Un produs Blogger.

marți, mai 29, 2012

Nu trageți în COMANDOR!!!

0 comments
Manual NATO
Am urmărit  cu interes comentariile domnului comandor Constantin Alexandru de pe Roarmy230, mai ales că ele proveneau de la un jurist care reprezintă ANCMRR din MApN în acțiunile acesteia în instanțe, pentru că a reprezentat asociația cadrelor militare din MApN la dezbaterile din comisiile parlamentare care au dat avizul pe Legea 119/2010, pe legea de adoptare a a OUG nr.1/2011 și, în prezent, pe proiectul de modificarea OUG nr.1/2011. Dînsul a vorbit frecvent și de unele variante ale unei noi legi a pensiilor militare care se discută în cercuri restrînse ale ministerului.
Poți să nu fii de acord cu opiniile sale, uneori greșește nepermis pentru un jurist, dar, din ce am citit eu în ultimul timp pe acel interesant site pentru militari, dînsul este printre puținii comentatori de acolo care discută aplicat pe legile care reglementează pensiile și nu pentru a face placere uneia sau celeilalte tabere cu interese contrare, unii susținînd revenirea la legea 164, alții exprimîndu-și mulțumirea pentru recalculare/revizuire. După incheierea procesului de revizuire, pe acel site mai scriu cei care ar dori să se revină la Legea 164/2001, probabil cei care au pierdut prin recalcularea/revizuirea pensilor militare, categorie în care nu s-ar regăsi domnul comandor/jurist.
Mult timp a fost tratat cu respect! Din sfătuitor juridic a ajuns să fie luat peste picior de camarazi care, iritati fiind de reducerea pensiilor, nu mai suportă să asculte raționamentele juridice ale comandorului.
Iată ce răspuns le-a trîntit domnul Comandor:

M-am cam saturat de tampeniile unor dintre voi! Dupa ce ca ati stat in armata 20 de ani (unii ceva mai mult), majoritatea timpului pe functii marunte, ati simtit ciolanul cu disponibilizarea si ati fost "scosi', repet. nu toti, dar in mod sigur unii dintre cei vocali, cu o suma compensatorie bunicica, dupa ce ati aranjat ca in ultima luna sa aveti toate drepturile posibile, unii dintre voi ajungand sa aveti pensii mai mari decat cei care au servit cinstit in armata timp de 35-45 de ani! Cred ca ar fi bine sa va stapaniti un pic orgoliile si sa stati in banca voastra! Faceti un rau celor care, cu adevarat, au avut si au de suferit! Va faceti ca nu intelegeti? Cred ca acum va este suficient de clar! Imi pare rau pentru cei corecti, care au singura vina ca nu ies cu pretentii absurde, cu jigniri si aere de mari ganditori, care nu scot nimic din mintea lor!  
Nu va obositi sa-mi raspundeti, nu am nevoie de "parerile voastre! Sunt destui oameni rezonabili, corecti, care inteleg lucrurile si nu vad rezolvarea in a iesi cu parul in strada!”
C.A.

Niciun comentariu: