Un produs Blogger.

joi, septembrie 09, 2021

Ciolacu Marcel acționeazâ ghidonat în acțiunea de demitere a Guvernului Cîțu; s-a molipsit și el de procrastinare(pierdere de vreme)

98 comments

 Atât de contradictoriu se comportă conducerea PSD în ultima lună... încât te întrebi dacă pentru ea mai contează opinia alegătorului social-democrat.

Deși... inițial, prin luna august, când apăruseră primele semne de ruptură în interiorul PNL, Ciolacu anunțase, evaluând corect, că au pregătită moțiunea de cenzură și o vor depune înainte de Congresul PNL, în speranța că și parlamentarii liberali care-l susțin pe Orban o vor vota, iată că nehotârâtul Marcel a fost convins(oare de cine?)  pe plaja de la Vama Veche să amâne depunerea moțiunii, cu toate că, nesperat, împotriva Guvernului Cîțu  s-a alăturat și gruparea politică USR+.

Mai mult, când USR si AUR au plusat prin inițierea unei moțiuni de cenzură fără implicarea PSD, Ciolacu a impus o sarabandă de decizii contradictorii care, în ciuda efortului de mascare, au rostul de a-l menține pe gângavul Bibilică în fruntea guvernului.

Păi... când vrei să ajungi la alegeri anticipate, cum declari de câteva luni, nu este normal să votezi moțiunea de cenzură care are cele mai mari șanse să treacă, indiferent cine o inițiază? 

Indiferent de sclifoselile grețoase din ultimele zile, boicotarea punerii în dezbatere a unei moțiuni de cenzură arată că Ciolacu și ai săi îl sprijină pe Johannis în demersul de  a-l impune pe Cîțu președinte la PNL și de a-l păstra la conducerea Executivului.

Pesediștii nu se vor mai întâlni cu o altă situație mai favorabilă pentru a iniția declanșarea alegerilor anticipate.

Trîmbițează că nu au consultări cu Iohannis și cu Cîțu, dar, după modul cum acționează, nimni nu-i mai crede. Nu negociază cu Iohannis și Cîțu, dar așteaptă mutările în plic de la aceiași păpușari care-l trag de sfori pe Iohannis.

In scurt timp, după ce se va realiza că s-a pierdut clipa, liderii PSD care, deocamdată, tac, vor ieși la rampă pentru a dezavua complicitatea lui Ciolacu cu ceea ce reprezintă regimul Iohannis.


 

98 de comentarii:

Stefanstefan spunea...

Exact asa stau lucrurile cu mamelucul asta gangav. Atata s-a tot sucit ca si-a pierdut complet credibilitatea.Paradoxal, ii clampane vorbele impleticite si alti trompetisti purtatori de vorbe.Greu de inteles intre ce afirma ca vor si modul cum actioneaza.Asa se intampla cand te conduce un incult conectat la nu stiu ce alte comenzi!Sa- i stea in gat zic!

Leon spunea...

https://m.ziare.com/udmr/propunere-amanare-vot-motiune-cenzura-venit-partea-udmr-1699325

Huhu Rezea spunea...

Nimeni, în afară de semnatarii motiunii, individual, fiecare pentru semnatura sa, nu poate contesta autenticitatea semnaturilor de pe moțiunea de cenzură. Nici Cîțu, nici Gorghiu, nici Ciolacu, nici CCR.
Guvernul sau parlamentarii PNL puteau contesta la CCR Hotârărea adoptată de Parlament după dezbaterea și votarea motiunii, nu dreptul unor parlamentari de a depune motiunea.
Sesizarea CCR cu un conflict de natură constituțională pe tema condițiilor de formă ale moțiunii, cu scopul de a tergiversa dezbaterea moțiunii, este ea însăși o modalitate de a încălca Constituția și nu este suspensivă pentru calendarul constituțional al Moțiunii.

Caro spunea...

A devenit clar ca jocul PSD are ca obiective zdrobirea USR-Plus si un PNL cu Catu presedinte, fiind previzibil ca se va scinda ulterior in doua factiuni, una pedlista si una conservatoare PNL. PNL Catu se va duce singur in cap din cauza crizei facturilor si a preturilor. Pop corn si la TV sa vedem meciul.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

De cand a fost numit mamelucul asta de Ciolacu, repet ca un papagal: Este omul lui Iohannis sa distruga PSD din interior, drept pentru care pe fb ma mai injura pesedistii, desi le zic ca-s de stanga! Cat va fi el nu se va vota nici o motiune de cenzura sa cada guvernul PNL! nota bene!

Leon spunea...

Iohannis nu doreste o crestere a PSD peste procentul de 30% si in acest sens il atrage pe naivul Ciolacu intr-o capcana, care cu siguranta va nemultumi electoratul acestui partid !
Daca nu profita de aceasta oportunitate privind caderea acestui guvern, cat mai repede posibil, PSD va pierde foarte multi votanti..!

Huhu Rezea spunea...

Așa va crește AUR până spre 20%. Si nu este rău...

Leon spunea...

Baiatul asta este bolnav rau, are urgent nevoie de un control psihiatric..!!
https://m.ziare.com/florin-citu/cuperman-citu-video-instagram-1699355

M spunea...

Nu vreti sa intelegeti si pace!

De ce sa se bage PSD la o motiune de cenzura? Alaturi de m#ie PSD? Ati preluat propaganda USR-ista: Daca PSD nu face in asa fel incat sa ne fie NOUA bine atunci PSD e tradator!
Eu va spun de cand a inceput criza ca pentru PSD instabilitatea acestei guvernari ESTE benefica. Bine, bine.... sa nu invinga propaganda baloasa a USR care vrea sa ii forteze sa joace asa cum vor ei!

Pe scurt:
- voteaza motiunea se plaseaza alaturi de USR,
- nu voteaza motiunea se plaseaza alaturi de Citu.

Cel mai bine, isi ia seminte si se duce in tribuna de unde se uita la fraieri cum se sfasie!



Behaie USR ca PSD blocheaza nu-stiu-ce.... Hai sa muriti voi? Dar "ochi de peste fiert" cand venea cu boxa in Parlament si dadea muzica la maxim sa nu poata aia sa dezbata proiecte de legi, cum era?


Ce dracu? Sunteti oameni seriosi! Ati pus botul la propaganda USR-ista?

Huhu Rezea spunea...

@M
Esti infantil politic!
Cum ai vrea d-ta să dea PSD jos Guvernul Cîțu fără voturile USR?
Dacă PSD vrea alegeri anticipate, trebuie să voteze oricare moțiune de cenzură?
Restul sunt justificări sofistice.
Ciolacu duce pesede în jocurile lui Iohannis.

Mirelaperianu spunea...

Ciolacu ii lasa sa se duca jos .cat mai jos .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, asta e: Noi alegeri, dar intervine pericolul sa stea plavanii acasa sa nu iasa la vot, sa iasa iar un guvern minoritar, obligat la corvoada unei aliante de anus contra naturii, in spata PSD cu, sa zicem HAURDE, si iar e un caca maca mare, ca haordeii astia sunt cam schizoizi si intepeniti in fixuri! UNPR ar fi bun tare in alianta cu PSD, numai noi sa vrem, si s-ar rezolva si pensiile militare!

Leo spunea...

Nu înțeleg totuși , cine îl "ghidonează " pe vâslașul lui daddy și grindă de 13 oug.

cr.1 spunea...

Huhu are întotdeauna dreptate (aproape întotdeauna)

Huhu Rezea spunea...

O să înțelegi dacă te întrebi mai întâi cui folosește duplicitatea lui Ciolacu.
El crede că electoratul social este așa de naiv încât să înghită ouăle de bibilică pe care el le primește de la păpușari?

Cezar spunea...

UNPR...SIGUR AR LUA 0,3%
DECI AR INTRA LA GuVERNARE🤣🤣🤣😛😛😛

Paul Puiu spunea...

PSD in plina pandemie nu are curaj sa faca nimic, oricum ei merg pe principiul înțelegerii: 4 ai voștri la putere , 4 ai noștri la putere!!!! In public astia de la PNL si PSD se urăsc si pe la spate stau si beau, mănâncă si se distrează împreuna!!!!!!!!!!

Leo spunea...

Flavius , am auzit că deja lustruiești la niște rachete patriot..........

M spunea...

@Huhu Rezea

Mda... infantil politic.... Eu v-am spus acum cateva zile care o sa fie atitudinea PSD. Dumneavoastra: "NUUUUUU, Batman!!!"

De ce sa-l dea pe Citu jos? Va orbesc declaratiile sforaitoare?
EU nu sunt ghidonat de Johannis si cam tot asa as juca! De ce? Pentru ca pleca Citu si vine Mama lui Citu - sau credeti ca daca castiga jocul USR o sa accepte un liberal.... mai liberal?

Va cer sa ganditi logic!
1. PSD voteaza cu USR.
2. Citu pleaca!
3. USR pe cai mari negociaza cu PNL revenirea la putere.
4. USR nu o sa accepte un alt prim ministru cu ceva coloana vertebrala sub amnintarea: "Ati vazut ca il dam jos cand vrem noi!"
5. Se intorc Ghinea, Nasui, Barna si toata gasca la Guvern
6. PSD se uita ca boul de pe margine!
7. Huhurez e fericit!😁

A doua varianta
1. PSD NU voteaza cu USR.
2. Citu nu pleaca - deci USR nu revine.
3. PSD asteapta un moment favorabil ori pentru a sprijini un guvern minoritar, ori pentru a sprijini un guvern de tehnocrati, ori pentru alegeri anticipate.

M spunea...

Sa va dau un exemplu. Scurt!

Doua tari neprietene, Rusia si Ungaria sa zicem se iau la harță. Ajung apoi chiar la război (de dragul demonstrației presupunem că au o putere egală și nu avem alianță - NATO cu Ungaria).

Avem două oferte pentru a intra în război:
Rușii - luptați alături de noi și după ce îi învingem pe unguri vă luăm Moldova care e teritoriu rus!
Ungurii - luptați cu noi și după ce îi învingem pe ruși vă luăm Transilvania care e teritoriu maghiar!

Cam așa și cu USR, PNL și PSD.

PNL - Votați cu noi fir-ați ai dracului de Ciumă Roșie!
USR - Votați cu noi, m#ie PSD, sper să muriți toți și voi și votanții voștri știrbi!"
Și se pare că sunt unii pe aici dornici de USR și de oferta lor!

V-au spălat pe creier USR-iștii! Ce avantaj are PSD din susținerea neo-marxiștilor și a fascistoizilor de la AUR? Ce avantaj au votanții PSD din întoarcerea lui Drulă, Ghinea, Năsui, Barna și aia cu epilarea inghinală de la sănătate?

Sebi spunea...

Bucurati-va, pe termen scurt si mediu. Pensionari fiind, ar trebui sa fie suficient, ha - ha.
Cat timp primiti pensia pe card, bucurati-va de fiecare clipa, sperand ca pentru nepotii pe care-i tineti pe genunchi vor veni vremuri mai bune, departe de comunismul imbecil in care ati fost abrutizati si pacaliti. Indemnati-i de pe acum sa intre in biblioteci mai des decat in cluburi, poate generatia lor va avea mai mult noroc decat a noastra.
Pana cand PNL se va vindeca dupa episodul Citu si se va rupe de fostul PDL, incercand sa recastige in opozitie increderea electoratului educat, pare destul de clar ca PDL-ul condus de Boc - Citu se regrupeaza pentru ciolan, urmarind si urmand sa obtina, in alianta cu PSD, puterea deplina. Citu se viseaza presedinte, cred ca este evident.
Daca aveti de gand sa traiti mai mult, sa mai prindeti niste alegeri, niste guverne... "bucurandu-va" de un nivel de trai ONEST sau macar de o decenta sociala de nivel european, rugati-va ca acest om bolnav de putere, Florin Citu, sa-si rupa gatul macar metaforic.
Altfel, pana se regrupeaza opozitia si emite din nou pretentii electorale, nepotii de pe genunchii vostri vor fi condamnati sa va impartaseasca soarta mizerabila.

Huhu Rezea spunea...

Atitudinea actuala a PSD, inclusiv cea de obstrucționare a Constituției pentru a bloca moțiunea, foloseste lui Cîțu și aduce capital politic pentru AUR.
Dacă PSD nu bloca BPN-urile, Cîțu era astăzi istorie, pentru că Iohannis nu l-ar putea numi din nou după aprobarea motiunii de cenzură.
Puțin îmi pasă dacă Iohanis ar fi refăcut alianța PNL. USR, UDMR, pentru că așa au votat românii.

M spunea...

@Huhu Rezea

Poate BPR nu BPN! 😁

Chiar credeți că Cîțu e cea mai rea variantă?
PSD ieri face jocurile lui Johannis ori ale lui Barna-Cioloș-Stelian Ion.

Îmi dați un singur motiv pentru care USR ar merita ajutat?

Lăsați-i să se bată între ei! Ce mi-e Baba Rada, ce mi-e Rada Baba!

USR e un partid de șantajiști! Daca câștigă acum așa vor face de fiecare dată. Cele două partide extremiste s-au aliat.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Articolul 30 din Regulamentul camerelor reunite spune că lucrările sunt conduse prin rotatie de președintele Camerei și președintele Senatului.
Cum să vii tu Roman de Alba să confiști microfonul lucrărilor camerelor reunite și să turui poezia dictată de Boc de Cluj, când lângă tine este președintele Senatului?
Un tupeu de nesimțire crasă.
Delegarea dată de Orban era valabilă pentru lucrările Camerei Deputaților, nu pentru lucrările Camerelor reunite.
De fapt, si Anca Dragu s-a comportat ca o pămpăloaică, nu ca președinte de Senat. Nici nu trebuia să-l lase pe marțafoi să-i uzurpe prerogativa dată de Regulament.

Iulian Mareș spunea...

M,
cum era de asteptat PNL/USR-lui li se va intoarce #MUIA!
PSD nu trebuie sa faca absolut nimic si tot castiga voturi....
Lucrurile trebuie impinse spre ”Sa ne intoarcem cu fata la popor!”, cum bine zicea ganditorul mut de Sibiu! Kiar, Sibiul asta oameni normali nu are? Tot ceea ce am numi *actori politici actuali* sunt rasuri umane, accidente biologice bipede.

Huhu Rezea spunea...

Prin noncombatul din aceste zile, PSD a pierdut puncte serioase. Singurul partid care câștigă este AUR.
Dovedește că știe să se bată cu sistemul ticălosit.
Aseară, Corlăteanu si parlamentarul ungur din emisiunea Sinteza zilei, s-au făcut de râs susținând că remanierea guvernului când se schimbă componența politică este echivalentă cu motiunea de cenzură, dacâ Parlamentul respinge propunerile premierului.
Art.85 din Constituție îi contrazice.
Nu este prima data când juriștii PSD dovedesc că nu știu proceduri.

M spunea...

@Huhu Rezea

Sunteti in eroare! Eu v-am mai spus sa nu va luati dupa minciunile USR-istilor dar insistati!!!
Calm, nu vă enervați, citiți și o să fiți informat!

Art. 30. - Lucrările şedinţelor comune sunt conduse, alternativ, de preşedintele Camerei Deputaţilor şi de preşedintele Senatului, asistaţi de 2 secretari, câte unul de la fiecare Cameră.(REGULAMENTUL activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului)

1️⃣ Ultima ședință comuna a fost cea din 01.09, condusă de Anca Dragu. Era deci rândul domnului Ludovic Orban.

Articol unic. — În data de 9 septembrie 2021, între orele 16,00—24,00,
atribuțiile președintelui Camerei Deputaților vor fi exercitate de domnul deputat Florin Claudiu Roman, vicepreședinte al Camerei Deputaților.

(MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 863/9.IX.2021)

2️⃣ TOATE atribuțiile domnului Ludovic Orban au fost delegate domnului Florin Roman.
Conform programului publicat, ședința comună urma să se desfășoare 16.00 - până la finalizarea ordinii de zi
Deci era și în perioada de timp de delegare!

3️⃣ Anca Dragu ȘTIE că a comis un abuz și o uzurpare și de aceea afirmă că "au fost delegate doar sarcini administrative" Eu am mai zis ca doamna îți oxigenează prea tare părul!!!

❗ Doar neo-marixiștii și cu prietenii lor de extremă dreaptă cred aiurelile lui Dragu.
Da, a fost un abuz și o preluare în forță a puterii, specifică partidelor extremiste. Dar nu Florin Roman a făcut-o ci gruparea toxică USR-AUR


PS - eu sunt șocat să văd că dumneavoastră, un excelent cunoscător al legilor, cădeți în capcana întinsă de neo-marxiști. Ce să mai zic atunci de bietul poporean?

CEZAR spunea...

...zise militianul - civil...pensionar militar de la inaltimea cuantumului de ..CIT..??

Adica stati linistiti ca ar fi bine sa nu fie ..rau.....
PLX-199 te asteptam.....!!

CEZAR spunea...

NB
DACA NU..dam foc la sandrama si la casa de nebuni !!

Leon spunea...

Sa nu ne mire daca acest comportament de "curve politice" ale alesilor nostri, va determina pe cei cu drept de vot sa evite urnele la viitoarele alegeri..!

Huhu Rezea spunea...

Esti d-ta în eroare.
Orban i-a delegat atribuțiunile în Camera Deputaților nu și pentru lucrările comune.
Delegarea ar fi funcționat doar dacă lipsea și Anca Dragu.
Este ceva similar cu prezenta Presedintelui la lucrarile Guvernului. Cand participă Presedintele conduce lucrările guvernului.
Alternanța funcționeaza cand ambii presedinți ai camerelor sunt prezenti sau absenți.
Oricum, numai BPR putea stabili că lucrările pot fi conduse de un vicepresedinte, lucru care nu s-a intamplat.

Liviub spunea...

Astazi are loc inmormantarea lui Ion Caramitru! Dumnezeu sa il odihneasca! Dupa modelul romanesc, presedintele e plecat ! Iara primul ministru n-are ce ii trebuie pentru acsemenea momente. Asa ca, sa visam in continuare la revenirea din amorteala noastra sublima si romaneasca! Lasa ca ne rezolva ei , si cu energia, utilitatile, medicamentele, pensiile si toate celelalte, ca nu ne raman fulgi!

CEZAR spunea...

Ii permiti prea mult Tulumbarului sa-ti sape credibilitatea la Temelie in propria casa !!

CEZAR spunea...

NB
Lasind la o parte ca nici nu intelege niste chestii..simple..simplee...!!

CEZAR spunea...

""Un indemn pentru CORNELIUNSSON"
Daca aveti de gand sa traiti mai mult, sa mai prindeti niste alegeri, niste guverne... "bucurandu-va" de un nivel de trai ONEST sau macar de o decenta sociala de nivel european

CEZAR spunea...

BY...functionarul public cu pensie militara ..SEEEEBI !!

M spunea...

@Huhu Rezea

Vă apreciez în mod deosebit și de multe ori am recomandat acest site ca un loc de mai buna intelegere a problematicii pensiilor militare!
Faptul că avem pe anumite subiecte divergențe nu scade cu nimic respectul pe care vi-l datorez!

Vă întreb: baza legala a ce spuneti? Sunteti militar, la naiba.... cand ramaneati la comanda ramaneati numai pe bucatele?

Delegarea, publicata in Monitorul Oficial se face PE TOATE ATRIBUȚIILE!!!! Presedintele Camerei Deputatilor era prezent in persoana domnului Florin Roman (pe care personal il dispretuiesc pentru multe din pozitiile sale politice).

La fel ca o unitate militară, și la Parlament mereu trebuie să rămână cineva "la comandă". Nu există "dacă lipsea". Dacă lipsea își delega sarcinile altcuiva (așa cum s-a mai întâmplat). ATENȚIE! Atribuțiile nu au fost preluate în calitate de locțiitor ci prin delegare!!!! Este ALTCEVA!

Vreți să preluați propaganda USR-istă.... este OK din partea mea! Dar să o faceți conștient, nu indus în eroare cum sunteți momentan!

M spunea...

@Liviub

Acuma.... depinde.... Daca e să luăm de bune spusele cretinului de miniCaramitru ar trebui și noi să ducem lupta de invective și aruncatul de lături orbește, către toți membrii familiei, vii sau morți!!!!

Sper totuși ca noi, ăștia înjurați, să fim mai buni și mai deștepți decât odrasla ineptă!

Huhu Rezea spunea...

Nu sunt simpatizant USR-ist, nu sunt simpatizant Dragu.
Regulamentul nu permite conducerea lucrărilor de alcineva decât de presedinții camerelor... cand acestia sunt prezenti.
Alte variante de conducere a lucrarilor intră in vigoare doar cand lipsesc ambii președinti.
Ar fi o umilire a presedintelui unui camere să asiste la conducerea lucrărilor camerelor comune de un vicepresedinte.Doar Anca Dragu putea să delege, să lase lucrările pe mâna unui vicepreședinte.
In ierarhia statală exită si dedreptul de precădere.

M spunea...

@Huhu Rezea

Inteleg punctul dumneavoastra de vedere! E o situatie neprevazuta explicit in Regulament. Daca celui care i s-au delegat atributiunile practic nu poate sa le exercite atunci ce rost mai are delegarea?

Observati ca nu e o delegare "simpla" ci una publicata in Monitorul Oficial.
Daca ar fi condus Anca Dragu unde mai era prevederea EXPRESA privind alternanta?
Deci, sunt doua prevederi EXPRESE:
1. conducerea ALTERNATIVA.
2. conducerea DE CATRE PRESEDINTI. ​
Nu sunt prevazute exceptii.

Ordinea prevazuta in regulement este cea de mai sus. Deci prima data se stabileste ALTERNANȚA! Cine a condus ultima oara? Dragu in 01.09.
Se stabileste deci ca e randul presedintelui Camerei deputatilor. (Conducerea de către Dragu încalcă astfel o prevedere EXPRESĂ - Alternanța!!!)

Pasul următor
Este prezent Presedintele Camerei? Da, este, prin reprezentantul lui delegat cu drepturi depline. Dumneavoastra spuneti ca nu ar avea drepturi depline. Pe ce baza?

Nu e vorba de jignire sau altceva. Ca nici Dragu nu este sange albastru, neam de printese sau regine.
Caligula și-a făcut calul, Incitaus, senator, pentru a dovedi că nu trebuie să ai mai multă minte decât un animal pentru a îndeplini înalta funcție!😁
Nu e cazul! Dl. Roman nu e un terchea-berchea ci e totuși vice la CD.

De cate ori nu ati participat la grupuri de lucru in care "delegat" al unei unitati nu a fost cineva mai mic in grad sau functie decat dumneavoastra? El era insa tratat cu exact aceeasi deferenta ca si persoana care il delegase și reprezenta deplin unitatea care îl trimisese!

Eu asa vad lucrurile. Sa se duca dracului în justitite și să se lamurească.

Leon spunea...

Presedinta Senatului este Prima FEMEIE in Ierarhia Statului Roman!
Pe ce treapta se gaseste acest deputat??

Huhu Rezea spunea...

@M
Regulamentul prevede ca, prin rotire, lucrările comune pot fi conduse de prededinti.
Prin rotire nu inseamnă că lucrările pot fi conduse numai o data unul, următoarea sedinta altul. Pot fi conduse și astfel, dar pot fi conduse si cum se înțeleg cei doi președinți, în funcție de dificultatea ordinii de zi. Regulamentul nu spune alternativ.
Conform regulamentului nimeni nu poate exclude presedintele prezent de la conducerea lucrărilor fără ca acesta să încuviințeze.
D-ta nu ai văzut ce comisese individul?
Inchisese lucrările comune fără să se citească Moțiunea.

Leon spunea...

Cam are dreptate sociologul Gelu Duminica:
https://m.ziare.com/politica/gelu-duminica-analiza-situatie-politica-aur-marele-castigator-1699493

M spunea...

@Leon

In acel moment era președinte Camera Deputaților.

Am fost la manifestări la care participa și președintele Senatului (în persoană) dar care a ascultat cuminte cum a vorbit mai întâi un consilier de la Cotroceni care îl reprezenta pe Președinte.

@Huhu Rezea

Cum adică "regulamentul nu spune alternativ". V-am citat mai sus articolul 30. Chiar așa spune: ALTERNATIV!
Nu zice "atunci când...", nu zice "uneori" sau "după caz". Dragu a încălcat clar regulamentul pentru că a condus două ședințe consecutiv! Nu se spune că "in lipsa președintelui CD" pentru că așa ceva nu există. Președintele CD daca nu e prezent în persoană trebuie sa fie reprezentat.

"Alternativ" nu înseamnă la mica înțelegere. Când zice legea că se circulă alternativ nu înseamnă că ne lasă pe noi să cădem la înțelegere.

Delegarea e procesul de atribuire de catre o persoana responsabila, pe o
perioada limitata, a unora dintre sarcinile sale, unui subordonat, împreună cu competentele si responsabilitățile aferente. Pot fi delegate oricare din sarcinile aflate în fișa postului cu excepția celor pentru care funcția respectivă a luat ființă.


Putem discuta dacă funcția de Președinte a Camerei deputaților a luat ființă pentru a conduce ședințele comune. Eu zic că nu!

Nu, nu am urmărit lucrările. Eu vorbesc de principiu și dacă nu ar fi vorba de pasiunea cu care românii pornesc viața politică poate că mi-ați da dreptate.

Oricum modul violent de impunere a punctului de vedere depășește parlamentarismul. "Parlament" vine de la "parlare" nu de la "îmbrânceală". 😂

M spunea...

Dan Barna 2020

"România nu are nevoie de circul PSD.
USR nu va participa la votarea moțiuni de cenzură."


😂😂😂

reddog spunea...

Huhu este iar pe aratura.
Doar Corsarul Invincibil poate rezolva criza asta politica.
Cred ca va amintiti cum ii lasa pe micuti cu ochii in tavan, mai ales pe pisicutul dottore Ponta. 😂

Paul Puiu spunea...

Plx 199/2020 e istorie, case close, nu va mai faceti iluzii, daca era dorința din partea politicienilor si a lui Ciucă era de mult aprobat!!!!

luchy19 spunea...

Am onoarea să vă salut . Am să pun o întrebare care nu are legătură cu conținutul articolului, la care sper să primesc un răspuns.
Intenționez ca la finele acestui an, 2021 să trec în pensie pentru limită de vârstă și aș dori să știu dacă în situația că se va aproba indexarea pensiilor militare cu inflația începând cu 01.01.2022 eu ar trebui să solicit prin raport trecerea în rezervă cu cel târziu 31.12.2021 pentru a beneficia de această indexare?

Leon spunea...

"Stimaţi colegi, trăim un moment foarte greu şi ne ascundem, nu ne permitem să vorbim să nu deranjăm pe nimeni. Dom-le, suntem în găleată în momentul de faţă, cu guvernarea, cu ce se întâmplă! S-a stricat toată căruţa cu aliaţii noştri, cu ceea ce se întâmplă! În momentul de faţă, trebuie s-o spunem clar şi direct: când vrea, vorba aia, muşchii PSD-ului, ne dau băieţii jos, dacă vor să ne ţină, ne mai ţin, cu alte cuvinte, ne mai dau drumul la aţă. Aici am ajuns şi asta este situaţia grea. Credeţi că PSD-ul ne vrea binele?

Nu! Ne ţin până atunci când e cazul să ne lase să murim şi o s-o facă, în aşa fel încât peste doi ani şi jumătate să fim la pământ”, a afirmat liderul senatorilor PNL, vineri, la şedinţa Colegiului director al PNL Giurgiu, unde Ludovic Orban îşi prezintă moţiunea cu care încearcă să obţină un nou mandat la şefia PNL."(ziare.com)

Huhu Rezea spunea...

Tupeistul Roman declarase deja închise lucrările Camerelor Reunite fără să se citească Moțiunea de Cenzură.
Vă dați seama cu ce hoție a operat ieri gruparea băsistă din PNL?!
Bravo lui George Simion care l-a pogorât de la pupitru pe Roman de Alba, în asistenta complice cu hoțul a celorlalte grupuri parlamentare.

Leon spunea...

"M, cand stapanul nu-i acasa, Secretariatul CD nu-si face treaba!
Au trecut deja 4 zile de adoptarea in plen a unor proiecte de lege, si nici pana la aceasta ora, NU sunt postate pe site-ul CD nici la Secretariat pentru sesizare CCR si nici la Presedinte pentru Promulgare..!
Ma intereseaza in mod deosebit cele 3 proiecte discutate aici, sa vad totusi "Forma pentru promulgare" !!

Burebista spunea...

Ca sa beneficiezi de o eventuala indexare a pensiei de la 2 ianuarie 2022 trebuie ca pe data de 31 decembrie 2021 sa fii deja pensionar. După câte știu eu la politie(Mai sau Penitenciare) trebuie ca ultima zi de muncă sa fie 30 decembrie și prima zi de pensie 31 decembrie. La militari atât din Mapn, MAI, STS, SPP, SRI, dacă raportul de trecere în rezervă este cu 31 decembrie sau orice alta zi din decembrie deschiderea dreptului de pensie se face cu 1 ianuarie, deci ar trebui ca trecerea în rezervă sa se facă pe 30 noiembrie, pentru ca dreptul de pensie sa fie deschis începând cu 1 decembrie 2021.
Sper sa nu ma înșel.

Huhu Rezea spunea...

Pensionează-te după 01 01 2022 ca să prinzi ultima majorare a soldei de funcție potrivit art. 38 din L 223/2017.

Leon spunea...

"Nu vom numi niciun secretar de stat, nici nu este nevoie de atât de mulţi. Veţi vedea că aceste ministere vor funcţiona cu aceşti secretari de stat pe care îi avem acum. Dacă e nevoie de unul sau doi, vom vedea. Dar eu vă spun că vom face şi economii la buget. Aceste posturi rămân libere. Asta arată clar CA NU VREAU SA RUPEM ACEASTA COALITIE. În continuare cred că putem sta la masă cu USR PLUS, dar trebuie să termine alianţa cu acest partid toxic care face rău României“, a susţinut Florin Cîţu."(ziare.com)..!

Leon spunea...

Parca pe penultima, din acest an, a prins-o cineva..!

Cezar spunea...

Ce.mi place...🤣🤣🤣😛😛😛

ovidiuzid spunea...

Care ultima majorare domnule Huhu ca ultima care s-a dat a fost in 2020, in 2021 nu a fost nici o majorare și după cum se petrec lucrurile in guvern nu se va da nici in 2022. Adica ar fi mai bine sa iasa cat mai repede, ca până la 01.01.2022 schimbă ăștia sau cei care vor mai veni până atunci și legea pensiilor.
Referitor la data pensionării se poate pensiona și pe 02 decembrie și beneficiază de majorare pentru ca se deschide dreptul de pensie cu 01.01.2022 și va benefica de majorare, DACĂ SE VA MAI DA.
Nu va mai benefica de indexare. Trebuie să aleagă, ori indexare, ori majorare. Amândouă nu se poate.

Cezar spunea...

Nici vorba..
Era aprobat daca militienii de la MAi..nu.l plimbau pe Ciuca..cu avizele

Cosinschi Constantin spunea...

Fii mai concret si la obiect.Toata lumea mimeaza combativitate dar se refera doar in general.In apele tulburi se mai arunca o piatra.HAOS.

Iulian Mareș spunea...

Exact si bine face!

Iulian Mareș spunea...

Nodul Gordian il va taia Coloana Infinitului si incendierea Bibliotecii Nationale! Mortul stia....., insa mai stiu si altii! Gl. Muresan aude?

Iulian Mareș spunea...

Uite ca mai sut unii care cred inca! Ce le poti face? Îi lasi sa urle....

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Cine crezi ca o va mai acorda?....poate Drula ca suna bine....

Iulian Mareș spunea...

nuantam,,,,
Sa discutam dupa ce crapa votantii, hai sa zicem USR si Plus, caci pt mai multi nu pot face fata gropasii....
Deh, unelte cu recul in palma: cazma, tarnacop si lopata!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Leon,
Daca un titular, general este prezent si celalat general este inlocuit de un colonel, oare colonelul va conduce actiunea si generalul va participa audiind?
Oare acesta sa fie sensul si intelesul?

Leon spunea...

@M, Sedinta comuna din 15 iunie a.c. a fost condusa de L.Orban ( dna Dragu era in prezidiu) iar a doua zi, sedinta comuna a fost condusa tot de L.Orban, desi in prezidiu era si Robert Cazanciuc, Vicepresedintele Senatului..!!

M spunea...

@Leon

Departe de mine ideea sa apar in vre-un fel un partid! Doar constat!!!

La Sectorul 1 PPSD joaca deja pe fata impreuna cu USR si Clotilde. PSD (e adevarat cu noua conducere apropiata de procurorii rezist) a aprobat trecerea parcurilor de la Primaria generala la Sectorul 1 asa cum a vrut Clotilde.

Am mai spus: doctrinar, USR este mai apropiat de PSD decat de PNL. Se vede asta si din reactiile sustinatorilor PSD vis-a-vis de motiunea de cenzura.
Practic, toti psd-istii pe care ii cunosc fac spume la gura laudand initiativa USR si dracuindu-l pe Ciolacu ca nu executa mai repede ordinele venite de la Barna-Ciolos!

M spunea...

@Huhu Rezea

😂 Uite cum imi pierd eu timpul sa demontez propaganda USR-ista!
Vă rog respectuos sa fiți corect!!!!

Redau din sedinta comuna:

Moșteanu (USR) încă de la început pus pe scandal i se adresează lui Roman cu "domnule președinte" și cere modificarea ordinii de zi.
Roman citește ordinea de zi cum a fost aprobata în BPR:
- comisia de anchetă privind creșterea prețurilor la energie,
- citirea moțiunii de cenzură.
Moșteanu face clăbuci că el vrea modificarea ordinii de zi cu stabilirea unui calendar de discutare și votare a moțiunii.
minutul 7 Simonis (PSD) îl învață pe idiotul de Moșteanu că pentru a modifica ceva întâi trebuie să existe. Întâi se aprobă ordinea de zi și apoi se fac propuneri de modificare.
minutul 8 Vot pe ordinea de zi (191 pentru)
minutul 9 Moșteanu aplică altă strategie. Deși până atunci era OK cu Roman președinte de ședință acum schelălăie că o vrea pe Dragu
minutul 9:50 Roman îi cere lui Moșteanu să propună modificarea.
minutul 10:30 Moșteanu bate câmpii, cu Constituția.... Moșteanu refuză deci să ceară modificarea regulamentară a ordinii de zi.
minutul 10:50 Roman: "Vă rog să prezentați moțiunea!"
❗ aici e inexactitatea dumneavoastră❗

minutul 11:30 din nou Roman: "Vă rog să prezentați moțiunea!"

Roman este apoi atacat de gorilele AUR în schelălăielile USR.

Roman: "Dacă nu vreți să citiți moțiunea închid ședința!!"

Apoi este târât afară.

Deci:
1️⃣ Moșteanu avea oarecum dreptate să ceară un calendar privind dezbaterea și votarea moțiunii. A făcut însă solicitarea aiurea, nu la momentul regulamentar și dorind să forțeze un vot (pe care oricum îl pierdea).
Calendarul (cel puțin așa a fost în ultimii 30 de ani) se stabilește în BPR nu în plenul reunit (unde pot surveni modificări ale ordinii de zi cu caracter excepțional).
2️⃣ Până când nu au început schelălăielile lui Moșteanu toată lumea s-a adresat lui Roman cu "domnule președinte".
3️⃣ Roman a solicitat citirea moțiunii cum era pe ordinea de zi (chiar de două ori) dar USR și AUR nu au vrut să o facă decât dacă conduce Dragu.


minutul 13:30 Dragu zice că deschide ședința.
minutul 14:30 Moșteanu ca un bou cere ca la punctul 1 pe ordinea de zi să se introducă stabilirea calendarului moțiunii (adică înainte de adoptarea ordinii de zi și de citirea moțiunii)😂
minutul 16:00 Propunerea idiotului de Moșteanu a picat la vot(216 la 117)! 😂Motiv de spume si bălăcăreală usr-istă!!!!
minutul 16:52 Deșteapta de Dragu întreabă în stânga pe cineva: Eu ce fac acuma?
minutul 17:00 Dragu supune la vot ordinea de zi (care mai fusese o dată adoptată la minutul 8). De altfel dacă nu era deja aprobată Moșteanu nu avea ce să modifice. 😂

Se votează, se citește textul moțiunii în care usr-iștii sunt absolviți de ORICE vină privind guvernarea dezastuoasă ...... și așa mai departe că m-am plictisit.

Deci, ori cu Roman ori fără Roman, programul a fost același, Dragu nu a făcut decât să repete EXACT ce făcuse Roman cu 9 minute mai înainte!

Pentru conformitate
https://www.facebook.com/stiripesurse.ro/videos/3131292147092095

PS - aveți îngăduința să fi decalat cu 1-2 secunde.

ifrim spunea...

Eu să fiu PSD nu vreau acum la guvernare.De ce să mă chinui să rezolv datoriile neperformante ale lui câțu?De ce să-mi bat capul cu noile facturi RADET,ENEL,CONGAZ?Până-n 2024 trece și pandemia și revin atunci cu 51%.Și mai gândesc și altfel:De ce să nu las eu românul să simtă ce-a votat,ori a fost comod stând acasă?Așa că poporul să-și ducă crucea mandatului la termen!

Huhu Rezea spunea...

Da' de faptul că după fituica de pe care citea Roman rămânea Moțiunea necitită, pentru că el deja închisese lucrările când i-au smuls microfonul din mână, nu comentezi nimic?

Leon spunea...

Si Dogaru cere alegeri anticipate:
http://sindicatulcmd.blogspot.com/2021/09/in-numele-dreptului-la-legitima-aparare.html

Leon spunea...

Daca si Boc spune acelasi lucru, iseamna ca acesta este adevarul:
„Nu pot sa nu remarc modul abil si inteligent de actiune al PSD, pe principiul 'divide et impera'. Apreciez atitudinea lor, e conform interesului lor de partid. PSD isi joaca propriul interes, ne atata pe unii impotriva altora, ne pun pe noi in dificultate”, a afirmat fostul premier.,,(stiri pe surse)..!

Burebista spunea...

Mai pe scurt. Pentru a prinde indexarea din 2022, dacă este militar trebuie sa treacă în rezervă pe 30 noiembrie 2021 și la pensie începând cu 1 decembrie 2021. Dacă este polițist trebuie sa treacă în rezervă pe 30 decembrie 2021 și prima zi de pensie 31 decembrie 2021 . O zi în minus din salariul pe luna decembrie scade pensia lunara dacă acea luna este aleasă între cele 6 luni. La militari la fel dacă se iese la pensie pe data de 15 ale lunii se primește solda și pentru celelalte 15 zile însă fără sporuri, deci nu trebuie aleasa pentru pensie. Dacă se alege ultima luna de muncă și pentru calculul pensiei dintre cele 6 luni consecutive atunci trecerea în rezervă trebuie sa se facă în ultima zi calendaristica a lunii respective.
Cât despre creșterea soldei de la 1 ianuarie 2022 prevazuta de Legea salarizării unice 153 mai mult ca sigur ca nu se va acorda pentru ca nu s a acordat nici cea de anul acesta.

Iulian Mareș spunea...

Ifrim,
Domnule, perfect adevărat...sa simtă și prin gura și prin cur!
În alta ordine de idei...eu tot aștept sutele de milioane de Euroi care stau sa între în ROU!...alea despre care tot vorbea Primul Afacesrist în Imobiliare al țării!...crocanta ca stau sa între în vama, ca sunt pe teava Netului, ca sunt în TIR...
Ati mai auzit de ei? ... sau sunt morti pandemic ori sunt la secret?

Iulian Mareș spunea...

ANARHIA SĂ-ȘI FACĂ VĂZUTĂ FAȚA! DIRECT SAU INDIRECT NOI TOȚI SUNTEM VINOVAȚI!

Leon spunea...

"Şedinţa de Birouri Permanente Reunite a fost condusă de Anca Dragu şi eu chiar am spus la un moment dat, în timpul şedinţei, că ea va conduce şi plenul. Recunosc că nu am comunicat direct cu domnul vicepreşedinte Roman când i-am delegat competenţele de preşedinte al Camerei, dar domnul Roman, ca vicepreşedinte, a fost la şedinţă. Am înţeles că de aici a fost o neînţelegere, dar faptul că Anca Dragu a condus şedinţa de Birourilor Permanente Reunite şi faptul că eu am spus că ea va conduce şi plenul în mod normal cam erau suficiente ca să fie Anca Dragu cea care conduce plenul”, a adăugat Ludovic Orban."(ziare.com)

Mihai spunea...

Săptămâna asta am trecut prin Cluj cu niste treburi.
Un oraș curat ,foarte bine gospdorit.Felicitari edililor.
Nu vreau sa supar pe cineva ,dar chiar am rămas impresionat de ce am vazut.
Am si un filmuleț dar nu- l mai incarc pe youtube.
Pun ceva surpriză din Austria,pe unde am ajuns.
PSD nu are niciun avantaj intrând în oală cu laturi.
Singurul lor avantaj este daca stau departe de infierbantatii astia fara creier din alianță si ii lasa sa meargă in continuare sa- si rupa gâtul cu plimbaretul la Sibiu in frunte.
Cine va guverna dupa astia la viitoarele alegeri are sarcina grea.Cred ca nici psd nu si-ar dori daca lupii nu ar fi flămânzi.
Teama mea este sa nu ajungem cu nesabuitii astia din politica indiferent de partidul din care fac parte in situatia grecilor.
Am spus-o si o repet.
Fără bani europeni nereturnabili ,fara un ANAF si DNA puternic Romania nu iese la liman.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

EU II DAU O SANSA MARE LUI CIOLACU SI INTELEG STRATEGIA: NU VREA SA COMPROMITA PSD, NU SE COMPLICA, II LASA PE LIBERALI SA AJUNGA LA ZERO CU POPULARITATEA SI IN SONDAJE, SI NU GRESESTE DELOC! URMARITI-I JOCUL SI O SA-MI DATI DREPTATE, ASTA A CONCLUZIONAT SI CRISTOIU! STANGA TREBUIE SA AIBA SANSA REVENIRII IN OCEANUL DE NEDREPTATI, DISPERARE SI FALIMENT AL ROMANIEI SI ROMANILOR!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu cred ca e bine: S-ar uza stanga! Dar, daca este un oportunism iminent si sansa de a primi voturi peste 50% SA POATA GUVERNA LINISTITI, ASA, DA!

Iulian Mareș spunea...

S-a publicat OUG nr.97/07.09.2021, privind Rectificarea Bugetară,
și la Capitolul ASISTENȚĂ SOCIALĂ, la MApN, S-AU LUAT 170 MILIOANE LEI...!!
DECI, CANCI INDEXĂRI PENSII!!!!!

Leon spunea...

In sfarsit, si Orban a ajuns la concluzia ca Florin are nevoie urgenta de un consult medical:
https://m.dcnews.ro/orban-despre-citu-ai-aruncat-tara-in-criza-esti-amenintat-de-motiune-si-sa-te-postezi-in-superman-mi-se-pare-o-problema-pentru-pnl_837116.html

Leon spunea...

Cornele, sa nu fie prea tarziu !
Pentru cateva procente in plus lasi TARA sa se duca pe tobogan, cand ai ocazia sa-l trimiti pe Catu la lada de gunoi a istoriei, tu, Ciolacu, faci jocul Papusarului de la Cotroceni ?
Cu acest comportament meschin, PSD mai degraba va pierde voturi; cu siguranta va pierde cele 4 voturi ale familiei mele, la viitoarele alegeri..!

Calinmihaib12 spunea...

C.F.IFRIM:
..da,cei care se autonumesc de stânga" ..nu mai sunt de STÂNGA..de foarte mulți ani..!
..Nu poți fi..de "stânga"..,atât timp cât ești PROPRIETAR ..FIZIC și LEGAL..de "oameni".. și alte "mijloace de produc ție"..!(..și NAZIȘTII erau de.. "stânga".!)
..revenind la subiect ul politic..: constat că.."s-a ajuns"..și AICI..pe blog, în sfârșit,la concluzia că.."stânga"..noastră NU VREA.."ACUM" (= LA GREU..!)..la.."guvernare", căci..LA PUTERE e de..cel puțin vreo.
.75 de ani.,GUVERNÂND ..prin..."INTERPUȘI"= aleși.."pe sprânceană ",cu "REZULTATELE".. pe care..LE..vedem..!

Cezar spunea...

Kanci si ajutoare la pensionare
🤣🤣🤣😛😛😜🤪😝🤑

Mirelaperianu spunea...

E cum.spune Ciolacu? Nici indexari nu se mai pot da ..
Pai atunci ve se intampla? Cu legile astea

M spunea...

@Huhu Rezea

Ba da! Repet:

minutul 10:50 Roman: "Vă rog să prezentați moțiunea!"
minutul 11:30 din nou Roman: "Vă rog să prezentați moțiunea!"

Mai târziu:
Roman: "Dacă nu vreți să citiți moțiunea închid ședința!!"

Dacă idioții de la USR și AUR refuzau să citească moțiunea ce dracu să facă Roman? I-a rugat de două ori iar apoi a zis: daca nu vreți să citiți moțiunea închid lucrările!

Ascultați înregistrarea nu pe Moșteanu la Antena 3

😂

Să îi ia naiba de fraieri. Se fac de râs într-un hal pe care nu mi-l imaginam!

Văd însă că USR a căpătat aderenți noi, da, pe bază nu de dragoste față de valorile neo-marxiste ci pe bază de ură față de Cîțu.
Dar nu uitați un lucru! Majoritatea susținătorilor USR sunt acolo pe bază de ură, deci e ceva normal pentru acest partid.

Iulian Mareș spunea...

Puteți contrazice?
"Liviu Dragnea, în guvernarea PSD a introdus ordonanța de urgență 114 , prin care obliga multinaționalele să plătească impozit pe cifra de afaceri, ca să nu mai poată evita plata impozitului pe profit. Tot Dragnea prin PSD, a modificat "Legea Offshor" și a reglementat prețul resurselor extrase din Marea Neagră în favoarea României. Companiile străine erau obligate să tranzacționeze jumătate din produsele extrase din Marea Neagră pe bursa Românească ( asta însemna bani mulți).
Dacă companiile ar fi depășit planul de extracție prevăzut în contract ar fi fost impozitate suplimentar, exploatarea extremă la costuri mici fiind astfel descurajată. Tot Dragnea, a pus bazele înființării "Fondului Suveran de Dezvoltare"; acest fond ar fi fost finanțat și de exploatările din Marea Neagră.
Fondul era necesar pentru a finanța dezvoltarea infrastructurii și dezvoltarea economică regională fără a mai depinde de banii externi...
Dragnea prin PSD, crease suficiente pârghii și condiții ca în țară să rămână destui bani pentru ca România să devină o țară suverană și independentă economic.
Acestea sunt adevăratele motive pentru care a fost condamnat Liviu Dragnea.
Imediat ce a preluat puterea, fluturând "o șapcă primită cadou", Iohanis împreună cu "Monstruoasa Coaliție", a anulat ordonanța 114, și a modificat Legea Offshore în favoarea multinaționalelor.
Jaful național continuă! Toată lumea e fericită!.... Doar noi românii, stăm mai departe cu mâna întinsă la străini....
Îi întreb acum pe ăia cu # kkrezist spălați pe creier "de o anumită parte a presei" care au ieșit pe străzi de bucurie că a fost arestat Dragnea acum au priceput cum stau lucrurile?
Le place actuala conducere a dictatorului Iohanis, care are Guwerneru-lui, Parlamentu-lui, "Justițea"-lui și Serviciile secrete ale lui și nu sunt în stare să dea o lege bună în favoarea românilor?
Ba chiar dimpotrivă, ei dau legi în favoarea multinaționalelor!
Altă dată înainte de a mai ieși pe străzi sau înainte de a da cu ștampila la votare să facă bine să urmărească și "cealaltă parte a presei" iar dacă au măcar un singur neuron funcțional atunci poate vor pricepe și ei cum e să fi manipulat de presa ticăloșită!
Dar știu că pentru ei "cititul doare", ei citesc doar titlurile!"
Danut Tufoi

Leo spunea...

Deci controlezi nevasta , fata și ginerele.
Bravo Leon. Ești tare.

Leon spunea...

Corect, Iulica !
Si a mai fost INGHETAREA preturilor la GAZE si CURENT ELECTRIC pentru populatie prin OuG.114/2018 (tot Dragnea a fost de vina..!) si Orban, prin OuG.1/2020 a ABROGAT aceste prevederi..!!

Leon spunea...

Leo,...Leo..!
Te-ai prins Inginere!
Flacaul meu a fost cateva seri in Piata Victoriei, trimis de Sefii de la Multinationala din Bucuresti unde era angajat, asa ca-ti dai seama cu cine a votat in ultimii ani..:)).

M spunea...

@Leon

Cu cine sa il schimbe pe Cîțu? Cu unul mai idiot ca el?

Lăsați-i să se încaiere! Obiectivul PSD este, după părerea mea, să nu mai vină USR la guvernare. ORICE guvernare fără USR e mai bună decât ORICE guvernare din care face parte USR.

Leon spunea...

"Datoria externă totală a crescut, în perioada ianuarie - iulie, cu 6,058 miliarde euro, la 131,98 miliarde euro, de la 125,92 miliarde euro în decembrie 2020, arată datele publicate luni de Banca Naţională a României (BNR)." (ziare.com).
Si unii dintre noi mai viseaza la cresteri de salarii si pensii..!

Leon spunea...

Toti parlamentarii se bat cu pumnul in piept ca au votat Pl x nr.210/2021, legea consumatorului vulnerabil !
A trecut o saptamana si legea NU a ajuns la Promulgare !
Ludovic Orban se lupta cu Câțu si n-are timp sa puna Functionarii sa actualizeze informatiile pe site-ul Camerei Deputatilor ..!

Leon spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

"Bulă, la reuniunea de 20 de ani, se adresează foștilor lui dascăli:
- Stimați profesori, mă tot frământă o întrebare: chiar atât de imbecil eram, de mă tot lăsați corigent?
- Vaaai, se poate, domnule ministru?"(ziare.com)

Leon spunea...

Dupa 10 zile de la adoptare, proiectul de lege a ajuns astazi pe masa Presedinelui Iohannis !
Posibil sa-l promulge in aceste zile, deoarece saptamana viitoare are o deplasare la sediul ONU din New York..!

Leon spunea...

"Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 16 septembrie 2021, următoarele decrete:

-Decret pentru promulgarea Legii privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie (PL-x 210/19.05.2021);
-Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 86/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, precum şi pentru unele măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei (PL-x 614/24.10.2018)."