Un produs Blogger.

vineri, mai 27, 2022

Comunicatul MApN despre proiectul de ordonanță privind majorarea soldelor

101 comments

 Între Comunicat și proiectul distribuit anterior de DFC( vezi proiectul ajuns la Penitenciare aici) este o diferență în privința datei de la care se majorează soldele de grad.

Este destul de evident, după mormăielile de astăzi ale lu' Ciuc'al nost, că acțiunea ministrului Dîncu de majorare a soldelor personalului militar nu are susținerea premierului și a PNL. Despre UDMR nici nu mai vorbim.




101 comentarii:

vasile iosif spunea...

In conferinta de presa sustinuta de dl.Ciuca acesta a parut sa ia distanta fata de masurile propuse de dl.Dancu in favoarea cadrelor militare raspunzand la intrebarea unei jurnaliste ca documentele respective s-ar afla la M.Ap.N. in analiza, domnia sa negand o implicare directa.

Oare pana cand aceasta atitudine timida, de adolescent nelinistit cand i se aduce aminte ca are o datorie morala fata de Armata care l-a promovat in inalta functie de premier detinuta candva de militari cu rang inalt si moralitate desavarsita?

Pentru ca domnia sa sa nu fie ACUZATA de masuri in favoarea Armatei, ca si cum aceasta actiune ar fi un delict, trebuie sa sufere toti rezervistii natiunii?

Huhu Rezea spunea...

Stelica
Cât ești tu de împrăștiat, n-ar înțelege nimic Dincu...dacă te-ar primi în audiență.

Leon spunea...

DA, Solda de Grad NU se da retroactiv de la 01.01.2022 ci de la 01.07.2022..!!

Viorel spunea...

vasile iosif. Personajul despre care vorbești a intrat în rândul GULERAȚILOR, deci trebuie tratat la fel.

benji spunea...

Cu câţiva ani în urmă, LOV, ideoloaga de fier a programului social al pesedeului spunea că este bine că se sacrifică 300000 de voturi când se câştigă în locul lor 5000000. Învăţăturile ei sunt gravate imuabil în conştiinţa naţională. Şi plan local, am remarcat o identitate în simţiri: într-un acces de sinceritate, stimulat de vinul ce curgea la o prezentare de carte, un şef de instituţie culturală, spunea că lor(intelectualilor şi jurnaliştilor) le plac eroii , dar să fie musai morţi. În ultimii 20 de ani, am remarcat, nu numai la ciucă dar şi la politicienii de orice orientare, aceiaşi reţinere, şi spaimă: dacă rezerviştii vor primi ceva se revarsă asupra lor furia naţiunii, şi abundenţa voturilor va stărpi.Deci, nu pot risca!
Am remarcat cu admiraţie erudiţia juridică impresionantă a membrilor acestui blog. Cei mai mulţi îl bateţi pe vecinul, pastor penticostal, care deşi ştie mii şi mii de articole, că nu rosteşte nume sau pilde fără cifre, este în inferioritate.
Citând aproximativ dintr-o postare mai veche a unui coleg de blog, măreţia dreptului este astfel construită încât să nu fie nici o legătură cu dreptatea . Nu abundenţa de articole de lege clamate contează ci voinţa celor care pot dispune.
Şi totuşi, există şi o mică speranţă pentru toţi rezerviştii (gata cu discriminările, spune dânsu), nu numai pentru obidiţii pensionaţi după 2016: posibil să primim o indexare la început de an, se caută cu timiditate un ordin de mărime. Dacă la pensiile aşa zis contributive va fi 10% , aripa mai generoasă din mapn ne va acorda 1/3, nu 1/5 cât era în program ul lui ciucă(care este ca un testament implacabil). În rest sunt doar abureli comunicaţionale ca să ţinem aproape.

Lucian spunea...

I-auzi mă că_cică_"Ciuc-al nostru" nu știe nimic despre proiectul lui Dâncuhttps://www.stiripesurse.ro/nicolae-ciuca-anunta-ca-a-ramas-perplex-vasile-dincu-nu-i-a-spus-nimic-despre-ordonanta-prin-care-creste-soldele-si-pensiile-militarilor_2403255.html

raul spunea...

https://www.stiripesurse.ro/nicolae-ciuca-anunta-ca-a-ramas-perplex-vasile-dincu-nu-i-a-spus-nimic-despre-ordonanta-prin-care-creste-soldele-si-pensiile-militarilor_2403255.html

Deja suntem tampiti!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Raspunzand la o intrebare unei jurnaliste șucare, Malaimare Ciucale a latrat, putin cam ciudat si chiar ingamfat ca un gansac, ca pensiile militare deocamdata nu fac o preocupare pentru a sa guvernare, fiind alte lucruri prioritare! Asa raspunde nevoilor rezervelor brotacare un fost sinistru la Aparare, taman avand si gradenele de gheneral de canal, avansat seara la lumina de felinar spart de cap! Adicatelea, ca boieri si mari belferi, niste coate goale mai ieri, nu se deranjeaza ei pentru nistre tilicari de pensionari brotacari, chiar daca, vezi, Duamne printre gegetele de la palme, ca ei mor de lipsuri si foame! Bai, sa va stam in gat sa va treaca de urat, ca toti parca ati turbat de cand v-ati vazut pusi moț la găgat peste sat, ca sinistrul Dansu a cerut justificat pensiile brotacare de majorat, iar acest Malaimare ingamfat a declarat siderat ca nu se poate realiza acest deziderat: ,,Am majorat doar zoldele in Harmată, si asta este tot ce se mai poate face deocamdata,'' cretinesc a declarat umbra pamantului înșoricată, ca sa ma mai repet o data!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Acum m-am edificat foarte tare ca Ciucale Malaimare este sluga pupincurista si lingătoare a mafiilor clocare din conacele sextoriale de penzii brotăcare!

reddog spunea...

CFI
Rambo și Cezar au ieșit la pensie in secolul XX și au luat și ajutoare.
Acum suntem in secolul XXI și sunt tot nemulțumiți.
Probleme are toată lumea (inclusiv Anaconda de la SRI) dar unii știu doar să se plângă.

F16 spunea...

moși seniori si naivi

ifrim spunea...

Dâncu este PSD,Ciucă PNL nu prea au corcodanță în proiecte dar să vedem ce face Dîncu la anul când trebuie rocadă cu Ciolacu atunci nu poate zice că n-are susținere.Dar mai mult ca sigur apare ceva neprevăzut gen ruperea alianței pe motiv de legare cu lanțuri pe scaunul de PM.

Ster spunea...

https://www.stiripesurse.ro/nicolae-ciuca-anunta-ca-a-ramas-perplex-vasile-dincu-nu-i-a-spus-nimic-despre-ordonanta-prin-care-creste-soldele-si-pensiile-militarilor_2403255.html?fbclid=IwAR1n6jmVd30Opkg4ZC6OcPN_YI7gBIHRxr1s2CVAy5ohBharj7PwnGV6oQc

tati spunea...

MIE SCARBA.M-AM SATURAT DE IDIOTI SI DE PORCI.....!

Sorin spunea...

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că nu s-a discutat subiectul majorării pensiilor şi a soldelor militarilor, după ce ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a semnat un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care se propune actualizarea şi îmbunătăţirea unor serii de prevederi din domeniul salarizării şi asigurării altor drepturi financiare ale personalului din MapN şi din celelalte instituţii din sistemul de apărare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Epitaf necrolog la un epilog olog, in care traim inca o decedare si ratare de majorare la pensiile militare:
Daca s-a ajuns in halul in care, dar si cu ajutorul mafiilor clocare, si rezervele militare sa supravietuiasca din vauchere mizere de boschetari de cartiere ce caută prin ghene, cat si alte pomeni guvernamentale deplorabile si injositoare, politicienii sunt buni de dus in fata plutonului de execuție, fiind singura si perfecta solutie in loc de o noua Revolutie!
Gheneralul din gherghef scăpătat șef, analfabet cu lustru, prim sinistru ratat si inculpat ca a copiat un Doctorat, care la vorbit si citit silabiseste si buchiseste ca personajele elitelor ceausiste, singur s-a reconfirmat ca este cel mai incapabil politician pe care Romanistanul l-a ejaculat, pardon, la ejectat berbec in turma de oi sa-si bata joc de noi!

Brenda spunea...

Ciuca nu o sa aprobe,

Cezar spunea...

@/ jigodia rosie de la puskarii si nu numai !
MaCiuca..a anuntat ca cei care urmeaza sa primeasca AJUTOARE LA PENSIONARE..SA SE ADRESEZE LU SABRINAA BRUNOOO !

John spunea...

https://www.romaniatv.net/recalculare-pensii-2022-anunt-de-ultima-ora-al-ministrului-muncii-despre-banii-in-plus-primiti-de-pensionari-vom-face-tot-ce-tine-de-noi_6522088.html

Atomei Iulian spunea...

https://www.stiripesurse.ro/nicolae-ciuca-anunta-ca-a-ramas-perplex-vasile-dincu-nu-i-a-spus-nimic-despre-ordonanta-prin-care-creste-soldele-si-pensiile-militarilor_2403255.html

anonim spunea...

Ref la ce zic cei care spun ca "Ciuca nu stia nimic"(adica ce declara ciuca in ziare) eu zic ca minte cu nonsalanta grosiera conform grosimii obrazului si a gusei.
Ba DA!! Ciuca a fost informat pe indelete de catre Dancu cu ce are de gand sa faca si acesta a fost impotriva la modul dur.
Numai asa se explica de ce Dancu a cerut ajutorul partidului in rezolvarea problemei..aparent asa in trecere,dar de fapt foarte serios.Ca daca se intelegea cu Ciuca(implicit cu PNL) nu mai era nevoie de strigatul de ajutor la adresa PSD
Incep sa fiu convins de chestia asta
Daca nu,argumentati voi in alt mod cererea lui Dancu catre "coledzii" PSD

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Reddog, eu regret situatia voastra, neagra-albastra, in care un drept de ajutor la trecerea in rezerva, foarte corect, acum in mod inept si in loc chiar sa creasca este mutilat cu mare pacat la modul handicapat, fiind total eliminat si nejustificat. Cat privesc șotiile unora dintre noi, trebuie sa te obisnuiesti cu asemenea soi de heroi, berbanți-fomei rujate la găurei si la clăpăuge cu cercei, ce se cred camarazi ,,grijulii,'' in fapt s-ar hlizi si energetic s-ar hrăni din necazurile pe care semenii le-ar pătimi, ceea ce ii descalifica, la o adica, trecandu-i de la b(oieri) ofițeri la opincă de tălică ghiogari de mârlă la târlă, si tare mi-e frica ca moneda nu le mai pica ca ceea ce fac, ca proasta din sat, nimanui nu-i face pe plac...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Deh, ghietul Budigăi mai scapa si el cateva idei, dar mai bine asa decat ar tacea ca scroafa când i s-a aplicat șocul electric de asomat la cap in ajun de Ignat, deci cum tac toti acei râtani care se cred șparlamentari, dar in realitate niste ignoranti de plăvani...

Paul Puiu spunea...

Ciuca a ramas perplex fata de comunicat si a spus ca nu s-a discutat in guvern despre aprobarea cresterii soldelor sau salariilor ci numai acordares a 1/4 din cele doua transe din L 153/2017 adica 50-60 lei pentru subofiteri sau agentii de politie si vreo 80-100 lei pentru ofiteri!!!! https://www.stiripesurse.ro/nicolae-ciuca-anunta-ca-a-ramas-perplex-vasile-dincu-nu-i-a-spus-nimic-despre-ordonanta-prin-care-creste-soldele-si-pensiile-militarilor_2403255.html 🤪🤪🤪🤪

Huhu Rezea spunea...

@Serban
De acord cu raționamentul tău!
Dacă îmbuibatul fost sef de stat major general și-a satisfăcut poftele personale și pe cele ale generației lui de pensionari militari, plus pe cele ale noii mode de veterani în teatrele străine de operațiuni militare, nu mai are bani și pentru năpăstuiții cu pensii sub 4000 lei.
Este un dezacord clar între Ciucă și Dîncu, conflict în care ministrul civil al apărării vrea să arate cine este artizanul menținerii discriminărilor în sistemul de pensii militare. In lipsa susținerii lui Ciolacu, Dîncu nu va reuși să se impună în fața lui Ciucă.

Viorel spunea...

God is busy.. În sfârșit ai spus un adevăr. Sper ca cei din PSD să fi recepționat strigătul de ajutor al domnului Dâncu iar dacă PSD / Ciolacu vrea, se poate. Probabil vrea să-i demonstreze lui ciucalete (,) că ce nu a făcut un Gl. fost ministru al Ap., face un civil. Sigur măciucarul va fi gigi contra.

anonim spunea...

@Huhu
🔴 Cine dracu' e Serban?.Poate te da ala in judecata.
🔴 Eu sunt foarte multumit de Ciuca.Daca era tulumbarul eMu ii impusca pe toti cu pensii sub 15 000 si cine ramanea in viata ii tripla pensia.Deci e bun Ciuca. Se putea mult mai rau!!
😆😈
🔴Te-ai adresat lui Serban pt ca ti s-a parut ca ii lauda pe PSD-isti....doar ti se pare!!
Eheee mai e mult pana departe dupa cate au facut.Oricum dupa cum pare parca incep sa marcheze niste bile albe...valabil pt mine care sunt dracu' necredinciosu'.Inseamna ca altii sunt mult mai multi.Pui pariu pe un cazan de smoala ca am dreptate? 😈
🔴Ciuca nu face nimic altceva decat sa tina la teschereaua MApN cat mai multi parai posibili.Cu ajutorul lor spera sa cumpere cat mai multe fierotenii inutile de la americani si crede ca asa isi va asigura si protectia lor si imunitatea in fata legii.Si-l vor arunca la gunoi cand nu va mai fi necesar.Asta-i stilul!"Nu ie bani domne nu ie bani"
🔴Elvetienii au comandat 36 buc F-35 si deja s-au strans 100 000 de semnaturi pt referendum impotriva cumpararii lor.Sincer sa fiu F-35 ala dincolo de publicitate si pret nu e mare scula.Ba chiar a avut mult prea multe accidente fata de cate sunt operationale.Englezoii(slugile perfecte) au fost primii care le-au cumparat dar zboara tot F-16-ele ca eFu-35 a facut baldabac de pe portavion, si culmea la decolare nu la aterizare....cica pierdere de putere.I-auzi brau'!! Daca iti face asa ceva intr-un viraj de lupta sau chiar manevre mai simple??...ca are doar 1(un)motor si "doar" 23 tone masa max. la decolare.

mosmartin16 spunea...

Măi oameni buni...suntem normali ??! De vrem pensii fără discriminări...e doar o soluție : fără sporuri la pensie !!

mosmartin16 spunea...

De vă gandiți la majorarea...ori...actualizarea soldei de grad...și nu a celei de funcție..nu sunteți naivi...ci..
Dobi !

Huhu Rezea spunea...

@mosmartin
Nu fi exagerat!
Pe noi, cei mai vechi, ne dor diferențele mari ale soldelor de funcție din baza de calcul, solde care nu au fost actualizate de 5 ani. Nu putem avea pretenția să avem în pensie și sporurile primite de activi în ultimii 10 ani.
De altfel, raționalizarea pensiilor militare se va realiza din sporuri... nu din soldele de funcție, grad și vechimi.

anonim spunea...

Cred ca asta ti-a soptit-o un dracusor in ureche.Am eu unu' pe aici,un debutant,(in viata lui pe pamant era doar o curva...politica) pe care l-am prins ca sifoneaza la bufnite.Acu baga lemne pe foc!
Pan' la urma suna corect cele de mai jos tinand cont, ca "rationalizarea" din functie,grad,vechime ar fi o imposibilitate si tehnica si logica

"De altfel, raționalizarea pensiilor militare se va realiza din sporuri... nu din soldele de funcție, grad și vechimi."
sporu' de "karioka"(cu K) intra??....

Burebista spunea...

Știre de ultima ora... Prietenul pensionarilor militari... Marius Balu, a fost eliberat din funcția de secretar de stat...La propunerea ministrului Dancu....
O FI din cauza ca i a tot imbrobodit pe foștii miniștri ai apărării cu faptul că militarii activi sau pensionați o duc bine??? Calitatea vieții acestora era bună??
Sau o ieși la pensie și Ăsta...

csej spunea...

Cand v-am spus ca pensiile militare depind de ordinele lui Putin nu ati crezut.
PSD vrea sa cedeze ministerul apararii liberarilor in schimbul altui minister deci pe cale de consecinta ce spune Dancu e vrajala.
Ciuca nu a fost niciodata al nostru.Omul e pe interes personal.Numai reforma pensiilor prevazuta in PNRR va aduce schimbari in bine sau in rau.Nu va lasati aburiti.

magda spunea...

Auzi la ei...Ciuca a ramas perplex...e de rasul curcilor,bine ca nu a primit ceva subplex.Cica Ciuca(ce ciuciuiala a iesit) habar nu avea de ce s-a clocit la aparare.Ai nu zau? Chiar nu mai cunosti pe nimeni si nimic pe acolo...oi fi fost repudiat.Parca te vad la PCA cum un gradat profesionist iti verifica legitimatia de acces.E de noaptea mintii...dar nu pentru catanele cu scaun la cap.
Si daca totusi e un joc cu maririle astea anuntate in sala de spectacol pentru ca apoi sa vina chirurgul CI CIU cu transele lui progresive ( a se citi regresive in buzunare)si sa ne aduca cu picioarele pe pamant(sau in transee).Mare atentie in cazul celor cu pensii de trei mii si ceva....nu prea cred ca se va umfla cardul.De fapt ei sunt asi in a da cu o mana si a lua cu doua. Auzi la el...perplex..n-am stiut...da p'alea cu angajarile,avansarile cum naiba le stii?

Huhu Rezea spunea...

Ministrul muncii spune că, potrivit memorandumului din decembrie, peste o săptămână, două... trebuie să se intrunească comitetul de la MM care să analizeze primele jaloane și fiecare minister care gestionează pensii va prezenta măsurile de reformă prin raționalizare, conform jaloanelor din PNRR.

reddog spunea...

MJ cred că va face o figură frumoasă.
Acolo sunt faimoșii luptători din Poliția Penitenciară.

Brenda spunea...

Ciuca asta al vostru este perplex din naștere, pentru cine lucrează el împotriva armatei romanane fiinși rezerviștii ,el nu este rezervist său ce dracu este acest umflat, bâlbâit și plin de răutat.

Huhu Rezea spunea...

Catalin
Noroc cu PNRR că altfel nu se mai făcea nicio reforma a pensiilor militare.

Leo spunea...

Amabilule ,
1. Nu este memorandum în Dec. 2022 , ci este JALON nr. 215 al REFORMEI 6 din COMPONETA 8 a PNRR.
2. Este ce v+am mai yis , că Budăi este COORDONATOR şi RESPONSABIL în numele GUVERNULUI pt. Reforma 6 pt. TOATE TIPURILE DE PENSII , deşi lăsa de înţeles că+l doare la bască de pensiile militare , că nu e treaba lui , etc....
BA E TREABA LUI BUDĂI CA SĂ SE ASIGURE DE ÎNDEPLINIREA JALONULUI 215.

monteoru spunea...

Mai baieti,multi dintre noi ne-am obijnuit sa nu credem nimic din ceeace se spune si cautam sa ne adaptam situatiei. Politica romaneasca e o curva.Cocheteaza cu toti dar se culca cu cei aflati acum la butoane.Nu vom primi nimic decat daca ne luam singuri.La o inflatie de 12% scapa cine poate.Automultumirea e boala sigura.

Brenda spunea...

Acum să îl vedem pe cei din PSD, SE VOR DA PE FAȚĂ,SI DL PRESEDINTE DE OARTID VA ARATA CE POATE.,POATE ADTA VREA SI DL DÂNCU

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Lumea se agită ca hando cucuvoaia Fofoaia se marităăăăăăăăă! Sub budigăi, are cinste miresa, ăiiiiiii? Are, fără dosare penale la comenzi politice subterane! Cu cine? Cu garda ei de corpuri straine, lifițer remarcat in luptele cu liftele păgâne din bătăliile de la Rovine! Sa-i cantam o priceasnă de Casă de chiatră acră, sa-i fie bogata nunta si sa-i priască trânta cu brânca!

Huhu Rezea spunea...

Brenda
Pe cei din PNL nu vrei să-i auzi ce zic de pensiile speciale? Că ...ei au premierul, nu PSD.
Rezerviștii s-au învățat să ceară de la cel care știu că este adeptul măsurilor de protecție socială, dar de votat votează cu drapta... că-i doare stânga și așa e cool.

reddog spunea...

CFI
Se mărită Sabrina?

reddog spunea...

Huhu
"Cu stânga nu poți să-ți faci nici cruce"
Petre Tutea

Viorel spunea...

*"Ora târzie din noapte, când șterge rodul inept al "gandirii" scremute, spune totul... : God is busy.. spunea...
**Acest comentariu a fost eliminat de autor.
25 mai 2022, 23:52
Cred că era "treaz" și cu mucii pe piept! ... Ecce Homo/Iata omul!"
Din partea lui "karioka"

Brenda spunea...

Fiți atenți,la Romania TV scrie pe burtica că din iulie cresc pensiile militare, alta diversiune,chiar sânt Lăsați să bage iar zazanie

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pentru ce a declarat, Malaimare Ciucale nu trebuie uitat si iertat, zic eu, cu tot cu haoileu, peneleu, mai ales ca, stiind exact situatia asta ca ne lipseste la pensii corasla, si fiind din bransa noastră, trebuia sa aiba o atitudine serioasa, sa dea cu cuțâtu-n chiatră s-o desfaca! Daca macar un singur vot de-a îmboulea se va duce la panaramele astea din haita de dreapta, o sa ne manance austeriatea, va muri definitiv dreptatea caci, de bine sau mai putin bine, PSD nu s-a zgarciogarit la intestine si nu i-a fost rusine sa dea pentru trai si de pâine... Si totusi, bre, ati vazut ca PSD, prin Dînsu, l-a surprins pe Ciucale care e sluga viperelor liberale, cei care ne vor puse lacatele pe buzunare? Ciucale, cand a auzit ca Dînsu pluseaza la solde, a inceput sa bombane, sa fomfăie si sa troncane, de parca afacerea asta era din pătulul de la tat-su si mă-sa, gandul ducandu-ma că-i agent de legatura cu Moscova, nu numai incârdașit cu clocarimea si mafia!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

ALARMĂĂĂĂ! Iată că, la horele 04.30, dimineață, Harmata a fost virusată cu puieți de spirocheți creți, lueși isteți, bureți de suit pe pereți si lătăuți lătăreți pe sistemul de internet modus connect direct, drept pentru care fortele speciale au procedat fiecare in zor mare cu stingatoare virginal-vaginale cu pulvogeneratoare, pliciuri pălitoare peste mestecatoare la insectele invadatoare, role cu lipiciuri otravitoare, DDT-uri si flit-uri ucigatoare pentru muște țețe si țânțărimea chișcătoare cu usturimi până la chișare, drept petru care in doua ore de fusuri orare au lichidat hoardele invadatoare, raportand sinistrului, Dînsu, victoria si triumful in lupta cu intrusul! Felicitari, bravi heroi de război, caci prim sinistrul vă va propune cu indemnizatii de 1000 de lei, cum i-a uns si pe mercenarii cei vechi si cei noi! Cat despre amarâții de noi, un alt soi de șoșoi si moroi pentru ei, țață nașă bre, o sa primim cate un duș de curățare in barăci incapatoare si cate o cutie babană, ca de bere, cu Cyclon B de gazare ca să ne rumenim fromox in cuptoare!

Elisav spunea...

Ciucă a fost perplex dintotdeauna. Conduce acum și un guvern de perplecsi. Pensionarii militari sunt perplecși acum când educatoarele au pensia mai mare decât un colonel și până la colonel mai sunt ceva grade cu pensii mai mici. Perplexitatea noastră ne-a făcut inactivi și muți așa că lucrurile merg înainte, pensiile stau pe loc sau chiar au dat înapoi. Conducerea armatei în loc să urmărească hoții urmărește păgubiții. Să auzim de bine!

Viorel spunea...

Ceea ce am văzut și trait ca militar activ cumulat cu ceea ce văd și trăiesc acum ca și pensionar militar m-a făcut să regret și să-mi fie scârbă că mi-am ales cariera militară.

E. Cristescu spunea...

Și-ar trebui interzis cumulul cu salariul LA STAT pentru pensiile mai mari de 1.500 euro, să spunem. Poate așa ar fi interesat și dl Ciucă să sprijine pensiile militare.

dora spunea...

Am urmărit, pe Realitatea TV, declarațiile dnului ministru al muncii despre ajutoare, pensii.
De asemenea, s-a făcut precizarea că se vor mări pensiile militare (afirmașiile lui Dîncu). Mi-a plăcut de d-nul Ilie Șerbănescu, care a spus: de ce să nu se mărească și pensiile lor și a mai spus că aceste pensii nu sunt speciale.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Azi, la niste discutii, madamme Crețuleasca, mousiu Izvoranu si invitatii, au adus observatii cu anumite consideratii de simpatie si solidaritate pentru pensiile militare nemajorate, pentru a ni se face dreptate, si chiar au specificat apasat ca permanent majorarile ni s-au tot amanat si ca nu sunt bani de dat din cauza armamentului invechit si perimat, contractat si achizitionat. Cel putin Dl Izvoranu mereu da ciocanul si mereu articuleaza si subliniază cu argumentare ca pensiile militare nu sunt speciale, asa cum si azi a facut aceasta importanta specificare. Bravo, domnilor civili, ca ne sustineti si nu sunteti naivi sa puneti botu' cand de ,,sus'' vor sa vi se pună cu telefonul stopul de a dezvalui totul cu realitatea cum ni se fura dreptatea cu majorarea, pentru ca politicienii debili si senili, din aceste emisiuni pentru civili, televizate, evita aceste subiecte sa fie discutate, apriori tremurandu-le izmenele intre capriori si transpirand la subsiori cu spaima ca daca ni s-ar majora si noua ceva n-ar mai avea ei din ce prădui si fura, sa le iasa macar de-o limuzina si ridicat o vilă, intr-un mandat de simplu muilă, ,,muncind'' pentru noi in scarbă si-n silă, dar nicidecum sa aiba de noi o țandră de milă!

Ster spunea...

A rasuflat ceva. Zvonurile din unele grupuri de socializare, spun ca va urma o trecere generala pe contributivitate, inclusiv magistratii. Contributivitate fix ca la civili, fara vreo derogare pt. militari privind stagiul de cotizare si varsta de pensionare, asa cum a fost in 2011.

Legat de militari/politisti, tot zvonurile respective spun ca ar urma lege separata care sa modifice o gramada de legi ale beneficiarilor de pensii speciale, precum cele ale magistratilor, militarilor, politistilor, personalului aeronautic, grefierilor etc., prin care ministerele, in functie de bugetele la dispozitie, sa poata acorde niste indemnizatii propriului personal, ca un adaos pe langa pensiile contributive.

In cazul militarilor, politistilor si penitenciaristilor, indemnizatiile vor diferi in functie de apartenenta la un minister sau altul, dar cel mai mult vor fi dependente de fondurile alocate ministerelor.

La modul general se subintelege ca magistratii vor avea fonduri intangibile pt. indemnizatii, posibil si militarii din MApN datorita alocarii bugetare generoase impuse de NATO 2,5% pt. aparare, penitenciaristii si serviciile se descurca, pt. ca sunt putini. La MAI este insa posibil sa fie o lovitura de proportii.

Huhu Rezea spunea...

Dora
Ai intrat și d-ta în clișeul, cred unii salvator de la raționalizare potrivit PNRR, că pensiile militare nu sunt pensii speciale.
Pe acest blog am repetat de mai multe ori și susțin și în prezent că pensiile militare sunt singurele pensii cu adevărat speciale, reglementate în întregime de o lege specială, derogatorie de la legea cadru a pensiilor din sistemul public, cu întreg cuantumul calculat necontributiv.
Pe lângă că sunt speciale, pensiile militare se bucură și de tradiție, cu o vechime de peste 150 de ani.
Iată de ce nu trebuie să ne ferim să afirmăm că avem pensii speciale.

In sistemul public există câteva categorii de pensii care pe lângă cuantumul contributiv, calcullat potrivit L 263/2010, mai au adăugată prin legi derogatorii și o componentă calculată necontributiv.

monteoru spunea...

Ma repet cu rugaminte sa nu fiu luat drept simpatizant Putin si rusii.Pensiile cadrelor militate cu statut de rezervisti depind de cresterea pericolului din est.

M spunea...

@Huhu

"Nu putem avea pretenția să avem în pensie și sporurile primite de activi în ultimii 10 ani."

Ce ziceți de idea ca:
1️⃣ sporurile comune (gen acces informații dar și altele) să fie desființate,
2️⃣ concomitent să crească SF cu 30% (adică maiorul de la 1,93 - 2,04 să ajungă la 2,60 - 2,72 adică cât un medic rezident sau un conferențiar universitar)
3️⃣ sporurile rămase să fie limitate la 30% din SF.
4️⃣ pensiile se recalculează în aceste condiții.

Este, se pare, una din ideile despre care se vorbește. Remarc că astfel pensionarii militari cu multe sporuri nu ar mai avea avantaj semnificativ față de ceilalți.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Wooow, cum mai gresesc ca un bow cu gandul numai la zex si libidow! Erata regretată pentru o eroare neregulată pe direcția de azimut dată, ca in Sec xxi se poartă la cei care nu se supun la Inalta Poarta: Omul cu ziaru,' Ilie Serbanescu, nu Izvoranu, care ieri tot la Romanistan tv a dat cu ciocanul de le-a sarit muștarul, 'tui cu spatulă din mulă in hulă sa le sară dinții din gură!
@Onorabile, noi avem pensii speciale de la Domnitorul, Cuza, sparge-le-aș buza cu care ne halesc spuza, brănza si osânza, si politikienii au pensii șpăgare de căcăreze ordinare, care ne tin blocate intre fălcele de căprioare cu doua picioare penziile brotăcare!

Huhu Rezea spunea...

@Ster
Informația este credibilă.
Ar fi o lovitură colosală pentru gulerații care au gestionat pensiile militare din ultimii 7 ani.
S-au văitat tot timpul că nu au fonduri pentru plata pensiilor, dar au avut în fiecare an, mai ales după OUG 59/2017, miliarde de lei returnate la rectificări bugetare.

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. Intrați puțin în detalii pentru novicii ieșiți la pensie începând cu 2016 – 15.09.2017 fără a avea vreo tangență cu Legea nr. 164/2001, 263/2010. Ar fi sau nu mai bine ?

Huhu Rezea spunea...

Viorel
Pentru pensiile contributive nu mai contează data iesirii la pensie, ci contează marimea soldeloe lunare și salariilor din intreaga cariera, militară sau civilă, nu numai din cele 6 luni, contează, numărul de stagii anuale, adică vechimea efectivă lucrată, militară si civilă, astfel încât suma punctajelor anuale să fie cât mai mare.
In punctaj se calculează și sporul pentru condițiile de muncă si sporul pentru pensia suplimentară.
Gradul militar și vechimea în serviciu vor diferenția doar mărimea părții necontributive care se acordă de instituțiile militare peste cuantumul contributiv.
Sporul OMO/SOSP se adaugă la drepturile de pensie contributivă si necontributivă.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, deci grupele de munca sunt cuantificabile, din care rezulta puncte de pensie calculabile, si nu vechimi de adaugare la carierele militare?

Huhu Rezea spunea...

Flavius
Da, condițiile de muncă nu aduc vechime cumulată ci măresc, alături de pensia suplimentară, mărimea punctajelor lunare și anuale ale stagiilor efective, militare și civile.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

va multumesc frumos!

dora spunea...

Domnule Huhu Rezea, pe mine m-a surprins, în mod plăcut, atitudinea d-nului Ilie Șerbănescu, cunoscut de altfel pentru aciditatea comentariilor sale. Eu, am ieșit la pensie, în luna iunie a anului 2015, pe Legea 263, cu un punctaj mediu anual de 5,70, punct de pensie 820 lei si indice de corecție, 1,07.

Huhu Rezea spunea...

Dora
Ai mai spus și ti-am calculat cam ce pensie poți sa ai pe contributivă. N-ai avut nicio reacție.
Dacă nu apărea această lege a pensiilor militare aveai acum o pensie de 5,70 x 1586= 9 040 lei +20%=10 848 lei

CEZAR spunea...

Comentați ca: PENTRU Mos CURBA DE NIVEL..care tine cu ..dintele...ca mai multi incisi garantat NU ARE

Scoateti TIOATE sporurile ..dar lasati Indemnizatia de Comanda(sic- de asta ai avut )..si este bine - caci o are ..Mosul si a sta muuult capra pentru ea ...hi..hi..
Acum in izmene cu eghileti ..mosul COMANDA pe scari
Ce daca a avut-o doar 6 luni ! A platit pesches gras....!!

NB
dora... a comandat cel putin o BRIGADA MECANIZATA !
Ne poti spune ..DENUMIREA BRIGAZII
Va dat seama cit a stat asta in ..genunchi -capra ??
Numiti o alta functie de comanda in Armata pina la Brigada inclusiv care ajunge la acest cuantum

CEZAR spunea...

TRAIASCA PNRR
TRAIASCA RECALCULAREA PRIN..RATIONALIZARE!

reddog spunea...

Deci practic pe orice lege Dora are pensie mai mare decât Cezar.
O recomanda vocea și talentul.
Daca este interesată de niste turnee la Tokyo sau Veneția sa dea un semn. 😁

reddog spunea...

Cezar e doar cu gândul la capre.
E normal, doar a fost la arma GAZ.

Cezar spunea...

@/JAVRA ROSIE..PURICOASA!

AI GRIJA CA I POSIBIL SA FIE ANACONDA IN PERSOANA..LA CÎT SE ASCUNDE🤣🤣🤣🤣🤣
ITI BEA..toate lichidele dupa ce.ti termina sîngele!

magda spunea...

Huhu Rezea spunea...lui Catalin

Noroc cu PNRR că altfel nu se mai făcea nicio reforma a pensiilor militare.

Mare noroc am avut domne cu USR...mare mare mare...SI VAD CA DE OAMENI CREDULI NU DUCEM LIPSA.
Si un alt tobosar de la sectia muzici de promenada anticipeaza chiar o lovitura de proportii la mai. Te pomenesti ca va fi una cu lovituri de polonic in marmida...dar daca va iesi una de stat?...mi-STER nu-i asa?...el doar ne-a anuntat/ alooo,se mai ocupa cineva de dezinformatori?doar colcaie de spioni pe toate cioclaurile , pe toate site urile...parca asa ne spunea ieri alaltaieri la microfon cineva cu grade pe toate posturile radiotv....pai si ce facem cu ei? nu mai avem ceaune si ceva craci de aprins?

reddog spunea...

Cezar
Gl Anaconda a ieșit la pensie in 2017.
I-am studiat dosarul. 😁

dora spunea...

Domnule Huhu Rezea, mulțumesc pt informații. Nu am citit comentariul dvs. mai vechi, mi-a scăpat.
Cu respect!

dora spunea...

Să-ți fie rușine Cezar. Cine îți permite să mă jignești? Comentez foarte rar, dar nicio dată nu am jignit pe cineva.
Domnule Huhurez, cum de aprobați un asemenea limbaj?
Și, în general, comentariile dvs., Cezare, le ocolesc, din păcate azi, l-am văzut.
Cred că mama domniei voastre a stat capră, altfel nu se explică cum a ieșit un asemenea exemplar de cea mai proastă calitate. Sunteți un rebut!

anonim spunea...

Magda
"..nu mai avem ceaune si ceva craci de aprins?"
Finally I can help somebody!!!
Inca nu stiu ce inteles sa dau cuvantului"craci".Mie-mi convine oricum,cu sau fara diacritice 😈..... cred ca e cu diacritice dar arata mai bine fara chiar si in context,mai ales ca sunt de "aprins"! 😈

Ster spunea...

Oricum, a sosit vremea sa se intample ceva. O publicatie dadea ca cert ca in 1-2 saptamani, trebuie sa apara modificari legislative la pensii, la toate pensiile. Din cauza ca in decembrie 2022 a fost semnat un memorandum intern legat de PNRR (ca un fel de calendar de implementare), prin care ai nostri s-au angajat ca in termen de 6 luni calculate din decembrie 2022, sa emita noile prevederi legislative. Chiar daca conform impunerii PNNR noile prevederi legislative intra in vigoare in ianuarie 2023, aceasta este perioada de timp cand trebuie scoase pe piata noile prevederi legislative. Este doar chestie de zile!

Leon spunea...

@Cezar, poate intelegi totusi ca NU Seful iti acorda Solda de Comanda:
"Funcţiile pentru care se acordă indemnizaţia de comandă, mărimea concretă a procentului, precum şi normele de acordare şi de suspendare se stabilesc prin ORDIN al ministrului sau, după caz, al conducătorului instituţiei centrale.
(3) Indemnizaţia se acordă de la data numirii în funcţiile cu drept la indemnizaţie de comandă şi încetează la data schimbării din funcţiile respective."..!

Huhu Rezea spunea...

Cătălin a adăugat un comentariu nou la postarea dvs. „Ce tineri erau odată!”:

SĂ VEDEM CE VA IEŞI DE LA ACEASTĂ MARE ÎNTRUNIRE A "FACTORILOR DE DECIZIE"
INVITAŢIA DOMNULUI GENERAL GROPAN (Gl.bg.(r) Nicolae GROPAN): (https://www.facebook.com/groups/702082973173550/user/100002785906815/)
INVITATIE
Stimate camarad, Liga pentru Apararea Drepturilor Pensionarilor Militari (LADPM) organizeaza masa rotunda cu tema ,, Masuri de abordare si promovare a conceptului STATUTUL CONSTITUTIONAL AL ARMATEI SI AL MILITARILOR; EGALITATE SI NEDISCRIMINARE PENTRU MILITARI”. Activitatea va avea loc in ziua de 9 iunie 2022 orele 09.30 – 14.00, in sala de spectacole a Cercului Militar National , str.Constantin Mille nr.1-3 Sunt invitati: reprezentantii Administratiei prezidentiale, Presedintele Senatului, Presedintele Camerei deputatilor , Prim – ministru, presedintele Curtii Constitutionale, Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie,liderii grupurilor parlamentare,presedintii comisiilor parlamentare din Senat si Camera deputatilor, toti senatorii si deputatii din comisiile de aparare,ordine publica si siguranta nationala, ministrii apararii nationale, afacerilor interne, justitiei, muncii si solidaritatii sociale,directorii serviciilor secrete, presedintele Academiei Romane, Seful Statului Major al Apararii, Secretarul General al Guvernului, Avocatul Poporului, Adjunctul Avocatului Poporului pentru domeniul armata, presedintele CNCD, directorii Caselor de pensii sectoriale. Participanti: membrii ai Ligii pentru Apararea Drepturilor Pensionarilor Militari si reprezentanti ai tuturor structurilor asociative si sindicale din Sistemul National de Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala. Programul este anexat. Acum in ceasul al 13-lea cand focul inconjoara granitele Romaniei , cand sceptrul PNRR apasa tot mai puternic asupra noastra, cand se legifereaza tot mai accentuat persecutia noastra, este timpul sa vorbim toti aceeasi limba , sa fim uniti si sa participam intr-un numar mare. UNEORI PENTRU DECIDENTI NUMARUL ARE IMPORTANTA MAI MARE DECAT ACTIUNEA IN SINE. TREBUIE CA CELE 400 DE LOCURI REZERVATE NOUA SA FIE TOATE OCUPATE . Prognoza meteo este favorabila.
Va asteptam. In vederea desfasurarii optime a activitatii va ruga sa confirmati participarea. Date de contact : nicolae.gropan@yahoo.com; Mobil: 0744.649.707 Cu deosebit respect si aleasa consideratie , Presedintele LADPM – NickGropan Gl.bg.(rtr) Nicolae GROPAN
PROGRAMUL DESFASURARII MESEI ROTUNDE CU TEMA:
,, Masuri inovative de abordare si promovare a a conceptului STATUTUL CONSTITUTIONAL AL ARMATEI SI AL MILITARILOR; EGALITATE SI NEDISCRIMINARE PENTRU MILITARI”:
09.00 – 09.30 – primirea participantilor
09.30 – 09.45 – intonarea imnului si Cuvantul de salut adresat participantilor
- Gl.bg.(r) Nicolae GROPAN
09.45 – 10.00 – Cuvantul Ministrului Apararii Nationale
10.00 – 10.20 - Statutul Armatei in societatea Romaneasca de azi intre cutume si realitate – Gl.lt.(r) Neculai BAHNAREANU
10.20 – 10.40 – Rezerva Armatei Romaniei intre teorie si practica –
Col. (r) Viorel GLIGOR
10.20 – 11.00 - Miliarul Roman intre drepturi, indatoriri, privatiuni, interdictii si limitari; involutia drepturilor incepand cu anul 1990 si pana azi
Gl.bg.(r) Nicolae GROPAN
11.00 – 11.20 – Politistul roman intre drepturi si privatiuni – Emil PASCUT
11.20 – 11.40 - Politistul roman de penitenciare intre drepturi si privatiuni – Cosmin DOROBANTU
11.40 – 12.00 – Pauza
12.00 – 13.45 – Intrebari, raspunsuri la intrebari, Dezbateri, interventii si precizari din partea invitatilor
13.45- 14.00 – Cuvantul de incheiere - Gl.bg.(r) Nicolae GROPAN
Cu respect si aleasa consideratie ,
Presedintele LADPM NickGropan
Gl.bg.(r) Nicolae GROPAN

ifrim spunea...

@Ster.Cum s-a semnat memorandum în dec.2022?Probabil 2021!

Cezar spunea...

Muicaaaa...Congresul al XX.LEA AL PCUS..
IAR SE ADUNA ASTIA SA PUNA BATISTA PE TAMBAL...
LA GUNOI...

Ster spunea...

@Huhu Rezea. Chestia ca condițiile de muncă nu aduc vechime cumulată ci măresc mărimea punctajelor lunare și anuale ale stagiilor efective, este si nu este asa. Si vechimea cumulata mareste cuantumul pensiei. 1% pe an in plus etc. se calculeaza inclusiv din vechimea cumulata. Ca daca ni s-ar calcula pensiile doar la vechimea efectiva, doar ka cei cu peste 45 ani vechime efectiva, nu ar scadea pensia militara actuala. In ambele situatii (pensie contributiva sau militara) creste pensia urmare a conditiilor de munca, difera doar modul de calcul al cresterii.

Legat de punctaje, oamenii ar trebui sa cunoasca totusi clar faptul ca punctajele dupa noua legislatie, la multi nu mai corespund cu cele dupa legea lui Oprea din 2010. Militarilor carora li s-au calculat punctajele dupa legea lui Oprea, li s0au calculat punctajele cu totul altfel decat dupa legea contributiva aplicabila celorlalti oameni ai muncii. La respectivii s-au calculat in masa cu stagiu de cotizare de numai 20 ani. Insa legea 263 si succesoare calculeaza stagiul de cotizare in functie de anul nasterii. Si in functie de anul nasterii, dupa legea contributivitatii, la cei mai multi stagiul de cotizare ajunge la 35 ani. Asa ca multi dintre cei cu punctaje calculate inainte de anul 2011, se vor trezi cu punctaje mai mici decat cele pe care le aveau. Dupa legea civila a contributivitatii, cei nascuti pana in 1940 ar avea stagiu de cotizare de 30 ani (nu exista de 20 ani), cei nascuti intre 1940-1950 ar avea stagiu de cotizare de 30-35 ani in fucntie de anul nasterii, iar cei nascuti incepand cu 1950 au stagiu de corizare de 35 ani pe linie. Astfel ca un militar nascut sa zicem in 1955, 1960 sau dupa, care a avut stagiu de cotizare pe legea lui Oprea L. 119/2010 de 20 ani, acum ar avea stagiu de cotizare de 35 ani. Asta ar inseamna un punctaj mai mic cu 75% fata de cel stabilit de legea lui Oprea.

Huhu Rezea spunea...

@Ster
Aici greșești grav! Se vede că nu ai trecut prin pensia contributivă!
Punctajele lunare se calculează similar ca in L 263/2010, respevtiv prin împărțirea salariului/ soldei lunare brute la salariul mediu pe economie. Același punctaj lunar se poate mări cu 25% sau 50% pentru condițiile de muncă si cu procentele pentru pensia suplimentară.Stagiul complet de cotizare, variabil între 20-35 ani,nu a contat și nici nu va conta in calculul punctajelor lunare și anuale și nici în stabilirea sumei punctajelor anuale.
Așa că suma punctajelor anuale calculată militarilor pe L 263/2010 va fi cam aceeași si pe L 127/2019 sau pe cea care o va înlocui.
Stagiul complet de cotizare, variabil între 20-35 ani, a contat doar în calcularea punctajului mediu anual, celebrul PMA, punctaj care nu se mai calculează ăn noua lege, tocmai pentru a nu se mai face diferențieri intre pensionari în funcție de data pensionării.

Leon spunea...

Corect Huhu, cu un mic amendament!
Pensiile revizuite cf.OuG 1/2011 vor avea un Punctaj Total mai mare datorita Grupelor de munca mai favorabile prevazute de M 123/2015 fata de Deciziole din 2011..!

Ster spunea...

@Huhu Rezea. Nu cred ca gresesc. Sa ne intelegem. Una este punctaj calculat pe L. 119/2010 si alta este punctaj calculat pe L. 263/2010. Militarii pensionati pana in 2011, au avut cu totii un punctaj calculat pe L. 119/2010, si nu pe L. 263/2010. Ei au fost introdusi in L. 263/2010, doar asa la modul generic, dar cu punctajele calculate pe L. 119/2010. Fiind evident ca toti cei pensionati inainte de 2011, prin considerarea unui stagiu de cotizare de numai 20 ani indiferent de anul nasterii, li s-a calculat un punctaj mai mare cu 75% fata de cei pensionati direct pe L. 263/2010. Respectivilor daca li s-ar recalcula punctajul dupa L. 263/2010, ar aveas scaderi de punctaj colosale, la majoritatea cu 75% fiindca aproape toti sunt nascuti dupa 1950.

In fine, dar noi nici nu cunoastem care este continutul noii legi a contributivitatii!

Ster spunea...

Budai contraataca. Nici macar L. 127/2019 nu se poate aplica in procentul PNRR de 9,4%. Doar contributivele necesita 11,7% din PIB, fara a mai pne in calcul si specialele.

https://www.g4media.ro/marius-budai-voi-propune-eliminarea-procentului-din-pnrr-pentru-pensii-fiecare-stat-membru-ar-trebui-sa-aiba-independenta-de-a-si-decide-politicile-sociale-si-economice.html

Ster spunea...

@Leon. Punctajul pensiilor revizuite in baza OUG 1/2011 nu tine cont de anul nasterii, fiind raportate la un stagiu de cotizare de numai 20 ani la toti militarii. Ca atare, acele punctaje sunt nule fata de prevederile oricarei legi a contributivitatii cu aplicare unica.

Dau exemplu! Eu sunt nascut in 1965. L. 119/2010, respectiv OUG 1/2011, mi-a calculat un punctaj, prin impartire la stagiul de cotizare de 20 ani. Da, dar dupa L. 263/2010 eu rebuie sa am un stagiu de cotizare de 35 ani. Asa la orice viitoare trecere la contributivtate, noua ni se recalculeaza punctajul dupa criteriile celorlalti contributivi, nu cu derogari pt. stagiul de corizare. Asta inseaman un punctaj mai mic decat cel pe OUG 1/2011. La mine cu fix 75%. Si la majoritatea tot asa iese! Vedeti anexele cu stagiile de cotizare pentru toti oamenii muncii, si uitati de prevederile derogatorii din OUG 1/2011!

https://lege5.ro/Gratuit/geztsmrxgu/anexa-nr-5-lege-263-2010?dp=gq2tcobsgi4dc

Huhu Rezea spunea...

@Ster
Nu persista în greșeală!
Ca să înțelegi mai bine, punctajele lunare, punctajele anuale și suma punctajelor anuale se calculează la fel, atât pe Legea 119/2010 cât și pe L 263/2010, dar si pe L 127/2019.
Diferă doar modul de calcul al punctajului mediu anual, pe 119 și 263, sau al punctului de referință, pe Legea 127/2019

Ster spunea...

@Huhu Rezea. Nu persist, ci demonstrez. Punctajele calculate pe L. 119/2010 nu au o legatura decat incidentala in anumite cazuri extrem de putine cu punctajele calculate pe L. 263/2010 sau pe L. 127/2019. Merg pe exemple, comparand L. 119/2010 cu L. 263/2010.

A) Prin raportate la anexa 6 cu stagiile de cotizare pt. armata din L. 263/2010:

- X nascut pana la 1 ianuarie 1956: are 20 ani stagiu de cotizare pe L. 119/2010 si tot 20 de ani stagiu de cotizare pe L. 263/2010;
- dar Y nascut in 1965, are 20 ani stagiu de cotizare (tot ca cel nascut inainte de 1956) pe L. 119/2010, insa are ... 26 de ani stagiu de cotizare pe L. 263/2010
- dar Z nascut in 1970, are 20 ani stagiu de cotizare (tot ca cel nascut inainte de 1956) pe L. 119/2010, insa are ... 30 de ani stagiu de cotizare pe L. 263/2010

CE REZULTA? Ca la trecerea pe contributivitate si calcularea punctajului in baza L. 263/2010, in conditiile Anexei 6 cu facilitati pt militari, din cele 3 exemple, doar X ar ramane cu acelasi punctaj al pensiei, iar lui Y si Z le scade punctajul daca ar fi recalculati dupa Anexa 6 din L.263/2010 (i-ar scadea lui Z cu 50%, iar lui Y cu sub 10%).

Anexa 6 este aceasta https://lege5.ro/Gratuit/geztsmrxgu/anexa-nr-6-lege-263-2010?dp=gq2tcobsgi4ds

B) CAZUL SI MAI GRAV. Dar si cel mai realist, tinand cont ca astia vor contributivitate la fel, fara derogari etc. Asta inseamna raportarea la ANEXA 5 din L. 263/2010 (fara derogari pentru armata). Pentru ca nimeni NU ne granteaza ca la trecerea la contributivitate, militarii vor avea din nou derogare fata de civili in ceea ce priveste stagiul de cotizare. Caz in care, reluam cele 3 exemple, de aceasta data raporatate la Anexa 5:

- X nascut pana la 1 ianuarie 1956: are 20 ani stagiu de cotizare pe L. 119/2010 , dar nu mai are tot 20 de ani stagiu de cotizare pe L. 263/2010. Ci intre 25 si 35 ani si 7 luni, in functie de anul concret al nasterii.
- Y nascut in 1965, are 20 ani stagiu de cotizare (tot ca cel nascut inainte de 1956) pe L. 119/2010, insa are ... 35 de ani stagiu de cotizare pe L. 263/2010
- Z nascut in 1970, are 20 ani stagiu de cotizare (tot ca cel nascut inainte de 1956) pe L. 119/2010, insa are ... 35 de ani stagiu de cotizare pe L. 263/2010

CE REZULTA? Ca la trecerea pe contributivitate si calcularea punctajului in baza L. 263/2010, in conditiile Anexei 5 FARA NICIUN FEL de facilitati pt militari, din cele 3 exemple, niciunul nu ar ramane cu acelasi punctaj al pensiei. La toti le scade: lui X cu 50%, iar lui Y si Z cu 75%.

Anexa 6 este acesta https://lege5.ro/Gratuit/geztsmrxgu/anexa-nr-5-lege-263-2010?dp=gq2tcobsgi4dc

Concluzionez: la o eventuala trecere pe contributivtate asa la full in cond. Anecei 5- adica fara derogari pt. armata privind stagiile de cotizare, toti cei cu punctaje calculate pe L. 119/2010, pierd si inca urat de tot, PE LINIE INTRE 50-75%, MAJORITATEA 75%. Iar daca s-ar recalcula cu derogari pt. armata privind stagiul de cotizare cf. Anexei 6, ar fluiera A PAGUBA doar cei NASCUTI dupa 1956, adica majoritatea in viata. Ar avea acelasi punctaj doar cei nascuti pana in 1956, adica o minoritate.

Legea o demonstreaza.

Viorel spunea...

Ster, nu mă copia. Citește postarea mea de la ora 16:58 de pe topical „Cum s-ar putea PNRR-iza pensiile militarilor ?”

Leon spunea...

@Ster, inseamna ca n-ai citit deloc L.127/2019, lege care NU mai calculeaza PMA ( cel care imparte Punctajul Total la 20-35 ani de cotizare)!
Acest PMA este ELIMINAT si conteaza numai Punctajul Total obtinut in toata activitatea, care se inmulteste cu VRS( valoarea de referinta sectoriala, in acest an ar putea fi 63 lei(1586/25) si se obtine Pensia Bruta.( la militari se mai adauga si procentele ptr.OMM/SOSP).
Noua lege ELIMINA si Indicele de Corectie de 1,41, dar pentru veniturile pana in Aprilie 2001, se adaugă un 10% la Punctajele anuale !

Ster spunea...

@Leon. Da, recunosc. Nici nu am de ce sa citesc o lege care nu ne priveste. Mai ales in conditiile in care prin PNRR trebuie adoptata o alta lege, asa ca si L. 127/2019 este istorie. Ce rost are sa ne aruncam dupa himere, cand noi nu cunoastem continutul noii legi? Eu stiu ca L. 127/2019 este mai generoasa. decat precedentele, de aceea nu doresc sa ma imbat cu apa rece. Mai ales cand am aflat ca Budai a afirmat raspicat ca nici macar aplicarea L. 127/2019 nu este asigurata de cele 9,4% din PNRR.

Pe de alta parte, eu cred ca cei care tot ati calculat avantaje dupa L. 127/2019, comiteti undeva o greseala. Eu am mai dat un exemplu cu un PCC de la armata (functie mica) care s-a pensionat cu 1400 lei, la 61 ani varsta si 40 ani vechime efectiva. Daca mai statea 4 ani, ar fi luat pensie cu doar 400 lei mai mult. Asa ca eu nu inteleg deloc avantajul L. 127/2019.

Calinmihaib12 spunea...

Ster:
Greșești..parțial, pt.că legea 263..cu MILITARII incluși, avea alt STAGIU COMPLET DE COTIZARE pt.militari: în intervalul: 20-30 de ani,funcție de anul nașterii..!;deci nici pomeneală de.."35" de ani = ST.C.-Cotizare, pe care îl invoci..!!..(= dacă ai fost militar..?!).
..În rest,sănătate..!

Huhu Rezea spunea...

@Ster
Dacă pornești cu idei preconcepute precum talibanii USR împotriva L egii 127/2019 greșești.
Nici Legea 127/2019 si nici altă lege de modificare parțială a L 127/2019 nu va modifica modul de calcul al stagiilor lunare, anuale șisuma punctajelor anuale.
In forma modificată, L 127/2019 va avea un alt nivel mediu al stagiilor complete utilizat pentru calculul punctului de referință. In legea 127 nivelul mediu era de 25 ani.

Ster spunea...

@Calinmihaib. Am raspuns si inca cu detalii cu exemple pe cele 2 anexe, dar nu mi-a aparut comentariul. In Legea 263, privind stagiile de cotizare, o anexa este pentru civili si una pentru militari.

Da, legat de anexa pentru militari, stagiul de cotizare este de 20-30 ani, in functie de anul nasterii. Cu conditia ca sa mai existe pe viitor o astfel de derogare pentru militari. In alta ordine de idei, in comentariul care nu mi-a aparut, eu am dat exemplu clar cum pot scadea punctajele militarilor pensionati inainte de 2011 si daca s-ar aplica numai anexa cu stagiile pentru militari.

Exemplu: militarul X nascuta inainte de 1956m militarul Y nascut in 1965 si militarul Z nascut in 1970, pensionati inainte de 2011, au punctajele calculate dupa L. 119/2010 si toti au un stagiu de cotizare de 20 ani. Daca acelorasi militari li se aplica anexa pt. militari din L. 263/2010, militarii Y si Z o musca, intrucat nu li se mai imparte punctajul la 20 ani ca pe L. 119, ci in functie de varsta Y la 26 an si Z la 30 ani. Asta inseamna scadere de cuantum. Doar primul ramane cu acelasi punctaj si acelasi cuantum.

Dar, noi trebuie sa punem problema brut! Dar daca nu ne mai lasa nicio derogare? Si ne trateaza ca pe civili? Pentru ca asa vor opinia publica, politicienii, societatea! Nu trecem toti in corpore la stagiu de 35 ani cum au civili? Nu inseamna asta scaderi de pensii la toti? Ba da! Adica, noi trebuie sa pornim de la ideea ca nu ne mai privilegiaza nimeni si da in noi cu contributivele, la fel ca in tractoristi. Este mai realist decat sa visam cai verzi pe pereti!

Calinmihaib12 spunea...

STER:
..E evident ceea ce scrii,dar,așa cum am scris în alt comentariu,chiar dacă ni s-ar recalcula pensiile pe sistem contributiv,nu putem fi exact în "situația" civililor= care au ALTĂ VÂRSTĂ LEGALĂ DE PENSIONARE și STAGIUL COMPLET DE COTIZARE= corelate = între ele și MAI MARI= decât a tuturor gene rațiilor de MILITARI în VIAȚĂ,astfel încât: tot așa" prin logica firească a lucrurilor: la o vârstă legală de pen sionare și stagii de cotizare complete mai mici și astfel corelate, nici o minte sănătoasă și de bună-credință nu poate pune semnul EGAL între..SITUAȚII
DIFERITE..!!
Restul..decurge din..ceea ce am scris mai sus..!( desigur în situația că ar fi o lege contributivă asemănătoare cu legea 263..!).

Leon spunea...

Ce i-o fi apucat pe Nemti sa aloce inca 100 mld.euro pentru Armata:
https://m.ziare.com/germania/germania-deblocheaza-miliarde-armata-razboi-ucraina-1743564

M spunea...

@Leon

Vedeți de către ori s-a făcut de râs Armata germană în ultimii ani! 😁

Calinmihaib12 spunea...

Ster:
..mi-a "scăpat" să-ți amintesc faptul că..MILITARII nu pot avea stagii.. "efective"..așa cum ai scris:.."peste
45 de ani.."(decât poate în câteva cazuri..!)
..La vârstele legale de pensionare, militarii, în intervalul de vârstă:
19-60 de ani pot realiza o VECHIME "EFECTIVĂ" de MAXIM..41 de ani(..!) pt.care pot lua PENSIE în sistemul militar..!

Calinmihaib12 spunea...

Leon:
(30 mai 2022, 09:58')
..e posibil,ca în contextul actual,cu ..RĂZBOAIELE.."astea"..în desfășurare (..!),să "asistăm,..participăm.." la restabilirea "vechilor" imperii.!, in clusiv cu redistribuirea de TERITORII .."sensibile"= bogate în RESURSE mine rale..și AGRICOLE..!