Un produs Blogger.

duminică, ianuarie 22, 2023

AWACS-NATO21 zboară de la București pentru a supraveghea din Polonia zona Lvov și Belarus.

16 comments

 S-a spus că dislocarea la București a celor trei avioane de supraveghere electronică a avut în vedere întărirea flancului sudic din Estul spațiului NATO, bazinul Mării Negre.

Se pare că lucrurile s-au precipitat în nordul spațiului, unde există temerea că rușii vor demara a doua invazie, pentru a ocupa zona Lvov din vestul Ucrainei, astfel încât să taie principala rută prin care Occidentul trimite armament și muniție în Ucraina.

La această oră, NATO 21 a fost trimis să supravegheze la granița Poloniei cu Belarus și Ucraina.






16 comentarii:

Leo spunea...

Se spune că rușii ar vrea să dezvolte o manevră prin care să taie căile de aprovizionare prin PL din vestul Ukrainei. De asta se agită Rușii prin Belarus. Rușii au înțeles dupî 11 luni, că atâta timp cât UA se alimentează prin vestul ei, sunt în pericol să piardă tot.

csej spunea...

Nu este exclus.Polonia nu ar face rau sa SIMULEZE o eventuală pregătire de invazie a Balaurului.Poate le mai taie cheful rușilor si poate si a bielorusilor de a mai atacă dinspre vest.Si daca vad ca rusii atacă si din vest cu ce îi încălzește pe ucrainieni ca oricum vor fi nevoiți sa-si divida forțele.Cat timp Unchiul Sam si NATO stau pe margine și se limitează numai la ajutor material situația Ucrainei nu este de invidiat.
Dacă rusii vor supune Ucraina această lucru le va da curaj si alte tari vecine in timp vor fi in pericol.Putin si-a exprimat clar dorința.Refacerea fostului bloc socialist respectiv sub umbrela lor a României,Poloniei,Bulgariei,Ungariei,fostele tari baltice si poate ceva mai mult.Acesta este testamentul lui Putin.Unii dintre noi spiritual accepta si nu se feresc să se exprime în acest sens.Probabil ca din interes sau fiindca asa vad ei ca e bine pentru ei si urmasii lor.Numai ei pot explica de ce gandesc asa.Poporul roman in majoritatea lui nu nutrește simpatie pentru rusi.In mintea lor s-a întipărit excesele soldaților sovietici pe teritoriul României.O armata are si putregaiuri in general.Eu copil am cunoscut ofiteri sovietici .Nu i-am perceput ca bau-bau.Mai mult decât atât retin ca un ofițer sovietic prin 1957 a deput una sută lei la o icoana in casa părinților mei..Acea una sută de lei este acum in proprietatea mea.Stiau ca urmeaza sa fie repatriati.Afirmau că se traieste bine in Romania.Se așteptau să ajungă în Siberia.
România trebuie să fie serioasă și nu curvă.Am ales vestul cu vestul trebuie sa mergem pana la capat.SUA nu ne va ocupa ci poate ne va domina.Rusia ne va ocupa.E la alegerea noastra cu cine mergem.Nu putem să jucăm la două capete.Neutralitatea nu-ti asigura integritatea.
Ceausescu a încercat.A refuzat rubla si a ales dolarul.Spre stiinta,România importa tehnică și tehnologie din SUA iar asistenta tehnica era asigurata fizic de specialiști americani.Come..rtul nu are conotație politica.Fac abstracție de situație de război.
Rusia este stat agresor.Nimic nu justifică un război pentru anexarea de teritorii.Sa faci săpături in istorie cum ca ti-a aparținut niste teritorii cand Adam si Eva trăiau ca sa justifice acțiuni militare este aberatie.
Fiecare țară dea lungul istoriei are teritorii pierdute dar si teritorii anexate .Luptă pentru recuperarea
teritoriilor ar determina un război generalizat.Rusia are teritorii ce au aparținut Chinei.SUA are teritorii care au aparținut Mexicului.Franta are teritorii care au aparținut Angliei etc.Astea sunt numai câteva exemple.Nu vreau sa vorbesc de România,Ucraina,Bulgaria,Ungaria,Serbia.Ce dracul ne-am tâmpit cand cerem teritorii care istoric au aparținut României.Suntem semnatari ai unei înțelegeri cum ca nu vrem rescrierea frontierelor.Ca dorim binele românilor dincolo de fruntariiletarii e normal.

Lukas spunea...

Conducerea poloneza ,frati de fanatism ultranationalist cu cei de Kiev nu au incotro daca tinem seama ca au fost iertati de americani prin BM de o datorie de 40 miliarde de dolari ,asta in timp ce cu mari sacrificii pentru popor si-a platit datoria externa pana la ultimul leuț.
Și ungurii au fost atrași in capcana prin iertarea de 20 miliarde dolari datorie dar isi vad de drum si si interese nationale si le merge foarte bine.
AWacs-urile ,nu fac alceva decat pun benzina pe foc ,spioneaza si dirijeaza tirul artileriei ucrainiene ,informeaza cu miscarile de trupe , adică NATO ”defensiv”.

@ Csej
Ai scris un comentariu absolut comic.
Ieri pe Realitatea un col.gură mare-minte puțină, sugera cu niste săgeti pe harta un atac al polonezilor cu trupe asupra rusilor pe directia Kiev si Zaporeje.Ma întreb cu tristete daca era sau sunteti cu tiglele pe acoperiș.

Ceausescu a fost unul din cei mai diplomati si jmecheri sefi de stat ,care a avut relatii avantajoase pentru Romania cu ambele blocuri si care nu a negociat niciodata in paguba interesele Romaniei , din contra a fost apelat ca mediator intre americani si cei din Orientul Mijlociu , chinezi ,etc.
Politica lui de independenta si dezvoltare economica fabricand totul in tara a deranjat pe multi , pana l-au eliminat fizic. In 68 a evitat interventia din Cehoslovacia si si-a vazut de drum.
Rusii si americanii au avut mereu ceva de disputat. Acum se bat in Ucraina ,altadata s-au batut in Afganistan , Siria ,etc.
IN Libia nu au mai apucat fiindca rusii in degringolada economica si politica au ratat startul . La fel si in Yugoslavia. Interesant curentul creat, cand intra rusii este ~ agresiune ~, cand intra americanii este ~in numele democratiei ~care le aduce profit.




Cătălin spunea...

SUMELE DE C.A.S.S. INCASATE ILEGAL IN ANUL 2022, SE RESTITUIE PENSIONARILOR IN FEBRUARIE 2023.DETALII AICI: https://www.observatorulph.ro/economic/2674064-pensii-mai-mari-de-la-1-februarie-pentru-o-anumita-categorie-de-pensionari-acestia-urmeaza-sa-primeasca-retroactiv-si-sumele-incasate-ilegal-de-la-aplicarea-legii-picata-la-ccr

Huhu Rezea spunea...

Catalin
Este vorba de restituirile din oficiu, de după 28 decembrie, pentru pensionarii din sistemul public cu pensii mai mari de 4000 lei, nu de restituirile pe intreg anul 2022 care urmează a fi reglementate printr-o viitoare ordonanță.

Lukas spunea...

Intervievat de catre o fatuca de la Digi ,la intrebarea daca se vor restitui banii pentru CASS retinuti anul trecut incepand cu 01.01.2022 ,seful CNP a spus că acestia se vor restitui si ca in momentul de fata exista in acest sens un document la SGG . Spunea ca se asteapta reintoarcea parlamentarilor ,inaintarea documentului in parlament si restituirea functie de cum vor decide acestia ,esalonat sau intr-o singura suma.

reddog spunea...

Așa a sărit și Rambo de 5000.
Cezar e mult mai în spate.
Dar ambii au luat ajutoare și solde compensatorii.
Și în plus au primit apartamente de la stat.
Au cam profitat de pe urma statului român.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

stiripesurse.ro/oamenii-de-stiinta-au-descifrat-secretul-lui-decebal-de-ce-era-atat-de-temut-regele-dac-de-romani_2755820.html

Caro spunea...

Ce va face sa credeti a zburat un singur AWACS? Se zboara si cu balizele oprite si nu vorbesc de cele de la Otopeni. Planificarea NATO e la scara mai mare decat o vedem nou de aici.

A spunea...

@ red
Nu mai pune paie pe foc.
I-am pus si eu in dilema ,nu am primit nici un raspuns pertinent.
Singurul lucru pertinent a fost lipsa de reactie din care am dedus ca bazaie musca pe deasupra caschetelor multora de pe forum.;)

monteoru spunea...

Lucas esti prost sau faci pe prostul?.Cand citesti ceva nu o face pe sarite.Unde naiba citesti tu ca CSEJ a spus ca Polonia trebuie sa atace in Bielarus?Confunzi simularea cu atacul in sine.
Colonelul la care faci referire este acceptat de TV pe cand tu daca vrei sa spui doua cuvinte pe acolo esti tratat ca un un neicanimeni.
Respectivul e colonel cu nume si prenume pe cand tu esti un anonim.Dupa gandire apari genul"am lucrat in cadrul armetii".Ce te califica sa apreciezi un colonel?

Huhu Rezea spunea...

Ce este @ iceparule?
Te-ai simțit lovit?

csej spunea...

Un prost acuza polonezii ca sunt ultranationalisti.Rau este ca prostia nu doare.Daca prostul ar avea habar de putina istorie ar sti ca atunci cand alte tari au refuzat să primească evrei polonezii i-au primit cu brațele deschise.Sa mai afle tantalau ca in momentul atacului Germaniei lui Hitler polonezii au căutat scăpare la sovietici majoritari rusi.Ce au făcut sovieticii majoritari rusi?I-au împușcat.Astea sunt lucruri care nu pot fi uitate.
Simpatia spre Rusia nu trebuie sa-ti întunece mintea.
Nimeni nu susține că SUA este cu crucea in san dar daca e sa pui in balanta cu Rusia sovietică nu se compara.Americanii au atacat,au instalat guverne prietene sau sociale dar nu au anexat teritorii in epoca modernă.

anonim spunea...

@csej
Nimic de spus, doar ca"Americanii au atacat,au instalat guverne prietene sau sociale..."
O remarca le cele spuse de dvs.Se numesc(si sunt) guverne marioneta in realitate.E plina lumea de ele. Si Saddam Hussein a fost instalat de americani dar acesta la un moment dat afost inlaturat,stim cu totii cum,atunci cand nu a mai servit interesele respective.
Se spune ca toti cei care au facut studiile la Moscova au fost racolati si sunt slugile rusilor.Ati avut curiozitatea sa vedeti care sunt cei care au facut studiile sau diferite cursuri in SUA si unde se afla in ierarhia diferitelor state ale Europei centrale si de est?
...ca de interese nu mai zic.Studiati un pic...faptele vorbesc de la sine.
Se poate trage concluzia clara ca chestia cu racolarea nu e apanajul moscovei sau aiurea.Toti "barosanii" aplica aceasta "reteta" universal valabila.Restul depinde de stralucirea si ambalajul propagandei facute.
exemplu: pe Ceasca l-au injurat toti pentru "salamul cu soia"...acum il cauta toti disperatii pt ca e
"eco""bio""sanatos""healthy""slim"....recomandat de nutritionisti si bla,bla si cu suprapret hi hi hi !!
Vedeti cat conteaza marketingul?? Tot marketing e si in politica doar ca se numeste altfel si depinde cine il face mai bine.
Adevarul e "alta mancare de peste"....iar istoria o scriu INTOTDEAUNA invingatorii
Ca sa va fie clar !!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

stiripesurse.ro/sondaj-curs-psd-prinde-viteza-pnl-se-mentine-aur-in-revenire-de-forma-usr-face-inca-un-pas-spre-subsolul-clasamentului_2756220.html

monteoru spunea...

Acord@si practic ce vrei ,ca de unul singur nu poti trai.Nu esti o mare putere sa faci tu legea si atunci alegi raul pe care il simti ca e mai mic.Romania a ales USA.Ai vrea sa se rupa de USA si sa se lipeasca de Maica Rusia?China e prea departe si are un regim pe care l-am refuzat.Ca am facut bine sau rau este alta discutie.Franta,Anglia,Germania se sprijina tot pe USA chiar daca sunt uneori momente cand misca in front.
Nu suntem in masura sa dam cu banul incotro o luam.
Ai solutii?Astept sa te pronunti.