Un produs Blogger.

luni, iunie 28, 2021

De ce nu se completează, similar, și art. 67 din Legea nr. 223/2015 ?

26 comments

A fost adoptat de Senat și este în dezbatere la Camera Deputaților, cameră decizională, proiectul de lege Plx nr. 294/2021, prn care este completat articolul 109 din Legea nr. 263/2010, astfel încât taloanele de pensie pot fi comunicate pensionarilor din sistemul public și în format electronic. 

De ce nu se completează prin aceeași lege și art. 67 din Legea 223/2015 care, la alin.(3), prevede:

(3) Casele de pensii sectoriale transmit lunar, la domiciliul beneficiarilor din România, prin Compania Națională "Poșta Română" - S.A., taloanele de plată a drepturilor prevăzute la alin. (1) și (2), indiferent de modalitatea de plată pentru care au optat beneficiarii acestora.

Ministerele din sistemul de apărare sunt chiar atât de rupte de procesul de legiferare din Parlament?

Avem o mulțime de parlamentari rezerviști care nu observă că o asemenea inițiativă este benefică și pensionarilor militari. 

Ori, știu cumva că nu ar mai fi cazul să se mai completeze Legea nr.  223/2015?




Forma adoptată de Senat

26 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Atunci sa recomande și o imprimantă, duplex, color, A4, rețea și WiFi..

Niky spunea...

Pai ar fi cel mai bine! S-ar evita astfel situația să-mi pună poștașul talonul în altă cutie poștală, cum mi s-a întâmplat! Dar vecinul mi-a spus și mi-a dat plicul nedesfăcut! Cu toate că e pe recomandată,de obicei poștașul îl lasă în cutie!

Leon spunea...

Comisia de Munca are Termen pentru Raport 16.09.2021 !
Trimisei deja acest Articol pe E-mail, la 2 Deputati din aceasta comisie si unui Deputat din Comisia de Aparare( din cei trei, doi sunt de la MAI..!)
Sper sa nu uite de aceasta Propunere de bun simt, deoarece urmeaza..Vacanta Parlamentara..!!

Periamu lucica spunea...

Pe taloanelw de la MAI se transmite ca se va intampma

Michel spunea...

Niciun pensionar civil, în special cei de la țară, nu dorește acest lucru dar ne-am trezit noi pensionarii militari. Care ar fi avantajele? Niciunul.

Leon spunea...

Iulica, hai sa fim realisti !
Doar sti ca daca nu esti acasa cand vine postasul sa lase Talonul de pensie, in plic la MApN, sau la vedere pentru soatele noastre, trebuie sa ajungi la Posta cu CI sa-l ridici, desi Posta romana a incasat deja 2,15 lei/Talon pentru acest serviciu !
Si eu am fost de cateva ori sa-mi ridic plicul de la Posta, dar pentru sotie in fiecare luna, de regula, merg eu cu CI a mea si o Copie CI a sotiei, unde semnez de primire dupa 10-30 minute de asteptare( resedinta o avem la 75 km.departare de adresa din CI..!).
Solutia facila este OPTIUNEA de a-ti deschide un CONT la CNPP/CPS, si-l accesezi de cate ori ai nevoie !
PS. Sincer acum, cand ti s-a cerut ultima data o copie dupa Talonul de pensie ?

M spunea...

@Leon

Foarte bine domnule! Trimit si eu dar e posibil sa fie aceeasi!
Da, e-mail sau de pe portalul Casei de Pensii sectoriale, din contul propriu (ma refer la MAI ca nu stiu cum au ceilalti si la ora asta nu ii sun sa ii intreb ca se uita la meci).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l binecuvanteze pe marele OM si PATRIOT, jurnalistul, Florin Condurateanu! A murit chiar azi, de Ziua Jurnalistilor, la doar 71 de ani...

Leon spunea...

Pai daca aproape 2 milioane de pensionari CIVILI primesc pensia prin Banca( la Ghiseu sau pe Card), si NU este obligatoriu, de ce nu ?
PS. Lasa ca avantajul este pentru Postasul care aduce pensia acasa si mai ciupeste si el o bancnota de..10 lei ..!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
am cultivat o relatie sanatoasa cu postarita...
Ti se cere talonul:
-la farmacie, eliberare reteta
-la banca, daca soliciti imprumut
-la stâna lui Mezar! ... :))

Leon spunea...

Prin HG, CPS a MApN isi schimba Adresa :
https://sgg.gov.ro/1/wp-content/uploads/2021/06/HG-72.pdf

avianyc spunea...

Dacă azi in era tehnologiei informatice avansate mapenistii trebuie să prezinte cuponul de pensie la farmacie pentru decontul sumei ce depășește reteta standard decontatata de CNAS inseamna ca suntem ori retrograzi ori retarzi.
Dece nu s-ar putea transmite totul electronic ,păstrând astfel si confidențialitate cuantumurile si a datelor personale.
Spre exemplu conform arondarii, multi care au de făcut deconturi trebuie să se deplaseze sute de km pana la spitalul militar unde sunt arondați.
Spre exemplu Sp militar de la Oradea a trecut in subordinea MAI iar mapenistii oradeni arondați inclusiv cei din Satu Mare,etc trebuie sa-si rezolve problemele de de cont la Sp.M. Timișoara.
Asta de parca OPSNAJ nu ar fi aceeași oală.
Vorba fotbalistului Zenga " Romanii sunt deștepți, dar nu gandesc".

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Talonul trimis prin postas e sfant si nu poate fi inlocuit cu vanare de vant! On line primesc si accept orice informatie, sau corespondenta cu documente pentru instante, dar cu ce sa ma duc la Spital, cu laptopul sau calculatorul in rucsac sau poznar, sau sa descarc o hartie-copie, ca pe un ziar, la chioscul din Bazar?! Haida-ha d-acilea hacana si cu prostia asta aiurea a governării ghiulea, carele ejecteaza numai căcărează, crezand bunaoara ca au dat lovitura preelectorala cu inca o cretineală! Mămuca mea, la cei 90 de anisori cruzisori, cu tilifon mobil de cand eram eu copchil, o vede cinema gadilild mailul la sifon sa dea de cupon?!...Si daca ar da, stie ea, saraca, ce sa faca si cum se descarca șuncile din pod in coșarcă?! Ia mai ganditi, moșnegilor obositi si moșmoniți, macar oleacă, cu dacă si cu parcă, dacă nu cumva nu-i de gioacă, mai ales cu batrănii de pe uliță, in grupa mare la grădiniță!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Lumeee, lumeee stai asa ca azi e o zi grea pentru toate otrăvurile si ciumele, cei din dreapta nazistă si rezist-mafiot-sorosista, ca daca trece mortiunea de centură li se taie doza de urina de la gura, prafurile de tras pe-o nara, pauze prelungite la cafea si-o tigara, se duc dalacului chiolhanurile si petrecerile, prăzile, spagile si comisioanele dar si toate bunaciunile, caci asta-i viata parlamentara cand detii puterea cu interventii din afara si esti sustinut de un mutant spanzurat in inaltul prepeleac, asa ca azi in Șparlament vom asista la un show total pentru a fi eliminat un govern imoral, impotent si cremenal! Sa bata toate cloapetele, sa se tamaieze si sa se aprinda candelele si lumanarile ca sa plece de-a tumba tradatorii si satanele! Doamne, Iisuse Hristoase, fiul Lui Dumnezeu, fa o minune pentru sufletul meu si miluieste-ne pre noi, pacatosii, alungând din Șparlament departe-n pustie toti jegosii si odioșii! Amin.

M spunea...

@Tehnocrat

Să citim!!!!

"Transmite LA CERERE ..."

NU VREI, NU FACI CERERE!
Haideți să intrăm în secolul ăsta! Eu va întreb: adică civilii sunt mai deștepți, ei se pot descurca, noi nu?!

M spunea...

@Leon

La MAI e o campanie de deschidere de conturi pe portalul CPS.

Leon spunea...

@Tehno, ultima data cand mi-a folost Talonul de pensie a fost in 2017, cand am trimis la CPS, solicitarea ptr.Actualizarea pensiei si apoi cand am trimis Contestatia( sa trimiti Talonul tocmai la Emitentul acestuia..!).
La medicul specialist de la RM, unde merg de 2-3 ori pe an, NU este necesar Talonul de pensie !!

Huhu Rezea spunea...

NU te obligă nimeni să optezi pentru talon în format electronic. Totul este la cerere. Esti conservator, rămâi așa.
Cine cere talon... are si cititor de pe telefon.
Nu ai talon electronic, umbli cu copii xeros după tine.

Leon spunea...

@M, ca de obicei MAI este cu un pas inaintea celorlalte Case, cred ca si initiatorii Pl x 294/2021 s-au INSPIRAT din Comunicatul MAI din Aprilie 2021 !
In ofertele expuse TREBUIE introdus si Talonul de pensie !
Asteptam si reactia CPS a MApN..!

ifrim spunea...

Dormi liniștit Om bun Florin Ioan Condurățeanu.Am cumpărat multe buruieni din emisiunile tale cu specific medical.Te voi pomeni ori de câte ori voi asculta Imnul Mareșalului!

Nico.tnt spunea...

In Bucuresti poti folosi STB-ul gratuit pentru pensionari in baza talonului de pensie. Trebuie sa-l ai fizic deoarece CSP-ul nu a vrut sa colaboreze cu STB-ul pentru a elibera un card de calotorie permanenta pentru pensionarii militari. Pensionarii civili il au demult.

Leon spunea...

@Tehno, acum 2 luni am fost la Pol. Regina Maria Craiova, consultatie Boli Interne, cu Trimitere de la Med.familie + Card sanatate + CI, si am plecat cu Scrisoarea medicala, valabilitate 6 luni ..!

Iulian Mareș spunea...

Luna trecuta am fost la Sibiu sa-i iau urma lui Avyanic și mi-am luat bilet CF electronic on line! Când l-a văzut nașul voia sa-l perforeze, sa-l markeze cu pixul... Marș măh la Jina, nu-mi zgârii tu mie Samsungul! 🤣😂🤪
...m-a amenințat că mă pârăște Autistului!

Iulian Mareș spunea...

Da, da ai dreptate!
Va rezolva ministru Țurcanu când va împlini 30 de ani și 40 km de p...

Iulian Mareș spunea...

Sa circule cu Über...

Leon spunea...

@Tehno, astazi am fost la S.M.Craiova, la laboratorul de Analize medicale, cu Trimitere, Card si CI; olenii uitara sa-mi ceara si Talonul de pensie..)).
PS. Schimbai si cateva vorbe cu Doctorul A.A...!