Un produs Blogger.

vineri, mai 20, 2022

Directoarea CPS a AMpN se mai descalifică o dată ca jurist prin repetarea idioțeniei juridice potrivit căreia indexarea /majorarea pensiilor prin OUG 57/2015 ar fi fost valabilă numai în anul 2016

44 comments

In ultimii 2 ani nu a mai apărut în documentele depuse la instanțe tâmpenia că majorarea pensiilor militare potrivit art. 14 din OUG nr. 57/2015 ar fi operat numai în anul 2016. Era dovada că juriștii care au reprezentat CPS în instanțe au corectat un argument non juridic pe care conducerea Departamentului Juridic sau a CPS îl impusese în documentele orientative elaborate pentru susținerea apărărilor în instanțe.

Iată că vine Directoarea CPS a MApN, după 4 ani, și umple de sânge un document procedural depus la Curtea de Apel.

Repet și aici art. 14 din OUG 57/2015, articol care este aplicabil atât pensiilor din sistemul public cât și celor militare:

Articolul 14(1) Prin derogare de la prevederile art. 102 alin. (2) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare, în anul 2016 valoarea punctului de pensie se majorează cu 5% și este de 871,7 lei.(2) Prin derogare de la prevederile art. 59 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, în anul 2016 pensiile militare de stat se majorează cu 5%.
-A auzit, cumva, pe undeva, de la cineva,  doamna Miaela că în sistemul public de pensii majorarea valorii punctului de pensie cu 5% a operat numai în anul 2016? Nu doamnă, acea majorare s-a acordat și în anii următori și este inclusă și în prezent în valoarea punctului de pensie de 1586 lei, chiar dacă a fost acordată prin derogare de la art. 102 din L 263/2010.-Stie domana Miaela că toate pensiile militare plătite chiar de CPS a MApN, care au rămas în plată cu cuantumul contributiv, mai mare decât cel recalculat prin articolele 109 și 110, poartă și acum în cuantumul lor majorarea de 5% din 2016? Regula era, potrivit art. 59 din L 223/2015 că indexarea se face anual cu rata inflației comunicate de INS. Prin excepție de la regulă, OUG 57/2015 a permis o majorare mai mare decât rata inflației. Interpretarea repusă de doamna Miaela în Concluziile scrise pentru termenul din 24 05 2022 este descalificantă pentru un jurist. Instanța trebuie să țină seama de argumentele pe care CSP a MApN le aduce pentru respingerea pct. 1/iii din decizia Curții de conturi, dar numai a acelui subpunct, nu a întregii  Decizii nr. 4/2020Concluziile scrise invocă manipulator Decizia nr. 40/2021 a ICCJ prin care a fost respinsă ca inadmisibilă o sesizare privind pronunțarea unei hotărâri prealabile . Nu a fost o cale ordinară sau extraordinare de atac și, mai mult, ICCJ a respins ca inadmisibilă sesizarea, lăsând instanțele să decidă. Paragraful 95 din Decizia ICCJ,  citat în concluzii, nu este o concluzie a Inaltei Curți ci este o concluzie a Curții de Apel Oradea, a cărei sesizare a fost respinsă. In privința doamnei Pieleanu, pensionar MAI, functionară la Curtea de Conturi, aceasta a fost atât de influentă că, potrivit Deciziei Curții de Conturi pentru CPS a MAI, și dânsa trebuie să restituie majorarea primită peste plafonul de 85% din baza de actualizare.De ce  s-o invinuim doar pe Miaela ca  a interpretat anapoda excepția din art. 14 al OUG 57/2015, când chiar un complet al Curții de Apel București, Secția Civilă,  a hotărât definitiv pentru un justițiabil  că  majorarea de 5% a fost valabilă numai în anul 2016.Să sperăm că acest complet de Contencios administrativ al Curții de Apel București  este mai profesionist. 


44 de comentarii:

Leo spunea...

Croitoreasa nu este juristă.
Este la bază infanteristă (la studente) , apoi economistă , apoi de 2 x dottore în ec. și "inteligence." S-o caute CNATDCU și pe ea la doctorate ca să vedem cât de mare SAVANTĂ
Nu e vina ei , ci a sistemului care promovează IMPOSTURA la grad de virtute naţională.
Un alt produs al acestui sistem al corupției academice, este dottore ĂĂĂ..ÎÎÎ...și care fuge de CNATDCU ca molia de naftalină.
Și câți or mai fi.................



mosmartin16 spunea...

Pe măsură ce trece timpul... numărul analfabeților funcțional cu putere de decizie tot crește, iar asta va aduce alte și alte nedreptăți ! Ferește-ne Doamne...atât de oamenii proști sau răi...ori de cei care sunt și proști și răi !

Dan B. spunea...

Pentru a afla filiera prin care a ajuns șefă la CPS, este firesc să vă întrebați a cui soție este (medic la spitalul militar din Craiova), bun amic cu LOV și Fifor.
Pe de altă parte, pe timpul cât am lucrat la proiectul de OUG, dispus la redactare de către ministrul Leș, am avut ocazia să conlucrez inclusiv cu ofițeri desemnați din structura CPS. Și, casă fiu sincer, mi-au parut buni practicieni, mai puțin consilierul juridic de la CPS. Culmea este că, până la sfârșitul anului, „Miaela” s-a debarasat de acei profesioniști, mult, mult mai deștepți decât șefa lor. Iar cum madam intrase oarecum în dizgrația lui Leș, i-a alungat pe aceștia, profesionițti cu vechime, posibili înlocuitori.

Viorel spunea...

Leo. Instituțiile statului se autosesizează atunci când cel flămând fură găina din ograda bogatului, în rest au grijă să se protejeze. Nu vezi și cu vaccinurile. Au cumpărat de nu au loc unde să le depoziteze, bani investiți fără rost. Vaccinuri ce vor expira iar cei aproape 800 milioane de euro se vor evapora. La pușcărie, nimeni.

Leo spunea...

O altă formă de impostura a drei. este că-şi asumă lucrările altora.
ea nu ar fi fost ăn stare să formuleze o frază dpv juridic.
Amabilul i-a arogat talente de juristă care o depășesc cu mult.
Deci , ea s-a descalificat prin IMPOSURA și prin faptul că și-a pus semnătura pe o lucrare despre care nu înțelege NIMIC.
Nişte LICHELE .
E plin MFA-ul de ele.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ce scrie croitoreasa, colectionara de doctorate plagiate si matrimoni...oale de sarmale cu cositorii din interese personale de cazane de rachiu coclite si rasuflate, la ramazan baute pe nerasuflate si rupte, toate esuate pe baza de amantlâcuri si imoralitate, imi intaresc ideea ca fomela bea cu gamela carmol si formol cot la cot cu Lola Fiola Dârmol, amandoua fiind cele care la pensiile brotacare au bagat cotite sa fie taiate si inghetate , de n-ar avea parte de fiori intre căpriori si i-ar muri pohtele cu căldurile la portile pe unde se strecoara ispitele! Sa se recositorească si sa aiba mormolocul zglobiu la broască numai cand pensia mea o sa creasca!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Dan B, a divortat de medic, un om onorabil, cu care am vorbit de doua ori la telefon pe un subiect pe care nu pot sa-l spun, si stiu si motivul pentru care au divortat, si pe acesta il tin cu strasnicie secret intim pastrat! Ca om crestin, regret divortul acesta nedorit, chiar daca mai pamfletez parand ca injectez cu venin, dar se pare ca rautatea ce o are parca si-o cauta cu lumanarea, daunand ministerului si viloaiei sectoriale cu amestecuri brutale in pensiile brotacare!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, felicitari pentru ce i-ai bagat si i-a intrat prin palton si prin pantalon, ca sula-n coaste, autoarei năpaste de copy paste!

Gigi spunea...

Trebuie să-i dau dreptate lui CFI,sotul doamnei dottore nu trebuie băgat în cauză,nu are vreo vină ce face și desface d-na director.Este un dr.militar respectabil si de bun simț.Nu interveneam,dar nu se cade sa fie băgat in "ciorba" directorului de la CPS a MApN.

Huhu Rezea spunea...

@Gigi
Dar nici nu a fost introdus în discuții decât ca fapt divers!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Azi, onorabilul medic militar, este de cam doi ani pensionar si practica in continuare medicina in cadrul unor cabinete medicale, particulare, si sa stiti ca din discutiile avute cu domnia sa am realizat ca bunul simt si educatia au contribuit si ridicat reputatia, sub nici o forma n-am ghicit ca ar fi rautacios, dual sau conflitual, chiar telefonul pe care mi la dat si m-a rugat sa fiu mai temperat si mai masurat in actiunile mele furtunoase de a critica si a le da la oase unor personaje pe care eu le consider rautacioase si periculoase pentru intreaga Oaste! Il salut pe aceasta cale, si ii doresc succese si sanatate, domnia sa fiind un vizitator si observator, mai mult sau mai putin ocazional, pe acest blog militar!

anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

Cornele, d-ul Doctor este pensionar militar cu gradul de Maior, de aproape 20 de ani, cu o pensie de mizerie si este angajat tot la Sp.Militar(medicina interna) si in afara programului poate profesa si la o clinica particulara (RM, de exemplu)!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@God is busy, hai mai degraba sa recunoastem cu ironie ca tot ce scrie cu idioție toata sleahta lui Croitoreasa, ea fiind o profundă jale si jalanie parpale hadale curmoale in adanci subterane cu legislatiile militare, ca infanteristă infantilă de cancelarie, care poate bloca din prostie de dihanie o campanie, îi dezvaluie pe toti si până la chiloți ca sunt chiar niste idioți si rau intentionati! Ea nu-i juristă, e doar o turista oportunistă ce urcă ca o curcă din furcă in furcă si din treapta-n treaptă in functii bune sa se ajungă o carierista dășteaptă, ca o ceapă degerată la clocit sub cloșca din poiată, ca la final sa iasa la pensie general, avansata la apelul de seara la la lumina chioară de felinar! Cu astfel de mutanți si mutante ne luptam cu milioane de acte in instanțe la fel de influentate si denaturate de circulare secretizate, ca si acolo, pe capete, cei care primesc bani grei sa ne apere si sa ne faca dreptate nu-s prea departe de căpățânile pătrate si grosolan șoricare ale cretinismelor clocare ciobărite in conacele mafiot sectoriale! Toti, la un loc, si fara deosebiri sau condiții, reprezinta metastazele purulente cu cele mai grave infecții ale unei proaste justitii, dar care consumă un sfert din bugetul auster al Țării si al societații!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, este perfect adevarat, dar n-am vrut aici sa fac asta mentionata, considerand ca viata privata nu trebuie etalata, si asta mi-a spus-o intocmai asa domnia sa. Mi-a spus si cat avea remuneratia, si trasese concluzia ca Armata nu pune valoare pe toate cadrele militare si de asta si discrepantele si problemele de discriminare la care noi luam atitudine cu hotarare si indignare, pentru care personal avea o anumita supărare despre salarizarea domniei sale.

reddog spunea...

La multi ani sărbătoriților de astăzi: Constantin și Elena.
La multi ani și orașului Constanța!

Nea Nicu spunea...

Directoarea Miaela a absolvit la Sibiu la " Nicolae Bălcescu", la specialitatea " finanțe". Nu infanterie.
Că știe finanțe cât un infanterist, e perfect adevărat.
Singurul jurist plecat din cauza ei este domnul gl.Rosu, supărat că după plecarea lui Luca nu a fost uns director. De supărare și- a scos și soția la pensie. A mai plecat colonelul Toma Gheorghe, tot consilier juridic, luat de fostul director Luca la Direcția Audit. Deci madam Miaela nu a dat nici un jurist afară. Dar a adus fel de fel de agarici, fără nicio expertiză în domeniul pensiilor militare.
Întâmpinarea pe care o prezentați, a semnat- o ca director, lipsind momentan directorul juridic.
Și pentru că pe madam o scoate calculatorul în iunie, au prins curaj și cei doi adjuncți și nu mai vor să semneze.
Se aude că unul din ei ( cel mai vechi in casă) va fi următorul director.
Vai și amar indiferent care din cei doi rămâne!
Nu mai e nici un ofițer din specialitatea finanțe in Casa de Pensii, doar strânsură.
Ca să fim corecți, această politică a fost începută de fostul director Luca, cel care a făcut o ditamai structura cu recalificați din Centrele Militare in special.
Iar Luca e bine mersi, deși ingineria cu actualizarea strâmbă din 2017, el a gândit- o de capul lui și a impus- o.
Că actuala nu a zis nimic despre asta, ciubucul ei!
Știți proverbul : " Capra se pârțâie și oaia pățește rușinea!".
Să așteptăm deci luna iunie. Ați văzut sub ce auspicii...

anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
anonim spunea...

Personal,Confidential pt d-nul reddog/dogred/caine rosu/zis si dingo
blob:https://web.whatsapp.com/3bb85d09-bac5-42c2-8a7d-ed8cd099afa7

trimis din sala cazanelor

Huhu Rezea spunea...

@Nea Nicu
Eu cred că la "Finanțe", la Scoala Militară Sibiu, s-a învățat cu se face regularizarea a două sume concurente, astfel încât una dintre ele să dispară.
In speță, valoarea indexării cu valoarea actualizării din anul 2017.
O metodă ar fi cea cum spune juristul sef al Curții de Conturi, respectiv translatarea noului cuantum actualizat potrivit art. 60 alin (1) în locul cuantumului recalculat din cuantumul în plată la 31 12 2016 și compararea lui cu cuantumul în plată
A doua metodă este cea clasică, respectiv adăugarea la cuantumul în plată de la 30 06 2017 a diferenței dintre creșterea prin actualizare și creșterea prin indexare.

Cine vrea să-și amintească calculele explicite ale actualizării corecte, așa cum sunt ele rămase în memoria blogului, încă din martie 2019, este rugat să revadă modul cum am corectat o decizie emisă de CASA SECTORIALĂ A SRI.
https://www.huhurez.com/2019/03/sa-corectam-si-o-decizie-de-actualizare.html

Huhu Rezea spunea...

Corectarea actualizării deciziei de pensie emise de. CPS a SRI a citit-o pe vremea aceea și @Burebista. Atunci semna cu alt pseudonim.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@God is bosy, apai, mousiu de dimineata si pana noaptea tarziu, trihirica cu trihirica, si tot nu se cunoaste nimica asa ca lucrez si impachetez, incet si incetisor sa nu mor, iar Gabita fiind un un boem burghez nu vreau sa-l mai deranjez. Mi-am oprit toate activitatile literare si de postare, doar pe Huhurez mai lupt pentru pensiile militare cu râvnă sa nu-mi ies din mană! Curand o sa opresc si aici lucrul cand se va intrerupe cablul. obligat de impachetat.

Leo spunea...

- Auzi la Leon că fostul Croitoresei are pensie de mizerie la 5000 lei lunar.
E adevărat că l-a întrecut Cristinuca lui ĂĂĂ..ÎÎÎ...cu 1000 lei , dar ea a fost colegă la 2630 cu croitoreasa dar și nevastă de prim gulerat. Şi-a făcut la notar prenupțială , deci din start eaa știut că va fi fostă a doua oară. Lăcomia le întunecă mintea și nici îmbrâncită nu va pleca de la 2505. o ține în brațe ĂĂĂ...ÎÎÎ...până după MAREA RECALCULARE a pensiilor brotăcare făcută cu ocazia noii legi de pensii brotăcare.
- Nevasta lui RED a plecat la pensie de pe poziția de directoare juridică șefă , de necaz că n-a pus-o pe ea directoare plină la 2505 când s-a dus RED în locul lui maciu piciu altă lichea mare care a elaborat actualizarea/recalcularea din 01.01.2016.


reddog spunea...

Poate se întâmplă o minune și se întrerupe cablul.

Huhu Rezea spunea...

Numai 6 cititori au avut curiozitatea sa deschidă linkul de mai sus cu corectarea deciziei de actualizare emise deCPS a SRI

anonim spunea...

CFI
spor la treaba!
ca asa "incet incetisor si tot pe loc" o sa ramai tot de unde ai plecat
Iti place si tie munca precum lantu' la caine(n-am zis io a zis-o ala de la cazane) 👹
E adevarat ca e mult mai usor sa te vaiti 🥵
Ca sa te parafrazez(ca tu ai zis) "Bine ca ai obtinut casa mult visata"
Asta 'mi-aduce aminte de 40%...vreo 47000 lei avans pt casa(apartament amarat platit pe vremea lui Ceasca,avansul de la CEC) plus inca vre 10 ani de rate la greu pana a venit Iliescu si-am achitat restul de plata cu echivalentul unui bax de Carpati(inflatia da'i'ar sanatate,in cazul asta lu' Iliescovici si lu' Petre Roman ca-mi "crestea" solda tot la 2 luni iar pretul ap. ramasese intepenit la "leul"lui Ceasca....io-te asa am ajuns tara cu cei mai multi proprietari de apartamente din lume la 1000 de locuitori
Gata cu vorba acum tb sa sterg ce-am promis
Armata in loc de casa mi-a dat "mumu"😁
Macar tu ai primit "mult visata" de la dom' primare
Trebuia sa faci totusi contract de munca atunci cu ziarul "Ora 25" nu sa crezi ca o sa ramai vesnic tanar.Nu conteaza ca tot la mine ajungeti cu domiciliul in final🔥🔥🔥 😈

Viorel spunea...

God is busy.Can I help you? Iei în derâdere forța divină. Ai grijă că s-ar putea să te cheme la Dânsul cât mai curând și atunci te va întreba. I can help you ?

Huhu Rezea spunea...

Stai liniștit, Viorel, că forța divină care coordonează haosul Universului nici nu percepe ce fac niște ființe de pe minuscula planetă Pamânt.

anonim spunea...

Pt cine doreste sa fie la zi cu ultimele actualizari ale google translate
Totul e in functie de cel care se afla in situatia respectiva
Ori asa.....ori asa!! "pă enteres" 👺 👺

blob:https://web.whatsapp.com/fd8497a2-4850-4e1f-9be0-cdb80b6a889b

Meeeaamm ce ma plicti!!!
Cre' ca s-a apucat CFI-u de treaba.....Acu' rupe hamu'(e la somnu' de frumusete)
Ca de pensii ce dreak sa zic? Astept ca asta fac de 5-6 ani.....Sa vezi ce penzie isi trage croitoreasaaa!!! Noi vb si ei o sa-i explodeze cardu'
@Dingo
O sa ia si plati compensatorii.Alea pe care trebuia sa vi le dea voua,acum o sa le ia madam ca sa "echilibreze bugetu" E posibil sa va cheme si la notar sa faceti acte de donatie,dar nu te speria,a zis ca plateste ea taxele notariale 😛
In rest despre pensii "..șteptem...spălăm *izdu"Na ca mi-aduse-i aminte de golanii cu imnu' secuiesc al *ulii de pe Giulesti.Oooofff mi-am stricat ziua deja! Ma duc sa mai bag niste lemne sub cazane ca o astept si pe madam Katalin.Acum nu vi se mai pare asa ochei este?
Io v-am zis ca i-a bagat Orban draci in cur.Ca-mi lipseau la apel cativa...acum macar stiu unde sunt...🤬

anonim spunea...

Viorel
Daaa forta asta divina are grija si de catelu' tau sau esti imputernicit cu delegare?

Darth Vader (zis "forta intunecata")

PS Tocmai zbura o musca si am zdrobit-o.Cred ca asta va aduce un mare dezechilibru in univers
Va dati seama cate "catralioane" de muste nu se vor mai naste? Si vor pieri alte "catralioane" de vrabii si apoi miliarde de soimi si pisici si din cauza asta o s-o mierleasca frumosul tau catel ca nu mai gaseste pisici pe care sa le alerge.Iti mai dau si alte exemple ca nenea Vader poate!!
Vezi ce poate face o musca? Iti omoara catelu!!
Si pe "forta divina" o doare la "bașcheți"......Neesiimtiitaaaa!!!
Mai bine ia-ti o sabie d'aia care face bazzz,bazzz si te bati cu "sssforta" 💪

anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Viorel spunea...

God is busy.Can I help you ? Parte dintre voi sunteți niște PAPĂ LAPTE. Vă calcă cine vrea și cine nu vrea în picioare iar pe tine te interesează Rex. Dar ardelean mare și deștept știi să te dai. Cu ani în urmă venea în vizită ca la el acasă primul ministru al Ungariei fără să-l doară undeva de autoritățile de la București. Acum văd că și președintele Ungariei face la fel iar ARDELEANUL God is busy.Can I help you stă cu degetul în fund. Scandal la vizita președintelui Ungariei în România, acuzații la nivel înalt. Președinta Ungariei, vizită cu scântei în România: Nu se întâlnește cu Iohannis și spune că „reprezintă toți maghiarii”, indiferent unde locuiesc. Toate TV. în acest moment discută despre acest lucru, cât și despre planul Ungariei în Transilvania. Poate așteptați din nou moldovenii și muntenii să ia inițiativă ca și cu zeci de ani în urmă, voi acceptând jugul austro-ungar. Ia aminte de la domnul Iulian Mareș, pune mâna și citește Suferințele din Ardeal de Vasile Stoica. Eu ca moldovean, roman de pe întreg teritoriul României am citit-o.

Niky spunea...

Spune ce i s-a impus de cei care doresc perpetuarea nedreptății!

Leon spunea...

Leo, sa nu exageram !
Daca un Doctor militar are o Pensie de 42.000 lei/AN si un Magistrat militar are 41.000 lei/LUNA, inseamna ca punem semnul egalitatii intre ei ??

Leon spunea...

Iar luna viitoare d-na Miaela isi va pune semnatura pe propria Decizie de PMS de aproape 15.000 lei, si-l va saluta din mers pe cel cu 3500.. !

reddog spunea...

Eu sunt fan al doamnei general Anaconda.
Unii sunt cârcotași dar cred că își merită pensia camarada noastră.

https://republica.ro/omul-cu-nevoi-speciale-al-statului-anaconda

Leo spunea...

- Individa nu se va pensiona anul acesta. O va ține ĂĂĂ..ÎÎÎ... ca să-i recalculeze lui și neveste-si pensia pe baza noii legi de pensii militare conf. REFORMEI și jalonului 2015 din PNRR.
- Totuși , daca se va pensiona cum zici , atunci individa va avea o pensie de cam 20.000 lei brut , deoarece vezi ce venit lunar brut are de 23600 lei/lunar brut.
Aceasta este CORUPȚIA legii 223 , prin care se deturnează fondurile de la cei ca Flavius către potentații MFA-ului gen ĂĂ..ÎÎÎ.. + cristinuca lui ĂĂĂ..ÎÎÎ...+ croitoreasa + dr. luK + juganu + RED + maciu piciu + RED și nevastă-sa + toată gașca de LICHELE GULERATE

Huhu Rezea spunea...

@Viorel
Dacă ai chef să comentezi despre fricile tele mistice, fă-o pe un topic adecvat și ți le public, dar nu-ți bate joc de un demers pe care tu l-ai abandonat tocmai pentru că nu ești sigur pe ceea ce faci sau gândești.

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. Despre ce frici mistice vorbiți. Dacă dumneavoastră considerați că nu există o forță divină întruchipată în Iisus Hristos, Allah, Buddha, etc., atunci vă contraziceți cu o lume întreagă și nu cu mine. Ați schimbat subiectul și mi-ați închis gura știind că nu aveți un topic legat de religie. Demersul meu legat de topic ar fi avut șanse de izbândă dacă nu mă luam după sfaturile unuia și altuia de pe blog și urmam cursul firesc al procesului. Recursul l-am făcut la sugestia dumneavoastră deși conform legii trebuia să-l fac după 24.05.2022 când sau dacă se va termina procesul sau după hotărârea ÎCCJ.

Huhu Rezea spunea...

@Viorele
Dumnezei și zei sunt în închipuirea oamenilor evoluați câte religii sunt pe Pământ. Oamenii primitivi aveau alte frici.
Forța universală care coordonează întreg Universul este dincolo de percepțiile noastre.
Eu respect instituțiile religioase dar nu și dogmele lor.
Ai eticheta Stiință și religie.

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. O mica rugăminte și nu vă mai deranjez cu această problemă. De ce sunt puși oameni să jure pe Biblie în sălile de judecată, Președintele, Parlamentarii și Guvernanții când depun jurământul ? Care este rolul Bibliei în acestă acțiune ? Cred judecătorii sau poporul că cel ce jură pe Biblie nu va minți ? Acum nu mai vorbim de Viorel fricosul ci de oameni cu doxă.

Huhu Rezea spunea...

Jurământul pe Biblie, Constituție, Coran etc. este că jurământul în dragoste. Este dat că să fie încălcat.
Cum or fi putut muri oamenii primitivi, care nu apucaseră să-și găsească forțe divine, în afară de manifestările zgomotoase ale naturii, fără să știe că merg în rai sau în iad?
Uită-te la bigotul de Becali! Credea el că Dzeu nu lasă CFR-ul sa câștige campionatul.

Cezar spunea...

@/ Viurel...majurul de la C.I
"Forta divina intruchipata in Hristos Alahh..Budha.".etc
Mare narod mai esti
"Religia..o fraza de dinsii inventata/ Cu a ei putere sa va apese in jug..."

Viorel spunea...

Ooo! S-a trezit și Don Cezare din somnul cel de după moarte. Ce ai căutat la biserică atunci când te-ai căsătorit religios Don Cezare, dar când ți-ai botezat sau căsătorit copii ? Nu-ți mai pun întrebări că nu sunt pe subiect și ne muștruluiește domnul Huhu.