Un produs Blogger.

duminică, iunie 27, 2021

O fotografie cât o mie de cuvinte de propagandă și contrapropagandă.

41 comments

 Circulă pe internet imagini din anul 1970 de pe plaja Costinești.

Dincolo de alte constatări nostalgice sau propagandist post-comuniste, se poate observa că în acea perioadă românii se hrăneau mai sănătos. Printre miile de tineri turiști nu prea găsiți persoane obeze. 


41 de comentarii:

Huhu Rezea spunea...

Pensiile militare sunt pensii de serviciu reglementate de o lege specială, L 223/2015, derogatorie de la legea cadru a pensiilor din sisstemul public.

ifrim spunea...

Și Bulă a murit de sete pe marginea unui izvor,n-a avut după ce bea apă!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Deci, in 1970, am fost la Mamaia, trimis de tataia cu socoteala ca luasem medii inalte cu scoala, avem 15 ani, la bornau cu ceva pufani, pe langa testosteron sa fac fata la hormoni, si m-am indragostit de-o tataroaica, Gulșien, fromoaxă si focoasă, si într-o dupa masa i-am aratat, intr-un lan, cum face trante romano-ortodoxe un moldovean, in lipsa unui divan pe sarmă, sau tatami dim gumă, ci pe șalvari de semilună nebună... Lumea arata ca stafiile sau scrumbiile, acum mai toti ca porcinele, desi bantuie saraciile, si asta ca ne hranesc ,,E''-urile, nitratii, nitriții si ameliatorii, ca dupa ce ne vor dezgropa, sa ne dea la pensii bani, peste 1000 de ani, ne vor gasi gaborii intregi si imbalamati ca faraonii! Daca ne-ar furaja cu ferigi si indopa cu acizi ne-ar descarna si din nou am arata asa, cum ne arata viata din pozna asta! Dar uitati-va si la trihirici, cat erau atunci de mici, dar acum sunt cat niste chirpici sau caramizi, dar, ce pacat ca la altoială sunt doar niste zgarciuri de fleoscaială, pentru care riscam o scărmănala din partea plină cu hormoneală! Care aveti si puteti, sa aveti parte de soare la Costinesti pe plajă, iar mie ce sa mai pun o coajă pe masă!

Periamu lucica spunea...

Sa vedem in toamnă

Calugarul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ifrim spunea...

Costinești e stațiunea tineretului,cine găsește o poză din aceleași vremuri din Mamaia găsește și burtoșii!

Negritoiu spunea...

Ce se pregateste? spuneti-ne si noua daca ati reusit sa deschideti link-ul.Multumesc,

Huhu Rezea spunea...

Catalin umblă cu lucruri vechi, fumate de anul trecut.
Opinia CCR este alta decât opinia gazetarului Radu Tudor.

M spunea...

@Catalin

Am mai postat. SUNT pensii speciale de serviciu (adica bazate pe domeniul de activitate). Alte pensii speciale sunt cele bazate pe conditii grele de munca (mineri, siderurgisti, chimisti, materiale radioactive - adica cele din grupele de munca) pe "merit" sau "pe situatii speciale".
Mai sunt speciale pensia minima, pensia agricultorilor, toate pensiile pentru care se "accepta ca au platit desi in realitate nu au facut-o", toate pensiile mamelor cu multi copii, pensiile ziaristiilor, artistilor, preotilor, sportivilor, pensiile revolutionarilor, vaduvelor de razboi, ale magistratilor sau CCR. Sa continui?

Pe scurt: sunt speciale TOATE pensiile care deroga de la norma generala privind: varsta de pensionare, perioada contributiva minima, contributia efectiva si/sau modul de calcul si indexare.

Va spun eu ca daca nu erau pensiile atunci ne reprosau nuanta de kaki. Chiar nu vreti sa intelegeti ca e un truc politic si social????

Nu vedeti ca lumea s-a cam plictisit de asta si se chinuie disperati sa resusciteze subiectul ca sa nu ne aducem aminte de furtul de voturi de la sectorul 1, de dosarul lui Brana, de casele lui Johannis, de jaful din economie etc?

Mai au sa ne intrebe: "de ce n-ai mă, șapcă?"

Hai sa vorbim de litoral!!!!
In anii 70 Neptun-Olimp erau statiunile de "fite".

Am cautat poze din anii 70 si din UK, Spania, Italia sau Franta. Burtosi putini, foarte putini!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tiz, adicatele secretarii dă Partid, roșii dă frig, propagandistii, turnatorii-petrovii, gestionarii, săfii dă CAP, IAS si alte lepre care o dadeau in cap!

Periamu lucica spunea...

Nu vor reusi nimic sau vor face asa fel încît vor scoate lumea si din tara si in stada dar cu pusca im mana .

Cezar spunea...

Domnul..viitor romancier de mîna a 14-a
Te.a prostit caldura ...sau care.i spilul??

spiritul lui Haret spunea...

Flavius vezi ca iese cu noroi in poarta ca sa nu zic ca te c-ci pe tine.La 15 ani Soarele si onanismul intarea organismul.
Daca stai in cur si o bati in cap mananci E-uri.Baga la titioaca ce ti-a spus Ifrim

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, nu sunt burtoși pentru că mâncau acel detestat „salam cu soia”. Dacă o să citiți de curiozitate prospectul la care medicament doriți, în procent de 75% dintre ele veți găsi soia, produs care este recomandat pentru: Reumatism; Diabet; Gută; Hepatită; Surmenaj; Convalescență; Dislipidemii; Ateroscleroză; Hipertensiune arterială; Obezitate; Cardiopatie ishemică; Acțiune emolientă; Acțiune hepatoprotectoare; Efecte antitumorale (în special / anticancerigen); Accelerează metabolismul – fiind bogat în fibre și în antioxidanți. A știut el nea Nicu cum să trateze poporul. În plus, cei prezenți pe litoral (peste 18 ani) fie erau elevi, fie erau în câmpul muncii (voința partidului). Astăzi, marea majoritate a celor ce petrec pe litoral (și nu pleacă în alte țări) sunt beizadele puțin mai sărace care nu prea știu ce e munca decât la sala de sport.

Huhu Rezea spunea...

Uite ce poate să scrie inculta propagandă postcomunistă:

"Iulian Mincu este creatorul planului de alimentație rațională de pe vremea lui Nicolae Ceaușescu Este autorul lucrării „Alimentația rațională a omului sănătos“ (1978), lucrare ce a stat la baza înfometării românilor de către liderii comuniști, în frunte cu Nicolae Ceușescu. "

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu-ti mai parasi turma pe furiș sa divaghezi p-aici! Poate li se strica laptele in ugere, asa ca e ora de muls si nu-ti uita caldarile! Hai, pa!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Credeam ca lui Ilici Mafoame Muincu i s-a luat chițcuitu si i s-au facut toate parastasele pe chestia nasoală cu pomana ratională, sa linga lihniții de pomanagii oala goala, caci simpla urma de grasime sau un gram de carne poate sa duca la o coma de glicemie, sau prapurul borhaielor de sub puală sa se rupă, sa faca hernie din aia nasoală, inghinală sau ombilicală! Pai, sa-l angajeze la Serviciul Contabilitate al clocarimii brotacare, sa calculeze pensiile pe principiul alimentatiei rationale la cei cu stele aurite pe macaroane... Se aude, coane, Mafoame?!

Calinmihaib12 spunea...

Alimentele..din anii..'60-'70 erau cât de cât..PRODUSE..NATURALE și.. aveau: aspect, gust, miros..și cel mai important..COMPOZIȚIA CHIMICĂ: care.."satisfăceau" = simțurile și "nevoile" noastre fiziologice; în plus = nu prea erau modificate.. genetic..!

ifrim spunea...

Păi d'aia nu se aprobă actualizările căci o să mâncăm nesănătos caviar,somon,vită kobe și pățim vreun necaz.În nemernicia noastră,ca un câine turbat mușcăm mâna celor ce ne hrănesc sănătos cu cât mai multă soia!

Iulian Mareș spunea...

tehnocrat,
Mezar ti-a fost elev sau subordonat? .. :))

Iulian Mareș spunea...

Lucrarea stiintifica a Lui Mincu nu are nimic in legatura cu lipsa din galantare a alimentelor de baza!
La capitolul scop bun dinamitat de nebuni intra si interzicerea avorturilor prin lege! Iata ca aceasta controversa nu a fost pe deplin lamurita nici in state mult mai dezvoltate! Ce bine le-ar fi prins decretul lege al lui Ceausescu unor state din Centru-Vestul si Nordul EU si nu ar mai fi apelat azi la negri sau asiatici!

Iulian Mareș spunea...

leonard,
stiu ca-l simpatizezi mult!....:

https://newsconspy.wordpress.com/2017/06/12/haarp-made-in-romania/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

PSD a castigat pe rupte la localele de ieri, fiind votat de patrioti, cei sanatosi la cap si lumea buna a societatii, iar partidele puterii luand-o in mânuri si iscand scandaluri cam peste tot! Randașii, slugile, lingăii, sceleratii, interlopii, bombardierii, cocalarii, scursurile, gunoaiele, pomanagiii si lichelele târandu-se ca viperele si libărcile sa voteze partidele dreptei căpiate, apte sa ocupe spitalele de alienati mintal... Lichelele si javrele, care ne-au vandut dreptei ca niste iude satanice la toate campaniile electorale din ultimii ani, de le-ai decapita ca pe cobre si tot nu s-ar lecui sa-si distruga propria tara si natiune votand aceste podoabe fascistoide, aici vazandu-se clar ca analfabetismul functional, bolile mintale sau sifilisul fac ravagii cumplite in randul acestor proscrisi! Noroc cu romanii adevarati ai lui Dumnezeu, sa mai salveze ce-i de salvat, ca de satane ne-am acrit!

M spunea...

@tehnocrat

Eu am gasit explicatia ingaduintei de care da dovada Huhurez! Nu il protejeaza pe Petre Padina (cezar)!!

- Buna ziua, bade! Cu vaca la târg?
- Da, cu vaca!
- Dă lapte?
- Nu dă domnule! Abia dacă mulg de o cană!
- Aha! Dar de tras la jug, trage?
- De unde să tragă? Nici căruța goală nu o urnește din loc!
- Hmmmm! Dar viței face?
- Nu face domnule! E stearpă, dă-o pe pustii locuri!
- Păi bade, atunci te intreb: cu așa cuvinte vinzi dumneata vaca asta?
- Să o vând? Nu domnule! Am adus-o să o fac de rușine!
😂

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Zi festiva pentru ,,Biofarm-Bar'' si produsul ,,Carmol țâghir-frecție de cimitir,'' dar si pentru Lăbar Organ si Basănău Petrov, consumatori fruntasi si consecventi ai acestui produs in cantitati de găleți pentru uns jgheaburi de gârleje si rulmenti, intrucat azi aceste doua firme renumite sunt cinstite de fani la implinirea a 100 de ani, iar ,,Biofarm'' ii va recompensa pe cei doi cu cate un butoi, chiar daca aceasta cantitate de mare calitate n-o sa le ajunga sa le fie pe saturate sa le curete supapele aproape infundate! La multi ani, ,,Biofarm'' si ,,Carmol,'' si va rog sa produceti si leacurile, ,,cimiterol'' si ,,gropanol,'' pentru cei doi pacienți oxidați si gripați la rulmenti!

M spunea...

Parizer taranesc de pui si curcan
Ingrediente: Emulsie din piele de pasăre, emulsie de şorici, carne de pui, carne de pui şi de curcan separată mecanic, carne de pui dezosată mecanic, carne de pasăre separată mecanic, piept de pui, carne de curcan, piept de curcan, piele de curcan, piele de pui, grăsime de pasăre, grăsime de pui, colagen, apă, făină de grâu, fibre de soia, fulgi dezhidrataţi de ardei, fibre de mazăre, fibre vegetale din soia şi sfeclă de zahăr, izolat de soia, amidon cartofi, proteină animală din porc, proteină vegetală din soia, proteină vegetală hidrolizată, amidon, proteină din lapte, lapte praf, proteină din soia, sirop de glucoză, dextroză, lactoză, glucoză, zahăr, maltodextrină, proteină din soia, sare neiodată, sare cu nitriți, extract natural de boia dulce, extracte vegetale, ardei roşu, condiment de ardei, condimente, extracte din condimente. 😂

NB - luata informatia de pe FB.

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ:
.."apelarea" la asiatici și africani..de către țările amintite,a avut drept"motivație" ..principală..PREȚUL FORȚEI DE MUNCĂ..!,și nu..atât..motive de.. natalitate/avorturi.(.!); o probă în plus e chiar faptul că de câteva zeci de ani.. cam toate țările europene "bogate", industrializate,foste..(metropole) coloniale..si-au EXTERNALUZAT..multe industrii,fabrici și uzine..în..CHINA,în principal,dar și în alte țări..mai "slab" dezvoltate,..cu mână de lucru..ieftină..!

Leo spunea...

Toți ar trebui să-l simpatizăm , deoarece este singurul general științifico-fantastic , nu din RO ci din lume............

M spunea...

@Calinmihaib

Fata mea a găsit bonă din Filipine. I-au închiriat garsonieră în apropiere și restul îi dau prin agenție.
A încercat cu "autohtone" dar a fost imposibil!

Îi învață pe pitici și engleză, gătește câte ceva nu prea complicat, curățenie, plimbare și acceptă supraveghere video.

Trebuie să recunoaștem că sunt domenii în care ducem lipsă de forță de muncă.

Cezar spunea...

Melitianule "M"
Tu si cu ai tai..ar trebui sa cautati fetele ascunse de nemernicul..care si.a batut joc de voi..acum isi bate joc si de justitie !
Aveti tupeu....

Cezar spunea...

@/ tehnocraci..maKiss viurel
Cred ca ai uitat !
Cu ceva vreme in urma nu am avut de lucru si am acceptat sa public pe blogul meu..cîteva din "productiile" tale🤣🤣🤣😛😛😛 cu titlul de "Amintiri"
Doamne fereste..! Cel putin 3 ore imi lua sa.ti corectez un material de o pagina , pentru a putea sa ti.l pun pe pagina🥶🥶🥶🥶
Ce zici mai am in arhiva respectivele ..capodopere?
Vrei sa scot una la lumina sa vada publicul un adevarat analfabet?
Da.te drakului ca.mi faci scîrba..

Iulian Mareș spunea...

Doctore...,
Știi bine la ce ma refer...scăderea capacității de procreere! Asta, în afara odificarii concepției despre familie, cariera, rolul și locul bărbatului/femeii, infertilitate...kiar revigorare genetică...

Iulian Mareș spunea...

Mezar,
Pune compunerea de clasa a 3-a, aia, despre tine și "Marele curs" făcut de tine la Predeal, "Panteonul Științei Militare"! Nu ca nu ar fi fost lectori pregătiți, ci faptul că ei se adresau doar celor cu baze solide nu maimuțoilor superficiali, ieftini specialiști în RIF și RSI, din ale căror rânduri ai făcut parte!

Iulian Mareș spunea...

Apreciez răspunsul...🤣😜🤪
Mănâncă o franzela pe la unele televiziuni!
Ai observat ca are 2 ingrediente de Studii Superioare?
*Măcar să-i dea una și lui Mezar!

Iulian Mareș spunea...

Corect...

Iulian Mareș spunea...

tehnocrat,
HARP actioneaza asupra entitatilor vii dotate cu inteligenta, deci pe Mezar nu-l afecteaza....
E blindat gagiu!

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ:
..stă în picioare și varianta "reducerii natalității"..atât la noi,cât și în țările vest-europene..!
..la noi= eu cred că cifrele statistice= în orice domeniu "sensibil"..nu sunt cele reale ..!? [de ex.: salariul mediu brut pe economie= de vreo 5.300 lei/lună= bază de calcul la stabilirea pensiei(= adică a punctajului lunar) este mai mare decât în realitate= având drept efect= SCĂDEREA punctajelor lunare= la stabilirea pensiei..!]; în plus: mulți angajați (=vreo 2-3 milioane)..lucrea ză în economia neagră -gri, cu o evaziune fiscală semnificativă și SALARII MICIi..!
Contextul descris:la noi: nu încurajează natalitatea..dar..încurajează..emigrația forței de muncătinere ..!
Dacă e adevărat că natalitatea a scăzut la noi.,în condițiile de viață în care alimentele sunt în mare parte"chimizate" ..și modificate genetic.., nu m-ar surprinde ca printre efecțele adverse..să fie și..scăderea natalității ..!

Viorel spunea...

Cornele. Cum să câștige Coaliția de guvernare când uite ce debitează în vizitele ce le fac pe melegurile patriei. Unde și ce ar trebui să facă un om ce muncește 8 ore în confecții, într-o căldură sufocantă, fără aparate de aer condiționat sau cu, dar parte dintre ele defecte și care mai mult te îmbolnăvește decât te răcorește. Câte locuri de muncă a creat actuala putere. Reale și nu cele prezentate de ei.
Cum tratează politicienii actuali oamenii de rând. (01.07.2021 / 09:31 în vizită la Slatina)
Raluca Turcan i-a oferit soluția unui cetățean care s-a plâns că nu poate trăi din salariul minim:
Să-și mai caute un loc de muncă.
Un cetățean i s-a plâns Ralucăi Turcan că în România nu se poate trăi cu salariul minim pe economie. Ministrul Muncii i-a oferit pe loc și soluția: să își caute și un loc de muncă part-time.
https://www.botosaneanul.ro/stiri/raluca-turcan-i-a-oferit-solutia-unui-cetatean-care-s-a-plans-ca-nu-poate-trai-din-salariul-minim-sa-si-mai-caute-un-loc-de-munca/

Leon spunea...

China Comunista tot din imprumuturi externe a construit cea mai lunga Autostrada din lume, de 2800 de km.(aprox.distanta Constanta-Londra) ?
https://m.ziare.com/international/autostrada-2800-kilometri-beijing-urumqi-1688522

Gigi spunea...

Ai naibii chinezi! Eu,zic sã nu se punã! De ce? Simplu, sunt comunisti! Lasand gluma,acum vreo 40 şi ceva de ani,specialistii noştrii îi invatau meserie,mâncau o mânã de orez. In momentul de faţa au cea mai dezv.industrie.Dar,dupã cum spusei,nu se pune!😀

Gigi spunea...

Cornele@ Eşti de belea,mã facusi sã râd cã un cocoşat😂😂😂