Un produs Blogger.

sâmbătă, septembrie 15, 2012

Mîine, marș uriaș la Chișinău.Răspunsul basarabenilor la planul Merkel de federalizare a R.Moldova.

0 comments
Vezi Marșul Unirii din 16 09 2012.Imbrînceli cu antiunioniștii
Premierul  ”european” Filat este împotriva mitingului.
Pentru unirea cu România şi actiunea stradală de duminică s-au exprimat numeroşi oameni de cultură şi lideri de opinie de la Chişinău, precum compozitorul Eugen Doga, preşedintele primului Parlament al Republicii Moldova, Alexandru Moşanu, analiştii Nicolae Negru şi Petru Bogatu. Iar primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a promis că va fi alături de marşul unionist.

Marşul Unirii este organizat de Platforma Civică "Acţiunea 2012", o coaliţie de peste 30 de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă din România, Republica Moldova, alte ţări europene şi din Statele Unite ale Americii, care susţin unirea Republicii Moldova cu România şi militează pentru realizarea obiectivului generaţiilor trecute, prezente şi viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat. Anul acesta se împlinesc 200 de ani de când Basarabia (zona de est a Moldovei), a fost anexată de către Imperiul Rus.
Marea acţiune unionistă de duminică este organizată după vizita cancelarului Angela Merkel la Chişinău şi a premierului Vlad Filat la Moscova, pe fondul zvonurilor tot mai puternice care vorbesc despre existenţa unui plan internaţional de federalizare a Republicii Moldova, cu un "statut special" pentru Transnistria.

Niciun comentariu: