Un produs Blogger.

joi, septembrie 20, 2012

Scrisoare disperată către ministrul Apărării Naționale

0 comments
Preluata de pe ROMÂNIA LIBERALA 
 16 Septembrie 2012 at 22:02 

Suparat si scarbit de decizia Tribunalului Gorj, cu privire la contestarea deciziei mele depensionare, asa cum aminteam intr-un mesaj anterior, mi-a venit un chef de scris justificat cred si am trimis Dlui ministru al MApN scrisoarea de mai jos. Ce altceva mai putem face? Spuneti si voi….
 DOMNULE MINISTRU, 
Subsemnatul Mr. (rez.) ION DRACULA (după fostul premier Boc, un civil oarecare) cu domiciliul în TG. -JIU, vă înaintez prezenta petiţie într-un moment extrem de delicat al vieţii mele în care nu mai înţeleg nimic din tot ceea ce s-a întâmplat şi se întâmplă cu mine şi cu alţi militari în rezervă. Sunt complet prăbuşit iar viaţa mea a devenit ridicolă şi fără sens, graţie campaniei de denigrare sistematică a militarului român de către fostul guvern condus de Boc şi a măsurilor luate de către acesta împotriva rezerviştilor Armatei Române, începând cu interzicerea cumulului pensiei cu salariul şi terminând cu recalcularea/revizuirea pensiilor acestora. 
Menţionez că tatăl meu a fost subofiţer iar bunicul a fost rănit grav în luptele din al II-lea Război mondial iar subsemnatul, a îmbrăţişat carierea militară de la 14 ani cu o dragoste sinceră şi cu o dorinţă de neclintit de a reuşi. Educaţia primită a fost extraordinară iar rezultatele mele au fost foarte bune atât la Liceul Militar Craiova cât şi la Şcoala de Ofiţeri Activi de Transmisiuni de la Sibiu. Mai târziu, ca ofiţer activ, am reprezentat ţara în trei misiuni internaţionale de peacekeeping, respectiv Angola, RD Congo, Afganistan precum şi în alte misiuni internaţionale pe linie de armă, cursuri NATO, etc. 
După o carieră mai mult decât strălucită, am fost nevoit să trec în rezervă în anul 2006, urmare a restructurărilor dictate de aceiaşi Europă, care actualmente ne-a întors spatele. La acel moment, exista o legislaţie clară (OG 7 si Legea 164), prin care cei în situaţia mea, erau trecuţi în rezervă cu dreptul la o pensie anticipată parţială, la nişte salarii compensatorii şi, cu dreptul ne a ne angaja în orice domeniu de activitate din viaţa publică, inclusiv în administraţia publică, pentru a compensa pierderile financiare dintre salariul avut ca militar activ si pensia redusa substanţial. Spre exemplu, la trecerea în rezervă salariul meu era de 3200 lei iar pensia a fost stabilită la 1100 lei. Ulterior, prin modificările coeficienţilor militarilor activi, pensia mea a fost recalculată şi a ajuns la valoarea de 1927 lei. 
Domnule ministru, la vârsta aceea de 14 ani când am intrat în rândul forţelor armate, între mine şi Statul român s-a semnat un angajament, un contract, prin care eu eram obligat să-mi dăruiesc şi viaţa pentru binele naţiunii iar în schimb, să primesc acea pensie şi acel drept de a lucra în viaţa civilă. Ca militar de carieră, ştiţi foarte bine care au fost privaţiunile serviciului militar şi mai ştiţi de asemenea, că noi, n-am avut dreptul să desfăşurăm alte activităţi prin care să ne mărim valoarea pensiei, şi deci, nu s-a pus niciodată problema principiului contributivităţii, militarul român rezervist având un statut clar, respectat şi retribuit cu o pensie de stat, pentru serviciile aduse poporului român. Drept urmare, după trecerea în rezervă, m-am angajat la Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Gorj, urmând cursurile unei facultăţi cu profil economic, unui masterat în acelaşi domeniu, astfel încât să mă reprofilez şi să mă încadrez într-un nou sistem profesional. Când în sfârşit, credeam că lucrurile s-au aranjat, veniturile mele ridicându-se la circa 3200 lei lunar, odiosul guvern condus de Boc, prin Legea 329 a interzis cumulul pensiei cu salariul, personal fiind obligat să renunţ la pensie în speranţa că voi câştiga în justiţie. Din păcate nu a fost aşa, iar toate demersurile mele au fost zadarnice, astfel că pierderile mele de peste 24000 lei au fost de nerecuperat. Din nefericire, în perioada în care Consiliul Europei recomanda Greciei tăierea pensiilor şi salariilor, era evident că CEDO nu-mi va da dreptate, astfel că am pierdut procesul şi acolo, fără însă ca măcar să primesc o motivaţie. Ulterior, după scăderea salariilor cu 25% şi eliminării sporurilor, am ajuns la un total al veniturilor de 800 lei în 2010, actualmente la 980 lei pe lună.  
Guvernul amintit nu s-a oprit aici şi a continuat cu elaborarea şi implementarea Legii 119 şi a OUG nr 1, pe care le cunoaşteţi, prin care 26000 de pensii militare au fost recalculate, revizuite, în minus, contrar întregii legislaţii naţionale şi a oricăror principii de drept. Printre aceştia mă număr şi eu, fapt care m-a determinat să acţionez în instanţă MApN în speranţa că îmi voi câştiga măcar valoarea pensiei avute înainte de acţiunile represive ale fostului guvern. Din păcate, am pierdut la judecata pe fond, Tribunalul din Tg. Jiu, respingându-mi acţiunea, ceea ce înseamnă că justiţia este în totalitate aservită preşedintelui Băsescu şi că toate legile aplicate de guvernul fantomatic al lui Boc, patronat de Băsescu, vor fi apărate cu sfinţenie şi cu orice preţ de magistraţi. Este şi normal având în vedere faptul că în timp ce nouă ni se luau/tăiau pensiile şi salariile, magistraţilor li se măreau veniturile cu 60%. Ba mai mult, pensia fostului inginer cu handicap Zegrean, actual preşedinte al CCR, creştea de peste 10 ori. Neverosimil dar adevărat!!!!!
 În aceste condiţii, este foarte clar că cei afectaţi de fosta guvernare, cei cu pensia suspendată/recalculată/revizuită, nu avem nicio şansă de a ne recupera drepturile pentru care ne-am sacrificat viaţa şi tinereţea, prin acţiuni în justiţie şi că singura noastră şansă reală este aceea ca actualul guvern, sau măcar viitorul guvern care se va instala după câştigarea alegerilor parlamentare din decembrie, prin poziţia şi intervenţia dumneavoastră, să elaboreze un act legislativ, prin care să se repună în drepturi toţi ce-i afectaţi. 
Vă rog să aveţi în vedere faptul că 26000 de rezervişti împreună cu familiile acestora, aşteaptă de o bună perioadă de timp, acest demers salvator care din păcate nu mai vine. Speranţa noastră a fost uriaşă la căderea fostului guvern din acest an dar…. o dată cu trecerea timpului, nu s-a mai concretizat nimic iar actualul guvern, a tăcut pur şi simplu. În consecinţă, având în vedere cele semnalate, vă rog să-mi comunicaţi: 
a. care sunt măsurile pe care le va întreprinde guvernul actual, dumneavoastră personal, pentru a elimina gravele erori executive care au fost implementate şi exemplificate mai sus şi pentru a îndrepta o situaţie aberantă în care ne-a adus nişte politicieni inconştienţi, susţinuţi impardonabil de către o justiţie oarbă, aservită, fără independenţă, fără onoare, demnitate şi coloană vertebrală;
 b. care este poziţia liderilor USL cu privire la această situaţie, care este viziunea lor de rezolvare a situaţiei existente şi care sunt măsurile concrete care sunt vizate în acest sens, bineînţeles, dacă există vreunele. 
Domnule ministru, aţi rămas singura noastră speranţă iar USL reprezintă singura forţă politică în care mai credem şi pe care o susţinem în continuare, dar trebuie să ne GARANTAŢI cu demisia dumneavoastră de onoare că veţi face totul pentru a ne ajuta şi pentru a aduce normalitatea în viaţa noastră. 
Cu deosebită stimă, Data: 11.09.2012_ Semnătura: 
DOMNULUI MINISTRU AL MINISTERULUI APĂRĂRII NAŢIONAL

Niciun comentariu: