Un produs Blogger.

luni, ianuarie 30, 2023

Marcel Ciolacu.... decis să închidă pentru totdeauna capitolul cu pensiile speciale

63 comments

 "Din punctul nostru de vedere, prioritatea numărul unu sunt pensiile speciale şi aşteptăm, împreună cu Ministerul Justiţiei, să găsim forma constituţională ca acest capitol cu pensiile speciale să fie odată închis pentru totdeauna în România”, a declarat Marcel Ciolacu, luni la Sinaia, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD.

Inseamnă că forma depusă la Parlament va suferi modificări astfel încât să nu se întâmpine reticiențe ale Comisiei Europene pentru p-ata tranșei 3 a PNRR.

Ceva reticențe pentru o formă mai dură a proiectului de lege vin din partea PNL, în special prin ministrul Predoiu.

 

63 de comentarii:

Brenda spunea...

Vorbe, fără conținut

Leon spunea...

@Huhu Rezea, Marcel se refera la pensiile "speciale", NU la cele militare de stat !
Pentru a fi constitutionale, pensiile de serviciu aflate in plata ar trebui TOATE Recalculate si Actualizate, asa cum se procedeaza cu cele ale Magistratilor !
Si deasemenea trebuie mentinut cuantumul aflat in plata pana cand prin majorarile ulterioare il va depasi pe cel in plata..!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sinistrul, Prădăloiu Gogoloi, e o frana serioasa la acest capitol, pentru ca nu accepta reformele liniare la toate sistemele din aceasta categorie speciala, conform jargonului 214 din PNRR. Dupa parerea prunii de sub limbă si-ar dori reforme taiase din foarfeca si buldozer la toti, numai gasca robelor cănite sa nu fie trecuta prin aceasta sita deasă, adicatelea sa moara numai capra vecinului si a lor sa dea iama prin varza veniturilor nesimtite, dar fara sa fie si mulsă pentru cotă.
Dăștept baiat cu veleitati vulpistice din varful limbii geografice, dar Colacul peste pupăza din tei nu se va lasa vandut in acest târg cu grâu si mei pe cinci lei ca sa nu pateasca beleaua precum croncanul cu vulpea si cu cașcaveaua!

Clawoodiu spunea...

Ce ma mira la proiectul de lege care a circulat este faptul ca la funcționarii publici parlamentari pensiile se vor plati la nivelul mediei salariilor brute pe ultimile 12 luni, incluse toate sporurile, si nu nete (cum se incearca acum sa se faca si la magistrati, si cum exista la celelalte categorii de pensii de serviciu). In plus, fata de forma initiala a Legii nr. 7/2006, au fost inclusi in categoria functionari publici parlamentari si personalul care desfăşoară activităţi administrative, de gospodărire, investiţii, întreţinere-reparaţii şi de deservire, care pana acum erau incadrati prin contract individual de muncă, potrivit Codului muncii. Functionari astia beneficiaza de pensii de serviciu care se actualizează prin aplicarea la cuantumul aflat în plată a procentului de majorare a salariului de bază de care beneficiază funcţionarul public parlamentar aflat în activitate, cu acelaşi nivel de salarizare şi pe aceeaşi funcţie publică (art. 73^1, alin. (5) din Legea nr. 7/2006 actualizata), adica la fel ca la magistrati. Asadar soferul, tamplarul, lacatusul sau bucatareasa de la Parlament au pensiile calculate la brut si "agatate" de salariile brute al celor aflati in activitate, iar noi, militarii, nu... Mi se pare aiurea.

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Credeam că cel puțin pe acest blog nu mai amețim lumea cu sofismul că pensiile militare nu sunt pensii speciale. Dacă nu sunt speciale de ce au fost băgate în același proiect de lege?
Orban, Cîțu, Ciucă, Popescu trebuie să dea cu subsemnatul în dosarul fraudelor din Pandemie.
Nici CSA Steaua nu se simte prea bine, după ce Pițurcă și intreprinderile speciale nu mai pot drena bani spre fotbal.

reddog spunea...

CSA Steaua trebuie retrogradată in liga a patra.
Pițurcă va face cunoștință cu arma penitenciare.

Huhu Rezea spunea...

Pardon, va face cunostință cu paznicii(gardienii) de la locurile de detenție.

reddog spunea...

Huhu
Am impresia că vreți să stricam vorbitoru' și anul asta.
Sunteți puțin defazat privind legislația în domeniu.
Asta că sa nu spun că aveți lacune mari.
Sa vă uitați și pe prima pagina.
Vedeți acolo luptătorii care au participat la parada de 1 Decembrie. 💪🇷🇴

https://anp.gov.ro/despre-anp/legislatie-de-organizare-si-functionare/

Viorel spunea...

Oare cine era ministrul Ap.N. în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021când cei 2, Țuțu, Piți și cu Pițișor (fiul) prosteau MApN cu 2 milioane de euro ? Auzi! Cică măști neconforme. Ori nu erau măști tradiționale de anul nou ci doar niște falsuri, ori erau măști contra gazelor fără cartușul filtrant. Și uite așa, sub comanda domnului ministru al Ap. Ionică, MApN mai pierde 2 miliarde euro. Dacă în 2019, la rectificarea bugetară a decartat la americani 2 miliarde în avans pentru rachete, în 2020 decartează 2 miliarde la bugetul de stat (unul pentru prim ministrul Orban și unul pentru alegerile parlamentare / a se citi presa), în 2021 dă 2 miliarde E cadou de Ziua Tatălui.

mosmartin16 spunea...

Of,Leon ! Pensiile militare sunt chiar speciale ! Hai să mergem pe ce e scris, nu pe vorbe ! Iar - în scris, explicit - o spune asta și CCR în Decizia nr.900 / 2020 - punctul 118 ! Apoi...în cazul pensiilor militare - și care nu sunt stabilite pe principiul contributivității ( chiar dacă militarii au contribuit și contribuie la bugetul de stat, baza de calcul a pensiei lor nevizând soldele din întreaga activitate profesională, ci numai din 6 luni și acelea alese ) și care nu conțin componenta contributivă ( vezi iar punctul 118 ), aceste pensii militare nefiind un drept câștigat ( vezi punctul 105 ) - nu este obligatoriu a se păstra cuantumul avantajos în urma unui proces de recalculare, dacă noua lege nu prevede expres aceasta ! Pensiile plătite de la bugetul de stat ( cum sunt cele militare ) pot fi modificate ( mărite / micșorate ) in funcție de posibilitățile financiare ale statului ( vezi punctul 116 ) ! Cuantumul avantajos este obligatoriu a fi păstrat ...exclusiv în cazul pensiilor stabilite contributiv ! Chiar așa e de greu de înțeles 3 puncte ( 105, 116 și 118 ) din decizia menționată ??! Ce scrie acolo pricepe și un elev de generală, iar tu o tooot ții langa ! Sănătate !

mosmartin16 spunea...

Leon..sau poate nu am înțeles eu că tu știi că pensiile militare sunt speciale, doar că nenea Marcel nu știe ori se face că nu știe asta ! Cu privire la cuantumul avantajos la pensiile militare : dacă noua lege prin care aceste pensii s-ar recalcula... nu o prevede...pensia netă în plată "o poate lua la vale", adică în jos, cuantumul ei nefiind stabilit contributiv ! Toate astea le spune CCR explicit !

Dodo spunea...

Nu ca nu stie nenea ciolacut...doar ca face pe prostu....doar nu crezi ca ar denigra o personalitate stralucitoare cum e " olgutza"! Acolo exista un paravan puternic in jurul "dansei".. si nu numai.

Leon spunea...

Mai oameni buni, eu am tradus opinia lui Marcel despre pensii speciale !
Daca aveti timp, deschudeti linkul de mai jos si o sa aflati lucruri interesante despre prioritatile legislative ale Guvernului in 2023( ultimile Anexe!):
https://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guvern/informatie-de-presa-privind-proiectele-de-acte-normative-incluse-pe-agenda-edintei-guvernului-romaniei-din-31-ianuarie-2023

GG spunea...

Ne miram de ce nu sunt bani de pensii,de ce nu se Actualizează,de ce ani de zile nu s-au acordat ajutoarele la ieșirea la pensie noua,cei îndreptățiți și multe altele.La ce bani se sifoneaza către clientela de partid și a altor lisfte spurcate în toate domeniile în special în zona achizițiilor,ci nu numai.Pe astia nu-i mai satura nici dracu,iar foștii militari,polițiști, ANP
Iști etc.ne uitam sa ne pună un 2%,5% la pensie.Pana nu terminam cu mita celor îndreptățiți sa facă ordine în societate ptr.a le închide gura și astupa ochii,asa vom merge cu putreziciunea unei societăți eșuate în mocirla corupției.

Leon spunea...

@MosMartin, gata, m-ai linistit !
Inseamna ca Magistratii vor fi asa de cuminti si nu vor da buluc sa deschida procese in instante pentru recuperarea sumelor pierdute, la fel cum parlamentarii au castigat pe banda rulanta "pensiile speciale" abrogate prin lege..!

bogdan spunea...


Asa este pensia neta in plata o poate lua in jos sau in sus PENTRU TOATA LUMEA. Sa dea d/zeu daca scad sa scada toate, daca cresc sa creasca toate. ECHITATE NU ?

CEZAR spunea...

""reddog spunea...
Huhu
Am impresia că vreți să stricam vorbitoru' și anul asta.
Sunteți puțin defazat privind legislația în domeniu.
Asta că sa nu spun că aveți lacune mari.
Sa vă uitați și pe prima pagina.
Vedeți acolo luptătorii care au participat la parada de 1 Decembrie. 💪🇷🇴"
CA SA VEZI OMUL CAVERNELOR - PAZNICUL DE PUSCARII IL TRAGE DE >>INAINTARE PE HUHU>>>am trait sa o vad si pe asta
Inghiti asta don HUHU...??...pacat

bogdan spunea...

Artilerist fiind incep sa ma simt ca un intrus in categoria militarilor, ce este interesant ca nu vad infanterie, geniu, chimic, transmisiuni, auto etc. sa inteleg ca majoritatea care participa la discutii sunt militari dim MAI ????

mosmartin16 spunea...

Leon, cu privire la recalcularea pensiilor magistraților, CSM a dat aviz pozitiv la proiectul din Senat! Și o zis așe': de ești judecător pensionar și din recalculare îți iese mai puțin ( vorbesc de componenta bugetară a pensiei ), atât iei de aici încolo ! Neretroactivitate înseamnă că nu mai dai banii din urmă, adică cu ce aveai mai mult față de pensia rezultată din recalculare ! Drept câștigat e numai pe contributivitate ! Vezi iar punctul 105 din Decizia CCR 900 ! Ce o fo'cu parlamentarii..."o fo' alceva" ! O să "esplic" și asta de nu înțelegi !

luchy19 spunea...

Domnule, Cezar. ANP ul se uită, de câțiva ani de zile, de foarte de sus la cei din MAPN. Dumneavoastră știți că subofițerii din ANP ajung și la pensii de 6500, 7000 lei .Directorii de penitenciare le plătesc SDSL. Se descurcă, bravo lor.....

nr. 1 spunea...

Da, tovarase bogdan , asa e corect.La aceeasi situatie juridica unul are 3000 , altul are 15.000 ! Creste cu 20% pensia de 3000 lei, deci cu 600, creste si cea de 15.000 cu 20% deci cu 3000 lei! FFF Korekt! In fond, s-a facut dreptate . Pensia de 15.000 a crescut cu valoarea de 3000 , taman cat are cel cu 3000 initial, deci corect !. Dreptate pana la capat! Asa ganditori mai rar, coane fanica!

reddog spunea...

Cezar
Ciocu' mic!
Dvs sunteți oricum cantitate neglijabilă.
Mai aveți de citit câteva biblioteci până să emiteți judecăți de valoare.
Rambo a mai citit cate ceva dar nu e departe de dvs.
Ambii ați citit mai mult despre scriitori de pe bancnotele alea primite drept ajutoare decât din cărțile scrise de ei.
Toți de pe aici știm că va place Eminescu.
De bancnota zic. 🤣

Viorel spunea...

Don Cezare. Nu fiți lingușitor și nu vă ascundeți după umbra domnului Huhu Rezea. Gândiți îngust. Un om cu verticalitate trebuie să spună ceea ce gândește și ce părere are despre un fapt sau o persoană. Cel în cauză, tot cu o gândire verticală, trebuie să combată cu argumente, fără a se simți ofensat de acuzele primului. De ce continuați și anul acesta să deveniți un pu…….st ? Pentru ca în momentul când jigniți pe cineva iar persoana în cauză ripostează să-I fie cenzurat comentariul ?

Cezar spunea...

@/ viurel..majurul cu oscar de la C.I.
ANUL ACESTA AM ZIS SA NU TE BAG IN SEAMA!!!
CU TOATA CAMASA..CRAVATA TA ROSIE..m.SI PANTOFII Ihihihi
NU AI OBSERVAT???

Viorel spunea...

Domnule Bogdan. Ca infanterist (doar cu numele) este Don Cezare expert în GAZ (ovine, caprine, porcine), ca artilerist este Don Akord 75 expert în aruncat grenade, un veritabil cazarmar în persoana Soldatul, un umil Intendant adică eu, Rambo 2021 aviator la sol. Geniu, chimic, transmisiuni, ăștia sunt rarități. Un lucru pe care nu o să-l înțeleg niciodată și poate au unii colegi explicația (Cum este raportul între grad și funcțe comparative la MApN ?). În 2018, 2 colegi Sof. (1=Plt.adj.pr. / 1 Plt.adj.) se mută la Jandarmi, încadrat pe funcțe de Lt.col., grad Slt. (acum sunt Lt.). În 2007 foarte mulți Sof. s-au mutat la Pompieri / ISU. Fost coleg Plt.adj. a fost încadrat pe funcția de Col., gradul Lt. Astăzi a ieșit la pensie cu gradul de Col. de pe funcție de Col. Inclusiv Cdt. ISU cel care îl felicită a fost Of. MApN în unitatea în care am lucrat. https://www.botosaneanul.ro/stiri/un-colonel-de-la-isu-botosani-iese-la-pensie-ii-multumim-pentru-intreaga-activitate-foto/

bogdan spunea...

Pentru NR 1

Nu am dat procente , am spus sa creasca tuturor sau sa scada tuturor. Sau asta nu convine. Se vrea neaparat ca unora sa creasca si neaparat altora sa scada ? Sunt de acord si este normal ca in aceeasi situatie doi pensionari sa aibe aceeasi pensie indiferent de anul iesirii la pensie.

Dar nu asta este scopul.....egalitate ....nuuuuuu tot timpul vad sa le scada neaparat chiar daca noua nu ne creste. ( Exemplul cu 15.000 !!!!! suntem unii rezervisti MApN pe aici nu visam la asa sumeca doar suntem militari).

Leon spunea...

@MosMartin, nu-mi mai da articole din Decizii CCR/CSM/Etc.le cunosc de la postarea lor pe acest blog..!
O sa va tin la curent cu evolutia proiectului L 4/2023, si dupa final, mai discutam..!!

Leon spunea...

Observ ca NU intereseaza pe nimeni Planul de lupta al Guvernului in'23 !
Revin cu alt link si vedeti mai ales angajamentele de la MApN si Ministerul Muncii:
https://sgg.gov.ro/1/wp-content/uploads/2023/01/proiect-Program-legislativ-docx.pdf

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Am văzut cum se ține Guvernul ĂĂĂ de planul legislativ anual. Ai ceva vești despre Statutul cadrelor militare cu care Ciucă l-a umilit pe Dâncu în ședința de guvern? Cîte luni au trecut de atunci?
Din iunie planul legislativ al Guvernului Ciu va fi înlocuit cu planul Cio.

Viorel spunea...

Don Cezare. Cu toate acestea, văd că v-a iritat cravat mea roșie. Mai cunosc eu unele viețuitoare pe care le irită culoarea roșie. Păcat că nu dispare acest obicei prostesc din Spania numit coridă și care se mai practică pe Arena Las Ventas din Madrid. În fotografie pantofii nu se văd, motiv pentru care înclin să cred că, capul dintre picioare este cel de bază și nu cel de pe umeri. Atenți să nu vă cadă vreun tablou din cele 3 ce axprimă aceeași fățălie de tânăr locotenent. V-am rugat să vă dați jos șepcălia aia de boschetar că nu vă stă bine. Am uitat. Cravata roșie o am de când eram pionier.

Leon spunea...

@Huhu Rezea, sunt ceva neclaritati acolo !
Proiectul de lege privind salarizarea bugetarilor( Coeficienti noi, Sporuri limitate la 20% !) intocmit de Ministerul Muncii are Termen, luna Martie, iar Proiectul privind salarizarea MILITARILOR are Termen luna August( scrie ceva si de eliminarea inechitatilor pensiilor militare !).
Ma rog, om trai si om vedea..!!
PS. Statutul militarilor nu mai apare, am auzit ca este la Cluj, la Dancu!

Leo spunea...

La pag. 24 din documentul din link-ul lui Leon , se observă DEFAZAREA temporară raportat la Proiectul legilor speciale din PNRR care este acum la Parlament în procedură de urgență.
Conf documentului din link , ECHITATEA PENSIILOR MILITARE este programată prin August ca inițiativă legislativă și nu până la data depunerii CERERII DE PLATĂ NR.3 din planningu-l PNRR
Care o fi ADEVĂRUL ?
Martie sau August când toţi vor fi în concedii ?........

A spunea...

@bogdan
Ca si observatie ai dreptate,ce e corect e corect,exista adversitatea vis a vis de cei pensionati mai de curand,e evidenta.Daca spui ca noi ultimii suntem dezavantajati ,tii pui in cap.��
Realist vorbind,daca le cresti pensiile celor multi la un prag stabilit in prealabil(pastrand Sg.sf..etc),obligatoriu cei ce sunt mai sus vor trebui sa piarda indevitabil.Anvelopa bugerara fixa.
Depinde care va fi pragul in net,groso-modo ca 's tare curios.Sunt putini cu mult si multi cu putin��.La Mapn vorbesc.
Personal cred ca eu voi pierde,acum depinde cat��,cum nu cred ca legea va echilibra pensiile pentru ca nu au de unde atat buget��

mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

Leo, este posibila si Varianta decuplarii Salarizarii militarilor de ceilalti bugetari, model L.138/1999, cu termen August'23..!
PS. Daca se va intampla asa, este posibil ca si pensionarii militari sa NU intre in proiectul lui Budai !

Skoda 4x4 spunea...

Don Viorel
Am si eu o intrebare : Ce inseamna GAZ ? observ ca este foarte folosit pe aici,cumva Gospodarie Agricola de Zona in U.M ? scz..nu cunosc termenul.. In 1991/2 la arma Graniceri - era zootehnie si aditionalele , nu vreau sa supar pe nimeni dar poate este ceva in sensul de cercetare/diversiune ' sub acoperire lingvistica ,banuiesc doar ,pentru ca nu am chef de polemici pe temele unuia sau altuia. Sara buna tuturor .

IAR99Army spunea...

ptr. mos martin
domnule ,,urs,, tot o ti langa ca pensiile militare sunt speciale ca asa a zis CCR in decizia 900/2020 si ca acestea daca nu sunt pe contributivitate pot fi micsorate/marite cum vrea muschiul politicului desi militarii contribuie la bugetul de stat....bla....bla....bla. ba il mai iei tare si pe leon care saracaul spune si el ce spun altii. Dar de ce nu ne spui matale in ce baza legala da CCR aceste decizii ca doar nu o fac dupa ce viseaza noaptea, si nici nu sunt dumnezeii de pe pamant sa faca ce vror, si ei trebuie sa respecte legea fundamentala si anume CONSTITUTIA ROMANIEI, mai ales ca ei sunt numiti politic si dau decizii dupa cum primesc sarcini de la partidul care i-a propus . drept dovada ca CCR face jocuri de putere , ca nu respecta legea fundamentala, ca interpreteaza unele legi dupa cum bate vantul politic, ca dau decizii care se bat cap in cap sunt exemple despre cum l-au salvat pe basescu care a fost suspendat prin referendum de catre popor, despre cum recunosc ca militarii si magistratii au aceleasi interdictii si obligatii dar la drepturi doar ei au prioritate ceilalti sunt sub juramant si trebuie diminuati si doar ei trebuie superplatiti, despre cum au observat abia in decembrie 2022 cand au fost ei afectati ca o notiune de drept fundamental spune ca o lege organica nu poate fi modificata cu o ordonanta de urgenta ci tot cu o lege de acelas rang, cum pe acelasi principiu au respins o gramada de cereri de neconstitutionalitate prin motivari alambicate ori cu incalcari flagrante de norme de drept consacrate intern ori extern, etc. cat despre cele ce invoci dumneata pai pana la urma daca le analizam pe norme de drept si legea unitara a pensiilor civile, si legea pensiilor militare, si legea de pensionare a magistratilor, si legea de pensionare a aviatorilor civili, de pensionare a angajatilor curtii de conturi, a diplomatilor, a personalului auxiliar din justitie, etc pai toate au caracter special caci fiecare se aplica la o anumita categorie sociala tinand cont de specificul activitatii in campul muncii, de contributiile platite din timpul activitatii, etc. si daca s-ar da o singura lege unitara a pensiilor in cuprinsul ei vor fi capitole distincte pe specificul fiecarei categorii socio-profesionale despre componentele care intra la calculul pensiei lor intrucat si salarizarea, primele, premiile, sporurile, etc au fost diferite si variate ca denumire, ca cuantum, ca mod de acordare, ca justificare legala de acordare, etc. eu ca cetatean nu mai am incredere in multe decizii ale CCR atata timp cat prin modul de actiune si apoi prin modul de motivare au incalcat cu intentie legea fundamentala a tarii. iar militarii insasi prin specificul activitatii lor si prin menirea de actiune a lor la pace ori razboi sunt mult mai speciali decat societatea civila atat in Romania cat si in toate tarile de pe TERRA. asa ca ,,marele urs,, nu mai persista si nu mai da lectii caci devii exact ca o moara stricata. speciali ori nespeciali si rezervistilor militari trebuie sa li se aplice acelasi tratament similar celorlalti pensionari. pe ce baza isi intemeiaza CCR decizia ca la civili pensia nu poate fi diminuata ca este pe contributivitate iar la pensionarii militari pot fi diminuate caci sunt platite doar de la bugetul de stat ? sa ne spuna si nou in ce lege fundamentala scrie negru pe alb ca asa trebuie sa se aplice ! pai si eu am contribuit lunar la pensia suplimentara deci am fost contributiv si atunci pe baza de paritate cu magistratul legiuitorul trebuia sa imi dea si mie o pensie formata din 2 componente una de la contributia personala si cealalta de la bugetul de stat. in acest caz de ce CCR a avut si are in continuare orbul gainilor, de ce nu corecteaza aceasta mare eroare si se pune intrebarea de ce nu da o decizie corecta si militarului identica cu a magistratului ?

DOREL spunea...

Pt admin si ceilalti care inca nu stiu , nu vor sa stie sau sant rau intentionati si vor sa denigreze ,va spun ca in penitenciare nu lucreaza nici paznici nici gardieni asa cum in politie nu lucreaza gabori. Sunt agenti si ofiteri de politie penitenciara respectiv de politie. Multumesc.

A spunea...

@dorel
Nu o lua adliteram,aici se face si bascalie,oamenii se stiu de ceva vreme si isi cam permit.Dupa cum ai observat moderatorul e mai monden si permite putina culoare textului.
Voi cum le spuneti in jargon la militari?Intreb,chiar nu stiu.

Viorel spunea...

Skoda 4x4. GAZ = Gospodărie Agro Zootehnică (porci, vaci, oi, păsări, iepuri, aveau și cai / legume, etc.). Erau foarte profitabile pentru că asigurau depozitul de alimente cu carne, brânză, ouă, etc. scutind U.M. de a cumpăra din circuitul economic. Încadrată cu un Sof. ca șef, un Sof. Tehnician (asistent) veterinar și 10-12-14 militari în termen.
Facem schimb de informații. De ce nu apare pe portalul CCR nimic pe data de 23 februarie 2023, sau unde pot fi găsite dosarul tău și al lui Camarad ? Al meu este la nivel Tribunal.

Viorel spunea...

Mihai. Ești de toată jena. Cum poți compara STEAUA (ACTUALA FCSB), cea care a câștigat o finală europeană, a ajuns în altă finală, avea un joc de pase a la Barcelona, o frumusețe de meciuri în perioada 82-96 și, CU steau Armatei care este vai de mama ei și ține cont, sponsorizată de armată. STEAUA adevărată = FCSB ce nu o să retrogradeze, niciodată-n B.

Huhu Rezea spunea...

@Dorel
Paznici și gardieni de penitenciare sunt denumiri mai decente decât cea de caralii, din La Chilia-n port. 🥴

Huhu Rezea spunea...

@IAR99
Ești o mare dezamagire pentru comentariul de mai sus?
Cum să pui întrebarea că...în ce bază decide CCR? Nu ai aflat că acest organism este singurul abilitat să aprecieze dacă legile și ordonanțele respectă principiile și dispozițiile constituționale?
CCR constată neconstituționalitatea dar nu poate legifera.
Recunoosc în cele postate modul de gândire al LAPDM.
Nu poți să negi un organ dacă a mai dat și decizii controversate?
Neaga cineva Justiția pentru că unele complete dau soluții greșite?
Nu vrei să renunți la restituirea CASS numai pentru că nu recunosti competenșțele CCR?

mosmartin16 spunea...

IAR 99, ai scris mult ! Bravo ! Doar că...trebuie să citești mult...pentru a pricepe...măcar puțin acolo !🤣 Că la vorbe...toți se pricep, iar prin faptul că ai scris un hectar de bla, bla,bla-uri...dar nimic argumentat pe legislație...arată că, chiar tu ești : o moară stricată !🤣🤣🤣 Pardon, ai spus și ceva legat de legislație...doar că o mare prostie, iar Huhu ți-a explicat și...poate, poate pricepi câte ceva ! În rest...mâna pe carte și mai puțină vorbăraie goală ! Sănătate cât cuprinde !

mosmartin16 spunea...

Merci, Leon ! Așteptăm !

Skoda 4x4 spunea...

VIOREL

Intrati pe portalul CCR-(stanga)- cauta dosare- (nr.1801D/2021) ,si in bara jos scrie data inregistrarii,etc - ultima casuta termen 23.02.2023. Despre dl.CAMARAD nu am detalii,doar el poate confirma/infirma. Alte informatii ???

Huhu Rezea spunea...

Dosarul bucureșteanuliui @Camaradul abia a fost înregistrat la CCR. Ii vine rândul în anii următori.
El a atacat mai multe articole din L 223/2015 dar și eliminarea Actualizării pensiilor militare prin OUG 59/2017.
A atacat și interpretarea pe care a dat-o ICCJ aplicării art. 11 din L 80/1995 privind sporul OMM, după aplicarea OUG 59/2017.

Leon spunea...

Bogdane, vad ca tot OuG.58/2017 scrie la Dosarul CCR !
Sa ne comunici si noua Decizia din 23 februarie !

Skoda 4x4 spunea...

Leon

Sigur ca o sa comunic aici pe blog hotararea CCR.
Am luat legatura cu avocatul meu care va fi prezent la CCR pe 23 februarie ,si nu este o problema in legatura cu greseala respectiva . Merg pe mana lui :)))

Huhu Rezea spunea...

@Skoda 4x4
Dacă eroarea se va repeta și în lista de ședință pentru ziua de 23 02 2023, trebuie intervenit de urgență pentru îndreptarea ei. In ședința din 23 02, încă neafișată pe site, se poate intra cu raportul judecătorului raportor deja redactat pe motivele extrinseci ale OUG 58/2017, pentru care SGG a cerut la timp avizele.
Poate fi o manevră prin care Consiliul Legislativ să răspundă că pentru OUG 58/2017 s-a cerut la timp avizul, răspuns care se atașează la dosarul d-tale.

Skoda 4x4 spunea...

Aveti dreptate dl.H ,vreau sa va trimit incheierea de sedinta a Tribunalului ca deja am constatat ceva erori ,poate dvs.puteti clarifica aspectele referitor ba la OUG.58 ba OUG.59.Care este adresa blogului ? huhurez.com ?

Huhu Rezea spunea...

@Skoda 4x4
adresa blogului este
huhurez2013@gmail.com

Skoda 4x4 spunea...

Am trimis...multumesc.

Leon spunea...

Iata ca Sindicatul politistilor NU sta cu mainile in sân:
https://www.snppc.ro/01-02-2023-comunicat-snppc-va-fi-prezent-la-dezbaterile-parlamentare-privind-regimul-juridic-al-pensiilor-de-serviciu-inclusiv-al-pensiilor-militare-d-bd11133

Huhu Rezea spunea...

@Skoda 4x4
Da, eroarea aparține Tribunalului care în Dispozitivul Incheierii scrie că sesizează CCR cu excepția de neconstituționalitate a OUG 58/2017 privind modificarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu.
Contradicție flagrantă.
Era timp suficient până acum să se solicite tribunalului îndreptarea erorii materiale.
Acum , Dumnezeu cu mila, dacă CCR se străduiește să identifice corect obiectul excepției.

Leon spunea...

Pai si Tribunalul nu poate trimite o Tidula de corectare, zic si eu..!

Skoda 4x4 spunea...

H.R.

O sa vedem pe 23.02.2023 cum vor interpreta ( daca se pronunta ca oug.58 este OK ,voi cere din nou pentru OUG.59 - ca asta e obiectul dosarului meu vs.CPS. dar cred ca si judecatorul raportor a sesizat eroarea. Este,,sens dublu " ca si la circulatie,,in ambele sensuri"..:)))
Multumiri pentru precizari si....toate bune.

Leo spunea...

Nu este eroare.
E mâna juristului MFA pe mână cu grefierul de ședinșă.
Trebuie să se intervină URGENT în scris la CCR , pt. a evidenția problema. Mai e timp.

Viorel spunea...

Domnilor Leo, Leon, Huhu Rezea și toți ceilalți. Când în Dosarul nr. 4241/2/2020, CApB m-a sărit din schema la prima ședință, am făcut Cerere de îndreptare eroare materială și nu s-a rezolvat nimic, apoi am solicitat revenirea Cererii de intervenție principală la forma inițială și nu accesorie cum mi-a fost stabilită de către ei, rezultat zero, am mai fost pierdut pe drum în câteva ședințe, iar la ÎCCJ mi-au trimis Recursul și Completările la Cerere, fără Cererea de bază. Atunci mi-am băgat piciorul în el de proces. Când am spus că sunt lucrat, mi s-a spus că m-am dat cu inamicul. Acum vedeți cum lucrează patrihoții (asta dacă nu este greșeală de redactare, ceea ce nu cred pentru că cei care au citit Dispozitivul încheierii au sesizat greșeala pentru că nu corespunde titlul OUG cu conținutul cererii, dar nu au luat nici o măsură) ?

Skoda 4x4 spunea...

VIOREL

Sa ,,steptem putintel' nu a fost vina mea ,deci se poate rejudeca procesul meu vs.CSP ,eventual vor ajunge in a trimite din nou la CCR (eu am contestat OUG.59/2017 pentru lipsa avizului C.L. nu OUG.58/2017}...asa ca sa fim optimisti ,cad eu ,dar vin si altii din spate.

Leon spunea...

Si SCMD doreste sa participe la Sedintele Comisiilor parlamentare :
http://sindicatulcmd.blogspot.com/2023/02/sindicatul-cadrelor-militare.html?m=1

Leon spunea...

Proiectul de lege L 4/2023, are deja un Aviz FAVORABIL, din partea Comisiei privind Drepturile Omului !
D-na Senator Dragu a ignorat propunerile mele la acest proiect!
Pe 7 februarie va fi pe Ordinea de zi la Comisia de Buget-Finante..!!

Leon spunea...

Am redirectionat E-mailul catre Presedintele Comisiei de Buget Finante, d-ul Senator PNL, Nicolae NEAGU; este in aceasta comisie si Catoi, dar il ignor, deoarece impreuna cu Turcana au INGHETAT TOATE pensiile, civile si militare pentru anul 2021 !