Un produs Blogger.

vineri, septembrie 10, 2021

Răducanu Emma, tenismena britanică cu origini româno-chineze

27 comments

 Născută în Toronto, Canada, Emma trăieste de la vârsta de 2 ani în Londra.

Tatăl său, Ian Răducanu, și mama sa, Renee, chinezoaică, lucrează în domeniul bancar.

Idolul tenismenei britanice este, cine alta, Simona Halep.

Anual, Emma își vizitează bunica din București.

Ian Răducanu să fie rugbistul din naționala de juniori a României care prin anii 80 a rămas in străinătate?

In jocul Emmei Răducanu se îmbină perfect creativitatea românească și tenacitatea chinezească.

Mama și tatăl Emei Răducanu în tribune la Wimbledon

Emma răspunde în limba română când este felicitată de un tânăr român la US Open


 

27 de comentarii:

Leon spunea...

6. Emma Răducanu vizitează Bucureștiul
La ediția din acest an de la Wimbledon, Emma Răducanu a fost intervievată de Gazeta Sporturilor. Britanica a vorbit atunci despre legăturile ei cu România.

„Tatăl meu e din București. La fel ca bunica, ca mamaia (n.a. - pronunță românește cuvântul), care locuiește în continuare în centrul Bucureștiului. Revin acolo de câteva ori pe an pentru a o vedea. E foarte frumos. Iubesc mâncarea de acolo. Să fiu sinceră, e incredibilă! Bunica îmi gătește, iar ăsta e un alt lucru special”, a spus Emma Răducanu pentru Gazeta Sporturilor.

Leon spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Paul Puiu spunea...

Degeaba o admiram, e englezoaica si reprezintă Anglia!!! La 18 ani sa vii din calificări fara sa pierzi nici un set e un record la US OPEN!!! Va castiga titlul la US OPEN e mai buna ca Fernández, insa succesul Emmei Răducanu e doar pentru Anglia la fel ca Bianca Andreescu pentru Canada!!! Originile nu au nicio legatura, totul e sa ai mentalitate de învingător, care sportivilor romani le lipsește cu desăvârșire!!! Sportivii romani se multumesc cu cat le da Dumnezeu!!!!! Halep si ea este românca si ea are aceiași mentalitate românească!!!!

Huhu Rezea spunea...

Nimic nu e degeaba.
Fără succesele Simonei în ultimul deceniu... poate că nici părinții Biancăi și Emmei nu le-ar fi indrumat spre tenis.
Nu este de ignorat că toate televiziunile și agențiile de presă pot rula prin fata a milioane de oameni doua nume românești,Andreescu și Răducanu,inconfumdabile în orice alta limbă, nume cu care intră în rezonanța oricare român de pe Mapamond.
Sportivilor români le lipsesc bazele sportive de pregătire și iintervenția statului în sustinerea eforturilor financiare ale parinților unor asemenea copii talentați.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Originea confirma sangele de luptator, invingator si castigator cu o vointa de fier, specifica romanilor, specific legendelor Nadia, Hagi, Patzaichin si pleiadei de stele internationale, o lista incredibil de lunga si onorabila pentru Romania si poporul roman! Asta sperie adversarii, ne ridica pe un piedestal onorant al recunoasterii valorice a sportului romanesc, da valoare scolii romanesti de formare sportiva pe toate planurile, ne mentine printre elitele mondiale cu respect, pretuire si recunostinta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cu marile talente as face asa, ca Stat roman: Inchei o conventie cu o clauza in care ma oblig ca stat roman sa te sustin financiar pana ajungi o somitate sportiva, cu conditia ca o anumita suma de bani ce am cheltuit-o cu tine s-o returnezi cand te-ai imbogatit din sport, ca acea suma s-o relochez unui alt sportiv, care promite gloria! Un perpetuum mobil de sustine, care nu ar pagubi si nemultumi pe nimeni, dar cand in politica si la ministere ajung analfabeti functional, suferinzi de idiotenie si cretinism de dreapta, cum sunt PNL, USR si PLUS, vom merge din rau in si mai rau si se vor pierde in neant valori incomensurabile, cat si prestigiul sportului romanesc!

Leon spunea...

"Concret, Emma a beneficiat de o bursă a LTA, (Federația Engleză de tenis), acordată tinerilor sportivi cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani care au cele mai mari șanse de a ajunge în top 100 ATP/WTA la simplu în termen de cinci ani.

Scopul este de a dezvolta mai mulți jucători capabili să concureze la nivel de circuit și de a crea o arie de selecție puternică eligibilă pentru echipele de Cupa Davis și Fed Cup ale Marii Britanii.

Ce oferă această bursă:

• Sprijin personalizat și pregătire de clasă mondială din partea echipei de performanță a LTA, atât acasă, cât și în turneu

• Acces la o subvenție financiară, menită să permită jucătorului să angajeze un antrenor de clasă mondială fără compromisuri și un sprijin personal dedicat în ceea ce privește forța și condiționarea fizică

• Acces la asistență științifică și medicală de clasă mondială la Centrul Național de Tenis"(ziare.com)

y spunea...

Irelevant!
Când tricolorul a fost anulat, când stema capitalei a fost înlocuită cu o parodie stilizată, adresa eliminată din cartea de identitate (facem un minim efort să ne întrebăm DE CE, sau ne culcăm pe explicațiile oficialilor?), constituția suspendată, statul aproape dizolvat, drepturi și libertăți abolite, cenzură, guvernul a devenit un ONG și parlamentul un circ, continuăm să mai vorbim de românia? PUERIL, dar, desigur, încă ne putem bucura și consola cu victoriile altora din străinate ... măcar în sport, dacă la noi în țară nu (prea) mai avem valori.
Iar unii încă mai fac calcule și visează și așteaptă alegerile din 2024. Repet: NU vor mai fi alegeri. Între timp, ne-au sosit niște turiști permanenți, talibani de bine, oameni de nădejde și nu au locuri de cazare, aveți ceva soluții?

dora spunea...

Domnule Paul Puiu,
Dacă și Halep are mentalitate românească......;
De ce jigniți sportivii români, călcați pe urmele lui Tolontan. Dacă nu știți, căutați în arhivă, să citiți cum a dus la distrugerea gimnasticii românești, ca urmare a articolelor sale. Apropo de mentalitatea românească.

Iulian Mareș spunea...

9, 7,62, 5,65! ...mm!

Iulian Mareș spunea...

Puiu,
Nu prea cred! Simona si-a tăiat din sâni pt tenis de performanță...câte femei ar face asta?...mai degrabă în sens invers, își baga silicoane!

Cezar spunea...

m.Ale
Ziceai ca se ocupa militia..civila
Acum îi tratezi cu diverse calibre?
Tulumbarul..ia zece
la vila lui
Îi spala in piscina..

Calinmihaib12 spunea...

."Y":
..dar..ce va fi..în..2024..?.. dictatură..sau ce..altceva..??!
..deja suntem..cam pe "acolo",(și nu de azi ,de ieri..!)dar..așa, mai "haotic".., mai.. "soft",cu "pierderi ..colaterale"..!

Paul Puiu spunea...

Uitați-va la Novak Djokovic, provine din Serbia care e o parte din Iugoslavia dupa destrămare fosta comunista!!! Ce mentalitate are oare Djokovik, a castigat 20de Grand alămuri si nu vrea sa se oprească si dorește sa treaca peste Năsal si Federer!!! Asta e mentalitate de învingător!!! Suneti-mi ce sportiv roman are mentalitatea de învingător ca a sârbului???!!!

M spunea...

1️⃣ Prezentatorul de televiziune britanic Adil Ray:

“Dacă joci într-o finală de tenis eşti britanică, dacă lucrezi în construcţii /eşti curier/chelneriţă etc. eşti româncă”


2️⃣ Simona Halep după ce a câștigat Roland Garros:

"Sunt mândră că sunt româncă! Totul este posibil dacă aveţi încredere în voi!"


3️⃣ Să aruncați cu noroi după ce ajungeți și voi numărul unu mondial la ceva, la orice, și la mâncat semințe!!

Huhu Rezea spunea...

👍🏻

Xpert 86 spunea...

Halep a ajuns pe locul în urma unei înfrangeri, nu a unei victorii la Tokio în fata lui Caroline Garcia!! Halep a fost nr. 1 mondial datorită un concurs de împrejurări!! A fost nr. 1 dar a suferit în perioada respectivă o gramada de înfrangeri rușinoase înclusiv de la jucătoare de pluton sau no name, eliminări la AO sau US OPEN din primul tur, etc!!!!Nu o mai lăudați atât ca dacă juca finala de la RG 2018 cu Sharapova sau Svitolina iar pierdea trofeul!!!!!!!!!!!!! Halep a avut noroc și atât, a și muncit mult pentru aceste rezultate, dar din păcate acum a obosit și organismul nu o mai ajută!!!

Iulian Mareș spunea...

Pe vremuri era mare înghesuială la Țebea...
Azi,...doar Iohanu, Cîțu, Orban, Barna, Stelian, Cioloș, Dragu... Pe post de cameraman-arbitru Ciolacu trăgea cadre și posta în bucla imagini răsucite la 180°, cu susul în jos!
"Crăișorul munților", avocat fiind, le arăta țava largă a pistolului!
*Nici măcar o jerbe nu a putut trimite Cotroceniul căci a keltuit banii pe căpitanul salvator al onoarei împărătesei, ce scăpa bășini puturoase în sala operei.

Huhu Rezea spunea...

Ei, acum, dacă era numai o întâmplare, nu sta Halep 10 ani în Top ten.
Halep a câștigat prin multă muncă și efort epuizant în timpul meciurilor, fiind dezavantajată fizic.
Emma este o atletă cu un joc natural, inteligent și variat, stăpână pe stările emoționale. Stie că în tenis câștigi fără să câștigi toate punctele puse în joc.
Emma ar fi zâmbit și dacă pierdea finala.Nu a fost cazul filipinezei....

M spunea...

Băi și mă uit prin presa lumii mondiale să văd unde a avut noroc și Xpert 86? Se pare că ajungea și el mare dar a fost lovit de ghinioane!

Huhurez, romantic si visator cum il stim, batea campii cu etnocentrismul romanesc, cum ca noi ne credem mai destepti si mai frumosi decat restul lumii!

Nu, domnilor, suntem o nație parșivă si mitocănească, un popor care moare de icter daca unul dintre noi are un succes, crapă fierea în noi dacă un român câștigă ceva. Îl vrem lângă noi, la nivelul ZERO, să nu avem valori. Nulitățile agresive care vor să fie egali cu alții nu ridicându-se ei ci coborându-i pe cei care i-au întrecut!

O stat care ne umilește și un popor care ne înjură iar noi jurăm ca idioții să ne dăm viața aparându-i!

Huhu Rezea spunea...

Nu exagera!
Răutăcioși, mitocani sau parșivi găsești în toate națiile. D-ta îi auzi doar pe-ai noștri.

Leon spunea...

Ba are dreptate @M !
Despre, NADIA, SIMONA, HAGI, NASTASE, PATZAICHIN, se va vorbi mult timp de acum incolo, vor ramane in Analele Sportului Romanesc..!
Iar noi, userii de pe acest blog, vom ramane niste anonimi cat timp mai tine Huhu blogul in viata..!

Calinmihaib12 spunea...

Sârbii..așa sunt EI.. de când sunt..AICI, în vecinătatea noastră..!..de prin sec. 6-7 AD (= ANUL DOMNULUI )..: sunt "luptători." ca toate popoarele.. cuceritoa re..de teritorii si.. oameni..!
..cât privește.. comunismul..lor,ei slavii sârbo-croați ..au fost percepuți ..mai aparte, mai.. libertini mai "ex-cen trici",mai "europeni" ..!
Abia după anii..'90
"nevoia" i-a adus "la matca" străbună..(ca și..prin anii de la începutul sec.XX..!)
Rămâne de văzut..cum vor evolua "situații le"..în ORICE DOMENIU al vieții..LUMII..,în CONTEXTUL..SUMBRU ce va să..vie..! (câteva versuri din IMNUL NOSTRU NAȚIONAL..se pot aplica..ÎNTREGII LUMI..,nu numai..NOUĂ ROMÂNILOR..!).

Iulian Mareș spunea...

M,
Dar la 11.09 14.28 un hăndel scria altceva...si se crede și profesor. Poate de sex ghebos...

gigi 2 spunea...

Norocul si-l face omul cu mana lui.

corcodel 1 spunea...

Monica Krueger
23h ·
Câți "politicieni de vază" s-au dus azi la Tebea? L-ați văzut pe Iohannis și toată sleahta de neispraviti să depună o coroană de flori, că majoritatea sunt ardeleni, nu? Ați uitat că Iohannis a refuzat să îl declare pe Avram Iancu erou național. Ați uitat! Dar i-a ridicat unui criminal al neamului romanesc statuie maiestoasa
Câți "mândrii ardeleni" au aprins astăzi o lumânare și au pus o floare, la mormântul lui Avram Iancu?
Tot Ardealul ar fi trebuit să fie acolo!
Au dat onorul o mână de rezerviști uitați de timp, câțiva ofițeri nerăbdători să se termine totul, și o mână de românași.
Dar ce frumos l-au comemorat pe criminalul Samuel von Brukenthal. Cum stăteau ei în fața maiestoasei statui, mândri de ei, scuipând astfel în față un neam întreg. Și ce onoruri... Și cât fast...
Iobagimea ardeleană face și acum ce a făcut și atunci. Stă în genunchi, cu capul în pământ, să nu supere "împărăția". Neam de slugi ordinare!

Iulian Mareș spunea...

Iobagul plânge ca prostul când moare groful...sluga siluetă nu poate trai libera, fără stăpânul care sa-i dea puie și cu biciul pe spinare! Liber de ajunge el își caută stăpân.
Aveți exemplu...kiar aici, în iobagii ce pupă cu nesaț mana lunga din Hungaria și Austria!