Un produs Blogger.

marți, mai 24, 2022

Zeci de mii de pensionari militari nu mai speră să recupereze prejudiciul creat în anul 2017 de Casele Sectoriale MApN și SRI

97 comments
Accesări, 26 05 2022,

Filmare Nadia Comăneci cu Ilie Năstase la Roland Garros, 2022.
Lista de şedinţă

NumarObiectMaterie JuridicaStadiu ProcesualOra estimata
1082/2/2020contestaţie act administrativ fiscalContencios administrativ şi fiscalFond13:00
2893/2/2020contestaţie act administrativ fiscal DEC.NR.496/17.12.2019Contencios administrativ şi fiscalFond13:00
4241/2/2020litigii Curtea de Conturi (Legea Nr.94/1992) ÎNCHEIEREA NR. 19/07.08.2020Contencios administrativ şi fiscalFond13:00
6646/2/2020anulare act administrativ hotărâre nr. 380/2020Contencios administrativ şi fiscalFond13:00

24.05.2022
Ora estimata: 13:00
Complet: 8-Completul 22 fond
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:    

97 de comentarii:

Petrut spunea...

Ar fi un gest frumos din partea magistratilor ca prin hotararea lor de azi sa faca in asa fel ca pensiile militare sa mearga din nou pe fagasul lor ,sa fie intradevar un sprijin pentru cei in rezeva si in retragere, sa ofere predictibilitate si sentimentul de corectitudine ,sentiment de care mie personal imi este dor.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Stelica,Stelica
Tot n-ai înțeles.
Dacă ai rămas cu cuantumul din 30 06 2016, acela cuprinde în întregime indexarea din 2016 așa că trebuie să-ți mai des doar diferența dintre creșterea prin actualizare și creșterea prin indexarea de 5,25%. În termeni contabili se cheamă că au regularizat cele două sume acordate în anul 2017, sune care nu puteau fi acordate concomitent.
Discutam de acordarea întregii sune privind indexarea din 2016 prin raportarea la cuantumul actualizat conf art. 60 alin (1)

Huhu Rezea spunea...

@Stelică
Am corectat decizia de actualizare SRI in trei variante care duc la același rezultat.

micutzul spunea...

Majorarea soldei de functie mi-a adus o pensie mai mică cu 50 de lei (😀 matematică a la CPS) dar a rămas cuantumul avantajos (😀)!
Deci nu m-ar mira dacă CC câștigă să mă trezesc după o metodologie făcută de ''dottore'' catrebuie samai dau eu inapoi!
Trăim in Romania și timpul nostru e ieftin!

Paul Puiu spunea...

Avand in vedere ca intervenit preascriptia extictiva nu va primi nimeni nimic!!!!!🤣🤣🤣

Huhu Rezea spunea...

@Puiu
Fiind vorba de prestații acordate lunar, față de actul de constatare al Curții de Conturi se prescrisese doar actualizarea neacordată în luna iulie 2017.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cum spunea Dem Radulescu incantat intr-un scheci televizat, cam asa: ,,Cu drag, Nelu, pa!'' Si, pa, Hotarare in avantajul militarilor, caci dreptatea va mai fi vazuta doar la pastele cailor! Nu am zis, frate, ca sunt intelegeri secretizate sa cada in Apel si ICCJ procesele toate? Acum, naiba in praznic sa-i ducă, sunt 100% convins de intelegerea asta caducă sa ne vută la valută! Doar la toamna, cand se numara bobocii si puberii hlocii, sa ne mai faca ceva dreptate hotii si mafiotii, daca ii mai tin chiloții!...

Gigi spunea...

Nu stiu dacă PreaCinstita și PreaOnorabila instanța va da câștig de cauza cui trebuie in dosarul ramas în pronuntare,dar un lucru este destul de clar,acela că in cazul MAI nu a dat câstig de cauza celui care trebuia.Asa că,sa nu ne facem prea multe iluzii!

Un lucru ce ma dezgustă,probabil că nu numai pe mine,este faptul că,cei care posteaza pe acest Blog se "duc" si scriu pe un alt blog aruncând cu pietre si bolovani in noi,cei care mai postam pe aici,si duc în derizoriu cam tot ce spunem pe aici.Urât din partea d.voastra,domnilor!

anonim spunea...

Ca sa stiti.
Dupa terminarea studiilor obligatorii ,toti magistratii trec pe la mine intr-un stagiu de cel putin 1 an pentru specializare si rezidentiat in "cele dracesti"
Abia apoi le dau drumul sa zburde printre voi si sa aplice ce i-am invatat.De data aceasta au fost la "adancimea" asteptarilor mele
Vae voua!! 😈

Leon spunea...

Huhu Rezea, deci la MApN lucrurile raman pe loc, dar CPS a SRI ce va face cu cele cateva sute de Decizii revizuite si aflate in plata la care s-a adaugat Indexarea de 5%..??

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Gigi, ,,prea cinstita si onorabila instața'' nu-i Maica Precista, cum zice povestea cu mare belea ca a născut femeia si i-a ramas intreagă cinstea la giugea, probabil ca de asta fiind responsabilă ,,musca,'' căci ce e rea de muscă tare mai mușcă din dâlmă pusă-n curmătură si-o mănâncă cu tot cu sârmă, fulgi si pene, inghesuită-n-tre perne, si dupa noua luni o data vezi ca geme si se screme, fără probleme si indoiala ca nu o sa se audă oleacă de orăcăială! Prea cinstita si onorabila fost-a odata, cand strabunica era fata înțărcată, si nu era atat de leșânată de pohta si curiozitatea de a o face scăpată macar o singura data, sa vada daca ghițălul intră cu tot cu vacă, odata impreună, pe poartă!

Burebista spunea...

Dacă instanța a anulat și decizia nr XII/4/30.07.2020 prin această hotărâre atunci nici CPS MAI nu mai trebuie să recupereze banii dați în plus pentru ca decizia CC a fost comuna pentru toate cps urile..
Avantaj cei de la MAI... 🤣
Singurii care pierd sunt cei câteva zeci de pensionari SRI care au primit ceva în plus peste procentul de pensie rezultat datorita vechimii sub pragul de 85%, pentru ca cps SRI s a grebit sa aplice acea decizie aberantă a cc.

Viorel spunea...

?dןǝɥ I uɐƆ˙ʎsnq sı̣ poꓨ . Bă, da dăștept mai ești. Medicii nu trec pă la tine păntru consultații ? Dai măditații după ieșirea la pănsie (pasiv) sau o faci ca activ. Oi fi și tu vreun mare magitrat mălitar de Art. Ra.AA., RAD sau fost Cdt. BIMc.

Viorel spunea...


24.05.2022
Ora estimata: 13:00
Complet: 8-Completul 22 fond
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite contestaţia. Anulează Decizia nr.XII/4/13.07.2020, a raportului de control emis de Departamentul XII al Curţii de Conturi a României şi a Încheierii nr.19/07.08.2020 emisă de Comisia de soluţionare a contestaţiilor constituită la nivelul Curţii de Conturi. Respinge cererea de intervenţie accesorie în interesul pârâtei, astfel cum a fost completată, formulată de intervenientul Budeanu Viorel. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată în şedinţa publică din data de 24.05.2022 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei.
Document: Hotarâre 24.05.2022

raul spunea...

Cand v-am spus ca avem o justitie de cacao!Cu juristi cu pregatire la Spiru Haret ,Ecologica,Dimitrie Cantemir etc!Macar Logica de-ar fi invatat si tot era ceva!Si ne mai miram cum suntem ca tara si popor!Vai de noi si rusine maimutelor din justitie care cu porcoaie de bani platite de prosti,fac misto de noi!O scarba imensa ma cuprinde!🤮🤮🤮

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. Am intrat ca prostul sub incidența deciziei. Vă rog să-mi spuneți cum va decurge situația în cazul subsemnatului privind revizuirea pensiei ? Am fost intervenient până astăzi după cum spune hotărârea. Deci conform hotărârii am intrat sub incidența ei, deci am pierdut procesul. Spuneți dumneavoastră acum ce este de făcut ?

anonim spunea...

Din acelasi link unde se vede si grafic cum M a dublat salariile pompierilor,ba mai mult decat dublu de la un pic sub(la max) 4000 pana la aproape 9000 usd(ca medie)
"Baa ej nebun?"
Mai jos o informatie care arata echilibrul salarizarii
https://www.jobandsalaryabroad.com/ro/usa/romanian-fireman-usa.html

Impactul experienței la locul de muncă asupra salariului:
Experimentat: + 17%
Mediu: + 2%
Începător: - 16%

PS Asta crede ca minte cum vrea el??

Huhu Rezea spunea...

Urmare a miopiei Completului de judecată nr. 22 al Curții de Apel București, consecințele ar fi următoarele:
-CPS a SRI trebuie să emită decizii de revizuire pentru cei cca 500 de pensionari care, potrivit înțelegerii cu Curtea de Conturi din 2020, au primit la cuantumul recalculat potrivit art. 60 alin (1) valoarea indexării din 2016, dar numai în limita plafonului de 85% din baza de actualizare.
-CPS a MAI trebuie să emită decizii de revizuire pentru toti militarii pensionari, nu si pentru polițiști, pentru a recupera în intregime valoarea indexării din anul 2016 acordate peste cuantumul actualizat potrivit art. 60 alin(1), indiferent de procentul de pensie avut.
-CPS a MApN nu ar trebui să emită nicio decizie de revizuire,dar....
Dacă instanța a admis aberația că excepția indexării cu 5% potrivit art. 14 din OUG nr. 57/2015 a funcționat numai în anul 2016, toate cele trei case sectoriale ar trebui să recupereze valoarea respectivei indexări plătite în perioada 01 01 -30 06 2017(prescrisă deja) dar și pe cea plătită în ultimii 3 ani celor care au rămas în plată, după recalcularea din 2016, cu pensia contributivă mai avantajoasă, pensie în care se regăsește și astăzi indexarea din 2016. Cei care primesc astfel de decizii de revizuire pot să le conteste în instanță, având posibilitatea să ridice și exceptia de neconstituționalitate a art. 30 și 60 din Legea 223/2015 în forma în care au fost interpretate de instanța de contencios administrativ sau de ICCJ prin Decizia nr.40/2021 privind pronunțarea unei hotărâri prealabile.

CEZAR spunea...

God is busy.. spunea...
Din acelasi link unde se vede si grafic cum M a dublat salariile pompierilor,ba mai mult decat dublu de la un pic sub(la max) 4000 pana la aproape 9000 usd(ca medie)......Marele ."...".m"...un MANIPULATOR JEGOS...!!

Huhu Rezea spunea...

@Viorel
Pentru că renunțarea la acțiune nu ai depus-o la Curtea de Apel, aceasta nu era obligată să ia act de renunțarea d-tale.
Ai posibilitatea să formulezi recurs alături de Curtea de Conturi. Nu te mai panica atât că nu pățești nimic.

anonim spunea...

Sancta simplicitas!
"Domnule Huhu Rezea. Am intrat ca prostul sub incidența deciziei." 🤕🤕
God is buusyyy!!
Noroc cu Rex.E mult mai inteligent

Alkan spunea...

Halsl justiție!

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. Am trimis și v-am trimis și dv. pe email Cerere de îndreptare eroare materială (să revină de la Crerea de intervenție accesorie cum greșit au citit ei în Cererea de intervenție principală așa cum am solicitat) și Cererea de renunțare la judecată adresate CApB. De ce nu am fost băgat în seamă cu cele 2 cereri ?

Leon spunea...

Huhule, sa asteptam motivarea acestei Hotarari, eu NU cred ca acesti judecatori au inteles ca Indexarea de 5% a fost valabila numai in anul 2016( colegii lor pensionari au si in prezent cei 5% acordati,(prin Derogare), la cuantumul pensiei contributive !).

SorinDaniel spunea...

Si ne mai miram ca cei din justiție au pensii si salari mai mult decat nesimtite.Sunt buni executanti de ,,ordine"primite de la ,,imparatie".Fereasca domnul sa înceapă un război,atunci ce a apus Lăpușneanu va deveni valabila-De ma voi scula pre mulți am sa popesc si eu....

Viorel spunea...

?dןǝɥ I uɐƆ˙ʎsnq sı̣ poꓨ . Eu cel puțin recunosc atunci când greșesc din neatenție sau ca prostul, tu însă ești prost totalmente comportându-te ca un copil mic pretinzând că vin judecătorii la tine pentru meditații, tu fiind deșteptăciunea și dreptatea întruchipată.

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Daca recitești concluziile Mihaelei vei vedea că este chiar o Decizia a unul complet din CA București care reține în motivare că indexarea,fiind data prin excepție, este valabilă numai în anul 2016.
Viorel
Acest complet a dat mai multe comunicări derutante pe site
Cererea de îndreptare a evitat-o din condei, reținând că nu a fost omisă cererea de intervenție din prima Încheiere cu neincuviintarea intervențiilor .

Viorel spunea...

Și atunci, dacă indexarea a fost valabilă numai în 2016, finanțiștii de la Curtea de Conturi de ce nu au sesizat de la începutul controlului iar procesul nu-și mai avea rostul ? Când se vor întâlni cele 2 Recursuri (CPS a MAI / CPS a MApN) la ÎCCJ, oare ce Decizie va da având în vedere că Hotărârile CApB se bat cap în cap. În plus, cum rămâne cu derogarea pe Legea nr. 263/2010 și unde scrie TANȚO că se aplică NUMAI ÎN 2016 ?
Articolul 14 (1) Prin derogare de la prevederile art. 102 alin. (2) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare, în anul 2016 valoarea punctului de pensie se majorează cu 5% și este de 871,7 lei.
(2) Prin derogare de la prevederile art. 59 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, în anul 2016 pensiile militare de stat se majorează cu 5%.
16.03.2021

Ora estimata: 09:00
Complet: 8-Completul 10 fond
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Admite excepţia inadmisibilităţii. Respinge cererea astfel cum a fost modificată, ca inadmisibilă. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare în ceea ce priveşte soluţia dată cu privire la acţiunea în anulare şi în 5 zile de la comunicare în ceea ce priveşte soluţia dată cu privire la cererea de suspendare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a VIII-a Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronun?ată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei azi, 16.03.2021.
Document: Hotarâre 389/2021 16.03.2021


Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Comentati in stil grecesc si turcesc ca eu muncesc si sunt aproape sa gatesc cu impachetatul sau aruncatul, ca Anilu ma intreba: ,,N-ai vazut-o p-aia sau pe cealalta care imi era dragi tare că erau dragalase si frumoase?!'' La care eu: Iubito, vai de viata mea, cum ți-as arunca asa ceva sa te vad suparata... dar aia sau ceea, tată, de cand e aruncata! N-are timp de oracaiala, daca le-o observa lipsa, eu punand situatiei capsa, caci n-are timp nici de scormoneala ca eu, o data mutat si asezat, rapid le pun la piteală prin dulapuri si sertare sa nu realizeze ce are si ce nu are in dotare, sau care le-am aruncat la gunoaie!
Cat despre Hotararea de azi, a fost un exercitiu de caz si nu-i nici un mare necaz, fiind invatati cu pierdutul, cum in tinerete eram invatati cu pututul din floare in floare de aveam rosaturi la... picioare, ca pionierul, ca sa nu scap porumbelul! Castigul de experienta juridica nu ne mai ajuta, tălică, dar nici nu ne impiedica sa mergem pe o terasa la o masa ca să... Sau cei vaduviori sa ia o madamme de subtiori in dormitor pe a divanului plasă ca să... Ori cu undita la pescuit de crap gata prajit si uns cu un vin invechit in beci acasă, cu fomeia ca să... se imbete ca un borc din troc sa ia canciocuri in bot, cum se da in gură la coasă, de la nevasta nervoasă! Sa aveti o vara frumoasă!

raul spunea...

Multa ue justitiei romane!Niste jeguri incompetente daruite de statul roman cu prea multe puteri!Iti vine din cauza indivizilor astia sa regreti alte vremuri in care niste incompetenti hotarasca soarta multor oameni!La fel multa ue si doamnelor si domnilor de la CPS si nu doresc altceva decat sa traiasca si ei ,orcii,cu 2000 ,3000 pe luna!Blestemati fie in veci si de banii in plus sa-si ia lumanari,nesimtitii!🤮🤮

raul spunea...

Ii fuck gura ma-sii de treaba!Un vecin cu 25 de ani ,ma rog grupa 1,dar simplu muncitor ,are 2400 ,si eu cu 26 de ofiter superior ,am 2900,ma pis pe ea de ....viata!Deja suntem tampiti!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Raul, se intaresc fortele de fuck-ere si cu mine, ca stiu s-o fac bine impotriva forțelor cretine, si daca mai punem si batalioanele cu toate rezervele, amatoare de-o punere de deșelare din razbunare, chiuretănd clasele exploatatoare, apăi n-o sa-i vad bine sa nu mai aiba gauri pe unde sa mai respire!

anonim spunea...

Viorel spunea."Domnule Huhu Rezea..bla,bla..De ce nu am fost băgat în seamă cu cele 2 cereri?"

Eeee stiu ei de ce. 😂😂😂 ..s-au prins!!

Bietu' Huhu desi mi-a sters 'jde comentarii,ii spun ca nici el nu poate raspunde la asemenea intrebare "𝗱𝗲𝘀𝘁𝗲𝗮𝗽𝘁𝗮"

raul spunea...

Cand il aud pe gargaragiul de Hadar ,cu salariul de 20 000de lei lunar vorbind de salariile lenesilor din invaramant imi vine sa vomit!🤮🤮

Burebista spunea...

Iar comentează și interpretează Huhu Rezea în stilul propriu...
EXPLICAȚIA CORECTA ESTE URMĂTOAREA...
Dacă instanța A ANULAT DECIZIA CURȚII DE CONTURI NR 4 ÎN TOTALITATE ÎNSEAMNĂ CA SE REVINE LA SITUAȚIA INIȚIALĂ DE DINAINTEA CONTROLULUI CURȚII DE CONTURI. ADICĂ, LA MAI NU SE MAI TAIE NIMIC, LA MAPN NU SE MAI DA NIMIC ȘI LA SRI LE TAIE CELOR CĂRORA LI S A DAT DUPĂ DECIZIA CURȚII DE CONTURI....
DACĂ PRIN MOTIVATE INSTANȚA VA INDICA ȘI CALEA DE URMAT ATUNCI SE VA URMA ACEA CALE..

vasile iosif spunea...

Stimati colegi,
L223 este, in opinia mea, definitiv compromisa prin impreciziunea sa si interpretarile contradictorii realizate de diferite institutii ale statului mafiot si esuat, asa cum bine l-au alintat doi distinsi presedinti ai aceluiasi stat.
Ca urmare, va propun din nou sa ne orientam spre cunoasterea si influentarea principiilor ce vor guverna NOUA lege a pensiilor militare.
Cu stima,

Huhu Rezea spunea...

@Bureb
Situația nu poate să rămână diferită la cele 3 case sectoriale.
Ce ar putea să facă ICCJ ca să-ți iasă pasiența?
Să admită recursul CPS al MAI pe procedură și la rejudecare să se anuleze și Decizia nr. 5/2020?

Viorel spunea...

Curtea de Conturi mai mult ca sigur va spune că recursul CPS a MAI a fost tardiv introdus

Huhu Rezea spunea...

Peste problemele de procedură nerespectate de CPS a MAI nu poate trece nici ICCJ, așa că Decizia nr. 5/2020 a Curții de Conturi nu mai poate fi anulată de justiție.

Gigi spunea...

CPS-MAI a pierdut Apelul pe buna dreptate,s-a reținut faptul ca nu a respectat termenul de introd.a apelului(tardiv introdus).
Refuz sa cred că juristii lor ar fi uitat sa introd. apelul in termen,sa-mi fie iertat daca gresesc,dar...daca au uitat,atunci sa plateasca!
Sa nu fi "gresit intentionat"!!!
În ce priveste aceasta actiune pierduta de pensionarii din MApN,că.... sa fim seriosi,ei sunt perdantii ai acestui proces,CSP-ul câștigătorul acestuia,iar pe de alta parte CC care a avut rolul de....( spunetii cum vreti).
Acest proces,coroborat cu cel al MAI,au decurs smechereste,asa cum ei și-au dorit,adica sacrificam pe cel mai putin costisitor,in favoarea celui mai mult costisitor pt.buget.Nu stiu daca intelegeti,dar gânditi-va ce ar fi reprezentat pt.bugetul MApN,pierderea apelului.
Acum,la recurs,este simplu,MAI nicio sansa de câstig,din motivul aratat mai sus.Iar MAN-ul ramane cu a fost stabilit.Sunt multe de spus,nu vreau sa zapac3sc de cap cititorii.Un lucru e clar:Pute al drakului de tare!

Gigi spunea...

@Vasile Iosif Legea 223 a fost compromisa inca din 2015,înainte de a intra in vigoare Legea 223,incepând cu OUG 57 și urmatoarele.Nu mai este cazul sa reamintesc acuma cine au contribuit la compromiterea ei,stim destul de bine.Acele OUG,nici acuma nu au trecut prin parlament pt.a fi luate in d3zbatere pt.a fi votate să devina legi.Din punct de vedere legal unii epun ca ar fi legal sa ramâna la stadiul ăsta,dar din punct de vedere moral 3ste?

Cea mai mare porcarie este aceea cu indexarea din 2016 de 5%.O asemenea interpretare este de gâgă,as spune,ca e valabila numai pt.2016.Asa ceva numai niste minti bolnave poate interprete asa ceva.Derogare inseamna ca legea care prevedea indexare cu un procent mai mic,din bunavointa guv.se indexeaza cu un alt procent,putea sa fie mai mic decât ce real,adica in loc de 3%,putea sa spuna ca se va face de 2%,nu de 5%,tot derogare este de la prevederile unei legi.Dar sa interpretezi un cuvînt si sa te folosesti sa-ti fie tie bine in detrim3ntul a zeci de mii de oameni este de noaptea mintii.Numai niste oameni bolnavi pot face asa ceva in cârdasie cu altii mai bolnavi!

Huhu Rezea spunea...

CPS a MAI a cerut prematur instanței suspendarea deciziei nr. 5/2020 a Curții de Conturi, adică înainte ca a sa contestație în procedură prealabilă la Curtea de Conturi să fie comunicată, și crezând că are deja o acțiune formulată la Curtea de Apel, a neglijat să ceară anularea deciziei nr.5/2020 în termenul de 30 de zile de la Comunicarea Incheierii Curții de Conturi de respingere a contestației.
Procedura de contestare a Deciziilor Curții de Conturi este derogatorie de la procedura contenciosului din L 554/2004 și are întâietate.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Chestia cu morcovul, inhipt cu tot cu foștolocul, ca in dictonul: ,,Au cazut, au cazut Faraonul, Babilonul, Sodoma si Gomora, care erau fala si mandria la toată seminția,'' cum zice corect Sfanta Scriptura-Noul Testament. Cetati milenare ce in glorii s-au zidit si apoi s-au prabusit pentru ca regulile, credintele si legile s-au pangarit, care nici in zilele noastre nu si-au mai revenit, si cum si-ar mai reveni pensiile militare la cuantumul cuvenit, daca cu o Hotarare dementă ne-au jumulit?! As vrea sa fie auzite si aceste strigate: ,,A cazut, a cazut Justitia mafiota si de rahat, care Armata, Politia si poporul roman au maltratat si au tradat!

Huhu Rezea spunea...

Mă întreb cât ar mai fi Curtea de Conturi interesată să continue un proces pentru a susține interesele unei mase amorfe și dezinteresate de rezerviști, rezerviști care, cu câteva excepții, nici nu s-au sinchisit să-i susțină acțiunea de la Curtea de Apel București.
Beneficiarii sau perdanții acestui proces sunt pensionarii militari, nu casele sectoriale.
In condițiile în care Curtea de Conturi nu mai declară recurs, doar intervenienții principali în proces, chiar dacă cererile lor nu au fost încuviințate s-au au fost respinse, mai pot continua procesul, introducând recurs impotriva Incheierilor prin care li s-a respins incuviintare sau li s-a schimbat cererea din intervenție principală în intervenție accesorie, ocazie cu care pot aduce argumente juridice la ICCJ impotriva motivărilor, prevăd a fi de comă, ale acestui complet strâns cu ușa de apărătorii Miaelei.

Nea Nicu spunea...

Miaela zburdă sprințar, a scăpat de o mare grijă.Abia acum putem trage concluzia că tăcerea ei nu a fost întâmplătoare. Să mă explic. Formula de actualizare a pensiilor in anul 2017 a fost opera lui Luca. Până la plecarea acestuia, respectiv venirea Miaelei, s- au emis decizii de actualizare, in prima parte a lunii octombrie 2017. Miaela nu a spus niciodată că nu pe mandatul ei s- a decis această modalitate de actualizare dar nici nu a schimbat- o.
De ce oare?
Nu cumva pentru că un sus pus a asigurat- o că " e bine așa"?
Și uite că vine iunie și doamna doctor iese la pensie. Se spune că se va întinde cu termenul de predare, astfel încât să prindă și iulie, când, ce să vezi, vor opera unele creșteri salariale. Și automat de pensie.
Dacă fidelitatea ei la cauză va fi apreciată just, e posibil să i se acorde și mult râvnita stea de general. Că doar pentru asta a venit la CPS.
QED.

Huhu Rezea spunea...

Avem si numărul sentinței Curții de Apel București
974/2022 24.05.2022

Leon spunea...

Nu cred ca vrea sa prinda marirea soldei din luna Iulie, care se pare ca va fi mai mult simbolica, deoarece
"acordarea unui sfert din diferenţa de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariaţi din sistemul public" ar trebui sa fie Sfertul(academic) dar ar putea la fel de bine sa fie 1/4 din 1/2, adica 1/8..!
Sa urmarim totusi proiectul de OuG cand va fi dat publicitatii, posibil sa fie mai precis decat acest Comunicat..!

Ster spunea...

@Huhu Rezea. De ce marea masa de rezervisti este amorfa și dezinteresata de proces? In afara de lene, lipsa de informare si de faptul ca ori cu 5%, ori fara, tot cam aia este, ar mai fi o explicatie. Militarii intra in trendul general al societatii care nu are incredere in justitie. Iar precedentele demonstreaza din plin ca militarii nu au chiar niciun motiv sa mai aiba incredere in justititie.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Numerele de 2 si 4 repetate au fost numeric o fatalitate pentru majoritate in acesta Hotarare de mare moooeeee cu lamuie!

Huhu Rezea spunea...

@Ster
Dacă erau căteva sute de intervenienți realiza și completul că nu trebuie să se joace de-a justiția în acest dosar.
Pe lângă inerția rezerviștilor au intrat în scenă și țuțerii guleraților care îndemnau la pasivitate.
Așaa ... au zis că este un capriciu al Curții de Conturi.

Militar de la 14 ani spunea...

Ar fi interesant de văzut, vis-a-vis de inerția și nepăsarea rezerviștilor, câți sunt pensionați după 2017, câți între 2010-2017, câți între 2001-2010 și câți înainte de 2000.
Practic, cei după 2010 sunt mulțumiți, cei între 2001-2010 sunt cât de cât mulțumiți ținând cont și de ajutoarele primite, iar cei mai puțin mulțumiți sunt cei dinainte de 2001.
Aceștia sunt fie în vârstă, fie cei ieșiți cu "ordonanța" și care au și uitat de armată în urma reintegrării în viața civilă. Cred că de aici se poate trage concluzia nepăsării. Cât despre tăiere (cel mult prin impozitare), nu cred că va fi vorba vreodată, indiferent de ce lege se va emite. Decidenții/inițiatorii vor avea grijă pentru păstrarea cuantumului avantajos.

Huhu Rezea spunea...

@14 ani
Păstrarea cuantumului avantajos contravine ideii de raționalizare prin recalculare din PNNR.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Vad ca l-ati pus pe moș Caisă Năstasă cu niste adidasi de casă, ca niste galoși lărgoși la calcai, unde poti sa-i pui, hai-hui, legal si marțial chiar si gradenele de gheneral fatal! Daca erau adidasi Torsion si văsuiți roz bombon tip tomberon pentru scutece si resturi de biberon, poate ca i se reilefa al sau passion pentru tenision la jambonul gol, si nu la pantalon, ca un bufon, mangă beton!

Cezar spunea...

Hopaaaaa...este ca nu dtiai asta??
14..ani
🤣🤣🤣🤣

luchy19 spunea...

Domnilor, cu respect. Cu aceasta indexare din iulie 2022 viitorii pensionari din corpul SGP vor avea o pensie egala cu mulți ofițeri care sunt în rezervă și retragere !
Nu am nimic personal cu SGP ii, dar nu este normal să aibă o pensie egală sau chiar mai mare față de un ofițer. Evident că MM și subofițerii vor rămâne în urmă destul de mult .
Ce se mai poate face?

Leon spunea...

Militarii Romani mor si pe timp de pace, cu Soldele inghetate de 3 ani, sporurile inghetate de 4-5 ani iar pensiile de 5-6 ani:
https://www.stiripesurse.ro/foto-cine-este-parasutistul-mort-la-buzau-reactia-ministerului-apararii_2399410.html
Dumnezeu sa-l Odihneasca in Pace !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, Cum poate o carpă de tifon sa ucida un om! Dumnezeu sa te-auda, dar ce soarta cruda a avut bietul parasutist militar sa se franga ca un vultur vlastar pe al Țarii altar, fiind inca o jertfa sacrificata de incapabila Armata, o victima a incompetentei si superficialitatii actuale cu care se pregatesc trupele militare, saracite de cele mai noi si inedite tehnici de pentru tactici de pregatire in instruire, doar ca se achizitioneaza vechituri, ruginituri si gunoaie inutile de prin cimitirile din armatele straine, de aceea si aceste accidente cu victime colaterale si directe, in vecie inerte... Dumnezeu sa-l binecuvanteze si sa-l ierte!...

Leon spunea...

Care Indexare in luna iulie?
NUMAI in luna iulie 2022, in urma publicarii OuG in MO, pe Talonul de pensie se va acorda un AJUTOR de 700 lei pentru pensiile civile si militare pana in 2000 lei( probabil si Indemnizatiile legilor speciale) asa cum s-a intamplat si in Ianuarie a.c....!!

nr. 1 spunea...

Modificarile in PNRR vizeaza o noua formula de calcul pentru pensiile noi si cele in plata ca urmare cuantumul mai avantajos o sa fie trecut in istorie.In trim. 4/2022 va intra in vigoare cadrul legislativ pentru reducerea cheltuielilor cu pensiile speciale, actualele pensii speciale vor fi rationalizate .Sunt doar cateva jaloane de care se va tine seama asa incat impoziatrea progresiva pare sa bata la usa !Acum, ca sa fim corecti, din tabelul prezentat tot pe aici se vede ca sunt destui cu pensii peste 10.000 lei !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Aurica Geamantan, sa-mi dai si mie atunci un semnal sa dansam amandoi si vioi pe șlagarul, ,,Foaie verde baraboi,'' in sandale greco romane si cu durligele goale, in ciuda babei, in Drumul Taberei si, daca vor mai veni si altii, care actiunea ne-o adora, sa incingem si-o horă, sa sara in sus daravelele si cofrajele cum sar cartusele cand se incing mitralierele, si la cat de sexosi suntem noi cand suntem goi, pe bune, sa ne-alegem cu cate-o bunaciune pe saltele ,,Relaxa,'' la un pahar de ,,Metaxa'', 'tui rasa de la Malaxa ca se merită asta!!

Calinmihaib12 spunea...

CITAT:
"Gigi spunea..."
Vasile Iosif Legea 223 a fost compromisa inca din 2015,înainte de a intra in vigoare Legea 223,incepând cu OUG 57 și urmatoarele.Nu mai este cazul sa reamintesc acuma cine au contribuit la compromiterea ei,stim destul de bine.Acele OUG,nici acuma nu au trecut prin parlament pt.a fi luate in d3zbatere pt.a fi votate să devina legi.Din punct de vedere legal unii epun ca ar fi legal sa ramâna la stadiul ăsta,dar din punct de vedere moral 3ste?.."
"25 mai 2022, 09:34",
ÎNCHEIAT CITATUL

GIGI:
Problema e că.."RĂUL" a fost favorizat
și ÎNTREȚINUT chiar de..CONSTITUȚIE, care spune,în art. 115 (=un articol= PERFID,ca și încă..altele..!) că OUG-urile..intră în vigoare după.."publica rea" în M.O..,fără precizarea unor ter mene clare de:DEZBATERE = cu APROBAREA sau RESPINGEREA respectivelor OUG-uri. ..!; mai mult chiar: prevederile OUG-
urilor au fost incluse în textul legii originare..producând "efecte":DE ANI DE ZILE=în condițiile arătate mai sus, iar "PARLAMENTARII" și AUTORITĂȚILE române..DORM..PE ELE..!,iar NOI.. PĂ GUBIȚII,dăm "VINA" numai pe "gulerați"
,..care nu sunt altceva..decât..niște EXECUTANȚI ai comanditarilor: ABSCONȘI /sau..nu..!
Dacă ,de ex., mâine, parlamentarii, "băieții"..etc. decid..și resping ACELE."OUG"-uri care AU VIOLAT..Legea 223..,ce se întâmplă cu..SOARTA.. EFECTELOR PRODUSE în..atâția ani..??

Burebista spunea...

Probabil a vrut sa spună ca în iulie o sa le mai crească la activi solda de funcție cu 1/4 din ce mai aveau de primit pana la aplicarea în totalitate a legii 153... Adică un sfert din jumătatea care mai trebuia acordata... La sgp probabil o sa le dea cam 200 lei brut la solda de funcție... Dacă mai aveau de primit 2 sferturi de 400 lei brut pentru 2021 și 2022.. La subofiteri cam 300 la ofițeri cam 400...dau chiar mai puțin. 117 net la sgp, 176 la subofiteri și 234 la ofițeri în net în medie...
Probabil va urma un nou val de pensionari din toate structurile de apărare și ordine publică.

ifrim spunea...

Cică se lucrează la o nouă lege a pensiilor militare!Păi și la L 223 s-a lucrat apoi au ciopârțit-o.Asta-i adevărata tragere de timp pentru a mai dispărea din beneficiari căci trece timpul pentru coacerea ei apoi o amendează și p'asta cu alte OUG.Să pună la loc 164 că a fost o lege bună până să vină dementul chior și bețiv turnător dovedit petrov!

raul spunea...

Intamplator ,dau de Pretul cel bun,si aud ,pensionara de la posta romana ,2100!Cornele sa traiesti!Am ajuns ,prostii s(t)atului!

anonim spunea...

Leon
Poate omu's-o fi referit la sfertu' ala....sau jumatea lu' cinci? ca inca nu sunt edificiu...ăăăîîîî....edificat
Moment sa-mi chem un consilier de la SGG 😈

Huhu Rezea spunea...

2-Publica-mi te rog asta: Colonelul (r) Iulian MAREȘ doreste sa corespondeze in privat cu dl. colonel M! Skimbul de adrese de mail se va face prin patronul blogului!”

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Raul, am ajuns si nu mai e nimic de facut ca nici n-are cine face sa iesim din acest statut injositor in care suntem de mai demult!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

'tui gutuia ca mi s-a aprins bujia de m-a cuprins mânia: Fasole Dânsu, sinistru la Arătare, cel care promitea dreptate fara discriminare la pensiile brotăcare, dar in fapt a facut un rachat mare, cat o basca de tractorist, sa citeasca presa la umbra acestui obelisc, a promis la o emisiune televizata ca va construi, nu un crucisator sau o fregata cu tunuri sa pârțoim si sa bubuim până la Moscova pe Kremlin, ci pur si simplu un...SUBMARIN! Băi, acesta cu mustoaca a la Budapesta, tu te crezi fiul Maicii Precista, descendent din Eva din coasta lui Adam pe pamantul lui Israel, carele i-o fatat pe Cain si pe Abel si noi nu stiam ca ai fi un pui de belerim pulerim la brau cu cheile de la portile Raiului in locul Pietroiului?! Tu nu ai bani de răhățare la căscătoare de sters cu ziare sau de majorat pensii militare si crezi ca poti construi submersibile care sa intreaca fortele navale americane si sovietice, invincibile? Ptiu, drace, ca noi aveam in curte un psihopat, pardon psiholog doxat cu doctorat, sau sociolog deontolog șmirgheluit la stomatolog, dar nu stiam ca are si veleitati de proiectant tehnolog, sa-i iasă de pe planșeta cea mai mare flașnetă de imersiune, sa puna in pericol intreaga regiune in plina recesiune, si unde mai pui ca va avea si o scofală de elice elicoidala sa se deplaseze in orice poziție coitală ceruta de puterea romanistană, navală, sa-i scoata pe sovietici de la ukrainieni afara din țară! Cat despre pensii... ,,Ia mai dă-le in chiloții morții de scofeturi si mofturi, ca de asemenea pretenții neserioase n-au nevoie gramezile de oase și țeste cu gavane goale din țintirimele brotrăcare,'' pare a da mare, cu judecati de valoare, aceasta viperă scuipatoare!

anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
anonim spunea...

Cornelius Flavius Ifrim
Ce ai bre? Te-ai aprins?...
Atentie la "corazon"!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

God is busy, nu, nu m-am aprins, dar abia acuma la orele 00.15 m-am prins ca am uitat sa-mi iau pastilele de intretinere, de corazon mambet cu șiret si daiabet cu șerbet, si daca am vazut ca am uitat nici nu le-am mai luat, ca nu-i prima oara cand cu tratamentul o dau in bară si uit sa le traduc pe gâleajă...

Leo spunea...

E la grupa mică și aici Fasole Dânsu , deoarece înaintea lui a mai fost unul care spunea (tot învățat de gulerați ca să-și bată joc de el) , că va face din Delta Văcărești din centrul Bucureștiului , o bază de submarine galbene cu care să apere România de sub ape.
Ghiciţi , cine este acel savant politruc ?
PS
Indiciu , este de fel din metropola lui Leon şi s-a mai făcut de râs și altă dată spunând că "la Deveselu sunt rachete balistice de rază lungă"..........

Huhu Rezea spunea...

@Leo
Impricinatul originar din Mehedinți, cu participări și pe la Arad, le-a dat idei rușilor cu zburătoarele cu rază medie de la Deveselu. Până atunci eu nu l-am auzit pe Putin că se teme de Deveselu.

Leon spunea...

Bine ca gasirati Vinovatul de serviciu, dar uitati ca "Începând cu data de 16 ianuarie 2018 până la data de 29 ianuarie, același an, a asigurat interimatul pentru postul de Prim-ministru al României, după demisia lui Mihai Tudose."..!!

Huhu Rezea spunea...

Leon
In timpul ministeriatului Tutuianu-Fifor, Premierul din Brăila era dezinformat că norma de hrană face parte din baza de calcul a pensiei.
Vezi
https://www.huhurez.com/2017/08/cine-l-mintit-pe-premierul-tudose-ca.html

reddog spunea...

Huhu
Eu as vrea sa corespondez cu o camarada de la armata arma finanțe sau de la servicii arma acoperiți. Anaconda gen.

Gigi spunea...

Ieri am petrecut pe ultimul drum un prieten,un amic,un camarad,avea numai 68 de ani.A cazut din picioare,resuscitat mai bine de o ora,din pacate inima lui a cedat.Grad lt.col.pensie 2900 lei.Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Mereu ma intreba: Gigi,e vreo speranță? De pensie era vorba.
Asa căăă,să avem grijă,viata e scurtă,sa profitam cât mai mult de ea,să o facem cât mai plăcută!

anonim spunea...

Huhu
"In timpul ministeriatului Tutuianu-Fifor, Premierul din Brăila era dezinformat că norma de hrană face parte din baza de calcul a pensiei."
continuare: Care si ei(Tutuianu-Fifor) erau dezinformati la randul lor de....guleraaati!!
Si iata ca cercul se inchide tot cu croitoreasa, liciu,maciu,piciu &...Ca ei sunt sursa primara de informare pe linia asta, a ministrilor.Aia mai departe "vand" ce li s-a spus si vorba lor conteaza ca doar sunt...."ditamai ministrii"
Manipulare ca la manual!! Pana si expertul M mai are de invatat 😉

Leo spunea...

DAAAAA, da' "sănătatea fără bani e boală curată"

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Reddog, te dai la bulan ca un puștan? Succesuri, frate, dar vezi ca astfel de antricoate se dau deoparte, daca vrei sa vezi si foile de varză murate!

Calinmihaib12 spunea...

CITAT,:

"God is busy
Huhu
"In timpul ministeriatului Tutuianu-Fifor, Premierul din Brăila era dezinformat că norma de hrană face parte din baza de calcul a pensiei."
continuare: Care si ei(Tutuianu-Fifor) erau dezinformati la randul lor de....guleraaati!!
Si iata ca cercul se inchide tot cu croitoreasa, liciu,maciu,piciu &...Ca ei sunt sursa primara de informare pe linia asta, a ministrilor.Aia mai departe "vand" ce li s-a spus si vorba lor conteaza ca doar sunt...."ditamai ministrii"
Manipulare ca la manual!! Pana si expertul M mai are de invatat ��

26 mai 2022, 15:48",

ÎNCHEIAT CITATUL,
Nu lui HUHU=care are cam aceeași opini e..(!)te-ai "adresat",ci.."ținta":..au fost alți comentatori..= care..nu se lasă "manipulați"..și cărora, le calci în picioare,inteligența..!; deci: ceea ce ai scris relevă.."gradul tău..de înțelegere" a..oamenilor,"fenomenelor" ..sociale..a emitentului,..și/sau reaua-credință..a unui TROL..!
Sigur că "gulerații" știu(?) aproape toate "dedesubturile" meseriei lor,dar o LEGE,în general, DAR mai ales LEGILE de SALARIZARE și PENSII.., în SPECIAL, sunt.."pritocite"..cu MARE ATENȚIE..: "la..virgulă.."..ca "să arate așa CUM SUNT":..emise, VOTATE, promulgate și publicate în M.O..!, adică cu informa ții..din diverse zone,.."dezbateri adânci..",formulări și re-formulări repetate,..etc...!
PARLAMENTARII..și "autorii" LEGILOR
(=persoane juridice și fizice..!) au ÎNTREAGA RĂSPUNDERE..față de: atât CREAȚIA (IILE) lor, cât și față de.. destinatar= POPORUL căruia i se adre sează..!;cu alte cuvinte,parlamentarii ("alesii") și consilierii lor NU AU NICI O "SCUZĂ" că:.."nu știu"..,că "nu cunosc"..,etc..."chichițele"..legilor pe care LE VOTEAZĂ/sau NU le VOTEAZĂ ..sub o formă sau alta..!
În concluzie, revino la realitate..
și nu mai încerca să aperi O CAUZĂ..
PIERDUTĂ (= "SALVAREA.."ONOAREI",.. "PRESTIGIULUI",etc...unor RĂUFĂCĂTORI.
.,aruncând vina..majoră..pe "gulerați"
=care,la o adică.., nu sunt altceva.., decât niște..ANGAJAȚI,..DISPENSABILI.!

Huhu Rezea spunea...

@Caline
mă și mir că nu ai scris și aci că FSN-iștii nu gulerații l-au dezinformat pe Tudose brăileanu.
Te mai miri de ce Tudose a semnat OUG 59/2017?

Calinmihaib12 spunea...

HUHU:
După cum observi..,nu m-am împiedicat
..de o persoană fizică sau juridică.. anume și NU MĂ MIR de NIMIC în ROMÂNIA ..mai ales după anii 2000 încoace.., ci mă refer la.."fenomenul..social.." care NE afectează, mai mult sau mai puțin,..pe unii sau pe alții..de peste 32 de ani..,cu REZULTATUL..care este de ani de zile:..MATERIA și OBIECTUL.. dezbătute..pe acest blog..!
[poate că o să-ți trimit un extras din tr-o "DECIZIE..JUDECĂTOREASCĂ"(..?!),
emisă de o CURTE DE APEL.., DECIZIE fundamentată pe o..MINCIUNĂ CONCRETĂ = CARE RĂSTĂLMĂCEȘTE ESENȚIAL un articol de lege (art.60,al.1,lit.a //legea 223 /2015)..,"lăsată" să.."treacă.."AȘA".. de..ICCJ..!), minciună adăugată la omi terea/neglijarea..PROBELOR din dosar = PROBE..NEDEZBĂTUTE în CONTRADICTORIU= în NICI UN STADIU al PROCESULUI= CONTRAR CONSTITUȚIEI (art.21=ÎNCĂLCAT de câteva "LEGI",inclusiv de.."NCPC",= care spune că..FONDUL/CAUZELE..din PROCESE = TREBUIE să fie SOLUȚIONAT/E! (si nu: "respins(e)"/"inadmisibil(e)"! ..etc.)].
(Cât îi privește pe "politicienii" de tipul celor pe care..l-ai nominalizt, care..ajung în funcții "DECIDENTE" DE STAT,...e treaba lor și a celor care "i-au pus"..acolo..dacă sunt: proști, incapabili, lași,..ticăloși..,etc...!)
..Și,ca un corolar a ceea ce cred..și am scris.., NU M-AȘ MIRA..nici dacă
..ROSSIA NE-AR ÎNGHIȚI..CU TOTUL..,în contextul..a ceea ce se întâmplă de cel puțin..40 de ani în ROMÂNIA ESTICĂ Europeană..!!(..ptiu' drace..!)

anonim spunea...

Calinmihaib
du-te si te culca ca esti obosit...dar obosit rau
Exact lui Huhu m-am adresat ca postarea era a lui...ca e vorba despre altii in postare e de la sine inteles.Pe cine vroiai sa pun la adresant aici pe blog? Pe tine? pe Ciuca?
Tu cum te-ai fi adresat si cui? ...daca asa cum ai scris mai sus atunci n-are rost.Eu am abandonat sa citesc cuneiformele alea ca incepuse sa ma doara capul
PS am citit sfarsitul si pot sa jur ca ai lucrat coleg cu maciu,piciu si *ariciu.Sunt atat de "dispensabili" ca nu s-au clintit din loc nici macar un piculet....cu exceptia iesirii la pensie
PS Adica 1- habar nu ai pe ce lume traiesti si 2- esti un "Ciomu" al limbii romane 😈😂😂
Daca mai gasesti UNUL macar UNUL care scrie ca tine promit ca-ti dau pensia mea pe luna iulie.Dar sa nu cauti la "veseli",cauta intre aia normali 😈😂
Al dvs😈

anonim spunea...

Calinmihaib
Ca sa recitesti ce tampenii ai scris

"Sigur că "gulerații" știu(?) aproape toate "dedesubturile" meseriei lor,dar o LEGE,în general, DAR mai ales LEGILE de SALARIZARE și PENSII.., în SPECIAL, sunt.."pritocite"..cu MARE ATENȚIE..: "la..virgulă.."..ca "să arate așa CUM SUNT":..emise, VOTATE, promulgate și publicate în M.O..!, adică cu informa ții..din diverse zone,.."dezbateri adânci..",formulări și re-formulări repetate,..etc...!"

Da!! Asa de bine le-au pritocit si raspritocit iar guleratii sunt atat de "profesionisti"
incat 3 CPS-uri le-au aplicat in trei feluri diferite si se judeca in draci 👹 de doi ani....sau inca n-ai aflat? Nici nu m-as mira. Asta-i stilul misto pe care-l intelegi...operatie reusita pacientul decedat 👹
PS Daca puteau le aplicau in cinci moduri diferite dar cred ca n-au mai avut idei.Profesionisti ce mai....cosmar,horror un adevarat iad 👹
PS1Oricum Ciuca"vorbeste mai citet" decat scrii dumneata.Medicii au si o denumire pt asta👹
😂

Leon spunea...

Dr.Ciomu Naum a parasit aceasta lume, luna trecuta !

Calinmihaib12 spunea...

God is busy:
..păi, din ceea ce scrii..,rezultă că nu înțelegi esențialul: legile și ordonanțele sunt scrise așa cum sunt= special că să producă "efectele" care
sunt criticate aici, pe blog, iar "gulerații" = EXECUTANȚII..fideli ai comanditarilor,rămân..acolo..în posturile lor, tocmai pt.că execută.. fără crâncnire, ordinele legale sau ilegale (pot proba acest fapt: cu înscrisuri emise chiar de către CPS/MApN, ca de ex.: "FIȘA DE PENSIE..!).
În rest..să fii sănătos..,inclusiv la .."minte"..!

anonim spunea...

Leon spunea...
"Dr.Ciomu Naum a parasit aceasta lume, luna trecuta !"

Hmmm! Ciudat! La mine inca n-a ajuns😈 Probabil ca e inca in Purgatoriu,poate dureaza mai mult la el.In rest ce sa zic: Sa fie "sanatos"!! 😈😈

anonim spunea...

Calinmihaib spunea..".păi, din ceea ce scrii..,rezultă că nu înțelegi esențialul: legile și ordonanțele sunt scrise așa cum sunt= special că să producă "efectele" care..."

Hai sa concluzionam: Nimeni nu intelege nimic din ceea ce scrii...(g\rMn0db;;;aaaa...(({iii/\'''pR Pr....bruuummm... pac!!bum!!...faaassss=&)]}
Al dvs=.+..umil/\😈 🩺

Calinmihaib12 spunea...

"God"= NU ești tu.."god".., ci even tual.."drac..vândut" = TROL.., care vede clar.."alb",dar..are misiunea să spună/scrie..că vede=."negru"(sic!).., prostindu-se PE SINE(!) = ceea ce, la urma urmelor..e "treaba" lui..!
..Restul..,e "vrăjeală" de 2..copeici
sau..2(..filleri..!

anonim spunea...

Calinmihaib

Esti total afazic si complet nefunctional.Nu intelegi!!
deci: Eu nu sunt "God"
Textul suna asa:"God is busy. Can I help you?" iar poza este edificatoare
Bine,bine tot nu-mi fac iluzii ca ai fi priceput ceva.Ramai cum esti.Adica exact cum esti!😈
Salutu-te-as!! 👹

Calinmihaib12 spunea...

..sigur că nu ești"god"..!(sic!= asta și scriam..!..,și cum nu ai un..nick name,rămâi cu..cel cu care te-am "botezat"..!).
Nu intra pe "teritorii" pe care nu le stăpânești..!; pe de altă parte,cam faci abuz de "emoticoane"..drăcești..!
Revin..,și în ciuda.."ostilității"..
nemotivate,îți doresc..cu onestitate, sănătate..!

Viorel spunea...

Luni 30.05.2022, la CApB va fi înregistrat un nou document urmând să se stabilească o nouă ședință de judecată în Dosarul nr. 4241/2/2020.

Huhu Rezea spunea...

Dacă la ICCJ va fi admis un singur recurs al vreunuia din intervenienții principali pentru motivul că s-a încălcat dreptul pagubiților prin actualizarea din anul 2017 de a se apăra în acest proces, dosarul se va întoarce la Curtea de Apel București spre rejudecare.
Vezi art. 64 din Cpc

Art. 64: Procedura de judecată. Căi de atac

(1) Instanţa va comunica părţilor cererea de intervenţie şi copii de pe înscrisurile care o însoţesc.
(2) După ascultarea intervenientului şi a părţilor, instanţa se va pronunţa asupra admisibilităţii în principiu a intervenţiei, printr-o încheiere motivată.
(3) Încheierea nu se poate ataca decât odată cu fondul.
(4) În cazul admiterii căii de atac exercitate împotriva încheierii prin care instanţa a respins ca inadmisibilă cererea de intervenţie, hotărârea pronunţată este desfiinţată de drept, iar cauza se va rejudeca de instanţa în faţa căreia s-a formulat cererea de intervenţie de la momentul discutării admisibilităţii în principiu a acesteia.

Calinmihaib12 spunea...

HUHU:
..Există,cred,o mare PROBLEMĂ în "dreptul" românesc,și anume:..PROCEDU RA de "RESPINGERE" și/sau.."INADMISIBI LITATE"= mare atenție: FĂRĂ JUDECAREA FONDULUI, a..acțiunii..petențiilor și, cel mai adesea,fără o MOTIVARE: adecva tă, țintită atât asupra OBIECTULUI PROCESULUI,cât și asupra PROCEDURII de respingere/inadmisibilitate, sau chiar mai mult: cu o MOTIVARE total NEADEVĂ RATĂ, OMISIVĂ,..etc..!
Din ce se scrie în comentariile de pe blog,de mai mulți ani,(și) în special, DUPĂ APARIȚIA NCPC., ar rezulta că în mai toate procesele pensionarilor mili tari..sunt respinse/inadmisibile acțiu nile lor,cu te și miri..ce "motivații" ..aiurea sau chiar nemotivat ÎN DREPT: cu art., alin.,etc..!
În ACEST fel, "NU SE ÎNDEPLINEȘTE" cerința (imperativă,indubitabilă) a articolului 21 din CONSTITUȚIE, precum ..nici măcar art. 22 din "NOUL COD DE PROCEDURA CIVILĂ..!
Deci ,ce pot aștepta petenții, interve nienții în "procesele" acestea..cu rezultat.. "așteptat", previzibil, în condițiile arătate mai sus..?
[COMENTARIU completat..cu o "omisiune"
RELEVANTĂ.."în cauză"(sic.!) involuntară..!].

Huhu Rezea spunea...

Astăzi s-a operat o modificare in portalul Curții de Apel București, dosarul 4241/2/2020.