Un produs Blogger.

vineri, martie 01, 2013

Hai sudiști la pichetare cu o jalbă otrăvitoare!

0 comments
Dacă analizăm strict textele art. 85 alin (1) lit e) din Legea 80/1995, privind statutul cadrelor militare, și art. 5 din Ordonanța 7/1998, privind disponibilizările din MApN, cred că  domnul Mircea Dogaru, președintele sindicaliștilor disponibilizați, cu greu s-ar încadra în definirea legală a sintagmei de militar disponibilizat.
Aici discutăm despre directivele pe care MD le dă pentru pichetarea sediului USL, planificată a avea loc luni 04 03 2013.

Comunicatul pe care domnia sa il publică pe site-ul SCMD, în care dezvăluie cam ce cuprinde mesajul pe care sindicaliștii sudiști il vor prezenta, luni, 4 martie, la acțiunea de pichetare a sediului USL din București, este atît de contradictoriu, de ilogic și de o evidentă perversitate încît poate compromite definitiv acțiunea legitimă a militarilor disponibilizați de a solicita USL revenirea cuantumului pensiilor lor la cel din 2010.

Prin prezentarea unei statistici aiuritoare despre numărul mic al pensiilor militare, numai 20%, ar fi  crescut prin recalcularea/revizuirea, potrivit Legii 119/2010 și OUG nr.1/2011, Mircea Dogaru nu sesizează că aruncă în aer "argumentele" domnului Dobrițoiu care susținuse, zilele trecute, că operațiunea din 2010 a  lui Gabriel Oprea a fost atît de păgubitoare, pentru bugetul Armatei, încît l-a împovărat,  lunar, cu cca 500 000 Euro.

Iată textele din comunicat care se bat cap în cap:

"Drept urmare, fata de toata aceasta propaganda ticaloasa a lui Gabriel Oprea si a noii sale trompete gl. (r) Mihail Iliescu, reluata de media basista impotriva noastra, afirm, pentru a provoca o stricta verificare in conditiile stergerii culpabile a bazelor de date, ca 57.6% dintre rezervisti au veniturile reduse cu 18-69%, 21,4% le au identice cu cele anterioare desi este o absurditate aritmetica, 11% marite nesemnificativ si 10% (acolitii domnilor Oprea si Blaga) le-au supradimensionat de-a dreptul  penal. Ca cineva sa ma poata contrazice este nevoie de o verificare stricta si de refacere a bazelor de date, lucru pe care il dorim si noi." 


"Insistenta noastra se datoreaza faptului ca masurile distructive ale regimului Basescu, avand drept vinovati personaje ca Gabriel Oprea, Vasile Blaga, Traian Igas, Roberta Anastase, Mihai Seitan si, nu in ultimul rand, Emil Boc, departe de a aduce economiile enuntate propagandistic, pe spinarea rezervistilor, aduc anual, in conditii de criza, grave prejudicii bugetului de stat, fapt confirmat, atat de presedintele Comisiei de aparare, ordine publica si siguranta nationala a Senatului, cat si de Avocatul poporului, al carui raport a confirmat in totalitate justetea obiectivelor si actiunilor sindicale ale SCMD.

Faceți o analiză pe text a frazei finale din comunicat și veți vedea cum, prin omisiune, domnul Dogaru susține, de fapt, revenirea pensiilor tuturor militarilor pensionați înainte de 01 01 2011 la cuantumul avut pe Legea 164/2001.
In loc să spună ...nu vrem scăderea cuantumurilor stabilite prin Legea 119/2010, spune smecherește, doar, doar nu se prind fraerii,.... nu cerem scăderea cuantumurilor stabilite prin Legea 263/2010... de parcă ar fi totuna.


"Noi nu vrem "recalculari" ci verificari, nu vrem scaderea cuantumurilor stabilite prin Legea 263/2010, ci legalitate si revenirea noastra, a tuturor, la statutul de militar in rezerva, cu toate drepturile!

Niciun comentariu: