Un produs Blogger.

luni, mai 28, 2012

Ce ar însemna stoparea regularizării pensiilor revizuite?

0 comments
Dogaru se înfurie către Florin Georgescu
Deși, la Camera Deputaților, este în dezbatere finală  proiectul de lege de modificare a OUG nr.1/2011, de revizuire a pensiilor militarilor, prin care se reglementează păstrarea în plată cuantumul cel mai mare, ministrul Dobrițoiu a repetat de cîteva ori, săptămîna trecută, că Guvernul Ponta va reglementa de urgență amînarea, pîna la finele anului 2012, a reținerii din pensie a sumelor din deciziile de regularizare.
Astăzi, SCMD anunță, amenințător, anumite înțelegeri, ca și cînd ar dori să pună guvernul în fața faptului împlinit:

Dreptate, miercuri, 30 mai a.c., sau manifestatie SCMD pe 10 iunie, cu orice risc

Suntem in masura sa va informam ca, sprijinita de Premier, initiativa ministrului Apararii Nationale in ceea ce priveste stoparea “regularizarilor” si revenirea la situatia din decembrie 2010 pentru “asistatii” – “fosti militari”, loviti de regimul Basescu, a primit acceptul tuturor ministerelor (inclusiv al MAI) mai putin al Ministerului de Finante. Discutiile urmeaza sa se poarte astazi si, daca totul va decurge normal, miercuri, vom fi repurtat prima victorie impotriva terorii basesciene si a slugilor Oprea, Igas, Maior.”

Pe lîngă faptul că stoparea regularizărilor nu înseamnă și revenirea la situația din decembrie 2010, ci doar rămînerea în plată a cuantumului din Decizia de revizuire sau  re/revizuire, fără rețineri,  este și putin probabil să se adopte o asemenea ordonanță de urgență dacă Ministerul de Finanțe nu și-a dat acordul.
Revenirea la situatia din decembrie 2010 ar fi posibilă numai dacă se adoptă inițiativa legislativă din Camera deputaților, singura care ar face inoperante si Deciziile de regularizare pe minus. Lucrurile s-au precipitat pentru ca alegerile locale și vacanța parlamentară trimit dezbaterea din Cameră tocmai în luna septembrie.
Gunernul Ponta a anunțat că nu va guverna prin ordonanțe și, în plus, i-ar fi greu să motiveze urgența atît timp cît inițiativa de modificare a OUG. nr.1 a trecut de Senat și este în procedură la Camera Deputaților.

Niciun comentariu: