Un produs Blogger.

miercuri, mai 16, 2012

Proiectul Legii 758 de modificare a OUG 1/2011 nu modifică algoritmul de calcul al pensiei

0 comments
 Pentru că s-au creat speranțe  neacoperite de conținutul inițiativei legislative, reiau discuțiile pe această temă precizînd :
-Proiectul Legii 758 de modificare a OUG 1/2011, adoptat tacit în Senat, în dezbatere la Camera Deputaților, nu propune modificarea algoritmului de calcul ci doar mentinerea în plată a cuantumului pensiei din decembrie 2010 dacă prin recalcularea/revizuirea în puncte de pensie, potrivit Legii 119/2010 și OUG.nr.1/2011, rezultă un cuantum al pensiei mai mic.
-Beneficiarii acestui proiect de lege, dacă va fi adoptat, vor avea un cuantum în plată(pe cuponul de pensie), cel din 2010, înghețat pînă cînd va fi depășit de cuantumul recalculat/revizuit (în Decizia de recalculare/revizuire), actualizat funcție de evoluția valorii punctului de pensie.
-Pe lîngă că vor primi pensiile în cuantumul avut în 2010, beneficiarii L 758 vor fi scutiți  de la restituirea sumelor prevăzute în deciziile de regularizare.
-Acest proiect de lege va fi adoptat numai dacă Guvernul va găsi fonduri pentru sustinerea reîntregirii, ca să păstrăm terminologia folosită de noul ministru al Apărării, a cca 25 000 de pensii ale militarilor și polițițtilor.

Vezi proiectul inițiatorului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu