Un produs Blogger.

sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Generalul(retr) Petr Pavel, a câștigat alegerile prezidențiale ale Republicii Cehe

22 comments

 In turul 2,  desfășurat ieri și astăzi, după numărarea a 97% din voturi generalul conduce cu 57% din voturile exprimate, în timp ce rivalul Andrej Babiš a obținut numai 42%.

In urma primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din Cehia, fostul premier Andrej Babiš și Petr Pavel, fost șef al Statului Major al Armatei cehe și șef al Comitetului Militar NATO (2015-2018), s-au clasat în această ordine în turul 2, cu 36% primul și cu 34,4% al doilea.
Sondajele de opinie au prezis calificarea celor doi în turul 2, dar cu o diferență mai mare pentru Babiš, însă în turul 2 Petr Pavel ar putea câștiga alegerile cu scorul de 58% la 42%.
Petr Pavel este în vârstă de 61 de ani și a fost activ în perioada 1983-2018. A urmat Academia Militară din Brno , este parașutist și a activat în Forțele Speciale și Serviciile speciale ale Armatei cehe.
A fost membru al Partidului Comunist din Cehoslovacia, în care a condus o organizație de bază, motiv pentru care este dur atacat în campania electorală.
Sloganul electoral al încruntatului Petr Pavel este "Să readucem ordinea și calmul în Cehia!
Babis l-a atacat pe Pavel, spunând că până acum  singurul ofițer de informaţii din epoca comunistă aflat la putere în Europa era Vladimir Putin din Rusia.
Turul 2 va fi organizat în zilele de 27-28 ianuarie 2023.



22 de comentarii:

Leo spunea...

Dacă tipul e și doctor ( dottore) , dacă abea vorbește silabisind și dacă-l doare la bască de militarii din generația lui , nici nu vreau să știți ce similitudine fac cu ceea ce se aude și pe la noi prin RSR.

Brenda spunea...

Deci se poate.....

vasile iosif spunea...

Este o personalitate militara incomparabila.

valy spunea...

Nu comparați Cehul cu sergentul CIUCĂ.
Atât are solda de grad și puterea de muncă cât sergentul!!!!!!!!!

Huhu Rezea spunea...

Oricum, Petr și Ciucă s-au întâlnit în Comitetul NATO al șefilor de Strat Major. Nu este exclus ca succesul lui Ciucă, prim ministru într-o țară NATO mult mai mare, să-l fi influențat și pe Petr să urmeze o carieră politică.

Leon spunea...

Electoratul ceh simte Crivatul de la Rasarit si Votantii doresc un Presedinte care ar putea sa le ofere o siguranta in plus !
Tare ma tem ca vom trai periculos in perioada urmatoare !!

GG spunea...

Daca ne uitam la figura lui seamănă cu un fost președinte,nu de ţară,ci de club,Dinu "Vamă".În ce privește legatura,paralela făcută între el și sg,a vrut sa arate ca el a dorit și a ajuns nu P.M.,ci direct Președinte.Acuma vom vedea replica tov. Sg.Pai sa-mi fie iertat,are solda de grad plătită la acest nivel.Deci,PM,militar în rez.cu grad de Sg.

akord 75 spunea...

@Huhu
Ciuca a ajuns ....printr-o filiera si impins de tot felul de aliati....stim cine si de unde
Cu Petr Pavel e cu totul alta poveste. Ai facut o "comparatie" intre cei doi de pocneste pe la toate cusaturile
Bagam si postarea asta a ta la glumitele(nereusite) de sambata seara

PS Cehii stiu ce si cum aleg "romanake" merg pe ce li se spune/minte si pe "ajutoare si vauchere" pomana,pomana,pomana....apoi se vaita.Vai ce rau e cu astia!!
Stiti voi:... "pas cu pas":)

akord 75 spunea...

@Unknown
Daca judeci oamenii dupa moaca e clar de ce nu-mi doresc sa te vad vreodata.Brad Pitt sau George Clooney era mai potrivit in conceptia ta?
Sau de ce nu Florin Piersic?

Leon spunea...

Daca si Iohan l-a felicitat pe Petr, inseamna ca e Adevarat:
https://jurnalul.ro/stiri/politica/klaus-iohannis-felicitari-petr-pavel-922343.html

Leon spunea...

Ne paste al 3 lea R.M.?
N-o spun eu, o spune un Presedinte responsabil:
https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucraina-26047759-presedintele-croatiei-noi-declaratii-controversate-nu-noi-suntem-razboi-rusia-america-este-noi-suntem-doar-pioni.htm

reddog spunea...

L-a felicitat calduros și Ciuca Nasirianul cunoscut și sub numele de războinic Abu Grasu'


https://m.dcnews.ro/ciuca-il-felicit-calduros-pe-petr-pavel-pentru-alegerea-sa-ca-presedinte-al-republicii-cehe_903596.html

akord 75 spunea...

Chemati-l repede pe "M" ca au luat-o unii razna-in conceptia lui(de parca ar avea asa ceva) si incep sa gandeasca cu propriile capete
Din 2-3 "slava ucraina"(si urale) scrasnite, va stinge "M"-ul toata gandirea.Lasati-l mai intai sa-si mai spele/improspateze un pic creierul cu invataturile primite de la Washington DC exact asa cum pe vremuri altii erau spalati la Moscova
.....ca nimic nu s-a schimbat! Doar stapanii
Apoi ii explicam despre Petrom si OMV devenite intre timp acelasi chip aceeasi structura..... cu exceptia sutelor de miliarde fireste care si-au gasit "drumul firesc" spre Alpii Austrieci
In alt episod poate Huhu ne va explica despre neocolonialismul industrial si energetic

vasile spunea...

Nu voi vota niciodata ciuca. Si eu am facut liceul militar la Craiova, dar noi am fost educati in alt mod decat cum actioneaza acesta cu camarazii.

akord 75 spunea...

@ Vasile
Pai nici pana acum nu l-a votat nimeni si uite unde a ajuns... AAAaaaaiii
Eventual "l-au votat"niste p**eţi de pe la "penele" si aia calcati zdravan pe cap de nenea ala... "pas cu pas"cam ca indisciplinatu' Adrian ce vorbeste gura fara el.De "ciucani"nu se mai vorbeste pentru ca ei in sine sunt axiomatici...Si eu am facut LMDC Adriane
nu am fost ca matale şăibar cu "originea(sic) sanatoasa"😂
@reddog
io? stiu ca esti suparat pe mine ca nu accept apelativul "camarade" din partea ta.Iti repet: Cu "ţivilii"nu sunt camarad.N-am cum!
Ca ai devenit tu "militar" acum la batranete odata cu Decizia de pensie?...vax albina crema puca
Esti "vopsit" ca si ceilalti functionari publici care "o bat in cap" pe aici
Apropo: Bancurile cu politisti sunt de cand erau ei in militia R.P.R.
De 76 de ani va explica poporul asta cum e cu bancurile cu militia,de prin '46.Dar ce poa' sa priceapa un paznic de ocnasi?...putin,foarte putin.E din cauza locului a conditiilor de munca si a "anturajului"
Trebuie sa faca cineva si treaba asta,cineva care nu prea are de ales 😂
Na! ca m-am "racorit" un pic.Explica-i si lu' pretenu'tau mm-eul ca am auzit ca l-au facut "pluto"
Si mai ales nu mai barfiti despre mine intre voi.Aveti ceva de spus adresati-va DIRECT mie.....deh,mentalitate de civili barfitori

Viorel spunea...

Akord 75. Dar tu de ce judeci oamenii după haine / costum / cămașă / cravată și mai faci și bășcălie ? Ești fudul Șerbane cu sacoșa de un leu printre stacane.

reddog spunea...

Akord75
Din tot cearceaful ăla am reținut chestia cu camaradul și bătrânul.
Ok, am luat nota, v-am șters de la camarazi.
Și nu sunt deloc bătrân, mă simt că la 20 de ani. 😁💪

A spunea...

@Akord
OPS.
Ia sa vedem rachetistule, spune pe sleau ce te framanta.
Eu P**ete ,calcat zdavan pe cap(atat poti ),m-am prezentat.
Am inteles ca sunt indisciplinat si ca am un caracter axiomatic( in viziunea ta tipic ciucanilor).
Urca in ZU-4N si atinge-o.
Discutia incepe de la saibari cu origini sanatoase.
Te lauzi ca ai facut LMDC de parca ai fi singurul cu LM
PS:
Roscovanul nu m-a lamurit de treaba cu "pluto",poate dvs.reusiti sa-mi luminati neuronul.
Hai da'i branci pe scari sa te satur.
Sper sa ne lase HUHU

reddog spunea...

Adrian
Cu ce sa vă lămuresc referitor la "pluto"?
Probabil va referiți la unii ofițeri care tot sunt cu "pluto" in gurita dar ar prefera sa fie din nou "pluto" în școală de ofițeri.
Așa ca la 20 de ani...

akord 75 spunea...

@Adrian
"Eu P**ete ,calcat zdavan pe cap(atat poti ),m-am prezentat."

Habar nu aveam ca sunteti "penelist".Cel putin asa reiese din ce scrieti.Probabil sunteti si prieten/subordonat pe linie politica al actualului ăâââîîî
Treaba dvs.
Sa va fie de bine!:-)

Huhu Rezea spunea...

"Victoria lui Pavel în turul doi a fost categorică. Prezenţa preşedintei slovace Caputova în seara zilei de 28 ianuarie la Praga pentru a-l felicita este simbolică, marcând apropierea elitelor politice din Cehia şi Slovacia după ani de zile în care Zeman a intrigat atât conducerea de la Bratislava, dar şi pe cea de la Praga prin negarea importanţei momentului 1968. Odată cu alegerea lui Pavel, în Cehia şi Slovacia vor fi la putere preşedinţi şi coaliţii de guvernare cu aceleaşi orientări politice, ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată după divorţul celor două ţări din 1993.

Alegerea lui Petr Pavel drept preşedinte al Cehiei marchează un moment extrem de important în evoluţia Europei de după 24 februarie 2022: pentru prima oară un lider politic câştigă alegerile aproape exclusiv pe baza sprijinului pentru Ucraina. Cazul Giorgia Meloni este mai complicat dar s-a înscris în aceeaşi tendinţă: sprijinul necondiţionat pentru Ucraina şi respingerea agresiunii ruse aduc voturi, atitudinea ambiguă, în favoarea unei păci iluzorii şi fragile nu aduce voturi, dimpotrivă - chiar şi într-o ţară mai divizată asupra războiului din Ucraina, cum este Italia. Pavel a studiat atent opinia publică şi a mers în direcţia dorită de majoritatea alegătorilor, având profilul potrivit pentru a fi credibil. Faptul că prima sa vizită externă va fi la Kiev a venit ca o confirmare firească a atitudinii sale de la începutul războiului. Dacă Putin nu ar fi început agresiunea din Ucraina, probabil că un politician precum Babis ar fi avut mari şanse să fie preşedintele Cehiei. Alegerea lui Pavel este o veste foarte bună pentru întreaga Europă dar o veste foarte proastă pentru Kremlin. În discursul său după obţinerea victoriei, Pavel a vorbit despre virtutea „umilinţei” care l-a ajutat să câştige. Lipsa acestei calităţi îl va face pe Putin să piardă până la urmă.

Castelul din Praga va continua să fie nelocuit şi în timpul noului preşedinte al Cehiei dar cu siguranţă pancarta „Jos mâinile de pe Ucraina” va continua să fie expusă ca şi până acum pe clădirile oficiale din Praga şi după ce Pavel va lua oficial locul lui Zeman."

Radu Carp

A spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.