Un produs Blogger.

marți, septembrie 28, 2021

Nici pensionarii militari nu vor mai putea cumula pensia cu salariul bugetar, a decis Senatul

74 comments

 Senatul a aprobat cu 71 de voturi „pentru” şi 58 „împotrivă” proiectul de  LEGE privind unele masuri pentru continuarea activitatii de catre persoanele care indeplinesc conditiile de pensionare, L229/22.06.2021, care prevede pensionarea opţională la 70 de ani şi interzicerea cumulării pensiei cu salariul pentru bugetari, după ce proiectul a fost avizat de comisiile din Parlament. Proiectul urmează a fi trecut și prin Camera Deputaților, cameră decizională.

Măsura se aplică și  pensionarilor din sistemul public și cel al pensiilor speciale

„Persoanele care îşi desfăşoară activitatea în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau a unui act de numire în funcţie şi care au şi calitatea de pensionari ai sistemului public de pensii/ sistemului pensiilor militare de stat/ beneficiari ai pensiilor de serviciu au obligaţia ca, în termen de 30 de zile calendaristice de la data intrării în vigoare a prezentei legi, să îşi exprime în scris opţiunea pentru continuarea activităţii în baza aceluiaşi contract de muncă, raport de serviciu sau act de numire, după caz, până la împlinirea vârstei de 70 de ani sau pentru încetarea contractului individual de muncă, raportului de serviciu sau a actului de numire în funcţie, după caz. Continuarea activităţii se realizează pe baza cererii aprobate de către unitatea angajatoare. Menţinerea în activitate până la împlinirea vârstei de 70 de ani se realizează cu acordul anual al unităţii angajatoare”

Dacă bugetarii optează pentru continuarea activităţii, plata pensiei se va suspenda începând cu luna de după cea în care şi-au exprimat opţiunea. Evident, cei care sunt pensionari vor putea să renunţe temporar la pensie şi să se reangajeze până la 70 de ani.

Amendamentul potrivit căruia demnitarii şi alţi bugetari cu funcţii înalte pot cumula pensia cu salariul a fost respins de Senat


Forma integrală a Proiectului de lege aprobat de Senat poate fi citită de cei interesați AICI

74 de comentarii:

Leon spunea...

Oare, d-ul ministru Ciuca ce va alege:
1. Sa-si dea demisia de Ministru si sa ramana cu pensia militara ( inghetata)
2. Sa renunte la pensia militara si sa ramana Ministru
3. Sa renunte la pensia militara si sa revina in activitate

Xpert 86 spunea...

Acest guvern PNL UDMR nu va mai apuca sa adopte acest proiect pentru ca motiunea de cenzura va trece si ori va fi un nou guvern tehnocrat sau alegeri anticipate!! Din nefericire acesta criza politica nu va avantaja pe rezervisti din contra criza va amana legea bugetului si implicit indexarea pensiilor!!! Indiferent cine va obtine guvernarea nu ne vor acorda nimic pentru ca toti sunt politicieni si au aceiasi lozinca taierea pensiilor speciale si militare si introducerea lor pe contributivitate si implicit reducerea tuturor pensiilor potrivit noului algoritm de calcul!!! Este o vorba veche: schimbarea sefilor, bucuria prostilo!!! Pleaca ai nostri vin ai vostri, dar pentru rezervisti viitorul nu va suna favorabil!!!!

ovidiuzid spunea...

AR TREBUI SA MODIFICATI TITLUL. NU ESTE VORBA NUMAI DE PENSIONARII MILITARI, CI DE TOȚI PENSIONARII.

Iulian Mareș spunea...

Varianta 4: ministrul are indemnizatie!

Iulian Mareș spunea...

Dar su salariul din privat?

Leon spunea...

La PRIVAT(ă) avem voie!

gigi 2 spunea...

In titlu spune ca, ,,nici pensionarii militari".

Huhu Rezea spunea...

Ca să vâ lâmuriți citiți Proiectul, nu vă rezumați doar la titlul topicului.

Leo spunea...

Până în martie 2023 , conf. programului PNRR, trebuiește finalizată reformarea sistemului de pensii. Reforma sistemului de pensii are alocată prin acest program PNRR o sumă considerabilă pt. consultanța externă. Este un pas intermediar și opozabil României pt. aplicarea acestui program. Pt. lichelele gulerate controlate de măciucă , este mană cerească această situație , deoarece timp de aproape încă doi ani de acum încolo , nu vor face nimic . de aceea markerii de tip croitoreasa și/sau scârbu nu se grăbesc să iasă la pensie. Lichelele gulerate nici împinse de la spate nu vor face nimic , deoarece le convine de minune situația prezentă de a nu se schimba nimic. Singura speranță este ca woody să plece și împreună cu el și FRÂNA numită măciucă. Oricine va fi ân locul lui măciucă va fi mai bun decât această frână sinecuristă și politrucizată.

Cezar spunea...

Cum asa..ca doar avem pensie militaraaa?
Ce conteaza ca.i mai mica decit ar fi pe legea civila!??
Sa luptam sa ne faca cuponul kaky..azuriu la aviatori si trai neneaca...🤣🤣😜🤪😝🤑

Huhu Rezea spunea...

Markerele nu se pensionează din prudență. Vor să facă mai multe stagii anuale de cotizare pentru contributivitate.

M spunea...

Inca o lege facuta cu kurul!!!

1. adica ala care mai are 29 de zile pana la pensionare nu mai poate sa depuna cerere daca asa l-a prins legea.
2. cel care pe baza legii in vigoare la data pensionarii a optat pentru cumulul pensie salariu isi pierde acest drept dar nici nu mai este incadrat inapoi, pe functia din care a plecat la pensie.

Da, este o lege care actioneaza numai pentru viitor dar normal ar fi ca sa nu afecteze contractele deja aflate in desfasurare. De ce? Pentru ca la momentul in care cineva a indeplinit varsta standard de pensionare el a fost pensionat automat (deci nu a putut sa beneficieze de prevederea de a isi prelungii perioada activa) in aceeasi functie.

3. preferatii puterii din totdeauna: artistii, ziaristii si dascalii evident ca sunt exceptati.

In rest, sa fie sanatosi! Bine le face celor care au preferat sa fie activi pe piata muncii si nu au stat frumos acasa, la caldurica, mancandu-si linistiti pensia!
Sper ca un numar cat mai mare sa aleaga pensia. Completam cu filipinezi, afgani si pakistanezi!!!! 😁

Mirelaperianu spunea...

Boala lunga,moarte sigura

M spunea...

@Leo

Eu afirm ca PNRR poate reprezenta un DEI pentru Romania!
Faptul ca PNRR a fost lucrat in mare secret si contine clauze stabilite de un jeg cum e Ghinea Zero Fonduri va reprezenta pentru noi, romanii o mare problema.
Excluderea agriculturii (Romania are cel mai mare procent de oameni ocupati in agricultura din UE si un potential urias in acest domeniu), miliardele de euro alocate pentru "studii si consultanta", favorizarea ONG-urilor fidele USR si implicate in sprijinirea loviturii de stat esuate din 10 august sunt numai cateva din motivele pentru care nu am incredere in acest PNRR.

Sansa Romaniei, unica sansa, este aruncarea rapida la gunoi a partidului neo-marxist si intoarcerea catre partidele cu doctrine nationale, traditionale.

Experimentul criminal numit USR trebuie sa inceteze!!!!

Margarit Fernand spunea...

Art.18 din proiectul de Lege este SPECIAL pentru militari, deoarece stiu un caz care în 2010 a câștigat în primă instanță ( contrar legii lui Boc privind cumulul) pe art.24 din Ordonanța 7/1998.

Viorel spunea...

Cu scuze, în afara topicului însă răspunsul primit de la ICCJ m-a bulversat.
Domnule Huhu Rezea și stimați colegi pensionari care aveți cunoștințe juridice. Vă solicit un sfat la o nelămurire. Astăzi am primit de la ÎCCJ un plic (cu numele și adresa mea) ce conține:
- Comunicare adresă (redau): În legătură cu dosarul având datele de identificare de mai sus, în calitate de Recurent-Petent-Altele, vă comunicăm că în termen de 30 zile de la primirea prezentei comunicări, sub sancțiunea decăderii din dreptul de a mai depune probe și de invoca excepții, aveți obligația de a depune întâmpinare. Depuneți documentele solicitate și înscrisurile doveditoare într-un exemplar pentru instanță și câte un exemplar pentru fiecare parte, cf. art. 150 NCPC.
- Întâmpinarea trebuie să cuprindă:
a) = numele și prenumele, etc;
b) = excepțiile procesuale pe care pârâtul le invocă față de cererea reclamantului;
c) = răspunsul la toate pretențiile și motivele de fapt și de drept ale cererii;
d) = dovezile cu care se apără împotriva fiecărui capăt din cerere, disp. art. 194 lit. e) fiind aplicabile în mod corespunzător;
e) = semnătura
- Notă: Se comunică cererea de recurs formulate de Palageanu Ioan Stelică.
Comunicare Adresă / conținut = o pagină.
În spatele Comunicării sunt atașate 11 file (trase la xerox) care reprezintă Recursul și cele 2 Decizii de pensie ale lui Stelică Palageanu înaintate CAp.B.
Am sunat la secretariat / registratură crezând că s-au încurcat documentele.
Mi s-a răspuns că așa este legal și corect, adică documentele lui să ajungă la mine și ale mele la el (care este scopul ? ce mă interesează pe mine ce a scris Stelică sau pe Stelică ce am scris eu ?).
În 30 de zile să înaintez obligatoriu Întâmpinare. Întâmpinare la ce ? Și ce să scriu în întâmpinare ? Am sunat crezând că este o greșeală și să o remediem fără a mai crea probleme doamnei grefiere. Am fost sfătuit (nu mi-a plăcut tonul) că dacă nu am înțeles ceva să-mi iau avocat.

Huhu Rezea spunea...

Viorel trebuie mai intâi să ceară indreptarea erorii din Incheierea CA Bucuresti.
Vi s-au comunicat doar recursurile voastre pentru ca se presupune ca doar acestea nu va erau cunoscute.
In recursul acesta nu vă duelați intre voi recurenții, aveți treabă doar cu respingerea motivelor pentru care CAB a respins interventia vostra.

Huhu Rezea spunea...

Nu uitati să precizati ca prin respingerea intervențiilor in care ati cerut anularea pct.1/iii, CABucuresti s-a antepronunțat in legătură cu admiterea acelui punct.

Iulian Mareș spunea...

Cine a pus problematica pensiilor și legislației în PNRR?
Golanul Ghinea! Știți cati bani au prevazut pt "reforma sistemului de pensionare"?
Ce dracu a facut/muncit Ghinea ca să îl creditați cu ceva?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Un mort ce sa ceara, daca e mort fizic, dar si la socoteala? Mortul cu ort din cort va pica de pe catafalc ca un drack in urma mortiunii de centura, ca s-o ia frumox in gura, lăbăralii se vor sparge si de aici li se vor trage soarta penețeului intr-o groapa a cimitirului! Sa mor daca nu-mi vine sa strig, sictir tuturor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Palass, eu zic sa faci, pas, adicatelea las-o mopartra-n papusoi! Orice proces, chiar si cu 100 de avocati adusi din Israel, SUA, Germania, planeta Marte sau din tot Universul va fi pierdut 100% in Curtea de Apel sau ICCJ! PAROL! SANATATE, SI ASTEAPTA ACTUALIZARILE DIN 2025!

Viorel spunea...

Cornel. Înclin să-ți dau dreptate însă, dacă din coaliția de guvernare făcea parte și UNPR cu un procent de 7-10% în frunte cu Gl. Oprea nu ai mai fi gândit așa. Atunci ai fi spus că justiția este cea mai corectă și împreună cu Gl. Oprea rezolvă toate inechitățile pensionarilor militari sau chiar din tot sistemul SNAOPSN.

Huhu Rezea spunea...

Stelică
Față de conținutul Incheierii CA București, d-ta esti singurul recurent.
Deocamdată, Intervenția lui Viorel nu este nici admisă nici respinsă prin Incheierea CAB.
Recursul lui Viorel este justificat doar de Minuta publicată pe Portal, în care se spune că toate intervențiile au fost respinse. Dar, Viorel nu are motivele respingerii.
Curtea de Apel trebuie să-și îndrepte eroarea din oficiu sau la cererea celui omis în Incheeiere.

Iulian Mareș spunea...

A citit cineva Planul Național de Redresare și Reziliență al României, capitolul legislatie in domeniul pensiilor si anexelor parte indisolubila a acestuia?

*Este o lucrare stiintifica, de inestimabila valoare, editia 7 (prin re-re-re-re.... reexaminare , autor Cristian Ghinea, editura ”Buna Guvernare”!

nastyboy spunea...

Cu toate acestea, domnule Huhu, mie mi se pare că există şi o parte bună la acest PLx. Adică, o mare parte a celor neterminaţi, care nu au împlinit incă varsta limită, să se poată termina, să devină terminaţi şi ei. În vederea unei pensii militare întregi. Ca să nu mai fie ţinta ironiilor noastre, nu de alta. Mândră ţară, bravi ostaşi! Servesc patria!

Huhu Rezea spunea...

Stelica
In documentul pe care il trimiti la ICCJ te rezumi sa critici motivarea în ce te priveste din Incheierea CAB, reitetezi ca ai formulat interventie principala pentru respingerea criticilor CSP fata de pct. 1/i si pct 1/ii din Decizia nr. 4/2020 a CC si admiterea criticilor din cererea introductiva si raspunsul CPS la Intampinarea cC cu privire la pct. 1/iii, punct care incalca articolele 30 si 59 din L223.
Atat respingerea punctelor 1/i si 1/ii, cât si admiterea pct. 1/iii iti vatama cuantumul pensiei incorect actualizate prin decizia de actuizare din 2017.Atașezi incă o data acea decizie.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Da, am citit, @Iulian: Actuala guvernare a semnat inghetarea in vecie a pensiilor! Cei care au votat PNL-USR-PLUS trebuie sa primeasca placuta suedeza in milioane de pozitii si ghiftuieli, plus provizii la congelatoare, tot in vecie!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Palass, succes, camarade si, Doamne, ajuta! Speranta moare ultima!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Zici corect ...: "Cei care au votat PNL-USR-PLUS trebuie sa primeasca placuta suedeza in milioane de pozitii si ghiftuieli, plus provizii la congelatoare, tot in vecie!"
Dar de lungime și grosime, nimic?
*Ăștia au fost autiștii ROU, indiferent de nivelul studiilor!

Cezar spunea...

Pe m-Al il doare in popnet
La 15.000 ai lui isi permite sa faca discutii cu tine...!!

Leo spunea...

Actuala guvernare pică săptămâna viitare pe marţi sau miercuri..........
JOS WOODY !
JOS măciucă !

mosmartin16 spunea...

Cu scuze, chiar de nu e pe subiect, dar..e subiect actual !!

Iulian Mareș spunea...

Leo,
pica i se ridica, ca un Hopa-Mitica?!.....”un singur roman mai trebuie sa pice!”

Iulian Mareș spunea...

La varsta lor este cam greu ”sa se poata termina”.... :))

Iulian Mareș spunea...

”Sub guvernarea Catu aka Superman, bogatii castiga mai mult, iar saracii primesc tot mai putin !
Cum a ajuns salariul minim garantat pe tara, dintr-un instrument de protectie impotriva saraciei, un mijloc de imbogatire pentru cei mai bine platiti bugetari?
Din macelul politic in desfasurare, a rezultat decizia de crestere a salariului minim.
De la 2300 lei, la 2500 lei. Ceruta de PSD ca sa isi testeze puterea asupra PNL.
Acceptata de un PNL pus la colt si de un Catu care crede ca daca face niste concesii PSDului, scapa de sabia care ii sta pe gat (motiunile de cenzura).
Deci, un sarac platit cu salariul minim va castiga 200 lei la salariu.
Insa potrivit Legii 153 din 2017, salariul minim este valoarea de referinta cu care se inmultesc coeficientii de functie alocati presedintelui statului, membrilor guvernului, parlamentarilor si primarilor.
Atentie, astia sunt nomenclatura actuala ( mare si mica) si si-au votat acest privilegiu ( valoarea de referinta egala cu salariul minim) doar pentru ei!
Prin urmare, prezidentul Iohannis, cu coeficient de functie "12", va primi prin cresterea salariului minim, un plus de 2400 lei, pe care ii poate folosi eventual, sa isi cumpere in rate, a saptea casa.
Premierul, cu "11,5' coeficient, va sari de la 26.450 lei, la 28.750 lei. Adica va primi si el, bani de tigari, 2300 lei.
Ministrul Bode, cu coeficient "10,5 ", va primi si el o majorare modesta, de la 24.150 la 26.250 (2100 lei).
In concluzie, desi masura de majorare a salariului minim pare ca serveste saracilor, ea de fapt ii imbogateste pe cei mai bine platiti bugetari, nomenclatura statului.
Noi? Stam bine, cu salariile calculate tot prin raportare la VRS 197, 33 lei. Ca si acum 10 ani.
PS: La situatia noastra actuala au contribuit si PSD, si PNL. Asa ca nu merita sa fie ridicati in slavi, nici stanga politica, nici dreapta politica. Iar USRPLUS sunt cei care tipa sa ne taie pensiile militare.”

Iulian Mareș spunea...

OBLIGATORIU si DEFINITIV!
Magistratii trebuie sa raspunda direct si personal pentru erorile judiciare facute cu voie sau fara de voie, intrucat LEGEA te arde indiferent daca o cunosteai sau nu, intrucat trebuia sa o cunosti!

Iulian Mareș spunea...

Si noi asteptam dreptate de la o justitie care este nu numai oarba ci si curva?

UN PRADATOR SCOS BASMA ALBA:

”Romania a avut a 4 a flota a Europei.In 1989 avea 311 nave "la apa" si 80 in constructie.Vergil Chitac , contraamiral de flotila declara : "Mai mult de 65 % din nave aveau vechimea de pina in 15 ani.Astazi in momentul asta in care noi discutam, 50% din flota mondiala , numai 50% au vechimea de pina in 15 ani. Acum intr-o zi de lucru, in portul Constanta, totul pare incremenit. Mai nimic nu aminteste de ceea ce a fost pina nu demult Portul Constanta, al treilea ca marime in Europa.”

*Daca pe BEȚIVUL ROU l-au spalat pe cei care va bateti in instante va vor pune mopul in mana pentru a spala WC-urile! .... regret, dar asta este o constatare!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
si nici macar 3/4 h nu a trecut (13:23-14:07) si un autist a aparut!

Iulian Mareș spunea...

Justitie, te iubesc!

https://www.riseproject.ro/articol/averea-familiei-iohannis-rentele-nedeclarate/

*Alta este kalimera cand ne referim la DRAKNIA, nu?!

Huhu Rezea spunea...

??

Iulian Mareș spunea...

La mulți și sănătoși ani tuturor pensionarilor și în mod special Adminului și userilor acestui blog!

Mirelaperianu spunea...

Dle H Rares Bogdan a zis ca indexarea va fi de 7%, sta este valabila si la militar daca se va aplica?

Huhu Rezea spunea...

regula a fost că majorarea anuală a punctului de pensie coincidea cu indexaeea pensiilor militare, așa cum a fost în 2016. Ulterior au apărut diferentieri.

M spunea...

Mă îndoiesc. Dubla măsură....

Mă uitam aseară la TV la imaginile cu un dascăl care dădea palme unui copil, în fața clasei. Vedeți ceva revoltă?
Eheiiii.... Dacă era un polițist care dădea palme unui tigan prins la furat acum urlau toți să fie dat afară și el, și șeful lui și ministrul de interne.

Asta înseamnă dublă măsură!

Nu cred că pupăm ceva. 😂 Până nu o să avem media pensiilor militare sub cea a pensiilor civile...

Huhu Rezea spunea...

M
D-ta nu ai luat nicio linie pesye dește?
Scepticismul asta este deranjant.

Paul Puiu spunea...

Mulțumim tuturor organizațiilor sindicale care ne reprezinta pentru interesul acordat si pentru vehementa cu care s-au opus la fel ca in cazul plafonări pensiilor militare, tăierii SOSP sau OMM, tăierii salariilor compensatorii la trecerea in rezerva!!! Oare ce n-ai urmeaza pentru ca sa le mulțumim organizațiilor sindicale???!!!

Iulian Mareș spunea...

Domnilor....

Azi, la nivel internaţional se sărbătoreşte conform Rezoluţiei din 1991 a ONU, Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, eveniment destinat omagierii seniorilor de pretutindeni. În decembrie 1991, Adunarea Generală a ONU a adoptat Rezoluţia 46/99 privind "Principiile Naţiunilor Unite pentru persoanele în vârstă destinate a le permite să trăiescă mai bine în anii de viaţă câştigaţi".
La mulți ani va doresc eu, întrucât guvernanților le este silă să vă ureze și să vă felicite!
Halal!

M spunea...

@Huhu Rezea

Aveti un motiv sa fiti optimist? Eu nu am! Citu, Barna sau Ciolos nu o sa se inghesuie sa dea ceva la pensionarii militari. Iar optimismul dumneavoastra cum ca vor aplica aceleasi principii ca in 2009-2010 atunci cand vor desfiinta pensiile militare habar nu am pe ce se bazeaza!

marvas66@yahoo.com spunea...

Nu mai e nevoie de cumul...ne omoara catu si ciocalaul nostru in spitale... Cand am zis ca parjoleste campul nu m-am gandit ca ne parjoleste si pe noi. Ce cacat de ofiter e ciucalaul care aproba exterminarea poporului...pri ardere...bine ca nu ne gazeaza ca alti prieteni de-ai sefului sau iohanel...

Huhu Rezea spunea...

Cu a putut să se extindă incendiul astfel încât să moară 10 oameni?
Doar dacă personalul medical nu era prin saloane si încovidații erau încuiați.
Sau a fost o explozie.

Spulber spunea...

Dorm cu totii pina a doua zi la ora 6.asa se explica dezastrul, sau au alte preocupari. Am fost internat de curind si asta faceau. La ora 6 incepea miscarea, recoltarea de analize, tratament......

M spunea...

@Huhu Rezea

Ma uitam la un documentar american despre covid. Cica:"avem o asistenta la fiecare bolnav, uneori doar o asistenta la doi bolnavi dar, in cazuri extreme avem o asistenta la 3 bolnavi. Este inuman!"

Nu stiu cum e la noi!

Dar stiu, ca scoteam "cuie" din sigurantele din institutii pentru ca sigurantele calibrate sareau imediat. Instalatii electrice vechi, subdimensionate si, in cazul spitalelor, cantitate mare de oxigen. Al dracului oxigen e mai greu ca aerul, se acumuleaza la 30-40 cm de podea unde.... ce avem?... prize!!!!!!

Iulian Mareș spunea...

M,
Nu sunt un specialist, însă știu ca fiecărei construcții i se aloca o anumită putere energetica, care nu trebuie depășită.
Tot băgând AC, aparatură...consumul creste enorm, iar pe dl. doctor Șef de Secție crezi ca îl va conștientiza cineva xa răspunde și de prize și starea lor? Poate doar catusele...

Mirelaperianu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

Daca ramanea Orban Premier, poate il copia pe Orban, Premierul Ungariei:
https://m.ziare.com/viktor-orban/viktor-orban-ungaria-pensionari-promisiune-euro-1702866

Viorel spunea...

Deputat PNL: Mor oameni sub guvernarea noastră, ce ruşine să ne tot găsim scuze. Nimeni nu răspunde, de fapt.
„Mor oameni sub guvernarea noastră. Ce ruşine să ne tot găsim scuze”, transmite, vineri, deputatul PNL Violeta Alexandru, după tragedia de la Constanţa.
Fostul ministru al Muncii spune că dacă aude că s-a trimis Corpul de control „după care se aşterne tăcerea, înnebunesc”.
https://alephnews.ro/guvern/deputat-pnl-mor-oameni-sub-guvernarea-noastra-ce-rusine-sa-ne-tot-gasim-scuze/

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Ma îndoiesc ca Betivul Mariaki, al nostru, poate imita, măcar ca un cimpanzeu, ceea ce a făcut bun vărul lui de la Budapesta!
Orban al nostru a lins kurul statului paralel, pe când Suveranistul Viktor nu a permis fiintarea de ONG-uri soroșiste și a unei "universitati" tot cu bani de la "fratele" lor, evreul cu origini maghiare!

*Tot o dam de după colț!
În UE, câți ies din ATI pe picioare și câți la noi? Câți ies în sicriu la ei și câți la noi?

M spunea...

@Iulian Mareș

O să iasă la iveală și cine era electrician (adică se ocupa de tot ce înseamnă așa ceva).
Punem pariu că avea salariul minim pe economie (asta dacă nu era un PFA).

Cineva a spus foarte corect:"aveam bani ori de salarii pentru personal ori de investiții. Am ales să plătim medicii cu 10.000 de euro."

Dacă erau măcar 3 asistente în salon (un minim la o secție ATI) atunci nu avea cum să se întâmple.
La dracu și în Germania se folosește oxigen și curent electric....

Mai fac o presupunere: ia luați ora la care a fost incendiul și verificați ce telenovelă era la televizor!!!!!"

Pompierii au ajuns în 8 minute de la apelul la 112. Un timp foarte bun! Au activat rapid planul roșu. Din câte știu au fost alertați și cei din turele libere pentru a se prezenta la punctele dinainte stabilite.
Păcat că nu s-a putut face mai mult. Pentru un pompier nu este durere mai mare decât să îți moară cineva pe tură.

Să le fie țărâna ușoară celor morți!!!

Leon spunea...

"Conform acestora, în România au fost raportate marți de 2,65 de ori mai multe decese decât media europeană și de 6,34 de ori mai multe deecese decât media în lume."(digi24).

M spunea...

La noi au concurat pentru președinția PNL doi bețivi. A câștigat ăla care avea în CV și pușcărie!

Dacă îmi aduc bine aminte USR a zis că nici cu Orban prim ministru nu mai vor să guverneze. Acum nu vor nici cu Cîțu! 😂
Un partid de 15% cu mentalitate de copil cu pamperșii plini cu 💩.

Iulian Mareș spunea...

M,
asa este camarade.......
Nuvele sunt destule la acea ora, unele in reluare, plus ca TV din birouri au obligat NETFLIX!
Referitor la Germania: ea dă medalii autiștilor si gaz doar din flatulențe!

Iulian Mareș spunea...

La noi, in functiile mari sunt alesi si/sau numiti cei cu CV cat mai patat, exact ca la tribul țiganesc: in stabor respectul il castigi prin anii de parnaie, viteza cu care mânui șișul si experienta la furat!
Vedeti deosebiri?
*Din statistica prezentata de Leon evident este ca ATI-ul nostru face drumul sprea Taramul Mortilor!

Iulian Mareș spunea...

Umor negru cu ceva kakaniu...
-A fost nevoie și încă e nevoie să moară oameni, arși în spitale...
-Pe cand un incendiu la Cotroceni, Pahontule?!?
-autocritica PCR: Astăzi statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii!” Iohanis Cine este statul si seful lui? Iohanis, Guvărnul si Parlamăntul mău cu justitia si serviciile măle?

Iulian Mareș spunea...

Din Brasov si nu brasoave......
A. ”Dan Diaconu: „Ceea ce-a făcut Plăvanul aici e asasinarea țării și a fiecăruii cetățean”

La plimbarea moaștelor euro-sfintei Ursula, Plăvanul împreună cu lacheul său Câțu, au avut câteva cuvinte de pomină. O să rămână probabil în mentalul colectiv mostra de stupizenie plăvănească, rostită pe un ton de prostie sobră: „În România s-au vaccinat mulți oameni.(…) Păcat că sunt puțini”. Ce-i poți cere unui asemenea exemplar?
Că Plăvanul e prost nu un secret nici pentru vițeii care l-au votat. Doar că prostia lui se revarsă asupra noastră ca un torent de fecale, dându-ne de lucru pentru multe generații de acum înainte. Ca să înțelegeți momentul de „glorie” al Plăvanului, trebuie să vă reamintesc că PNRR este chestia aia pentru care Plăvanul promitea că va aduce peste 80 miliarde de EUR în România. Ca la Radio Erevan, din cei 80 mld EUR n-au mai rămas decât 29, iar din ăștia 29 două treimi nu-s de luat ci de dat. Să vă explic: din 29 mld., granturi (adică fonduri nerambursabile) sunt doar 14.2 mld. Restul de 14.8 mld EUR sunt ÎMPRUMUTURI! Nu mai punem că și la cele 14.2 mld. EUR, statul trebuie să participe cu 50%, astfel încât statul român se obligă să cheltuiască din banii săi cam 9.5 mld EUR! Să punem așadar ca la cap ca să înțelegem ce e cu cei 29 mld EUR:

– 14.2 mld EUR vin de la UE

– 9.5 mld EUR(contribuția statului) + 14.8(împrumuturi) = 24.3 mld. EUR – bani plătiți de statul român
Ca să înțelegeți mai bine, pentru ca UE să ne dea cei 14.2 mld EUR(bani din care o bună parte reprezintă contribuția țării noastre la bugetul comun!), statul român trebuie să cheltuie 24.3 mld EUR!!! Întrebarea se pune pe ce?
Studiind PNRR observăm că e plin de proiecte inutile, aste indiferent cât de pompos ar fi botezate. O să vă dau un exemplu din domeniul turistic. „Ruta Castelelor” își propune să reabiliteze trei castele cu un preț de 3.75 mil EUR pentru restaurarea fiecăruia dintre cele trei castele, dar și un cost de 2.4 mil EUR(!!!) pentru … digitalizare și marketing. Ce-s ăștia? Vă spun încă de pe acum: bani furați! Digitalizare înseamnă un site web de 500 EUR și marketing e un termen atât de lax încât poți investi toți banii în „branding”, adică în cai verzi pe pereți. Restul până la 2.4 mln EUR sunt bani furați de Ghinea și gașca lui de golani!
La fel e cu toate proiectele. De fapt, gașca de la USR a făcut în așa fel încât grosul sumei din PNRR să meargă spre puzderia de ONG-uri arondate la banul public. Aviz spălaților pe creier care au votat USR și care cred că USR e despre lupta împotriva penalilor. Nu, băi, proștilor, e despre buzunărirea voastră!”
https://www.infobrasov.net/ceea-ce-a-facut-plavanul-aici-e-asasinarea-tarii-si-a-fiecaruii-cetatean/

M spunea...

@Iulian Mares

Luati in calcul ca avem si de doua ori mai putini vaccinati decat media europeana. Si atunci, de doua ori mai multi morti pare logic dpdv statistic!

Iulian Mareș spunea...

M,
La general asa este, însă la număr de bolnavi intrati/ieșiți vii/vindecați din ATI suntem praf...!

M spunea...

@Iulian Mareș

Da, avem un sistem medical foarte prost.
Un prieten, fost șef de spital, spunea că două lucruri sunt extrem de importante și încă neînțelese: importanța structurilor de suport și balanța între cheltuielile cu personalul și cele cu echipamentele și consumabilele.

Dacă vă uitați acest dispreț față de structurile de suport de extinde mai peste tot: diferența între personalul didactic și cel nedidactic iar la poliție nu mai zic.... unde agentul din stradă chiar se crede Dumnezeu și complet autonom (pe de altă parte se smiorcăie patetic cum îi lipsește ceva - pe transmisiuni, pe birotică etc.)

Leon spunea...

Eu am incredere in spusele Medicului Gabriel Diaconu:
https://m.ziare.com/social/medic-covid-gabriel-diaconu-vaccinare-sufocare-1702972

Iulian Mareș spunea...

Ce va urma?
”Alina Mungiu-Pippidi, *Oferta liberală pentru România pe înțelesul tuturor*
Premierul Florin Cîțu a ajuns șeful PNL – mai exact, un fel de majordom care reprezintă pe stăpânul casei la liberali. Ce oferă liberalii sub Iohannis-Cîțu României?

Pentru că au cîștigat președinția (că asta e tot ce au cîștigat) și au serviciile secrete, ei oferă următoarele:

O guvernare fără majoritate transparentă pe timp de pandemie și criză, pe bază de acoperiți și de dosare, tehnic un guvern minoritar, care nu se teme de alegeri, pentru că manipulează ce rezultă din orice alegeri, și de asta nu mai caută politicieni cu charismă sau performanți.
O guvernare militarizată, cu alegerile, vaccinarea, controlul fondurilor europene, integritatea și multe altele scoase de sub control civil, cînd în țările civilizate din Europa sunt miniștri femei și la Apărare, ca să semnalizeze că europenii vor pace, nu război, și numai instituțiile civile se ocupă de cele de mai sus.
O guvernare misogină, cu femeile din partid puse la ”Grupuri Vulnerabile” și ”Români de pretutindeni”, sau la Muncă. Orice părere ați avea despre Gorghiu, Anisie și Turcan, a le considera inferioare cumva lui Bode și compania e cu totul deplasat, iar la armata de vreo 30 de vicepreședinți a avea doar 3 femei (10%) și pe zonele astea de nivelul Congo.
O guvernare parohială, cu Robert Sighiartău (who is he?) la Externe, ca să fie clar că PNL nici nu concurează cu urmașii lui Adrian Năstase și ADIRI din zona de Externe ca Bogdan Aurescu sau Leonard Orban cu care președintele se simte așa de bine (l-a pierdut pe Mihalache doar), și se mulțumește doar să mai bage niște pile pe la consulate sau ambasade fără a avea pretenții să influențeze și ce politică facem, deși în vremurile astea numai standard nu ar trebui să fie politica externă.
O guvernare monopolistă, în controlul complet al fondurilor de rezervă și PNRR, rețeta corupției, care se ține prin împărțeala de pomeni la UDMR și primarii opoziției.
O guvernare care a relativizat statul de drept, cu împiedicarea votării moțiunii de cenzură, infiltrarea conducerii principalului partid de opoziție cu oameni de la SRI, presiuni asupra Curții Constituționale și Avocatului Poporului, și evident continuarea intervenției în justiție, acolo unde PSD încerca să intervină legal, schimbînd (cel mai adesea) necuvenit legile, PNL nici nu își bate capul, că nu e nevoie să schimbi legea ca prostul în văzul lumii, e destul să o ocolești.”

Iulian Mareș spunea...

Continuarea....

”O guvernare la fel de meritocratică precum partidul, cu oamenii pe care opinia publică independentă îi voia în frunte (Bolojan, Motreanu) trași pe linie moartă tocmai pentru că sunt buni și mai autonomi ca alții (să ne înțelegem, anchete se pot face oricui, Motreanu și are, așa că e ipocrit din partea presei să îi întrebe pe ăștia de ce nu se luptă pe față cu Iohannis și serviciile. Nu au cum, de aia. În schimb Sorin Câmpeanu, mutat direct din guvernările PSD, e model de succes național și internațional.
O contraperformanță economică, cu o creștere economică bazată pe consum (mall-uri deschise indiferent de incidența COVID) și mărirea deficitului de cont curent, o economie de nunți, botezuri și festivaluri.
O contraperformanță sanitară, cu cei mai mulți morți de Corona din Europa zilele astea și sub 30% vaccinați, cu comunele de centură din București iarăși închise și secțiile de ATI din toate orașele mari fără un loc.
O guvernare propagandistică, dovedită că a mințit în legătură cu numărul de morți de COVID și că dezinformează cu bună știință cînd, în loc să vedem zilnic procentul de supraviețuitori de la ATI și cîte din cazurile care ajung acolo sunt de nevaccinați ne comunică ce procent din teste a fost pozitiv și alte lucruri irelevante. Tot managementul pandemiei sub Florin Cîțu a fost cinic și criminal, și e anchetat doar că a achiziționat prea multe vaccinuri, ceea ce e irelevant, în loc să fie anchetat pentru abuzul în serviciu de a fi intervenit frecvent peste epidemiologi și a fi lăsat Bucureștiul în afara scenariului roșu peste limita legală, că avea el un congres de cîștigat.
În condițiile astea, felicit pe cei care au susținut mereu că nu există stat paralel iar zilele astea prin presa SPP analiștii lor pretind că ei au fost primii care l-au descoperit (da, măi băieți, statul paralel sunt alte servicii, mai ales cînd cîștigă ele) și pe societatea civilă care a fost așa chioară la demonstrațiile Rezist! că a crezut că ea singură umple piețele alea prin mușchii proprii, iar azi trebuie să angajeze hamali să ajute la cărat megaciolanul la congresul PNL, că e greu de dus în patru oameni cît le-au mai rămas.”

Iulian Mareș spunea...

Îți recomand si vaccinul antigripal sezonier!

Leon spunea...

Iulica, de ani buni folosesc 3 doze de
OSCILLOCOCCINUM, in luna Octombrie, o doza pe saptamana..!

Cezar spunea...

Se vede....bati cîmpii impreuna cu ..Iulica

Leon spunea...

Avem si unde,..Campia Romana se intinde de la Galati pana la Severin ..:)).