Un produs Blogger.

marți, decembrie 15, 2020

Taxarea pensiilor de serviciu ar contribui la scăderea presiunii mediatice și politice care vizează desființarea lor

131 comments
a

 

 Decizia CCR privind constituționalitatea legii de taxare a pensiilor de serviciu necontributive  va fi publicată astăzi AICI

Comunicat de presa, 8 decembrie 2020

Cu privire la obiecţiile de neconstituționalitate a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, formulate de Avocatul Poporului şi respectiv, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Curtea Constituţională a amânat pronunţarea pentru data de 15 decembrie 2020.

Compartimentul Relații externe, relații cu presa şi protocol al Curții Constituționale

Comunicat de presa, 8 decembrie 2020.pdf


Inseamnă că nu există majoritate pentru o soluție dorită.

Motive de respingere ar fi găsit de la primul termen.



131 de comentarii:

radumi63 spunea...

Se mai tine cont, in tara asta, de principiul predictibilitatii veniturilor si de cel al dreptului castigat?

Leon spunea...

Corecta interpretare, sper sa citeasca acest blog si liderii PNL si USR+..!
"AICI" o sa postati numai Comunicatul de astazi al CCR !

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/breaking-ccr-a-amanat-din-nou-decizia-privind-eliminarea-pensiilor-speciale_1537480.html

Margarit Fernand spunea...

https://www.g4media.ro/curtea-constitutionala-a-amanat-pentru-a-patra-oara-o-decizie-privind-impozitarea-cu-85-a-pensiilor-speciale-mai-mari-de-7-000-de-lei.html

Călugărul spunea...

De ce vă e frică nu scăpați! O lege nu poate fi amânata la nesfârșit. Pensiile militare peste 7.000 de vor fi doar o amintire urâtă, mai ales acum când sunt zeci de mii de pensii militare de peste 10.000 lei și chiar 20.000 de RON! Gata cu destrăbălarea când majoritatea pensiilor militare sunt foarte mici chiar mult sub 3.500 RON!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Șoimul spunea...

Impozitarea graduala o soluție corectă, aplicată odată cu legea pensiilor militare,

Huhu Rezea spunea...

Ei... impozitarea se poate schimba anual, dar legea pensiilor nu!

Dan spunea...

Contributiile pentru militari s-au virat direct la buget de catre angajator. Ca urmare exista o parte contributiva si ea se reflecta intr-un punctaj care a fost calculat la cerere odata cu iesirea la pensie ( vezi decizia de pensionare). Cred ca taxarea se aplica la suma 7000 lei rezultata in urma deducerii partii contributive.

Huhu Rezea spunea...

După modul de calcul pensia militară nu are nicio componentă contributivă.
Taxarea se face cum spune legea nu cum crede fiecare.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Burebista spunea...

Eu am mai scris pe aici că punctele de pensie avute pana în 31.12.2015 nu mai a exista decât în statistica dosarului de pensie. Chiar dacă a-ți rămas în plată cu cuantumul avantajos calculat pe 263 sau alte legi anterioare 223, suna avută la data emiterii ultimei decizii de pensie a devenit pensie militară de stat. În cazul unei presupuse treceri înapoi pe legea pensiilor pe contributivitate actuală sau alta viitoare, pensiile militare se vor recalcula conform prevederilor actuale care sunt nefavorabile sau vor fi introduse din nou anexe în legea civilă de pensie pentru militari/polițiști, și pentru toți cei care primesc acum pensii speciale...
Chiar acum la realitatea plus Dan Bârnă a spus clar ce pensii speciale vor sa elimine în cele 100 zile, ale parlamentarilor și ale primarilor și președinți de consilii județene. Nu a spus nimic de pensii militare.

mosmartin16 spunea...

Dacă pe 15 decembrie CCR va spune că legea taxării e constituționaĺă, atunci taxa care va fi aplicată pensiilor nete în plată pentru beneficiarii Legii nr.223 / 2015 va fi următoarea : pensiile nete mai mari de 7000 lei se vor taxa cu 85 % din ceea ce depășește cei 7000 ! La taxa rezultată se va adăuga taxa de 500 de lei reieșită din aplicarea taxei de 10 % la tranșa 2000 - 7000 ! Taxa totală - rezultată din însumarea celor două - se va scădea din pensia netă in plată, iar în situația în care va rezulta o pensie netă mai mică de 7000, atunci se va păstra cuantumul net de 7000 lei ( a se vedea art.134, unde se face trimitere la suma netaxabilă de 7000 de lei ) ! Ca și concluzie....toți cei care au în prezent pensii nete între 7000 si 10300 ( încă nu am calculat la virgulă )....vor avea pensii nete egale....de 7000 ! E cam ca in comunism !! Vă pup pe suflet !

Huhu Rezea spunea...

Iar o luaăm de la capăt cu calculele taxei?
Dacă ați uitat ce am discutat la articolele de la eticheta Taxa legi speciale,mergeți domnilor la Expunerea de motive a legii din caseta Camerei Deputaților și acolo găsiți câteva calcule exemplificative.

mosmartin16 spunea...

Huhu, trebuie să accepți faptul că...atunci când postezi ceva despre taxare....oamenii își vor face calcule...și....vor dori să afle...concret...dacă și cu cât pot fi afectați ! E natural asta...nu vor merge să caute în lege...ori în postări anterioare despre asta ! E o chestiune ...atât psihologică...cat si de...comoditate! Seară faină!!

Huhu Rezea spunea...

Mie îmi vorbești de comoditatea de a citi legi?
Ti-am mai spus că de la dumneata am pretenții si mă deranjează când împrăștii calcule greșite.

mosmartin16 spunea...

....eeeiii...hai să vedem pe 15 !

Unknown spunea...

Da, vom vedea pe 15 decembrie!

Șoimul spunea...

Huhu, te contrazic, ai uitat, ca mulți alții de contribuția la pensia suplimentară care a dispărut subit din toate proiectele.
Unde sunt acele fonduri? cine și cum le recuperam, sunt sau nu banii noștri?
Grupe de muncă nu, pensie supl. nu, sporuri nu, atunci o lege bună, impozite,, cum vor ei''dar corecte, măcar pana le schimba când vor!
PS. Și pensiile și taxele sunt cum spune legea!

Unknown spunea...

Tot ceea ce este ridicat în vederea cercetărilor la efectuarea percheziției și nu are legătură cu cauza sau se face dovada deținerii licite se restituie percheziționatului.
În cazul Suceava, deja s-a făcut dovada deținerii licite a vreo doua miliarde, până va fi soluționată cauza, prejudiciul va fi 0.

Calinmihaib12 spunea...

MOȘMARTIN :eu n-am citit artico lul ăla..dar raționamentul cred că e corect,(pe mine nu mă "atin ge"..suma aia de 7.000 de lei), asta pe de o parte,dar pe HUHU: ia-l mai.."realist":..cu "comoditatea"..!.adică..e ultimul dintre NOI..care ar fi "comod":..pt.că..: trebuie să citească.."scrierile" noastre,să le descifreze..,"să citească ..presa,..să..mai vadă/asculte ..presa audio-tv...și câte și mai câte,..apoi să..răspundă ..la scrierile NOASTRE,..mai ARE
..probabil și familie..!,..mai trebuie..ȘI SĂ DOARMĂ (.?!)=câte ..minute/ore..?..(o zi are 24 de ore)=chiar dacă E...HUHUREZ..!!?

Retrotikitaka spunea...

Si se mai si plâng că i-a furat statul 😴

mosmartin16 spunea...

....dacă legea va trece de testul de constituționalitate...ar fi așa : dacă taxezi o pensie netă de 6800 lei...înseamnă că o poți taxa și pe cea de 2500 lei ( ambele sunt în tranșa 2000 - 7000 ), iar asta ar fi un abuz cras vis-a-vis de pensiile nete mici ! Dacă taxezi pensiile nete mai mari de 7000 ( ex. 8000 ) numai cu 85 % pentru ceea ce depășește cei 7000...si nu și cu cei 500 lei pentru tranșa 2000 - 7000...atunci....care mai este rostul prevederii referitoare la tranșa de taxare 2000 - 7000 ? Dacă taxezi pensiile nete mai mari de 7000 ( ex. - 8000 )...atât cu 85 % pentru ceea ce depașește cei 7000, cât și cu 10 % pentru tranșa 2000 - 7000...ar rezulta o pensie - după taxare - mai mică decât cea a celui care are în prezent... 6800 ! Și iar este abuziv! Varianta rămasă e ca celui care i-a rezultat - după cele două tranșe de taxare - o pensie mai mică de 7000...să rămână cu 7000 ( art.134 din lege...care face referire la suma netaxabilă de 7000 lei ) ! Asadar...trebuie analizate cele 3 noțiuni distincte, respectiv....TRANȘĂ...TAXĂ...SUMĂ NETAXABILĂ ! Numai de bine, tuturor !!! Dacă greșesc...accept argumente...nu ironii sau jigniri ! Vă pup pe suflet !!

Burebista spunea...

Eu am scris ca acel plafon de 7000 suma netaxabila a rămas eronat în proiectul de lege acela fiind valabil în proiectul inițial al lui Orlando când se taxau toate pensiile și cele civile și cele speciale însă erau alte praguri peste 7000 și alte procente.
Intenția lor clară a fost sa taxeze (în afara de impozit sau în plus mai pe înțelesul tuturor) toate pensiile nete de peste 2000 lei cu 10 % și cele de peste 7000 cu cei 500 lei + 95% pe ce depășește 7000.

Unknown spunea...

Propun urmatorul amendament la legea pensiilor militare . Celor care au lucrat toată perioada 5 zile pe saptamana sa li se reducă pensiile cu 25 la sută,în acest mod ne apropiem si noi care am lucrat 6 zile,de pensiile lor.

Huhu Rezea spunea...

Nu, @Bure
Nicio pensie nu este exclusă de la taxare dacă are un cuantum necontributiv mai mare de 7001 lei.
Dacă partea necontributivă este 7000 lei, pensionarul nu plătește nicio taxa.
Dacă partea necontributivă este cel puțin 7001 lei, pesionarul plătește 10% pntru ce este cuprins înte 2001 lei și 7000 lei și 85% pentru tot ce depășete 7001 lei.
O pensie contributivă nu plătește taxă nici dacă are cuantumul de 20 000 lei.

un oscar = o pensie spunea...

Don Huhu,propun sa faceti un sondaj opinie legat de hotararea CCR din 15 dec ref la aceasta lege de taxare
intrebare simpla- ce credeti ca va decide CCR pe 15.12?
- legea e constitutionala
-legea e neconstitutionala
-se amana decizia pt 2021

mosmartin16 spunea...

Bravo, Călin !

was spunea...

2021 sau cine stie

Huhu Rezea spunea...

Termină cu prostiile!
De ce numai pensiile pt limită de vârstă, pentru ca ai d-ta pensie anticipată?
Chiar nu întelegi ce se scrie în lege... care pensii militare sunt taxate?

vasile spunea...

Dumnezeu nu doarme! pmp care dorea taierea pensiilor militarilor a plecat acasa.

Vnvncl spunea...

Impozitarea graduală poate fi o soluție corectă, dacă se aplică tuturor pensiilor din România, nu numai celor "speciale"!

Calinmihaib12 spunea...

VASILE:..."soarta" PMP-ului= a procentelor lor=..SE MAI NEGOCAIAZĂ..!, și "gurile rele" =îi dau INTRAȚI..în parlament..!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Cu Ciucă premier erau șanse mici să se rezolve ceva.
Dar cu CÂțulete , șansele tind asimptotic către O.
Și uite așa a mai apărut un MONOLIT prin Tulcea ca să elimine monotonia. Acum sunt 3.

Leo spunea...

Dacă vor intra ăn parlament , atunci să ridice un MONOLIT STS-ului.
Se zice că vor intra după soluționarea contestațiilor on line.

y spunea...

https://haihuin2.com/2020/12/09/ce-pensie-primesti-de-fapt-daca-ai-muncit-mai-putin-de-15-ani/

DjSAX spunea...

https://lool.ro/mecanismul-prin-care-se-umfla-pensiile-judecatorilor?fbclid=IwAR2WzP6ertq0HoHwlReUr8uZEBbX8Tbbiytr3-LlfS8byQAJkoVJPAZ4gCU

Periamu lucica spunea...

CATU CA CACUTU ADTA E PUS MOMEALA VA CADEA LA VOT IN ParLAMENT apou vom vedea povestea se va lungi.pana in februarie cand va intra in scaun.ca lumea parlamentul.cu cametele in.lucru

Șoimul spunea...

Călin, respect pentru Huhu, care chiar studiază legislația, astfel avem și noi posibilitatea de a fi la curent cu proiecte de lege și modul de interpreteze a acestora, măcar cele care privesc pensiile militare.
Bineînțeles că nu-i obligatoriu să-i dam credit total(și el știe asta) dar atacurile acide nu-și au rostul.
Respect pentru cei care respectă!

iulian spunea...

Vorbesti de parca toti militarii ar fi avut aceleasi functii iar acum au pensii diferite. Este ilofic ca un comandant de unitate sa aiba pensie cat a celui cu functia cea mai mica. Inseamna ca ar trebui sa desfiintam si ghidul carierei militare, sa nu mai cerem in fisa postului studii superioare, postuniversitare sau masterate. Cumva ca in calugarie, numa ca si acolo sunt ranguri si se mananca/doarme diferit.

vasile spunea...

Taxarea pensiilor de serviciu NU ar contribui la scăderea presiunii mediatice și politice care vizează desființarea lor deoarece se regaseste in toate programele partidelor care au intrat in parlament, mai putin AUR. Taxarea este neconstitutionala si veti vedea peste cateva ore. Desfiintarea pensiilor militare nu se poate realiza. Tot ce se poate, constitutional, este>
1.schimbarea modului de calcul, dupa contributivitate, pe baza veniturilor obtinute in cariera militara, dar asta va fi doar pentru cei care vor iesi dupa intrarea in vigoare a legii. Pentru cei care suntem deja pensionari, conform Curtii, se va putea opta pentru varianta mai avantajoasa.
2. O impozitare progresiva in niste limite decente, care sa nu implice o diminuare majora a pensiei calculate.

mosmartin16 spunea...

Parcă văd că CCR o să spună că pensiile magistraților au "caracter constituțional" și deci...sunt intangibile....iar celelalte...Dumnezeu cu mila ! Sper să mă înșel ! Sănătate...că-i mai bună decât toate !!

hankook spunea...

Ca sa va luminez, este vor despre transe de taxare a ce depaseste suma netaxabila de 7000 lei....adica primii 2000 lei , dupa cei 7000 lei netaxabili, se taxeaza cu 0%, apoi sumele cuprinse intre 2000lei -7000lei, se taxeaza cu 10%, apoi ultima transa, adica ce depaseste 7000 lei se taxeaza cu 85%...atentie, este vorba de sume nete, adica ce iei in mana conform talonului de pensie ...capisci ? ex: pensie neta 15000 lei...daca se aproba legea , pensia neta= 7000 lei + 1800 lei + 900 lei , adica 9700 lei...

Alkan spunea...

ziare.com
Surse: CCR a decis ca este neconstitutional proiectul privind impozitarea pensiilor speciale cu pana la 85%.
Potrivit unor surse judiciare, CCR a decis ca taxarea pensiilor speciale este neconstitutionala. Decizia ar fi fost luata cu unanimitate de voturi.

Sursele citate au explicat ca judecatorii au ajuns la concluzia ca se pot impozita diferentiat pensiile, lucru care ar urma sa apara in motivare, dar fara cele primite de magistrati.

vasile spunea...

asa cum am prevazut: s-a anuntat: NECONSTITUTIONALA!

Liviutatarush spunea...

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/surse-ccr-a-decis-ca-taxarea-pensiilor-speciale-cu-pana-la-85-este-neconstitutionala-1418375

Viorel A spunea...

Legea este neconstituțională !

Unknown spunea...

NEWS ALERT Surse: CCR a decis că taxarea pensiilor speciale cu până la 85% este neconstituțională
15.12.2020 12:58

GO spunea...

Pa! https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24485230-impozitarea-pensiilor-speciale-este-neconstitutionala-decizie-ccr.htm

GO spunea...

Aici nu mai este pe surse, ci este cert.

https://www.g4media.ro/breaking-impozitarea-cu-85-a-pensiilor-speciale-este-neconstitutionala-a-decis-ccr-decizia-a-fost-luata-cu-unanimitate-de-voturi.html

Huhu Rezea spunea...

Incă nu avem un comunicat al CCR.

Huhu Rezea spunea...

Dacă nu merge cu taxarea se poate impune mai ușor plafonarea prin ordonanță de urgență, așa cum au fost plafonate în două rânduri pensiile militare.

vasile spunea...

Domnule H nu va inteleg atitudinea. Doriti neaparat sa se diminueze pensiile unor camarazi? Va amintesc doar prevederea din pct 15 al Deciziei 623/2020 a CCR:15. Referitor la critica în care autorul excepției susține că această modificare creează discriminări între persoane care ocupă aceeași funcție, dar s-au pensionat la date diferite, respectiv înainte și după intrarea în vigoare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 59/2017, Curtea apreciază că sunt relevante cele reținute prin Decizia nr. 547 din 18 septembrie 2018, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 23 din 9 ianuarie 2019, paragrafele 25 și 26, potrivit cărora persoanele care se pensionează se supun dispozițiilor legale în vigoare la data deschiderii dreptului la pensie, potrivit principiului tempus regit actum. Curtea a mai statuat, referitor la tratamentul juridic diferit căruia se supun persoanele în funcție de data deschiderii dreptului la pensie, că situația diferită în care se află cetățenii în funcție de reglementarea aplicabilă potrivit principiului tempus regit actum nu poate fi privită ca o încălcare a dispozițiilor constituționale care consacră egalitatea în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și discriminări. Curtea a precizat că noile reglementări pot să fie avantajoase sau chiar dezavantajoase beneficiarilor de pensii, după cum permit sau impun, după caz, situația economico-financiară a țării și fondurile de asigurări sociale de stat disponibile. În oricare dintre aceste ipoteze, dispozițiile legale noi se aplică numai pentru viitor, pentru persoane care se vor înscrie la pensie după intrarea lor în vigoare, neputând atinge drepturile de pensie anterior stabilite. Prin urmare, legiuitorul este liber să modifice condițiile de stabilire a dreptului la pensie pentru viitor, fără ca aceasta să aibă semnificația încălcării dreptului la pensie, iar dacă dorește ca noile dispoziții mai favorabile să fie aplicate și persoanelor pensionate anterior, acest lucru trebuie prevăzut în mod expres de lege.

Sorin spunea...

Contributivitatea la militari este o găselniță. Dacă ar fi să se aplice ad litera o lege privind anularea părții contributive adaugata prin legi zise speciale, atunci militarii și polițiștii ar rămâne fără pensie. L223 a fost creata ca pensiile sa reflecte functia si gradul. Bugetul pt o astfel de viziune e mai mic decât daca s ar lua în considerare o asa zisa contributivitate.
Au vreo vina militarii și politistii ca decidentii politici au hotărât înainte si dupa 1989 un anume fel, altfel, de salarizare si calcul a pensiei pt ei?
Țintele au fost magistrații. Sa nu se atinga de politicieni, parlamentari, aleși locali...
Ar mai fi principiul unicității modului de taxare si impozitare: in procent fix sau gradual. Aplicat pentru orice tip de venit, fără exceptii, scutiri, etc.

Anton spunea...

Da doar ca aceasta soluție se poate da pentru viitor, pe când cele aflate în plata rămân asa cum sunt.

amad spunea...

cind ati luat ordonata a fost bine ,acum sa moara si capra vecinului ,bafta la covit ramolitilor

Leon spunea...

Forma proiectului de lege adoptat de Parlament este neconstitutionala..!
Taxarea suplimentara este acceptata, mai putin pentru Magistrati, dar prin adoptarea altei(altor) legi ( TVr 1.)
Sa vedem comunicatul si peste cateva luni, Decizia publicata in MO...!

Huhu Rezea spunea...

Ai consumat atata spatiu ca sa spui ce este cunoscut pentru oricare jurist că, dacă nu prevede altfel, legea se aplica numai in viitor.
Daca legiuitorul prevede expres că legea se aplica si pentru trecut, asa cum s-a aplicat recalcularea pensiilor militare in anul 2011 si în anul 2016, apoi se aplică și pensiiloe stabilite anterior.
Dacă legile 119/2010 si 223/2015 nu prevedeau expres recalcularea, asa cum intrase proiectul SCMD in Parlament, nu se recalculau pensiile aflate în plata la datele de intrare în vigoare a celor 2 legi.

Burebista spunea...

Pensiile speciale sau cele militare se pot modifica numai prin lege și numai pentru viitor.
Legiuitorul poate decide dacă se aplica prevederi favorabile și pensiilor anterioare, cele defavorabile nu se pot aplica. Ex oug 59 care dacă se aplica obligatoriu și pensiilor anterioare le făcea harcea parcea...
Impozitarea chiar și diferențiata este constituțională doar dacă se aplica tuturor veniturilor din pensii civile sau speciale precum și a veniturilor din salarii sau alte venituri.
Proiectul inițial făcut de Orlando Teodorovici avea praguri mai mari și taxe mai mici dar care se aplicau tuturor veniturilor din pensii. Atunci era constituțional.
Și nu se mai poate pentru trecut chiar datorita tot unei decizii a CCR din 2018, cea scrisa mai sus de Decizia 547 din 18 decembrie 2018...

Huhu Rezea spunea...

Comunicatul CCR va fi dat astazi pe site-ul sau si va cuprinde doar Minuta deciziei de astazi.
Publicarea Motivării în MO este altceva. Motivarea justifică Minuta care se publica astazi.

Burebista spunea...

În 2019,2011 și 3016 nu exista decizia CCR 547 din 18 decembrie 2018...

Iulian Mareș spunea...

...transportul ilegal în cap 3-400 g de grăsime simplă, netedă și fără de folos stiam toți, însă azi ți-a spus-o și CCR. Și astfel vor ști toți...impozitarea de 85% este o prostie aidoma slabei ce o porți ilegal și fără de folos!...
Auzi și dume debitează ascetul...
De ce nu te-ai făcut magistrat?

Iulian Mareș spunea...

Impozitarea graduala este o măsură de stânga...Ciuma Roșie.,.

mosmartin16 spunea...

...indiferent că unii au luat ori nu..."ordonantă"....îmi pare rău că...părinții tăi...nu te-au educat !! Mai mult...ceea ce dorești tu altora...poate Dumnezeu va avea grijă ...să îți dea !! ..te îñțeleg...atât e in căpșorul tău ! Învață...la nicio vârstă nu e tarziu...să înțelegi...ce e respectul...bunul simț..obrazul subțire...

Iulian Mareș spunea...

👍😂


Unui guvid!
Cezar,

Că transportul ilegal în cap 3-400 g de grăsime simplă, netedă și fără de folos stiam toți, însă azi ți-a spus-o și CCR. Și astfel vor ști toți...impozitarea de 85% este o prostie aidoma slabei ce o porți ilegal și fără de folos!...

mosmartin16 spunea...

Corect !

Cezar spunea...

Se dovedeste inca oodata ca CCR..este sursa de inspiratie a multoor faradelegi in Romania
Cum sa judeci pentru tine?
Dreptul interzice...
A debutat in faradelegi odata cu chiorul judecator si erata lui oentru mentinerea lu Basinescu.oetrov in functia de oresedinte..
De atunci...au considerat ca totul li se cuvine..din moment ce s.au sters la cur cu votul a 8 milioane de romani...
Le vine si lor vremea...

Alex spunea...

Nici nu mai trebuiau sa se pronunte .Raspunsul era hotarat de la prima amanare.
Daca astora li se pare normal ca un individ,merita 74.000 de le pensie ptr.mari sacrificii si restrictii la care a fost supus...Spuneam ca isi vor apara cu dintii pensiile enorm de nesimtite pe care le au.Trebuie gasita o alta forma ptr.a-i aduce cu picioarele pe pamant.Sa-mi fie iertat dar saptesutepatruzeci de milioane lei vechi ,mai mare decat o are un fost magistrat in Italia ,unde vorba aceea ,au lucrat intr-un stress permanent,insotiti zi si noapte de carabinieri,cazati impreuna cu familia in anumite condominii pazite de carabinieri,cu moartea la brat,amenintati permanent de membrii Camorra,N'drangheta sau Cosa Nostra.
Nu stiu magistratii italieni ce pensii au ai nostrii ,ca s-ar muta in Romania cu familia.
Cum naiba sa-su faca rau singuri?!

Huhu Rezea spunea...

Să fie clar pentru toți judecărorii si procurorii!
Salariile și pensiile lor nu sunt stabilite de Constituție ci prin lege.
Sa mai termine ei cu statutul lor constituțional.
Ce este acordat prin lege se poate lua tot prin lege.
Judecătorii CCR si-au mai bătut astăzi un cui în sicriul instituției din care fac parte... dacă ei cred ca au un drept de veto și în ce privește politica fiscală a statului.

Vnvncl spunea...

Unora le este greu să priceapă că asta este normalitatea! Că sunt niște vârfuri exorbitante la unii magistrați, da așa este! Trebuie umblat la lege, de văzut punctual,cum de s-a ajuns la asemenea sume și făcut corecturile necesare PENTRU VIITOR!

Huhu Rezea spunea...

Tu ești prost dacă nu-ti sare in ochi când deschizi blogul copia Minutei CCR de astîzi.

Huhu Rezea spunea...

VNV
Nu legiile pensiilor speciale sunt vinovate pentru pensiile incredibile pe care si le aranjează unii... ci posibilitatile create pentru a dribla legea salarizării, astfel încât să realizeze venituri enorme exact în perioada care intra în baza de calcul.
La pensiile militare există doua plafonări, dar tot au găsit portițe de salarizare astfel încât la pensie să-i umilească pe cei din generațiile anterioare.
De ce pe legea din sistemul public nu se pot face smenuri?
Pentru că este greu să ai venituri mari toata cariera.

Leon spunea...

Esti cam tupeist, Cataline !
Suntem cativa care am publicat Informatia asta in jurul orei 14.00...!

Burebista spunea...

Am cam greșit puțin anii. 🤣 😊 😢
Dar cred ca s a înțeles ce am vrut sa scriu.. În 2010,2011 și 2016.. 🤣

Iulian Mareș spunea...

Cum adică imposibil de keltuit?
Ia încearcă să vezi că nu-i greu...mai ales că aceștia keltuind, întorc banii in economie, în producție!
Ex.: orice producător de pantofi îți va recomanda să-ți iei 2-3 pereki din același tip și să le porți alternativ.

Leon spunea...

Eee, ale tineretii valuri..))
Mai gresesc si Tinerii, nu numai cei nascuti in anii... 50..!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Subliminal induc ideea că sunt putere în stat și trebuie să-și facă singuri legile. Toate!

Cornel spunea...

Astăzi șa un post Tv, după comunicatul deciziei CCR a declarat că în viitorul parlament în cel mai scurt timp ei vor desființa aceste pensii ,,speciale,,. Coarnă care era în studiou îl întreabă - Și pe ale militarilor ?, celălalt răspunde fără ezitare - Da pe toate, toți vor avea pensii contributive. Apoi Coarnă îi spune - Dute domnule și mai citește o carte. Dumneata știi că la intrarea în NATO statul a pensionat de la 39 ani în sus peste 70.000 de militari ? Cum le dai ăstora pensie pe contributivitate, că statul i-a dat afară după ce ei s-au pregătit pentru o meserie ? USR-istul o ținea pe a lui. Iar Coarnă la îndrumat să mai citească legi și i-a adus aminte că la comosia din senat și cameră el ia prevenit că legea impozitării progresive este neconstituțională, dar ,,voi ați votat-o toți și v-ați lăudat cu ea repede pe post pentru voturi,,.

Burebista spunea...

Pai sunt plafonate, mai puțin cele ale magistraților. Și acestea pot fi plafonate tot în baza unei decizii CCR care spunea ca statul poate oricând modifica partea necontributiva în funcție de posibilitatea financiara, dar tot pentru viitor...
Indiferent cine va veni la CCR în cazul în care vor fi schimbați toți membrii din prezent, nu se poate da o altă decizie...
Poate doar dacă ne întoarcem iar în comunism... 🤣
Sa le plafoneze și la magistrați asa cum sunt plafonate și ale noastre.

Calinmihaib12 spunea...

Vasile :din comentarju rezultă faptul că ați scăpat din vedere că legea pensiilor(223..actuală ..) SCADE ?(= pt. că nu am văzut o decizie de pensie de CADRU m.) CUANTUMUL pensiilor stabilite după 15.09.2020,conform art.60, potrivit căruia pensia netă nu poate depăși solda netă: stabili tă din solda brută taxată cu
41,5 %..!
..astfel: există cel puțin 2 ca tegorii de pensionari delimitate prin data de: 15.09.2017,adică noi:pensionarii cei "vechi"(anteriori legii 223.+/- Recalc. /Actual. + pensionarii stabiliți pe legea 223..până în data de 15.09.2017) și pensionarii "noi"
stabiliți după 15.09.2017,așa cum am scris mai sus,pe un algoritm.."modificat"..= cu TAXAREA..brutului.. !
Cred că delimitarea asta "NU VA REZISTA"..mult timp..!,adică se așteaptă "momentul potrivit"pt.a se pune în aplicare "ștergerea" acestei delimitări prin TAXAREA
brutului bazei de calcul a pen siilor noastre:..a celor din prima categorie amintită,..ceea ce implică..O NOUĂ RECALCULARE a pensiilor "vechi"..!(nu "actuali zare":care implică=MAJORARE),cu: SCĂDEREA CUANTUMULUI PENSIILOR..
vechi,eventual cu păstrarea cuantumului plătit (foarte puțin probabil..!!)
Concluzia pe care ați "tras-o": tocmai a omis varianta că legiui torul:în "libertatea" sa, poate să..și TAIE dŕepturi de pensie anterioare..! adică ..cam ce am scris în acest comentariu..!

Iulian Mareș spunea...

Și pensatul..batistuta, marele strateg PNL, Rareș Bogdan și Siegfried Mureșan/BND!

Burebista spunea...

Ar trebui verificat punctual cum a ajuns pensfia respectiva 70000 lei și cum a fost stabilită pentru ca este de 3,3 ori mai mare decât pensia unui judecător care se pensionează în prezent...
Dacă li s ar plafonat și lor ka net nu ar depăși niciunul 14-15000..

Iulian Mareș spunea...

M,
Avea salariul mic, mic cât un puricel! Făcut tot de fraierii de la PSD....
Și medicii și asistentele se omorau sa voteze ... social-democrații români!
Ce ți-e și omul curvă!

Huhu Rezea spunea...

@Bure
Rationamentul este mai greșit decât anii.
Constituția actuală este in vigoare din anul 2003.CCR nu poate crea norme constituționale noi.

Burebista spunea...

Prin lege se pot micșora dar numai pentru viitor. Indiferent cine va veni la CCR... Ca doar nu o sa o pună pe Sosoaca.. 🤣 😊
De fapt stați să-i vedeți și pe ăștia de la AUR după primul mandat.. 🤣
Când o sa simtă gustul ciolanului o se le cam dispară patriotismul fals...

Sorin spunea...

Sunt oameni în România care au 20.000 de euro salariu, de ce nu-i taxează cu 85%?", a spus la Digi24, Augustin Zegrean.

Fostul șef al CCR a explicat că potrivit Constituției, toți oamenii sunt egali în fața legii și a autorităților și o astfel de impozitare ar trebui să se facă pentru toți cei care are venituri mari, peste o anumită sumă, indiferent că e vorba de pensii, salarii sau alte încasări.

Viorel spunea...

Judecătorii C.C.R. ei sunt puterea, ei sunt legea (rezultă din declarația lui L.O.).
13 noiembrie 2020: Ludovic Orban „ La ora actuala, Curtea Constitutionala poate da o multime de decizii neconstitutionale, pentru ca nimeni nu poate sa cenzureze o decizie neconstitutionala a Curtii Constitutionale. Cui ne adresam? Ne adresam CJUE, daca e vorba de legislatie europeana. Inaltei Curti de Casatie si Justitie? Cui sa ne adresam? Asezamantul pe care e construit aceasta Curte Constitutionala a permis sa dea ordine presedintelui, sa dea ordine Parlamentului, sa dea ordine Guvernului – adica, practic, sa se substituie acestor institutii fundamentale in statul roman: puterii legislative, puterii executive... Sincer va spun: pentru mine, s-a ajuns intr-un punct de criza si e necesara o reforma, o regandire a acestei institutii a statului, care, practic, trebuie sa asigure controlul de constitutionalitate – sa nu permita adoptarea de legi care sa fie contrare literei si spiritului Constitutiei”.”
Are sau nu dreptate Ludovic Orban. Cine sunt vinovați că s-a ajuns aici: Deputații din C.D., Senatorii din Senat și Președintele României-fost și actual.
https://www.luju.ro/atentat-la-ordinea-constitutionala-premierul-ludovic-orban-nu-se-potoleste-cu-atacurile-la-adresa-ccr-sunt-niste-reprezentanti-in-special-ai-psd-care-nu-judeca-dupa-constitutie-au-facut-crima-impotriva-sanatatii-publice-si-nimeni-nu-i-trage-la-raspundere

Vnvncl spunea...

Cred că problema s-ar putea regla ușor pe viitor, dacă au sânge în instalstie, în sensul că toate aceste legi trebuiesc modificate în așa fel încât să plece de la aceleasi principii de bază. Un exemplu: de ce la militari la stabilirea bazei de calcul se vorbește de soldă/ salariul lunar iar la magistrati de venit lunar?

Călugărul spunea...

Tot se va termina cu pensiile șmechere de peste 7.000 RON! Colonia mafiei Romanistan nu se poate împrumuta la nesfârșit ca să dea pensiile de peste 15.000 RON! Deja suntem datori vânduți!

un oscar = o pensie spunea...

exemplul cu pantofarul este penibil!
dar iti cumperi pantofi Zanotti sau Jimmy Choo lunar???
15,000 lunar pensie este o insulta la adresa majoritatii de 90% din poporul roman

un oscar = o pensie spunea...

nu vezi ce lobby nesimtit fac mares si m???
auzi cat tupeu pot sa aiba!!! vezi ,doamne,ei baga banii in economie!
asta inseamna sa fii mafiot romanistanez

Gigi spunea...

Nu,nu este în niciun fel,este puţin ironic,adicã....vedeţi,bã,saracilor,cã nu s-a intâmplat nimica?
Am mai spus şi îmi pastrez pãrerea,cei care au pensii începând de la 5(cinci) cifre,sã nu se culce pe Lauri,CCR-ul a admis contestaţia numai datoritã faptului cã se loveau pe ei ìn haripã.Pt.noi se vor gãsi portite deschise pt.a ne taxa.
Oricum,pensiile noastre nu stiu dacã vor mai creste pe viitor,totul era legat de aceastã taxare,în schimb la magistraţi va creste anual,tot mai mult,pânã unde,vom vedea.Iar pe noi ne vor arde şi vom fi mitraliati din toate partile.Cei care au pensii de Nababi,nu vor inteprinde nimica,vor stã liniştiţi,dar în schimb vor suferi cei cu pensii mici şi mijlocii.
Cei care ne reprezintã,unii din ei,nu vor inteprinde nimic,deoarece ei sunt din cei care sunt Nababi in pensii.Unde vom ajunge,vom vedea.

Ein Stein spunea...

Taxare suplimentara a pensiilor de serviciu este o hotie si o ticalosie, banii rezultati din taxare vor merge la bugetul de stat si apoi vor lua calea binestiuta, panselute, studii de fezabilitate, terenuri de fotbal in panta. Daca banii din taxare nu raman in fondul de pensii pentru a se crea un spatiu financiar necesar indreptarii nefacutelor, pe mine ma lasa rece.
Plafonarea pensiilor mari si foarte mari este o solutie partiala, banii ce depasesc plafonul raman in fondul de pensii si vor exista ceva banuti pentru a mai indrepta ce e de indreptat. Insa aici apar doua probleme, una morala si una de logica bun simt.
Aia morala, pe cine credeti ca vor consulta, de la ministerele de resort, pentru a da o forma acestor plafoane si cum credeti ca vor arata? Eu ma ingrozesc, se poate si mai rau decat acum.
Aia logica, la ce dracu mai e buna legea, si asa cam 80% din ea e complet inutila, inseamna ca si alogritmul de calcul nu-si mai are rostul, daca se mai elimina si partea asta legea devine complet o forma fara fond.
Solutia si morala si corecta si cinstita si toate alea ce insemana bun si pozitiv e o noua lege a pensiilor militare COPIATA cu punct si virgula de la o tara NATO de TRADITIE, nu smechereli cu Polonia, Uganda, Zair,etc.
Insa inainte de asta trebuiesc asezate lucrurile pe un fagas normal, recunoasterea ocupatiei de militar, o lege a salarizarii unde solda de functie sa reprezinte grosul venitului militarului, peste 70%, si cum am pomenit o noua lege a pensiilor militare.
Vreau sa precizez ca daca se doreste o indreptare a lucrurilor, o noua lege a pensiilor, obligatoriu trebuie interzis prin lege participarea vreunui contopist de la armata la facerea acestei legi. INTERZIS!!!!!!!
Restul e vrajeala.

Gigi spunea...

Am mai spus in legãturã cu aceşti USR-isti,vor avea aceiaşi soartã ca PDL-PMP-PNT etc.
Idioţii,ca şi PSDPNL,încã nu-si dau seama cà 6-7 procente le-am adus noi mai acum 4ani,acum...le-au dat cu minus.😀

jupderval spunea...

Aveti perfecta dreptate. Mai mult as spune, aceasta curte trebuie desfiintata.

Simdum spunea...

ART. 124
Înfăptuirea justiţiei
(1) Justiţia se înfăptuieşte în numele legii.
(2) Justiţia este unică, imparţială şi egală pentru toţi.
(3) Judecătorii sunt independenţi şi se supun numai legii.

monteoru spunea...

Legea pensiilor in varianta Vasilescu aprobata si promulgata spune cum se va calcula pensiile la civili.Problema se pune privind numarul 75.
Nu va mai prostiti privind dreptul castigat.Cand Ciorul,Boc si Interesul national ne-au trecut pensiile pe contributivitate in 2010 si-au bagat piciorul in el de drept castigat.
Sa va intre bine in cap.Nimic nu este imposibil.In Romania stabilitatea legislativa este precum dona di publica.

amad spunea...

mosmartine16 ,cu tot respectu este bine sa te abti de la educatiea primita ,te simti cumva un militant al taierilor de pensi mari ,sau vrei sa fim egali daca nu ti-ai chibzuit si nu ai investit bani de ordonata sa fi sanatos ,te vad foarte afectat eu nu vreau sa jignesc ,dar cred ca am cei 7 ani de acasa ,nu la cei care vizioneaza sitt ,din punctul meu de vedere o treaba reusita m-am referit la cei care se bucura de taierea pensilor si ca sa ti-ozic pe cea dreapta chiar daca imi taie 100% tot i-au peste cu mult

Calinmihaib12 spunea...

DOMNILOR:
1.se știe că sunt:
= peste peste 7 milioane de con tribuabili la fondul de pensii private deci..sunt în evidențe oficiale:de asigurare, fiscali tate,..etc.
=și=afirmativ= peste 5 milioane de salariați "la vedere"=în evi dențe oficiale..!
Cum se face că aceste cifre nu sunt identice, pt. că dacă ești contribuabil la fondul privat(= de 7 milioane..),TEORETIC:..ar TREBUI să contribui și la siste mul public de pensii.., adică cei vreo 2 milioane = diferență: de "contributori"(..din ce venituri..??) la fondul privat: ar trebui să contribuie automat .și la sistemul public..!
Astfel:fondul național de pensii
ar fi "mai aproape" de necesarul
de fonduri pt.plata pensiilor..!
2.PENSIILE SPECIALE ale:
=aleșilor:presedinte,parlamen
tari,primari,șefi de consilii
..locale,..etc.
=numiților:în funcții de demnita
te publică..etc...➡️
scoși temporar din funcțiile avu te (la bugetari.!)în instituții le statului,firme de stat,etc...
contribuie din veniturile lor:de mai sus..pt.: PENSIA care li se cuvine la împlinirea vârstei le gale de pensionare,calculată= în principiu: în sistemul contribu tiv (pe legea de pensii actuală ..263/2010 !)
Totodată MAI IAU:tot la vârsta de pensionare și o INDEMNIZAȚIE DE:..președinte, parlamentar,... "judecător"CCR,..primar,..etc.
Băsescu spune că ia 3 pensii de la stat (pensia de marinar de vreo 2.900 de lei =brută /netă ?
( eu NU cred că cifra E REALĂ pt.că în funcțiile pe care spune că le-a avut =salariul/solda era mai mare decât solda mea ..!, de ex.: de marinar,funcțiile din ministerul transporturilor, pe rioadele de parlamentar,primar și președinte de țară..,în care a acumulat vechime mare..!,așa încât VENITURILE erau mult mai mari ca ale mele;..ca urmare: și pensia "civilă"=E MULT MAI MARE ..!
În PLUS : la împlinirea vârstei legale de pensionare (e cam:gene rația mea..!) a mai primit 2 "INDEMNIZAȚII"..de președinte.. și parlamentar ceea ce e ILEGAL
deoarece într-o lege scria că nu poți lua 2 pensii "de seviciu"= indemnizații(=?)(.iei:ori una, ..ori cealaltă..!)
..Care este calea corectă..în astfel de situații..??

Alex spunea...

Pe reprezentantii Maretului Forum ii doare la siret.Au facut rahatul praf de la cap la coada.
Dogaru o pune de o plimbare de agrement in data de 31.12.2020 pe un traseu nestabilit.Numai asa cei de la guvernare vor fi luati prin surprindere si....pe bune ,vor ceda.D-l Tudor,brav barbat! Se gandeste reprezentantul carei organizatii se va autonumi ,ptr.o noua runda de negocieri.De aceasta data va "lupta "la bustul gol si la izmene ,ptr.a crea atmosfera de la Marasesti.Nu degeaba are Oscar!


Alex spunea...

Aceeasi parere mi-am exprimat-o si eu.Problema este ca asta ar insemna ca toate veniturile provenite din pensii si salarii, care depasesc 7000 sau de la 8000 in sus sa fie taxate la fel.Nu ar mai fi fost nici o problema.Poate totusi C.C.R.ar fi gasit alte motive ptr.a le proteja pe ale lor.

Alex spunea...

Am mai discutat odata despre Legea facuta de LOV.Nu este buna decat ptr.cei care au lucrat 15 sau 20 de ani.Vor primi in cazul 1, 45% din sal.min.brut existent la data iesirii la pensie,in cazul al doilea va primi 50% din acel sal.min.la care se adauga cate 1% ptr.fiecare an in plus pana la 20 de ani.Pentru cele doua cazuri va fi bine.
Anomalia va aparea la cei care au lucrat 35 de ani si au totalizat doar un punct avand(sal.min.brut/ec.) Acel 1 se va inmulti cu 740 si rezultatul va fi pensia de 740 de lei.Ori cel cu 15 ani va lua 45%din sal.min.br.si va avea pensia de cca 1.100 de lei.Mai mult decat cel care a lucrat 35 de ani cu cca.360 de lei.
Nu stiu exact cat este acea constanta , o fi 740 ,sau mai mult.?

mosmartin16 spunea...

Amad....ai prea multe greșeli gramaticale ! ...iar asta o spune celorlaĺți...cam cum ești !! In rest...nu-i tarziu să vezi cum e cu ...subiect...predicat.....adverb...complement....interjecții...metafore...hiperbole...epitete...etc..etc...Gand bun !!

mosmartin16 spunea...

Amad, îmi pare rău ...for you !! Ca să fii credibil...îți trebuie ...cel puțin 3 lucruri ! 1.folosește un pseudonim mai românesc ! 2.exprimă-te gramatical..."politically corect" ! Capisci ??! ...si...3....fii logic și argumentat prin articole legislative ce pot fi verificate ! În rest...să te..să mă...să ne..păzească Dumnezeu !! Tot binele !!

Iulian Mareș spunea...

M,
Stai putinel domnule caci baietii din Consiliul Europei s-au cam prins ca marele Program de Dezvoltare si Rezilenta (parca ar fi blindaj de tanc) nu a fost discutat, aprobat si are o problema de acceptare sociala, dreot pt care mai HO(!) cu 30 mld Euro!

Iulian Mareș spunea...

Cu Pensiile private, Pilonul 2, este o mare poveste....
-are statul control asupra firmei si banilor?
-ce au facut firmele cu banii stransi, nu putini, pt ca, prin lege, celor tineri li s-a virat o parte din contributia la pensii la Pilonul 2?

Iulian Mareș spunea...

Afirmativ 100%!

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
ai perfecta dreptate! Daca vrei 6-7% atunci trebuie sa mori cu ei de gat, sa urli sa faci greva parlamentara, sa ragi ca boul satul, sa poti arata ceva concret dupa 4 ani!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
BONIFATIE spunea...

D-le @moșmartin16! La pct.1 nu aveți dreptate pentru că AMAD este neaoș românesc, dacă se citește de la dreapta spre stânga, adică DAMA(Ă).
Cu taxarea este clar, s-a vrut prin proiect (manipularea populimii înainte de alegeri) să „pice” la controlul de constituționalitate, altfel ar fi procedat, vorba unui bătrân de la C. Constituțională, în sensul să taxeze la fel toate veniturile, nu numai ale pensionarilor. Hai să lăsăm capra vecinului în pace, poate primim și noi un ied de la CAPRA de CRĂCIUN.

Leo spunea...

Mircea și ligătorii de clanțe (sugătorii de ureichi)
http://sindicatulcmd.blogspot.com/

Calinmihaib12 spunea...

Amad..mă întrece..!..cu "stilul" său..."telegrafic"..!
( mai glumim..!,..în "pandemia" ..asta, care pare că vadura.."a la long(-a..vita..!)".

Unknown spunea...

Am de așteptat o viață de indexări ptr. a depăși 7000. Până atunci , pe surse, începănd cu ianuarie 2021 vom contribui cu 12% la asgurările de sănătate!😢Nu contează, să umplem forumurile cu osanale , fiecare după pofta inimii: PSD și Olguța, KIVI și PNL, Cioloș și USR -ce oroare-, Petrov și PMP....

Latifundiarul spunea...

Propunerea blogului cu actualizarea in functie de brutul activilor e aberanta. Adica rezervistii vor doar actualizarea cu brutul, nu si limitarea la salariul net care se aplica in prezent oricarui activ care iese la pensie. Astea sunt glume. Salariul net reprezinta azi doar 58.5% din cel brut. Reveniti-va!

Huhu Rezea spunea...

Activule, ce zici de faptul că pentru voi s-au născocit... te miri ce sporuri, astfel că pensiile voastre pentru o vechime destul de mică sunt de doua trei ori mai mari decât a unui pensionar mai vechi, cu vechime nai mare, desi are aceeași soldă de funcție corespunzătoare gradului.
Asta este rezultatul politici salariale netoate promovate de gulerații finanțiști in ultimii 10 ani. Au compensat înghetarea soldei de funcție prin sporuri cu nemiluita.
Te doare in dos pe tine că pensiile nu au mai fost actualizate în ultimii 3 ani.

Burebista spunea...

Huhu Rezea, cred că nu a-ți înțeles ce vrea sa spună unk..
El spune ca acum cei care se pensionează au pensii nete în plată plafonate la nivelul mediei salariilor nete corespunzătoare mediei salariilor brute din baza de calcul.
O eventuala actualizare prin echivalare ar aduce toți pensionarii militari la același,, tratament ". Normal ca pentru cei mai în vârstă va fi un mic dezavantaj, tocmai datorita undelor sporuri pe care nu le-au avut la data pensionarii. De aceea plx 199 spunea ca acea actualizare sau recalculare prin echivalare se va face abia după aplicare în integralitate a legii 153, pentru ca atunci nu vor mai fi diferențe între sporurile sau soldele avute în trecut și cele valabile atunci.
Orice actualizare în funcție de soldele din prezent nu vor aduce mari creșteri sau poate tot pe minus pentru pensiile mai vechi.
Ma refer la legislația în vigoare cu plafonarea la net. A soldelor brute din baza de calcul.

Leon spunea...

A aparut Decizia CCR:
https://media.stiripesurse.ro/other/202012/media-160821296817234200.pdf

Leon spunea...

"Pensiile de serviciu reprezintă 2% din total pensiilor plătite prin CNPP.

Pensii militare MApN - 83.170 persone - 3.356.248.836 lei/ lună (conform documentului CCR, însă suma ar putea fi de 335.624.885,6 lei)
Pensii militare MAI - 88.413 persoane - 365.354.186,02 lei/ lumă

Pensii SRI - 11.792 persoane - 59.436.981 lei/ lună

Pensii STS - 1392 persoane - 8.002.162 lei/ lună

Pensii SPP - 1095 persoane - 7.071.341 lei/ lună

Pensii SIE - 1718 persoane - 10.683.270 lei/ lună

Pensii ANP (MJ) - 10.190 persoane - 46.471.798 lei/ lună

Pensii SIE (la MAI) - 188 persoane - 884.682 lei/ lună

Pensii STS (la MAI) - 498 persoane - 2.015.495 lei/ lună

Pensii rezervişti SIE (la SRI) - 192 persoane - 1.350.376 lei/ lună

Total: 385.751.912,7 lei/ lună"

Leon spunea...

"Total pensii plătite prin CNPP - 3.872.229 de peneficiari - 5.812.272.779 de lei/ lună

Total pensii de serviciu plătite prin CNPP - 9527 de beneficiari - 116.698.823 de lei/ lună

Pensii de serviciu diplomaţi - 833 beneficiari - 4.798.173 lei/ lună

Pensii funcţionari parlamentari - 790 beneficiari - 3.765.027 lei/ lună

Pensii piloţi - 1423 beneficiari - 16.131.297 lei/ lună

Pensii magistraţi - 4094 beneficiari - 78.691.960 lei/ lună

Pensii personal auxiliar justiţie - 1784 beneficiari - 8.389.439 lei/ lună

Pensii Curtea de Conturi - 603 beneficiari - 4.922.927/ lună,"(stiripesurse)

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Calinmihaib12 spunea...

BUREBISTA:..dacă s-ar "taxa+ impozita": BRUTUL bazei de calcul realizate la funcția de bază, pensiile noastre nete vor scădea aproape la: = 1/2 = din baza de calcul, adică la: 58,8 % maximum: din aceea bază de calcu.!(..și cred că "se coace" ., așteptându-se,.."creându-se" momentul prielnic pt.aplicarea art.60 "NOU..!,(care..asta face
..!) și la pensionari "vechi"=de dinainte de 15.09.2020..!

Calinmihaib12 spunea...

M:.. concluzia..: e logică și " "curge" din enunț:.."să ni se taie pensiile.." cât pohtesc.. "votații.. noștri..!,că doar nu sunt contributive..!!?? ( Ho..!,
"votaților": opriți-vă..!,= "am glumit"..!) 🧠👍

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

@M, nu le-am incurcat eu, asa sunt trecute in Decizia 900 la pag.13, deoarece CPS a MApN, fiind mai cu Moț, au trimis la CCR Totalul pe anul 2019= 3.356.248.836 lei:12 si apoi la 83170 beneficiari, mie imi rezulta 3.363 lei p.m.in anul 2019...!!

Leon spunea...

@M, sa vedem daca bate cu executia bugetara a CPS a MApN pentru 2019:
https://cps.mapn.ro/app/webroot/fileslib/upload/files/Bilant%20contabil/Bilant_2019.pdf

Calinmihaib12 spunea...

PENSIILE de SERVICIU = majorita tea,(fără cele plătite de CNPP) sunt cam 9 % din cele civile: cam: 1,xx mlde. €/an ,raportat la 14 mlde. €/an..!