Un produs Blogger.

luni, mai 07, 2012

Ce modificări dorește Mariana Câmpeanu să aducă legii pensiilor

0 comments
CONTURI PERSONALE.

 Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, luni, 07 05 2012, la audierile din comisiile reunite ale Parlamentului, că va încerca să elaboreze cadrul legislativ pentru ca sistemul public de pensii să se bazeze pe conturi personale, astfel încât banii plătiţi de angajat şi angajator să fie contabilizaţi.
"Crearea de conturi personale la pensiile publice este o idee pe care am mai exprimat-o şi vom încerca să facem cadrul legislativ. Adică şi sistemul de pensii public să fie bazat tot pe conturi personale, aşa încât persoana nou încadrată în muncă, pentru că aşa se va aplica, banii pe care îi dă angajatul şi angajatorul să fie contabilizaţi într-un cont, în aşa fel încât fiecare persoană să fie responsabilă asupra viitorului ei şi niciun guvern să nu mai intervină în Legea pensiilor, că mai scad, că mai cresc", a explicat Mariana Câmpeanu.

Ea a spus că această lege trebuie să fie făcută deoarece nu se mai poate merge pe "această redistribuire între generaţii" şi pentru că în prezent cursul economic mondial este altul.

"Sunt persoane mai puţin ocupate în câmpul muncii, ca număr, dar asta nu înseamnă că ele nu pot să aibă activităţi. Nu trebuie să am neapărat un loc de muncă într-o instituţie. Pot să muncesc şi acasă, pot să muncesc cu timp parţial, să am venituri cumulate din alte activităţi şi eu să-mi constitui fondul de pensii aşa cum cred", a explicat ministrul Muncii.


Ministrului desemnat al Muncii i s-a amintit că a susţinut majorarea punctului de pensie atunci când a fost votat bugetul asigurărilor sociale şi că a depus chiar un amendament în acest sens.
"Aţi spus că veţi mări, dacă ajungeţi ministru, punctul de pensie. La rectificarea din iunie aveţi posibilitatea să faceţi asta. Dacă nu, să ieşiţi să spuneţi pensionari că, de fapt, i-aţi minţit. Să ţineţi cont de toate amendamente depuse atunci", i-a spus deputatul Iulian Vladu.
În replică, Mariana Câmpeanu i-a transmis că amendamentul nu a fost făcut de ea, "ci de domnul Ruşanu şi în Parlament a fost retras".

Niciun comentariu: