Un produs Blogger.

joi, aprilie 08, 2021

Documentul Secretariatului General al Guvernului care pune în evidență nesinceritatea lui Ciucă în relațiile cu structurile asociative

81 comments

Cu adresa 4c-15/370/ 29 12 2020, președintele Comisiei de apărare din Camera Deputaților a înaintat  PL x199/2020, în forma preliminară adoptată de Comisia de muncă,  cu amendamente sugerate de MApN și MAI, la Guvern,  pentru emiterea unui punct de vedere față de amendamentele propuse.

Cu adesa nr. 9345/30 12 2020, Secretariatul General al Guvernului a trimis proiectul la Ministerul de Finanțe, Ministerul de Interne, Ministerul Apărarii si Ministerul Muncii pentru a transmite opiniile lor la guvern, în vederea elaborării unui punct de vedere despre amendamentele propuse și impactul bugetar.

Cine vrea să revadă documentele....

https://www.huhurez.com/2021/01/pl-x-1992020-trimis-la-cituiala.html

Au trecut mai bine de trei luni de când documentul a ajuns pe masa de lucru a celor două ministere din domeniiile apărării și ordinii publice și la guvern nu au ajuns analizele cerute pentru emiterea unui punct de vedere.

Intre timp, ministrii apărării si internelor o tot ard la orice întâlnire cu structurile asociative că ei susțin eliminarea inechităților din sistemul pensiilor militare, așa cum au propus în Plx 199/2020.

Nu se găsește niciun șef de structură asociativă să le bată obrazul celor doi ministri că ministerele lor întârzie repunerea proiectului de lege pe ordinea de zi a Camerei Deputaților?

Dacă citiți paragraful 2 din Nota Secretariatului General al Guvernului din 06 04 2021, veți realiza care este procedura de reavizare a proiectelor de lege venite de la Comisiile Parlamentare, procedură pe care domnii de la apărare și interne nu o respectă și îi pun pe cei 2 miniștri să vorbească palavre la întâlnirile cu reprezentanții rezerviștilor.

 





81 de comentarii:

Mitica spunea...

Buna seara,
Mai de cuvant ar fi fost Leș...care nici nu a facut armata. Ce tie domle si cu cadrili astea..

Viorel spunea...


Pe cei de la MAI îi mai înțeleg, domnul VELA cu O.M. / Pandemie-Restricții, cu predarea funcției, domnul Nicolae - Lucian BODE are nevoie de timp să-l înțeleagă și să se acomodeze cu sistemul și nevoile personalului (cu toate că cei de la MAI au fost tot timpul cu un pas în fața noastră și au avut grijă de oamenii lor active și pensionari), dar domnului ministru Ciucă (,) care are continuitate, intrat în LM la vârsta de 14 ani 2 luni și 16 zile ce îi mai trebuie, ce nu cunoaște iar dacă nu cunoaște ce mai caută într-o astfel de funcție. Elaborarea unui punct de vedere despre amendamentele propuse și impactul bugetar va fi trimis la Secretariatul General al Guvernului pe data de 30.06.2021 la fel ca și Planul de măsuri la nivelul M.Ap.N.
Notă: La motivare am văzut de N ori următoarea aberație din partea ambelor ministere: „MApN și MAI nu susțin amendamentul întrucât această modificare ar conduce la crearea unui impact bugetar semnificativ asupra bugetului de stat”.
Domnule ministru Ciucă, nu mai umbla cu minciuni: 2019 = 2 miliarde date la americani, 2020 = 2 miliarde date la bugetul de stat (unul dat domnului prim ministru Orban, celălalt, dumnezeu cu mila). De unde provin acești bani ?
Domnule ministru BODE, în noiembrie 2020 la rectificarea bugetară ați solicitat bani pentru salarii și pensii. Au luat de la noi (a se vedea repartiția din noiembrie 2020) și v-au dat ministerului dumneavoastră și STS. Faceți la fel și anul acesta, numai că nu mai luați de la noi ci faceți ca omul gospodar care „fură de la el și duce la altul”.
Rezolvați odată această problemă a pensiilor și salariilor și nu aveți decât să domniți până la 100 de ani (nu știu cine vă mai votează la următoarele alegeri dacă le mai apucați și nu cade Guvernul).

BatistaPeTambal spunea...

Dle Huhu, am o idee: de ce nu postati un sondaj pentru cei care vă viziteaă pagina? Câți sunt membri ai vreunei asociații a pensionarilor militari? Eu am ieșit acum, și deocamdată sunt dispus să renunț la cazarea moca la mare decât să-l susțin involuntar pe alt șef limbist.

BatistaPeTambal spunea...

@Viorel: Chiar nu vă înțeleg. De ce credeți că cineva care (întâmplător) a făcut LM va încerca să sprijine interesele foștilor colegi? Avem 10 degete la mâini și se potrivesc doar câte două. Eu evit jignirile, dar presupun c-avem toți creier.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Haoileu mo, Ciocardete Ciucalete, ce le facusi, morocane, la catane de se șucăriră așa tare ca te-ar hali mort, cu tot cu chort? Că ciurar nu esti, nici lingurar si nici haurar, dar bag sama, haorde, ca esti ursar cortorar afumat si ne facusi neamul de gâgani de găgat de cand in cort te-ai bagat, de ani buni, cu bornău-n carbuni! Ce fel de bulibaș de șătrărie ai mai ginit sa-si bata gioc de cătane si cătănie ză le furi din zimbrie, mai rau ca morocanii care fură cai si-i vinde in geambășie?! Haorde, mo, jeanes romanes mișto? Mai bes hatan, ca daca esti un adevarat șătrar bangean, nu mai fă mișto de răcanii veterani ca un hultan de hartan hiclean, ca nu au hohalean pentru ramazan, sî mor cu zâle prin tribonale dupa patamale, CAP-uri si SMT-uri pentru baftales la penzioare, ca nu te mai pot ciplecealma tuta, de m-ai magma in pace, dalace! Șukar san nu esti, pe penzionari de pensii-i belesti, atunci has moro kar si ja draq șî sokeres merundo, bengailo ca ne-am saturat de hicleniile tale la muio! Jas karao handrabuleao din cort, beleao, sî pune botu' unde se pune mortu' la chindie pe nasalie sî popa tămuie, c'așa poate iti mai vine mintea la țăcălie si scăpi de desalo la nasolo sa nu mai faci misto de catane la penziile meletare, țărane, ca mișto si praleo nu esti, hamasco dylearaptu prea dăstepu' sa te crezi bulibașu tare peste catanele melitare, caltabojule bij, de nu ț-ar mai da phiranda nici o fleică di mij!

GO spunea...

Până nu se incheie pandemia și încă vreo 2 ani după sau până nu se schimbă regimul politic din România (altul decât PNL/USR sau PSD), militarii pensionati nu vor mai vedea un cent la pensie.

Posibila exceptie: inceperea unui razboi Ucraina-Rusia, cu implicarea trupelor SUA stationate in Romania.

Iulian Mareș spunea...

Tocmai asta ar fi problema...nu a făcut LM întâmplător ci ca un act de voința asumat!
Întâmplător calci într-o groapă, iar în politica ajungi prin asumare.

Leo spunea...

Politica lor este ca timpul şi coada de aşteptare de la Belu Miliar 2 rezlovă problema.

Viorel spunea...

Domnule BatistaPeTambal, în primul rând fiți mai explicit și aici mă refer la:
- „Eu am ieșit acum”: - de unde, din sistem sau din asociație și dacă din sistem și tot spuneți că sunteți nou spuneține și nouă din ce minister ați făcut parte, ce grad și funcție ați avut la trecerea în rezervă, poate chiar și cuantumul pensiei în plată;
- Nu numărul pensionarilor ce formează o asociație contează ci valoarea, cunoștințele, relațiile în plan politic, argumentele care îi dau puterea pentru a realiza ceva. Sunt 52 de asociații care de 5 ani nu au făcut nimic palpabil, se tot laudă unii cu zeci și sute de procese prin Tribunale (unele castigate, marea majoritate pierdute) iar în apel la C.Ap. 99,99 pierdute;
- O să mă întrebați ce legătură are cele scrise la alin. (1) Sistem, grad, funcți, pensie, v-am întrebat pentru că vă lăudați cu bilete cazare moca la mare, adică vezi doamne cine sunt eu. Cum le-ați obținut, pe bune sau cu intervenții pentru că la unitatea mea (când eram activ) venea fax cu precizarea: Înaintați situație cu 3 locuri cazare la mare la Cap Aurora, nr. persoane și perioada. Din 3 se aproba doar 1 și ăla în septembrie deși ceruse în august;
- Referitor la comentariul adresat mie vă contraziceți singur prin însăși comentariul. Colegi LM = nu se susțin; 2 mâini = doar 2 degete egale rezultă că din toți colegii LM 2 totuși se vor susține între ei; da, toți avem creier dar depinde de mărime și greutate cât și de mărimea capului. Dacă unul are capul mare și creierul normal sau chiar mai mic are loc unde să plutească și să gândească (bine sau rău). La ce jigniri vă referiți ?

ACID spunea...

nu fiti naivi. dialogul se simuleaza, nu exista. obedienta sefilor de asociatii[compuse ,in mare, din CATIVA col+gen ]este recunoscuta. pentru o poza la ,,palat'' ar face orice...daca nu le ,,iese''nimic , nu se lupta pentru cei cu pensii de 4 cifre... halal reprezentanti activi/rezervisti cu stele sau fara.

Huhu Rezea spunea...

Liderii de structuri asociative ar trebui să aibă limite ale penibilului în fața celor reprezentați.
Ce mai cauți la întâlniri cu un ministru care te minte și ascunde că el este cel care impiedică urgentarea actualizării pensiilor militare?
Așa cum am mai spus în topicul în care anunțam întâlnirea, prima întrebare care trebuia să-l zguduie pe Ciucă era:
de ce întărziați domnule ministru adoptarea punctului de vedere al Guvernului privind Pl x 199/2020?
Se vede că președintele Forumului nu are o echipă în jurul său care să-i semnaleze sesizările rezerviștilor.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, ma intreb, fara incantare, ce rost mai are sa se duca rezervistii la intanliri cu parazitul din cortul cu mortul, daca el e din partidul care ostraticează o natiune in numele idealurilor lăbărale si căpcăune, apoi este neserios, codoș si dual precum un boșchet din canal, care trage pe-o nară de nas sa aibă comportamentul fals față de realitatea care i-a distrus prestanța, destinul si viața? Chiar nu mai avem Jenerali si Colinei cu honoare si demnitate sa-l traga deoparte si de guler pe păpușarul ce pare fraier, in realitate un veninos gușter, la modul serios, sa nu mai fie hulpoi viclean, pervers si mincinos?! Tare mă tem ca persoanele cu el in contact sa nu aiba cu individul asta oportunist vreun contract de fidelitate sa ne friga si intarzie pe la spate, mimand ca ne fac dreptate si ca urla pe apucate pe placi liberale ca ne-ar face dreptate la penziile meletare, pentru ca acum osul de gurvă patentată e tare la moda si cea mai comoda optiune de a castiga pe șuștache biștari din a promite dreptate! Sunt satul de golaneala gustereasca a celor care stiu sa minta si sa pacaleasca in numele unui crez proletar militar, in schimb dandu-se de gol in ultimul hal, mai devreme sau mai tarziu, ca ne duc cu preșu-n pustiu la modul diliu, de la o zi pe alta, pana disparem unul cate unul pe lumea cealalta, unde-i cică-i mai bine! Sa le fie rusine!!

Unknown spunea...

Felicitări domnule Huhu!
A-ți pus cea mai pertinentă întrebare!
Peste tot, pe oriunde calcă Ciucă, asta ar trebui întrebat!
POATE SE TREZEȘTE ȘI NU MAI DOARME ÎN PAPUCI (ȘI ÎNCĂ PE BANII NOȘTRI, CĂ DOAR NOI ÎL PLĂTIM)!!!

Leon spunea...

Omul nostru este mai mult pe teren si mai putin la Minister:
https://cvlpress.ro/08.04.2021/prefectul-judetului-dolj-s-a-intalnit-astazi-cu-ministrul-apararii-nationale-si-cu-reprezentantii-directiei-silvice-dolj/

M spunea...

Chiar nu va este clar?

PNL nu poate guverna fara USR. Daca pleca de la guvernare USR sunt obligati sa ia pastile sa le treaca "Ciuma rosie"!

USR a venit la guvernare cu vreo 3 idei in caputurile lor:
- M#IE.
- Justitiaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
- fara pensii speciale.

Orice consolidare a legislatiei pensiilor militare (ca astea ne intereseaza) presupune o tradare in ochii cu pupilele dilatate (cine stie.... stie) ale sustinatorilor putintei dar extrem de violenti.

PNL abia s-a racordat la ciolan. Abia si-au pus camarila in functii. Sa riste o criza guvernamentala pentru militari? Ha, ha, ha!

Structurile asociative sunt bune pentru ca (aproape) fiecare cere altceva, mentinand astfel starea de confuzie.

M spunea...

@Catalin

Excelenta analiza! Asa cred si eu! Cu scuze ca am preluat de la dumneavoastra am detaliat mai jos parerea mea!
Respectele mele si o zi minunata.

Calugarul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
micutzul spunea...

Măi oameni buni individul care a facut, presupun, forțat LM nu are nimic sfant pe lume decât,,banul,,! In laboratorul lui au fost concepute tiate OUG prin care veniturile noastre au fost taiate ! Acum acești bișnițari din laborator vor sa ne facă praf mintea aburindu-ne că vor creste pensiile dar in fapt ce fac nesimțiții? Exclud definitiv din calculul pensiei indemnizația de dispozitiv, sporurile, GRUPELE DE MUNCĂ, pensia suplimentară....
In al doilea rând ei fac doar joc de glezne că vor rezolvarea inechitatilor pentru că ei, bișnițarii militari care au facut dreptul pe turele colegilor știu foarte bine că legea in forma vehiculată de ei o să fie declarată neconstitutionala la prima adiere de proces! De ce ? Simplu , fiindcă din forma adoptată tacit de Senat nu a ramas nimic ...dar nimic! Asta duce la anularea bicameralismului cu tot ce urmează adică ani de tergiversari!
Așa că Bahnareanu, Tudor și ăia patronati de Sf. Mina să nu mai prostească lumea! De fapt cine dracu ii mai crede?
In al treilea rând ,sincer nu inteleg de ce mai stau colegii noștri in asociatiile acelea. Băi cand vezi că sefii ăia nu reușesc nimic in doi ani , că te aburesc ba cu un plan de măsuri ba cu buna intentie din pijama a ministerului , ba că....schimba-i frate! Adu-l pe caporalul acela de la Veterani că deschide toate porțile!

Huhule- poate tu ai trecere mai mare si te bagă in seamă, ar trebui sa intrebi mapneul de curiozitate cate cadre militare au facut din sursa externa din 2000 până acum si in ce conditii , să vedem de ce cand aveau in rezervă militari pregătiți cu ani mulți până la pensionare au preferat să isi angajeze sotiile, nașii, finii și vecinii?

Abia astept un nou comunicat al col. Tudor că imi place cum spune ,,Cu respect,, și dorm bine după aceea! Vorba reclamei,, dormiți liniștiți, noi lucrăm pentru voi,,....și le-au luat banii!😀
Cu respect 😀😉🤗

Iulian Mareș spunea...

Și asta e cu impaduritul?...

Iulian Mareș spunea...

Dar și Cezar vrea scoaterea de la calculul pensiei acele elemente pe care le-ai înșiruit. El, priceputul, zice ca pensia e "altceva" și sporurile numai pt perioada activa!
Ei i-am tot explicat...insa nu se lipește de el căci e dat cu seu de oaie...

marvas66@yahoo.com spunea...

Eu v-am spus, ciuca e cea mai mare jigodie militara...dar stati, mai avem inca mii de curve in sistemul militar...

Leon spunea...

http://casapensii.mai.gov.ro/comunicat-cont-online/

corcodel 1 spunea...

Aflam de la ideologul sef (de post de politie) al unei asociatii a militarilor ... asociatie in care el este considerat a fi militar deoarece are un vecin care cunoaste pe cineva care este cumnat al stranepotului cuiva care a fost prieten cu Penes Curcanul...

"Teodor Laurentiu DimitriuPENSII MILITARE

· 20m ·
Vom sprijini asaltul centrului, printr-o manevra de flanc, cu rasturnare de front."

Leon spunea...

Si la CEC..!

Cezar spunea...

m-Al..Intelighentule
In locul lor iti da PENSIA MINIMA DE BAZA..care după cum reiese din ce s.a publicat..ESTE MAI MARE...decit ce ar rezulta din aia..din..aia
INTELIGHENTULE..🤣🤣😜😜😎😎😎

Iulian Mareș spunea...

Asa este...

CEZAR spunea...

Bravoo Corcodel 1
Un exemplu de cum s-au infiltrat....
Personal i-am mincat ficatiii hi..hi..hi ..cred ca ma pomeneste si in somn
Asa ca intre militari ..sic...
Este sef de sector SSCMD.. parca sectorul 5 Bucuresti..

Huhu Rezea spunea...

Olescu
Pune informația despre Ucraina pe topicul rezervat, nu aici unde se pierde printre cele despre pensii.

monteoru spunea...

Asociatii fara membri.Se dau sefi de asociatii la asociatii inexistente.Singura asociatie in activitate este ANCMRR despre care stim cu totii ca exista cu sprijinul MApN.A se citi ministru in functie.
De cand se stie conducerea ANCMRR a fost obidienta pentru grade onorifice,cazare prin camine de garnizoana,locuri prin statiuni.
Ciuca stie vulnerabilitatea lucru pentru care isi permite sa-i duca cu zaharelul pe negociatori.
Singurul lucru care poate sa-l preseze este ca 50000 -imposibil- sa bata in poarta ministerului sau ceeace afirma Olescu.

GO spunea...

Bine. Va las sa va smiorcaiti despre pensii. S-ai facut 11 ani de smiorcaiala, este? Nu mai revin.

CEZAR spunea...

HOOOLESCULE ..te-au luat astia de prost ..este !! Baii eu zic cum ca au nimerit.-O....
Auzi o RUGAMINTE ia-l si pe m-Al cu tine ..sa fit doi sa nu va plicti ....hi..hi..hi..

Gigi spunea...

S-a intalnit cu şeful ocolului silvic? De ce? Are nevoie de nişte tepe?😁

Gigi spunea...

Corect,bine precizat!👍

raul spunea...

Omul nostru din Panama...din Panarama...!Ii doare in cu..r de noi!Mancam ..urzici doar sa ne creasca fierul din sange!

M spunea...

Nu am găsit un topic corespunzător dar e important pentru pensionarii MAI.
E vorba de conturi pentru a primi informații online!!!

http://casapensii.mai.gov.ro/comunicat-cont-online/?fbclid=IwAR22t1Yhr2g30rY4v5tdrDg4p7aRC2u6xG2U53h5mBlIZU2HYXIRkFDGGDE

Huhu Rezea spunea...

Prima regulă când dorești să comunici ceva pe blog este să te asiguri că nu a mai fost postată informația.

Ein Stein spunea...

Cand a fost vorba de L168 problemele s-au rezolvat fulgerator, cand e vorba de problemele L223, nu se poate, o gramada de piedici de care se tot loveste Ciuca. Repet atat timp cat Ciuca si cei pe care i-a tras dupa el sunt la butoane sansele ca lucrurile sa intre pe fagas normal sunt nule. Scriu asta de cativa ani. Nu vrea el si gata! Rezolvarea se afla numai si numai la factorul politic, care, tot el ne-a adus in situatia de fata.

M spunea...

@Huhurez

Dacă postarea respectivă avea și două rânduri, ca la mine, explicând despre ce e vorba și nu doar o trimitere către o pagină pe care se postează comunicate... Era mai simplu să văd că informația a mai fost postată.
Nu?

Dar ce vă mai place să îmi atrageți atenția!!! Acum două zile a fost situația inversă (am postat eu o informație care apoi a fost repetată de un alt stimat coleg) dat nu ați mai fost atât de scrupulos!!
😁

Leon spunea...

@M, repede te mai ...aprinzi, Domnule..?
Sa chemam pompierii.)).

Ein Stein spunea...

Problemele noastre nu vor fi rezolvate dacat daca exista vointa politica, exclus altfel. Am scris in urma cu vreo 2-3 luni ca guvernul socialist al lui Citu, mai devreme sau mai tarziu, va cadea, PNL-ul va forma alt guvern, minoritar, cu sprijinul PSD in Parlament. Cred ca ar trebui sa mizam pe cartea politica nu pe minciunile lui Ciuca.
Cine a pariat pe Pfizer, cand nu reprezenta mare lucru si a cumparat actiuni, atunci, acum e putred de bogat. Trebuie doar nitica viziune.

M spunea...

@Leon

😁 O remarcă a domnului Huhurez mi-a rămas în minte pentru că m-a deranjat. Domnia sa mi-a reproșat că îi apăr pe cei de la MAI dintr-o solidaritate greșit înțeleasă.
Cu timpul am observat aceeași solidaritate in relația stimatului Huhurez față de camarazii din MApN.

Sunt multe exemple dar nu e locul și momentul.

Doar mă apăr stimabile. 😁 E partea de "prevenire" din activitatea noastră!

M spunea...

O veste proastă azi, un fost coleg, col. (r) Lepădatu Sorin Valentin a murit de covid.
Absolvent de școală militară arma geniu a fost un om deosebit care m-a făcut să respect mult vânătorii de munte (unde a lucrat înainte de a veni la Pompieri). E adevărat că postările domnului Olescu G. au mai stricat din părerea mea excepțională față de militarii de la vânători dar îmi va rămâne în minte colaborarea perfectă cu cel care a plecat dintre noi.

Dumnezeu să îi ierte greșelile și să îl odihnească! 😥

Calinmihaib12 spunea...

Ein-Stein:..deci:..PSD--ul,deși are majoritate voturilor(..!); nu ar lua "guvernarea",..!
..Cred și eu..că le convine "situația..asta"..= "de minune"=.."a la ma-n-gla-vit"..!
..speră să fie.."profitorii de
război"..= în ochii proștilor..!

Calinmihaib12 spunea...

EinStein:legea aia 168..,e o "recompensă"..peste soldele în VALUTĂ..primite..,peste soldele din țară..în LEI..,care:numai cele 2 adunate,dau o bază de calcul a pensiei mai mare decât a militarilor care nu au fost în misiuni externe..!
..ce anume.."recompensează"acele "indemnizații",numai cei implicați...ȘTIU..!

ifrim spunea...

Odihnească-se în pace!

Iulian Mareș spunea...

Numele îmi pare cunoscut....
Drum bun camarade și sa fii primit în pace la Armata din Ceruri!

Iulian Mareș spunea...

Acum poporul își da seama ca a fost mințit...
Nu cred ca lucrurile vor rămâne asa...asemenea gafe trimit partidele definitiv la gunoi.
*Dacă într-o cutie pui puțin gunoi ea devine Cutie de Gunoi! Dacă într-o cutia pui un diamant ea Devine Cutie de Valori! ...asa este și cu cutia craniana!
Repet: poporul roman a fost mințit ordinar la alegeri de o gașca alogena de golani și aventurieri cu sloganuri fasciste, ot care interesul ROU nu există. Ei trebuie kiuretati.

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Calinmihaib12 spunea...

DAN,CĂPITAN DE PLAI:..prin anii 2004,.."gurile rele"..spuneau că
"un ciclu"de 6 luni în TO"costa" echivalentul în dolari a soldei pe o lună a militarului..!?

Iulian Mareș spunea...

Indemnizatia in Euro, primita in TOpEx nu este solda si nu este luata in calcul la stabilirea viitoarei pensii!

Iulian Mareș spunea...

M,
Asta ar trebui sa faca si MApN! Putem sa ne vindem singuri niste date speciale nu numai Voiculescu! Este optiunea fiecaruia...nu sa stie mizerabilul asta CNP si adresa mea, adresa de mail si nr de mobi... si in ce centru special m-am vacinat! MAI a finalizat plangerea penala?

Iulian Mareș spunea...

Incep sa cred ca rezolvarea pe L168 a venit ca impunere de afara! L168 mi se pare f justa, altele nu sunt!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
macar de ai intelege enuntul: ”Vom sprijini asaltul centrului, printr-o manevra de flanc, cu rasturnare de front.”
Categoric ca nu este cea mai corecta exprimare insa tu nici macar asta nu poti scrie..., dar sa surprinzi greselile de exprimare, pur militare!

Leon spunea...

In baza de calcul NU intra:
"n) drepturile specifice acordate personalului care a participat la misiuni și operații în afara teritoriului statului român;"..!(art.28 modificat de OuG.57/2015).
In schimb in baza de calcul pentru cei care solicita cele 6 luni din perioada starii de urgenta/alerta, intra si Sporurile acordate personalului participant in lupta cu COVID-19..!

Iulian Mareș spunea...

Kiar așa? Cine beneficia?...cei care le făceau vizita medicala?

Cezar spunea...

Se putea sa nu sara mares sa tina palma?
TOATA LUMEA STIE..CE CIUBUCURI SE DADEAU SI CE BATAIE ERA...SA PLECE LA RAZBOI IN TEATRE..??..😜😜😜🤣🤣🤣

Iulian Mareș spunea...

Titlul de azi, cel nou, este dedicat, în exclusivitate prietenului tău și nu numai, care și el, ca și tine, dar într-o masura mai mica, a fost un fel de aviator numai că domeniul acțiunii lui nu a fost cerul/văzduhul ci zootehnia și zborul în brazdă. ..

corcodel 1 spunea...

Aveti dreptate domnule tehnocrat!
Greselile oricui trebuie corectate!
Ce ne facem atunci cind cel care corecteaza, ca dvs., spune prostii???

HAT, haturi, s. n. Fâșie îngustă de pământ nearat care desparte două ogoare sau două terenuri agricole aparținând unor gospodării diferite; răzor1, hotar. ◊ Expr. A fi într-un hat (cu cineva) = a fi vecin (cu cineva). ♦ (Reg.) Câmp NELUCRAT; pârloagă, țelină2. – Cf. ucr. hat „zăgaz”.

Iulian Mareș spunea...

"Toată lumea știe ce ciurucuri se dădeau..."
Este o bârfă! Poți da un exemplu:
militarul X a dat suma Y lui Z pt a_i facilita plecarea într-o misiune într-un TOpEx?
Sunt 3 necunoscute...
Eu nu m-aș încumeta la asemenea afirmații pt că nu am date.
Asta nu înseamnă că exclud a priori o asemenea posibilitate nereprezentativa și exagerat geneneralizata de către un fost militar de la baza ierarhiei și piramidei militare!
Cred ca nu este onorabil pt tine! Ai dorit sa pleci și ți s-a pretins ceva?

un oscar = o pensie spunea...

sigur se dadea o spaga pt misiuni externe
doar sa fii naiv sa nu crezi asta

Iulian Mareș spunea...

Este un lucru neserios ceea ce afirmi...cineva zice de gurile rele care vorbeau de șpagă, iar tu plasezi în necunoscut, "sigur se dădea o spaga" . Accept și asta numai dacă poți susține cu un exemplu concret! Ai dat dumneata? Ai văzut, Ai informații, Ai fost martor?

Calinmihaib12 spunea...

1.Iulian MAREȘ:..observă că am scris "indemnizația"(..lunară)= recompensă, acordată ÎN PLUS, peste pensia lunară..!, deci nu am scris că întră "în baza de calcul" a pensiei..!
2.Cât privește taxa de T.OP.EX., în perioada amintită: adică mai la început..,când era bazată pe "voluntariat", habar n-am cine era "beneficiarul"(.ii), dar nu iese fum fără foc(..ul)
"nemulțumiților"..refuzați,..în dezacord cu "pretențiile"acelora care "dispuneau"= "beneficiarii" ..!..ș.a.m.d...!

Iulian Mareș spunea...

Scuze....ciubucuri, nu ciurucuri!

M spunea...

@Iulian Mares

La MAI erau doua moduri de a pleca: cea cu unitatea/subunitatea (asemanatoare cu MApN) dar si individual, pe baza de examen dat cu reprezentanti ONU sau EuroPol (dupa caz) urmat de interviu online cu seful misiunii (uneori fiind prezent si reprezentantul roman).
😁 Au fost faze de tot rasul in care evaluatorii internationali ii puneau pe ai nostri sa conduca un ARO antic prin traficul din Bucuresti si ii notau pe respectarea regulilor de conducere preventiva (ceea ce pentru un suedez de exemplu inseamna sa nu depasesti 35 km/h)

Avti dreptate. Eu am constatat ca cei care spun ca "s-a dat spaga" sunt exact cei care au vrut sa plece si nu au plecat. "Precis s-a dat spaga ca eu sunt Rambo si nu m-au luat!"😁

ifrim spunea...

Lasă tu zicerile ,spune când ne mai bagă ceva bonus pe plastic !

M spunea...

@Ifrim

La MAI în curând.

ifrim spunea...

Soarta,ghinion de neșansă,n-am avut noroc pe lume,nu mă-ncadrez la MAI.

ifrim spunea...

Nu contează zi și tu o minciunică,măcar sper și mă-ncarc pozitiv.Căci în ultima perioadă cu televiziunile intru-n depresie,numai morti,răniți ,racordați la aer condiționer,ivermectină,orostim și toate cele!

Periamu lucica spunea...

Dl care spune ca ceva se face cu pensiile de la MAI . Ni vrei da ne.faceti precizari daca stiti ceva? Multumim

CEZAR spunea...

La MAI...va creste considerabil !
Pacat...NU SE VA SI INTARI !
M--spera..ca-i MILITAR TULUMBAR...!

Leon spunea...

Acum sa-l vedem pe ministrul Ciuca cum va reaseza Coeficientii de Functie si Sporurile in noua varianta a Legii salarizarii( in max.30 de zile) !
In sedinta de Guvern de astazi se va aproba acest memorandum si..."reanalizarea coeficienților de ierarhizare pentru fiecare familie ocupațională de funcții bugetare, cu respectarea raportului de 1 la 12, dintre cel mai mic și cel mai mare salariu de bază, și înmulțirea coeficienților cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată în vigoare – 2300 lei "..!

M spunea...

acordarea unui spor de performanță lunar, personalului care a realizat sau a participat
direct la obţinerea unor rezultate deosebite în activitatea instituţiei/autorităţii publice sau a sistemului din care face parte, a participat la activităţi cu caracter deosebit, a efectuat lucrări cu caracter excepţional ori a avut un volum de activitate ce depăşeşte în mod semnificativ volumul optim de activitate, în raport de complexitatea sarcinilor, în baza criteriilor stabilite de ordonatorul de credite;

Spre enervarea unora!!! 😂

M spunea...

Pentru eroul caprelor și al căcărezelor: "tulumbar" nu e o jignire! Știu că nu te duce capul să postezi și ceva util dar să te lămuresc!
Tulumba este una dintre primele "arme" de stingere a incendiilor. Face referire la istoria glorioasă a trupelor de pompieri și deseori este reprezentată pe însemnele heraldice!

😂😂😂 Eu tot spun că ești prost! De ce nu înțelegi? Să știi că dacă taci nu îți fac nimic!

Ura izvorăște din frică! Nu îți fie frică, ești nesemnificativ! Mergi la caprele tale!!!! Amărâtule!!! 🖕

Lenovi spunea...

In ce decizie a CCR se specifica faptul ca pensiile militare sunt la dispoziția legiuitorului, ca toti colegii mei pensionari sustin ca pensia militara e drept castigat si nu poate fi diminuata.

Gigi spunea...

Nu min.gl.Ciucã va avea ultimul cuvânt la "reasezarea" C.F,desi aşa ar fi normal sã se intâmple,ci GULERATII.Ei vor avea ultimul cuvânt. Aşa cum şi-au bagat COADA pe timpul roşcatei din DJ,asta va face şi acum.
Sã sperãm ca vom depasi de data aceasta femeile de serviciu dintr-o PRIMARIE dintr-o comuna cu 800 locuitori.

Huhu Rezea spunea...

DEcizia nr. 900/15 12 2020 este ultima din șirul de decizii, mentionate ,de altfel, și în decizia nr. 900.
Vezi
https://www.huhurez.com/2020/12/decizia-ccr-care-fixeaza-pensiile.html
Doar partea contributivă a pensiilor speciale este un drept garantat. Pensiile militare nu au o componentă contributivă

CEZAR spunea...

Petrescu - Analiza !
M-militar TULUMBAR...pregates-te ca ai spor de ..performanta ..sic!!

Inamicul numărul unu: surpriza strategică. Parașutările masive în caz de conflict pot reprezenta o astfel de surpriză


Expertul militar salută decizia MApN de înființare a unor unități de trupe speciale menite să apere Dobrogea, dar atrage atenția că un ipotetic conflict, nedorit de nimeni, nu se va mai desfășura în tranșee, inamicul principal fiind „surpriza strategică”. Iar o astfel de surpriză ar putea fi reprezentată de parașutări masive în capitalele de județ.

„Datorită actualei conduceri a MApN, a ministrului Nicolae Ciucă, există unități ale Forțelor pentru Operațiuni Speciale iar una dintre ele are misiunea clară de a apăra zona Dobrogei. Însă trebuie să admitem că viitorul război nu va fi în tranșee, precum cele două războaie mondiale.

Trebuie să ne gândim cum cum vor fi contracarate acțiunile inamice, noi sperăm să nu fie cazul, dar aduceți-vă aminte cum s-a schimbat peste noapte conducerea administrativă a Peninsulei Crimeea”, a precizat Ion Petrescu.

Într-un asemenea ipotetic scenariu, analistul militar spune că ne-am putea aștepta la „parașutări masive care să fie focalizate pe capitalele de județ”.

Iulian Mareș spunea...

Despre surprindere strategică...sa vorbească la NATO, ca să rada toți de el!
Early warning system!

Iulian Mareș spunea...

Eu ii adaug și pe adepții lui!

Iulian Mareș spunea...

"Excelenta",
Cea mai nereușită exprimare dictata de necunoașterea elementara a scopului, misiunilor și procedeelor de luptă folosite: "există unități ale Forțelor pentru Operațiuni Speciale iar una dintre ele are misiunea clară de a apăra zona Dobrogei".
FOS nu sunt destinate apărării unor obiective în modul clasic...nici în Rusia, nici în EU, Asia și cu atât mai mult în NATO. Ele îndeplinesc misiuni de nivel Operativ sau Strategic prin angajarea și nimicirea/distrugerea/neutralizarea unor elemente ale Dispozitivului de Luptă din care își trage voința și tăria de luptă inamicul.
Deci apărarea unei regiuni, zone de importanta strategică, cum este Dobrogea este exclusa cu B sau Bg de OpS.
Dacă tu sau Petrescu (de fapt nu știm ce a scris omul și ce ai înțeles tu) aveți alte păreri va rog sa elaborati un studiu și sa îl publicați în Gândirea Militară si/sau publicații Aliate. Iți urez succes!