Un produs Blogger.

sâmbătă, septembrie 11, 2021

Care europeni cred că a lor cultură este superioară?

43 comments

 Grecia este în partea de sus și Spania este în partea de jos !

Tările din Est, cu deosebire cele balcanice, spre deosebire de cele din Vest, cred că au o cultură superioară.

Se poate face o legătură între modul exagerat în care unele popoare se autoapreciază cultural și nivelul de subdezvoltare.

De asemenea, ignoranța îi duce pe pe cei trufași în pragul unei catastrofe pandemice, pentru că se cred atât de deștepți încât nu mai cred nici în sfaturile specialiștilor în combaterea bolilor provocate de viruși.



43 de comentarii:

M spunea...

Etnocentrismul... 😁 Da, sigur, după "vestici" noi, ăștia din est suntem niște popoare care ne credem mai șmecheri.

Totusi, etnocentrismul a cauzat: cruciadele, sclavagismul, holocaustul, apartheidul care, ce sa vezi?, sunt "realizarile" vestului cel cult.

La noi a prins mai bine propaganda nu pentru ca ne credem mai destepti ca popor fata de ceilalti ci pentru ca ne credem mai destepti ca indivizi fata de ceilalti.
Suntem din ce in ce mai putin "un popor" si din ce in ce mai mult "o populatie".

Daca poporul asta ar fi fost etnocentric nu ar fi ales in vecii vecilor un neamț președinte (de doua ori). Oare chiar suntem șmecheri? (cuvântul șmecher vine din germana, schmecker adică "cu gusturi rafinate")

Calugarul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...

@Calugarul

Câți din MAI, MApN și SRI au făcut asta?

Câți dascăli au făcut același lucru?

y spunea...

Uităm că și sts a încasat, în decembrie, chiar înainte de alegeri, 2 (două) salarii?!
Sau că acum, prin noua rectificare bugetară, s-au mărit (iar) bugetele de la unele instituții esențiale? Oare or fi și intrat banii în conturi? Pare-se că da ...

Viorel spunea...

Când am prezentat 2 cazuri despre așa ceva, un p....ă frânaru de pe blog mă lua la 11 m că de unde știu așa ceva și se rățoia la mine. Și câți din ăștia nu sunt în întreaga țară. Știe susținătoru înfocat al Legii nr. 8 / 2006 (nu-i pomenesc numele pentru că aghiotantul de serviciu de pe blog a zis că ne dă în judecată dacă mai pomenim de dânsul / să renunțe la funcție și să stea acasă dacă nu vrea să se discute despre comentariile de pe blogul dumnealui) ce nereguli s-au întâmplat și se întâmplă cu toboșarii și suflătorii din Muzicile Militare după desființarea în 2002 a acestora și care împreună cu indemnizația de 50% din pensie au mai mult decât un Mr. chiar și Lt.col. ?
„69 de persoane au beneficiat, în total, de pensii majorate cu 50%, în baza Legii 8/2006, folosindu-se de adeverinţe care atestau că ele fac parte din Uniunea Artiştilor Plastici din Alba Iulia şi că această entitate e de utilitate publică”. https://www.libertatea.ro/stiri/fosti-ofiteri-din-mapn-sri-si-mai-au-incasat-peste-banii-lor-cate-doua-pensii-medii-lunar-dandu-se-artisti-plastici-3728907

M spunea...

@Viorel

Frauda nu trebuie scuzată în nici un fel. Numai să dea banii înapoi mi se pare chiar prea puțin.

Ce întreb eu:
1. Din ăia 69 câți erau "ofițeri MApN, MAI și SRI" și câți erau dascăli, sudori sau electricieni.

2. Suma MAXIMĂ luată nemeritat în plus a fost de 1.800 de lei pe lună. Trag deci concluzia că ceea mai mare pensie din ăia 69 era una de 3600 de lei.
Trageți concluzia dumneavoastră!

3. Daca într-o știre despre o infracțiune spui despre o parte din făptași că "sunt de etnie rromă" (și nu precizezi etnia celorlalți) atunci asta e o discriminare.
Vreau să știu ce profesii aveau fiecare din ăia 69 și apoi comentez.
Erau "ofițerii" majoritari? Ceilalți sunt secreți?

4. Personal zic așa: cine ia pensie militară o ia pentru activitatea lui ca militar care presupune serviciul 24/24. Nu mai poate fi și scriitor sau toboșar. Niciun militar sau polițist nu ar trebui să beneficieze de 8/2006. Chiar dacă a cântat în fanfară a cântat că militar!
Pe de altă parte toți civilii își trag tot felul de indemnizații și să mă chinuie grija că și câțiva camarazi au obținut niște bănuți în plus? Dacă au făcut-o legal, să fie sănătoși.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu se stie? Culturile de orez de la Braila, culturile de smochine si kivi din Oltenia, cat si alte culturi exotice, asa ca noi suntem multiculturali! Daca mai punem si culturiștii...suntem dati naibii in Europa, cu neamuri bune, cum e Gabi Oprea, neamuri proaste, ca Dobitoken, si neamuri de traista, cum e Caltaboș Măciucă! La f$...tu-ți neamul in gur nu ne bagăm, fiind apanajul rujatului, Rarmeș Pocdan, fiind vorba de colanti si dresuri cu păr!

Paul Puiu spunea...

Sint o gramada de rezervisti care o fac pe jurnaliștii, cântăreții, scriitorii, pictorii, sculptori, intr-un cuvant creatori de opere cau cantzonete care sunt beneficiari Legii 8/2006 prin care au obținut mărirea pensiei de serviciu cu 50% Nu sunt numai militari, politisti si SRI-sti, sunt si magistrati si alti profitori sau speculanți, inclusiv politicieni care au stiut sa se orienteze!!! De aceea tac toti si merg închis ca nu trebuie sa stie poporul!!! Te lipești de un jurnalist, un artist, un pictor ii cumperi si tu o opera de doi bani, ti se recunoaște ei adeverința ca esti artist, jurnalist etc si dupa devii membru al uniunii artiștilor te lipești la 50% in plus la pensie!!! E legea 8/2006, deci care are deja vechime si nu a fost declarată neconstituțională niciodata!!!! Cine are relatii la uniune si obține calitatea de membru e ca si rezolvat pana la moarte!!!!! Nu vor da nimeni nimic inapoi, sunt prea multe personalități politice, chestori, generali si alti piloși care au astfel de beneficii astfel ca nimeni nu da inapoi nimic si nu vor pierde!!! Dar din dar se face Raiul!!!!!

Viorel spunea...

Domnule M. Un răspuns detaliat vi-l poate da domnul Col.(Rz.)dr. Mircea Dogaru, susținătorul introducerii și militarilor în această lege, fapt confirmat de dânsul pe blogul SCMD. Poate vă răspunde și la afirmația: „cine ia pensie militară o ia pentru activitatea lui ca militar care presupune serviciul 24/24. Nu mai poate fi și scriitor sau toboșar. Niciun militar sau polițist nu ar trebui să beneficieze de 8/2006. Chiar dacă a cântat în fanfară a cântat că militar!” (nu fac afirmații la persoana dânsului pentru că avem interzis la comentarii). De curiozitate, personalul ce încadrează Trustul de Presă al MApN și care o bate în cap toată ziua pentru că prezintă (au avut 2 vizite în garnizoana / unitatea în care am lucrat) știri, articole regizate cu bilețelul cu întrebările la care trebuie să răspunzi și nu problemele concrete cu care te lovești în unitate, merită indemnizație de 50% conform Legii nr. 8/2006 la ieșirea la pensie ? Merită, pentru că așa spune legea. Dar legea nu spune ce fac ei zilnic în plus pe lângă atribuțiunile de serviciu pentru a beneficia de acești bani. Mai apar și ca niște sperietori. Aoleu, vedeți că vine mâine o echipă de la Observatorul Militar. Aveți grijă cu intratul și plecatul din unitate în timpul programului și alte sfaturi inutile. Când presa civilă și TV. ne toacă pe anumite probleme, ei tac și nu zic nimic, dar pretenții au. Eu mă refer la cloaca în care se scaldă MApN-ul de peste 10 ani de sus în jos prin bătaia de joc la adresa noastră (exclud alte categorii de personal din viața civilă menționate de dv. din acestă discuție). Bine spus: „Dacă au făcut-o legal, să fie sănătoși”. Întrebarea este, chiar totul o fi legal, o fi moral (Legea nr. 8/2006 și Legea nr. 168/2020 în totalitate) ?

M spunea...

@Viorel

Legalitatea si moralitatea sunt doua concepte diferite.

De ce camarazii de la arma geniu nu se bucura de scutirea de impozit pe care o au civilii care lucreaza in constructii? (evident ca vorbesc de cazurile specifice)

De ce camarazii de la IT nu se bucura de scutirea de impozit de care beneficiaza civilii?

In anii '90 aveam un camarad, absolvent de ATM - transmisiuni, care lucra intr-o statie de mare putere alaturi de vreo 2-3 civili. Civilii luau "spor de antena", militarii nu luau (printr-o decizie ca Curtii de Conturi).

Eu atrageam atentia si asupra manipularii evidente a articolului. Ma bate gandul sa trimit articolul catre CNCD.... asa... sa vad ce punct de vedere au si ei! 😁

Ca sa inchei: suntem de foarte multe ori dezavantajati in obtinerea de drepturi fata de civili. Uneori, destul de rar, unii de la noi se "descurca". Va dati seama cati altii (cum ziceam dascali, medici, electricieni sau sudori) au asemenea beneficii nemeritate dar nimeni nu zice nimic?
Imi amintesc de "sporul de creta" pe care il lua fratele meu desi de 10 ani nu se mai scria cu creta la tabla ci cu markere. Ati vazut vreo campanie de presa? Nuuuuuuu.... e vorba de dascali care sunt preferatii guvernarilor din toate timplurile!

M spunea...

@Paul Puiu

Sunt si alții nu numai militari, polițiști sau magistrați! Orice profesor de muzica își trage un spor de artist! Oricare idiot care plătește să i se publice în 150 de exemplare un "volum de poezii" devine scriitor!

Pensii speciale au probabil jumătate din "pensionarii" României dar ținta e pusa numai pe unii.

Nu vedeti? Behăie actuala putere: contributivitate!!!!!! Ați auzit pe cineva zicând că scot L8/2006???? Nuuuuuu! Și, să vă spun drept: contributivitate + 50% pe Legea 8/2006 ar însemna, pentru mine, mai mult decât Legea 223. Păi ce am făcut?

y spunea...

Sau Macron care a declarat că „trebuie dusă o bătălie culturală, civilizațională, împotriva țărilor din Estul Uniunii Europene, care adoptă valori „care nu sunt ale noastre””, informează Agerpres.
https://www.agerpres.ro/politica-externa/2021/06/25/emmanuel-macron-cere-o-batalie-culturala-impotriva-tarilor-est-europene-care-limiteaza-drepturile-homosexualilor--737536

Dan B. spunea...

Și când mă gândesc că nația asta are apx 550 de „tromboniști” în parlament, ...

Dan B. spunea...

Prologul acestei postări ar fi fost unul încadrat de limitele bunului simț, dar finalul acestuia indică un autor cu creierul veșnic aflat în stand-by, ceea ce-mi pare umilitor pentru o ființă umanoidă. Este adevărat că, pe vremuri, când se făcea carte asiduă în toate unitățile de învățământ, o plecare a vreunui elev în străinătate îl plasa, funcție de cunoștințe, într-o clasă superioară. Și, în acest sens, cei informați au avut ocazia să constate asta din spusele și actele celor plecați cândva din România.
După 1990, calitatea învățământului a scăzut considerabil, indubitabil și al culturii cetățenilor, motiv pentru care și gradul de apreciere al acestuia s-a diminuat corespunzător.
Dar să legi în mod tâmp nivelul culturii de natura ridicolă a pandemiei, în lipsa capabilităților de analiză și sinteză individuale, este o mărturie a judecăților limitate ale indivizilor care promovează slugarnic politica guvernamentală.
Cred că-i suficient să vă amintesc că, în prologul „valului 4”, majoritatea deceselor pe Covid se înregistrează în evidența vaccinaților cu formula completă.
Întreb pentru un prieten: Aveți idee că majoritatea liderilor politici europeni, cocoțați în vârful ierarhiei statale, sunt ori lipsiți de copii în familie, ori sunt adepți ai LGBT? Nu au fost plasați acol de ocultă, pentru a promova idioțeniile legate de vaccinare?
Ba chiar cancelarul Austriei resuscitează spiritul nazist, obligând, contrar deciziei CEDO, la discriminarea nevaccinaților prin portul măștii FFP 2 (restricționează respirația) și prin interdicția accesului în entitățile economico-administrative publice. Cam așa a fost și cu evreii, care erau obligați a purta pe îmbrăcăminte, la vedere, steaua în 6 colțuri, spre ai deosebi de rasa ariană.
Așadar, dacă guvernul promovează ridicol vaccinarea (ce alceva conține vaccinul, dacă nu tembelism atroce?), pe bani publici proveniți inclusiv de la mine, eu nu pot promova antivaccinarea, cu resurse proprii și materiale documentare de o probitate indiscutabilă?

Huhu Rezea spunea...

Nu poti măi nenea să promovezi ceea ce d-ta nu poți înțelege?
Dacă ai avea ceva pregătire de cultură generală nu te-ai lua in clonț cu specialistii în virusologie si combaterea pandemiei.
Habar nu ai de ce vezi numai o fața a lunii sau de ce soarele este roșu la răsărit sau asființit și dai lectii despre efectele dezastruoase ale vaccinului.
S-au vaccinat peste 2 miliarde de oameni si prostii vorbesc din tembelism despre distrugerea omenirii prin vaccinare.

Dan B. spunea...

@Huhu:

Și dacă s-au vaccinat 2 mld de indivizi, asta-i o dovadă a culturii generale a fiecărui individ? Nu cumva au fost vaccinați fără ca aceștia să fi fost corect informați asupra efectelor adverse sau a intervenit obligativitatea impusă statal sau de către angajatori? Proștii despre care vorbești au fost propozabili pentru premiul Nobel în medicină, ba chiar unii și l-au adjudecat.
Nu ai sesizat că cei asemenea lui Gates, Fauci, ...., Arafat sunt ei înșiși în dilemă, de-au ajuns a-și contrazice propriile recomandări.
Personal, apreciez că nominalizarea de către PSD a lui Rafila, cel aflat în board-ul OMS, este o mare greșeală, căci vom ajunge, asemeni comparației Băsescu-Iohannis, să regretăm că am sprijinit cocoțarea unui asemenea dictator în jilțul din Palatul Victoria, inclusiv să deplângem plecarea lui Arafat către alte zări.

Iulian Mareș spunea...

Și eu am obținut aceea mărire pt 2 tablouri pictate;
- în negru guvernarea Betivului;
- în maro, guvernarea Sasului!

M spunea...

@Huhurez

V-ați luat de mine că am subliniat doar ce e negativ în poporul român.

Din mai de când au început campania Japonia administrează 1 milion de doze de vaccin zilnic!

@Dan B.

Spuneți că Cred că-i suficient să vă amintesc că, în prologul „valului 4”, majoritatea deceselor pe Covid se înregistrează în evidența vaccinaților cu formula completă.

Nu zic că e o minciună. Poate nu sunteți bine informat. Nu înțeleg la ce folosește propagarea unor neadevăruri. Câștigați ceva personal? Serios!!! Atâta înverșunare spre a convinge pe unii să își riște viața....

M spunea...

Citeam mai demult nepotului o poveste.


Unul mergea pe drum și vede pe altul într-un pom, tăind de zor craca pe care stătea.
Se uită ăla un pic și zice:
- Ce faci omule acolo?
- Ești prost? Nu vezi? Tai craca asta!
- Păi dacă o tai ai să cazi!
- Băi fraiere, cum să cad dacă eu sunt aici sus!
- Dacă tai craca nu ai să mai fii!
- Habar nu ai! Nu înțelegi legile fizicii!
Între timp s-au mai oprit câțiva trecători. Și altul zice:
- Oprește-te că ai să cazi!
Alții, la fel. Se găsește totuși unul care sa zică:
- Nu te opri! Dă-i înainte! Nu ai să cazi! A mai fost unul ca tine care a tăiat craca și nu a căzut. Îl știu eu personal!!!!
- Vedeți, bă!?! Oamenii deștepți și informați îmi dau dreptate! Toți sunteți proști numai eu și cu ăsta suntem inteligenți.

A continuat să taie craca, a căzut și a murit.
Cel care îi dăduse dreptate a ridicat din umeri și a zis:
- A tăiat craca greșit! Nu avea cum să cadă în mod normal! O fi slăbit cineva craca mai devreme....

Cam așa și cu povestea asta cu vaccinarea.

y spunea...

Dar despre terapia epigenică bazată pe tehnologia mARN, pe care BIG PHARMA prin așa zișii „specialiști” o experimentează pe corpul meu, al copiilor, nepoților și vârstnicilor, avem dreptul să vorbim, NU? Sau vă aflați printre cei (mulți) elevați care fac confuzie între un vaccin clasic și acest ser experimental, doar datorită faptului că se inoculează la fel? Ca să știm de la ce nivel putem discuta. Mai ales atunci când opiniile alternative sunt cenzurate; de ce se tem „specialiștii”, dacă oricum nu au nicio răspundere juridică, penală sau pecuniară? Dar și mai mult, sunt răsplătiți cu sponsorizări și sporuri grase pentru că, nu-i așa, salvează planeta!
Dar poate ar fi mai bine să vorbim, sau și mai bine, să ne spună „specialiștii” dacă au fost respectate POSTULATELE KOCH – RIVERS, sau despre “amplificarea dependentă de anticorpi” (ADE: Antibody-Dependent Enhancement) sau amorsaj patogen sau amplificarea paradoxală a sistemului imunitar, sau de ce nu, despre RELAȚIA DINTRE UN ANUMIT TIP DE ANTIGEN INJECTAT CU MOLECULELE COMPLEXULUI DE HISTOCOMPATIBILITATE, asta pentru început.

Iulian Mareș spunea...

O intrebare fara raspuns....stiintific!

*Cine a scris primul tratat de istorie a Albaniei? Si ce a primit la skimb?

M spunea...

@Y

Da, ma aflu printre cei elevati care stiu ca se numeste "terapia epigenetica" si nu "epigenica" cum zic ametitii care le stiu pe toate!


Las-o domnule baltă! Vorbește despre ce te pricepi! Lasă conspirațiile că nu vrea nimeni să îți ia susurul izvoarelor și foșnetul pădurilor prin vaccinare!

M spunea...

Azi e 13 septembrie.

La mulți ani și misiuni din care să se întoarcă toți în cazarmă pentru camarazii pompieri! 🚒👨‍🚒🚨

raul spunea...

Iorga si a primit de la regele Albaniei un teren la un port ,pe care a construit statul roman o vila ,un institut cultural roman sau cam asa ceva!Mi-ai dat acum tema de cercetare ,Iulica!

Leon spunea...

La Multi Ani SANATOSI, pompierilor militari in Activitate, in Rezerva si in Retragere..!

Iulian Mareș spunea...

+10!

Iulian Mareș spunea...

Sănătate, misiuni regulamentare și zile glorioase!

Iulian Mareș spunea...

Domnilor!
Sunt trist și plâng...mănânc și plâng...
Mi-l furară pe Cîțu...Nu știu cine...
Aveam o poza cu el și asa repede mâncau nepoții când le-o arătam...
Voi printa alta, cu el jucând ca un idiot în fata unor liceeni cărora le-a tăiat atâtea...
Stau și ma întreb... Neam de slugi sau Slugi de nwam?

Leon spunea...

Putintica rabdare, Iulica !
La 18.00 cei doi "Executivi" vor fi impreuna la Ziua Pompierilor..!
@M ne va tine la curent cu desfasurarea ceremoniei..:)).

ifrim spunea...

@Iulică.Nepoții din ziua de azi sunt perspicaci,au preluat în gene instinctul de conservare a generațiilor anterioare.Bate-i până mărturisesc!😅

M spunea...

@Leon & Iulian Mareș

👏 Mulțumesc! Neapărat trebuie să ne vedem să fac cinste cu o bere! 😁

M spunea...

@Leon

😂😂

M spunea...

Președintele rus Vladimir Putin a promulgat luni majorarea salariilor pentru polițiști și personalul din armată.

Măsuri similare au fost dispuse luna trecută, statul acordând plăți compensatorii în valoare de 200 de dolari (15.000 de ruble) pentru pompieri, polițiști, procurori și militari.


Noi am intrat ca fraierii în NATO să ne înjure toți idioții! 😂

Cezar spunea...

Tulumbarii fak si misiuni "neregulamentare"..ca asa zice asta stie tot

Viorel spunea...

Don Cezare. Tulumbarii vor face și misiuni „neregulamentare” atunci când îți va lua foc apartamentul sau casa. Se vor prezenta la stingerea incendiului cu cisternele pline cu benzină și nu cu apă că prea îi vorbești de rău, prea le spui cu foc și jale.

y spunea...

@M
Mda, de așteptat? de la dascălul atot-știutor?, care nu acceptă întrebări și care are toate răspunsurile fără a mai cerceta. Văd din comentariile dvs. că, oricum vă pricepeți la orice și nu acceptați schimbul de idei sau alte păreri care contravin gândirii dvs. Ați mai comentat, total aiurea și pe lângă, cele spuse de mine întro altă postare, am crezut că este o greșeală și nu am răspuns, dar văd că persistați în atacuri personale când nu faceți față întrebărilor sau părerilor care vă depășesc. Să știți că, dacă purtați pe umeri o cutie craniană, asta nu înseamnă că posedați și organul gândirii, trebuie să mai și dovediți acest lucru.
Iar cu vorbitul, știți că funcționează în ambele sensuri, de exemplu, la fel, și dvs. să vorbiți despre ce vă pricepeți, dar nu aș insista totuși prea mult pe ideea asta, am mai văzut acum câțiva ani la clubul Colectiv, tot așa niște pricepuți cum au dat aviz de funcționare; sper că nu v-au fost elevi! De altfel se și observă deformația de dascăl de școală veche, citiți sloganuri din caiet toată ora și când vine vremea întrebărilor, sună clopoțelul și trebuie să ieșiți. Ca dascăl, ar trebui să-i încurajați pe toți să răscolească internetul și să caute cât mai multe informații din cât mai multe surse, dar nu o faceți! De ce, vă este frică de ce se poate afla? Nu trebuie, oricum nu răspunde nimeni, nu-i așa; sau poate vreți să vă asumați dvs. răspunderea?
Și pe viitor, dacă nu înțelegi comentariul, mai bine cereți lămuriri (vi le acord cu plăcere în limita timpului) sau vă informați în prealabil, căci deh, este normal, nu le puteți chiar știi pe toate, și apoi veniți cu opinia dvs. (dacă aveți ceva pertinent de spus).
Apropos, vedeți că ați confundat „susurul izvoarelor” cu sfârâitul micilor pe grătare și „foșnetul pădurilor” cu adierea vântului prin lanul de lavandă.
Fără a termina ce aș fi avut de spus, închei deocamdată aici, am și alte lucruri de făcut, dar nu înainte de a vă îndemna să faceți ca mine: să citiți, să vă informați să vă puneți întrebări și să căutați răspunsuri (chiar dacă nu vă convin).

M spunea...

Despre "civilizația" clujenilor!!!
(alții care se cred mai buni că restul lumii)
https://m.dcnews.ro/ce-am-vazut-astazi-pe-o-strada-centrala-de-la-kilometrul-zero-al-clujului-m-a-lasat-cu-un-gust-amar-foto_837372.html

Cezar spunea...

Ungaria dubleaza pensiile mici si mijlocii...

Iulian Mareș spunea...

M,
Dar la Bolojan este altfel...
Nu știai ca, tradițional, nativii Apusenilor îs cei mai mintoși? 🤪😜

Arfy spunea...

Ai tras o concluzie pripită! Clujul nu poate fi calificat la ceea ce te gândești și ce a scris ziaristul respectiv(întâmplător aflat la "fața locului). Am făcut 7000(șapte mii) de km in ultimele trei luni la cluj. Crede-mă ce-ți spun: este mult peste nivelul de circulație al Bucureștilor! Sigur că nu există perfectiune(inclusiv eu am mai fentat) dar într-un oraș foarte aglomerat este imposibil să nu existe si nereguli. Apropos, cred că mai mulți de 40% care circulă în Cluj sunt din toată țara plus foarte mulți străini. No offense!

Iulian Mareș spunea...

@M
Și în UE! Pitifelnicul tratat cu urinoterapie și roata popescă a spiralei Misa, nepotul Vulpii Ardelene, Cioloș, a votat obligarea ROU la recunoașterea căsătoriilor dintre fundași!

M spunea...

@Arfy

😁 Sigur că idioții din Cluj care nu au acordat prioritate unei ambulanțe erau "mitici" aduși acolo cu autobuzele de Ciuma Roșie.

Când spui însă "oraș aglomerat" referindu-te la Cluj mă pufnește râsul! E un orășel pe care îl parcurgi lejer la pas. Damblaua de a circula toți pe banda a doua (dambla pe care am văzut-o și în Brașov) nu înseamnă că știu să conducă. L-am întrebat chiar pe un clujean: de ce dracu mergeți toți pe banda a doua? Răspuns: "nooooo îiiiiii..... Dacă îi unul oprit pe banda întâi și trebe să schimbi banda????"
Săracu' pentru el să dai semnal, să te asiguri și să treci pe banda a doua, toate în mai puțin de o oră, era ceva peste poate!
No offence!!! 😁

Ideea pe care vroiam să o subliniez e tocmai aceea că idioți sunt peste tot. Și idioți care nu acordă prioritate ambulanței și idioți care se cred mai deștepți ca alții.

M spunea...

@Iulian Mareș

Hai cu moțiunea să revină în fotolii oamenii lui Barna și Cioloș.

Uite așa de la un euro-entuziast devin cel puțin euro-sceptic.