Un produs Blogger.

luni, septembrie 13, 2021

Investiți în actiunile companiilor românești, nu economisiți toți banii în depozite bancare

45 comments


PIB-ul Romaniei s-ar putea dubla pana in 2025 numai din piata de capital, daca 15% din populatia activa (estimata la 10 milioane) ar investi 300 lei/luna in actiunile companiilor romanesti, listate la BVB. In prezent, mai putin de 0.7% din populatia activa investeste la bursa.

Pentru mai multe detalii... ascultati-l pe Iancu Guda în emisiunea DIGI Tv "Banii în mișcare" 

https://www.digi24.ro/emisiuni/banii-in-miscare/banii-in-miscare-12-septembrie-20-30-1665805 


 

45 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile. sunteti realist? Economia este in plina prabusire, ce investitii sa se mai faca? Mai bine in aur, pietre pretioase, case. Va fi o prabusire dura si greu se va redresa!

valy spunea...

Trebuie neapărat investit nu mai are guvernul de unde da 100 de lei promisă vaccinaților.
Se lucrează cu mâinile curate.
Jos justiția.

y spunea...

În fond, nu este un sfat rău pentru cine are timp și bani, poate se mai reușește să se salveze ceva. Din păcate nu se deschide legătura (o să încerc direct pe site), m-ar fi interesat dacă a scos vreo vorbuliță despre Frank-Templeton, blackrock sau vanguard.
Cât despre aur, pietre prețioase, sau metale rare, asta este cam greu, nu cred că ne țin buzunarele. Cel mai bun metal în care să investiți (după părerea mea), ar fi argintul, dar cumpărat și deținut fizic în cantități destul de măricele, totuși. Cafeaua, zahărul, în general alimentele și mai ales industria farmaceutică, au devenit profitabile în ultima perioadă.
Alții investesc în criptomonede și în aceeași ordine de idei, pe 31 iulie 2021, regele țiganilor tocmai a lansat moneda virtuală a romilor, Gypsycoin! Este cineva interesat să cumpere?

Mihai spunea...

Respect G.Hagi.
Un mare luptător care va rămâne veșnic la inima românilor.

https://fb.watch/7-n_68J9Kd/

Mihai spunea...

Cred ca Mares ar fi primul interesat 🤣👍

Huhu Rezea spunea...

Din 10 milioane de romani activi nu este mult ca 800 000 să investeasca lunar în actiuni românești cel puțin 300 lei

Viorel spunea...

Păi să ne dea domnul Ciucă și primul ministru Cîțu actualizarea din 2017 plus sumele retroactive cu dobânda la zi și atunci investim noi tot ceea ce primim în acțiunile companiilor românești. Dăm și noi 1 (un) leu, pentru Ateneu.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, cu toata pretuirea, o hi si asa, ca prea ziceti cu foc! Peste un an, insa, sa numaram si falimentele!

Calinmihaib12 spunea...

..pe TV BLOOMBERG, zlotul polonez are o anume cotă, de vreo 3,7..zloți la dolar,iar "pisicuta" noastră alias.. "leu"..nici nu figurează ca valută convertibilă..!,adică economia noastră..NU contează..!

Iulian Mareș spunea...

Y,
poti cumpara de la banci si nu numai lingouri de Au/monede garantate, 16/18/24 K, la diverse marimi, incepand cu 5 g. Eu asa am cumparat prima data...o placuta micuță de 5 g/24 K!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
poti concura cu astia de la cele 5 structuri care-si disputa Pilonul II de pensie? Ei au facut cea mai ieftina si speculativa investitie, de mintea lui gâgă: au cumparat titluri de stat la termen, cu dobanzi garantate si sigure!
*A scris cineva odata despre un plasament serios al unui asemenea fond referindu-se la militarii si pensionarii militari turci!
La noi, in MApN, stiu destui din cei indrptatiti cu decizia, insa cel mai comod este sa dormi in cort, pe preș de trențe!

Leo spunea...

Dormi liniștit. FNI lucrează pt. tine.

Leon spunea...

Poate fi o investitie buna la Bursa, dar pe termen lung..!
Jocurile le fac marii investitori, cei mici sunt la mana lor; trbuie sa urmaresti zilnic evolutia preturilor la actiunile cumparate si volumul actiunilor tranzactionate, situatia financiara a societatilor, etc.
Mai trebuie sa ai un broker de incredere, sa ai un fond disponibil in cont, la orice cumparare/vanzare se retine comision, trebuie depusa Declaratia anuala la ANAF, si la castig platesti impozit..!
Am jucat la BVB cam 10 ani, uneori am cadtigat, alteori am pierdut, este ca la loz in plic..!
Cine are bani, timp si multa rabdare poate cumpara actiuni; eu m-am axat pe cele 5 SIF uri !
PS. Dupa trecerea in rezerva cf.OuG.7/1998, am urmat un curs la AJOFM si am in vitrina o Diploma de Broker in Asigurari..!!

M spunea...

Vorbind serios ideea nu e rea dar trebuie vorbit și de sistemul de impozitare care mie mi se pare complicat (nu vorbesc de impozitarea dividendelor) ci a tuturor profiturilor ce pot veni din investițiile la bursă.

mosmartin16 spunea...

Huhu, vezi hotărarea 16 de ieri a ICCJ privind OMM și pensia suplimentară ! Poți crea un subiect de dezbatere din aceasta !

Dan B. spunea...

În condițiile în care guvernanții dau curs solicitărilor externe, deci ANAF sugrumă capitalul românesc, fără a „vizita”, „din curtoazie”, firmele străine (poate doar pentru sfânta șpagă!), economia neaoșă se prăbușește constant, Huhu mă invită să investesc pe bursă în entitățile economice românești?
Sau n-ai priceput că inclusiv patronatul român intenționează relocarea în state cu legislație economico-fiscală stabilă? Mai rămâne să-mi recomanzi să investesc în băncile comerciale străine și în multinaționale.
Dacă Ordonanța 114/2018, cea a lui Dragnea, ar fi exista și acum, demersul lui Huhu ar fi fost unul binefăcător și patronatului neaoș și acelui jucător pe bursă.

PS: Am înțeles din știrile TV că Reiffeisen Bank, deși există o sentință definitivă prin care este obligată a înapoia propriilor clienți sute de mii de euro pentru clauze contractuale abuzive, nici după 3 ani nu vrea să se conformeze, procurorii români, ANAF și MFP rămânând pasivi față de prietenul lui Iohannis, cel care cade prostește de pe bicicletă.

Leon spunea...

Mos Alecu a fost mai matinal si a publicat aceasta Hotarare:
https://www.scj.ro/1094/Detalii-dosar?customQuery%5B0%5D.Key=id&customQuery%5B0%5D.Value=100000000333945
Nimic nou sub...Soare !

ckavy spunea...

Hotărarea 16 de ieri a ICCJ privind OMM și pensia suplimentară nu este de gasit!!!

Cezar spunea...

Investiti in..capre
Ele ne dau ..lîna..lapte carne si oua...
Nu dati faliment...!

Cezar spunea...

Viurel
Maaare haplea esti...
Ce sume retroactive..??

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Am avut sibordonati care jucau pe bursă! Unul a pierdut cam 8000 lei în 2 săptămâni!

Iulian Mareș spunea...

Subiect cât sa cutremure o Transivanie mult prea obișnuită cu ADN de iobag!

Ia uitați pe cine onorează Klămpăul Autist:

https://m.mediafax.ro/politic/raspunsul-administratiei-prezidentiale-dupa-ce-iohannis-a-participat-la-ceremonia-de-dezvelire-a-statuii-celui-care-i-a-tras-pe-roata-pe-horea-si-closca-20261583

*În timp ce răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan a fost scoasă din manualul de istorie pt că așa este în "România Educată "!

Huhu Rezea spunea...

Pune în Oltenia o statuie a unui pașă turcesc și a doua zi te întrebi:

"bă. da'unde fu ieri turcu'?"

M spunea...

@Iulian Mareș

Hi, hi, hi. E a doua oară când trebuie să schimb seiful că nu m-am gândit de la început cât loc ocupă lingourile alea.🪙

Iulian Mareș spunea...

M,
Stiu pe un camarad care a cumpărat de la OTP un lingou de 1 kg și îl ținea în congelator printre paketele cu carne!

Mihai spunea...

În general romanii vizitează comuna Marisel datorita peisajului rupt parca din poveste care îmbină arhaicul cu modernul.
Multi insa se opresc si fac cate o plecăciune la "Crucea lui Avram Iancu "sau la statuia Palaghiei Roșu.
Iar acel muzeu pe care l-ai ironizat nu adăpostește " Bricheta lui Ghe.Doja -scris pe romaneste) ci are o valoare sentimentala a trăirii motilor care va aminti stranepotilor si etnologilor despre tradițiile ,obiceiurile și istoriografia locului.
De la Marisel prin Maguri apoi pe lângă Somesul Rece curge acum in tandem inca o șosea asfaltata similara cu cea de pe lângă Șomerul Cald pana la Gilau denumita " Drumul Generalului".
Locuri pline de farmec si istorie ,ironizate de un votat de Mucusor Mop.
La Brukental nu ma pricep ,nu mi-a fost in interes cu toate ca inca din clasa VII am vizitat muzeul fiind cuprins in traseul de excursii organizate prin BTT.
Muzeul are într-adevăr colecții valoroase insa ca si acum baronii cu baronii ,unii mai ajungeau pe criteriile din politica si guvernatori
Statuia si locul de amplasare chiar imi displace ,in trecere pot ridica eventual piciorul din spate.... cu toate ca am un respect deosebit pentru sașii de rand.

Leon spunea...

Ocupa mult spatiu cele 3 Medalii OMM...:)).

Viorel spunea...

Cezare, M.H. sunteți dumneavoastră. Vom discuta după ce se pronunță Î.C.C.J. și C.Ap.B. Și findcă sunteți cu LM, Școlă Militară de Ofițeri și alte cursuri (de apă dulce), citiți cu mare atenție pct. 1/i, 1/ii, dar în special pct. 1/iii din Decizia nr. 4 a Curții de Conturi, unde din grabă și neatenție fiecare l-am interpretat așa cum l-am înțeles.

Viorel spunea...

Don Cezare. După ce citiți, aștept un punct de vedere. Dacă nu înțelegeți, dați un telefon la CPS a MAI și întrebați de ce au făcut joc de glezne. Pentru că s-au deșteptat și ei prea târziu (după ce au dat Curtea de Conturi în judecată) sau pentru că i-a avertizat cineva. Vedeți că până aici ați dat bine dar aici ați greșit (au dat în 2017 actualizarea de 5% dar nu în procent de 85% ci au lăsat suma întreagă, adică 100%).

Iulian Mareș spunea...

In mai multe randuri, pana in 89 am facut Apusenii! Nu stiam cu ce sa-l aseman .... un fel de taramul uitat de timp cu experimente bilogice. Astazi am gasit ekivalentul imaginilor de atunci ... aveam impresia ca sunt in Jurassic Park!
*Cel mai des vezi pe cate unul cu coasa pe umar si fata cutata de munca, zici ca raspunde kemarii lui Horea sau Iancului Avram!

Iulian Mareș spunea...

Nicu_T_Avia,

Inteleg asta: ”Statuia si locul de amplasare chiar imi displace ,in trecere pot ridica eventual piciorul din spate....”
Dar nu-ti displace ca s-a ridicat o statuie pt executorul in kinuri groaznice a celor 2 conducatori ai marii rascoale? Dar ca nu si-a miscat curul puhav ca sa participe la ceremonialul de comemorare al lui Iancu Avram, care nu a tradat Transilvania nici macar o secunda? S-a ferit ca Dracul de Tamaie, nu?
Pe tine asta nu te contraziaza? Caci Iancu a fost Craisorul Apusenilor nu ai muntilor Lotrului?
Cum exista minciuna prin omisiune asa exista si marlanie prin omisiune!

Iulian Mareș spunea...

Nicu_T_Avia
Doja, nu a fost etnic roman ci secui! Eu am ironizat muzeele de ”cartier”!
Dar asculta si fa-ti cruci si penitenta pana la sfarsitul toamnei!
Ca fapt divers...erau ofiteri GESTAPO care skingiuiau pe muzica de Johann Sebastian Bach, care era compozitorul preferat si asociat SS-ului!

Iulian Mareș spunea...

Aici ai totul sau ”Bagati site-ul de cultura in duba!”:

https://alephnews.ro/guvern/iohannis-criticat-dupa-dezvelirea-statuii-lui-brukenthal-cel-care-la-1784-i-a-tras-pe-roata-pe-horea-closca-si-crisan/

M spunea...

@Leon

Nu mi le-am cumpărat. Mi s-a părut înjositor. Dacă nu au bani să mi le dea atunci... Asta e!

@Iulian Mareș

Vedeți? Numai probleme! Ce să fac? Să scot mazărea congelată pentru un amărât de lingou de o juma de kilo? 😂

Cezar spunea...

@/Viurel
Habat nu am !
Investeste in capre....🤣🤣🤣

Iulian Mareș spunea...

M,
Eu asa am procedat...in punga cu mazăre de 1 Kilo! Nici nu îți dai seama...

M spunea...

@Iulian Mareș

Auleu si sa raman fara bunatate de mazare?

ifrim spunea...

Auzi la ei ,1 kil,două de mazăre? Nește săraci!Păi un hoț flămând mazărea o fură prima dată.Eu am turnat materialul respectiv ca bări de balustradă și le-am vopsit.Sunt permanent la vedere!

M spunea...

@ifrim

Dacă am lift la vilă ce fac cu haurul?
Dă-i dracu de hoți că doar nu vin să facă salată de boeuf!!! 😂

Viorel spunea...

O întrebare în afara topicului dar probabil de interes general. Poate cineva să-i aducă la cunoștință domnului ministru Ciucă precum că pensionarii militari din anumite garnizoane nu-și pot face analize din lipsă de fonduri comparativ cu anii anteriori. Sunam la laboratoarele din oraș și întrebam dacă au fonduri primite de la CASAOPSNAJ. Îmi spuneau că da, dădeam datele personale, mă planificau, luam trimitere de la medicul de familie și rezolvam problema. Dacă solicitam și alte analize în afara pachetului gratuit le plăteam. În ianuarie mi-a spus să sun în martie, în martie, m-a trimis în iunie, în iunie cică pe la jumătatea lui septembrie. În ultimele 2 zile am sunat la 5 laboratoare. Nici un ban. De ce a creat această harababură și nu a lăsat cum era înainte. Cei de la laboratoare, cum vin fondurile își anunță rudele și întreg cartierul iar când din zvonuri mai aflăm și noi, constatăm că fondurile s-au terminat și trebuie să facem analizele contra cost.

Leo spunea...

Știe foarte bine totul , dar îl doare-n măciucă. Nu are timp decât ca să-și satisfacă clientela și sinecura politică de joasă speță.
Cel mai trist este că nimeni nu poate face nimic.
Rugați-vă să pice Woody și odată cu el și individul

Leon spunea...

Cred ca am mai scris pe blog, s-a schimbat modificarea !
De cateva luni bune, CASAOPSNAJ nu mai are fonduri separate ptr.analize de laborator, sunt la comun cu cele civile !
Laboratoarele civile se prinde din ce in ce mai greu o programare, au 2-3 ore in ultima zi( sau cu 2-3 zile inainte de sfarsitul lunii..) numai Telefonic..!
PS. Am reusit ultima data, telefonic, la S.M.Craiova..!

Viorel spunea...

Știu domnule Leon. Tocmai asta este problema. Când fondurile de la CASAOPSNAJ veneau separat de cele ale CNS, nu erau folosite decât de către personalul aparținând de CASAOPSNAJ până la epuizare. O altă măgărie la nivel de garnizoană (nu știu în alte garnizoane). Toate rețetele suntem obligați să le luăm de la farmaciile DONA. Cine se află în spatele lanțului de farmacii DONA ?

Iulian Mareș spunea...

Viorel,
in legatura cu farmaciile ce opereaza retete CASAOPSNAJ:
-anual, farmaciile depun documente pt a opera in sistemul CASAOPSNAJ si doar cele calificate si care indeplinesc criteriile vor elibera medicamente pt CASAOPSNAJ. Eu zic ca este bine ca farmaciile DONA opereaza si cu CASAOPSNAJ, intrucat reprezinta un lant puternic cu o logistica ritmica si rulaj excelent!

Leon spunea...

Iulica si la Farmacii s-a schimbat ... modificarea !
Din aceasta vara, o reteta eliberata de un medic, care are contract cu CASAOPSNAJ, poate fi onorata de orice Farmacie din Tara , deci si de cele care au contract cu Casele de sanatate teritoriale !