Un produs Blogger.

marți, septembrie 28, 2021

CCR a decis că Parlamentul a încălcat Constituția, lăsând Moțiunea de cenzură nedezbătută și nevotată

28 comments

Victorie pentru parlamentarii USR+ și AUR care au depus Moțiunea.

Este șocantă înțelegerea șmecherească de către liberali si pesediști a acestei decizii a CCR, pentru a amâna punerea Moțiunii în dezbtere pe motiv că dacă există conflict constituțional Cîțu ar ataca la CCR și Hotărârea de demitere a Guvernului după adoptarea Moțiunii.

Potrivit unui principiu de drept, nimeni nu se poate prevala de propria culpă pentru a justifica un demers juridic.

Prin hotărărea de ieri a BPR, Parlamentul continuă să încalce decizia CCR, cu complicitatea PSD,tocmai pentru a fragmenta voturile pe cele 2 moțiuni. USR + nu va vota moțiunea PSD și PSD nu va vota moțiuneaUSR+.

Discutarea ambelor motiuni echivalează cu epuizarea posibilităților de a mai depune vreo moțiune de cenzură până la sfârșitul sesiunii parlamentare.

COMUNICAT DE PRESĂ

În ședința din data de 28 septembrie 2021, Curtea Constituțională a luat în dezbatere cererea de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională întreParlamentul României, pe de o parte, și Guvernul României, pe de altă parte, cerere formulată de prim-ministrul Guvernului.

Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a decis:

1. A admis cererea formulată de prim-ministrul Guvernului şi a constatat căexistă un conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Guvern, generatde conduita Parlamentului cu privire la modul de desfășurare a procedurii de controlparlamentar inițiate prin moțiunea de cenzură nr.2MC/3 septembrie 2021 -„Demiterea Guvernului Cîțu, singura șansă a României de a trăi!”.

2. Parlamentul urmează să dezbată moțiunea de cenzură depusă și să îșiexprime poziția prin vot asupra acesteia cu respectarea exigențelor constituționale șiregulamentare și aplicarea principiului loialității constituționale.

Curtea a constatat că moțiunea de cenzură a fost depusă cu întrunireanumărului de semnături necesare. Însă, Parlamentul, în ansamblul său, a încălcatart.1 alin.(5) din Constituție coroborat cu art.94 alin.(1) din Regulamentulactivităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, precum și art.113 alin.(2) din Constituție. Parlamentul nu a dezbătut moțiunea de cenzură, astfel că nu afinalizat procedura inițiată și continuă să încalce art.113 din Constituție. În consecință, au fost încălcate și prevederile constituționale ale art.1 alin.(3) privindstatul de drept și alin.(4) privind echilibrul puterilor în stat.

Decizia este definitivă şi general obligatorie.

Argumentele reținute în motivarea soluției pronunțate de CurteaConstituțională vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica înMonitorul Oficial al României, Partea I.

Compartimentul relații externe, relații cu presa şi protocol

al Curții Constituționale

28 de comentarii:

marvas66@yahoo.com spunea...

Catu si-a indeplinit menirea...sa distruga PNL, chiar daca a trebuit sa arda ogoarele si sa otraveasca fantanile...

marvas66@yahoo.com spunea...

...Dar cu ce ajutor a reusit Catu sa distruga PNL...cu ajutorul limbii aspre a maciucaloiului si serviciilor de informatii ale armatei. Lingaii raman tot lingai...SIMAN subman catu... Rusine, dar la ce sa te astepti de la...cadre militare de doi bani...refuzurile de ciur conduc armata Romaniei.

Viorel spunea...

Marvas66. Nu-l asemuiți pe Cîțu cu Ștefan cel Mare. Ștefan ardea ogoarele și otrăvea fântânile pentru binele Moldovei și nu pentru distrugerea ei, pe lângă alte metode pe care le folosea pentru stăvilirea puhoiului otoman.

Leo spunea...

Conflict este atunci când o instituție refuză să-și îndeplinească o obligație ce-i este prevăzută de lege sau conflict mai este și când o instituție face prin abuz o prerogativă a altei instituții.
faptul că semnăturile parlamentarilor erau în neregulă , nu este treaba CCR , care va respinge ca INADMISIBILĂ cererea sau putea să dea un "fine de neprimire" .

Leon spunea...

https://www.ccr.ro/comunicat-de-presa-28-septembrie-2021/

Leon spunea...

"Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunţat, marţi, 28 septembrie, că PSD a depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

Grindeanu a precizat la Palatul Parlamentului că moţiunea are titlul "Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!".(ziare.com)..!

Viorel spunea...

Cîțu mută și câștigă. Păcat. În centrul municipiului Botoșani se află un monument care îl reprezintă pe maiorul Grigore IGNAT (Cdt. Cp. mitraliori / nu pe Mr. Cezar Cdt.B.I.Mc.) și 2 camarazi care au murit în august 1017 în confruntarea cu armata germană. Când eram copil și am văzut pentru prima dată monumentul am crezut că este vorba despre cei 3 frați din poezia lui George Coșbuc, Trei, Doamne, și toți trei ! ce mor în război pentru apărarea patriei. Acum spun și eu. Nouă, Doamne, și toți nouă ! Ați votat, rupând țara în două.

totoiany48@gmail.com spunea...

Dl fost ministru al justitiei si membru CCR Toader, face unele precizari referitor la ...motiunile depuse in Parlament . Motiunea AUR - USR PLUS va fi de respingere ca a avut la baza un comflic juridic ...,discutarea si votarea se va face intrucat nu exista prevederi de stopare a unei motiuni .

Calugarul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Calugarul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
marvas66@yahoo.com spunea...

Meduza lasa si cu obrazul gros = ciuacalaul nostru...noi l-am tinut si sustinut in armata pe functia de sef, desi nu se incadra nici la functia de paznic contractual pe timpul lui Ceausescu...

Leon spunea...

"Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis marți, 28 septembrie, ca moțiunea de cenzură depusă astăzi de PSD să fie citită în plenul reunit de joi, de la ora 14.00, și votată marțtea viitoare, 5 octombrie, de la ora 14.00.

Moţiunea PSD - marţi la vot! Guvernul Cîţu va pleca acasă aşa cum am promis!”, a scris Marcel Ciolacu, marţi pe Facebook."(ziare.com)

Huhu Rezea spunea...

Nu pleacă Cîțu pentru că USR nu va vota Moțiunea PSD.
Aici este jocul murdar făcut astăzi în BPR cu complicitatea PSD.
Nu era nevoie să aștepte publicarea Deciziei CCR, cum nu era nevoie să amâne până astăzi dezbaterea motiunii.

Huhu Rezea spunea...

Softul STS funcționeaza numai cu complicitatea marilor partide care nu fac sau se fac că fac număratoarea paralelă după exemplarele proceselor verbale din sectiile de votare.

Cezar spunea...

Voteaza..Aurarii si Orbanistii
Ciolacu..o sa fie demis..daca motiunea nu trece!!

Calugarul spunea...

Huhurez ai dreptate!

Leon spunea...

USR+ a promis ca voteaza motiunea PSD !
PS. Prima conditie este ca Presedintele CD (??) sa trimita motiunea la Guvern..!!

Iulian Mareș spunea...

”Nuntă-n cer sau despre cum doi bărbați iubesc aceeași femeie!!??

Am vrut să scriu o analiză despre „Festivalul democratiei”, apoi am vrut să scriu despre „Festivalul Enescu” – care s-a incheiat tot duminică. „Festivalul democratiei” a fost, de fapt, un circ. Despre Festivalul Enescu voi comenta in zilele următoare.

Congresul untold al PNL a fost bine descris de către Marius Ghilezan, asa că nu cred că are rost să mai scriu si eu. Iar despre Iohannis, singurul lucru care se poate scrie ar fi o cerere de suspendare, pe care PSD nu are curajul să o depună.

„Marele Partid Național Liberal s-a dus la Domnul, după o scurtă și grea suferință. Prohdul a fost cântat, ca la galerie. Moștenitorii se sfâșie între ei.

Îmi aranjez ținuta de nuntă. Încalț pantofii noi și mă chinui o oră să pun butonii. Pun șalul domnesc, în chip de cravată. Vreau să fiu fercheș, că doar mă văd cu marii domni ai țării.

Pentru că nu mai erau locuri prin zonă, parchez bătrâna mea Jetta în curtea Universității de Agronomie. Îi zic portarului că sunt de-a lu’ șefu. Îi fac cu ochiul. Merg vreun kilometru pe jos. Mă strâng încălțările. Strâng din dinți, în compensație. Ajung la 11,20, în sala Congresului PNL, de la Romexpo. Huiduieli, îmbrânceli, ovații. Nici vorbă de codul Qr.”

Huhu Rezea spunea...

Este șocantă înțelegerea șmecherească de către liberali si pesediști a acestei decizii a CCR, pentru a amâna punerea Moțiunii în dezbtere pe motiv că dacă există conflict constituțional Cîțu ar ataca la CCR și Hotărârea de demitere a Guvernului după adoptarea Moțiunii.

Potrivit unui principiu de drept, nimeni nu se poate prevala de propria culpă pentru a justifica un demers juridic.

Prin hotărărea de ieri a BPR, Parlamentul continuă să încalce decizia CCR, cu complicitatea PSD,tocmai pentru a fragmenta voturile pe cele 2 moțiuni. USR + nu va vota moțiunea PSD și PSD nu va vota moțiuneaUSR+.
Discutarea ambelor motiuni echivalează cu epuizarea posibilităților de a mai depune vreo moțiune de cenzură până la sfârșitul sesiunii parlamentare..

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/surse-parlamentarii-psd-au-primit-sms-uri-sa-evite-intalnirile-ca-sa-nu-se-imbolnaveasca-inainte-de-motiune_2019919.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dati-va seama ca, pentru a primi cele 30 miliarde pentru Programul de dezvoltare, actuala guvernare a semnat si a trecut ca prioritate in acest Program inghetarea pensiilor, deci ce sa mai asteptam de acum incolo? Magistratii sunt subordonati politicului in statul nostru mafiot, separatia puterilor in stat fiind o utopie copilareasca, asa ca si procesele pe drepturi vor pica in instante ca mustele! Tineti minte ca si motiunea de cenzura de marti nu va aduce absolut nimic bun cu un Ciolacu dual si sluga iohannista, care a taraganat pana acum sub motivatia erodarii la guvernare a PNL, si Grindeanu recunoscand aceasta crima si lasitate a PSD. Apoi, intre PSD si AUR este o rivalitate care intr-o viitoare guvernare va dude la situatia PNL si USR de scindare cand lumea le va fi mai draga, caci ciolanul e interesul, nu virtutea! Nu mai tocati bani pe procese caci veti pierde in toate circumstantele! Procesele trebuiau facute cu zecile si sutele de mii la inceput, cand si eu m-am inhamat la un porcoi de procese, alaturi de o mana de inimosi, restul asteptand sa le pice din cer si lasandu-ne pe noi sa ne batem cu sistemul ca fraierii, bineinteles ca le-am pierdut fiind atat de putini, ca daca ii copleseam toti cu procese de blocam tribunalele, se mai misca ceva! Cand se doarme ca boul pe coada sa nu se astepte cineva la ceva bun! Militari rezervisti, cica, dar de o lasitate si o ignoranta uluitoare! N-am sa-i iert niciodata pe cei care au votat ca inconstientii PNL-USR-PLUS de am ajuns in halul asta de degradare sociala! Niste iresponsabili fara judecata in perspectiva, fara cunostinte politice si de istorie, habar neavand de 1907, 1929, 1933 cu zeci de mii de impuscati, MORTI SI RANITI, mii de arestari si condamnari la temnita grea, doar ca si-au cerut drepturile sociale de la PNL, SI CREDETI CA VA MAI DURA MULT PANA CE ACESTE SCENARII SA SE REPETE, FRAIERILOR VOTANTI DE LEPRE?!

Iulian Mareș spunea...

În aceasta situație Reîncarnatul va fi în rândul 2, ca și și în 89!

Paul Puiu spunea...

Datorita jocurilor de culise pentru obținerea populismului ale tuturor politicienilor, indiferent de culoarea politica, am ajuns in prezent noirezervistii!!Indiferent cine va fi la guvernare rezervistii sunt ținta politicienilor!!! Cand au nevoie de resurse financiare mai baga o plafonare, mai taie o indexare sau actualizare, desființează salariile compensatorii la trecerea in rezerva! Maine sau poimâine ne baga pe contributivitate si vor face algoritmul de calcul ca sa luam ajutoare sociale in loc de pensii militare!!!!! Toti rezervistii au jurat cu mana strânsă pe drapel ca isi vor da viata pentru apărea integrității si valorilor statutului, a drepturilor cetatenilor si a constitutiei, fara a avea nevoie de nimic in schimb, pentru bunăstarea tuturor cetatenilor cu exceptia noastra ca nou suntem oamenii de sacrificiu a politicienilor!!!!

Huhu Rezea spunea...

Legea 223/2015 a demonstrat că transformarea pensiilor pentru militari în pensii militare nu a însemnat si pensii în plată mai mari.
Zeci de mii de pensionari s-au ales cu o pensie recalculată mai mică.
D-ta esti îndoctrinat de prostia vehiculată de 10 ani de domnul Dogaru, cum că pensiile pe L 263/20010 ar fi ajutoare sociale.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/scrisoare-deschisa-catre-klaus-iohannis-si-florin-citu-rezervistii-din-armata-si-politie-iau-atitudine-incetati-subminarea_2025654.html

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cezar spunea...

O cam iei pe aratura...