Un produs Blogger.

luni, septembrie 20, 2021

CPS a MApN vrea să manipuleze judecătorii CABucurești cu documente clasificate ca secrete de serviciu

13 comments

 Legea 223/2015, prin principiile sale de la art.3, se aplică  în mod egal tuturor beneficiarilor pensiilor militare, neavând rost utilizarea unor acte normative cu caracter de secret de stat în calcularea cuantumului pensiei în procedurile de stabilire/recalculare/actualizare.

E greu se crezut că ar exista vreun document secret opozabil tuturor pensionarilor, care să reglementeze interpretarea idioată a art. 14 din OUG 57/2015, că o indexare anuală este aplicabilă doar pentru anul la  care se referă  actul normativ. 

Idioțenia este contrazisă chiar de CPS a MApN  pentru că au continuat să plătească indexarea de 5% si în 2017 pânâ la 30 07 2017, pentru pensiile care prin recalculare au primit un cuantum mai mare. Continua s-o plătească și în anul 2021 pentru toate pensiile care la recalcularea din 2016 au rămas în plată cu cuantumul mai avantajos, potrivit calculului contributiv  al L 263/2010. Si nu sunt puține aceste pensii. Cred că mai sunt câteva zeci de mii de pensii  militare cu cuantum contributiv indexat cu 5% în 2016, 5,25% în 2017, 1,3% în 2019  și 4,6% în 2020. Uite așa, li s-a năzărit contabililor cu cotiere că n-ar fi etic ca vechii pensionari să rămână cu indexarea de 5% în pensia militară actualizată în anul 2017 , iar cei pensionați după 01 01 2017 s-o primească.

Iar am început cu plicurile galbene introduse pe sub mână numai pentru judecători, cu ignorarea celorlalte părți?



 


13 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Va dati seama ca pe o asemenea țidulă, eu cu cele cateva procese, ca si Cutărescu si Cutăreanu, am luat-o-n mână de Mălineanu? In ce fel de tara tristă ca un țintirim și cu un govern fascistoid traim cand se secretizeaza numerele de la pantofi, lastarii de la cartofi, boturile bagate la biberoane, gaurile la macaroanele de la dame si alte panarame care-ti dau frezoane? Asta am s-o multiplic cat calul lui Decebal s-o trimit de ca obiect penal catre noua guvernare care se intrevede deja in zare, DNA, Brocuratura meletară ICCJ si alte institutii din tara, poate ca pe undeva si pe afara, ca sa se vada cum mafia clocarilor secretizeaza penal si ilegal acte care ar trebui material sa fie de interes general! Bai, chiar nu va e rusine cu mojicia bolsevica, si nu va e frica ca asa ceva o sa explodeze ca o bășică cu poșircă sa va umple revolte si caterincă si poate, cu putin efort judiciar si osardie, sa va facem plangeri sa va bagam in puscarie?

Leo spunea...

Flavius ne spunea repetat încă de acum 5 ani , că LICHELELE gulerate au secretizat multe acte de reglementare subsecvente legii 223 prin care au mutilat sensul și spiritul acestei legi , pe lângă OUG-urile aferente .
Flavius, lustruiește un HIMARS nou. !

Calinmihaib12 spunea...

..Ordinul secret.."MS.60/2016"..cred că avea rostul de a dispune DEZACTUALIZAREA elementelor salaria le ale soldei lunare brute-bază de calcul a pensiei ACTUALIZATE în dec.2006 = în baza O.G. 56/2006, la nivelul plătit anterior= adică până în noiembrie 2006,(cu excepția S.F.= soldei de funcție)asa cum s-a întâmplat în cazul meu și probabil a tuturor MEDICILOR MILITARI,cărora li s-a tăiat =ILEGAL="SPORUL PT. RESPONSABILITATEA ACTULUI MEDICAL" din STRUCTURA PERMANENTĂ a SOLDEI de FUNCȚIE = conform FIȘEI DE PENSIE ..! = de la 10 % la vreo 3 % din SOLDA DE FUNCȚIE..de la lit. "a" din DECIZIILE DE RECALCULARE/ACTUALIZARE a pensiei..din anii 2016-2017..!;
..în plus,mi-e mi s-a tăiat= tot ILEGAL = SOLDA DE GRAD de COLONEL, avut la data trecerii în rezervă..la nivelul de LT.COLONEL, ÎNCĂLCÂND.. LEGEA 223/2015,art.60,alin.1,lit."a" = așa cum era în vigoare până în data de 15.09.2017..!,tăiere ILEGALĂ
în baza "Ordinului comun:31/M.25/999 ../din 2016", art.13..!= care este CONTRAR..art.60,alin.1,lit."a" din LEGEA 223/2015 = așa cum am arătat mai sus..!
..Și.."justiția" română= până la VÂRFUL EI..se face că nu vede..! probabil din cauza protocoalelor .. secrete/sau..nu..!;
Ba chiar mai mult= UZEAZĂ..de FALS.. în HOTĂRÂRE JUDECĂTOREASCĂ, RĂSTĂLMĂ CIND..art.60,alin.1,lit."a"/LG.223 din 2015..! = pt.a "acoperi" ILEGALITĂȚILE..CPS/M.Ap.N...!
..Și..încă..:indexarea din 2016 nu mi s-a adăugat la cuantumul pensiei actualizate în 2017, plătindu-mi-se:
începând cu data de 01.07.2017 = cuantumul PENSIEI RECALCULATE și indexate de 2 ori: în 2016 și 2017, aflat "în plată" la data de 30.06. 2017..!
Așa că LEGEA 223/2015 NU S-A APLICAT ..în mod:..EGALl,..LEGAL,..IMPARȚIAL
tuturor pensionarilor..!,lăsând la o parte..CONTRADICȚIILE DIN INTERIORUL LEGII 223/2015: dintre diferitele articole,modificate..NEATENT,INCONSECVENT..și NECORELAT..= prin OUG-uri ..ABUZIVE..!
..Nici nu vă puteți imagina.."diver sitatea"..metodelor și mijloacelor.. de.."SUSTRAGERE" din DREPTURILE LEGALE de salarizare și pensii a.. pensionarilor militari..de către cei din structurile"responsabile"..din M.Ap.N...!

Iulian Mareș spunea...

Sper sa nu ma insel, nefiind un specialist activitati CD, insa mi se pare mie ca de prin 2014 se foloseste ”NECLASIFICAT” si jos, pe fiecare pagina, incepand cu a 2-a ”NECLASIFICAT”, apoi obligatoriu ”1 din 1 / 2 din 3”, dupa caz!
Daca am eu dreptate, CA kiar lucreaza cu legile?
Sper sa ma ajute cineva si sa nu pacatuiesc....!

Leo spunea...

1. Este corectă ambele terminologii "(ne)secretizat" sau/și "(ne)clasificat".
2. Calinmihaib , şi până la urmă ai avut vreo reacţie la cele povestite mai jos ? Adică ai parcurs toți pașii procedurali de contestare a deciziei de pensionare , sau numai te lamentezi ?


Iulian Mareș spunea...

Leo,
Ești sigur? ... eu știam de Neclasificat, însa te știu om serios și îți dau credit!

Calinmihaib12 spunea...

LEO:..nu te "supăra" .., dar dacă citești cu atenție..ce am scris,poți DEDUCE că..nu..scriu "fără ..acoperire"..!,adică scriu..din EXPERIENȚĂ
PERSONALĂ...!
.DEOCAMDATĂ..atât..!

Iulian Mareș spunea...

Inteleg... Bine, nu este mare diferență în lei la solda de grad dintre col și lt col, dar asa te ciupește de ici de colo...
Nu ați făcut contestație pt îndreptarea greșelii?

Calinmihaib12 spunea...

..au fost mai multe "greșeli"..intenționate:
=solde greșite..încă din dec.1999..,din cauza aplicării.. INTENȚIONAT GREȘIT..a legii 138/1999, formu lată PERVERS= cu scopul de a se FURA din soldele medicilor militari..!( am scris mai multe comentarii și calcule..aici ,pe blog..despre asta..!)
=pensii stabilite(din 2004) GREȘITE,pe baza soldelor greșite
= pensii revizuite, recalculate, actuali zate și indexate de-a lungul anilor= "GREȘITE"= FURATE.. (de-a dreptul)..în baza greșelii de în ceput..din dec.1999 când a întrat în vi goare legea 138/1999, dată de la care..mi s-a FURAT SISTEMATIC din solde și pensii..
o sumă..situată între 75.000- 90.000 de lei
(funcție de "algorit mul" de calcul luat în considerare..!).
=s-a furat și se fură și acum din pensia suplimentară..!
=s-a furat și se fură și acum din SOLDA DE FUNCȚIE: SPORUL DE RESPONSABILITATE MEDICALĂ, care legal e egal cu 10% din SOL DA DE FUNCȚIE: câțiva ani a fost furat în întregime,iar din ian .2016 până în prezent mi se fură vreo..6,55 % din..10 % cuvenite legal..!
=se FURĂ din ian.2016
% de calcul din SOLDA DE COMANDĂ..de la 40 % la 35 %...!
..și tot așa, în cas cada algoritmului de calcul a S.L.B.-Bz.C.
toată SOLDA lunară BRUTĂ ..utilizată în perioada: 2016-2021, adică și în PREZENT
la recalcularea,actua lizarea și indexarea pensiei mele..ESTE FURATĂ.."HOȚESTE",iar "JUSTIȚIA" ROMÂNĂ.. spune că acțiunile me le sunt"neintemeiate" ..!
..ce-mi mai rămâne de făcut..?..
..iar "BANDIȚII"..îmi cer votul, încredere, și..să mă vaccinez..!

Iulian Mareș spunea...

Calinmihaib,
spuneti asa si pe buna drptate:
”la recalcularea,actua lizarea și indexarea pensiei mele..ESTE FURATĂ.."HOȚESTE",iar "JUSTIȚIA" ROMÂNĂ.. spune că acțiunile me le sunt"neintemeiate" ..!
..ce-mi mai rămâne de făcut..?..”

*Dar nu cei din justitie va cer votul! aici este si marea problema: parte din structurile si puterile statului, NEVOTATE, s-au unit si fac LEGEA LOR!

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ:
..sigur că nu..cei din justiție îmi cer votul,dar PUTEREA justiției de..a face sau NU..JUSTIȚIE= DREPTATE..,e dată de POLITICIENI..prin "crearea"..fundamentelor..PUTERII..tuturor structurilor..de PUTERE..care au făcut..și fac..ca ROMÂNIA NOASTRĂ..să "arate"..așa cum O vedem..și..simțim..!
"Justiția" era structura de putere care trebuia să mențină ECHILIBRUL balanței între bine și rău..misiune pe care cred eu, a abandonat-o,lăsând talerul balanței..să cadă..din cauza RĂULUI..generat de.. celelalte..PUTERI..!

Calinmihaib12 spunea...

.Iulian MAREȘ:
..sigur că nu..cei din justiție îmi cer votul,dar PUTEREA justiției de.. a face sau NU..JUSTIȚIE = DREPTATE.. e dată de POLITICIENI..prin"crearea" ..fundamentelor..PUTERII TUTUROR STRUCTURILOR de PUTERE..care au făcut..și fac..ca ROMÂNIA NOASTRĂ ..să "arate"..așa cum O vedem..și.. simțim..!
LEGEA..e.."fundamentul",sursa..de PUTERE..!; cum LEGEA..prea adesea STRÂMBĂ...la noi, a generat și.. "generează" ceea ce spuneam că vedem și simțim, nu e "surprinzător", ba chiar..era previzibil că vom ajunge aici..unde ne aflăm,..fără nici o speranță de "îndreptare"..!
"Justiția" era structura de putere care trebuia să mențină ECHILIBRUL balanței între BINE și RĂU..misiune pe care, cred eu, a abandonat-o, lăsând talerul balanței..să cadă..din cauza RĂULUI..generat de.. celelalte..PUTERI..!

Iulian Mareș spunea...

Amice ROU este în plina Republica a Statului Subteran: magistrati + servicii + agenti de influenta și acoperiți externi din ONG-uri sau rezidente.
La ora actuala POLITICUL DIN GUVERNARE POATE NUMI MAGISTRATI DE NIVEL INALT, INSA GRUPUL DE DECIZIE ESTE FOARTE REDUS.
PRIN CONSTITUTIE PRIMA PUTERE IN STAT ESTE PUTEREA LEGISLATIVA, ADICA PARLAMENTUL.