Un produs Blogger.

luni, mai 16, 2022

Presa de la Eurovision a dansat și a cântat Trenulețul moldovenesc

17 comments


Sala de presă de la Eurovision s-a dezlănțuit în timpul prestației Moldovei la finala Eurovision 2022, dansând și cântând pe muzica reconfortantă a Zdob și Zdub & Fraților Advahov, relatează ediția italiană a publicației Fanpage. Sursa: https://www.fanpage.it/spettacolo/eventi/la-sala-stampa-si-scatena-durante-lesibizione-della-moldavia-alleurovision-2022-parte-il-trenino/ <

Ce este mai impresionant pentru artiștii din R. Moldova decât să vadă că zeci de ziariști de toate neamurile s-au înlănțuit prin lunga sala de presă a Eurovisionului într-un trenuțeț ad-hoc, fredonând refrenul  Chișinău - București într-o neaoșă limbă română?
Alegoria trenulețului  cântat de Zdob și Zdup pentru întreaga lume merge spre VEST, plecând dintr-o țară pentru a ajunge în aceeași țară, este cel mai puternic mesaj, mai puternic decât toate Podurile de flori de peste Prut, care putea fi transmis publicului neinformat despre unitatea de neam și limbă dintre românii de pe ambele maluri ale Prutului.
Crainica televiziunii din Moldova a apăsat salutul românesc "Bună seara", corectând pronunția italiană - un fel de bona sera -  a prezentatorului Eurovision.

17 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Era un tren mititel care a intrat in tunel, si cand stapanul acestui circuit feroviar s-a pîrțoit vulgar vagoanele i-au sarit hopa henț peste hotar, tooocmai in Ukraina, care i-a luat locomotiva si vagoanele sa faca din ele boambele, puscoacele si bombardelele cu care sa toace pe front viperele belarusiene si putinelele moscovite peste țară năvălite! Trenule, masina mica, ia-i in carca de ridica hoardele lui Putinica si du-i, neică, in drobul meu sub placa de Mausoleu unde face nani Lenin cu capul cuprins de perini, tot intinsi si reci in lut ca sa-i tină de urat!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Aceste Eurovizioane au devenit sinonome cu niste simulacre de concursioane lălăitoare de dat note dispretuitoare pentru audientele ascultatoare si de vizionare, cat si vedetelor concurentiale, disimulate pe si in favoritisme pe zone si areale geografice si functie de nationalitate, estul contra vestul si restul cu interesul cum le poarta fesul, intrucat si sferele si interesele economice si militare, geopolitice, au dominat si călarit aceste festivaluri artistice, iar metoda de acordare a notelor prin SMS nu mai este o chestie sigura si morala cu uzanța actuala, cand se poate falsifica cu tehnologia digitala tot ce lor li se scoala sa castige doar ce vrea o influență europeana... Bre, tataie, eu stiu una buna cu lae si cu balaie cand juriul format din somitati muzicale si prezent la aceste gale acordă note pe acele cartoane cu note scris mare sa se vada si din avioane, nu cu aprecieri prin note acordate prin telefoane, daca vrei pe bune corectitudine si o notatie care sa nu supere si infurie, iar ca sa ai si mai mari corectitudini morale sa fie adusi jurati din tari atlantico australe, ori din nord sau sud americane, care n-au deloc influentele de coruptie si emotionale europene! Dar, pana atunci, ne vom confrunta cu aceste concursuri aidoma cu metode imorale de cluburi de duzina si spelunci, caci si in aceste taverne poate ca ar fi mai multa corectitudine si dreptate decat in concursurile eurovizioanelor televizate, lipsite total de dreptate si moralitate!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Asocierea vremelnica a tarilor estic europene cu Rusia expansionista, sovietica, a lasat Europei sentimente potrivnice de conștiință, moralitate si etică de lungă durată, si sa nu ne mai miram de aceste discriminari in care o sa ne subminam reciproc, estul cu vestul, la modul echivoc, caci formarea coeziunii si uniunii europene nu-i una materiala cat este morala si emotionala cu determinari pe latura de traditie si sfera nationala a fiecarei tari in parte si din zona geografica din care face parte. Romania va favoriza intotdeauna Moldova si impreuna vor aprecia Ukraina, Bulgaria, Slovenia, Croatia, Macedonia, Ungaria, Cehia sau Slovacia, adaugand nolens volens si Albania ca gășcară de balcaniadă, ba chiar si balcanicele Grecia si Turcia, la care Romania si Moldova mereu va atasa si maica latina, Italia, cat si surorile triplete Italia, Portugalia si Franta, ca asta e traditia, iar tarile nordice cu cele anglicane si germanice, si poate ca ati si observat in timp asta, si pot spune ca fiecare astfel zona de influenta sau regiune, cu sau fara potență economica si politică, nu ai cum s-o educi sau s-o aduci la coeziune si uniune, in care discriminarile fizice, ideologice, filozofice, politice, economice si geografice sa nu fie determinante, favorizante sau discriminante... O Europa unita s-ar vrea, dar fiecare cu partea sa de cașcavea din familionul cu botul inhipt in mamelonul cu corasla grăsoasă si groasa ca bulionul, sau cu lingurița de zăhărea in ceașca sa de cafea, iar notele de uns la orice concurs de belit chelea la urs pentru a fi dată la produs paltoane poporului rus va fi aievea si otova tot așa, ca așa se vrea in toata Europa asta de mucava!

M spunea...

Cornelius Flavius Ifrim

Eu nu îmi amintesc de ceva primit de la Rusia, de ceva pozitiv, de o poziție favorabilă României.
Îmi amintesc de tezaur, de Ribbentrop Molotov, de Războiul de Independență, de ocupația sovietică etc.

Bulgarii anunță că gazul lichefiat venit din SUA e cu 5% mai ieftin decât gazul rusesc.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@M, de la rusnaci noi am primit foarte multa moarte, violuri si jafuri pe saturate cu trimiteri in gulaguri indepartate pentru munci fortate, toate de romani ,,recompensate,'' si pentru ca prietenia in eternitate sa se sudeze, cu generoase garnituri de trenuri cu foreze si placute suedeze, si sus si jos si prin dos ca sa traiasca frumox

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@M, cu astfel de gaze, cu mult mai ieftine, luate de la americani, mai ramanem si cu ceva bani, iar rusii o sa stea cu ele in subteran in taigaua pustiului siberian sa le grabeasca, precum in povestea prostului, topirea gheturilor si permafrostului, deci grabirea dezghetului, si peste jumatate a Rusiei dobitokenilor sa devina o tara a mlasinilor, inundandu-se teritoriile agricultorilor si dupa incalzirea globala parjolirea tuturor rusilor de la soarele arzator de cuptor, ca la rotisor, o data cu evacuarea in atmosfera a tuturor gazelor din cauza caldurilor si in consecinta gazarea tuturor panaramelor adepte ai agresivitatii cu ajutorul armelor! Maoarte agresorilor si glorie ukrainilor, in ciuda rusofonilor!

Dan B. spunea...

Ține cineva un pariu cu mine, conform căruia eu susțin că discursul nazistului Zelinski, din debutul Festivalului de Film de la Cannes, va aduce iar un câștigător ucrainean nemeritat?

Huhu Rezea spunea...

Buzescule, ai mintea îngrămădită rău cu rusisme. Mai rar găsești prosti să creadă propaganda că europenii sunt naziști.

Dan B. spunea...


Eu am mintea îngrămădită? O are și Tucker de la Fox News, postul de știri nr 1 în USA?
Dacă eu și el avem mintea îngrămădită, ceea ce-i o onoare pentru mine, pe cale de consecință, tie-ți lipsește cu desăvârșire creierul!

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fyoutu.be%2Foifqp1bJp8Y%3Ffbclid%3DIwAR0aUOj_S02PUEqSrqQVYUsv-dSRAnV3ftv-S9VLSP7jexxjnISgS8TjpaU&h=AT0OuOE6UEeXYhxiuP5T3UPsSrLr06t8yjeE_RxjYIfxbJzfqSW8FsyZ_ubMK7RXITJI37cfO2OnJQ6rE0xC5i67yGV8PZJX7geFsPEZNbRqQZKDj8BlWubQtpdRGgP-bCiT&__tn__=H-R&c[0]=AT3nn3hKEvZa3BfCfypiyqI7K8SbHbpcXGjgL1V4FoAK_mU-vUPKzl9l3ub6rbkwYa9vh6a2br_5dBI3M8OmBRmiPH7X_gVc_kCzjAJVJUVeGo91MOssABDVhOYV0n38HDlSDRwU8QmRpFYRyYpV8luvEg

Huhu Rezea spunea...

Buzescule.
Fox News informează despre propaganda ruscistă, potrivit căreia Zelensky ar fi nazist, nu-și însușește, cum prostește faci, tu o asemenea aberație propagandistică de justificare a agresiunii.

M spunea...

Nu pentru Dan B. (domnia sa "gândește" cu capul de la Moscova) dar pentru ceilalți care poate vor să știe aduce e Tucker Carlson:

1. Ce spun avocații lui despre el?
He is not stating actual facts about the topics he discusses and is instead engaging in exaggeration and non-literal commentary.

Adică
El nu citează fapte reale despre subiectele pe care le discută ci se angajează în exagerări și comentarii non-literale.

2. Televiziunea Fox News este un fel de OTV american, singura rămasă "pe baricadele" partidului republican.

O spun eu, un fan al lui Trump și unul care urmărește frecvent, în direct, Fox News.

3. Așa, și dacă o să câștige un premiu un film ucrainean ce? 😂 Mor pro-rușii de oftică?!?! Aici sa nu premieze decât filme ucrainene!!! Să îi văd pe șobolani tăvălindu-se de durere!
Ați văzut cum nici un șobolan pro-rus nu zice nimic de milioanele de civili nevinovați?
Scârbă îmi e de nația asta!!!!


Slava Ukraini!!! 🇷🇴🇺🇦

M spunea...

@Huhu

Exagerați un pic cu afirmațiile despre Fox News. Vă mai amintiți ce spuneam eu că o atitudine extremistă de o parte aduce mai devreme sau mai târziu o contra-atitudine echivalent de extremistă de partea cealaltă!!

Personal nu cred că republicanii mor de dragul rușilor. Atâta doar că atât i-au tocat democrații (mai ales prin CNN) cu drepturile minorităților (naționale, rasiale, sexuale) că acum contra-atacă și ei.

Amuzant e că republicanii sunt de dreapta cu accente de extremă dreapta și îl atacă pe Zelenski cum că ar fi "fascist" (adică tot de extremă dreapta). Prostie monumentală înghițită numai de cei spălați pe creier!

Huhu Rezea spunea...

M
Or fi republicanii împotriva democraților și a lui Biden, dar nu într-atât încât să spună ca Biden, Zelenski și europenii ar fi fascisti.
Că mai sunt și printre ei spălați pe creier, ca și la noi, este altceva.

M spunea...

@Huhu

Vă înțeleg și așa gândesc și eu dar.... e vorba de politică!!! Tot ce zic democrații e rău! Tot ce susțin democrații e nasol! Și să știți că găsesc legături logice!!!!

Uitați una:
Democrații au redus bugetul pentru paza frontierei cu Mexicul. Pe de altă parte dau bani pentru ucraineni ca să își apere frontiera! Înțelegeți?
Americanul de rând, care a rămas fără loc de muncă luat de un mexican sau care vede traficul de droguri zice, pe bună dreptate, de ce nu apărăm și frontierele noastre?
Vin alegerile acum, în noiembrie parcă, și se folosesc de tot ce pot.

Și, repet, asta o spune cineva ca mine care simpatizează cu republicanii și care urmărește Fox News.

M spunea...

Mai vreau să zic o poveste ca să mai lămuresc ceva: vizele de America!!!!

Știți că nu intrăm în Visa Waiver până când nu scădem procentul celor respinși. Vă povestesc ceva de când am fost eu la viză, ce am văzut și auzit eu la un tânăr ce era înaintea mea:
- Bună ziua - zice angajatul ambasadei
- Bună ziua - zice tânărul
- Pentru ce viză aplicați?
- Viză turistică.
- Unde mergeți?
- La Los Angeles.
- Cât stați?
- O lună sau maxim două!
- Ce vreți să vizitați?
- Aaaaaaa.... Nu vizitez! Eu am făcut o aplicație pe telefon și vreau să o vând!
- Păi pentru asta vă trebuie o viză de business! Nu vreți să refaceți solicitarea?
- Nu! Vreau viză turistică!!!!!!!!
- Ia ascultați-mă! Dacă vă refuz viza nu puteți reaplica pentru cea de business! Eu zic să o retrageți pe asta și să faceți alta!
- Nu! Vreau turistică! Nu refac aplicația să pierd timp!!!!
- Atunci să trec aici că vreți să vizitați Los Angeles și San Francisco!!!!!
- Păi, v-am spus că nu merg să vizitez! Vreau să vând aplicația pe telefon făcută de mine!!!!
- OK! Mulțumesc! Următorul!!!!


Ce vreau să spun e că americanii respectă legislația lor! O țară nu primește Visa Waiver dacă nu reduce procentul vizelor respinse. Dacă românii sunt tâmpiți nu e vina lor!!!!!

Dan B. spunea...

@Huhu:

Biden și multe dintre slugile lor europene au gândire fascistă, dar Zelinski, pentru scoaterea în afara legii a tuturor partidelor din opoziție și pentru suspendarea licențelor media neaservite lui, este mai mult decât un fascist, adică un nazist. Iar dacă ajungenți a compara o televiziune de nișă cu Fox News, prima între televiziunile naționale de știri din USA (CNN s-a dus „în freză”!), nu sunteți întregi la minte.
Este adevărat că l-am simpatizat pe Trump, primul președinte al USA, care nu a inițiat un conflict militar la extern. Apoi, crezul său cu „America first” l-au făcut iubit între americanii de rând, nu și de patronatele din industria petrolieră, militară și farmaceutică, cele care au fraudat votulpopular, pentru a-și instaura propria marionetă, Biden.

M spunea...

Aha!!!!! Deci așa a fost la Eurovision!!!
Se pare că România a făcut parte dintr-o cooperativă încă din semifinale!!!

Cum a votat România:

1.San Marino, 2. Polonia, 3. Muntenegru, 4. Azerbaijan, 5. Georgia

Cum a votat Azerbaijan:

1. Polonia, 2. Georgia, 3. România, 4. Muntenegru, 5. San Marino

Cum a votat Georgia

1. Azerbaijan, 2. Muntenegru, 3. România, 4. San Marino, 5. Polonia

Cum a votat Muntenegru

1. Georgia, 3. Azerbaijan, 4. România, 5. San Marino, 6. Polonia

Cum a votat Polonia

1.San Marino, 2. Azerbaijan, 3. România, 4. Muntenegru, 7. Georgia

Cum a votat San Marino

1. România, 2. Georgia, 3. Polonia, 4. Muntenegru, 5. Azerbaijan
(sursa: ziare.com)

Încă după semifinale cele 6 țări au fost excluse de la vot! Hmmmmm.....