Un produs Blogger.

joi, martie 04, 2021

Avocatul Poporului nu ar avea motive să conteste la Curtea Constituțională desființarea pensiilor de serviciu, cu excepția celor pentru magistrați

98 comments

 Renate Weber a vorbit, miercuri , 03 04 2021, la TVR, în emisiunea lui Cristache despre posibilitatea ca actuala coaliție de guvernare să desființeze  pensiile de serviciu: 


 

 ”Pot s-o rezolve mâine, dacă vor, pentru că decizia 900 din 15 decembrie 2020 a Curţii Constituţionale este foarte categorică: singura categorie de profesionişti la care poţi găsi o susţinere în Constituţie sunt magistraţii... sunt şi cei de la Curtea Constituţională, dar toţi magistraţii. De ce? Pentru că numai cu referire la ei Constituţia vorbeşte de independenţă, vorbeşte de incompatibilităţi. Toate celelalte categorii…, inclusiv parlamentarii, că au fost tare supăraţi că nu am atacat la Curtea Constituţională tăierea pensiilor... Vai de mine, mi-au înroşit telefonul. Deci niciodată, eu de când sunt în funcţia asta, niciodată nu am primit telefoane câte am primit pentru pensiile parlamentarilor. Şi cei mai mulţi erau din PNL, credeţi-mă!"

Întrebată de ce a fost sunată de parlamentari liberali, Renate Weber a răspuns:

 „Să atac la Curtea Constituţională, pe cuvânt! (…) Mă sunau cei care deja nu mai erau parlamentari, erau beneficiarii pensiei şi, în loc să se ducă să facă lobby la colegii lor de partid, făceau la mine, să atac când o să fie votată”.

Ea a explicat că tocmai în baza deciziei CCR care arată că sunt constituţionale pensiile de serviciu ale magistraţilor, fiind singura categorie prevăzută de legea fundamental, nu a atacat la CCR eliminara pensiilor speciale ale foştilor deputaţi şi senatori.

”Deci, au început cu parlamentarii. Dacă mâine vor, mâine pot să dea legi pentru fiecare din celelalte, pot să facă acest lucru fără probleme, peste tot, credeţi-mă!”, a adăugat Avocatul Poporului.

Aceasta a precizat că, în opinia sa, ”problema cea mare” este legată de vârsta la care beneficiarii pensiilor de serviciu se pot pensiona.

98 de comentarii:

Leon spunea...

Cine are timp poate citi si Raspunsul Avocatului Poporului catre Asociatia pensionarilor parlamentari:
https://avp.ro/wp-content/uploads/2021/02/Raspuns-Asociatia-Fostilor-Parlamentari-3.pdf

Xpert 86 spunea...

Asta i-a băgat cu CCR pe militari și polițiști la înaintare ca monedă de schimb, ca sa faca pe plac psd-ului și magistraților!!!!

Leon spunea...

"Pentru punerea în aplicare a Legii 7/2021, încetarea plăţii indemnizaţiei pentru limită de vârstă se va efectua printr-un ordin emis de secretarul general pentru fiecare beneficiar, care va fi transmis titularilor prin poştă”, se mai arată în informarea transmisă de secretarul general al Camerei Deputaţilor."

Alex spunea...

Daaaaaaaaaaa!

Calinmihaib12 spunea...

..și când te gândești că a fost(..sau mai este..?) soție de medic militar..?!!

GO spunea...

Cred ca ati constatat ca in ultimele saptamani, se desfasoara o ofensiva mediatica intensa contra jandarmilor si a politistilor. S-a dat ordin precis pt. deterioarea la maxim a imaginii acestora.

Cei cu fler si cu experienta, stiti bine ca astfel de campanii sunt doar precursoare ale unor evenimente care vor urma dupa ... Cu mare impact financiar, stil restructurari masive, taieri de pensii etc. la adresa celor linsati in prealabil, mediatic. Dau pariu ca ...

M spunea...

Cei care vă pricepeți: asta nu e un atac la independența justiției?
"Președintele Klaus Iohannis îi cere ministrului Justiției să explice public cum s-a ajuns ca dosarul 10 august să fie clasat."

Cum adică ministrul să explice? Ce să explice?
Deci nu vor o justiție independentă cu o justiție subjugată, care să de-a sentințe cum vrea Johannis și ministrul justiției!
Dacă zicea unul de la PSD asta acum luau foc ambasadele!


Avocatul Poporului nu zice nimic nou! Dar nu trebuie schimbată pentru asta.
Chestia cu vârsta pare ok. Legea trebuie respectată și nimeni să nu mai iasă mai devreme de 47 de ani.
Gata! Am intrat în NATO (cu disponibilizările respective), am intrat în UE (cu alte disponibilizări). Să terminăm cu pensionați la 43 de ani.

Huhu Rezea spunea...

Ba da, Javră de Sibiu, s-a trezit vorbind pentru a demonstra că el este neomarxistul numărul 1.
De ce nu s-a adresat direct Tribunalului București care a respins Rechizitoriul magistraților activiști.

Iulian Mareș spunea...

Prin inkiderea dosarului 10 august, judecătorii au dat PAS!

Iulian Mareș spunea...

Eu am spus ca omul este periculos...
Dna. Corbu, aduceți Groful in sala pașilor pierduți, pt un divorț total si final de ROU!

monteoru spunea...

Cum numai magistratii au dreptul la pensii de serviciu dece militariii sa aiba limitari de libertati democratice?Liber la sindicat,greva etc.Despagubiri pentru cei ce incepand cu 1995 nu au beneficiat de drepturi constitutionale.

Unknown spunea...

oare ce se va întâmpla după această declarație a doamnei Weber? daca se desființează ei pensiile militare cei care le avem in plată le mai primim ? se vor recalcula? se va pastra in plata cuantumul mai avantajos ? ce credeți ? mulțumesc !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Avocado populii si Ograda Conspiratională umbla cu zula goală pe langa Lejea organă, in care se consemnează si se stipuleaza, mare ca Marea, ca este interzisa discriminarea: Adicătelea de ce ar fi ale Ogrăzii sarmale mai constitutionale si ale pulimii nationale doar pe criterii rasiale sa li se traga la gioale?! Păi, e frumos ca boborul sa fie tras si prin față si prin dos, iar lor sa le fie cu folos si la teșcherea baftos?, ca doar n-or fi păduchii sătui din frunce, iar boborenii sa n-aibe ce să manance!

Leon spunea...

Dar CSM mai avem ..??

Leon spunea...

https://ziare.com/social/stiri-sociale/dosarul-10-august-csm-respinge-discutarea-apararii-independentei-justitiei-in-legatura-cu-suspiciunile-lipsei-unei-anchete-1665537

Huhu Rezea spunea...

Parlamentarii cărora li s-a desființat indemnizațiile vor rămâne cu pensia deja calculată în sistemul public. La fel se va întâmpla si cu ceilalți pensionari de serviciu, alții decât cei militari.
In cazul militarilor, o eventuală abrogare a L 223/2015 trebuie însoțită de dispoziții tranzitorii spre sistemul public de pensii,

M spunea...

@Leon

Au fost două solicitări. Una "haotică" depusă de rezist Stelian Ion și una depusă de o judecătoare (care a fost și aprobată).

Eu sunt consternat de declarația domnului Johannis cum că "vinovații" trebuiesc pedepsiți cu orice preț!

Eu știam, ca un prost, că vinovăția se stabilește în instanță nu la Cotroceni. Se pare că greșeam.

Vă dați seama că sesizarea CEDO de către oamenii lui Johannis se va face împotriva României.
Cred că rămâne în istoria mârșăviei ca un guvern și ca un președinte să își dea în judecată propria țară!
Incredibil!!!!!!!!!

Vă dați seama că apărătorul României la CEDO este numit de guvernul României???

M spunea...

@Huhu Rezea

Dezabrogarea 😁 articolelor din L263?

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/judecatoarele-andreea-ciuca-si-dana-girbovan-il-apostrofeaza-pe-klaus-iohannis-acum-nu-ne-mai-place-independenta-justitiei_1675780.html

Iulian Mareș spunea...

Si 2 plamani...🤣😜🤪👍
Bogatule, tu care ești si nici nu știi.

Leon spunea...

Acum 44 de ani, orele 21.22, multi dintre noi am prins CUTREMURUL:
https://www.libertatea.ro/stiri/zece-povesti-de-cosmar-de-la-cutremurul-din-4-martie-1977-cerul-e-crapat-brusc-de-parca-ar-urma-sa-se-franga-in-doua-se-aud-detunaturi-indepartate-imagini-de-arhiva-3435508

Huhu Rezea spunea...

Judecatoarea Adriana Stoicescu din Timisoara
5h ·
Nimeni, niciodata nu a aratat atata dispret fata de judecatori. Nimeni, niciodata nu si-a permis sa se urce cu bocancii pe puterea judecatoreasca. Nimeni, niciodata nu a aratat atat de clar ca pur si simplu nu da doi bani pe lege si Constitutie, pe ideea de stat de drept. Am ajuns sa fim tratati ca niste infractori. Am ajuns sa fim fugariti si umiliti, la chemarea unor politicieni iresponsabili, manati de ura si dornici sa devina stapanii absoluti. Sa va fie rusine!

Calinmihaib12 spunea...

Legionarul MAXX: nu știu cum e în penal,dar în civil(C.Pr.CIV.)
..dacă adresarea se face direct: adică în timpul"dezbaterilor"din sala de judecată:..judecătorul dă cuvântul părților,într-o anumită ordine,de regulă: primul "vorbește" reclamantul..!,apoi pârâtul,"dialogul"(?)purtându-se prin intermediul judecătorului,
dar judecătorul:dacă "vrea"(..?) are libertatea să "permită" dialogul:direct între părți(eu n-am avut acest "drept"..!)..!, astfel că o parte (prin avocat, mandatar,sau direct partea:fără avocat..dacă se reprezintă singur/ă..) poate"dialoga" limitat..cu cealaltă parte (prin avocat,mandatar sau direct partea: fără avocat:..dacă se reprezintă singur/ă..).!
..cu alte cuvinte.."procedura" în DREPTUL CIVIL ROMÂNESC ACTUAL
e..cam la"cheremul sforarilor".. care decid rezultatul procesului ..!,(..și cam..:"BOLȘEVIC..,fără dezbatere autentică="în contra dictoriu"..așa cum este necesar ..pt.ca adevărul faptic și juridic să IASĂ LA IVEALĂ..!!

Leon spunea...

Daca a fost Retinuta CAS la Indemnizatia de Parlamentar, pensiile pe Contributivitate ar trebui RECALCULATE pentru perioadele lipsa din Decizii !
Mai devreme sau mai tarziu, procesele deschise de pensionarii parlamentari vor ajunge tot la CCR..!

Calinmihaib12 spunea...

P.S.:
..AICI:..la "JUSTIȚIE"..e "buba","puroiul"..și..totodată.. "CHEIA"=..rezolvării PROBLEMELOR GRAVE..din societatea românească , ACUMULATE..de zeci de ani..!

Huhu Rezea spunea...

Inteleg ca parlamentarii nu plăteau CAS pentru indemnizația de parlamentar si tocmai de aceea s-a acordat indemnizatie la pensie, peste pensia contributivă.

Unknown spunea...

mai oameni buni oare ăștia lasă tot poporul militar fara pensii de serviciu ? sau le impozitează pe alea barosane ?

raul spunea...

Cea mai periculoasa combinatie ,aroganta plus prostia!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, formularile judecatoarei sunt considerabile, dar sa nu uitam trantelile noastre din Curtile de Apel si Tribonale, care nu reflecta calcari ale justitiei in chicioare, ci abuzuri crase, ca si admiterea celor sase case ale unui impostor spanzurat ca sa scape bogat căpătat, dar la cazier nepatat! Adicatelea, eu n-am voie sa ma judec la Curtea Constitutionala ca ei considera a fi o chestiune banala, chiar daca sunt pensionar de boala si foarte sarac, intrucat n-am stare de bogat si nu port frac, si chiar daca alti camarazi pe aceeasi chestiune au castigat si eu, ca probatiune, i-am exemplificat! Deci, doamna judecator in cauza sa ia o pauza, sa-si stearga mucii cu batista si sa abandoneze chestiunea aceasta, intrucat toti sunt compromisi si subordonati, ca niste roboti sau soldati, unor ordine secretizate sa pice procesele toate, in care rezervistii, frate, cauta disperati sa li se faca la pensii dreptate! Sa fie calcati si ei in picioare pana isi vor face cu corectitudine indatoririle profesionale, fata de toata toata suflarea populimii, nu doar pentru unii, care se cred buricii lumii din varful zurlii! Iaca am atins-o la coarda sensibila pe aceasta doamna penibila, care stie sa-si boceasca propriile sentimente ranite si orgolii, dar ignorandu-i pe cei neîndreptatiti de ea/ei, ca pe molii!

raul spunea...

👍👍!

raul spunea...

Subscriu,javra ordinara!

mosmartin16 spunea...

Se intampla la Tribunalul si Curtea de Apel Bacau !!!

Despre Ordinul Meritul Militar...pentru cei pensionati din septembrie 2017 incoace !!

Suntem in tara lui Papura Voda...unde justitia e infaptuita de catre unii judecatori dupa ureche ??!!

Asadar...

1. Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 12 / 19.06.2017

Punctul 19...,,Totodata, in practica judiciara s-a retinut ca revizuirea constituie operatiunea de corectare a cuantumului pensiei ca urmare a unei erori de calcul (preluarea gresita a datelor referitoare la stagiul de cotizare, la contributia de asigurari sociale etc.), dar si ca urmare a unei aplicari sau interpretari gresite a legii,,.

Asadar...revizuirea poate fi realizata si ca urmare a aplicarii ori interpretarii eronate a dispozitiilor legale incidente !

Punctul 22...,,Pornind de la aceasta observatie a instantei de contencios constitutional, in literatura de specialitate s-a sustinut ca dreptul pensionarului de a beneficia de revizuirea pensiei stabilite prin decizie, chiar si ramasa definitiva, nu trebuie privit izolat, ci ca o componenta a dreptului la pensie, singura limitare acceptata fiind aceea de a nu se infrange autoritatea de lucru judecat,,.

Mentionez faptul ca autoritatea de lucru judecat este provizorie la prima instanta, respectiv la tribunalul mentionat si definitiva la urmatoarea, respectiv la Curtea de Apel.


2. Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 15 din 05.03.2018

Punctul 29...,,Nu tine de domeniul revizuirii modificarea intervenita in stabilirea si / sau plata pensiei, care nu isi are izvorul intr-o eroare de aplicare a legii din partea agentilor casei de pensii...,,.

Asadar - per a contrario - tine de domeniul revizuirii modificarea intervenita in stabilirea si / sau plata pensiei, care isi are izvorul intr-o eroare de aplicare a legii din partea agentilor casei de pensii !


3. Ai iesit la pensie, ai primit decizia de pensie... dar nu ai contestat-o - la Comisia de contestatii - in termenul legal de 30 de zile de la comunicare ( conform art.97 alin.(1) din Legea nr.223 / 2015 privind pensiile militare de stat ).

Drept urmare, decizia ta de pensie a devenit definitiva ( art.97 alin. (3) din legea mentionata ).


4. Ulterior, te adresezi Casei de Pensii Sectoriale solicitand revizuirea pensiei, deoarece consideri ca institutia mentionata a interpretat si aplicat gresit prevederile legale care vizeaza acordarea Ordinului Meritul Militar la cuantumul pensiei.

In solicitarea adresata Casei de pensii invoci prevederile art. 65 alin. (1) din Legea nr. 223 susmentionata, in care se arata...

,, In situatia in care, ulterior stabilirii si / sau platii drepturilor de pensie, se constata diferente intre sumele stabilite si / sau platite si cele legal cuvenite, casa de pensii sectoriala opereaza, din oficiu ori la cererea persoanelor indreptatite, modificarile ce se impun, prin decizie de revizuire,,.


5. Nemultumit de raspunsul primit de la Casa de pensii te adresezi instantei, invocand - in cererea de chemare in judecata - aspectele rezultate din deciziile susmentionate ale instantei supreme, respectiv cele ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie !

Mentionez faptul ca o cerere adresata unei instante implica obligatoriu doua aspecte distincte / cumulative si anume...

- admisibilitatea ( n.n. - ea presupune conditii legal necesare a fi respectate pentru ca instanta sa poata - ulterior - sa judece cauza cu care a fost sesizata ) !

- judecata pe fond ( analiza concreta a cauzei cu care a fost sesizata instanta ) !


Intrebare logica pentru unii dintre cei care judeca la cele doua instante mentionate...dar si pentru noi...


De ce mai exista in lege articolul 65 susmentionat daca - in pofida celor precizate in Deciziile instantei supreme ( de asemenea susmentionate ) - acei judecatori stabilesc faptul ca astfel de cereri sunt ....atentie...inadmisibile !!!

Altfel spus, acestia nici nu se mai deranjeaza sa judece fondul cauzei pentru a vedea daca ai sau nu dreptate vis-a-vis de cele sesizate !!

Tara lui Voda Papura ??!!









raul spunea...

Are dreptate in ce spune ca respect,dar asta trebuie sa fie reciproc!Chiar nu rosesti ca intr-o tara saraca ,ridici o roaba de bani?Tot absolvent de drept e si un jurist consult intr o institutie ,care ia 3000 ca sa nu mai vorbim frate ca ai o facultate de 4-5 ani la fel ca altii si de la 3 000 la 20 000 de lei e cale lunga!Asta asa ,pe scurte ca pe lungi mai vorbim si de pseudoindependenta ,de comenzi politice ,de coruptie...etc etc!

Gigi spunea...

Ar trebui sa-i spunã cineva acestei distinse d.ne Jude,cã la cei din SNAOPSN, politicienii sau urcat demult cu bocancii pe gârlejuri.Drept dovada stau atâtea şi atâtea acţiuni.Atatea şi atâtea comentarii pe aceastã temã.A,la noi nu se pune,noi suntem cei care prin menirea noastrã,prin Juramantul de credinta,suntem cei care totdeauna suntem sacrificati pe altarul bunastarii altora.

Calinmihaib12 spunea...

..parlamentarii mințeau când afirmau că ei nu contribuie..!
..conform tuturor legilor de pensii: parlamentarii (si alți demnitari)..erau ASIGURAȚI obligatoriu la sistemul de asigurări sociale,reținându-li-se contribuțiile legale,inclusiv pt.pensie..!; restul e vorbărie goală..!

Calinmihaib12 spunea...

P.S. 2:ce nu prea înțelege LUMEA
,e faptul că nu vor fi"reglate"= "rezolvate"..în JUSTIȚIE = TOATE NEREGULILE..săvârșite..prin ACTE DE COMANDAMENT MILITAR !(conform Constituției,.chiar dacă se face referire..numai la..contencios administrativ..!)

Leon spunea...

Si daca au pierdut Indemnizatia pentru limita de varsta, cei 4-8-12 ani raman in aer ?
Poate ca ar fi nevoie de un proiect de lege, poate OuG, prin care sa se adauge la Vechime si acordarea de punctaje anuale la Decizia de pensie stabilita deja.
Impozitul pe venit a fost retinut si ar putea proceda ca la militari in 2010(,,se considera ca militarii ar fi contribuit"..!).

GO spunea...

Prea frapant sa nu fie la ordin! 4 din cele 5 TV tip spelunci de stiri, ii toaca pe jandarmi si pe politisti.

Si 100% nu e intamplator!

GO spunea...

Hai sa ii mai lasam si pe judecatorii astia! Pretind ca sunt puterea in stat a ... ulii. Cum sa fie putere in stat, dsca ei judeca la fel ca niste sclavi, aduca dupa legile emise de ... politic!

Daca vroiau sa fie putere in stat, ar fi trebuit sa puna pumnul in gat politicului! Si sa nu accepte sa judece de exemplu, dupa legi cu caracter vadit retroactiv cum a fost desfiintarea pensiilor militare ... dupa ce acest drept fusese acordat in ... trecut!

In 2011, cand au murit oameni urmare a taierii pensiilor si salariilor, nu am vazut judecator sa ia atitudine! Desi cica sunt putere in stat! Nici Kovesi care era procuror general atunci, nu a avut nicio gara cu privire la legile tip genocid ale regimului de atunci! Si atunci, despre ce discutam?

De la judecatorii si procurorii astia pleaca cele mai multe ...acaturi din tara asta. Si de la ... invatamantul care a format toti idiotii care ne conduc.

Da, judecatorii merita sa fie fugariti si umiliti, cat timp nu isi fac datoria de putere in stat ... in serviciul poporului.

GO spunea...

Revin. Toate cele 5 spelunci TV, toaca politistii si jandarmii!

Calinmihaib12 spunea...

..parlamentarii mințeau când afirmau că ei nu contribuie..!
..conform tuturor legilor de pensii: parlamentarii (si alți demnitari)..erau ASIGURAȚI obligatoriu la sistemul de asigurări sociale,reținându-li-se contribuțiile legale,inclusiv pt.pensie..!; restul e vorbărie goală..!

Huhu Rezea spunea...

Olescule, tot n-ai învățat ce inseamna neretroactivitatea.
Neretroactivitatea este prevăzută de lege. Judecătorii doar o aplică.
Prin faptul că o lege abrogă altă lege ea are caracter retroactiv, in sensul ca dispozițiile acelei legi nu se mai aplică în viitor.
După cum... sunt legi care contin dispoziții retroactive, făra să incalce Constituția.
De exemplu, art.109 si 110 din L 223/2015 privind recalcularea pensiilor in plată la 01 01 2016, articole in baza cărora a fost recalculată și pensia ta sunt dispoziții cu caracter retroactiv. Recalcularea nu ți-a afectat dreptul de pensie, dar a modificat algoritmul de calcul al cuantumului pensiei. Nu poți cere noul cuantum al pensiei si pentru perioadele anterioare intrarii in vigoare a noii legi.
Daca neretroactivitatea s-ar aplica după cum o înțelegi tu, pensia ta rămânea nerecalculată.
Chiar si unele prevederi din Pl x 199/2020 au caracter retroactiv.
Deci, reține: dacă legea nu prevede altfel, ea se aplica numai in viitor.
Lasă tu retorica impotriva judecătorilor care se opun ingerinței in justitie a unor analfabeți juridic ca Iohannis, Cîțu sau Dragnea.

Huhu Rezea spunea...

@mosmartin
Eu nu prea cred că la nivelul unei Curți de Apel, cum este cea de la Bacău, s-a respins ca inadmisibilă o cerere de revizuire formulată în baza art. 65 din L 223/2015, mai ales dacă s-a respectat cerința adresării cererii mai întâi către Casa Sectorială. La nivel de Tribunal s-ar putea întâmpla.

monteoru spunea...

E unul nebun.Nu se incalca dreptul la pensie daca iti scade pensia la valoarea uriasa de un leu prin modificarea modului de calcul?

Iulian Mareș spunea...

Ceea ce primesc parlamentarii se numeste indemnizatie si nu cred ca este supus fiscalizarii si contributiilor! Gresesc cumva?

GO spunea...

@ Huhu Rezea. Eu am invatat foarte bine doar ca judecatorii din Romania au .. mutilat conceptul de neretroactivitate. Ca si alte concepte!

Uita-te de exemplu in SUA! Cum iti explici ca de-a lungul timpului - de la WW1, militarii au avut drept de pensie militara, dupa 5 ani de serviciu, apoi dupa 10, apoi dupa 15 si apoi dupa 20? Fara ca schimbarile ulterioare ale duratei in serviciu care a lungit dreptul la pensie militara, sa afecteze generatiile anterioare care au beneficiaza de acelasi drept, dar pt. o durata mai mica in serviciu? Fara recalculari pt. cei deja pensionati in baza altor prevederi, etc? Asta este neretroactivitate, nu interpretarea bolsevica a magistratilor romani, fie ei de la CCR sau din instante!

Alta situatie, tot din SUA! Militarilor intrati in sistem pana in 1985, li se calculeaza pensia militara prin raportare la ultima solda! Militarilor intrati in sistem dupa 1985, li se calculeaza pensia militara prin raportare la ultima 36 solde! La fiecare in functia de legea valabila a pensiilor la data intrarii in sistem! Si asa apar 2 militari americani care poate ca sunt colegi, dar fiecare iese din sistem dupa modul de calcul valabil la data ... intrarii in sistem! Asta este ... neretroactivitate!

Or, in interpretarea neretroactivitatii de catre bolsevicii judecatori romani in frunte cu cei de la CCR, noi putem fi oricand deposedati de o proprietate sau de un titlu profesional obtinut in trecut, sub motivatia ca ... nu este nimic retroactiv, intucat deposedarea actioneaza doar pentru ... viitor! Interpretarea asta este schingiure a conceputului de neretroactivitate in cea mai perversa forma a sa!

Mai dau un exemplu, legat de injustia din Romania, in general? Pai, mai frate! Au trecut ... 32 ani de la caderea comunismului. In Constitutie zice clar ca cetatenii romani au drepturi si libertati egale, garantate de Constitutie. Iar in realizate, militarii romani au interzise 6-6 astfel de drepturi si libertati prin lege interne. Intrebarea mea fiind? Dar ce PLM au facut mai, judecatorii astia timp de ... 32 ani, ei nu au constatat aceasta flagranta incalcare a drepturilor si libertatilor? Ba da, au constatat, dar s-au limitat ca narozii sa ... constate! Si atunci, astia sunt judecatori?

Leon spunea...

Legea nr.234/2020 anuleaza pensia militara pentru unii militari dar introduce un amendament la Legea 223/2015:
"(3) Vechimea în serviciu recunoscută pentru stabilirea pensiilor, în cazul persoanelor prevăzute la alin. (1), constituie stagiu de cotizare în sistemul public de pensii."
La fel se poate proceda si pentru Parlamentari!

GO spunea...

Asta au stabilit bolsevicii de magistrati de la CCR! Unii dintre acestia cum ar fi Zegrean, nu au fost in viara lor magistrati inainte de a ajunge la CCR.

Eu spun! Justitia a fortat nota! A strecurat inclusiv niste prevederi in Constitutie care incalca grosolan exact vointa votantilor Constitutiei, adica excat vointa poporului! Cica nu poate fi revizuita Constitutia, in sensul schimbarii formei de guvernamant si daca s-ar incalca ... independenta justitiei! De ... acat! Adica justitia nu se subordoneaza poporului, ca asa vor judecatorii? Pai asa s-a ajuns la faza ca pensiile babane si cele mai speciale ale magistratilor, platite de prostu' de popor, cica NU pot fi dsfiintate pt. ca s-ar incalca ... independenta justitiei?! Aparare in mod grosolan, cu tupeu de ..orc, a privilegiilor magistartilor, de catre magistrati?!

Mircea Chelaru are dreptate! Constitutia NU trebuie revizuita, ci ... reformulata! Asa cum doreste poporul! Poate sa se ...ace in sus perversii de judecatori care si-au secularizat privilegiile prin Constitutie!Daca nu le convine, sa isi gaseasca alt popor sa le asigure privilegiile! Poporul roman trebuie sa aiba dreptul fundamental sa consfinteasca orice Constitutie doreste, fara impuneri si fara limitari! In caz contrar, NU mai discutam de nicio democratie, ci de dictatura ... smecherilor de magistrati.

Iulian Mareș spunea...

Cei mai tari: Danilet si Camelia Bogdan!
Kioru: ”...pai, mai Bogdan, eu nu stiu cine esti tu? ca doar....”
Madam, in vesnica judecata cu CSM cu ICCJ...cu toti, la 24 de ore dupa numirea in completul care l-a judecat pe Voiculescu pt influentarea martorilor prin telepatie, intrucat studiase 7 roabe de dosare!

M spunea...

@Huhu Rezea

Asa am inteles si eu. Au venit apoi si au zis ca la veniturile unui parlamentar, daca ar fi platit CAS pe tot, atunci ar fi avut in plus X puncte. Intr-un fel ca la contributivitate pentru anii in care NU s-a platit CAS dar legea a luat in considerare o plata fictiva!

Deci cei 4 ani de mandat ii aduceau 1,25 puncte la pensie (2000 de lei). Cum veniturile (salariu, diurne, sume forfetare etc) se ridica la 40.000 de lei .... poate ca 1,25 puncte la pensie nu e exagerat.

Mai bine le transformau veniturile direct in puncte de pensie si gata!

M spunea...

Acum vreo luna va spuneam ca vom vedea ce urmeaza luand in calcul campaniile de presa!😁😁

Dar lasati ca nu numai televiziunile parca au un ordin! Si onorabili comentatori de pe aici parca nu o fac intamplator! Unii chiar preluand direct ideile lui Dide de la rezist!

Si, fiind la subiect: "Revoltator, scandalos - 35 de jandarmi au petrecut sfidand legea"

E adevarat, nu prea destepti s-au filmat si s-au pus pe net. Au asteptat un coleg ce iesea la pensie, in curtea unitatii, deci in aer liber. Au tras cateva confetti (nu fumigene) si au baut un pic de sampanie. Da, nu au avut masti dar chiar Arafat zicea ca daca ai de baut ceva si esti pe strada iti poti da masca jos, te tragi deoparte si bei ce ai de baut. In cazul lor, sampanie.
Sigur, daca esti pe partie nu iei amenzi ca acolo se duce si Majestatea Sa!
Dar, repet, orice militar sau politist care incalca legea in legatura cu atributiile de serviciu ar trebui sa primeasca o pedeapsa tripla. Deci nu e scuzabil dar nici o catastrofa nationala cum prezinta astia!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile & @mosmartin, Tribunalul si Curtea de Apel Bacau sut cunoscute national pentru nedeptati vadite si uluitoare, eu judecandu-ma la ICCJ pentru stramutarea dosarelor de acolo, tocmai pentru nedreptati vadite, pe față si fara menajamente, avand probatorii solide ca asa stau lucrurile, ba chiar au incercat sa-mi contopeasca dosarul pe actualizare cu cel de recalculare, inj prostia lor sau intentia fatisa de a face rau si crezandu-ma prost ca nu sesizez asta, ori interzicandu-mi abuziv printr-o hotarare accesul liber la CCR, cand am exemplificat chiar si peste 50 de hotarari pe aceeasi speta, insa fiind acolo o mosmondeala de greseli inadmisibile au dorit ca prin asta sa acopere gunoiul bagandu-l sub covor cu aceasta interdictie ilegala. Curand, am proces la ICCJ si EI continua sa-i mosmondeasca pe toti cu diferite prostioare, sa se faca de rusine si de bacanie si mai tare, si eu sa am motivatii serioase in plangerile mele viitoare la CSM impotriva acestor gealați, ca n-am sa-i las netaxati!

mosmartin16 spunea...

Huhu,e chiar asa ! Eu am un caz concret a unui fost coleg pe care l-am sprijinit pas cu pas în demersurile către cele două instanțe, iar rezultatul final : Inadmisibilitate ! Te ia cu dureri de cap !

Leon spunea...

Art.42.din Statutul parlamentarilor:
"4) Indemnizațiile lunare sunt IMPOZABILE în condițiile legii. Acestea vor fi actualizate, în aceleași procente, odată cu indexările salariale acordate personalului din sistemul bugetar sau prin alte prevederi legale."
Deci din Indemnizatie se Retine numai Impozitul pe venit de 10%; CAS si CASS NU se retin din aceasta indemnizatie..!

Huhu Rezea spunea...

Trimite numarul de dosar sa-l vedem si noi.

Huhu Rezea spunea...

In anul 2018, inainte de a se dezbate pe acest blog instituția revizuirii potrivit art. 65 din L 223/2015 si inainte de sezizarea ICCJ, Casele Sectoriale au ridicat constant excepția inadmisibilitații in toate cererile de revizuire adresate instanțelor. Este posibil ca atunci să fi fost instante care au admis excepția.
Este greu pentru instanțe să constate că instituții serioase ale statului, cum sunt cele din sistemul de apărare, s-au deprofesionalizat intr-atâta încât își motivează atât de prost Intampinările. O perioadă instanțele au mers pe mâna juriștilor CSP-urilor.

Huhu Rezea spunea...

Olescu
Modificarea Constituției pe altă cale decât a revizuirii este infracțiune de uneltire împotriva ordinii constituționale, altfel spus este lovitură de stat.
Chelaru să nu se joace cu termenii constituționali.

monteoru spunea...

Constitutia actuala este in procent de aproximativ 80% ideia unuia cu pregatire juridica absolvent de LM la Campulung Moldovenesc coleg cu Chelaru.
Nu exista nu se poate modificarea Constitutiei ci nu se vrea.

Huhu Rezea spunea...

Stai cuminte că aici ni e ca la GP.
Constituția se poate revizui prin lege adoptată prin referendum sau ...poate fi abrogată, ilegal, prin lovitură de stat.

mosmartin16 spunea...

Ai avut dreptate, Huhu ! Imi cer scuze, nu am fost atent ! Inadmisibilitatea e la tribunal, iar la curte e nefondat ! Numai bine !!

mosmartin16 spunea...

Interesant e altceva ! Chiar dacă la Curte am folosit exemplul pe carè ți l-am trimis si cu care ai realizat acel topic, "onorata instanță"...nici nu s-a uitat la el !!! Acum, dacă o hotărâre e definitivă...până să studiez...crezi că se mai poate face ceva ? Zi faină !!

monteoru spunea...

Huhurez,pasarica ,bufnita etc.Daca nu ai fi proprietarul acestui blog te-as spune ca esti bata.
Eu nu ma rusinez ca am trecut pentru o scurta perioada pe la GP in schimb observ ca tu ai motive sa treci sub tacere activitatea ta.
Nu discut cu diversi nimeni.Esti un nimeni.

Huhu Rezea spunea...

Mai poate fi atacată cu contestatie în anulare potrivit art 503 din ncpc, cel mai probabil alin.(3), in termen de 15 zile de la comunicarea hotararii.

Huhu Rezea spunea...

De ce mai pierzi timpul să citesti blogul ca să-l murdărești cu vaselină armurierule?
Să vedem dacă mai ai tupeul să scrii pe blog! Adio!

Calinmihaib12 spunea...

D-le HUHU:
.."instanțele"..și ACUM.."merg" pe "mâna"..cps.-urilor,..nu numai în 2018..!, probat..!

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, plecând de la afirmația dumneavoastră:
„Prin faptul că o lege abrogă altă lege ea are caracter retroactiv, in sensul ca dispozițiile acelei legi nu se mai aplică în viitor”. Și atunci ce facem cu prevederile Art. 20, alin. (1) și (2), Secțiunea a 3-a, Capitolul II, Anexei nr. VII din Legea - cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice privind ajutoarele la trecerea în rezervă pentru că, următoarele Legi sau O.U.G. pe care le menționez ma jos au spus:
Prevederile art. 20 pct. (1) și (2) în anul X au fost suspendate sau nu se acordă astfel (perioada 2011-30.06.2017):
2011=Legea nr. 285/2010 art. 13; 2012=Legea nr. 283/2011 art. 9: 2013=O.U.G. nr. 84/2012 art. 2; 2014=Legea nr. 103/2013 art. 10; 2015=O.U.G. nr. 83/2014 art. 9; 2016=O.U.G. nr. 57/2015 art. 11; Pentru perioada 01.01-28.02.2017=O.U.G. nr. 99/2016 și 01.03-31.12.2017=O.U.G. nr. 9/2017.
Vii apoi și prin prevederile art. 44 pct. 9 din Legea nr. 153/2017 abrogi Legea nr. 284/2010 cu modificările și completările ulterioare începând cu data de 01.07.2017. Ce faci cu dosarele aflate în instanțe pe rol sau suspendate temporar. Mai mult. Poate sunt prost și nu înțeleg, explicați-mi și mie rostul art. 41 pct. 1 din O.U.G. nr. 114/2018, art. articol intrat în vigoare la 1 an și 6 luni de la abrogarea Legii. Să înțeleg că deși legea cu modificările și completările ulterioare a fost abrogate, art. ce prevăd suspendarea rămân în vigoare și începând cu 01.01.2022 se vor acorda pentru că se referă la militari și nu la alte categorii socio-profesionale ? Răspunsul îl știu dar vreau părerea dumneavoastră.
ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 114 din 28 decembrie 2018privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene.
Art. 41(1) În perioada 2019-2021 nu se acordă ajutoarele sau, după caz, indemnizațiile la ieșirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă. (2) Prevederile alin. (1) nu se aplică în situația încetării raporturilor de muncă sau serviciu ca urmare a decesului angajatului.

Huhu Rezea spunea...

@Viorel
Am mai explicat de atâtea ori pentru cei care se încăpăținează sa obțină ajutoarele acordate la trecerea în rezervă si solda de funcție de 1450 lei , fără sporuri, conf HG nr.1/2017, că aplicarea L 284/2010 a fost suspendată în părțile corespunzătoare de L 285/2010 si Ordonanțele anuale din perioada 2011-2016. Legea 284/2010 a fost abrogată abia în anul 2017 prin L 153, comncomitent, cu aceeași data, potrivit L 24/2000, fiind abrogate si articolele aflate in suspendare, deci și art. 20 din L 284/2010.
Art. 41 din OUG 114/2018 nu are nicio legătură cu abrogatul art. 20 din L 284. Guvernul a vrut sa fie clar ca pe perioada de tranziție la L 153/2017 nu se acorda ajutoare la trecerea în rezervă.
Dacă L 153/2017 nu mai prevede vreun ajutor la trecerea în rezervă , ce ai vrea să primești după 2022?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
dacă "o perioadă instanțele au mers pe mâna juriștilor CSP" atunci cine "s-au deprofesionalizat intr-atâta încât" au dat constant și repetitiv hotarari nu proaste ci nelegale?
Pai, prost și neprofesionist este cel care da constant și repetitiv greșit, respectiv instantele, sau cel care cere si obține ceva nelegal, respectiv instituțiile?
Judecătorii curajoși si corecți au ajuns sa fie rari, ca muștele albe, remarcandu-se doar câteva femei!

Iulian Mareș spunea...

Tatăl Constituției este absolvent de LM cat si de Scoala Militara, Transmisiuni, avansat lt(r) întrucât s-a imbolnavit de plămâni.

Iulian Mareș spunea...

Suntem o țară liberă...
Omul posteaza pt ca e suparat ca nici anul acesta nu se rezolva nimic în domeniul pensiilor militare; era mai bine când punea ăla link-uri XXX ecologice?

Iulian Mareș spunea...

Pe topicul trecut v-am răspuns, zic eu exhaustiv, ...atat xat permite postarea blogului!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Nici pt cei pensionați intre 2011 - 2017?

Alex spunea...

Printre jandarmi se intampla sa fie destui "slab pregatiti" ca sa nu zic alfel.Daca tot faceau ceva ,nu trebuia sa stie nici pamantul.Au crezut saracii ca scapa de amenda cum a scapat Sosoaca &Co.dar sa dovedit inca odata ca doar unii sunt mai presus de lege.Chiar as dori ca toti sa conteste p.v.-urile si sa spuna ca le vor plati cand va plati si Sosoaca cu trupa sa de tremurici.

Calinmihaib12 spunea...

..citiți legea 263/2010, art.6, alin.1, pct.I. și PCT. II. care se refera la "ASIGURAȚII" .. OBLIGATORII..prin efectul legii ..!!
..e vorba de 2 lucruri diferite:
1.parlamentarii sunt asigurați obligatoriu= prin efectul legii= la sistemul de pensii= pt.a putea lua o pensie..când vine vremea (vârsta de pensionare.!), având continuitate la activita tea anterioară perioadei elective/..numite..!= pe de o parte..,
2."indemnizația"(salariul)lunară primită în timpul mandatului are regimul pe care și l-au vrut și "votat" ei= parlamentarii..!, dar acest fapt nu e relevant în discuția despre "pensia parla mentară" sau "indemnizația" pe care și-au stabilit-o a fi primită la vârstă de pensionare cu un cuantum "fix"..,funcție de nr. mandatelor..! ; dacă din salariul = indemnizația lunară nu li se reține altceva decât impozitul de 10 %,..e problema STATULUI ROMÂN,..!
..nici alte categorii de salariați cu pensii de serviciu, de ex.: militarii, nu plătesc CONTRIBUȚIA pt.PENSIE,pt.ȘOMAJ, ..etc., conf.lg 153/2017..!
Pensiile de serviciu ale parla mentarilor au generat discuții aprinse prin anii trecuți pt.că ei= parlamentarii justificau introducerea pensiei de serviciu "parlamantară" prin argumentul că ei nu contribuie și: deci nu vor avea pensie pt.perioada mandatelor= mințind pe față, pt.că și în legea 19/2000, art.5:erau trecuți ca"asigurați obligatoriu"..!
În concluzie: parlamentarii mințeau că perioada mandatelor lor nu e "acoperită" de vreo asigurare de pensie..! și și-au mai adaugat o lege a PENSIEI de SERVICIU PARLAMENTARĂ stabilită din venituri mai mari decât majoritatea populației ocultând faptul că ei oricum vor primi o pensie (chiar și contributivă) stabilită din acele venituri mai mari din anii mandatelor elective / numite( în funcții de miniștri,..secretari de stat .. etc.
Un parlamentar cu un mandat,după ce pleacă din parlament ,se duce la vechea profesie de bază, ajunge la vârsta se pensionare și i se stabilește pensia de limita de vârstă în care intră și veniturile din perioada de mandat parlamentar,dar cred că va primi și "indemnizatia"în cuantum fix cuvenită pe legea "specială" parlamentară (era vreo 1.500 de lei pt. un mandat..?)= GREȘESC cumva..?
..cele scrise sunt valabile și pentru nivelele "locale" elective: primari,..etc.

Iulian Mareș spunea...

Oriunde se aplica procedeul școlarizării intensive, 45 de zile la 6 luni, vor apare rebuturi, kiar invers proporționale cu durata școlarizării. Mai ales când fumurile si prostia își dau mana!

Huhu Rezea spunea...

Pentru anii 2011-2017, ajutoarele se plăteau retroactiv numai dacă nu se emitea pentru anul 2017 ordonanță de suspendare a art. 20 din L 284/2010.
CSP nu mai putea ridica în instanțe excepția prematurității acțiunii, revendicarea dreptului repunându-se în termenul de 3 ani de prescripție, începând cu 01 01 2017.
Totul a căzut odată cu abrogarea L 284/2010 prin L 153/2017

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ:despre TRANSILVANIA
..? am citit răspunsul,dar am mari nelămuriri,care cu greu vor putea fi..luminate..privind "întunecatul mileniu I"=în această zona ESTICĂ a EUROPEI.. ..!?

Huhu Rezea spunea...

Ai dreptate, parlamentarii sunt asigurați în baza art. 6 pct.II din L 263/2010 pe durata mandatului.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Daca in anul 2017 s-a dat ordonanță de suspendare a art. 20 din L 284/2010, înseamnă ca începând cu cu pensionarii din 2017 s-a suspendat! Idem cu abrogarea L 284!
Dar pana la 2017? Sunt nelămurit...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Monteoru, are paturi libere in Hardeal, la Zam, langa calea ferata, unde se agata harta in cuiul lui Pepelea, dar e naspa ca nu sunt căzături cu cazane cu borhot! Nu stiam de locatie, daca din autocar, cand ma intorceam acum 10 ani din Luxemburg, nu-mi povestea cineva, dar e mai aproape Sapoca de Bz, si cică unul, Ionescu, stie sa scoata rapiul din pacienti, fara furtun sau zeama de baliga de cal!

M spunea...

Azi, un student în sevraj s-a sinucis.

Ziariștii au găsit vinovații: pompierii trebuiau să înconjoare clădirea cu perne pneumatice!

Interesante sunt comentariile "cititorilor oripilați":
NU NE SALVEAZĂ ȘI MAI VOR ȘI PENSII SPECIALE!

Uneori, foarte rar, îi dau dreptate lui G.O.😉

M spunea...

@Alex

Vă dați seama dacă ies jandarmii apoi să dea amenzi și zic: dacă noi pentru 5 minute, la o ocazie, am luat 500 amendă.... apoi tu, civilule care mergi fără mască de o oră să nu iei amendă? 😁

Sper să nu fie dobitoci și să se răzbune. Majoritatea oamenilor nu au nimic cu ei!😁

M spunea...

Care sunteți la BRD și vouă v-a luat banca "din greșeală" un comision de administrare necuvenit?

Am primit mail in care își cer scuze! Banii înapoi nu i-am primit!

Deschid TV să văd prezentatorii indignați. Nuuuuuuuui.... Nu ne luăm de bancheri!!!!!!

Presă de kkt cu pensii SPECIALE băgate la "secret" că nimeni nu vorbește să le taie!!!!

Huhu Rezea spunea...

Mares
La inceputul fiecărui an, sau la sfârsitul anului precedent, începând cu 2011, s-a dat câteo ordonanța în care era suspendat art. 20 din L 284/2010 sau se spunea că in anul respectiv nu se plătesc drepturile prevăzute de acel articol.

mosmartin16 spunea...

Merci, Huhu !

raul spunea...

M ule ,i au returnat!😅😅

M spunea...

@raul

Când am scris eu nu erau returnați.
Ia gandiți-vă să fi fost niște "bugetari" care făceau greșeala! Dacă erau și militari/polițiști curgeau râuri de muci.
Precis apărea o bătrânică rămasă fără "ce pune pe masă".... 😂

mosmartin16 spunea...

...eu totuși ...cred că monteoru...a fost...beat !!!...altfel...să îi spui cuiva...mai exact celui care îți dă voie să scrii...în grădina lui..ce te frământă.. si să îl și jignești...e ...problemă a sinapselor !! Nb..oameni faini..

fiducuis52blogspot.com spunea...

fiducius55 rusine

Iulian Mareș spunea...

M,
nu vor returna banii pt ca acest premier al ANTI-ROU, nu a mai putut sa ajute din banii tarii bancile private, intrucat media neinregimentata a dezvalui mizerabila lui fapta! Acest Frankenstein al ROU trebuie sa aiba soarta martafoiului cleptoman francez, Nicolas Sarkozy, insa la puterea a3-a!
Simpla scrierea/pronuntare a numelui ipokimenului imi provoaca greata si prefer sinonime....

Iulian Mareș spunea...

Nuuu, despre tipuri de democratii!

Privin Mileniul intunecat....nu sunt cercetator istoric, nu scriu carti sau articole; si eu astept raspunsuri! Le vom avea....
Ar trebui sa-ti inkipui lumea aceea exact ca in filmul cu Legiunea a IX-a Britannica, ramasa pe Zidul lui Hadrian! ...cam asa erau timpurile cand se rupeau si dispareau imperii, iar in locul lor apareau efemere regate, de o clipa, la scara istoriei!
Cand Imperiul Roman s-a divizat si insasi capitala celui de Apus era la , Ravena, prin teritoriile vastului imperiu domnea haosul si anarhia.
La modul scurt: migratorii au sfaramat o lume asezata de aproape 1000 de ani si nu au produs nimic notabil: ceva cuvinte in limbajul existent, ,ceva prin agricultura, tactici si mijloace de lupta si se pare ca odata asezati un stil arhitectural propriu, începând cu secolul al XII-lea, dar si acesta este catalogat ca o o transformare a stilului romanic, insa cu o crestere in inaltime!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Eu inca mai vreau sa cred ca se pot abroga legitim constitutiile prin revolutii, care pot avea la baza lovituri de stat sau....revolta sociala generalizata sa sfarame vekea ordine sociala cu relatii sociale cu tot (clase, paturi sociale) si apoi un grup, de obicei elitist, captureaza conducerea printr-o lovitura de stat, mascata sau la vedere!

GO spunea...

@ Huhu Rezea. Ceea ce afirmi tu este exact dovada cea mai buna a vointei poporului de catre scriitorii acelor pasaje din Constitutie. Chestia cu uneltirea nu ascunde decat disperarea conservarii unor privilegii de catre diversi, printre care si magistratii.

Prevederea cu uneltirea este de fapt si inutila. Ce faci daca o formatiune politica oarecare, o entitate, o persoana etc. aduce poporul in fata votarii unei noi constitutii, iar poporul o voteaza masiv? Raman de sase aia cu uneltirea cu scrisul amenintarii tot uneltirea si poporul cu o noua Constitutie ...

Hai sa iti dau un exemplu de reducere la inutil a acelui pasaj! Eu declansez o miscare prin care romanii care doresc de buna voia si nesiliti de nimeni, sa se declare daci, iar tara in care locuim sa fie numita R. Dacia. Bag si o Constitutie noua pt. cetatenii daci, in care includ prevederea ca pe teritoriul R. Dacia, orice alta institutie si lege - in speta ale fostului stat roman, sunt caduce si vor fi tratate ca elemente ostile R. Dacia.

Si gata ... aia care vor sa se declara in continuare romani, sa ramana cu ... uneltirea. Da, dar ei nu devin doar ilegitimi d.p.d.v. al Constitutiei Republicii Dacia, ci forte de agresiune. Si ca sa fie treaba clara, tot in Constitutia R. Dacia bag in text, ca poporul voteaza cu 2 maini, ca in functiile ale R. Dacia NU pot fi incadrati cei care au facut parte din aparatul oficial al R. Romania. Si ca diversele privilegii cum ar fi pensiile speciale obtinute de fostii magistrati din fosta R. Romania sunt ... nule, statul dac neavand nicio obligatie de achitare a acestora.

Ei, uite ce faci? Discutam formal de 2 popoare: unul autodizolvat sau ramas in minoritate cu tot cu legile, constitutia si privilegiile lui - poporul roman, iar altul nou format majoritar, cu legile si constitutia lui - poporul dac. Si asa am terminat cu uneltirea, introdusa in mod parsiv de niste privilegiati in vechea si inutila constitutie a Romaniei. Ce faci in cazul asta, ca aparator al actualei constitutii a Romaniei? Te uiti, inghiti in sec faci isterii si .... oricum esti terminat.

Ti-am dat doar un exemplu, cum poate fi daramat fara multe schisme, actualul sistem al statului roman. Actuala constitutie si configuratie a statului roman, pot fi daramate usor prin implozie, indiferent cat parsivi au fost cei care au introdus smecheria cu uneltirea in actuala constitutia. Ei raman cu uneltirea in cap, dar fara popor executant!

Eu unul, ca sa scap de acest sistem imbecil si de privilegiatii lui, exact asa as proceda. Iar actualul popor va vota cu ambele maini schimbarea prin care sa scape de actualii privilegiati. Si nu are cine sa se opuna sa aplice treaba cu uneltirea!

GO spunea...

@ Huhu Rezea. Inutil! Poftim, lovitura de stat, dar democratica. Preiau puterea si ii pun poporul in fata o noua Constitutie, prin care este abrogata vechea Constitutie. Iar in noua Constitutie scriu de exemplu, ca cele 3 puteri in stat = desemnate astfel in actuala constitutie, devin in noua Constitutie ca devin instrumente de exercitare a puterii poporului.

Si mai scriu in noua Constitutie, de exemplu, ca toate persoanele cu functii oficiale de conducere in statul roman in perioada 1989=2021, inclusiv judecatorii CCR, nu mai pot ocupa functii in institutii ale statului roman. Iar drepturile respectivilor acordate cf. vechilor legi, cum ar fi dreptul la pensii de serviciu pt. magistratii CCR, sunt ... caduce. La fel si toate prevederile actualei CCR care au consfintit drepturi speciale de pensie pt. magistrati le declar nule.

Iar poporul voteaza noua Constitutie! Cu zeci maini! Dupa care preadu puterea! Ce mai faci atunci? Ai vazut ce usor se poate darama un esafod artifical care sunteaza vointa poporului?

raul spunea...

M ,subscriu comentariului!Totusi ,mie da ,mi-au returnat banii!

Huhu Rezea spunea...

Mares
Revolta sau răscoala neinsoțită de o lovitură de stat nu poate schimba Constituția existentă, iar statul existent îi baga la pârnaie pe complotiștii revoltați sau rasculați.
Putea să vină Iliescu în anul 1989 fără sprijinul Armatei să citească Proclamația în 10 puncte a FSN din seara zilei de 22 decembrie 1989? Evident că nu!

Oricand Parlamentul României se poate transforma în Adunare Constituantă pentru elaborarea unei noi Constituții. In cazul acesta nu vrbim de o simplă revizuire a Constituției.
Numai că legea prin care s-a elaborat noua Constituție și noile principii constituționale trebuie votate de electorat prin Referendum Nu-mi place folosirea abuzivă a denumirii de popor.
Respingerea legii inseamnă păstrarea Constituției în vigoare.
O asemenea procedură democratică nu înseamnă lovitură de stat.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ceea ce tu nu accepți este ca:
-invingatorul ia potul, nu răspunde în fata nimănui, demolează tot ce este veki cu largul concurs al mulțimii, de cele mai multe ori inepte!
2 exemple elocvente:
-media a reușit sa facă un erou dintr-un politist indisciplinați si ipocrit decedat cand facea liniuțe cu motorul pe o roata;
-ni s-a întâmplat sa gustam ciocolata infwrioara într-un ambalaj glamour.
*cei mai mulți istorici cred xa revoluțiile subt in fapt lovituri de stat, ambalate in in mătase naturală sau artificială, functie de cati bani au la dispoziție cei din ekipa de criză!
**Guvernele se tem si respecta componentele sistemului de forta doar de frică, când conștientizează că în in nici 6-8 ore pot fi aneantizați și la coșul de gunoi...De ce 6-8 ore? Atat rezistă un B.Pșt. ce acționează independent!
O singură forță poate face asta singură, kiar dacă celelalte se opun.
Ti se pare ca forțele politice din actuala coaliție guvernamentala si parlamentară sunt pentru ROU si romani?
Iti place de o uniune politica etnica? De parlamentari pe criterii etnice de-o viata in Parlamwnt? Suntem stat federal, federative sau confederatie?
Nici mie...

Iulian Mareș spunea...

Este tăbărât Huhu. Dacă citeai ce scria unul, pe principiul unde scuip acolo ling...mare om, mare valoare, locuitor al UAT Stalin, pe stil veki!