Un produs Blogger.

vineri, mai 27, 2022

Se acordă ajutor financiar și pensionarilor miltari cu pensia mai mică sau egală cu 2000 lei

19 comments

 In transparență pe site-ul Ministerului Muncii

https://mmuncii.ro/j33/images/Documente/MMSS/Transparenta_decizionala/20220526-proiect-oug-sprijin-financiar-pensionari.pdf


19 comentarii:

John spunea...

Vasile Dîncu (PSD), ministrul Apărării, a anunțat, joi, că pachetul de legi privind securitatea naţională a fost finalizat și va fi trimis în Parlament.

Ce spune Vasile Dîncu despre pensiile militarilor
El a susținut apoi că un alt „capitol esențial” ține de „asigurarea unui cuantum rezonabil, echitabil pentru pensiile militare, a celor aflaţi în rezervă”.

„Ministerul Apărării cere sprjinul PSD ca să susţinem proiectul privind modificarea şi completarea Legii 223/2015 privind pensiile militare şi de stat şi instituirea unor măsuri de echilibru pentru pensiile militare.

Documentul vizează mai ales eliminarea discriminărilor. Proiectul a fost blocat.

Cel mai trist moment al meu e spre seară, când sunt obligat să semnez foarte multe demisii din sistemul militar, care sunt cauzate de condiţiile de trai, de mobilitate militară, de foarte mici indemnizaţii pentru chirii şi alte lucruri”, a mai declarat Vasile Dîncu.

mosmartin16 spunea...

Ce țară bolnavă ! Off...Logic e a face distincția între pensii și ajutoare sociale ! Oriunde în lume...ca să primești o pensie...trebuie să ai o perioadă minimă de cotizare ! Ce e sub...nu e pensie ! Și ce zice în acel 47 din Constituție...se referă la cei care au un minim de contribuție ! Altfel...stau cu burta la soare...și...articolul 47...îmi asigură ...traiul decent !! Suntem...normali ?? Noapte bună, oameni buni !!

anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
vasile iosif spunea...


O fi adevarat?

"Alături de colegii mei din Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro, ne-am concentrat eforturile, în această perioadă, pe trei direcții majore, respectiv:
1️⃣ Consolidarea apărării și descurajarea agresiunilor militare la adresa României;
2️⃣ Înzestrarea Armatei cu tehnică și echipamente moderne;
3️⃣ Întărirea cadrului legislativ și creșterea calitățții vieții militarilor și familiilor lor.

În ultimele luni am analizat, alături de specialiștii din minister, situația salarizării personalului din sistemul de apărare, iar în următoarele zile voi prezenta măsurile concrete pe care le facem pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și de viață ale militarilor noștri – activi, în rezervă sau în retragere, ale salariaților civili ai ministerului nostru, precum și ale familiilor lor."

Citat din Vasile Dancu



Leon spunea...

Poate explica cineva ce cauta la Art.1,al.2 lit.e) in aceasta Ordonanta, si la ce venituri salariale se refera?

ifrim spunea...

Păi Dancu-i politichian!Ce fac politicienii de cu zori și până-n sară?Mint ca "porci"!E strigător la cer lt.col.3000 și SGV 3500-4000.Am înțeles TO,1000 neimpozabili,poate vechime mai mare dar totuși de la cap.la lt.col te plictisești socotind tresele!

Huhu Rezea spunea...

Leon
Cel mai bine te lămurește art.76 din Codul Fiscal.

Huhu Rezea spunea...

Ifrim
Nu-mi plac comentatorii care pun aceeași placă înainte să citească sau să asculte materialul care li se propune.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bodaproste, Statule, dar tare-ti tremura laba cand dai cu țârâita, banditule si calicule!

Huhu Rezea spunea...

bog da prosti(bulgara)---> Doamne, iartă-mă!

Andrei spunea...

https://www.g4media.ro/dublarea-indemnizatiei-de-detasare-a-militarilor-actualizarea-soldelor-de-la-1-iulie-plata-majorata-cu-75-pentru-orele-suplimentare-prevederi-ale-unui-proiect-de-oug-propus-de-vasile-dincu.html

Știre dată astăzi, care confirmă preocuparea politrucului ministru, neagreat de conducerea PSD (că cică vor să facă un schimb cu PNL apărare/energie ca să scape de el) pentru armată. Probabil de aceea a ieșit și cu această OUG, ca să pară că lucrează și să aibă susținerea celor din MApn și MAI.

De citit și comentariile la articol.

Huhu Rezea spunea...

Proiectul de ordonanța este cel pe care l-am analizat aici; lasă G4media.
Problema este că dacă Pl x 199/2020 este blocat la MAI, înseamnă că și PNL, prin ministrul său Bode de la Interne, este împotrivă.Unii continuă să dea din flașnetă cu PSD.

Unknown spunea...

@Huhu Rez

Scuze, dar blogul acesta nu poate completa toate informațiile pentru a avea o imagine de ansamblu. Nu mai spun despre unele comentarii care nu sunt altceva decât atacuri la persoană sau din ce văd la televiziunile finanțate politic și care îi spală zilnic pe creier.

Așa că citesc și G4Media. Fără supărare. Dar ei măcar nu acceptă finanțare politică.

Uite, spre exemplu, o informație care confirmă ceea ce spuneam mai sus:

Virgil Popescu, ministrul energiei, s-a retras din funcția aleasă de prim-vicepreședinte PNL. Ce primește la schimb dacă a renunțat?

Sau e în dizgrație, decontând bâlbele cu facturile la gaz și curent și este tras pe linie moartă, confirmând schimbul cu PSD?

Nu de alta, dar deciziile de a mări/actualiza soldele și pensiile sunt eminamente politice. Și nu putem înțelege decât analizând ceea ce se întâmplă acolo.

Mai ales că noi suntem fărâmițați în șpemii de asociații cu interese personale, fără a putea pune vreodată presiune pe guvernanți așa cum arătăm astăzi.

Zi faină și spor!

Huhu Rezea spunea...

necunoscutule
Ai uitat să te loghezi la cont? Pe blog ai informațiile autentice, ordonanța și discursul lui Dîncu, nu poveștile unui site.
@catalin
Dai cu fleaca să te afli in treaba,
Diferențierile între militari și polițiști vin din legea salarizării.

ifrim spunea...

@Șef huhu.Am scris pentru a-mi exprima nemulțumirea.D-stră ca formator de opinie transmiteți mai departe prin articolele publicate decidenților ca ei să afle căci sunt nemulțumiri în sistem.Nu comentez să placă cuiva!

Huhu Rezea spunea...

Ifrim
Aici vorbim de o acțiune concretă a ministrului, nu de frustrări ale d-tale. Poți să spui că ești sau nu de acord cu ce spune, dar pentru asta trebuie mai întâi să citești sau să asculți ce spune.

Trofin spunea...

Chiar , D-l HuHuReZa , referitor la perdaful tras lui @Ifrim , ce a zis D-l Dîncu cu privire la pensionarii militari și mai toți nu au înțeles ?

Burebista spunea...

Huhu Rezea... Degeaba încercați sa îi aduceți cu picioarele pe pământ... Pentru unii nu se mai poate face nimic.. 🤣