Pentru cei din Țaratul româno-bulgar al nevaccinaților

"Referitor la vaccinare! Libertatea de a decide (mă vaccinez/ nu mă vaccinez) în legătură cu sănătatea și propria viață nu înseamnă și libertatea de a crea o stare de pericol pentru sănătatea și viața altora!", transmite Tudorel Toader, rectorul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.
Un produs Blogger.

miercuri, mai 16, 2012

Art.1 lit.h) din Legea 119/2010 este neconstituțional dacă se referă la consilierii de conturi ai Curții de Conturi

0 comments
Consilierul de conturi  Mitroi  a ridicat exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 196 lit. j) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice intr-o cauza avand ca obiect anularea deciziei de recalculare a pensiei in baza Legii nr. 119/2010, mentinerea deciziei prin care i s-a stabilit dreptul la o pensie de serviciu, precum si restituirea sumelor retinute nelegal si neconstitutional ca urmare a emiterii deciziei de recalculare.
Curtea Constituțională a admis exceptia în baza unor prevederi legale care asimilează consilierii de conturi ai Curții de Conturi cu magistrații și a extins excepția și la art.1 lit h) din legea 119/2010. 
Cum s-ar spune, Mitroi i-a făcut pe toți consilierii de conturi cu pensie de serviciu.


Solidaritatea profesională între magistrați a funcționat nu numai în legătură cu pensiile de derviciu ci și în Decizia CCR referitoare la neconstutuționalitatea Legii Lustrației,  publicată în acelați MO 303/2012, lege care lustrase procurorii din perioada comunistă.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu