feroce arme din dotare, adică AZM, adică arme de zăpăcire in masă ce au în compoziție doar promisiuni și minciuni, fara număr. Când se va reduce numărul pensionarilor militari la jumătate, atunci se vor dubla pensiile prin economii făcute prin decesul benevol al camarazilor.Asta este viziunea MApN.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Fac apel la oricine, cu rugamintea sa-mi trimita pe ifrimcorneliu@yahoo.ro nucleara cu Decizia Nr. 4 din 13.07 a Curtii de Conturi la MApN!MULTMESC ANTICIPAT! Japolia a fost pusa in genunchi cu The Boy-Baietelul si Enola Gay-mama plilotului bombardier, eu vreau sa-i pun pe clocari in genunchi cu Nucleara C.C!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Gelu Olescu, corect, foarte corect! Aici este vorba de drepturi pe Lege, nu nesimtire, deci atentie mare cei care ne reprezentati, la ce cereti si ce vi se ofera!

Iulian Mareș spunea...

Suntem un popor oprimat și depresiv, condus de psihopați.
Destinele sunt neîmplinite, ratate, curmate prematur, fiindcă deasupra noastră tronează nişte incapabili care ne pun piedici. Suntem condamnaţi la ratare de nişte psihopaţi, afirmă Aurel Romilă.

Iterviul integral al prof. dr. Aurel Romila
http://arhiva.formula-as.ro/2014/1119/lumea-romaneasca-24/prof-dr-psihiatru-aurel-romila-90-din-oamenii-cu-care-intru-in-contact-sunt-profund-nefericiti-si-au-pierdut-valorile-de-bine-frumos-adevar-si-dreptate-17769

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Te rog eu, lasă-l pe G. Oprea in vila lui, cu expresia "noi suntem statul!"
Sunt și unii care l-au cunoscut și cu bune și mai puțin bune!
Nu-i faci nici un bine așa!
Asculta-ma: el nu are nevoie de ajutorul tău și tu nu trebuie sa sstepti nimic de la el, căci nu ești angajatul lui! Pensia ta = banii lui de buzunar pt cel mult 1/2 zi!
El a cam inkeiat-o cu politica și duce o bătălie pt sine, nu pt tine!

Viorel-Mihai spunea...

O întrebare pentru cei în domeniu:
- dacă în 2017 am făcut cerere de revizuire a pensiei, și am primit o noua decizie în care pensia era mai mica decât cea în plata cu câtva zeci de lei, acum sar putea sa primim o noua decizie în care pensia sa fie mai mare conform măririi cu 15% din 2017?

Periamu lucica spunea...

Asa este au grupa AC degeaba scrie pe ultoma decixie de pensie vechime 70.ani

Periamu lucica spunea...

Ok asa

Burebista spunea...

@ Cornelius... Nu înțeleg de ce te agiți tu pentru indexarea de 5% din 2016?? TU NU AI FOST AFECTAT ÎN NICIUN FEL PENTRU CA TU AI RĂMAS ÎN PLATĂ CU PENSIA CALCULATA PE 263, AI RĂMAS CU CUANTUMUL MAI AVANTAJOS CARE A CUPRINS AMBELE INDEXARI DIN 2016 ȘI 2017..
TU TREBUIE SĂ TE ZBATI SA PRIMEȘTI PENSIE CONFORM ART 40. MAI ALES DACĂ VINE O RECALCULARE LA NIVELUL 2020.
ÎN 2017 BAZA DE CALCUL A PENSIEI TALE TREBUIA SA CREASCĂ LA NIVELUL SALARIULUI MINIM PE ECONOMIE 1450 + SOLDA DE GRAD 258 + GRADAȚIA VRE-O 90 LEI ȘI SPOR DE CONDIȚII GRELE ȘI TOXICITATE ÎN JUR DE 140 LEI DACĂ AI AVUT...
ORICCE ACTUALIZARE FĂCUTĂ ANUL ASTA ÎȚI ADUCE VANI ÎN PLUS NU INDEXAREA DIN 2016...

Neacsu spunea...

@hUHUREZEA, Da, ladecizie ma refeream. Iar cei care au dosare pe rol, acuma o pot cere in instanta pentru a afla solutia expertilor. Cel mai mare castig al raspunsului primit de mine este numarul acelei decizii care poate fi invocata in instanta si folosita ca proba.

Xman spunea...

Fa o cerere CC pe legea 544/2001.Sunt obligati sa-ti trimita decizia.Daca nu,obliga-i prin justitie.

Neacsu spunea...

Deci, te-a convins cu cuponul lui ca meriti o pensie mai mica. Uraaaaaaa! Bun baiat! Merita sa ii faci campanie. Baga mare!

Neacsu spunea...

@Teo,
ce sa-i cer lui Ranciog? Am cerut destule documente , inclusiv rapotul de audit din 2010 si nimic. In postarea cea mai recenta a SCMD se spune ca in perioada ianuarie-mai 2012, s-au tot zbatut, sa cerceteze curtea de conturi cum se aplica ... indexarea din 2016. E de tot rasul...

Neacsu spunea...

In raportul privind controalele Curtii de Conturi pe 2012 nu se pomeneste nici un rand despre nereguli constatate la MApN. Asa ca .... vorbe de claca.

Huhu Rezea spunea...

@Neacsu
Da, ai realizat un lucru excelent!
Avem numărul Deciziei Curții de Conturi,repet nr. 4/13 iulie 2020, pe care CSP a MAPN trebuie s-o pună în aplicare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

ZORRO, sunt in procese pentru cei 1450 lei, iar cu art. 40 este o noutate pentru mine. Pai, nu trebuie sa fac o cerere de revizuire in baza Art. 40? Se pare ca in primavara am facut si una de revizuire la modul general, dar nu mi-au raspuns, se pare. Sa controlez mail-ul

Michel spunea...

Pentru a realiza 100%, după toate calculele, ai nevoie de o vechime cumulată de 60 de ani.După exemplul dat se atinge pragul de 85%.

monteoru spunea...

Uite eu asta nu inteleg.Cum a putut unul care grohaie pe aici si care nu are scoala de ofiteri sa aiba pensie mai mare de 3 si chiar 4 ori comparativ cu fiecare dintre noi.Daca ar fi numai asta dar sunt 16% scule cu care fostii si actuali guvernanti ne baga pumnul in gura.Cei 16% ar trebui cercetati daca nu cumva pensia nu e smenuita.

Unknown spunea...

Vă salut!Vorbiți despre eventuale depășiri a pensiilor față de soldele omologilor activi, soldele poate că da, însă veniturile în niciun caz. Să nu trecem cu vederea că pe lângă solde beneficiază și de alte drepturi,cum ar fi: norme de hrană, c/v echipament, vauchere de vacanță și or mai fi și altele. Eu unul nu cred că un activ,aproape de pensionare,nu ar mai sta cât consideră că îi permite sănătatea, ca să beneficieze de un spor maxim peste 100% din baza de calcul, pentru OMM/SOSP.Ieșirile în val,din 2016-2017 s-au datorat acelei OUG 59 și faptului că militarii și-au dat seama că legile nu mai prezintă stabilitate,iar clasa politică credibilitate,aceasta fiind un rezultat al erodarii credibilitatii populatiei, mai ales a tineretului,față de rolul armatei în societate. Cine a avut o contribuție majoră în acest sens? Răspunsul îl cunoastem cu toții. Nu trebuie să-i meajem deloc,dimpotrivă să facem presiune pe CPS,cei care nu au facut-o încă, cu cereri de revizuire. Un răspuns recent,ar putea arăta ce au de gând după primirea deciziei Curții de Conturi. Am onoarea să vă salut! Andrei Ștefan

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cererea de revizuire poate fi periculoasa, sa vina mai mica si sa raman asa in veci, daca in veci nu se da nimic! Mai bine stau in banca mea deocamdata. Pe art. 40 am nevoie sa ma sfatuiesc cu cei cu care cooperez in lupta pentru tribunale, fiind experti.

raul spunea...

Vazut-am pe Neacsu un update!Bai fratilor,se vede ca nu l-ati cunoscut pe col Rosu!Asta oltean sa fi fost(na,Marine macar asa sa ma razbun pt ca m-ai scos aiurea de pe site-ul tau😀) si n-ar fi fost asa de incapatanat ,desi e moldovean!Are un orgoliu ce nu s-a vazut si se va bate sa demonstreze ca el are dreptate prin toate mijloacele!Il va potoli doar un ordin ,daca e lasat de capul lui ,o vom lalai 1000 de ani !Am zis!El a fost marele jurist care a facut legea la CPS pana sa ajunga la Departamentul lui peste !

gheo spunea...

Am si acum raspunsul primit de la CPS a MAPN la sesizarea prin care contestam retinerea celor 6.5 % pentru sanatate, argumentata cu "articol si alineat ...", mi-au raspuns ca "eu nu inteleg litera si spiritul legii si ca ei procedeaza legal ... etc". La ceva timp dupa primirea acestui raspuns de la CPS a MAPN, se comunica "sistarea acestei retineri ILEGALE din pensie, initial am vrut sa-i intreb "in scris, cum ii cu interpretarea legii" dar , stiind ca voi primi raspunsul dupa luni si luni de asteptate, i-am lasat in pace. Astazi ... fac la fel adica, la astia nu-i o noutate incalcarea legii cu seninatate si chiar si cu "inocenta".

Leo spunea...

Eu cred că CC-ul emite un RAPORT DE AUDIT , nu o "decizie"....

Huhu Rezea spunea...

O zisăși!
Raportul de audit se face după orice control, fie că se gasesc ,fie că nu se găsesc nereguli.
Decizie se emite numai când se găsesc nereguli care trebuie remediate.
Nu ai citit raspunsul Curții de Conturi în care spune că a emis deja Decizia nr. 4/13 07 2020 si că atunci se afla în faza valorificării?

Leo spunea...

Parafrazând vorba "Unde-i Halatu'" , ]ntreb UNDE-I DECIZIA ? S-o vedem și noi , sau este document clasificat ?
PS
Eu expert auditor am fost ]n ultimii 20 de ani. În urma AUDITULUI , se emite un raport de AUDIT cu LISTA NECONFORMITĂŢILOR constatate. Aceste neconformităţi au 3 niveluri de gravitate. Pt. toate nc-urile , se elaborază un PLAN DE MĂSURI PT: ELIMINAREA NC-urilor , cu termene și responsabili precum și cu necesarul de resurse pt. fiecare nc în parte.
Nu am auzit ca structurile de audit să emită decizii.
Deci UNDE-I DECIZIA ? PâNă NU VăD DECIZIA NU CRED CĂ EXISTĂ ACEST DOCUMENT PROCEDURAT ÎN cuprinsul PROCEDURii DE AUDIT.

Leo spunea...

Niște MARI LICHELE.
Nu e vina lor........

Viorel spunea...

Oare domnul ministru al Ap.N., domnii și doamnele ce încadrează D.G.F.C., D.J., C.P.S. a M.Ap.N. știu că: Antena 3 / teletext 122 „Român judecat în regim de urgență și condamnat la ani grei de închisoare pentru furtul unei biciclete, în Italia. Un roman de 45 de ani a fost judecat în regim de urgență, în Italia, și a fost condamnat la ani grei de închisoare pentru furtul unei biciclete”. Îi rog pe domnii de mai sus să ne comunice având în vedere „cunoștințele și pregătirea necesară” / de r.h.t, contravaloarea a câte biciclete ne-a furat din pensia noastră și cam câți ani de închisoare merită. Cu executare, nu cu suspendare pentru că suntem în situație de criză, iar domnul ministru Ciucă să nu facă (,) cu revizuirea pensiilor militare (ca și termen) la fel ca și cu Planul de măsuri al M.Ap.N. cu termen identic (semestrul I / 2020=zero barat deși l-a semnat și ștampilat cu mânuța dânsului=fără nici o finalitate și fără jenă nici un comunicat dat fraierilor) și semestrul I / 2021 ca termen de revizuire a pensiilor. O fi fost dânsul un mare tactician și manipulator (al inamicilor) în bătălia pentru cucerirea podului peste Eufrat din Irak, numai că noi suntem foștii colegi și subordonați ai dumnealui, nidecum inamici. Inamic până acum ne-a fost dânsul așa că, în această zi de sărbătoare creștină Schimbarea la Față a Domnului, să-și Schimbe Fața de politician (aflat sub papucul stăpânului) și să o ia pe cea de militar cu demnitate și onoare. Termen Revizuire pensii militare=30 NOIEMBRIE 2020 înainte de alegerile parlamentare. MULȚUMIM PENTRU ÎNȚELEGERE DOMNULE MINISTRU.

Leon spunea...

Leo, te-ai obisnuit cu Rapoartele de Audit in Sistemul Calitatii, dar aici este vorba de altceva !
Apropo, CPS a MApN are un Sistem al Calitatii certificat de un Auditor..?

jupderval spunea...

Respectarea drepturilor omului inseamna ca instantele nationale trebuie sa aplice legile statului , nu sa le incalce cum vor?

Leon spunea...

Cornale, sezi bland !
Ai pensie de invaliditate pentru :
"Art. 32.(L.223)
Au dreptul la pensie de invaliditate militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special care și-au pierdut total sau cel puțin jumătate din capacitatea de muncă din cauza:
a) producerii unor accidente de muncă sau a unei boli contractate în timpul și din cauza îndeplinirii serviciului militar/serviciului, tuberculozei, neoplaziilor, schizofreniei și SIDA;"
Art.40, se refera la accidentele (si) din tara pentru "actiunii specifice interveninte in timpul si din cauza serviciului..", adica: aplicatii, trageri in poligon, garda,etc.( Iulica le stie mai bine ).

Leon spunea...

Pentru Leonard, o Decizie a CC din 2019:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.bibmet.ro/wp-content/uploads/2019/01/366-14.01.2019-decizia-nr.14-curtea-de-conturi.pdf&ved=2ahUKEwiE_PG5qIfrAhVlw4sKHbrBAkUQFjAFegQICRAB&usg=AOvVaw2VW1tKAnRlV39tBx3Q_tJE&cshid=1596742285787

Viorel spunea...

Domnul Col. Valeriu Roșu, marelele locțiitor al șefului Departamentului pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, născut la Odobești, jud. Vrancea, obișnuit de mic (prima funcție a fost de commandant pluton tunuri la U.M. 01112 Pantelimon) să tragă sau să dea tunuri, asta a avut grijă să facă din momentul în care a fost numit pe diferite funcții importante și de care depindea soarta multor colegi și subordonați, astfel când a ajuns mare sculă la C.P.S. a M.Ap.N. a avut grijă să ne tragă exact ceea ce a învățat, adică tunuri (adică furturi pentru că în calitatea dânsului de Consilier Juridic Șef la C.P.S. nu avea voie să aprobe / semneze decizii de pensii, actualizări, revizuiri, etc. eronat întocmite, dar la o facultate de 1 an cam asta este pregătirea / așa reiese din datele dumnealui postate pe net. / http://drpcvp.mapn.ro/pages/view/101).
Facultatea de drept „Nicolae Titulescu” specializarea Științe Juridice, Universitatea din Craiova absolvită în 1998 a durat 1 an, a fost făcută la zi, seral, F.F. sau ați obținut doar diploma (întreb doar) pentru că nu prea reiese:
- În perioada 1992-1999=Cdt. Pl. Tunuri A.A., Cdt. Bt.A.A. și Of. St.Maj. la U.M. 01417 Târgoviște;
- În perioada 1999-2000=Cdt.Pl.Tunuri la U.M 01112 Pantelimon;
- Cursuri în fiecare an, mă întreb când o mai fi muncit domnul ofițer sau cine a dus prin cumul atribuțiunile funcționale ale dânsului și acum îi trage sau le trage măciuci din postura de fost și actual mare șef;
-Cum vă explicați că eu nu înțeleg:
Deși nu este aviator a obținut: Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene;
Deși nu este medic a obținut: Emblema de Onoare a Medicinei Militare;
Culmea, mai are și Emblema de Onoare a Direcției domenii și infrastructure.
Omul acesta este un geniu și noi îl criticăm de zor.
Despre CALITATEA VIEȚII MILITARILOR activi și pensionarilor militari ce ne poate spune domnul Col. Roșu Valeriu. RUȘINE, știți cât de greu o duc moldovenii (nu mă refer numai la pensionari) din cauza sărăciei și o vor duce mulți ani deacum înainte datorită unor oameni ca dumneavoastră cât și din politica românească (,) care desenați șosele și autostrăzi pe hârtie în loc să le construiți, promiteți și nu faceți nimic, vreți grade și statui. Statuie o să vă facem noi și știm din ce dar nu pe lumea aceasta.

Leo spunea...

Generic , o activitate care se desfășoară în sistem procedurat trebuie să fie bine definită și regelemntată printr-o procedură. Din acea procedură , trebuie să reiasă în succesiunea logică a procesului acelei ectivități , CINE FACE ,CE FACE,CUM FACE,CÂND FACE,DE CE FACE, CINE VERIFICĂ,CINE VALIDEAZĂ,CINE CONSEMNEAZĂ,UNDE CONSEMNEAZĂ, CE CONSEMNEAZĂ.Prin urmare , dacă CC-ul a constatat neconformitatea că CPS-ul NU A FĂCUT CEVA CONF. unei PROCEDURI, el CC-ul nu are competența de a indica modul concret de eliminare al neconformității , ci numai o semnalează celui auditat care la rândul său , are obligația să elaboreze planul de măsuri.
Vă mai amintiți că CIUCĂ a mai aprobat un PLAN de MĂSURI prin ianuarie care la pct, 1 prevedea găsirea posibilităților de soluționarea a INECHITĂȚILOR și DISCRIMINĂRILOR din sistemul pensiilor militare ? Ei , acel PLAN de MĂSURI , în fapt era DECIZIA luată de managerul unei structuri în urma unui audit. Și care este rezultatul ? NIMIC.
Și dr. luK ce spune ?
TRĂIASCĂ IMPOSTURA , INCOMPETENȚA , ȘMECHERIA și LICHELISMUL !

Leon spunea...

In sedinta de astazi, Guvernul va da un AVIZ NEGATIV la PL x nr.376/2020, cel cu infiintarea Consiliului National pentru Rezervisti si Veterani..!

MIȘU spunea...

Nu așteptați comunicate, ca paraditorii m. ap. n. & sri, nu dau nimic!
Chiar se distrează, javrele pe seama asta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ciolacu ne convinge, de la o zi la alta, din pozitia de ofiter aciperit, ca si Ponta la acest capitol, ca are misiunea ingrata sa sparga PSD si stanga politica. Cu cateva luni in urma era in formare o coalitie de centru stanga, cu un PSD in centru acestei coalitii, celelalte partide mai mici fiind satelite sa-i asigure in alegeri reusita. Acum, mai degraba ieri, Ciolacu s-a intors de la țâță si, probabil din ordinul celui mai scump dulap din istorie si a serviciilor, a declarat ca vrea sa se debaraseze de aceste partide satelite, urmand ca in cursul serii sa ia o decizie definitiva in acest sens, probabil ca in cursul acestei zile, sau in urmatoarele, sa aflam ce decizie a luat ca sa distruga din interior PSD, astfel si centru stanga din politica mioritic carpatina. Aseara, ca sa fie capacul pus pe oala cu bulihoace politice puse la fiert, pațachina olteneasca, Lola Fiola, paraditoarea pensiilor militare, vine acolo la Romania tv, caci Varan Voiculescu nu mai primeste PSD in studiouri, tocmai ca partidul sau a fost exclus din aceasta presupusa coalitie de catre Ciolacu, si fiind ea si toarta de cocalar infratit cu interlopii Baniei, incepe sa povesteasca ea cum a starpit clanurile interlope in Banie, ca primarita, prin desfiintarea chioscurilor stradale, si da-i, si critica interlopii, uitand ca toarta ei are poze cu duiumul stand de gat cu toata cocalarimea Baniei, si stau si ma mir cum de a ajuns guleratul ala chiar in Parlamentul european... Nimic sa-si ceara scuze ca distrus pensiile militare, nimic ce sa faca ea, drojdiera, ca acesti militari sa fie reparati, nici o urma de remuscare si parere de rau pentru raul produs rezervistilor, ci doar un muian obosit de drojdii, imbatranit mai devreme in rele si incruntat ca o maimuța! Deci, stanga politica este in disipare de imagine, cazand step bye step in sondaje, anost, inactiv, cu politicieni pititi de dupa groase perdele, fara activitate electorala, ci doar cu cativa mahalagii, precum un Mitraliera sau Codrin Stefanescu, atacand haotic ca buldogii la jugulare sa afecteze si mai mult imaginea PSD, cu un Ciolacu al serviciilor si dulapului sa sparga centru stanga romaneasca, sperantele rezervistilor nemaiavand de ce sa se mai agate, caci PNL este total impotriva indreptarilor deficientelor la pensiile militare, ca dealtfel intreaga dreapta, noi inotand in baltoace tulburi sa nu ne inecam in apa pana la piciorul broastei, caci ,,marile sindicate militare'' habar nu au sa ne arunce colacii de salvare, tinandu-i legati cu lanturi la prova, prora, babordul si tribordul corabiei esuate a Ministerului Apararii Nationale! Mancati stevie de foame, camarazi, si nu faceti ca astia, care ne paradesc, tragand-o pe-o nara!

CEZAR spunea...

Categoric..ii SMENUITA...!!

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/psd-pro-romania-si-ppu--s-l--au-facut-alianta-in-prahova_1493382.html

GO spunea...

@ Huhu Rezea. Cum sa fiu rautacios? Spor se adauga la fiecare in functie de grupa de munca, nu? 1% pt. fiecare an din vechimea sa cumulata, OK?

Tie, ca facand parte cel mai probabil din grupa conditii speciale, daca ai avechime cumulata sa zicem 45 ani, ti-ar conveni sa iti taie 15 ani x 1%, pe motiv ca depasesti nu stiu ce procent? Si sa devii egal astfel cu unul care a lucrat doar in conditii deosebite> Nu iti convine, evident.

Ei bine, nici mie care am lucrat in grupa alte conditii, NU imi convine sa imi taie 15% din vechimea cumulata, si sa ma egaleze astfel cu unul din grupa conditii speciale.

Mi se pare extrem de elementar, ca daca tot avem grupe de munca - element important care face diferenta intre riscurile in munca, acest element sa functioneze si sa fie complet diferentiat pana la capat. Altfel, grupele de munca devin ceva derizoriu si pot sa ni le taie la toti. Ne baga conditii normale la toti si gata!

Niky spunea...

Dle.MISU,daca paraditorii se distrează,si nu respecta decizia CC,este abuz in serviciu si trebuie tratati ca atare!

micutzul spunea...

@ Viorel
Visul lui Roșu e steaua de general și până nu ajunge la ea nu se lasă! E în stare să calce pe orice și în orice! Analiza activității și studiilor e interesanta! Pleci de la cdt. Pl. ajungi ofiter de stat major și apoi brusc o iei de la capăt cu cdt. Pl.! Sunt foarte curios în cât timp a primit locuință în capitală după mutarea la Pantelimon. Si in special cum a ajuns din mare tactician în stat major pe o funcție inferioară. Băiatul ăsta se pare că a umblat cu meandre...
De asemenea sunt sigur că dacă cerem curții de conturi să verifice dosarele de pensie și Podurile cu privire la amânări poligon, scafandrii, etc. vor fi mari surprize.

monteoru spunea...

Micutule ce te miri La Odobesti in Vrancea e vinul miere.Dupa 1990 el deschidea multe usi.Eu am avut subordonat care a facut facultatea de drept si stiu ce facea ca sa promoveze.Ca virgula consilier nu trebuie sa stie multa carte.Pana si la primarie comunala exista consilier juridic.Ca procuror,judecator,avocat e mai greu.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leon, ca drept comentariu la postarea politica a la Ploiesti: Șmecherie de jmecherie: Luni, se va discuta si se va putea vota o varianta in problema pensiilor speciale. PSD a cerut amanarea acestei actiuni, pana in februarie, si spera ca varianta cu elimnarea tuturor pensiilor speciale s-o aplice ca un factor de eliminare a tuturor inechitatilor. Cred ca este un joc de glezne sa le scape aceasta actiune tuturor printre degete, gurile flamande si buzunarele pline fiind chei de desfacut broaste si lacate in toate partidele, dar si cu putere de decizie! Cum naiba sa li se ia lor cascavalul asta de Holland, vis a vis de urda innacrit-împuțită a saracanilor, si aia de pe ghioaga ciobanului Ghiță?!!!

Leo spunea...

Da , era și o femelă juristă la CPS. era nevastă-sa lu' Roșu. Nu a a f[cut mul'i purici pe la 2505 , deoarece era mult de muncă. Nu mai ştiu daca a făcut "facultatea" pe la Corabia sau Caracal. Cert este că , la MFA , IMPOSTURA e SUS. Numai "facultăţi renumite" , de pe la Petroşani, Corabia , Caracal , Turnu Măgurele, Buziaş ,etc... umplu CV-urile INPOSTURII.

MIȘU spunea...

Nu sunt primii care fac abuz în serviciu!
Dacă a-ți fost militar, știți foarte bine ca în armată nu se mișcă nimic, nu faci nimic fără știrea comandanților.
... și atuncea va intreb:
credeți dv. ca Ciucă nu știe de paradelile pe care ni le trage mafioții de la casa de pensii m. ap. n., în cârdășie cu cei la serviciul financiar/logistică???
Știe, tot!
Așa, ca cine sa i tragă la răspundere...
Ciucă?
Orban?
JohAnuss?
.
.
.
Curtea de conturi?
NU niciodată!

Iulian Mareș spunea...

"îți baga pumnul în gură"...., atunci inkide gura jupane!
Cine te oprește să nu faci demersurile legale, dacă ai suspiciuni rezonabile!
Îți lipsește curajul? Ai 2 variante: trage ceva ștevie pe nas sau arde un cocârț!
Că-i și nu te lua după fraierul care-i și sigur! Într-un fel semănați....

Iulian Mareș spunea...

Viorele,
Da' moldovencele? Că nucile!....au umplut televiziunile!

Niky spunea...

Trebuie dați in judecată,si daca nu se face dreptate, mers cu procesele pana “în pânzele albe”, pentru abuz in serviciu in forma continuata!

HALA spunea...

Pana nu vom interzice la propriu infractorilor sa mai între în Ministerul Apărării, nu se va rezolva nimic. Nu trebuie decât o mana de oameni hotărâți sa strângă lumea ca la circ câteva zile și șandramaua e dărâmata.Dacă nu,vom rămâne de prostii tarii mult și bine.

Viorel spunea...

Domnule Neacșu, vă răspund eu în locul domnului Cornelius Flavius Ifrim. Pentru că dumneavoastră, domnii Huhu Rezea, Iulian Mareș și încă (,) câțiva, sunteți singurii care știți ce vrem, cunoașteți legislația știți cum să abordați problema, mai aveți posibilitatea de informare din partea unor surse politice. Noi, muritorii de rând scriem și rămânem cu scrisul, dăm în judecată și ne trântește ușa în nas. Cât despre asociații și sindicate cred că și cel mai (să-mi scuze expresia) prost pensionar și-a dat seama cine sunt, ce sunt și pe cine reprezintă (pe nimeni, vorbe goale, în cel mai fericit caz pe ei). Eu am proces pe 08.10.2020 pe REVIZUIREA cuantumului pensiei actualizate greșit. Că unii o mai iau pe arătură aveți perfectă dreptate.

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, pentru a vă da un răspuns pe subiect, la ce comentariu de al meu vă referiți, ca să pot include și moldovencele că nu or fi niște sfinte (nu generalizez). Dacă vă referiți la moldoveanul Roșu de care îmi este rușine (poate atât îl duce capul ca știință, s-ar părea însă că are „ dare de mână” bună care prinde la cei slabi și lacomi și cu puterea de decizie în numirea pe unele funcții sau au nevoie de subordonați slabi pe care să-i ducă de nas cum vor ei, și care vor suporta consecințele în caz de…/ eu i-aș trage-o lui Roșu și nu șefului), atunci pot să vă spun că nu numai moldovencele ci și alte doamne / „domnișoare” (televiziune, politică, alte domenii mai greu accesibile pentru ele / pentru că așa vrem noi-bărbații ca să ne urmărim scopul) și din alte regiuni ale țării, atunci când nu pot rezolva o problem cu capul, folosec mâinile sau picioarele, mai ales picioarele. Dacă sunt simpatice, regula de bază este să fie naïve, visătoare sau puțin prostuțe.

ifrim spunea...

@ Viorel.Cum ai realizat tu că Iulian Mareș se pricepe la ce dorim noi când are pensia de cca.15000?Eu nu cred că d-lui dorește vreo modificare!

Viorel spunea...

Logica (,) comentariului dumneavoastră domnule C.F. Ifrim este total greșită. Nu mă interesează valoarea pensiei domnilor Huhu Rezea, Iulian Mareș, Marin Neacșu, etc., ci cunoștințele (intelectuale) și interumane / din lumea politică și intelectuală pe care le dețin și posibilitatea umană de nevoie sau de plăcere de a ne ajuta. Nu toată lumea este materialistă. Cunosc medic cu un trai modest care mi-a spus că la început a operat din nevoia de a cunoaște pe viu, apoi a ajuns la stadiul de a opera de plăcere, îi produce o stare sufletească aparte când are succes deplin. Scrieți foarte sufletist și poetic uneori dar nu faceți diferența dintre om și ban. Când veți înțelege diferența dintre A FI (creația domnului nostru Iisus Hristos) și A AVEA (partea materială, banul, ochiul dracului), atunci îl veți înțelege și pe domnul Iulian Mareș și toți cei care prin inițiative, sfaturi sau sugestii ne vor binele.

Iulian Mareș spunea...

Îmi placi, însă mi-ai furat teoria! 👍😂🤣😜

Iulian Mareș spunea...

Leon,
SIDA nu are sigur!....

Xman spunea...

Ghilimele?

Horia spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Trebuie sa ies din casa sa va trimit, prin @ Onorabilul pe mail, cu expeditie de la o Librarie loco, o adresa primita ieri de la CPS a MApN, caci in urma unei actiuni a mele la Av. Poporului, acesta a trimis, culmea, spre rezolva tot catre MApN, DUSMANUL SI CRIMINALUL MEU LA PENSIE, netinand cont ca trebuia sa actioneze sa-mi faca dreptate cu o impunere! Din adresa eu am inteles foarte clar ca toti cei pana la data in elaborararii oug 59 s-au pensionat sa nu se mai astepte la nici o actualizare sa majorare din acel moment, acest drept avandu-l doar si numai cei pensionati dupa elaboralrea oug 57, si in plus moi se insiruie acilo nste hotarari ale CCR care ne pun in inferioritate, nefiind obligatoriu sa ni se majoreze sau actualizeze pensiile, ramanand la placerea si dispozitia legiuitorului si in limita sumelor alocate, sau la cheremul caselor de pensii sectoriale si alte aiureli, adresa incheindu-se mareț si pompos cu lozinca cunoscuta ca MApN ESTE PROFUND PREOCUPATA CU CRESTEREA CALITATII VIETII NOASTRE SI DEPUNE EFORTURI SUSTINUTE SA NE AJUTE (S-O MIERLIM MAI REPEDE SARACI)! Momentan nu pot iesi din casa ca nu am cu cine s-o las pe Ana, suferind de panica generalizata, dar sper intr-o ora sa ies si sa va trimit idiotenia cretina! Mare e gradina lui Dumnezeu, acolo la CSP! Acum este ora 11.07

Boby spunea...

Cei care au facut scolile militare pe timpul socialismului o sa ramanem cu pensiile actuale.

Iulian Mareș spunea...

👍 corect! ... se putea și mai rău!
Celor din armata regală nici pensie nu le-a mai dat! Și nici recunoașterea studiilor!
Ziceți mersi că nu va trimite la canal, mina de Uraniu, Pb, NaCl, Cu ...etc

Calinmihaib12 spunea...

C.F.IFRIM:..și la "PNL"..BATE VÂNTUL SCHIMBĂRII..( .."THE WIND OF CHANGE"..!)..!
Eu cred că TOV. L. ORBAN are cam aceeași.."misiune"="sinucigașă"..politic..!(..cred că ai înțeles..că ele :.."partidele" acestea = sunt "fracțiunile" aceleiași GRU PĂRI :..FSN ..originare..!)

Viorel spunea...

Boby, tu când ai făcut școala militară pentru că (,) conform comentariului rezultă că școală militară nu ai făcut, dar de pensie militară totuși beneficiezi. Cum vine asta. Între Socialism și Comunism, tovarășul Nicolae Ceaușescu a introdus o etapă intermediară și anume: Societate socialist multilateral dezvoltată / înaintare a României spre communism.