Un produs Blogger.

duminică, septembrie 23, 2012

D.Voiculescu cere eliminarea rapida a inderdicției cumulului pensie-salariu.

0 comments
Articol preluat de pe Blogul lui Dan Voiculescu

„Interdictia cumulului pensiei cu salariul in sistemul public reprezinta una dintre cele mai nocive nedreptati comise de regimul Traian Basescu. Aceasta decizie, care a lovit, in general, in specialistii de valoare din toate domeniile (educatie, sanatate, armata etc.) si, in particular, in reperele culturii romanesti, constituie o incalcare flagranta atat a dreptului la munca, cat si o ingradire a unui drept financiar, castigat ireversibil prin cotizarea la bugetul asigurarilor sociale de stat si indeplinirea varstei legale de pensionare.
Exercitandu-mi atributiile de senator, am combatut aceasta decizie in anii 2010 si 2011 prin repetate interventii legislative. (In septembrie 2010, cu sprijinul colegilor de la PSD si PNL, am reusit chiar eliminarea interdictiei in Comisiile pentru buget si munca, insa plenul Camerei Deputatilor, controlat atunci de majoritatea PDL, a respins hotararea celor doua comisii.)
Primesc constant numeroase solicitari referitoare la anularea interdictiei cumulului salariului cu pensia in sistemul public. Cred, in continuare, ca aceasta interdictie trebuie eliminata cat mai rapid pentru a repara o grava nedreptate comisa de regimul Basescu.  Consider ca dreptul la munca nu trebuie interzis celor care indeplinesc toate criteriile de experienta si competenta.
Sunt convins ca, spre exemplu, locul marilor actori romani ramane pe scena, iar performanta artistica se masoara in talent si profesionalism, nu in limite de varsta si in puncte de pensie.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu