Un produs Blogger.

sâmbătă, aprilie 24, 2021

Ministrul Bode, despre salarii și pensii în MAI, în conferința de presă de ieri, de la Botoșani

26 comments
Nu are decât câteva luni de când este ministru la Interne și Bode deja este îndoctrinat de gulerați,  ca și miniștrii anteriori, cu lozinca poverei pensiilor militare pentru bugetul Internelor, lozincă din care s-a iscat eliminarea actualizării pensiilor militare în urmă cu 4 ani, prin OUG nr. 59.2017.
Chiar, nu a știut nimeni să-i ceară exlicații domnului ministru de ce întârzie să trimită la Guvern observațiile necesare pentru reavizarea proiectului de lege  Pl x 199/2020, aflat în dezbatere la Camera Deputzților, proiect care ar permite reluarea actualizării pensiilor militare și ar elimina o parte din inechitățile actuale... care s-au tot acumulat în cei 4 ani de aplicare a OUG 59/2017.

"Le-am spus şi colegilor din structurile MAI de aici, de la Botoşani şi le spun de fiecare dată la nivel naţional: transmiteţi tuturor colegilor noştri că atâta vreme cât eu voi fi ministru al Afacerilor Interne nu se modifică sistemul de pensii în ceea ce priveşte structurile noastre, în sensul de a le diminua veniturile. La fel, chestiunea legată de salarii, că se pune problema limitării la 20% a sporurilor care pot fi acordate", a afirmat Bode.

26 de comentarii:

Magda spunea...

Buna dimineata,mai stiu inca unul care zicea la fel......il stiti ,ala cu cortul......mari oameni de stat si politicieni....

Ein Stein spunea...

Pai da, omu a spus clar, luati-va gandul de la vreo intentie de reparare a inechitatilor, fiti multumiti ca nu mai taiem, deocamdata. Macar Bode a avut bunul simt sa spuna ceva, Cel ce Motaie in Cort e prea sfios sa iasa si sa zica si el niste aaaaa-uri.
Pe de alta parte, in discursul lui Bode, se vede clar ca grupurile de interese si-au securizat bunaciunle si spune lucrurile astea de parca ar promite o fapta buna. Probabil pentru astia de la MAI e un lucru bun, se si vede din media pensiilor care este mai mare cu aproape 1 000 lei ca media de la MApN. Dar noi astia de la armata? Am scris in nenumarate randuri, toate masurile luate pe jegul de lege 223, numai de taieri, limitari, reduceri, neacirdari, adica tot ce e rau, ne-au lovit pe noi astia de la armata si toate masurile au fost luate pentru excesele de la MAI, securitate, paza puscarii, etc. Repet, singura solutie e de decuplare de la acest conglomerat, lege a pensiilor militare numai pentru militari, asa cum e in toata lumea. Sau daca militarii doar la pensie tin mortis sa fie militari sa ne demilitarizeze pe noi si sa ne faca o lege a pensiilor pentru militarii demilitarizati. Nu mai merge asa. Daca nu intelegem acest lucru simplu vom vedea cum militarii doar la pensie o vor lua in sus, cu cuantumurile, iar noi ne vom uita cu drag dupa ei.

Trofin spunea...

Este un angajament gen angajamentul luat de Traian Băsescu - cât timp voi eu președinte , nimeni nu se va lega de pensiile militarilor !. Cât a durat angajamentul ? Până ce a primit al doilea mandat apoi ne-a făcut nesimțiți . Așadar , să fim circumspecți la asemenea angajamente luate de politicieni pentru a ieși din încurcătură.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Niciodata nu va fi la pensiile militare nici un fel de schimbare, atata timp cat nu vine o hotarare ferma de la Aparare, dar pentru asta trebuie data jos mumia conducatoare, care e doar o sluga jenanta si adormită, ca o closcă pe outoare, ca o mare putoare!

valica spunea...

Hohauri si hohaieli. Asa a guitat si sinistrul de trista amintire de la MApN, ca pe mandatul lui nu se va atinge nimeni de pensiile militare si tocmai ce NU au mai fost indexate nici macar cu coeficientul de inflatie de 3,8%, conform legii pensiilor militare , printr-o simpla OUG.Cine poate avea incredere in cuvantul acestor mangafoi???

Cezar spunea...

FOARTE KORECT

Leo spunea...

Nu sunt fan al lui Ionel , însă el și-a făcut treaba cu PLX 199 , în această etapă.
Starea de fapt, este cea exspusă de MAESTRUL în comentariu de topic, și anume că el BODE blochează PLX 199.
Acum , dacă Ionel+gulerații MFA își freacă mâinile de bucurie (poate fiind chiar pe mînă cu BODE) , asta nu mai știu.
Cert este că Ionel și-a făcut treaba. BRAVO IONEL ! HUO LUCICĂ !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nici nu stiti domniile voastre cate influente nefaste si proaste pot avea mafiile paraditoare din clocarimea de la Aparare, care au contribuit cu decizii dezastruoase asupra pensiilor noastre, ca daca aveam un ministru, cum a fost Generalul, Gabriel Oprea, ii găjbea de dracul ii lua, spunandu-mi candva ca si pe timpul domniei sale umblau cu fofârlici si plocoane otravitoare sa se intervină nociv in pensiile militare, aparte chiar reusind ca unii pensionari sa ramana cu mai putini bani, ulterior intervenindu-se politic sa se stopeze actiunile acestor golani si jmenari si cei jumuliti sa mai recupereze din bani... As fi genial, daca as afla de la Dl General de ce mi-a zis ca soarta pensiilor militare e hotarata, in forurile superioare, sa fie stopate toate actiunile de actualizare si normalizare pentru o perioada foarte mare, si e posibil sa fie chiar si in vecie, sau dracul mai stie cat si cand o sa mai fie, iar cand l-am intrebat cine a hotarat sistemul de pensii sa ramana blocat, mi-a aratat catre in sus, cu degetul aratator, directia cerului instelat... Ce pacat!

Calugarul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Calugarul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
vasile spunea...

A spus bine:nu se modifică sistemul de pensii. Noua ne convine!


Calugarul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cezar spunea...

🤣🤣🤣😜😎😜😎😎

Huhu Rezea spunea...

Esti un îndărătnic antivaccinist. Nu ești capabil să evaluezi realitatea din jurul tău, schimnicule.
Părinții tăi au fost mai deștepți când te-au imunizat împotriva tebeceului cu vaccinul BCG, dar si cu cel antipoliomielitic.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Calugare, esti in Poztul Pastelui si tu le-o tragi romanilor parțoit prin sita nădragilor ca nu-ti asculta rugaciunile? Mai bine pune-ti odajdiile, ia-ti mătăniile si crucioaiele si du-te in Sinistresul Hapararii si cadelniteaza-le odaile unde cuibaresc infectiile clocare de dinstrus penziile meletare, afurisindu-l pe adormitul morocănos din cort in gura mare sa se scoale din culcare pe-o doagă, ca boul bălții pe coadă ca sa treaca la treaba, fara nici un bob de zăbava, ca altfel mucegait si putregăit, ca hoitarul din copârșeu, o sa moara, dar si din blestemele si ocările adunate si atarnandu-i de gârleaja-i slăninoasă, ca o piatra de moară, bag samă!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Însă nu l-au vaccinat antirabic, de gălbează și mai ales contra Bolii lui Calake!

y spunea...

nu mai comparați mere cu pere că vă dați de gol

Sebi spunea...

Nimic din ceea ce spun cainii cu ciolanu-n bot nu are vreo valoare, cam de vreo 30 de ani. Sunt unii, ca Huhu si multi dintre oaspetii sai, care par... a pretinde ca "ghicesc" intentii (de parca haitele perindate pe la stana ar avea asa ceva, in afara de a intentia de a ramane cat mai mult cu ciolanul in bot). Uneori au avut dreptate, alteori nu: tocmai din pura intamplare.
N-are nicio treaba Bode asta, ori alt ministru de acum sau de pana acum, cu salariile sau pensiile. Nici nu-s bagati in seama daca se cloceste ceva, sunt doar executanti. Si chiar daca ar sti, treaba lor nu este sa ne bage mortu-n casa, ci sa abureasca dandu-si aere profesioniste, de caini savanti. Mars, ma!
Insa cei care au tot spus si mai spun ca nu se va schimba mai nimic, sau nimic spectaculos, in privinta pensiilor militare, par a fi cel mai intelepti.
Sa fiu iertat daca gresesc. Sa fiti iubiti oricum.
La urma urmei, pentru cativa lei in sus sau in jos, indexari, plafonari, omemeuri, sporuri de peste prajit, inechitati, articole, alineate si ordonante, am obosit. Meritam cu totii mai mult, indiferent... daca inseamna o suta de lei, opt sute de lei sau doar liniste.
Dar asta nu inseamna somn de voie. Important este sa nu se astearna tacerea. Daca am tacut, sau daca i-am crezut, am cacat-o.
Asa ca... zi-le Huhu!

Iulian Mareș spunea...

👍 Gândesc, vorbesc, ma mișc, deci exist!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, de fiecare data existenta ne este periclitată de către o guvernare cretin idioată, precum cea care acum e cocoțată in poiatâ, alaturi de Cocean Muiannus, spanzurat si a adanc bagat in Inaltul Prepeleac sa comande gubernia dupa bunu-i plac...

akord 75 spunea...

Existi fara sa gandesti.La tine se poate ca la alte mii de specii de "lighioane".....doar vegetezi:))...deci "existi":).Si amoeba exista dar iti e superioara pe lantul trofic.Ghinion!!(din nastere)
Mares s-a miscat in somnul letargic si i se pare ca gandeste:)))

akord 75 spunea...

"asa ca ... zi-le Huhu!"
...si s-a trezit unu'vorbind si el ca sa "se auda singur"
Macar dati-i o oglinda sa se "autoiubeasca":))) narcisistul

Iulian Mareș spunea...

Sa știi ca existenta este periclitata și de alcòolisti.
Sunt unii care nu au putut face mai mult decât le-a dat Domnul cu sticla de monopol...

Xpert 86 spunea...

Bode are basme pentru adormit credulii in program!!! Mai vedem noi ce se intampla pana in septembrie 2021, oricum nu de bine!!! Pleaca in pensie pe capete si el vinde gogosi la creduli ca FNI-ul!!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Amintiri cu fapte legionare, de cand era tata un contabil functionar al Bancii Nationale si haladuia noaptile prin anumite locale, dupa ghizde de fantani artizanale cu țâțoaie, pe langa cateva pahare, niciodata goale: @Mi-a povestit mon cher papa, in tinerete, Dumnezeu sa-l ierte, cum legionarii l-au prins noaptea pe stradă, fiind o rebeliune legionară, si fara un motiv anume, dar pusi pe proaste glume, l-au obligat, cat si pe alti trecatori oarecare, luati la intamplare, sa urce pe un imens mușuroi de oase goale si imputite sa le mute dintr-un loc in alt loc, foarte iute si cu batute pe rupte, sub comanda amenintatoare cu arme cu foc si in bataie de joc, intamplarea fiind la o Fabrica de prelucrat oase pentru produse gelatinoase, pe langa Fabrica de bere Bragadiru, tata fiind putin cam baut, deci chefliu, dar si cam pirpiriu ca gagiu, si nu prea s-a simtit bine ca in dosul unei Fabrici de gelatine sa faca o treaba pentru hoitarime si canine, caci oasele erau mari, de bovine, ovine si chiar cabaline si, vedeti bine, i-au obligat sa mute gramada cadaverică si viermanoasă de cu seara si pana dimineață, ca sa nu mai pun voma si greața cu care acei oameni s-au confruntat, fara sa fi savarsit nici un pacat, dar pe unul, mai incapatanat, l-au dezbracat si l-au batut cu creioanele peste traistoiul de temistocle pana a inceput sa vomite fiere de durere, si alte chestii urate, Dumnezeu sa le uite, precum zicea si Onorabilul, mai inainte, ca acele cuiburi legionare au savarsit păcate si atrocitati ordinare, fara asemanare, dar aprior asupra gâganilor, sovieticilor si ovreilor, dar si ale romanilor! Deci, la inceput, legionarismul a promovat ortodoxia, credinta in Dumnezeu si omenia, in patriotism, dupa care s-a trecut la sovinism si rasism, apoi s-au inhamat sub crucea imbarligata din fascism, terminand, fara exceptie, in puscarii si in fata plutoanelor de executie, ia tata a ramas cu o ura si repulsie, nemarginite, fata de aceste haite oculte si fasciste, pe care nu a putut sa le mai ierte si sa le uite, pana la moarte! Nota bene: Acel nene, care a fost altoit peste cofragul cu nefericitele ovale cu acele creioane chimicale, a avut o soarta de rahat, pentru ca, la cateva zile, dolofanele responsabile cu pălit ritmic bugile la duamnele si fetele, auguri in călduri, s-au imflamat si cianozat si medicii obligat l-au castrat, ca pe un miel sugel, bietul de el... Soarta ăluia sa aiba si adormitul pe coada boului din cortul adormirii Maicii Domnului de la capra podului, unde se șuntează cu clocarimea foarte tare si jăgos penziile brotăcare, romanistane!

Iulian Mareș spunea...

Du-te la pornoșagurile tale....