Un produs Blogger.

luni, august 03, 2020

Cei condamnați pentru infracțiuni contra umanității rămân fără pensii militare, propun liberalii

56 comments

Ordinea de zi pentru şedinţele Camerei Deputaţilor din perioada 1 - 19 august 2020

29.Pl-x 522/2019Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.223 din 24 iulie 2015 privind pensiile militare de stat (PL-x 522/2019) - lege organică - Adoptat de Senat în condiţiile art.75 alin.(2) teza a III-a din Constituţia României, republicată
Raport comun- Comisia pentru muncă şi Comisia pentru apărare
Cameră decizională
Se dezbate sub rezerva primirii raportului comun

Forma propusă de liberalul Florin Roman, aprobată tacit de Senat.
Are avize negative din partea Comisiei juridice și a Comisiei pentru drepturile omului.

56 de comentarii:

Leon spunea...

O propunere care spera sa aduca ceva voturi PNL !
Cititi si Expunerea de motive, si va lamuriti de neseriozitatea proiectului..!

spiritul lui Haret spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

Mult mai interesant este PL x nr.661/2019, care dupa o retrimitere la Senat( L 548/2019 ), va ajunge curand la promulgare:
,,Art. II. – După alineatul (3) al articolului 29 din Legea
nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat,publicată în Monitorul
Oficial al României, Partea I, nr. 556 din 27 iulie 2015, cu modificările
şi completările ulterioare, se introduce un nou alineat, alin. (4), cu
următorul cuprins:
„(4) Nu beneficiază de pensia de serviciu militarii, poliţiştii şi
funcţionarii publici cu statut special care au fost condamnaţi definitiv pentru
comiterea unei infracţiuni de corupţie dintre cele prevăzute la art. 289 – 291
din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările
ulterioare, dacă infracţiunea a fost săvârşită în calitatea pentru care persoana
beneficiază/ar putea beneficia de pensie de serviciu,,.

ifrim spunea...

Este clar ca bună ziua.Mi-l umflă pe Caesar!

CEZAR spunea...

Ifrima,,,
Iti repartizeaza tie sarcina...la caval !!

Periamu lucica spunea...

O să le vina randul adtora de avum.ca astia dant cu adevatay criminali

tutueanumarinel spunea...

Si celor care nu au comis crime de niciun fel de ce li s-e ciuntesc pensiile prin mizerabila OUG 59n /2017?

spiritul lui Haret spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
tehnocrat spunea...

Si pe Dan B. ca si el este "murdarel"

Xman spunea...

Vor avea pensii mai mari.Nu rusinea asta de pensie.E neconstitutionala.

Iulian Mareș spunea...

Leon,
ma refer la topic!Aametitul asta de Fl. Roman face greseala de a nominaliza categorii socio-profesionale, punand accentul in stil pur marxist pe militari, ca executanti! de ce nu a trecut si politicieni, magistrati...etc, sau mai simplu nicio categorie profesionala! Este posibil ca in viitor razboiul din Irak sa fie judecat invers!
Referitor la coruption, tema veke, acel alin. (4) trebuie extins la toate categoriile, inclusiv la politicieni, la magistrati exista deja!
Nu stiu care sunt prevederile pt Tradare! Poate ne ajuta Huhu!

Iulian Mareș spunea...

ifrim,
adica se zbate in zadar pt pensie neterminata? Saracul de el!
Cand o auzi cineastul de renume mondial Robert Horvadh precis va ecraniza un documentar: Decadere si Decadenta!

Iulian Mareș spunea...

Exact! Pt ca au stiut, au fost invatati, dar nu au facut-O!

Iulian Mareș spunea...

Se vede ca esti imun, insa asta nu este mereu o virtute, ci poate fi si un viciu! Nu polemizez cu tine despre gogoasa GP, intrucat daca nu ai inteles pana acum la ce ti-ar mai folosi de aici in colo?
Noapte, dormi linistit pt ca ai capul prea greu!
Nu este o rusine sa nu stii ceva, rusinos si periculos este sa nu stii ca nu stii! ....insa si asta iti asigura somnul cerebral!

MIHAI spunea...

Foarte tare. Nu vor lua pensii dupa legea 223 ci dupa 263/2010. Unii s-ar putea sa ia mai mult. Bine gandit. Și spălat și mai bogat.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezar, fii mai civilizat cu tiza mea! Asa raspunzi unei doamne, printr-un instrument de cioban? Nici in gluma nu-i frumos sa-i raspunzi asa unei femei, mai ales ca suntem camarazi, iar doamnele postatoare de pe aici nu-s nici cat ai numara degetele unei maini, eu comparandu-le cu niste flori gingase, colegele noastre! Cere-ti scuze, te rog! Domnia sa si-a exprimat o opinie, tu trebuia sa-i raspunzi civilizat si argumentat, nu ciobaneste, si putea sa fie si un barbat camarad, insa este normal sa ne comportam in limita bunului simt, mai ales ca suntem militari si cu pretentia ca suntem educati si manierati!
@ Leon, eu cred ca tema coruptiei este mai importanta in a anula o pensie militara cuiva, pentru ca crimele impotriva umanitatii se produc in razboaie, ceea ce nu-i cazul la noi cu marea invalmaseala din 1989, unde indivizi cu epoleti, beti manga, au tras ca la nunta unul in altul la modul de prostie, atunci vazandu-se care-i militar si care un oportunist intrat in armata sa se perfectioneze ca betiv, iar cei care au ordonat foc la gura tevii au facut-o intr-o stare de frica, incertitudini, pe un fond de necunoastere a inamicului si o deruta totala din cauza dezinformarilor ordonate de la nivel inalt. Tartorii care au creat starea generala de confuzie si panica si au dat ordine de deschidere a focului sunt vinovatii de serviciu, azi fiind mai toti in Parlament sau inalte functii politice in statul roman. Acestea, juridic, sunt crime cu premeditare, clasice, neexistand elementele de conflict antagonist intre doua tabere dinstincte, masive, in scopul cuceririi de teritorii, nici macar definind actiuni pentru a o clasifica Revolutie, ci doar o dezordine publica cu consecinte grave. E o ambitie absurda din partea dreptei politice pentru a discredita o alta clasa politica si a o scoate din istorie cu aceasta hotarare total eronata, neavenita si falsa, dar ideea de a lasa fara pensie pe cineva ca facand crime impotriva umanitatii este chiar de rasul curcilor, dupa ce s-a intamplat in 1989, mai degraba avand intentia ca acest popor sa nu se mai ridice niciodata impotriva guvernantilor cretini, sa-i dea jos de la putere, si deci, prin frica de consecinte, guvernantii sa se asigure ca pot guverna criminal si sa se protejeze pentru viitor!
@Camarazi, astazi, cateva pachete cu detergenti Vanish si Calgon vor intra in masina de spalat a ACTUALIZARII in chip de delegati la MApN, la sediul Gestapo al pensiilor militare, si-o sa vedem daca decid sa avem parte de dusurile cu Cyclon B si cuptoarele crematoriilor de ardere de la Aushchwitz, Dachau ori Bergensau, sau o sa avem parte de trupele coalitiei de eliberare ale sufletelor catre libertate... Libertatea de a avea o pensie militara actualizata curat si corect, fara interventia fascisto nazista, Funhrerului si a Dr. Mengelle din clocarimea gestapovista! Nihil sine Deo! Amin.

tehnocrat spunea...

@Cornele nu incerca sa faci risipa de parfum "Chanel" pe soriciul unui needucat,are mirosul de balega impregnat sub epiderma!

tutueanumarinel spunea...

Din pacate nu mai zaresc raza sperantei ci mai degraba imi aduc aminte de zicala orbului ,, om vedea ,, !Cand?

Leon spunea...

Pai DA, cine doreste sa treaca pensia de serviciu pe L.263/2010, sa-si "aranjeze " un dosar de coruptie ; asa prevede Art.VIII din Pl x nr.661/2019...:)).

tehnocrat spunea...

Uitati ce scrie un "biet kkcios" cu pretentii.Un biet catel de pripas care se crede jaguar:

"Dan Buzescu
Către:
viorel kis

mar., 4 aug. la 11:35

Jigodie ai fost și jigodie ai rămas!
De unde paștele mă-ti știi tu apelativele pentru mine, dacă eu mă aflam în stratul ozonat (SMFA) al Terrei, iar tu, imbecil de felul tău, comparativ cu colegii tăi, aflați cu picioarele pe pământ, erai de găsit doar în cotloanele șobolanilor? "

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Bine ai revenit, @Tehnocrat! La parul alb, intelepciunea si bunele maniere trebuie sa insoteasca varsta unui rezervist militar. Daca nu sunt, nu ai de unde cere!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Țuțuianu Marinel, ca pensionari militari romani din Romania mafiota, din pacate, ne hranim doar cu sprante, iar cei din tarile civilizate, omologii nostrii, isi asteapta sfarsitul misiunii pamantene de pe puntile vaselor de croaziera, sau in cabane si vile, intr-un confort total si lipsit de griji. Nu politicienii sunt de vina, ci acei Generali, cu sutele, facuti la apelul bocancilor, lacomi, nesatui, lipsiti de caracter si egoisti, total dezinteresati de cei care i-au promovat si propulsat catre acele grade aurite, muncind pe branci pentru ei si in numele lor, sacrificandu-se uneori pentru ca lor sa le fie bine! La grade de carton, si creiere de carton asfaltat, caractere asijderea, pana la degradarea morala de nulitati! Cand vor dispare acesti sobolani de preerie din peisajul mioritic carpatin, va fi si dreptate la pensiile militare!

tehnocrat spunea...

In replica, M.Ap.N. sustine in justitie si in propaganda ca Legea 223 nu este buna si ca ordonantele restrictive sunt bune, aducand ca argument suprem faptul ca ”structurile asociative” ale rezervistilor sunt de acord. Pentru ca, momindu-i pe liderii diverselor ONG-uri militare, cu grade in rezerva si in retragere, cu decoratii inutile si promisiuni de indemnizatii in tot felul de ”comitii, comitete, consilii” chiar ”secretariate de guvern” si aruncand praf in ochi celorlalti cu promisiuni de legi noi sau proiecte gen Les, Fifor, mai nou Ciuca, proiecte ce nu ne dau nimic, decat la ”Sfantu asteapta”, si-au asigurat marea masa a oilor de manevra.

Atacat isteric de slugile calailor, SCMD a convins parlamentari de buna credinta din Comisiile de Aparare si Munca, atat la Senat cat si la Camera Deputatilor, ca dreptatea pentru rezervisiti nu se poate face decat prin intoarcerea la forma legii asa cum a fost promulgata in 2015. Acestia au introdus drept amendamente vechile texte ale articolelor de lege, distruse prin OUG-urile calailor. ”Niciodata!” – urla domnii Maciu, azi consilier, Jianu, inca sef de Directie, eternul secretar de stat pentru relatia cu Parlamentul – Marius Balu, si noua lor trambita, ieri maiorul, astazi colonelul Rosu, amenintand ca, si votate in Parlament, amendamentele nu vor fi niciodata aplicate. Nu mai sustin ca da faliment statul, pentru ca parlamentarii stiu acum, gratie SCMD, ca toate (inzestrare, dotare, instruire, salarii, pensii, etc) se acopera din cei 2% din PIB asigurati obligatoriu Apararii, prin tratatele militare la care Romania este parte, ci ca falimenteaza Armata. Si ca sa convinga, introduc in calculul pensiei aceleasi aiureli ca in 2015 si care nu sunt venituri salariale: chirii, cheltuieli de deplasare, echipament, etc. Ce nu rimeaza este ca ei insisi, pentru a-si mai atrage o categorie (medicii) introduc in calculul pensiei venituri intamplatoare (temporare) gen primele pentru lupta anti-COVID 19. Iar oilor le promit reparatii din 2023 incolo, bani pe grade (solda de grad este intre 200 si 400 lei la noi) in perioada de ”tranzitie”, bani pe care n-au cum sa-i dea daca nu ridica plafonul de la 85% la 100%. Scot din plafon doar OMM-ul dar lasa in baza de calcul si sub plafon pensia privata (suplimentara) care ne este confiscata ilegal. Deci nu vor sa dea nimic! Totul este amenintare sau promisiune la ”pastele cailor”. Plus o noua tentativa de manipulare a parlamentarilor! Pentru ca si-au convocat ciracii de doua ori pana acum si i-au obligat sa dea comunicate de sustinere. Oile nu conteaza!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pe pagina SCMD, Col Dogaru are o postare de zile mari, cu un comentariu taios la adresa clocarimii jienice-hienice!

Cezar spunea...

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😛😜😛😜😎😎

Cezar spunea...

@/ CornliunSSON
DACA NU.I ESTE SUFICIENT ..CAVALULU..O POFTESC SI LA...OCARINA..drimba..sau..raragot...🤣😛😎

Huhu Rezea spunea...

Tu te-ai tampit de-a binelwa daca esti de acord cu amendamentele lui Dogaru, de pe pagina SCMD, potrivit carora aproba propunerile gulerstilor ca inlaturarea inechitatilor prin actualizare sa inceapă abia prin 2023?

Leon spunea...

L-am citit si eu, dar ...n-am retinut nimic nou..!

Leon spunea...

Astazi NU este programata sedinta la Comisia pentru Aparare !
Posibil Martea viitoare..!!

ifrim spunea...

@Caesar.Și cum ziceai șoșoi nerecunoscător?Cădeau revoluționarii ca spicele?Te-a îmbrăcat poporul te-a hrănit și când colo tu cu CĂȚEAUA pe ei!

LUPUL spunea...

CORUPȚII DIN MApN ,MAI ,etc la fel INTERZICEREA PENSIILOR MILITARE și Băgați înapoi la BULĂ filear mama lor a dracului de BORFAȘI .

tehnocrat spunea...

@Huhu, gresit referitor la "tampit' mai degraba ne-am orbit deoarece SCMD sustine actualizarea imediata nu in 2023.daca vrei reluam pe litere, pana pricepi, articolele prezentate de noi.

Huhu Rezea spunea...

Vai mama lor de amendamente. Probabil foarte puțini cititori le-au citit pe pagina SCMD... de nu am citit comentarii despre varza înfoiată propusă de SCM.
Propune modificarea imediata a art. 60,ca in legea inițială, dar si indicii de corectie propusi de Les.... și recalculare, și, din nou, actualizare prin 2023. Asta e dovada că nu înțeleg deloc respectivele operațiuni.
M-am enervat si nu am mai stat să văd dacă nu au propus și cuantumul net minim.
Bătaie de joc....

tehnocrat spunea...

Reprezentantii MApN +slugile lor preaplecate (pentru un bruj de mamaliga mucegaita gen o stea de jeneral,un concediu gratuit la Cuca Macaii si un loc la prezidiu)-Bahnareanu, Gropan,Balaceanu,Tudor si alti doritori de glorie pe...catafalc, toti astia, azi isi rupeau hainele de pe ei si se tavaleau pe holurile Sparlamentului ca daca dau (amaratilor) de pensionari militari vre-un leu ,intra Armata in faliment si ne dau astia afara din NATO cu farasul asa ca sa ramana cum e stabilit, cine are are cine nu sa mearga la produs ca lor le trebuie creitzarii la cumparat tehnica veche ca de acolo iese ciubucul gras!

Ein Stein spunea...

Asta arata trei lucruri:
1. pensia de serviciu/militara nu este un drept castigat, cum spune si CCR;
2. L223 este o lege cu dedicatie, cum am mai demonstra, la cerere;
3. L223 trebuie desfiintata.unct

Ein Stein spunea...

Pe blogul lui Neacsu a aparut un articol nou cu unele rezultate ale controlului CC. Contopistii vor o amanare de sase luni pentru a pune in practica "recomandarea" CC, zic ei ca le ia mult recalcularea.
Unui programator modest de SQL, avand la dispozitie baza de date, nu ar trebui sa-i ia mai mult de trei ore pentru a crea o procedura care rezolva recomandarea CC iar calculul efectiv nu ar trebui sa ia mai mult de trei secunde. Un total de trei ore si trei secunde, pentru care ei cer o amanare de sase luni. Oare de unde ar mai trebui sa vina un control ca sa lamureasca si treaba asta?

avianyc spunea...

Las Cornele ca vine " fonfoaia "si-i umflă !!!!!!
La pachet cu Huhurez 👌🤣.
Pe Leon il iartă, altfel nu-i cine să mai trimită email - uri secretarelor sau consilierelor VIP.
Intreb si eu ,daca se rezolvă cu actualizarea îi prezentati onorul Turcanei?✌🤣

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Nu au existat lagăre de exterminare, ucideri in masă cu Cyclon B, crematorii și Holocaust prin holocaustizare! Nu exista nici măcar o probă materială în acest sens, ci doar o poveste neverosimilă, menită să stoarcă bani.
La un calcul rapid ar fi fost nevoie de 6mil T de lemne (câte o T/om, cel puțin)
Calculează tu cate Au, vagoane de tren ar fi trebuit? Dar cenușa rezultată s-a găsit?
Complexul de lagăre menționat de tine era destinat constructiei unei fabrici mari de cauciuc sintetic!
În lagăre s-au născut copii, s-au eliberat certificate de naștere de către comandant, că urmare a amorului uman dintre un el și o ea, evrei sau un neamț și o evreică!

Cezar spunea...

#/m.Al
Baa tu ESTI narod??

Iulian Mareș spunea...

Ești prea darnic cu 6 ore....

Iulian Mareș spunea...

Abia,
Sa Sa s că m-am temut că au fi bolnav, omule!
Bine că ai revenit!
*Categoric că trebuie dat onorul funcției, nu contează persoana! Corect?

LUPUL spunea...

Primul Cod Penal din România a fost așa: “Corupții își pierdeau funcția și pensia, erau închiși, iar furtul mergea la spitale și case de binefacere”...

Dan B. spunea...

Un biet căpitan, care nu a trecut de selecția pentru cursul de comandant de patrulă de la Bacău (un fel de Făgăraș pt TU) pentru gradul de maior și cu atât mai puțin pentru cursurile Academiei Militare.
Și la Bacău, dacă al său cdt R 94 El l-ar fi trimis, ar fi existat posibilitatea să-i fiu examinator, caz în care nu știu dacă ar fi absolvit cursul.

tehnocrat spunea...

In replica, M.Ap.N. sustine in justitie si in propaganda ca Legea 223 nu este buna si ca ordonantele restrictive sunt bune, aducand ca argument suprem faptul ca ”structurile asociative” ale rezervistilor sunt de acord. Pentru ca, momindu-i pe liderii diverselor ONG-uri militare, cu grade in rezerva si in retragere, cu decoratii inutile si promisiuni de indemnizatii in tot felul de ”comitii, comitete, consilii” chiar ”secretariate de guvern” si aruncand praf in ochi celorlalti cu promisiuni de legi noi sau proiecte gen Les, Fifor, mai nou Ciuca, proiecte ce nu ne dau nimic, decat la ”Sfantu asteapta”, si-au asigurat marea masa a oilor de manevra.
Si uite asa, pentru "marile" servicii aduse Armatei ,marii finantisti au ajuns generali Maciu, Lupu(d-na), Jianu, urmeaza Luca, Rosu...
@ dAN b.Mai loaza , afla ca eu am condus o escadrila, am efectuat peste 3000 de ore de zbor in toate conditiile fiind si instructor pe cand tu ai fost oprit de la zbor la Ianca pe MIG-15 avion subsonic fiindca nu ai reusit sa iesi la simpla comanda, asa ca nu aveam cum sa fiu doar capitan.Am fost avansat la maior la Bacau de catre c-dor Buzdugan deoarece eram in misiunile la marile inundatii din 1991, fara sa ma laud am fost un erou in viata spre deosebire de tine care ai fost un nemernic in viata , care ti-ai urat camarazii si le-ai facut rau de cate ori ai avut prilejul.Javra umana , nu am sa-ti mai raspuns caci mi te inchipui ca un closet infundat gata sa-ti rabufneasca in fata.

Ein Stein spunea...

Asa sunt eu bun la suflet, da nu ma vede lumea. De fapt e vorba de 3 ore si 3 secunde. Ma intreb eu acum, daca ar fi acordat marirea, atunci cand trebuia, tot 6 luni le-ar fi luat sa calculeze. Din prostia lor trebuie sa emita noi decizii, cine va plati toata nebunia asta cu recalcularea. Daca pentru fiecare pensionar pentru care se va emite o noua decizie, costurile cu tiparirea, posta si ce o mai fi, s-ar cheltui 2 lei, asta ar duce la o paguba de aproximativ 100 000 lei. Cine va suporta paguba? Sper sa le fie imputata celor care au produs-o prin neglijenta si incompetenta.

avianyc spunea...

@ Mares
Corect.
Parcă văd "trupetii năpăstuiți " incololonati ii spatele lui " Monteoru GP" așteptând la rand la pupat " poala si mana funcției " până la cot .........
Meteahnă românească. Stand de vorba cu niste pensionari civili ,unul ,zice; " pai mie daca-i da 50 lei in plus sunt mulțumit!!!!!!
La asa ceva comentariile sunt de prisos .......

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Avia, bine ai revenit dupa indelungata absenta! Buna chestia cu capra in calduri, Turcana Hacanaua, care a primit Onorul de la Armata romana, ilegal, de parca ar fi fost Dulapul Romanistanului la Ziua Nationala in plina vara! Cat s-a injosit cătănia asta in fata jegurilor politice din cauza unor Jenerali de cârpe, inaintati de la Polcovnici ca au determinat răcanii sa voteze un dulap si-o pandemie de ciuma galbena! @Avia, ramai printre noi, pentru ca este cod Stefan cel Grande de ,,Aviatie la joasa inaltime'' in rezbelul cu penziile batracienilor, si e nevoie de toate armele intrunite sa le lansam torpile sa le vina mintea la bile!

tehnocrat spunea...

@Huhule, zici ca m-am tampit, cred si eu, dar ,banuiesc ca ai cititi "Punguta cu doi bani":
"Cucuriguu boieri mari
Dati punguta cu doi bani !"
Parafrazand , asa strig si eu de prin 2016,...
"Cucuriguu escroci de vaza
Bagati primele in baza"
Nu se poate , nu este corect, toate categoriile sociale din Rromanika au introduse la calcul veniturile impozabile iar la noi sunt selectate si scoase :primele orare, de parasutaj, de submersie, plata cu ora si turele la medici, de ce, pai in aceiasi categorie sunt si celelalte sporuri(vreo 25 la numar , unii au si 14 dintre acestea ,ajungand la 140%).De ce le-au pus alaturi de deconturi, misii de mutare, hrana si echipament ca astea nu sunt sporuri. Este la "mintea cocosului" sau ,poate,a gainii(olputzika).
Baza de calcul sa fie media veniturilor brute impozabile ,in procentele stabilite de ei si sa nu vina potentatii vremii sa zica despre aceasta indreptare de situatie ca ar baga Armata in faliment, sa vina cu calcule aplicate nu cu minciuni si sa nu ne siluiasca pe noi , sa atenteze la drepturile noastre in favoarea unor mofturi ale dovezilor de slugarnicie catre statele suverane ca nu suntem vasalii nimanui doar fiindca asa vrea cate un slugoi mediocru ajuns in cele mai inalte functii. Unde-i demnitatea poporului roman, se rasucesc dacii in morminte, urla sufletele romanilor adevarati prin toate colturile Universului de atata umilinta. Chiar cred ca daca se gudura pe langa NATO acestia le vor apara averile ,incomensurabile, furate din sudoarea poporului? de cine ne temem, de rusi?Tarisoara noastra , de-a lungul istoriei sale zbuciumate a avut ca dusmani pe toti marii razboinici ai lumii de la Darius a lui Istaspe,unguri, poloneji, austrieci, tatari, turci, rusi.Toti nemancatii si nespalatii istoriei au venit la noi si au cerut pamant , aur si apa,nemaivorbind de "carne vie" care...continua (Caracal) si nu mai zic.Noua sa ne fie teama de dusmanii de talia noastra, sarbi, unguri, bulgari, ucraineni, nu de rusi,iar de cei mici "pretini" cu noi, fiti siguri ca cei din NATO nu se vor amesteca.

Iulian Mareș spunea...

Din cate stiu, MApN si Posta Romana au o conventie speciala!

Iulian Mareș spunea...

Avia,
sigur ai vorbit cu Cezar! ..... lui i-ar place si 2 poli! Kiar daca unul este cel din oglinda!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Stiu ca ti-a filat neuronul, insa astea sunt realitatile....
Incet, incet citind, cautand vei afla ce a fost, nu ce ti s-a spus!
Ti-as recomanda sa pleci de la recentele afirmatie a lui Putin, care sunt bazate pe arhivele deskise la trecerea timpului:
1-"ukrainenii fascisti";
2-"Polonia a inceput WW2".

Iulian Mareș spunea...

Nu a primit ilegal, nu mai scrie nerozii! Este vicepremier in functie! Nu numelui i se da onorul ci functiei de demnitar!
Nimeni nu indeamna SGV cum sa voteze! In UM nici nu se mai organizeaza sectii de votare, mai putin in bazele mai mari, departe de ambasade/consulate din TOpEx si la bordul navelor care sunt in misiuni de lupta si nu revin in port, gasindu-se in apele nationale sau internationale!

Leon spunea...

Iulica, sunt 7 categorii de beneficiari afectati:
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/2019/cd661_19.pdf

Leon spunea...

@Avia, pesemne ca in luna august iei o pauza de la activitatile agricole, si mai ai timp de comentat alaturi de noi !
Nu vezi ca Huhu ne tine mereu in priza, desi se lauda ca este in concediu...:)).
Hai, baga niste comentarii decente si lasa politicienii din Sibiu sa stea in continuare...in CO..!

tehnocrat spunea...

@ "Stiati ca":
Oare de ce sde opun , cu vehementa, unii dintre fostii nostri tovarasi, reluarii si aplicarii prevederilor L223/2015 cu amendamentele propuse si de SCMD.In general grade mari, cei din grupul "Ali Baba si cei 40X100 de dosare din 2012"
Iata de ce :

miercuri, 5 august 2020
DESPRE AUDITUL CURTII DE CONTURI

PRECIZARE

- In atentia tuturor membrilor SCMD –

Deoarece unii au descoperit, dupa opt ani, ”mersul pe jos”, va reamintim ca, motivat de gravele abuzuri comise prin OUG 1/2011, in ianuarie - mai 2012 SCMD a cerut tuturor corpurilor de control ale statului si Guvernului Romaniei, audit pe Casa Sectoriala de Pensii Militare. Acelasi lucru l-a solicitat si ministrul Apararii de atunci, gl. (r) Corneliu Dobritoiu. A raspuns cu promptitudine dl. Nicolae Vacaroiu, raportul Curtii de Conturi fiind remis, in septembrie, M.Ap.N. Din pacate, din 2009, Basescu a retras Curtii de Conturi dreptul de a urmari neregulile, penal, lasandu-i doar dreptul de sesizare. In repetate randuri, Curtea de Conturi a cerut M.Ap.N. remedierea situatiei, cu atat mai mult in 2016, cand a inceput, cu 1 ianuarie, recalcularea, pe o durata de doi ani. Remedierile trebuiau facute inainte de aplicarea recalcularii. Nefacandu-se acest lucru, recalcularea s-a produs la marea masa a pagubitilor pe cuantumurile restabilite pe Legea 241/2014 (de asemenea rezultatul luptei SCMD), in timp ce, la smecherii care s-au invartit pe OUG 1/2011, au ramas in plata (gratie tot SCMD, care a inclus in Legea 223/2015, prevederea din legea civila ca, daca la recalculare iti iese mai putin ramai cu suma cea mai mare) cu sumele stabilite prin OUG 1/2011. Va reamintim ca unii domni presedinti de OUG-uri, care au incercat sa ne desfiinteze in Justitie, numai sa nu rascolim afacerea, au crescut in cuantum in 2011, ca Fat-Frumos, ca de la 3200 lei la 16400 lei. De asta se opun si astazi oricaror verificari si recalculari reale!

Din decembrie 2019, SCMD a solicitat, la fiecare dezbatere pe pensii militare, comisiilor de Aparare si Munca din Senat si Camera Deputatilor, sa analizeze raportul Curtii de Conturi din 2012.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

LUPUL spunea...

Dacă se demonstrează că aceste LEPRE au sărit de la 3200 lei la 16400 lei, eu mă fac călăul lor.