Un produs Blogger.

miercuri, mai 04, 2022

Generalul (r) Cristian Barbu dezavuează blamarea Armatei de către analiști și politicieni iresponsabili

76 comments
Generalul în rezervă Cristian Barbu, fost rector al Academiei de Tehnică Militară, invitat de Ciutacu să explice pe hartă situația la zi a  războiului ruso-ucrainian,  a dat o replică usturătoare unui  analist care era siderat că rușii sunt numiți criminali și că ar fi provocați să atace România. Insolența unuia ca Savaliuc la adresa Armatei este cam generalizată, din păcate, în mentalul  colectiv din România. 
Ascultați-l pe Razvan Savaliuc de la minutul 25' și veți înțelege că în 1940 am avut politicieni de aceeași factură care au decis ca România să  cedeze  fără luptă 1/3 din teritoriul țării. 
Conflictul dintre cei doi a fost întrerupt de Victor Ciutacu, introducându-l pe post pe ministrul Budăi. Cine vrea să-l asculte pe Budăi ce va face printr-o ordonanță de urgență, care va intra în vigoare luna viitoare, poate să vizioneze până la capăt înregistrarea emisiunii din seara zilei de 03 05 2022. 
Ciutacu și generalul(r) Cristian Barbu.



76 de comentarii:

VIOREL spunea...

Dimpotrivă, cred că d-l Savaniuc a fost ceva mai raţional. D-l Barbu, săracul de el parcă a scăpat de sub supravegherea asistentei.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Postarea nu cuprinde bara de auditie si reglaj. Nu puteti sa repostati pentru a cuprinde toate reglajele?

Huhu Rezea spunea...

@viorele
Un militar nu poate accepta o aemenea ofensă la adresa Armatei în contextul amenințării dinspre răsărit. Dacă tu gândedști ca Savaliuc, nu trebuie să ne mai mire batjocura la care a fost supusă armata în ultimele decenii în privința salarizării și pensiilor.
Dacă nu avem încredere în Armată, lucru infirmat de sondajele de opinie, hai să n-o mai plătim. Adică s-o desființam. Voi ați înnebunit?
Inca o data repet! Nu transferați convingerile politice și aversiunea față de cei care ne conduc asupra intereselor de supraviețuire a țării.
Este descalificant pentru militari să exprime convingeri antinato și anti UE și să aibă toleranță, fie ea și minimă, față de agresiunea Rusiei.

Huhu Rezea spunea...

@Viorele
Dacă nu-ți schimbi numele nu te mai public. Exită alt user vechi care folosește acest nume.

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Cred că d-ta dai click pe poză nu pe video!🤣

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bine zis, Onorabile, caci o sumedenie si-au transferat simpatiile catre macelar si teroristi uitand ca sunt rezervisti, uitand ca sunt agresori si invadatori, ca au transformat o tara pasnica intr-o paragina, ca au ucis batrani, copii si femei gravide neavand unde a se ascunde de agresiunea acestor brute avide si crude, care s-au dedat la furturi, jafuri si violuri cu crime! Sa sustii Rusia si crimele sale, sa sustii agresiunile si distrugerile denonta lipsa de luciditate si responsabilitate... Cat despre Armata, daca seful Garajului statului, Spanzuratul Muilă a zis odata ca este inutila, ca in afara de cusut gulerase, nasturi si petlițe pare un pension pentru fetițe, deci cazarmile fiind inutile, apai ce sa ceri si de la loazele civile?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, Am sonor, dar nu vad butoanele de reglaj si bara de parcurgere, deci nu pot sa intru sa mai uit de la minutul in care doresc auditia sau sa reglez sonorul. Am sa mai incerc...

Buha spunea...

Mda! Retin afirmatia a administratorului cum ca "Este descalificant pentru militari să exprime convingeri antinato și anti UE și să aibă toleranță, fie ea și minimă, față de agresiunea Rusiei". Afirmatia este lipsita de orice apreciere realista si miroase a propaganda cu sula in coaste declansata de serviciile de informatii. De ce asa?

Ca militari romani aven tot dreptul sa exprimam convingeri antinato și anti UE si sa toleram agresiunea Rusiei. Din urmatoarele motive:

1) Agresiunile contra drepturilor de pensionare ale militarilor romani, cu desfiintarea dreptului la pensie militara intre anii 2011-2016, diminuarea cuantumurilor in cazul multora, apoi cu desfiintarea si a actualizarii drepturilor de pensie, taierea indexarilor etc. s-au petrecut cu armata romana in NATO si UE.

2) Mai mult. La acest moment toti militarii cunosc ca iar vor ramane fara pensii militare de la 01.01.2023. Stiti de PNRR unde propunerea de redesfiintare a pensiilor militare a plecat tot din Romania, tara UE si NATO.

3) Legat de cele prezentate anterior este extrem de interesant, dar explicabil, de ce SUA - si care este stapana coloniei Romania, accepta cu usurinta loviturile periodice in drepturile de pensionare ale militarilor romani. Tocmai SUA care tine la imaginea armatei sale si care nu au schitat niciodata niciun demers de a lovi in drepturile de pensie ale propriilor militari. Si in conditiile in care SUA se implica frecvent si public in chestiuni interne ale Romania. Explicatia impasibilitatii SUA este simpla: smulge bani buni de la Romania prin livrarea de armamente, iar banii taiati din drepturile de pensie ale militarilor romani, reprezinta un surplus care ajunge tot in vistieria SUA.

4) Agresiunea Rusiei contra Ucrainei este privita de catre militarii romani, tot din prisma drepturilor de pensie. Multi cred ca din motive de poza, politicienii romani vor tergiversa noua desfiintare a pensiilor militarilor romani, cat timp rusii si ucrainenii sunt in razboi! Urmand ca la primul semn de relaxare a conflictului, sa se reia campania contra militarilor romani pensionati, iar politicienii sa scoata de la naftalina noua lege care izbeste in pensiile militarilor romani. Legea este gata, dar inca nu este data publicitatii.

5) Agresiunea Rusiei contra Ucrainei este privita nu doar de catre multi dintre militarii romani, ci si de multi cetateni, fie la modul neutru, fie cu simpatie pentru Rusia. Acest fapt se datoreaza culturii istorice pe care inca o au multi romani. Exista inca multi romani care cunosc bine ca Ucraina a fost republica a URSS, alaturi de Rusia. Si ca Ucraina detine 4 teritorii smulse Romaniei in 1940/1944. Indiferent de propaganda desfasurata de stat pentru Ucraina sau de mass media platita. Aceiasi romani stiu si ca in anul 2004 am intrat in stare de alerta din cauza Ucrainei la faza cu Canalul Bastroe, cand vecina Ucraina a trecut la intimidarea Romaniei cu aviatia si cu diverse nave militare, in timp ce infigea balize in forta pe teritoriul romanesc din Delta Dunarii. Ca atare, atat multi militari, cat si cetateni in general, vad Ucraina ca un stat ostil Romaniei sau care oricum ar trebui sa isi ia o lectie fie ea si de la Rusia.

In fine, legat de UE, NATO. Sa nu uitam ca cetatenii romani nu au fost consultati niciodata daca vor in UE si NATO. Si nici daca vor trupe stationate permanent in Romania, asta apropo de marele parteneriat strategic cu SUA.

Ca si concluzie! Pe acest amalgam UE, NATO, Rusia, SUA, cumulat cu frustrarile multor militari si cetateni romani, populatia Romaniei inluzand militarii, este puternic divizata. Existand premisa ca in cazul implicarii directe a Romaniei in conflict, parte din armata, dar si din populatie, sa treaca de partea armatei ruse. Nu este o noutate, s-a mai intamplat acest fapt si in 1944, cand cunoastem bine ca initial 2 divizii formate de romani au trecut de partea URSS, iar ulterior intreaga armata. La fel si mare parte din populatie. Iar acum, lucrurile seamana teribil cu acea perioada.

Huhu Rezea spunea...

Buha
N-ai ajuns încă în Dombas, mercenarule?
Ha,ha ! Ce imbecilități poți să îndrugi!
O să vină Federația Rusă să-ți mărească pensia militară, prostule.

Huhu Rezea spunea...

Pe mine mă deranjează și mimica neîncrezătoare a generalului de securitate Troncotă, istoric militar, surprinsă de televiziune în timpul replicilor tăioase date de bravul general Barbu.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am intrat usor in postarea reala cu un click care m-a trimis la postarea originala... Savaliuc are si el partea lui de dreptate, dar se uita poate ca jurnalistii au avut si ei partea lor de contributivitate de a strica imaginea acestei Armate, criticand soldele si pensiile militare in cuantum prea mare (!), habar neavand de nedreptati si discriminare intre categoriile militare, neacordandu-se acea actualizare pentru normalizare, aratandu-ne cu degetul ca inarmarea coboara bugetul si afecteaza Tara si alte atacuri coordonate astfel incat imaginea globala a Armatei este pătată si in dificultate! Cat il priveste pe Budăi, hamaie si el ca Grivei acealeasi idei, dar nimic concret cu puctul pe ,,I'' pentru ca tot romanul a sti ce-l asteapta in urmatoarea perioada si ce majorari o sa mai aiba... Pacat, pacat, mare pacat ca politicienii au bagat tara asta si Armata intr-un mare rahat, asta tragandu-se numai de la presedintia care a plămădit tragedia cu austeritatea si pandemia cu ajutorul partidelor de dreapta!

Huhu Rezea spunea...

@cornel
Nu are niciun fel de dreptate Savaliuc, pe care l-am apreciat în timpul regimului Băsescu, dar el a rămas cu aceleași lozinci ca și când regimul statului paralel ar mai exista.
România, ca tară membră NATO, și-a dimensionat forțele militare în acord cu doctrina militară a Alianței.
In realitate, tipi ca Savaliuc sau Olescu, Buzescu, viorel exprimă convingeri anti-nato, din ignoranță sau din simpatii estice uitând de pericolul rusesc asupra României de mai bine de 200 de ani.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Buha, ne invata realitatea si logica ca rezboiul, agresiunea si crima sunt intolerabile si de neconceput, de la general si amiral si pana la ultimul recrut, indiferent de trecutul si evenimentele istorice ale Tarii atacate de catre hoardele sovietice, alienate si scelerate, si a motiva Istoria cu motorul ca sa pactizezi cu agresorul si a-i tine cu ineptie isonul este ca si cum ai fi inrolat in aceste hoarde barbare si invadatoare, diferenta dintre admirator-sustinator si agresor nefiind nici cat un fir de par! Militarul adevarat, pur sange, instruit si educat are imaginea, cugetul si atitudinea departe de rasisme, nazisme si porniri ideologice si razboinice in cardasie cu tarile agresive si tiranice, fiind mereu de partea celor care isi apara tara cu orice mijloace militand pentru pace!

Cezar spunea...

Nu au ales bine personajul
Trebuia sa fie MARES !
Sa explice el...cum se cistiga un razboi..dupa regulament si cît de importante sînt razele neonului..pentru armata!
In alta ordine de idei daca domnul "rector "se scăpa si făcea vreo remarca la pensii..il punea Savaliuc sa scoata cuponul pe masa
Vreo..8..9 mii de lei pe putin citea pe el
Cit îi pensia medie in civilie..dar la ..carnea de tun militara?
Si atunci ce sa mai fiscutam?

Paul Puiu spunea...

Datorita unor astfel de ziaristi aserviți politic si a politicienilor imaginea armatei si a politiei romane este știrbita sau discreditata!!! Din pacate oamenii de rand le dau crezare unor astfel de specimene si trebuie sa existe cat mai multi astfel de rezervisti sau in retragere care sa adopte o atitudine vehementa impotriva unor astfel de diletanți!!!! Despre Budai nu stiu de ce ar merita sa fie bagat in seama atata timp cat el a dus pana la capat ordinul PSD-ului de anulare a actualizarii pensiilor militare prin OUG 114/2018!!!! Budai nu a aparat si nu va apara niciodata interesele militarilor, politistilor, rezervistilor si in retragere!!!! Tot ce afirma despre modificarea PNNR-ului o face doar pentru cei cu pensii civile de stat de la care incearca sa atraga voturi pentru PSD care e groparul pensiilor militare!!!! Din 2016 si pana in prezent PSD s-a opus majorării pensiilor militare in favoarea pensiilor civile de stat, opunându-se permanent fata se proiectele care ar fi afectat pozitiv pensiile militare!!!!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile, I-am dat dreptate lui Savalic acolo unde a spus ca despre Armată ca are imaginea maculată de la factorii care permanent o sapă si-o ingroapă

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

O sa se dea o Lege foarte buna anti specula, la unele produse dandu-ne fiori preturile crescute si de peste 100 de ori, viitoarele amenzi fiind de la 5500 lei la 11.000 lei, eu adaugand ca avea sa fie dreptate daca autorizatiile de vanzare le erau definitiv anulate, stiindu-se clar ca in toate pietele preturile făcandu-se, si nu de azi de ieri, prin clanurile de jmecheri de bombardieri, niste derbedei si misei caci nici o cotoarcă nevazand cum arata la culoare o sapă!

M spunea...

@Buha

Confundați nivelurile discuției!
Pe vremuri de pace putem să criticam atât conducerea țării (aleasă democratic) cât și prevederile legale.
Atunci când avem război la graniță aceste discuții încetează!

Eu mi-am trimis la Centrul Militar de care aparțin atât livretul militar cât și angajamentul de confidențialitate spunând că dacă o parte își permite să proroge drepturile mele atunci și eu voi proroga obligațiile. Dar asta era înainte de agresiunea criminală a Rusiei. Acum, dacă sunt chemat la concentrare (de exemplu) mă prezint fără discuție!!!!

Faptul că o parte din români sunt pro-ruși nu este important! Sunt în principal votanții AUR, deci undeva la 12-15%. În caz de război putem construi lagăre pentru aceștia! 😁

Dați exemplul cu 2004 și canalul Bâstroe? Vă trageți un glonț în picior!!!!! În 2004 Ucraina era condusă de pro-rusul Kucima!!!!
Pai ce facem tovarășe??!!???

Rusia are soldați pe teritoriul altui țări! Punct!

NATO reprezintă o forță formidabilă, capabilă să spulbere gunoiul de la Moscova oricând! Porcul sovietic să se întoarcă în cocină!

Apropo de aberațiile Rusiei: numărul de militari activi/rezervă ai României a crescut sau a scăzut după intrarea în NATO?

Forțele NATO care au venit pe teritoriul României (alea câteva sute de militari) chiar constituie o forță de atac la adresa Rusiei?

Ocuparea de către Rusia a Crimeii nu reprezintă un pas spre NATO?

Renunțarea de către Belarus la statutul ne-nuclear cu scopul de a amplasa rachete atomice reprezintă sau nu o apropiere de granița NATO?

A adus NATO rachete nucleare în vreuna din țările noi intrate pentru ca Rusia să răspundă?

Problema dumneavoastră e că faptele sunt mai puternice decât propaganda găunoasă!
Хорошо?

M spunea...

Mi-am amintit!!

Ucraina exporta masiv produse alimentare în țări din Africa! Unele din ele practic depind de aceste exporturi!

Nu îi văd pe pro-ruși prea îngrijorați că o să moară ăia de foame!!!

Nu intră în punctajul primit de la Moscova?
Ăia sunt negri deci merită să moară?
Ai uitat de discursurile lui Putin cum că fiecare țară e liberă să facă ce vrea în interiorul granițelor sale? Sau asta se aplică numai Rusiei?

Savaliuc ăsta este pe profilul cunoscut: anti-vaccinist, adept al teoriilor conspirației, o victimă ușoară pentru propaganda rusă!
Mă uimește că militari, care teoretic au cunoștințe privind prop-des cad atât de ușor victime!

Stelian P. spunea...

@Buha
„Sa nu uitam ca cetatenii romani nu au fost consultati niciodata daca vor in UE si NATO. Si nici daca vor trupe stationate permanent in Romania, asta apropo de marele parteneriat strategic cu SUA.”
Totusi unii uita lucruri esentiale.
Referendumul constituțional (deci consultarea cetatenilor romani) s-a desfășurat pe 18-19 octombrie 2003 pentru aprobarea Legii de revizuire a Constituției României. Intrebarea era urmatoarea:
„Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament?”
Legea 429 din 23 octombrie 2003 de revizuire a Constitutiei prevedea intre altele:
"(4) În condiţiile aderării României la Uniunea Europeană, cetăţenii Uniunii care îndeplinesc cerinţele legii organice au dreptul de a alege şi de a fi aleşi în autorităţile administraţiei publice locale
Articolul 351
În condiţiile aderării României la Uniunea Europeană, cetăţenii români au dreptul de a alege şi de a fi aleşi în Parlamentul European".
"(1) Armata este subordonată exclusiv voinţei poporului pentru garantarea suveranităţii, a independenţei şi a unităţii statului, a integrităţii teritoriale a ţării şi a democraţiei constituţionale. În condiţiile legii şi ale tratatelor internaţionale la care România este parte, armata contribuie la apărarea colectivă în sistemele de alianţă militară şi participă la acţiuni privind menţinerea sau restabilirea păcii."
(5) Pe teritoriul României pot intra, staţiona, desfăşura operaţiuni sau trece trupe străine numai în condiţiile legii sau ale tratatelor internaţionale la care România este parte."

Huhu Rezea spunea...

@Catalin
Nu este patriotism ce spun Savaliuc sau alți denigratori ai organizațiilor la care România a aderat legal.
Băi, tu nu ai auzit că noi suntem în NATO?
Pentru ce-i ca tine Inalta poartă poate să fie la Istanbul, Moscova sau Washington...

micutzul spunea...

Anatema asupra armatei române au aruncat-o ei....generalii in marea lor majoritate, sclavi ai politicienilor , distrugatori prin modul in care a fost realizată restructurarea; prin modul in care au făcut angajări, inaintari in grad, prin modul in care au acceptat cea mai mică salarizare , prin modul in care au acceptat umilirea , batjocorirea rezervei armatei , prin modul in care o institutie bazată pe ierarhie nu mai are așa ceva , prin modul in care a fost gândită, planificată și realizată inzestrarea cu tehnică.... Din punctul meu de vedere toți cei cu atribuții in aceste domenii , de după 2000 trebuie deferiți justiției militare! Dar celei reale nu subofiterilir sanitari ajunși magistrați!

Buha spunea...

@ Cornelius Flavius Ifrim. Afirmi ca "rezboiul, agresiunea si crima sunt intolerabile", facand referire la rusi. Perfect! Dar acest lucru este valabil si pentru ucraineni. In primul rand, cine crezi ca ii macelarea pe romani la Fantana Alba in 1941? Rusii sau ucrainenii? Ca Fantana Alba era anexata de RSS Ucraina atunci, care avea trupe proprii?

Pe de alta parte! Dumneata ca multi altii, sunteti victime ale propagandei CIA de razboi. Mass media romaneasca este cenzurata si platita sa intoxice populatia. Ai acces la vreun canal TV rusesc? Ca sa stii si punctele de vedere ale rusilor? Nu ai! Ei, turcii doar in Antalia au acces la 5 canale TV rusesti! Si pe care sunt prezentate si crime oribile ale armatei ucrainene. La fel armenii si altii!

Eu am dat, dar administratorul mi-a retinut postarea! Noi - cei care refuzam sa ne fie spalate creierele dintr-o singura directie, accesam zeci de canale Telegram. Platforma neapartiand SUA prezinta tot ce nu convine SUA despre rusi. Si vedem si ucraineni intampinandu-i cu flori si steaguri pe rusi. Vedem si rusi distribuind sute de tone de alimente populatiei ucrainene infometate. Vedem si ucraineni din est bombardati de ucraineni din vest. Vedem si unitati intregi ucrainene predandu-se fara lupta rusilor. Vedem si comandanti militari ucraineni impuscati in ceafa de securistii ucraineni nazisti de la Azov, deoarece primii fie refuzau sa isi sacrifice fara nicio sansa unitatile, fie se retrageau deoarece in lupta retragerea este o manevra in scop de consolidare a fortelor. Vedem si ostatecici ucraineni civili luati de paamilitarii Azov si tinuti in beciuri pe post de scuturi umane si dezgropati ulterior de oribilii ceceni. Si multe chestii mai vedem!

Si atunci cand avem acces la informatii din ambele parti, putem sa stabilim si noi cam care este adevarul! Dar Romania ca alti alti locuitori ai statelor NATO (mai putin Turcia) si ai UE, au taiat dreptul la informare completa a propriilor populatii. Si asa extrem de multi romani, sunt victime ale propagandei CIA, nu cunosc situatia reala. Si in cazul escaladarii care se ascute vertiginos, populatiile in cauza nici nu vor fi capabile sa ia decizii care sa le avantajeze.

Buha spunea...

@ Stelian P. Sa lasam treaba cu marota Constitutiei. In primul rand ca cetatenii romani au fost pacaliti psihologic de juristi politici, care au eschivat astfel consultarea poporului pentru deciziile importante. Cati cetateni credeti ca au citit Constitutia? 1 din 10000? Cati crededeti ca au mai si inteles ce scrie in Constitutie?

Asa dupa Constitutie, statul este obligat sa asigure populatiei un nivel de trai decent. Iar noi avem 7 milioane de locuitori alungati din tara prin infometare. Constitutia cica asigura drepturi fundamentale egale pentru toti cetatenii, fara nicio deosbire. Dar militarii nu au dreptul sa adere la un sindicat, sa admnsitreze o firma, sa candideze si ei si altele. Si asta de 33 ani, sub ochii partidelor cica democratice, ale justitiei, ale UE, NATO si CCR.

In Constitutie mai scrie si ca armata este garantul democratiei Constitutionale. Cum garanteaza armata de exemplu, dreptul militarilor la sindicat? Cand vede ca institutiile politice au dat legi ca sa interzica acest drept militarilor? Nu isi exercita armata aceasta obligatie.

Si atunci, ce afcem, pomenim de Constitutie ca sa ne aflam in treaba? Asa a fost si cu Constituti RSR pe care in cele din urma a calcat-o in picioare si pporul si armata de atunci!

Buha spunea...

@M. Amalgam, texte si pretexte. Discutam pe fapte si realitati. La acest moment, Ucraina detine 4 teritorii smulse Romaniei din vremea cand era mareata republica sovietica. Nu a schitat un gest sa returneze respectivele teritorii, Romanieim timp de 31 ani de cand a devenit independenta. Asta pe de o parte!

Mai sunt unii care din dorinta de a-i ostraciza pe rusi si care nu cunosc nici istoria Romaniei, invoca marota cu Pactul Ribbentrop Molotov si Basarabia. Ca nu ne-ar lusa rusii sa ne reunificam cu Basarabia. Ceea ce este fals! Pactul RM a fost denuntat in 24 decembrie 1989, chiar de catre ultimul soviet suprem al fostei URSS. Pe care l-a declarat nul, motivand ca a fost tot timpul nul, deoarece nu fusese niciodata ratificat de forul suprem al URSS si care era Sovietul Suprem. Singura republica a URSS care s=a opus denuntarii a fost ... Ucraina. Votul Ucrainei nici nu a contat, decizia fiind luata cu majoritate, respectiv reprezentantii a 14 republici fost sovietice din 15. Acest lucru este ascuns in Romania, noroc cu niste documente oficiale ale parlamentului nostru care amintesc de ceea ce am spus.

Prin urmare, Incepand cu anul 1989, Romania are dreptul istoric sa revina la granitele oficiale din anul 1940. Dar nu se poate, pentru ca pe de o parte se opune Ucraina. Iar pe de alta parte, in baza ordinelor primite de la UE si SUA, ni s-a interzis reunificarea cu Basarabia. Iar noi tot o tinem in smiorcaieli penibile, in loc sa ducem la implinire actul Unirii de la 1918.

Ba mai mult! Pusi la colt, politicienii romani tradatori, incep cu cotite. Ca nu se poate face cu reunificare cu R. Moldova, fara referendumuri etc. Dar noi nu vrem sa ne unim cu toata R. Moldova, ci doar sa ne luam inapoi Basarabia. Transnistria nu a fost a noastra. Si pt. reunirea doar cu Basarabia nu mai trebuie niciun referendum, ca doar au fost facute odata in 1918 si nu au fost anulate de nimeni!

Legat de Ucraina, alte curvarii! Am facut mare tratat de recunoastere a faptului ca nu avem dispute teritoriale cu Ucraina, in 1997. La prima vedere, s-ar parea ca politicienii romani de atunci, au tradat! Da si nu! Au fost doar smecheri, ca sa intram in NATO si UE! Insa, au bagat in tratat o prevedere la art. 27. cum ca tratatul este valabil ... 10 anim cu posibilitatea de prelungire din 5 ani, cat timp una din parti nu il denunta. Cu alte cuvinte, daca am avea politicieni patrioti, rahatul ala de tratat poate fi denuntat oricand.

Cam aste este treaba! Traim in dublicitate, ipocrizie si lasitate. Asa am trait mereu. De aceea, si acest neam este chinuit de unii si de altii!

Andrei spunea...

@Cătălin

Vorbești ... vorbe. Evident că s-a votat aderarea la NATO prin referendum constituţional adecvat, precum şi temeiul juridic pentru integrarea euro-atlantică a ţării noastre

Votând Legea de revizuire a Constituției Rpmâniei, cetăţenii români şi-au manifestat în fapt adeziunea pentru aderarea la N.A.T.O. şi integrarea în Uniunea Europeană.

Cât despre „Savaliuc patriot”, cum mama naibii, toate conservele rusești au devenit cei mai patrioți ai României? Au că și generalul de carton Ilie Năstase vorbește pe aceeași notă putinistă.

Gigi spunea...

Pentru mine,cei care detin teritorii românesti,cei care vor sa rupa din trupul tarii mele provincii,aia sunt considerati dușmani,sa fie foarte clar.Ce cauta Ucraina la gurile Dunari?
Ala e pamânt românesc.Ce cauta nordul Bucovinei la Ucraina? Sa ma lase pe mine piticul ala cu politica lui,ca acum 1 an,doi, nici macar nu a vrut sa auda de recunoasterea.lb.române in bucovina ocupata.

Ungurul vorbeste de Ungaria mare si se uita spre Transilvania.Nu sa gasete cineva sa-i arate harta de pe timpul lui Burebista?Unde teritoriile dacice cuprindeau in vest,nord si est de la Viena,Bratislava de azi si se intindeea in nord aproape 30 la suta din actuala Ucraina, si pana in Crimea,nici bulgarimea nu era.Statul dac,daca marele Rege nu era tradat,devenise un imperiu,de se temea chiar si imp.roman.

Asa ca nu ma intereaseaza pe mine despre razboiul lor,a celor care inca detin teritorii romanesti.Singura noastra grija ar fi sa nu ne implicam noi.

Brenda spunea...

Ia vezi ce zice acum IOHANIS,îi da tare cu Germania ,Atuci ce sa zică ,Puțin, ce zice Puțin ,că avem un IOHANIS la putere , asta e un ......

Buha spunea...

@Huhu Rezea. Nu sunt imbecilitati, ci realitati! Ca nu doresti tu sa uniformizezi gandirea populatiei si militarilor, dupa chip dicatorial-securistic, este o alta problema. Oamenii incluzand militarii mai si gandesc liber.

Legat de marirea pensiei, sa fim realisti! Nimeni nu va achita nicio pensie celor invinsi! Iar invingatorul nu se cunoaste. Ceea ce trebuie sa te framante, este ca nici acum cand Romania inca nu este implicata direct in razboi, pe stapanii actuali ai Romaniei, oricum ii doare in basca de militarii romani pensionati! Este o mare jena nu doar pentru Romania, ci si pentru NATO, ca in plin razboi militarii romani sa se planga inca de pensii sub ochii adversarului rus. Iar politicienii romani pe mana cu UE, sa ne mai faca si lucrarea cu PNRR! Dar si o mare vulnerabilitate. Este penibil si pentru faptul ca militarii romani care se plang pe drept despre pensii, vor fi primii mobilizati in cazul intrarii directe a Romaniei in razboi! De altfel, la aceasta faza va incepe si ruptura armatei. Pe partea asta, tabloul este complet.

Pe de alta parte, cu achitarea pensiilor de catre rusi! Daca Romania intra in razboi si vor invinge rusii, se stie urmarea! Vor face ca in Ucraina unde rusii asigura drepturi militarilor ucraineni care s-au dat la timp cu rusii. Ceilalti, paria, nimic, zero! Asa va fi si cu militarii pensionati romani.

Asa ca viitorul majoritatii militarilor romani pensionati suna sumbru si hazardat. Insa, ceea ce este cert, este ca acum in plin razboi, exista o lipsa de responsabilitate crasa a politicienilor romani, a stapanilor UE si din SUA, a institutiilor de aparare si securitate din Romania, dar si de justitie, ca militarii romani pensionati sa nu mai fie haituiti. Nicio speranta! Asa cum se intampla de pe peste 10 ani. Hartuirea asta a dat nastere deja la o tabara nu doar sceptica, ci si profund anti UE, anti NATO si anti SUA.

Aceasta este realitatea fara spoieli, indiferent ca iti convine sau nu!

Lenovi spunea...

Buha, sa ți putrezească oasele in fundul Siberiei, daca tu privești cu simpatie agresiunea rusă în Ucraina și o privești prin prisma pensiilor militare din România.Putem sa i înjurăm cat vrem pe politicienii care au pus la cale nedreptățile la care am fost supuși, dar ce treabă are cu războiul? Ce ar fi fost dacă nu era riposta ucraineană și a Europei unite? Putin defila la Kiev, Nato devenea nulă, și poate mâine, poimâine, Orban scotea Ungaria din Nato și UE și venea sa i salveze pe vorbitorii de maghiara din Ardeal. Ce făceai atunci, nu ți apărai tara că nu ți au actualizat astia pensia? Politicienii sunt trecători, tara e vesnica, dar doar daca o apărăm noi, nu sa ne o vindem pe 100 de lei în plus la pensie.

Buha spunea...

@ Andrei. Nu s-a votat prin referendum nicio aderare nici la NATO, nici la UE, nici privind Parteneriatul Strategic cu SUA. Nu a existat niciun referendum in acest sens.

Pur si simplu, juristii politici smecheri, profitand de fapt ca daca citeste Constitutia 1 cetatean din 10000, au introdus o smecherie in Constitutie ca aderarea la UE, NATO alte tratate, sa poate fi facuta de parlament. Adica poporul a fost pacalit sa delege astfel de decizii catre institutiile politice ale statului. Cetatenii au votat ca oile si asta basta!

Este un artificiu vechi de pacalire a maselor. Citeste Art. 149 si 149 pe care poporul palmas nu a ajuns sa le citeasca vreodata. Ca fapt divers Constitutia Romania cred ca este singura din lume care nominalizeaza aliante sau uniuni la care poate adera. Periculozitatea este aceea ca daca poporul se trezeste ca nu mai are chef sa fie in NATO sau in UE, pararerea acestuia NU mai conteaza. Parlamentarii mituiti de UE si de SUA decid!

Asta este treaba! Multa facaturi contrare intereselor poporului roman, sunt facute de politicieni si juristi mituiti de catre alte state. Ca fapt divers, inainte de aderarea Romaniei la UE, insasi UE a modificat statulul UE ca tarile care adera sa nu mai fe consultate prin referendumuri in cadrul populatiilor proprii, ci prin decizii ale parlamentelor.

Cu alte cuvinte, politicienii romani, dar si NATO sau UE s-au temut ca poporul roman ar putea sa spuna si NU aderarii la NATO si UE sau sa solicite retragerea ulterioara, de aceea au blocat poporul sa mai fie consultat punctual, incat dreptul de decizie sa apartine doar parlamentarilor mituiti de diverse foruri internationale.

Buha spunea...

@ Lenovi. Stiu! Slawa Hukrainia! Cei ca tine ati fi in stare sa ii cedati si restul Bucovinei! Dar de atata patriotism, nu sesizzi ca Hukraina detine Bucovina de Nord, Herta, Bugeacul si Insula Serpilor? Nu ai nicio revolta asa in tine? Iar cam ce treaba au pensiile militarilor cu razboiul, o sa sesizezi luna viitoare cand se finalizeaza termenul de redactare a noii legi prin care tara iti va stabili o pensie contributiva ca la tractoristi.

Trofin spunea...

Adresez o întrebare specialiștilor de pe acest blog , respectiv ”Generalii care își vântură pe ecranele TV din România cunoștințele militare , ale lor sau ale altora ca ei , au făcut ceva armată ? ”.

Nea Nicu spunea...

Domnule, parcă a reînviat fostul Consiliu Politic Superior al Armatei!
De ce e prost " Buha", domnule admin? De ce ii apreciezi spusele drept " imbecilități"?
Omul a zis că există și antipatii față de NATO și UE, nicicum că automat respectivii sunt simpatizanții lui Putin! E o mare diferență, pe care dumneata de ceva timp te faci că nu o înțelegi...
Cum spune cineva liber ce gândește, cum îi sari la jugulară...
Las-o mai ușor, echidistantule!
Mai ai puțin și o să propui înființarea Tribunalului Poporului , cu dumneata asesor.

Mihai spunea...

O ho ,ho
Curiozitati din TELEOLTENIA - foia Prazaria !
Asa celebritati ( Catu ,Vl-ceanu ,Huhurez) care vorbesc azi uitand ce spuseră ieri mai rar.
Dupa ce Huhurez si-a luat doctoratul plagiind cu credință netarmurita articolele lui Savaliuc din LUJU lui Felix prin care loveau din rasputerisi din toate directiile in Codruta ,Lazar si pupau cu toata ravna poala lui Dragnea si Olguta ,Tudorel ,etc gata sa ne scoata din UE s -au gasit precum la spartul balciului oltenesc sa-l debaraseze pe Savaliuc la tomberon fiindca ar apara cu subiect si predicat dupa cum zic unii linistea romanilor .
Pai mai hahalerelor ,dupa ce m-ati categorisit pe mine drept cosmopolit fiindca sustineam modelul de civilizatie civica si economica occidentala ,acum veniti sa pupati mana celor care in opinia voastra va furau cu multinationalele si dadeau cu tehnologiile peste voi.
Ba voi aveti coloana vertebrala sau nici macar nu stiti ce inseamna asa ceva ?
Daca faceti un sondaj maine garantat 2/3 dintre cetatenii romani gandesc ca Savaliuc.
Ca militari cine dreak sa va bage in seama cand turnati din voi doar aiureli si pretentii peste pretentii fara a sti sa va motivati convingator in raport cu mersul cotidian al societatii .
Decat ca voi mai bine sibian din Crisana cu coloana vertebrala.nerali care mai valoreaza exact cat o ceapa degerata m-am saturat si nu frecventez posturile tv romanesti sau vandute satanei.
Si cum am mai spus si sustin ,de la Sibiu mai sus occident.

https://youtu.be/lEgMkZzRycs

M spunea...

@Buha

Prostia cu "dreptul istoric" este o nerozie specifică Rusiei! Istoria este o evoluție iar actualele granițe nu sunt negociabile.
Rușii să facă bine sa ne dea Tezaurul înapoi. După aia mai vorbim!!!!

Rușii au o propunere foarte bună:

Karen Shakhnazarov, regizor rus cu simpatii putiniste și director general al studioului ”Mosfilm”, i-a amenințat pe concetățeni „nepatrioți” care au condamnat deschis războiul sângeros din Ucraina cu lagăre de concentrare și sterilizare.


Pro-rușiilor ar trebui să li se administreze "medicamentul" propus de cei pe care îi divinizează!!!!!
Dacă fac propaganda Rusiei atunci să fie castrați sau trimiși în lagăre de concentrare!!!!
Sau când e vorba de asta brusc le place UE și NATO? 😂

Ce tari sunt unii în gură când au în spate puterea NATO!

reddog spunea...

Buha
In schimb au fost sondaje de opinie și romanii sunt pro UE și NATO.
Probabil veți spune că sunt măsluite de globaliști și reptilieni.
Dar dvs ce vreți la urma urmei?
Ca Romania să iasă din UE sau NATO?
Stați liniștit că ăștia de jos seamănă cu aia de sus.
Daca se triplează pensiile sunt toți în Caraibe. 😁

Huhu Rezea spunea...

@Nea Nicu
Pe d-ta dacă te scoatem din activitatea de socotitor cu mânecuțe te-am pierdut pentru alte cauze.
Observ că toți cârcotașii la adresa NATO si UE, cu excepția elitistului care cară
AG9 cu māgarul pe cărări de munte,sar in sus că arși dacă le spui că au rămas tributari educației sovietice.
Cum să fii, mai omule, anti NATO, când aceasta org. militară este singurul nostru scut de apărare față de poftele mesianice ale rușilor de a ne "elibera" prin integrare frățească? Drept răsplată, capetele pătrate insulta armata și răspândesc că prostii propaganda lui Putin.
Cel puțin Buha recunoaște că trădează țara pentru ruși că să primească pensie de la ei, după ce ne ocupa.
@Buha, îți dau rușii pensie militară pentru trădare, da' ce zici, după ce ocupă toată Ucraina ne dau teritoriile ocupate cu forța în 1812, 1878,1940 și 1945? Hai sa zicem că Insula Șerpilor am dat-o noi de bunăvoie prin semnătura lui Mezincescu , în 1948.

Cezar spunea...

.cel mai tare moment artistic de la defilare..a fost cînd a intrat in piata carul roman tras de doi ..catei
Sa fi vazut pe Viurel majurul care se dă drept "ofiterul VIOREL"..ce mai ompungea cu lancea..inamicii invizibili😅🤣
Nici nu stiti ce ati pierdut
Mai pe urma venea in viteza maxima ..ma rog atît cît permiteau cîrjele..marel rapsod...CFI...
DADEA ASTA CU CÎRJA DUPA MUSTEEE...
IN REST CAM PLICTI...
M"..nu a mai participat
A mai luat muie si altadata..nu se mai merita

un oscar = o pensie spunea...

sunt curios de o situatie ce poate apare curand
in situatia ca ne- ar ataca Rusia si unii cetateni ar dori sa se declare neutri cum ar fi catalogati?
ce ar pati unii rezervisti daca ar anunta ca nu doresc sa lupte pentru averea lui dragnea ,basescu sau videanu,etc?

Calinmihaib12 spunea...

Tavariși..pro-ruși..!
..Priviti la harta ROMÂNIEI actuale, ciuntită,comparativ cu harta ROMÂNIEI INTERBELICE..din sec. XX..!
Aspectul ei ACTUAL..e..AȘA: DIN CAUZA
..NUMAI..ȘI NUMAI a ROSSIEI BOLȘEVICE
,..a MOSCOVEI..RUSEȘTI,și mai puțin/ sau nesemnificativ..a Ucrainei..!
PUTEREA și.."LUMINA"..DECIZIILOR..de orice fel..veneau de la "MOSCOVA"..!
Nu Ucraina a jefuit ele 3 județe nord basarabene = lăsând ("vizionar"(!?) =
MOLDOVA răpită în 1812..sau "RSS.MOLDO VENEASCĂ" fără LITORALUL MĂRII NEGRE.!
Tot așa, și RESTUL TERITORIILOR ROMÂ NEȘTI (și nu numai românești..)au fost RĂPITE în anii din jurul anilor: '38'-'40..la ordinul..MOSCOVEI..RUSEȘTI..!
De fapt: "capul".."RĂUTĂȚILOR"..din secolul XX..au fost:GERMANIA NAZISTĂ..
și ROSSIA(="URSS"..!)= BOLȘEVICĂ..!
[ȚĂRI CRIMINALE care aveau..PREA MULTĂ CULOARE "ROȘIE"=SÂNGE VĂRSAT(!)..în steagurile lor= ce.."coincidență"= deloc..surprinzătoare..!,așa, ca o simplă constatare..!].
ACUM: în sec.XXI.."RĂII" (adică "CEI" .."repede vărsători de SÂNGE..!) LUMII sunt ȚĂRILE cu REGIMURI INTERNE..DICTA TORIALE/TERORISTE, ca de ex.: ROSSIA, CHINA,și câteva țări din ORIENTUL APROPIAT, din AFICA,precum și din AMERICILE..DE SUD și CENTRALĂ..!

Nea Nicu spunea...

Domnule, ai un tupeu formidabil, indiferent de situație, o tii maia- gațu cu " argumentele" scoase din puțul gândirii.
Ai o scară proprie de valori și principii la care vrei să aduci tot poporul cititor. Am un fost coleg care are o expresie adecvată în astfel de situații:
" Ori ești prost, ori ești prost!"
Ce treabă are fosta mea profesie cu ceea ce te- am întrebat? De ce jignești fără motiv?
Ai șanse mari să devii un scurt timp scatofil fruntaș.

Huhu Rezea spunea...

@Mihai
Stii bine că dacă iubești pe cineva îi treci cu vederea multe defecte. Așa este și cu cei care iubesc ROSSIA!

Huhu Rezea spunea...

@Nicu
Poate ești d-ta scato cu moț!
Oricum, te-am trecut la categoria rusofil!

Mihai spunea...

@ calinmihai
Scrie si tu cand nu bei spirtul de la clienti ca sa intelegem si noi ce transmiti in eter.
Am impresia ca tie ti-au confiscat rusii coniacul ,plicul ,ouale si branza primita de la clienti drept" multumire" pentru ca nu i-ai tinut prea mult la usa cabinetului si nu te-au despagubit .
Poti sa scrii citet cateva fraze si despre Razboiul de independenta din 1877 .Nu de altceva dar poate intelege si Huhurez cu gasca ca fara el azi erau mai turcalizati decat de cum sunt acum.
Apoi sa ne vorbeste din punct sanitar si umanitar de Stalingrad cu toate urmarile bune si rele.

@ Huhurez
Până mai scrie Savaliuc vreun articol in LUJU lui Felix despre Coldea ca sa ni-l bagi pe gât pe Prazaria mai ia si dta cu acordul sefilor o pauza " binemeritata" . Ia gasca huhureziana in microbuz si faceti o excursie pana la Oradea ,Debretin ,Viena si apoi sa ne spuneti daca cei care nu se supun sanctiunilor de dragul poporului sunt mai prosti sau mai destepti ca romanasul care zilnic se plange ca s-au scumpit toate ,ca nu-i ajunge salariul sa plateasca facturile si facultatea la copii ,ca pensiile sunt genocid ,ca in spitale daca mergi ti se spune ca nu sunt fonduri ,ca autostrazile se transforma din 100 in 100 de km in drumuri nationale ,etc
De armata nu vorbim ca se supără " generalii "!!!!!

Buha spunea...

@M & Calinmihaib etc. Vedeti ca rusofobia este si o boala psihica, la fel ca si antisemitismul. Se combina cu incultura istorica. In primul rand ca cei ca voi confundati Rusia cu fosta URSS. Eu va aduc aminte ca URSS inseamna Uniunea REPUBICILOR Sovietice Socialiste. Adica au fost mai multe republici odioase in cadrul URSS, nu numai Rusia. Iar una dintre aceste republici odioase a fost chiar Ucraina, care culmea ca este si membra cofondatoare a URSS alaturi de alte 4 republici sovietice. Ulterior, numarul acestor republici a ajuns la 15. Ucraina a fost constanta, inca de la fondarea URSS in 1922.

Si acum ajungem la teritoriile romanesti! Nu RUSIA a smuls Romaniei cele 4 teritorii, ci URSS. Adica, toate republicile din cadrul URSS existente in anii 1940/1944, incluzand Ucraina. Toate poarta o vina egala. Iar vina cea mai mare si hotul prins efectiv cu teritoriile romanesti in traista, nu este Rusia, ci Ucraina! Teritoriile romanesti au fost inglobate RSS Ucraina de la bun inceput si acolo sunt si astazi! Si voi ce faceti acum? Alergati dupa rusi, cand teritoriile furate sunt tot la ucraineni, la fel ca in 1940/1944?Nu vedeti in ce capcana ati cazut, pe fond de incultura istorica?

Si apropo! Placa cum ca deciziile le lua Rusia. Nu este deloc asa. Le lua un for numit sovet suprem, in care Ucraina era reprezenatat la fel ca oricare republica fost sovietica. Nici macar de cei mai crunti dictatori ai URSS, nu putem sa spunem ca era rusi. Stalin de exemplu, a fost georgian. Iar succesorul Hrusciov a fost ucrainean.

Asa ca retineti faza cu rusofobia. Este o boala de natura psihica. Pe bune acum, cum de nu vedeti ca ucrainenii ca sovietici, in relatiile cu Romania, au fost cotropitorii reali ai Romaniei!

Sa va zic ceva de prin arhive. La un moment dat, Hitler l-a intrebat pe Stalin ca de de ce le trebuie rusilor Bucovina de Nord, Herta si Bugeacul? La care Stalin i-a raspun franc ca nu rusilor le trebuie, ci ucrainenilor.

Buha spunea...

@rambo2021. Am un talc. Mai multi au detestat limba rusa. Adaugand si rusofobia ca politica de stat, urmarea este ca acum armata, serviciile, jurnalistica (invatamantul) etc., se uita ca vitelul la poarta noua ce se intampla in Ucraina. Neintelegerea limbii ruse si care in proportie de peste 90% este identica cu ucraineana, a determinat ca sa vedem analize ale razboiului si alte comicarii, realizate de Monica Tatoiu.

Buha spunea...

@reddog. M-ai intrebat ca eu ce vreau, ca Romania sa iasa din UE si NATO? Nu! Ma interesa doar sa fi fost consultat poporul prin referendum inainte de aderare. Nu prin sondaje, acelea sunt de adormit naivii. Nici acum nu ar fi tarziu sa fie facut referendum. Numai ca poporul nu este consultat de nimeni. La fel si cu Parteneriatul Strategic (cica) cu SUA si care are un cadru dubios in afara NATO.

reddog spunea...

avianyc
Lăudați cumva Ungaria care e oaia neagră a Europei?
Sunt de acord cu multe din spusele dvs dar aroganta asta la adresa celor din Sudul și Estul Carpaților e cam mizerabilă.
Vedeți că au lăsat mult sânge pentru Ardeal aia din Sud și Est.
Personal pot înțelege că atacați simpatiile politice ale altcuiva dar vedeți că o dați în altele și nu e in regula de loc.

Buha spunea...

@ Huhu Rezea. Faci istoria varza. Dar si alte chestii. Ultima recunoastere internationala a teritoriile romanesti, este cea survenita dupa Unirea de la 1918. Raportat la acest moment, teritoriile smulse Romaniei sunt Bucovina de Nord, Herta, Bugeacul si Insula Serpilor. Toate aceste teritorii au fost smulse de Ucraina Sovietica si tot acolo sunt si astazi.

Legat de rusi. Desi propaganda si politicienii nostri au mascat cu inversunare, reprezentantii rusi au afirmat in diverse ocazii (ultima data inainte de invadarea Ucrainei), ca Romania la fel ca si alte state cu teritorii detinute de Ucraina, au dreptul sa revina la granitele de dinainte de 1940. Mai mult de atat, ce mai doresti? Sa ne bombardeze rusii ca se ne oblige sa ne reintregim teritoriul?

Alta chestie! Rusii nu si-au propus sa ocupe Ucraina in totalitate. Ci doar o zona pe latura de est-sud si care a apartinut Rusiei candva. Ucraina va fi astfel divizata. Din Ucraina de N-V care va ramane neocupata de rusi, o sa isi ia inapoi teritoriile smulse candva de Ucraina societica: Ungaria, Polonia si Slovacia (Transcarpatia, Galicia). Iar ai nostri o sa se uita ca prostii, daca sa ia sau nu inapoi Bucovina de Nord, Herta si Bugeacul.

Ca relaxare! In situatia in care Rusia ar ocupa toata Ucraina, rusii vor face misto de romani! Si nu vor intra in teritoriile mentionate. Iar ai nostri vor asista tot ca tampii, fara sa indrazneasca sa isi alipeasca teritoriile lasate libere de rusi. La fel cum este si cu Basarabia acum.

Asta este treaba! Mai bine alrgam dupa rusi, in loc sa vedem ce lasi si ipocriti suntem noi insisi!

Huhu Rezea spunea...

@Buha
Tu nu ai auzit de Tratatul de la Paris din 1947? Acolo s-au definitivat granițele după razboi si unde noi nu am putut obține statutul de cobeligeranță din cauză că în 1940 nu ne-am apărat impotriva Uniunii Sovietice.
Bravo ucrainienilor!
Nu mă așteptam să lupte cu atâta îndârjire împotriva poftei de cotropire a fraților de limbă.
Acest război călește o viitoare puternică națiune europeană cu care rușii, în conservatorismul lor, nu se vor putea compara.
Valorile cu care se va afirma viitoarea națiune ucrainiană vor fi cele europene, alea care vă put vouă celor cu gândire de человек.

Eugen spunea...

Buha
- nu ne plac criminalii si violatorii de copii - asta sunt rusii astazi (si au mai fost in trecut)
- Rusia a atacat Ucraina. Rusia omoara civili, distruge o tara care lupta pentru ca asa vrea populatia ei - capisci ???? nu cred, voi astia adulatorii de dictatori nu intelegeti ca oamenii pot alege, nu au voie.
- Ne place in NATO, impartasim valori ca democratia, libertatea, nu ne plac dictatorii, mincinosii si propaganda
- ar trebui sa-ti dai numele real si sa-ti asumi tot ce scrii si spui, mincinosule si iubitor de brute si violatori
- nu alearga nimeni dupa rusi, ei alearga dupa tarile din jur cum au facut-o in ultima suta de ani....LASA-NE !

Vorbesc in numele miilor de militari (TOTI, absolut) cu care am lucrat muuulti ani.

M spunea...

@Huhu Rezea

Rezultatele din teren sunt un pic mai altfel decât le prezintă presa din cele 140 de țări care au condamnat atacul Rusiei.
Pierderile sunt cam egale de ambele părți (asta pentru că se adaugă la ucraineni și civilii dar, în definitiv militari luptă PENTRU civili deci....)

Am văzut filmări cu mercenarii lui Putin din Cecenia trăgând pe stradă, de câte un picior, cadavrele unor militari ucraineni, făcând din acestea o grămadă oribilă în mijlocul străzii, scuipând apoi pe ele în strigăte guturale de "Alahu Akbar!!!!!!"
Asta a adus Putin în Europa!

Rușii au pompat bani și influență către mișcările de extremă dreaptă din mai multe țări. Acum se vede că au jucat la două capete: dacă aceste mișcări le servesc scopurile (cum e AUR în România) e bine! Dacă nu le servesc scopurile atunci sunt declarate "fasciste" și reprezintă un bun motiv de război!

Din păcate oameni ca domnul Buha sunt și vor fi! Reprezintă aceeași încrâncenare (dar orientată invers) pe care o are și Slinosul sau Drulă. Îi înjur și pe AUR-iști în egală măsură în care îi înjur și pe USR-iști pentru că eu cred că doar calea de mijloc este non-violentă!

Pe de altă parte nu mai fiți atât de revoltat. Butonul de aprobare a comentariilor vă aparține! Dacă îl lăsați pe strulubatic să comenteze o faceți cu un motiv!

PS - Nu vă mai străduiți cu fapte și realități! Am mai vorbit de disonanța cognitivă! Numai ceea ce le sprijină universul ideatic EXISTĂ! Tot restul este ori ignorat, ori respins!
Dacă Putin zice mâine că Rusia în trecut a stăpânit planeta și că trebuie să o stăpânească din nou îi vedeți pe toți cei de aceeași teapă cu Buha cu frunțile în țărână și cu cozile în vânt așteptând măreața penetrare!
Evident că și cei din USR ar face la fel al îndemnul lui Ursula von der Leyen. 😁

Calea de mijloc e cea mai grea!

Eugen spunea...

@Buha - stii ce e boala psihica - pleiada de minciuni pe care o scrii tu in comentariil aservirea unui regim criminal condus de un dictator criminal si sa sustii violatorii si criminalii de copii, adica prietenii tai rusi. Rusofobia este o reactie fireasca ca mizeriile pe care aceasta hoarda necivilizata le aduce in lume astazi....in rest, ia pastilute si cheltuie cu grija rublele care ti-au mai ramas. De asemenea, poti sa te cari linistit in Mordor, pardon, Rusia, acolo toata lumea minte si poti sa primesti decoratii de stat chiar dupa ce violezi si omori copii

Calinmihaib12 spunea...

BUHA:
(22:08'/04.05.a.c.)
Domnule,ori.."nu pricepi..",ori..te faci că..nu "pricepi..?!"; pur și simplu = re-interpretezi..ISTORIA..!
PUTEREA REALĂ..și.."Cezarul" erau..la MOSCOVA, nu la KIEV..!;.."acolo" se făcea politica.."URSS"-ului..!
Nu UCRAINA,ci "URSS"= ROSSIA= a semnat tratatul cu GERMANIA NAZISTĂ, tratat ..prin care.."ÎMPREUNĂ"..au TÂLHĂRIT și OMORÂT..ȚĂRI si MILIOANE DE OAMENI; URSS =adică ROSSIA,nu UCRAINA a dat: în iunie 1940" =ultimatumul".. și apoi= IMEDIAT..A ATACAT ROMÂNIA, ALIPIND un teritoriu nordic ROMÂNESC = vecin EVIDENT (prin forța "situației" ..geografice..!) =..Ucrainei (nu avea cum să-l "alipească"..ROSSIEI)..!
Iar UCRAINA..și-a "umflat" teritoriul
ca urmare a deciziilor DICTATORILOR succesivi ai URSS/ROSSIEI,indiferent
de originea etnică a lor..!
Și să nu uităm "tratamentul" aplicat
populației Ucrainei în perioada interbelică..cu milioane de deportați și sute de mii de morți în lagăre..!
P.S.: apropo' de incultura istorică: HRUȘCIOV..era rus, nu ucrainian..!

Cezar spunea...

Huhu
Taie.l pe Buha..itul asta de la postat
Sa.si faca ..caute blog rusesc!

Mihai spunea...

@ Buha
I-ai prins in ambuscada.
Acum cauta sa scape care cum poate🤣🤣🤣

Huhu Rezea spunea...

Am lăsat câteva comentarii scrise de @Buha, cititorii mai vechi știu despre cine este vorba, pentru a se vedea că printre noi mai sunt, și, din păcate, nu puțini, din cei cu Putin în suflet.
O altă categorie de rezerviști este cea care nu vede pericolul rusesc pentru România din motive de aversiune politică pentru Iohannis, Ciucă etc, fronda lor transferându-se asupra Ucrainei, NATO, UE.

reddog spunea...

Buna dimineata!
Pe cine mai are Cezar la prieteni pe Facebook? 😁
Pe langa multi trolli ruși are și păcătoase.
Cu unii din trolli aia m-am ciocnit și eu. Atunci Cezar era fan al piticului minune de la Kremlin. 😄
Cu păcătoasă încă nu. 😂

https://www.facebook.com/ruxandra.ardelean.16

Calinmihaib12 spunea...

La Paris,în 1947= ROMÂNIA nu a fost considerată "cobeligerantă"= NU din motivul..invocat..cum "că nu ne-am apărat"..militar= la agresiunea URSS-ului..,(motiv care: dimpotrivă=dacă am fi reacționat militar,apărându-ne.., ar fi condus exact la efectul..care s-a produs prin tratat= adică nerecunoaș terea cobeligeranței,în ciuda faptului că după 23 august 1944 ne-am alăturat
..volens-nonsens..ALIAȚILOR ANTIFASCI ȘTI = după ce rușii NE-AU INVADAT ȚARA ..și ne-au folosit pe post de "aliați" = ca carne de tun(?)..!); motivul real al..DESCONSIDERĂRII de către"ALIAȚII". .RUSO-AMERICANI-BRITANICI a EFORTULUI ..de toate felurile și mai ales a.. SACRIFICIILOR UMANE ȘI MATERIALE ale ROMÂNIEI pe FRONTUL DE WEST..,a fost = pur și simplu= participarea noastră în
"ALIANȚA" cu GERMANIA NAZISTĂ împotriv a ALIAȚILOR ANTI-NAZIȘTI..!(cu care am fost aliați în PRIMUL RĂZBOI MONDIAL.. și care ne-au sprijinit..în tratatul de la.."PARIS"/TRIANON..în REALIZAREA ROMÂNIEI UNITE..!).
Mai mult chiar,AM DECLARAT RĂZBOI..în
12 dec.1941= STATELOR UNITE ALE AMERI CII (sic!),practic FĂRĂ NICI UN MOTIV DIRECT=al NOSTRU ÎMPOTRIVA LOR..!, probabil la ordinul REICH-ului..NEBUN (..aliat al JAPONIEI..care a provocat ="nebunește"..SUA (sic!)= atrăgând-o în război,și care,astfel,a "zgândărit" STUPUL de albine..americano-britanic = împotriva alianței "RĂULUI" = NAZISTO-FASCIST..!).
RESTUL..e ISTORIE, încă..NECLARĂ în mintea multor români, care mai cred.. "în cai verzi pe pereți"..și în "lozinci"..bolșevico-comunistoide..!

Trofin spunea...

Eu mă declar neutru față de discuțiile care se poartă pe acest blog pe diverse teme , care de care mai arzătoare. Neutru fiind , nu pot să nu apreciez că cele mai realiste poziții la are D-l Cezar când este vorba de miștocăreală și D-l Buha când se discută probleme serioasă care implică mai mult rațiunea decât spiritul. Desfid agitatorii , indiferent din ce parte sunt .

Huhu Rezea spunea...

Trofin
Ești complet confuz!
Dacă apreciezi alegațiile lui Buha, nu poți să te mai consideri neutru. Pe baicadă ești de partea celor anti-NATO, anti-UE si a celovecilor.

M spunea...

O dată cu izbucnirea războiului Ucraina a interzis accesul în rețeaua de telefonie mobilă a SIM-urilor rusești. Militarii ruși vor și ei să vorbească cu iubitele sau mamele și fură telefoane ucrainene. STS-ul ucraineană cerut ca să îi fie transmise numerele telefoanelor furate. În acest fel interceptează cu ușurință convorbirile rușilor.

Într-o astfel de convorbire soldatul rus se laudă că a "lucrat împreună cu agenții FSB" și că a "dat 21 de trandafiri roșii unui ucrainean".
Cu cuțitul se taie carnea de pe un deget de la vârful degetului, până la os, în 4 crestături longitudinale iar apoi carnea este îndepărtată "ca și coaja unei banane" rezultând astfel "un trandafir"!
De ce sunt 21?
"Pentru că are 20 de degete și un penis"


Felicitări Armatei Ruse! Le doresc din inimă 21 de trandafiri roșii tuturor pro-rușiilor!!!

Andrei spunea...

@BUHA

Când te mai bagi în seamă cu mine vezi mai întâi ce scrie pe pașaportul tău, că pare emis de russia kaghebist-putinistă, nu de statul român, apoi la testele de inteligență, că stai cam rău. Ce zic eu rău, ești repetent, tată.

Îți pune omul dovezile în față și tu o ții langa cu propaganda rusească? Chiar așa ai ajuns?
Abține-te, te rog, că prea te faci de cacao!

Buha spunea...

@Andrei. Alzheimer iti face ravagii. Tu u ai votat la nici un referendum daca vrei sa intri in UE, NATO sau daca vrei sa ai trupe stationate permanent in Romania prin Partneriatul Strategic cu SUA.

Tu ai votat ca oile Constitutia din 2003, astfel ca deciziile de mai sus, sa le ia altii in locul tau. Ceea ce si se intampla!

Buha spunea...

Tare faza ca pe aici o tin unii ca daca esti patriot - adica daca vrei teritoriile anexate de Ucraina de la Romania, ai fi anti NATO, anti UE si prorus. Bravo, tata! Orice, dar numai proroman sa nu fii! De aceea ne-au si luat toti de fazani. In primul rand pe cei din armata. cA natie, oricum se stie.

Gigi spunea...

In atentia Admin,dl.H
Pe Europol,s-a publicat un proiect de OUG,prin care s-ar da unda verde din iulie sa se acorde cele 2 transe ramase ne acordate cnf L.153/2017.
Daca este important puteti publica?

Huhu Rezea spunea...

@Buha
Dacă tu nu ai aflat că, potrivit Constituției, România , ca multe alte țări europene, este o democtrație reprezentativă astfel că legle se adoptă de popor prin reprezentare, nu prin referendum, pune mână și studiază legislația românească. Lasă canalele rusești de informarea celor care vor să rămână neinformați.
După razboiul asta din Ucraina putem ajunge la o înțelegere privind fostele teritorii romănești dacă rușii sunt împinși în propriile granițe, dar dacă Rusia ocupă Ucraina sau impune altă conducere la Kiev, nu avem nicio șansă.

CEZAR spunea...

Buha spunea...
Tare faza ca pe aici o tin unii ca daca esti patriot - adica daca vrei teritoriile anexate de Ucraina de la Romania, ai fi anti NATO, anti UE si prorus."
--------------------------
Mare bou mai esti rusnakule!
Ukraina NU NE_A LUAT NIMIC ! RUSIA NE_A LUAT SI LE_A ALIPIT LA UKRAINA CACI ERA REPUBLICA EI SI TREBUIA SA FIE MAI MARE !
PS!
Si JIRINOVSKI...ne-a oferit sa ne luam ce-i al nostru ! A draku oratanie.Era bine sa ne capaceasca Ukraina..

Andrei spunea...

@Buha

Alzheimer are Putin, orcul ăla de la care îți tu iei lumină.

Tanțo, intrarea în NATO înseamnă inclusiv staționarea de trupe pe teriotoriul țării, oricât nu vă place asta.

Dar ești prea rusnac bătut în cap ca să pricepi, așa că nu mă obosesc. E unu care vrea teritoriile Ucrainei și a început o operațiune specială. Maaaaaaaare patriot.

A-propos, gloabe furăcioase! Când returnați României tezaurul furat?

Pașol na turbinca!

Buha spunea...

@Huhu Rezea. Daca tu nu ai aflat la scoala ta juridica, ca UE si-a modificat special statutul astfel ca Romania sa intre in UE fara referendum, ai trait degeaba. Inca nu reusesti sa realizezi sa faci diferenta intre etica juridica si perversitatea juridica. Da, scriptic asa este ca tine. Dar faptic, atat stapanii Romaniei, cat si ai UE s-au temut de consultarea directa a poporului roman. Asa ca au decis pt. popor niste marionete. A se vedea iesirea UK din UE. Liderii britanicii nu au indraznit sa eludeze vointa propriului popor si au organizat referendum.

Care este urmarea? Falsificarea democratiei.

Buha spunea...

@CEZAR. Si tu ai invatat istorie in boscheti si suferi si de rusofobie. Nu Rusia a smuls teritorii Romaniei si le-a alipit Ucrainei. Ci URSS condusa de georgianul Stalin, si din care facea partea si Hukraina.

Alta treaba! Sa mergem pe logica ta! Dar Hukraina s-a trezit independenta in 1991, cu 4 teritorii smulse Romaniei cu forta din vremea cand era mareata republica sovietica. A schitat Hukraina in cei 31 ani de independenta sa recedeze Romaniei teritoriile care i-au fost inglobate in 1940/1944? Nimic. Hukraina este singurul stat din fosta URSS care in 1989 NU a denuntat Pactul RM. Pana si Rusia l-a denuntat!

Huhu Rezea spunea...

@Buha
Analfabetule funcțional.
Nu UE și-a modificat Statutul ci România și-a modificat Constituția prin Referendum n anul 1993, pentru a putea adera la NATO și UE .

M spunea...

Sunt informații cum că o fregată a flotei ruse la Marea Neagră ar fi în flăcări lângă Insula Șerpilor!

Dacă o să continue războiul lui Putin cu Planeta Pământ în curând România o să devină o mare putere navală la Marea Neagră prin eliminarea cazanelor rusești nu prin creșterea flotei române!!! 😂

PS - evident, informația trebuie verificată. Noi suntem oameni serioși, nu scârbavnica presă rusă!

Calinmihaib12 spunea...

..ce "pare"..că nu se înțelege sau că mintea lor "nu vrea să acceptede" de către unii comentatori.. e adevărul faptic și istoric,că în cadrul URSS-ULUI,.."vioara întâi"= DECIDENTUL= era RUSSIA,iar "restul" republicilor.. socialiste sovietice erau..sclavele și chiliferele (depozitele) de resurse de orice fel..,cucerite de-a lungul timpu lui de...RUȘI..!.
Teritoriile răpite ROMÂNIEI de către
RUSSIA(țaristă sau bolșevică)="l.m.c."
că nu puteau luate în cârcă și cărate ..spre a fi lipite..la RUSSIA.., care ERA..DINCOLO de granițele teritoriului
care a devenit..UCRAINA =..VECINA TERI TORIILOR ROMÂNEȘTI(și nu numai)..!, și care, astfel, prin forța "întâmplării" , a conjuncturilor istorice..și mai ales: A PERVERSITĂȚII si PERFIDIEI.. RUSSIEI=a devenit "moștenitoarea".. tacită a AVERII (de fapt) a RUSSIEI..!
RUSSIA a decis și.controlat "indepen dența" UCRAINEI în federație,după ce a DEZARMAT-O NUCLEAR..în anii '90, CONDI ȚIONÂND, printr-un tratat.."statutul" (de "sclavă"..!)..prin care i se I SE GARANTA(sic!) "INDEPENDENȚA"..atât timp cât era inclusă în federație..!
Deci,cine crede că UCRAINA..în sec.XX-XXI PUTEA sau POATE DECIDE singură să RETROCEDEZE TERITORII.acaparate și lipite EI de către RUSSIA țaristă sau bolșevică, se înșeală amarnic..!(sau face..jocuri perverse..și/sau ale rușilor..!)●

Calinmihaib12 spunea...

Mai "rambo":
..ce tot pălăvrăgești..ceea ce numai tu.."înțelegi"..?
..și la urma urmelor,care e "istoria"
și.."adevărul" tău..?
Cât privește "scrisul"și "abecedarul" ..,uită-te..la ale tale..cum "arată":
nu tu punctuație, nu tu semne.. diacritice,..etc...!
Iar dacă nu-ti place altceva decât "adevărul"..si "scrisul" tău de real analfabet (sic!),treci mai departe..!