Un produs Blogger.

vineri, mai 27, 2022

La bilanțul PSD, Vasile Dîncu cere sprijinul partidului pentru urgentarea adoptării ordonanței pentru majorarea soldelor de funcție și grad pentru activi și a blocatului proiect de lege de modificare a legii privind pensiile militare

23 comments


În înregistrarea de mai jos, domnul ministru Vasile Dîncu vorbește în cadrul bilanțului celor 6 luni guvernare de la minutul 43.
Proiectul de ordonanță pentru majorarea soldelor de funcție și grad de la 01 07 2022, despre care face vorbire ministrul,  l-am prezentat aici si se află și pe prima pagină a blogului, în fruntea postărilor populare.
Este evident că în privința pensiilor militare, Dîncu face referire la  Pl x 199/2020, blocat în comisiile raportoare al Camerei Deputaților și la Guvern. 
Se spune că blocajul este cauzat de opoziția celor de la MAI. Bode nu poate bloca proiectul fără acordul PNL.

 

23 de comentarii:

Liviutatarush spunea...

Cum vrei sa faci ceva, cum iti dau in cap!!!
O mutare interesantă ar putea avea loc în Guvernul condus de Nicolae Ciucă. Surse politice susțin că la vârful Partidului Social Democrat (PSD) sunt în această perioadă discuții privind o mutare a Ministerului Apărării de la PSD la PNL și preluarea de către social-democrați a Ministerului Energiei, portofoliu deținut în prezent de liberalul Virgil Popescu. Titularul de la Energie va fi numit, vineri, la Consiliul Național al PNL, în poziția de prim-vicepreședinte al partidului. Social-democrații susțin că actualul ministru al Apărării, Vasile Dîncu, „este prea independent”, acesta fiind și motivul pentru care și-ar dori schimbarea portofoliului. De altfel, sursele citate susțin că fostul premier al României, Mihai Tudose, și-ar dori postul de ministru al Energiei. De cealaltă parte, prin această mutare, Ministerul Apărării ar putea fi condus de un liberal apropiat de Nicolae Ciucă.”scrie TOMIS NEWS
https://tomisnews.ro/discutii-in-psd-vor-sa-renunte-la-ministerul-apararii-social-democratii-s-au-saturat-de-dincu-si-sunt-tot-mai-nemultumiti-de-udmr/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Domnisoara asta cu mustoacaca sa-si ia bocceaua si sa plece cărel poteca, direeect la Cluj Napocaaa, ca si asa sta de moca la oha in funcția asta, care i se potriveste ca parul pe broasca oaca-oaca! A dat din buzsoare maruntel ca sa se creada ca a facut ceva si el, desi trebuia sa-si rupa garleaja pentru ce a facut sora-sa-colega-sa, Lola Fiola, in starea de manga la ceanga, cea care ne-a pus cu ranga in mană lumanarea, cu tot cu pesedeaua, partid invalid in care nici unul dintre ei nu are idei si nici dorința de a ne ostoi suferinta! Si daca vine un liberal inseamna ca ca asta o sa fie si mai criminal, caci astia, din nastere, nu da nimic-nimica, 'tui rasa de la Malaxa ca mereu ne trag plasa! Asa ca ma duc sa mai impachetez boarfe si hangarale, hadale, ca trece timpul cam tare si eu mă moșcăi ca un goi intr-o căldare! Apropo, intreb si eu, fara mișto baro, asa, intro doară si pe dunga, are cineva sa-mi vandă niscaiva pastile de dor de muncă?

Liviu PO spunea...

Multumesc domnule Ministru.

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
D-ta ascultași ce probleme a ridicat ministrul? Nu cred! Ne pierdem credibilitatea dacă aruncăm cu țîfne când nu trebuie.

reddog spunea...

Ar fi buna o reechilibrare a pensiilor militare.
Să se ia de la cei ca Huhu și Moș Alecu și să se dea la cei ca CFI.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, rolul unui ministru este o obligatie sa ne rezolve, nu sa bâjbâie si sa se balbaie, sa promita cate in luna si stele si sa nu se tina de ele, ca doar au parghii de rezolvare fiind la putere, ca ne pleaca oamenii din sistemul de aparare satui de nedreptati si disperare, ne mor pensionarii nerezolvati si, haideti sa fim cinstiti, ca pesedistii sunt vinovati! De ce sa-i acoperim, sa-i oblojim si realitatea sa n-o s-o spovedim, daca nedreptatea de ani si ani se vede si in pensia lui Flavius Corneliu Ifrim?

Viorel spunea...

Bun discursul domnului Dîncu, în special faptul că a punctat demisiile militarilor din sistem pe motiv de activități-restricții / salarizare. Sper să dea roade.

Huhu Rezea spunea...

Păi... măi omule, dacă ii dai peste mâini și când cere sprijinul să rezolve ceva pentru militari, asta e o prostie!
Nu poate singur să dea legi și ordonanțe!

valy spunea...

Trebuia ca PSD să dea peste lăbuțele Olguței Vasilescu.

Viorel spunea...

Cornele. De câte ori a apărut public sau în Guvern / Parlament fostul ministru Ciucă și să ceară aplicarea Legii nr. 153 în totalitate și eliminarea inechităților dintre pensiile militare prin modificarea și completarea Legii nr. 223 ?

Gigi spunea...

Apreciez interesul ministrului apararii fata de cei pe care îi are în păstorire,adica pe noi.Sper ca nu este asa,un interes in stil politicianist,adica cum sa spun,doar o mimare,ca de...nu-l doare gura,pe politicieni nu-i doare gura sa promita muuuuulte si marunte.Vedeti,el s-a adresat colegilor de partid,este normal nu poate sa faca de unul singur.Șiii,mai este normal,sa avem îndoieli,datorită faptului ca ne-au cam dus cu vorba acest politic de la Petrov incoace.Păi,eu si altii,noi toți o spunem de ani de zile sa termine cu bataia de joc la adresa rezervistilor,mai ales ca acuma prim-min.este de-al nostru si cunoaste situatia. Actualizarea pensiilor trebuie facuta de urgenta.Bugetarii au primit destule mariri din 2017 incoace,noi,nu.
Este firesc sa avem indoieli,nu trebuie sa ne suparam ca avem aceste indoieli.Bine,Cornel,le arata in stilu i caracteristic de pamfletar de la Vadim încoace.
Deci,fapte vrem ca de vorbe suntem satui!
O zi bună!

Alkan spunea...

Ii da peste mâini Ciolanacul de Buzău cel bucalat și cârlionțat.

ifrim spunea...

Asta-i altă tactică a politicienilor pentru a nu rezolva ceva fac rocade între miniștri de-a se pierde vinovatul,planurile de măsuri întocmite de acesta iar cel nou numit să ia act cu îngrijorare de problemele existente urmând să facă alt plan de măsuri cu alte termene și tot așa în buclă temporală!Da' Ciucă nu fost militar?Ce-a rezolvat pentru foștii șefi și subordonați?

Leon spunea...

Ordonanta cu salarizarea activilor a plecat de la MApN la avizare catre celelalte institutii:
https://www.stiripesurse.ro/ministrul-apararii-anunta-cresteri-salariale-e-vizat-personalul-militar-politistii-si-politistii-d_2402645.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, sa lasam vrajelile astea sa le creada atii, ca eu nici batut cu sarma la talpi nu-i mai cred pe neispravitii astia lacomi si indiferenti cu Armata, acum sa fiu crezut si eu, ca ce spun ei e apa de ploaie de ani si ani de zile si soarele e inca dupa damb: Azi am primit de la Parlamentul Romaniei, Comisia pentru Drepturile Omului, o adresa in care sunt anuntat ca o petitia de am mea, in care m-am plans ca sunt discriminat si furat de ani si ani de zile, din 2011, pe cand generalilor li s-au incincit si insesit pensiile, cu bani furati din drepturile de majorare a pensiilor mici si medii, cu lmecherii mafiot clocare initiate de catre conducerea CPS, si in acest context Comisia a redictionat petitia mea catre Prim ministrul Romanie pentru solutionare, amintindu-mi totodata ca aceasta Comisie parlamentara, conform legilor in vigoare, are atributii legislative.
Sa nu se uite ca eu cand mi-am trimis petitia aveam acolo la trimiteri si adresele de la UE si NATO, o multime de adrese ca sa vada ca eu am trimis aceasta petitie si la forurile europene per persoane individuale si cu functiile cele mai inalte in UE, inclusiv Sefa acestui for, la fel facand si la NATO, sa nu mai zic ca in atasat i-am facut praf si pulbere cu probe ale adevarului, cu dovezi palbabile, si nu una doua, adica inclusiv cu diferite decizii, inclusiv si de la MAI! NU MI-A SCAPAT IN ROMANIA NICI UN PARLAMENTAR SAU INSTITUTIE PARLAMENTARA, PRESEDINTIE, GUVERN, TOATE MINISTERELE, ETC! Ceva trebuie sa faca, cat despre UE continui sa fac presiuni petitionare pana ii capiez!

vasile iosif spunea...

Care ar fi efectele concrete, pt.noi, pensionarii militari,in urma adoptarii viitoarei OUG ?

marvas66@yahoo.com spunea...

Dancu isi plimba cuvintele in gura de mai multe ori ca sa dea bine la publicul la care se adreseaza, cu daune de imagine cat mai mici. Mie nu-mi vine sa cred ca sunt simgurul ofiter superior, pensionat nemultumit de prestatia iaitului de ciuca... Daca numai eu vad ca nu poate sa se exprime liber, nici cu textul in fata..., daca numai eu stiu ca a fost o nulitate in armata...incepand cu liceul militar "Tudor Vladimiresu"... atunci nu trebuie sa mai visez ca asociatiile militare la care platim bir v-or face ceva pentru echitatea pensiilor militare...Toti sefii de asociatii sunt niste pupincuristi, niste lingai ai lui ciuca...

Leon spunea...

Se pare ca ministrul Dancu este pe cont propriu !
La intrebarea unei ziariste, ,,daca sunt fondurile necesare pentru majorarea soldelor si pensiilor militare solicitate de ministrul Apararii,,. d-ul Premier N.Ciuca, General in rezrva, a raspuns: ,,In acest moment ne putem permite sa acordam numai Sfertul din Diferenta din Legea salarizarii,,(citate retinute de mine aproximativ acum cateva minute).
Deci proiectul de OuG marca Dancu ramane in asteptare..!
P.S. O minima speranta ar fi introducerea unor amendamente in Raportul comun de aprobare a OuG 130/2021, aflat in dezbatere la comisii din CD, Pl x nr.52/2022..!

magda spunea...

1.Un bilant de partid tipic.Prezentare triumfalista.Zici ca era prezentat lotul nationalei la intoarcere din SUA de la CM 1994...macar aceia chiar ca au realizat ceva cu adevarat istoric,greu de atins in viitorul apropiat.
2.Trecand peste pleiada de ministri care s-au perindat la microfon,,camaradadul Dancu'' a recunoscut ca a fost mana colegilor de partid in tot ceea ce s-a petrecut in domeniul calitatii vietii personalului si al rezervistilor,veteranilor,etc.Chiar daca a folosit sintagma,,poate ca a fost vina colegilor care...''Oare acei colegi,ma rog o parte, erau in sala? Raspuns corect-DA.S-a facut vreun bilant urmat de raspunderi personale? Raspuns corect NU.
3.in urma dezastrului de la Colectiv a cazut un guvern( ne aducem aminte de zicerea celebra,,a trebuit sa moara oameni ca sa...''Dupa pierderea dureroasa a inca unui militar,imi permit sa completez,cati militari trebuie sa mai moara ca sa se faca cat de cat dreptate ?
4.Dupa faza cu Olguta,,or sa vada domnii colonei la toamna'' urmeaza faza cu Dancu ,,veti vedea la Sf.Ilie...''...hai sa o vedem si p'asta desi... mai bine era sa faca si abia dupa aceea sa......sa nu ne duca cu submarinul galben.Doamne Ajuta/

magda spunea...

p.s. Ar fi interesant-POATE O PREMIERA sa aflam cati militari si-au prezentat demisiile macar in ultimul an,pe categorii de personal. Dar oare o fi SSID?

anonim spunea...

O varianta
Poate chestia cu demisiile "intristatoare la ceas de seara" a fost bagata doar asa "sentimentalisto-literar" pt a-si convinge coledzii sa mai scape ceva printre degete,iar prin ricoseu si pe marlanii liberali(la fel de marlani ca si psd-istii)
La "specializarea" al lui Dancu as baga coada in foc ca asa e.... 😈Pai nu e el taticul sondajelor de opinie care ies "exact cum trebuie"?😂
In concluzie: A crescut buuugetul la 2,5% dar bani "tot nu ie dom'ne ca n-ai de unde".Comenzile de mult sunt platite in avans.Acum se astupa gaurile...fix ca la ukrainenskii aia care au primit 40 mld $ de parca ar fi fost bani de tigari.Habar n-aveti cat injura amerikanskii "dincolo de balta".. Ca aia sunt mai rau ca noi cand vine vorba de "malai" si e scumpete si la ei(nu se compara dar ei sunt mult mai sensibili.Au probleme mari de lumea I-a nu ca noi amarastenii de lumea a III-a😂
Las ca vedem in noiembrie.Biden e deja si "imbalsamat" doar ca inca nu stie.El o sa ramana presedinte bineinteles...dar doar asa de poza,chiar daca la ei presedintele are puteri reale nu ca la noi.Cu Congresul impotriva Biden e degeaba...
Si acum...
Daca de luni se incepe cu placa despre..."continuare reforma,stabilitate,crize de toate felurile, plus razboi la granite" Puteti fi siguri ca Ciuca va ramane prim ministru si dupa "rotatia" asta la 6 luni.La cum se intelege cu Ciolacu(ca subordonare) nici nu as fi surprins.
Nu ati observat ca de la un timp incoace Ciuca se comporta de parca l-ar avea sef pe Ciolacu si el ar fi PSD-ist cu vechime?
Ciolacu NU va fi prim ministru (ca n-are nici un interes pe praful asta) asa ca va ramane tot Ciuca...aaaiiii... cu ceva schimbari pe la ministri si mai mult pe la secretarii de stat
Pe aceasta cale Ciuca isi betoneaza functia de presedinte PNL iar Ciolacu va fi presedinte R S R in 2024....aaaa scuzati! doar al Rep. Romania.(daca nu cumva o sa fie Kelemen si cu Katalin 😈 😈)

Leo spunea...

În situația în care Dîncu nu poate soluționa ceea ce a zis , atunci să-ți dea demisia și să spună că nu a fost suținut de dottore și/sau de mai cine.
Dacă nu va face asta e MIMĂ.
Totuși eu cred că este oleacă de MIMĂ , ca să mai anestezieze pensionarii până în Dec. 2022 când va trebui să fie aplicat PNRR conf JALONULUI 215.
Dottore ĂĂĂ..ÎÎÎ.. nu-i pasă decât de el , cristinucă-sa și gașca lui de gulerați. Eu v-am mai spus că dottore este cea mai mare piedică.

magda spunea...

Iara 2 si un sfert...ale naibii jaloanele astea...alt numar nu au gasit?